La un pas de razboi. TRUMP ar fi ordonat atac armat asupra IRANULUI, dupa care ordinul a fost retras

21-06-2019 1 minut Sublinieri

Citim in Hotnews:

Președintele american Donald Trump ar fi aprobat inițial lansarea rachetelor militare în Iran, ca răspuns la faptul că Teheranul a doborât o dronă americană, însă a retras comanda în ultimul minut, scrie The Guardian.

Aeronavele se aflau în aer iar navele erau pe poziții, însă rachetele nu erau încă lansate când au fost primite ordinele de retragere, a declarat un oficial anonim, citat de New York Times. Nu este clar dacă atacul a fost doar amânat sau anulat, potrivit publicației americane.

Oficialii militari și diplomații americani se așteptau la un răspuns armat din partea SUA, după ce oficialii securității naționale ai președintelui și liderii Congresului s-au întâlnit la Casa Albă joi noapte. Una dintre ținte ar fi fost sistemul de apărare antiaeriană S-125 Neva/Pechora, potrivit unei surse de la Pentagon. SUA ar fi suspectat că acesta a fost sistemul folosit în atac, deși Teheranul a declarat că a fost vorba de sistemul de apărare 3rd Khordad.

Incidentul este ultimul dintr-o serie care escaladeaza tot mai mult. Iranienii sunt acuzati de SUA si Arabia Saudita ca ar fi atacat cu mine petroliere care traversau stramtoarea Ormuz. 

Iranul a respins acuzatiile si, in privinta dronei doborate, ministrul de externe Javad Zarif a publicat traseul acesteia, pentru a demonstra ca atacul iranian a avut loc in spatiul aerian national. Oficialii americani au pretins, initial, ca atacul a fost neprovocat si ca drona nu se afla pe teritoriu iranian.

Initial, Trump a reactionat pe twitter intr-un mod care sugera mai degraba o aplanare, afirmand ca drona ar fi putut fi doborata mai degraba accidental. 

Massmedia „liberala” si neoconservatoare doritoare de razboi a reactionat dur, sanctionand reactia „lasa” a presedintelui american:

Trump bizarrely chickens out of responding to a direct attack from Iran –  Business Insider  

S-au alaturat acestei narative si CBS, New York Times, National Review sau Wall Street Journal, care publica opinii despre cat de usor si rapid ar fi de castigat un razboi declansat acum cu Iranul.

The American Conservative face un istoric al minciunilor prin care diferitele administratii americane au inselat opinia publica pentru a justifica declansarea sau intrarea SUA in razboi. In articol sunt mentionate razboiul cu Mexicul, intrarea SUA in cele doua razboaie mondiale, razboiul din Vietnam si cel din Irak.

 


Categorii

1. DIVERSE, America, Iran

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “La un pas de razboi. TRUMP ar fi ordonat atac armat asupra IRANULUI, dupa care ordinul a fost retras

  1. Câteva observații pertinente în acest articol, chiar dacă nu sunt legate direct de “isprava” lui Donald Trump, ar trebui să (ne) dea tuturor de gândit, deoarece surprind, în puține cuvinte, realități care nu pot fi contestate, dar peste care trecem de obicei foarte superficial :

    https://www.agroinfo.ro/politic/razboiul-economic-e-o-realitate-incontestabila

    Da, “războiul economic e o realitate incontestabilă”, o recunoaștem aproape toți, dar nu reacționăm ca și cum am fi în război, adică luptând din toate puterile împotriva vrăjmașului, ci mai degrabă facem pact cu vrăjmașul de la început, pentru ca mai apoi să ne trezim prizonierii lui, înainte de a se fi sfârșit războiul. Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

  2. Pingback: Șeful Gărzilor Revoluționare din Iran a fost asasinat de SUA, Rouhani promite răzbunare/ Grecia, Cipru și Israel încheie un acord de exploatare a hidrocarburilor din Marea Mediterană
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare