RELAXAREA… ÎNCORDATĂ de la terase, GÂȘTELE CREDINCIOASE ALE “TĂTUCULUI” sau LIBERTATE CU RAȚIA și drepturile românilor cu voie de la… DEGETUL sever-amenințător al “dirigintelui” IOHANNIS. Exercițiul permanent al UMILINȚEI naționale. MASCA și TERMOMETRUL – MĂRCILE OBEDIENȚEI față de CULTUL COVIDIAN

30-05-2020 11 minute Sublinieri


***

Cristoiublog:

În cazul Bacalaureatului 2020, Klaus Iohannis gîndește ca și cum n-are avea copii

[…]

Semnificația aparte a Bacalaureatului a provocat în opinia noastră publică o amplă dezbatere în legătură cu desfășurarea acestui examen în condițiile impuse de protecția împotriva Coronavirus. Masca obligatorie, balamucul distanțării fizice, termoscanarea creează multor elevi o stare aparte. Adăugată emoțiilor tipice unui examen de o asemenea importanță în viața tînărului, această stare aparte sporește stresul pînă la proporții care pun la îndoială condiția Bacalaureatului de verificare a asimilării cunoștințelor. Cei mai afectați de acest stres sînt – culmea! – tocmai elevii buni, silitori, ambițioși. Nu se pune problema că din cauza stresului ei ar putea să pice la Bacalaureat. Se pune problema, deosebit de importantă pentru un elev strălucit, de a obține o notă cît mai bună.

Plecînd de la această realitate, au fost și părinți, elevi, lideri de opinie, politicieni care au susținut că în condițiile impuse de starea de alertă Bacalaureatul riscă să distorsioneze grav aprecierea corectă a elevului prin examenul zis și de maturitate. Petre Movilă, deputat al PMP, a depus în Parlament, pe data de 13 mai 2020, un proiect de lege prin care se propune anularea examenelor naționale în caz de stare de urgență sau stare de alertă.

Potrivit proiectului, Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar urma să fie înlocuite cu mediile și rezultatele obținute de elevii clasei a VIII-a cu cele în clasele V-VIII, iar pentru absolvenții clasei a XII, cu cele din clasele IX-XII.

În replică, au fost părinți, elevi, politicieni, jurnaliști care s-au opus acestei variante. Chiar dacă în unele cazuri – Daniel Funeriu – reacția mi s-a părut disproporționată față de subiectul în discuție (în definitiv se confruntau două poziții, amîndouă justificate prin grija față de elevi) totuși nevoia de susținere a Bacalaureatului a cîștigat. În acel moment s-au pus două probleme importante în starea de spirit a elevului examinat:

Necesitatea purtării măștii și necesitatea termoscanării.

Amîndouă elementele se constituie într-o noutate stînjenitoare, care poate spori stresul elevului.

Masca a rămas mai departe obligatorie, deși medicii spun că și fără emoții, accesoriul ăsta e greu suportabil.

Pînă la urmă s-a ajuns la un compromis în privința termoscanării. Și anume elevii care vor avea o temperatură mai mare de 37,3 să dea examen într-o sală separată. Să dea, totuși, examen. A fost propunerea asociațiilor de elevi și a asociațiilor de părinți. Nu știu dacă Monica Anisie, nefericita ministră a Învățămîntului, nefericită, pentru că e una dintre protejatele lui Ludovic Orban și ca să te protejeze mandolinistul nostru chiar că trebuie să fi ajuns într-o situație nefericită, s-a dus la Cotroceni, la adunarea de colhoz convocată de Klaus Iohannis cu propunerea înaintată de elevi și părinți. Sigur e că după întîlnire, ca de obicei un exercițiu de autoritate a lui Klaus Iohannis (tare-i mai place cînd miniștri vin să-i pupe poala surtucului, nici Ceaușescu nu avea o asemenea beatitudine!), în declarația de presă susținută pe tonul unuia care ne-a mai acordat niște libertăți, drept pentru care ar trebui să-i mulțumim precum partidului pe vremuri, Klaus Iohannis a proclamat următoarea soluție pentru ținerea Bacalaureatului:

Cei care vor avea o temperatură mai mare de 37,3 vor fi trimiși acasă pentru a da bacalaureatul în a doua sesiune, cea din august, consacrată tradițional loazelor.

I s-a reproșat lui Klaus Iohannis că n-are copii. E un reproș incorect. Într-un interviu din septembrie 2014, candidatul de atunci Klaus Iohannis a recunoscut că vina pentru asta îi aparține. Nu poți reproșa cuiva un defect pe care i l-a lăsat Dumnezeu. I se poate reproșa însă lui Klaus Iohannis că gîndește ca unul care n-are copii. Eu de exemplu n-am copil care trebuie să dea Bacalaureatul anul acesta. Da, dar pot gîndi ca un părinte de copil. Cum adică? Un elev strălucit, care s-a pregătit zile și nopți pentru o notă bună la Bacalaureat, pică examenul (pentru că asta înseamnă neprezentarea) numai și numai pentru că o chinezărie de aparat i-a găsit o temperatură de peste 37,3? Dar nu numai atît. Elevii străluciți, elevii silitori vor avea emoții nu în legătură cu subiectul tras la examen, ci în legătură cu examenul termoscanării. În cazul unui elev care decide să nu se prezinte la Bacalaureat lucrurile sînt limpezi. Își asumă conștient venirea în toamnă. La fel se întîmplă și cu elevul care nu se poate prezenta pentru că e bolnav. Dar elevul care n-are nimic? Cum se va duce el pînă la intrare mort de emoție la gîndul că o simplă cifră îi va distruge destinul, pentru că amînarea pe toamnă înseamnă imposibilitatea de înscriere la facultate? Ni se va spune că termoscanarea e o operațiune de ochii lumii, că nu s-a văzut pînă acum român respins de la intrarea în magazin pe motiv că aparatul a arătat peste 37,3. Dar chiar dacă nici un elev nu va fi trimis acasă pe motiv de temperatură rămîne crima, pentru că nu e altceva decît o crimă morală de a chinui un adolescent, de a-l face să aibă emoții pînă la intrarea în școală. Emoții împărtășite și de familie.

S-a gîndit o clipă Klaus Iohannis cînd a impus această măsură iresponsabilă, cinică, la ce înseamnă pentru un părinte să-și vadă copilul trimis acasă de rezultatul unei chinezării?

Nu, nu s-a gîndit. Pentru așa ceva trebuie să gîndești ca și cum ai avea copii.

***

ActiveNews:

Ion Cristoiu, despre relaxarea anunțată de Iohannis: Din dedulcirea la postura lui Ceaușescu face parte și permanenta amenințare că dacă nu suntem cuminți nu ne mai dă drumul. România e transformată într-o clasă de elevi nătângi

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu nu înțelege de ce ar trebui să ne bucurăm că președintele Klaus Iohannis a anunțat mai multe măsuri de relaxare începând de la 1 iunie, în condițiile în care nu ne dă ceva de la el, ci sunt drepturile românilor. În comentariul video de pe blogul său, Ion Cristoiu spune că președintele Iohannis a anunțat atât de multe măsuri de relaxare după ce s-a convins că statele europene, care au anunțat demult astfel de măsuri, nu vor mai da înapoi.

„Anunțul președintelui Iohannis nu mi s-a părut un eveniment. Suntem cu vreo lună în urma celorlalte state europene. Pentru că niciuna din țările europene nu a dat înapoi, președintele a zis să ne mai dea o parte din drepturi. Acum ne dăm seama că evitarea unei etapizări a fost făcută ca să stăm să ne uităm la Cotroceni. Dacă știam planul de măsuri din 15 mai nu ne mai uitam cu privirile lăcrimoase la Cotroceni”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu remarcă și permanenta amenințare a președintelui și a presei miluite de Guvern că, dacă nu respectăm regulile, s-ar putea ca restricțiile să fie menținute, o atitudine ce arată dedulcirea șefului statului la modelul Ceaușescu.

„Din dedulcirea la postura lui Ceaușescu face parte și permanenta amenințare că dacă nu suntem cuminți nu ne mai dă drumul. România e transformată într-o clasă de elevi nătângi care e bucuroasă că dl. profesor de la Cotroceni a mai dat drumul la ceva. E o operațiune uriașă, nu numai Klaus Iohannis ne spune că ne dă ceva dacă suntem cuminți, ci și presa miluită de Guvern, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu spune că președintele Iohannis ne-a redat niște drepturi care erau, de fapt, ale noastre și îl bănuiește că, dacă ar putea, ar da și o alertuță, pentru că i-a plăcut mult și starea de urgență, și starea de alertă.

„Klaus Iohannis ne dă niște drepturi care sunt ale noastre. Așa ceva nu am pomenit. Lui Klaus Iohannis i-a plăcut starea de urgență, starea de alertă. Dacă ar putea, ar introduce stare de minialertă, de alertuță (…) Dl Klaus Iohannis ne-a spus în final să ne spălăm pe mâini. În curând o să vină să ne spună să ne spălăm și pe picioare. Preocupările pentru igienă intră în noțiunea de om modern, de om civilizat, nu trebuie să ne spună președintele”, a adăugat jurnalistul.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără deschiderea teraselor, a plajelor, dar și deplasările în afara localităților fără declarație pe proprie răspundere. El a mai spus că tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu cel mult 500 de spectatori, cu distanțare, cu control foarte strict la intrare și respectarea tuturor normelor de igienă.

***

Lelia Munteanu/ Mediafax:

Într-o viaţă anterioară, Preşedintele României a fost un semn de exclamare

„Atenţie! Atenţie! Atenţie!”

După o „şedinţă destul de lungă” (două ore!) cu premierul şi câţiva miniştri pe tema Covid-19, preşedintele a ieşit în faţa poporului să anunţe personal noile măsuri de relaxare (deşi „nu putem vorbi despre o reducere semnificativă a epidemiei“).

Chiar n-are nimic important să ne transmită Preşedintele României, decât că, de la 1 iunie, când se vor deschide terasele, nu pot sta mai mult de patru persoane la o masă?

Nimic altceva decât ar fi putut să anunţe şi ministrul Educaţiei despre copiii cu febră pentru care se va organiza o a doua sesiune de Evaluare Naţională?

Nimic altceva decât ne-ar putea învăţa şi o mamă – „Atenţie! Atenţie! Atenţie!”, trebuie „să ne spălăm pe mâini cât mai des”?

Nici o judecată de valoare, nimic? O încurajare măcar? O viziune asupra „noii normalităţi”? Doar că va trebui să respectăm distanţa de doi metri între scaunele de plajă?

Cred că, într-o „viaţă anterioară” (pe care o invoca, la Ierusalim, prin 2016), Preşedintele României a fost un semn de exclamare.

***

Bogdan Duca:

Ca să nu vă bucurați prea repede.
Cretinismul absurd al dictaturii sanitare continuă.

***

Gandul:

REDESCHIDEREA TERASELOR. Accesul, pe bază de rezervare, iar patronii, obligați să aibă un registru de evidență a clienților, pentru a depista contacți direcți, în cazul îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2

*

Flux 24:

La terasă doar cu rezervare și pe timp limitat

Ocuparea locurilor la terase, care urmează să fie deschise luni, cum a anunțat în premieră Profit.ro, va fi posibilă doar cu rezervare, astfel încât să fie evitate aglomerările la intrarea în local și să fie facilitată ancheta epidemiologică în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului, prevăd normele de funcționare a restaurantelor, obținute de Profit.ro.

Restaurantele vor fi obligate să asigure dispozitive și produse biocide avizate necesare dezinfectării mâinilor clienților și să îi informeze cu privire la modul de utilizare. De asemenea, vor trebui să informeze clienții cu privire la regulile  de igienă și distanțare fizică, „precum și a necesității limitării timpului de  servire a mesei, acolo unde este cazul”.

Conform documentului obținut de Profit.ro, operatorii economici din sectorul alimentației publice au o serie de obligații  privind protecția clienților în spațiile în care aceștia au acces. Astfel, există o limită de maximum 4 persoane care pot ocupa o masă  dacă nu sunt membri ai aceleiași familii, distanța între mese va fi de 2 metri,  iar ocuparea locurilor se va face doar cu rezervare, astfel încât să se evite aglomerările la intrarea în unitate și să se faciliteze ancheta epidemiologică în  cazul apariției unui caz de îmbolnăvire între clienții localului, păstrarea  informațiilor făcându-se cu respectarea prevederilor legale privind protecția datelor personale”.

***

Adrian Câciu:

Orice asemănare cu prezentul poate fi sau nu, o coincidență. Important este să nu devenim “gâște slabănoage” .

După ce Rusia bolsevica a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpână pe jumatate din tarile Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist – a convocat la Kremlin pe toti sefii statelor rasaritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor.

Drept material didactic, fiecare participant trebuia sa aduca o gâscă.

Imediat, noii conducatori au procurat cate o gâscă, au pus-o la îngrășat si au facut o colivie pe masura situatiei lor.

La data stabilita s-au adunat in sala mare a Kremlinului toti cei invitati si gastele lor.

Cu vreun sfert de ora intarziere a aparut pe usa care ducea la tribuna si Stalin, insotit de o gasca slabanoaga, fara nici un fel de colivie, si care era tot timpul cu gatul intins spre buzunarul de unde el ii dadea din cand in cand cate un graunte.

Dupa ce s-au ridicat toti in picioare si s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut sa deschida coliviile si sa dea drumul la gaste.

Acestea, cand s-au simtit libere, au plecat care incotro, nemaiținând seama de stapanii lor.

Singura, gâsca lui Stalin a ramas credincioasa si atenta la buzunarul din care i se dadea din cand in cand cate un graunte.

Stalin a tras concluzia:

“– Vedeti ce se intampla daca le-ati dat mancare pe saturate?

Nu va mai recunosc!

Gâsca mea, tinuta cu cateva graunte sa nu moara de foame, este cea mai credincioasa fiinta. La fel trebuie sa va purtati cu popoarele voastre daca vreti sa va fie credincioase si sa nu va creeze probleme!”

Folclor sau…?
#liberlaplajă
#patrulamasă
#nustrănuta
#îțidausomajtehnic
#nuticrescpensia
#eubogattusărac

***

Felicia Popa:

Declarație pe propria răspundere

Îmi este rușine!

În mod obișnuit, rușinea este expresia sentimentului de jenă, generat de un insucces ori când comitem o greșeală, când ne abatem de la normele, scrise ori nescrise, ale bunei-cuviințe.

Acum, aici, nu mă voi înfățișa cu o spovedanie, pe parcursul căreia să vă mărturisesc numeroasele greșeli pe care le-am comis. Lista ar fi prea lungă și pe urmă, nu-mi permit să vă împovărez cu păcatele mele, ale căror consecințe mi le asum.

Vă împărtășesc sentimentul unei rușini devastatoare, pe care o metabolizez de mulți ani, dar care, în ultimele trei luni a devenit insuportabilă.

Îmi este rușine,

pentru că am acceptat umilința maximă, minciuna, pe care ne-au administrat-o politicienii care au pretins că au condus Țara, în ultimii treizeci de ani.

Dacă aș fi suportat doar eu consecințele, pe care nu le enumăr aici, ar fi fost în regulă, pentru că le meritam, dar din nefericire, le suportă numeroase generații.

Îmi este rușine,

pentru că în ultimele trei luni, în scurtele apariții ale Domniei Sale, Președintele țării mele, a făcut dirigenție on line, cu națiunea. De la strungar, până la academician, toți am fost atenționați, pe tonuri aspre, că trebuie să ne spălăm pe mâini. Doamne ferește! – mi-am zis. De vreme ce Șeful Statului a abandonat cele mai importante, cele mai grave probleme de pe agenda Domniei Sale, e limpede că aplicăm igiena porcului. Prin urmare, la coteț, națiune! Ei, Președintele a fost mult mai delicat, ne-a spus că trebuie să stăm în case, iar când ieșim, să păstrăm o distanță rezonabilă față de alți nespălați.

Iertați-mă, nu minimizez pericolul virusului ucigaș, nu ironzez autoritatea specialiștilor, dar când de la tribuna țării, politicieni cu mâinile năclăite de lacrimile, de sudoarea și pe alocuri, de sângele supușilor, își permit să rostească porunci cu iz de cloramină, chiar că te duce gândul la borcanul cu formol.

Noroc însă, că în ultima secundă a răbdării, mai marii cancelariilor apusene au poruncit relaxare. În alte condiții, mă tem că reprezentanți ai Poliției, ai Jandarmeriei, ai serviciilor interne și externe, ar fi primit ordin să ne examineze zonele nazofaringiene, să ne facă controlul unghiilor și alte asemenea, iar pe cei care necesită despăducheri, să-i încarcereze – contra cost – în regim de urgență.

Ceea ce m-a contrariat însă maxim, a fost penitența căreia au fost supuse persoanele cu vârste de peste 65 de ani. Așa au procedat toate statele civilzate, veți spune. Nu neg acest aspect, dar ca orice organism, fiecare stat, fiecare neam au particularitățile lor. De pildă, nu-l obligi pe eschimoș să poarte doar tanga, iar pe cel din Africa de Sud să se-mbrace cu blana ursului polar, întrucât, pentru ambii ar însemna condamnare la moarte, fără sentință dată.

Personal, nu mă simt lovită în aripa viitorului, fiindcă la vârsta mea de 128 de ani, m-am întors în copilărie, așa încât nu mă mai încearcă nicio frustrare, dar imaginea seniorilor eliberați din lesă câte două ore, pentru a-și procura medicamente sau pâine, nu o pot uita nici dincolo de viață. Jenați de propria prezență, cu priviri de animale hăituite, strecurându-se umili în văzul tinerilor de până în 65 de ani… Tablou apocaliptic!

Mai mult, (i)resposabilii din dosul Statului au spus la un moment dat că se impune ca persoanele cu vârste de peste 65 de ani să fie izolate la domiciliu pentru trei luni, sau, chiar mutarea acestora în centre de izolare, pentru același interval de timp.

Nu i-am bănuit nicio clipă că ar fi gândit, dar, oricât de inconștienți ar fi, nu mi-am putut reprima uimirea, indignarea – cum au putut rosti astfel de aberații naziste!?

Chiar dacă, finalmente, măsura nu a mai fost aplicată, faptul că nu ar fi ezitat să o facă, a fost mult prea mult, de neimaginat pentru debutul mileniului trei.

Dorec să fiu bine înțeleasă. Nu pledez pentru nerespectarea regulilor, ci dimpotrivă, dar tonul obraznic folosit, formularea mesajelor, incoerența acestora m-au contrariat maxim. Am urmărit intervențiile Preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, adresându-se poporului său. Nu a certat pe nimeni, nu a folosit tonul dirigintelui clasei de repetenți. A prezentat națiunii situația, riscurile dar și soluțiile. Încurajator, destins, atâta cât permitea situația dată.

Revin. Pentru umilința, fără precedent, administrată seniorilor, vreau să le reamintesc fugiților din specie că vârstinicilor de astăzi le datorează existența.

Hei, bătrânii pe care-i hăituiți astăzi, v-au conceput, v-au adus în lumea aceasta ușor sărită de pe axă. În ciuda tuturor vicisitudinilor, v-au hrănit cum, cu ce au putut, astfel încât astăzi să fiți viguroși pentru a-i condamna, nu la moarte, ar fi onorant pentru ei, ci la viață, în condiții mult sub demnitatea lor.

Este bine știut faptul că dincolo de neputințele firești, dincolo de afecțiunile dobândite, dincolo de tristeți, de nostalgii, de doruri reprimate și de alte asemenea vulnerabilități, cea mai grea povară impusă persoanelor de vârsta a treia, este umilința.

Pensionarii de astăzi, pe care îi numiți nedemn „categorie defavorizată”, v-au crescut în condiții de austeritate greu de imaginat. Este suficient să amintesc aici, doar raționalizarea alimentelor, a apei, a energiei electrice, a agentului termic. Programul de muncă, adesea de 12 ore, duminici, sărbători la lucru pentru îndeplinirea planului cincinal în patru ani și jumătate, astfel încât nebunia ceaușistă de a achita datoria externă să vă fie de folos, nemaivorbind de creanțele abandonate ori plasate în buzunarele potentaților postdecembriști. […] Libertatea de informare, de exprimare, ca și libertatea de mișcare interzise. Nici în visele cele mai îndrăznețe nu-și imaginau „defavorizații” de astăzi, o vacanță în afara țărilor din blocul comunist.

Nu în ultimul rând, ei, pensionarii, și-au riscat viețile în Decembrie ’89, pentru libertate, pentru normalitate. Timpul a trecut, iar astăzi se simt vinovați pentru că au supraviețuit.

Sunt numeroase alte exemple/argumente pe care vi le-aș putea prezenta, dar sigur nu v-ar ajuta să gândiți, să vă comportați onorabil. Prea târziu pentru cei mai mulți dintre voi! Prea târziu!

Îmi este rușine,

pentru că în timpul existenței mele, România a fost depopulată, pentru că mortalitatea este invers proporțională cu natalitatea. Îmi este rușine pentru că viața a devenit împracticabilă în Țara mea.

Îmi este rușine,

pentru că nu le lăsăm tinerilor nimic, dar absolut nimic, din ceea ce a fost România. Îi lăsăm îndatorați, la mâna suzeranilor. Economia, cultura, învățământul, justiția, sistemul (ne)sănătății, turismul, cercetarea și numeroase altele, pe care le știți, sunt de ocara lumii, undeva cu un secol în urmă.

Le lăsăm cea mai rușinoasă, cea mai dezonorantă perioadă din Istoria țării. Le lăsăm cimitire pline, sate pustiite, orașe abandonate, țară devastată. Le lăsăm minciună. Le lăsăm rușine.

Îmi este rușine.

Felicia Popa

***

Cristian Dogaru:

Inaintea starii de alerta ieseai de cate ori aveai chef la supermarket, pe baza declaratiei dar fara masca si fara temperatura luata umilitor (acum se sta la coada si pentru asta). Isi imagineaza cineva ca bucata aia de hartie, declaratia, te proteja inainte cam tot la fel de mult ca masca si temperatura masurata acum? Sau crede cineva ca prin supermarket da buzna categoria peste 65 de ani nemaiavand restrictii? Pai in loc sa mearga intre 7 si 11 au toata ziua la dispozitie, deci sunt mai dispersati… Dar acum trebuie sa poarte masti si sa fie masurati termic, in vreme ce pana in 15 mai se imbulzeau in magazine dimineata fara sa-i intrebe nimeni nimic.

Daca vi se pare normal ce se petrece acum sunteti iremediabil cretini. In ceea ce ma priveste ma voi duce doar in pietele unde pot intra fara masca si fara umilinta cu termometrul si doar in magazinele de cartier unde nu te intreaba nimeni nimic. In felul asta sprijin si micile afaceri locale, hipersufocate de “comertul modern”. Stiu, e un pic mai scump si e normal sa fie asa cata vreme rulajele lor nu se compara cu ale hipermarketurilor… O diferenta suportabila daca ne gandim ca banii nostri alimenteaza astfel consumul intern nu dividendele platite in extern. Plus ca are si libertatea un cost….

***

Adrian Patrusca:

În comunism, copiilor li se atârna de mici cravata roșie la gât. „Ce mare lucru? Un simbol acolo, nu implică nimic…”, ziceam. Unii se mândreau.

De fapt, era un simbol apăsător ca o pecete. Greu ca un jug.

Și masca… Și termometrul…

DR. VASILE ASTARASTOAE in dialog cu MARIUS TUCA si ION CRISTOIU (video, text). “Nu exista o alta dictatura mai grava decat DICTATURA POLITICO-MEDICALA, pentru ca pe o spoiala de stiinta se justifica orice masura”. CE S-A GRESIT FLAGRANT IN STAREA DE URGENTA, CE MASURI INUTILE SAU ABSURDE SE IAU IN STAREA DE ALERTA?

LUAREA TEMPERATURII (asa-zisa “termoscanare” obligatorie pentru “triaj”, din magazine, piete si institutii) si LIMITA ARBITRARA DE 37,3 GRADE – MASURI INUTILE, ABERANTE EPIDEMIOLOGIC, INSULTATOARE SI SEGREGATIONISTE. Opiniile unor medici care nu isi bat joc de profesia lor (și VIDEO cu profesorul VASILE ASTĂRĂSTOAE și dr. MONICA POP)

ȘI DACĂ MĂȘTILE NU DOAR CĂ NU AJUTĂ, DAR CHIAR DĂUNEAZĂ? Ce spun unele studii și unii medici despre purtarea măștilor pentru combaterea epidemiei/ CUM PROCEDEAZĂ ALTE ȚĂRI CU TERMOSCANAREA?

UN OM, PENTRU OMENIE, în mijlocul pandemiei dezumanizării: IOAN AUREL-POP la “Marius Tucă Show” (și VIDEO): “Contactul uman e FUNDAMENTAL. Acum partea cea mai lovită este SUFLETUL OMENESC. E bine să ne gândim și la reparații SPIRITUALE, morale. NU sunt de acord cu ideea ȘCOLII GENERALIZATE ONLINE”. Pe cine deranjează PREȘEDINTELE ACADEMIEI ROMÂNE?

PREȚUL CARANTINEI (II): Potrivit LE FIGARO, în țările sărace 6000 DE COPII ar putea să moară în fiecare zi/ THE GUARDIAN: 18.000 de bolnavi de cancer ar putea muri în următorul an în Marea Britanie/ Director de spital din Deva: „Adevărații bolnavi mor cerșind ajutor”/ MONICA POP critică strategia pacienților NON-COVID din starea de urgență

INTERNAREA FORTATA A ASIMPTOMATICILOR DE COVID-19 in asa-zisele “spitale modulare” similare unor PUSCARII – ABUZUL SISTEMIC, UNIC IN EUROPA, care nu scandalizeaza aproape pe nimeni. Cum de a ajuns SPITALIZAREA un act de SECHESTRARE in SPATII IZOLATE, usor de asimilat torturii? MIRCEA BADEA versus RAED ARAFAT (video)

NELINIȘTI LEGITIME: Asimptomaticii, spitalele-hale de carton, #vinroboții și soluția bizară a izolării forțate și prelungite în locuri care amintesc de un spațiu penitenciar. DISTOPIA DE LÂNGA NOI sau cum ar putea COVID-19 să devină un veritabil COVID-1984, dacă vom continua să TĂCEM cu toții. IVONA BOITAN: “Păi nu e pușcăria asta numai bună pentru cei care dau aiurea din gură și nu sunt de acord?”

POLIȚIA ROMÂNĂ va achiziționa sisteme de RECUNOAȘTERE FACIALĂ pentru supraveghere în masă/ BENJAMIN NETANYAHU șochează: vrea CIPURI IMPLANTATE pentru monitorizarea elevilor!/ Euronews ne arată că IMPLANTURILE CU CIP sunt următoarea provocare în Europa. „Acesta este momentul pentru o adoptare în masă a microcipurilor”. ERA TEORIA CONSPIRATIEI, TOVARASI, NU-I ASA?

CULTUL SIGURANȚEI ȘI MEDICINA CA RELIGIE. Mircea Miclea despre efectele izolării sociale: „oamenii o să renunțe la libertate. Și asta e grav, extrem de grav!”/ GIORGIO AGAMBEN: „gândirea acelora care continuă să caute adevărul și să respingă MINCIUNA DOMINANTĂ va fi, așa cum se întâmplă deja în fața ochilor noștri, respinsă și acuzată de răspândirea de știri false”

GIORGIO AGAMBEN despre instaurarea „TERORII SANITARE” și permanentizarea DISTANȚĂRII SOCIALE. Se va mai putea defini o astfel de societate ca fiind UMANĂ?/ Fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus: DACĂ OAMENII NU VOR SPUNE NU, NE AȘTEAPTĂ O DISTOPIE!

Regizorul CRISTI PUIU, reflecții amare despre „REGIMUL CÂINESC” și „non-sensul de talie cosmică” al DISTANȚĂRII SOCIALE și restricțiilor anti-covid. „Mi-e teamă că ne îndreptăm către o formă de TOTALITARISM pe care nu îndrăznim să îl denumim. Când vom ajunge să ne gândim o să ne gândim din puşcărie la asta”


Categorii

Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “RELAXAREA… ÎNCORDATĂ de la terase, GÂȘTELE CREDINCIOASE ALE “TĂTUCULUI” sau LIBERTATE CU RAȚIA și drepturile românilor cu voie de la… DEGETUL sever-amenințător al “dirigintelui” IOHANNIS. Exercițiul permanent al UMILINȚEI naționale. MASCA și TERMOMETRUL – MĂRCILE OBEDIENȚEI față de CULTUL COVIDIAN

  1. Pingback: "La covedia è finita!". IMAGINEA CARE DE-MASCĂ MAREA BATJOCURĂ NAȚIONALĂ: "Regulile obligatorii" cu care au înnebunit o întreagă țară pe motiv de pandemie SUNT DOAR PENTRU PROSTIME. "Câți au curajul sa se gândească C
  2. Pingback: Cu toate că PATRIARHIA consideră revenirea slujbelor în biserici „DEPLIN JUSTIFICATĂ”, Guvernul NU include bisericile în noile măsuri de „relaxare”
  3. Pingback: Guvernul reacționează după deciziile CCR propunând o LEGE A PANDEMIEI. Legea atentează direct la SUVERANITATE și la DREPTURI ȘI LIBERTĂȚI FUNDAMENTALE: declarațiile OMS devin LEGE în România, CARANTINA poate fi instituită oricând, oricât, i
  4. Pingback: MAREA MINCIUNĂ. O propagandă primitivă caută să mențină vie SPAIMA DE COVID-19/ Arafat citează trunchiat un studiu despre ASIMPTOMATICI, care ar fi responsabili pentru jumătate din INFECTĂRI/ Mircea Badea: „De fiecare dată când autoritățil
  5. Pingback: "LEGEA CARANTINEI ȘI IZOLĂRII" sau CUM SPITALELE DEVIN LAGĂRE, iar MEDICII OBEDIENȚI "COMANDANTULUI ACȚIUNII", alături de propagandiștii media, TORȚIONARI AI NOULUI EXPERIMENT PITEȘTI! "O lege care transformă România î
  6. Pingback: RĂZBOIUL PSIHOLOGIC AL MĂȘTILOR. Un studiu despre EFICIENȚA MĂȘTILOR în stoparea Covid-19 care a stat la baza unor DECIZII PUBLICE este contestat categoric de EPIDEMIOLOGI IMPORTANȚI/ 90% din măștile de protecție verificate de ANPC NU respectă
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare