LADY GAGA IN ROMANIA. “Marea Devianta” si REEDUCAREA prin show-biz a adolescentilor

9-08-2012 7 minute Sublinieri

Reprezentare grafica a “templului” in care ar trebui sa aiba loc concertele Born this way. Imagine de pe site-ul de promovare a turneului

Lady Gaga în România. Nu doar muzică

Pe 16 august, imediat după marele praznic al Adormirii Maicii Domnului și de ziua Sfinților Martiri Brancoveni, în București este programat concertul celei mai în vogă vedete internaționale din biz-show: Lady Gaga. Concertul face parte din al treilea turneu internațional de promovare a albumului Born this way (Născut astfel). Turneul începe din Asia, mai exact în Coreea de Sud (Seoul) și va traversa continentul european, trecând și prin capitalele țărilor răsăritene și baltice (Sofia, București, Tallinn, Riga, Vilnius) înainte de a trece către Occident și a se încheia în Spania (Barcelona). Turneul este contestat pe alocuri, vedeta fiind o figură controversată. Astfel, concertul din Jakarta (capitala Indoneziei) a fost anulat, poliția refuzând să elibereze permisul necesar desfășurării acestuia din cauza insecurității: grupurile religioase islamice din această țară (care oficial e seculară) au amenințat că nici măcar nu vor lăsa pe ”Lady” să coboare din avion. Și, totuși, peste 50 000 de oameni își cumpăraseră deja biletele. Proteste față de concerte au existat și în Filipine, grupurile creștine, de această dată, acuzând-o de blasfemie.

Din regiunea răsăriteană a Europei o reacție a venit din Bulgaria, episcopul-vicar al Mitropoliei din Sofia, Ioan, arătând că biserica nu e de acord cu susținerea concertului și că, cel mai probabil, Sfântul Sinod va lua în discuție acest subiect. Sinodul bulgăresc are un precedent de acest gen, condamnând, în 2009, concertul ținut de Madonna în Sofia. Motivul pentru care Sinodul din Bulgaria respinge concertul Born this way este legat, mai ales, de promovarea homosexualității:

Noi nu putem niciodată să fim de acord cu ceva care este dincolo de limitele puse de Dumnezeu ca principii religioase. De aceea Dumnezeu a lăsat bărbat şi femeie” a explicat episcopul Ioan, adăugând: Ceea ce este păcătos, nu trebuie promovat în societatea noastră. Acest lucru este periculos”.

Într-adevăr, promovarea homosexualității este o constantă a industriei muzicale ”Lady Gaga”. Vedeta nu este doar o simplă celebritate și promovarea homosexualității, un lucru des întâlnit în lumea show-bizului, face parte dintr-o întreagă filosofie asupra vieții pe care o vom detalia mai jos. Lady Gaga este considerată de revista Times drept a 73-a din cele 100 cele mai influente personalități ale lumii pe perioada ultimei decade,  iar Forbes a poziționat-o pe locul 7 pe lista celor mai influente femei din lume. Așadar, vedeta nu ține doar de industria show-biz-ului, ci are o influență globală, generând un curent, un fenomen cu ramificații politice, întreținut de o puternică activitate de lobby, ce are în spate o psihoterapie de tip yoga și se manifestă printr-un simulacru cvasi-cultic. Asupra acestor aspect ne vom apleca în rândurile următoare.

O anti-divă deviantă

Scriam în nr. 11 (34) al revistei noastre, în articolul ”Românii, între credința părinților și magia tehnologiilor media”, că tinerii sunt pândiți în special de surogatul magico-tehnologic al industriei de divertisment, care are capacități din ce în ce mai hipnotice și pătrunde tot mai adânc în sufletul maleabil al adolescenților, invadându-i cu ritmurile, vibrațiile, imaginile (iconice, cum sunt numite chiar de industrie) și mai ales senzațiile lumii show-bizului. Astfel, spectacolele marilor vedete nu mai sunt demult simple concerte de muzică, ci sunt înscenări complicate în care tehnologiile media sunt folosite din plin, cu o puternică dimensiune dramatizată, cu scene în care dansul e folosit nu doar pentru o mișcare antrenantă ci pentru a transmite un mesaj, de cele mai multe ori, politic și deseori legat de promovarea drepturilor gay, de atacarea simbolurilor creștine și a Bisericii sau, pentru a avea un aer de onorabilitate, militând pentru ”pace în Orientul Mijlociu”. Alături de dans, sunt folosite și imaginile, mișcarea scenică fiind dublată de videoclipuri foarte încărcate cu simboluri care transmit și ele un mesaj manifest politic sau implicit ocult. Lady Gaga, de pildă, folosește din plin simboluri oculte ca: ochiul lui Horus, piramide, inorogul, triunghiul și multe altele, toate reprezentări folosite și în cadrul masoneriei. De altfel, o melodie din concertul Born this way se intitulează chiar Mother G.O.A.T, goat în engleză însemnând capră. Simbolul e evident, imaginea țapului are un demonism binecunoscut, iar capra este folosită în opoziție, firește, cu oaia, simbolul creștin prin excelență.

În acest sens, Lady Gaga este un caz paradigmatic, doar că în cazul ei avem o dimensiune ocultă, ”mistică”, mult mai pronunțată. Identitatea vedetei și a turneului Born this way este inspirată după figura preoteselor antice, săvârșitoare ale misterelor cultice, intermediare între zei și oameni, receptacole ale energiilor supranaturale și transmițătoare prețuite ale ”vocilor” zeilor. Turneul este conceput ca o reprezentare cu motive explicit cultice chiar în posterul de promovare: Lady Gaga este acoperită (doar) de un plastic în fața unor porți monumentale ale Capelei Electrice (Electric Chapel), imaginea fiind menită să  sugereze nașterea vedetei în lumea spectacolului. Într-o altă imagine se poate vedea că scena pe care are loc show-ul este reprezentată sub forma unui templu grandios și eclectic simbolistic, spectatorii făcându-se părtași unui act cvasi-cultic.

În cazul Lady Gaga asistăm, de fapt, la o imagine arhetipală, iconică, la un fel de însumare a tuturor tendințelor de acest gen din industria show-bizului, arcând, în același timp, o ”evoluție” față de precedenta figură-simbol: Madonna. Trebuie spus că, atât în cazul Madonnei cât și în al Lady Gaga, sunt folosite imagini explicite din simbolistica creștină. Astfel, Madonna a fost reprezentată sub forma ”Marii Desfrânate” , ”zeița” senzualității și a materialismului, încă în melodia de debut a acesteia – Material girl. De altfel, chiar supra-numele de Madonna este special ales tocmai pentru a șoca (de reținut că ambele vedete provin din familii catolice iar Lady Gaga a profanat elemente de cult catolic, cum ar fi rozariul, în videoclipurile ei) iar vedeta respectivă a făcut caz de trecerea la o sectă kabalistică,  ”misticismul” fiind la modă în industria show-bizului, cu condiția de a fi cât mai oriental, ”misterios”, eclectic și provocator pentru conștiința religioasă tradițională.

Cine credea că Madonna este reprezentarea maximă a acestor tendințe neopăgâne s-a înșelat. Dacă Madonna păstra încă dimensiunile unei dive (idol feminin care atinge statutul de semi-zeiță pentru ”fani”) Lady Gaga este o anti-divă, proiectată să aibă apariții cât mai grotești cu putință. Deja nu mai vorbim despre o dorință de a șoca, ci de a hipnotiza, de a paraliza, așa cum un șarpe își hipnotizează prada înainte de a o înghiți. Astfel, sunt folosite costumațiile cele mai excentrice posibil, ajungându-se până la o ”rochie” din carne vie, la ținute dezgolite sau transparente și chiar la montarea unor ”coarne” pe obrajii și umerii ”artistei”, prezentate drept ecrescențe naturale, din naștere, ale acesteia.

De fapt, ce se promovează prin Lady Gaga? Deviantul, tot ce înseamnă anormal, tot ceea ce simțul comun recepta, inclusiv în Occident, chiar și în show-biz, până nu demult, drept grotesc, de neimaginat. Astfel, s-a marcat o ”evoluție” de la imaginea Madonnei ca ”Marea Desfrânată” la imaginea Lady Gaga de ”Marea Deviantă”. Promovarea agresivă a deviantului nu este însă doar un simptom al degradării divertismentului, ci ține de un proces care, în realitate, este mult mai calculat decât am crede.

Care este publicul țintă al Lady Gaga? Tinerii, mai ales adolescenții. Această vârstă intermediară, în care identitatea de sine suferă, este o perioadă în care deseori adolescentul se percepe pe sine însuși drept deviant, pentru că nu este nici adult, nici copil, nici matur sexual nici inocent. Este de remarcat că vârsta adolescenței are acest caracter aparte mai ales în societățile moderne și industrializate. În societățile tradiționale, adolescentul nu are astfel de trăiri, deoarece el este păstrat într-o continuitate a formării, băiatul fiind inițiat de tată în treburile specifice, muncile mai grele ale pământului, de pildă, pe când fata este inițiată de mamă în treburile gospodărești. Modernitatea clasică încă mai avea un oarecare control asupra vieții adolescentului, a cărui viață, ruptă deja de părinți, se petrecea între școală și timpul liber, cu spectrul integrării sociale prin armată, universitate sau muncă, datoria întemeierii unei familii etc. Modernitatea contemporană nouă, însă, nu mai asigură niciun reper formativ pentru adolescent. Numită de sociologi drept ”modernitate fluidă”, adolescentul de astăzi trăiește într-o lume în care este atât rupt de părinți, cât și de orice fel de idee de autoritate diriguitoare. Școala, întemeierea unei familii, munca, nu mai reprezintă un orizont de integrare, de fapt, nu mai reprezintă nimic, nu mai sunt realități normative.

Lăsat sieși, adolescentul se vede nevoit să își construiască singur identitatea. Dar, în societatea noastră liberă întotdeauna este cineva, un ”frate mai mare”, care se gândește să ne ”ajute” pentru că ne vrea ”binele”. Astfel, industria show-biz-ului nu a ratat această oportunitate de a avea de-a face cu copii scăpați de sub control parental și liberi de orice autoritate, luând în ghearele ei sufletul ca o plastilină al adolescenților și modelândul după propria agendă cultural-politică. Așa se face că adolescenții au fost primii captivi ai acestei lumi aparte, primii ”credincioși” ai noilor culte pagânești re-tehnologizate, divinizându-și idolii și căutând să le copieze dacă nu viața, măcar stilul.

Acum e mai clar care este rolul Lady Gaga: acela de a imprima în sufletele adolescenților deviantul, anormalul ca atitudine în fața vieții, ca personalitate. La mijloc este o relație cu dublu sens: adolescentului nu i se propune pur și simplu un model deviant exterior lui, ci i se induce simțământul că propriile sale tendințe deviante, ce se manifestă puternic în timpul adolescenței, sunt cele care îl reprezintă cu adevărat. Confruntat cu un model sinistru, adolescentul ar avea, poate, o rezistență. Dar fenomenul Gaga constă într-o lucrare mai subtilă prin care tendințele auto-distructive, forțele pătimașe ale sufletului, toată murdăria din subconștientul unui adolescent, sunt scoase la suprafață, ”valorizate” și propuse ca adevărată identitate de sine.

La mijloc este o reeducare în toată regula, în care sinele pervertit al tânărului este identificat drept adevăratul sine, cu prețul sufocării sinelui real, cel de chip al lui Dumnezeu.

Născut homosexual?

Born this way sau Născut astfel transmite mesajul că devianța nu este ceva nefiresc, nu este un atac distructiv la adresa personalității, ci este ”revelația” propriei personalități. Anti-personalitatea sau sinele deviant este idolatrizat și nu doar printr-o declarație de afirmare de sine, ci într-un cadru cu elemente cultice, așa cum am văzut că sunt înscenate concertele Lady Gaga. Versurile devin adevărate incantații menite acestei revelații de sine și acestei închinări idolatre la sine. Iată câteva citate din Born this way:

”Mama mi-a spus, atunci când eram tânără, că toți ne naștem superstaruri/  (…)/ Nu e nimic greșit în a te iubi pe tine însuți așa cum ești/ A spus ea/ Căci El te-a făcut perfect, dragă (…)/ Sunt frumos in felul meu/ Căci Dumnezeu nu face greșeli/ Sunt pe calea cea bună, dragă/ Sunt născut astfel/ (…)/ Bucură-te și iubește-te pe tine astăzi/ Căci ai fost născut astfel/ Homosexual, heterosexual, bisexual/ Lesbiană sau transexual/ Sunt pe calea cea bună! (…)”

Versurile sunt cât se poate de simple și de efect pentru adolescentul nesigur pe sine, deseori bântuit de complexe, în căutarea unui model. Sigur, nu oricărui fel de adolescent, ci acela care este receptacol al produselor industriei show-biz, adolescentul MTV, fan-ul Lady Gaga, care se îmbracă, se poartă, se tunde și copiază în toate idolii săi. Anume acestui adolescent i se spune că, de fapt, acest comportament, dublat de o personalitate dispusă, practic, la orice, de la droguri la relații sexuale deviante, este astfel ”din naștere”, adică este astfel în mod natural și chiar că fiind astfel, este deosebit, la fel de deosebit ca idolul său, devenind el însuși o vedetă, un superstar. Mai presus de toate, mesajul este că fiind deviant este astfel chiar din voia lui Dumnezeu! (ceea ce deja constituie o blasfemie). Este perfecțiunea, adică un mic zeu…

În acest context de semnificații are loc promovarea homosexualității de către Lady Gaga. Adolescentul cu înclinații homosexuale, reale sau induse, este ”pecetluit” prin aceste ”incantații” ale cântecului ca fiind ”născut” homosexual. Aceasta ar fi, i se spune, adevărata sa natură, astfel este din naștere și nu are niciun sens să încerce să fie altfel, căci este oricum perfect așa și făcut de Dumnezeu Însuși. Este la rându-i un zeu al propriei sale vieți, un superstar, un luceafăr al dimineții…  Prin urmare, homosexualitatea nu doar că nu ar fi o înclinație pătimașă, o patimă, nu doar că ar fi, așa cum spune și propaganda gay, înnăscută, ci ar fi sădită chiar de Dumnezeu în persoana umană, lucru care contrazice flagrant Biblia atât în Vechiul (Lv 18: 22; Lv 20: 13) cât și în Noul Testament (Rm 1: 26-27; 1 Co 6: 9).

Luciferismul mesajului este manifest. Versurile nu sunt doar o răzvrătire împotriva concepției tradiționale de viață și sine, așa cum deseori este cazul în muzica de astăzi, ci sunt o răsturnare, o întoarcere pe dos completă a fundamentelor creștine ale personalității umane. Semnificativ este și că Lady Gaga a declarat că a scris versurile într-o stare de inspirație bruscă, similar unei revelații, în câteva minute. Într-adevăr, trebuie să i se acorde credit pentru această mărturisire: numai de la diavol pot veni astfel de ”porunci”.

Cu toată aparența pozitivă și, din păcate, cu toată similaritatea pe care aceste versuri o au cu unele teorii psihologice ale ”gândirii pozitive” care circulă chiar și în Biserică, iubirea de sine este păcatul de căpătâi după Sfântul Maxim Mărturisitorul și, de fapt, după tradiția filocalică. Nu poți ieși din ”robia sufletului” propriu, cum ne rugăm de Rusalii, dacă te iubești în căderea ta, în patimile și în starea căzută a personalității, care, de altfel, te falsifică și te ciuntește, îndepărtându-te de vocația lăuntrică de a fi asemenea lui Dumnezeu. Nu, nu suntem deloc perfecți, nici nu suntem născuți perfecți, ci suntem născuți spre desăvârșire, care se atinge, însă, prin ieșirea din păcat, din starea căzută, prin osândirea de sine și prin iubirea CELUILALT, nu iubirea de sine. Osândirea de sine nefiind doar o virtute, ci o terapie, un mijloc concret de păstrare a sănătății psihice și a adevăratei personalități, a adevăratului sine. Proclamarea iubirii de sine la acest nivel al auto-adorării este perfect compatibilă cu homosexualitatea. Părintele Marc-Antoine Costa de Beauregard a arătat că homosexualitatea este, în ultimă instanță, consecința ultimă a idolatriei, inversiunea teologică a adorării de sine traducându-se în refuzul alterității, al autosuficienței și, pe plan fizic, în inversiunea homosexuală.

Vom continua însă dezvoltarea acestor idei, cu revelarea psihoterapiei de tip yoghin din spatele cântecelor și cu mesajul antihristic explicit din alte ”hituri”, precum și cu conexiunile politice ale vedetei, în numărul următor.

– Va urma –

 Ioan Bucur

articol aparut in varianta prescurtata in FAMILIA ORTODOXA nr. 42

 

 


Categorii

Cultura desfraului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

33 Commentarii la “LADY GAGA IN ROMANIA. “Marea Devianta” si REEDUCAREA prin show-biz a adolescentilor

 1. Inainte reeducarile, sa zicem din comunism, mai purtau inca ramasite de bine, de normalitate, de productivitate, de ordine, fie si intru-un ateism dictatorial. Dar, aceasta reeducare a zilelor noastre nu mai contine nimic bun, doar anomalie pura, haos, distrugere, prostie, practic satanism. Timpuri groaznice pentru tineri pentru ca pur si simplu nu mai au unde sa gaseasca exemple de ceea ce este firesc, frumos, de valoare, inaltator, etc.

 2. Pingback: Lady Gaga si PROTESTELE CRESTINILOR. Copiii, incurajati sa vina la concert “ECHIPATI” IN MONSTRI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Incredibil dar adevarat,aceasta zdreanta satanista vine cu tupeu in Romania,ma intreb ce o face parinti tinerilor care ii lasa sa mearga la concertul satanistei gaga??As vrea totusi sa trag atentia asupra vinovatiilor a parintilor care sunt de acord ca copiii lor sa se duca la acest concert,daca ii spui unui pusti de 18 ani ca este satanista aceasta mizerie de cantareata te ia drept nebun insa ii intreb pe acesti tineri de ce in ziua de foarte multi dintre ei isi fac freza precum o fac daca am inteles bine homosexuali dansatori ai lady satanista. DOAMNE PAZESTENE DE CE E MAI RAU,DE ISPITELE CELUI RAU…..

 4. Cineva intr-un comentariu amintea de lipsa de reactie din partea Patriarhiei.Nu cred ca se pot impiedica astfel de manifestari de mare impact asupra tinerilor,dar o reactie hotarata se poate lua cu recomandarea de a nu participa.S-ar salva cateva suflete.
  Dar nu e singurul “eveniment” la care mai marii nostrii bisericesti privesc ca la televizor.Tara arde…

 5. Citeam ca unul dintre episcopii vicari ai Bisericii Ortodoxe Bulgare a ripostat PUBLIC fata de venirea nebunei intr-un concert la Sofia.

  Ma intrebam retoric ai nostri de ce nu iau atitudine si de ce singurele discursuri pe care le au, sunt focalizate strict strangerea de alte si alte fonduri pt catedrala mantuirii.

  Dar, falia dintre Patriarhie si oameni este tot mai evidenta. Daca problemele realitatii sunt tot mai acute, mai dezarmante si nefericite, aseara la Trinitas tv se discuta despre … Pasiunea pentru rugby.

  Ai sentimentul ca teatrul absurd al lui Eugen Ionescu a devenit cadrul de comunicare al Patriarhiei.

 6. Intr-adevar, ii venise cuiva ideea ca suprarealismul (d)in Romania a fost, sarmanul, doar mimetism. Simpatica idee, zguduitoare realitate.

  Pentru mine, la sfarsitul fiecarei zile, a mai trecut o zi in lume si au mai trecut o suta de ani in Romania. N-as putea spune cum, dar imi aminteste de basmul “Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”. Ne intoarcem acasa, asta e tot. Doamne, ajuta
  sa ne intoarcem Acasa.

  Vremuri spurcate… dar in ce Timp binecuvantat a ingaduit Dumnezeu sa trecem prin asta: Cata ocrotire si cata intarire de la Maica Domnului avem fiecare daca indraznim sa cerem. Slava Domnului pentru toate!

 7. Tăcerea și toleranța păstorilor bisericești (și a dregătorilor lumești) față de lupii ucigași de suflete arată frica lor și obediența față de idealul corect politic al nediscriminării nici unei minorități îndrăcite. Întrebarea este: de ce au frică și obediență? Au ceva de câștigat sau numai de păstrat? Să fie popularitate, control și privilegii, dolce-vita? Oare e deajuns să te perii singur în mass-media bisericească pentru a-ți împlini misiunea de păstor devotat și SLUJITOR (nu frizer și mulgător) al turmei căreia trebuie să-i fii model și învățător?

  Este trist, înfiorător și deznădăjduitor să vezi cum mulți arhierei, atunci când un preot rupe tăcerea și strigă în pustiul lumii că un lup sau mai mulți sfâșie turma lui Hristos (introducând erezii și diversiuni, sau promovând kitsch-ul și blasfemia în numele lui însuși, deschizându-le tinerilor (mai ales) porți ale iadului pline de otravă demonică), în loc să ia bâta (cârja) de apărare și să lovească lupul, îi dau tot preotului peste gură (pe motivul „ascultării”), și nici măcar prin metode părintești-pastorale, ci prin amenințări și defăimări „stăpânești”. Metodele securist-bolșevice ale calomniei și linșajului public sunt aplicate după același algoritm de acum 60 de ani…

  În alte țări ortodoxe mai există dialog real și conlucrare între adiminstrația bisericească și popor, de aceea protestele lor comune împotriva amenințărilor la adresa credinței și moralității creștine sunt auzite și provoacă măcar o trezire a unora din somnul general…

  La noi, iată, mai sunt câteva zile și stăpânii (oficiali) bisericești încă tac complice, iar buzduganele media ale îndrăcitei hulitoare au zdrobit deja ușile bunul simț. Oare ce val de euforie drăcească va stârni concertul nenorocitei pe fondul tăcerii „păstorilor cumsecade” care-și văd, trimfalist, doar de împlinirea orgolioasă și narcisistă a propriilor obiective?

 8. Cum de nimeni din cadrul BOR nu ia atitudine oficiala impotriva unor asfel de manifestari? Si cand? Tocmai in preajma Sfintei Maria Mare!!!
  Acum un an sau doi in ziua de sarbatoare a Sfantei Maria, la Cluj a fost ceva concert rock la Pollus, nimeni nu a zis nimic !!
  Era orasul plin de reclame, la radio numai reclame, si nimeni din cadrul bisericii nu a zis nimic.

 9. “1. Şi a zis către ucenicii Săi: Cu neputinţă este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!
  2. Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară şi ar fi aruncat în mare, decât să smintească pe unul din aceştia mici.”

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=17&id=48

 10. Cand vad pozele aceastei lady gaga imi amintesc de o intamplare descrisa intr-o carte citita de curand: “Din Tibet In Sfantul Munte La Batranul Paisie”, de Ioannis Kotzabasis (am gasit-o la Libraria Sophia in Bucuresti). Pentru cei care nu stiu cartea, pe scurt, prezinta istoria unui tanar grec care la varsta de 2 ani a fost rapit de bunicul sau si dus intr-o manastire budista din Tibet unde la varsta de 11 ani ajunsese pe treapta cea mai “inalta” a lor. Devenise, practic, un vrajitor, avea duhuri rele care ii slujeau, il duceau oriunde in lume, invata limbi straine in mod supranatural, avea puteri fizice deosebite, etc. Intamplarea pe care cartea o descrie se petrece intr-o discoteca din Chicago unde acest tanar s-a dus din curiozitate purtat de duhurile rele care il slujeau, citez:

  “In vreme ce priveam curios intreaga priveliste nemaivazuta a discotecii, vad deodata o fata care dansa pe ring, cu fusta scurta si parul lung; aceasta nu era femeie, ci drac impielitat. Numai eu aveam posibilitatea sa discern realitatea in intuneric, pe cand ceilalti vedeau doar o fata.
  La un moment dat il strig sa vina la masa mea.
  – Ce lucru e asta? ii zic. De ce te-ai imbracat asa?
  – Asta e ocupatia mea, – raspunse – sa-mi bat joc de oameni.
  – Dar nu e correct, ii spun.
  – Si totusi, aceasta porunca mi s-a dat, sa rad de oameni.
  Imi ascunsesera, asadar, precum m-am incredintat mai apoi, unele lucruri la manastirea din Tibet si am inceput sa ma nelinistesc putin. Caci alte lucruri fusesem invatat la manastire si altele vedeam acum.”

  Asa ca atunci cand o vedeti pe lady gaga ganditi-va cine este de fapt in spatele ei si care este scopul final. Nu zic ca ea ar fi drac impielitat dar face clar voia celui rau.

 11. sugestie (nu de publicat): pai, daca nu striga nimeni din BOR, sa facem niste rugaciuni la Maica Domnului (Paraclis / Acatist), ca in Postul Mare, cu rugaciune sa se strice lucrurile necuratului ( sa strige niste episcopi si la noi impotriva draciei asteia, macar prin parohii, si sa nu iasa mai nimic din concert, de pilda sa ploua bine de tot, vreo saptamana, sau stiu eu… ) 🙂 ? Macar facem ceva…

 12. ma gandeam, din cauza postarii lui Teodor, ca poate acest subiect e
  relevant in momentele de fata, in care criza cam inghite fondurile,
  dar nu si pe cele de cercetare in domeniul neuro, psiho, etc, unde se
  toarna cu darnicie fonduri de cercetare in anumite domenii (prin vest,
  unde locuiesc manuitorii de bani) Ca de, s-a schimbat ideea ca
  adevarul il aflam din Biserica, la aceea ca vine din academie. Sa
  vedem cum se pregateste academia sa integreze budismul ca disciplina
  stiintifica, din putinul care e facut public pe ici pe colo…

  Mind and Life Institute
  Summer Research Institute

  Din sectiunea de “cercetare” de pe pagina web principala
  http://www.mindandlife.org/ :

  ” O tabara de o saptamana, pentru avansarea cercetarii intre oamenii
  de stiinta, bazata pe dialogul si colaborarea cu cei contemplativi.

  Mind & Life Education Research Network (MLERN) cerceteaza beneficiile
  practicii contemplative asupra copiilor mici, in mod special intr-un
  mediu educativ. ”

  Pe pagina despre tabara din 2012, in pregatire, si despre cine e
  invitat, de la
  http://www.mindandlife.org/research-initiatives/sri/sri12/#who
  culegem anumite informatii interesante:

  ” Scopul MLSRI este de a dezvolta cercetarea colaborativa dintre
  oamenii de stiinta, umanisti, practicanti ai contemplatiei, prin
  ridicarea de intrebari si dialog. Prin acest program unic, pe langa
  cresterea unei generatii noi de oameni de stiinta interesati de
  problema practicii contemplative si a meditatiei asupra mintii,
  comportamentului, functionarii si sanatatii creierului, mai incurajam
  si dezvoltarea a noi linii de cercetare pe care le numim “stiinte
  contemplative” (incluzand stiinta neuro-contemplativa, stiinta
  clinica-contemplativa, educatia contemplativa,…)

  Scopurile stiintelor contemplative sunt de a inainta in cunoasterea
  mintii umane, si de a intelege cum o influenteaza antrenamentul prin
  intermediul practicilor contemplative in directia reducerii
  suferintei, imbunatatirii sanatatii si a functionarii
  cognitive/emotionale, fericirii si armoniei sociale. Cercetarea in
  domeniul stiintelor contemplative, provenind in urma dialogului cu
  ‘Sfintia Sa’ Dalai Lama, alti maestrii si practicanti ai
  contemplatiei, oameni de stiinta, filozofi si cercetatori a integrat
  metodele riguroase ale stiintei moderne cu intuitiile riguroase de
  natura filozofica si experientiala cu privire la minte si la
  exercitiul mintal din partea traditiilor contemplative antice ale
  lumii. ”

  Despre natura/functionarea taberei, ni se spune ca e un fel de
  retragere din societate in care se pun la dispozitie ocazii de dialog
  adanc intre discipline, cat si prilejuri de meditatie sub indrumare
  directa. Parte integrala din program o fac sedintele de meditatie si
  de yoga, sub indrumare adecvata, permitandu-le tuturor celor
  interesati sa experieze ei insisi ce inseamna practica contemplativa.

 13. @Silviu:

  Despre Dalai Lama, citez din cartea pe care am mentionat-o mai sus:

  “Cand aveam noua ani a vizitat Tibetul un cardinal (episcop catolic) si atunci Dalai-Lama (conducatorul spiritual si politic al Tibetului) a chemat intaistatatori ai manastirilor budiste dimpreuna cu cei mai buni ucenici si astfel m-au luat si pe mine. La intampinare, Dalai-Lama l-a invocat pe satan, care s-a infatisat ca un negru de dimensiuni uriase si i ne-am inchinat toti. In continuare satan l-a primit pe cardinal si i-a fagaduit ranguri si slava.”

 14. DOAMNE AJUTA SA NU VINA ACEASTA SPURCACIUNE IN TARA NOASTRA!!! AMIN

 15. Daca azi Patriarhia ar lua atitudine impotriva acestei spurcaciuni deviante, maine (ne)adevarul si (ne)libertatea ar avea tiraje mai mari prin evidentierea atitudinii antimoderne si totalitare a Bisericii din Romania si ar avea pretext sa promoveze doua, trei poze cu desfranata in tinute provocatoare si poate ar mai atrage cateva suflete razvratite si dezorientate din aceasta tara dezorganizata(care fratii nostri sunt).
  Sa evitam sa privim desfranarea si devianta si sa ne rugam sa nu dam drepturi demonilor si sa cadem in ispita.

 16. Pana la urma a fost lady gaga in romania.Sincer eu nici nu stiam de faptul ca ne va vizita tara.Si asta este un semn ca intradevar vine sfarsitul lumii.Mie scarba camd vad cum se imbraca.Nu sunt eu sfanta, am pacate destule dar incerc sa ma scap de ele, dapai asta ii necuratul in persoana. Doamne iarta-ma!

 17. @ Andreea:

  Inca nu a venit, abia maine va fi.

 18. Fatuca asta s-ar putea sa nu fie nici o devianta( ce o insemna si asta cu adevarat? Devianta de la ce?) Ea este o evreicuta hoata bine educata muzical in kibutzul ei newyorkez cu scoli private si scunde apartenenta ei la neamul asta cum numai ei stiu cum iar in cazul ei sub jdemii de masti aberante car cu priza la fraieri.
  O sa vina si vremea ei sa se retraga in mijlocul miliardelor intelept investite si o sa rida de noi toti cu gura pina la urechi cum ne-a tras-o la toti. Acum mai nou s-a aflat ca David Bowie nu este gay asa cum se stia ci a facut-o pentru popularitate.
  Gaga Maga asta este face parte dintr-o familie linistita dar care au tinut-o din scurt, ca la evrei si care au pompat in ea scoli private , instrumente muzicale, canto asa cum au ei obiceiul si bravo lor ca detin resursele necesare, iar acum ea isi face de cap jucindu-se si mulgind la maxim acest MARKET al show-biznisului si implicit pe noi aici si cei care cred ca ceea ce vad aia este.
  Parerea mea este sa nu pacatuim judecind persoana ca pe o coperta de carte.

  Pina nu avem dovezi ca preacurveste si schimba partenerii ca pe ciorapi nu avem dreptul sa judecam. Este scris cum evreii au prins-o pe prostituata in act si au adus-o la Hristos pentru a fi judecata, nu inainte.

 19. Mie personal si banuiesc ca majoritatii de aici ne fac placere si ne dau satisfactii emotionale cintarile liturgice linistite si duhovnicesti insa citi sunt ca noi?
  Marea majoritate a romanilor si a oamenilor vor si doar asa doresc sa fie distrati in fel si chip de acesti patzachini. Pentru asta platesc! pentru circ grotesc si hamburgheri.
  Romania a fost deja de 20 de ani dresata sa accepte aceasta pseudo-cultura. Tinerilor le este introdusa cu pilnia pe gitlej asa cum o fac fermierii de giste cu mincarea in exces pentru a obtine foie-gras din ficatul cirozat al gistelor.

 20. @Andrei:

  Comentariul de la 16.30 nu prea are nicio noima. Nu stim originea etnica a Lady Gaga si nici nu credem ca ar conta; stim ca prin scolile sale stricte se numara una catolica, privata, nicidecum vreun kibutz.

  Apoi, ce sa zicem, ok, LAdy Gaga nu e devianta, e normalitatea in sine, neprihanita faptura, si noi am pacatuit amarnic osandind-o mai rau ca fariseii.

 21. Pingback: LADY GAGA SI ”RELIGIA” ANTIHRISTICA A IUBIRII DE SINE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: INGERI CU ARIPILE TAIATE. Un altfel de genocid: imbrancirea fetitelor de catre parinti catre lumea curviei prin IMBRACAMINTE “SEXY” SI FARDURI “NEVINOVATE” - Recomandari
 23. Pingback: Uciderea pruncilor – de la Irod la societatea infanticida de astazi. PRUNCII BETLEEMULUI SI PRUNCII SODOMEI: “Ofensiva celui viclean de la începutul lumii nu s-a axat niciodată mai mult pe copii” -
 24. Pingback: CE JUCARII, JOCURI sau PAPUSI CUMPARAM COPIILOR? Cum si in ce scop se creeaza la copii ATRACTIA PENTRU URAT SI MONSTRUOS si cum sunt invatate fetitele sa se identifice cu femeile “usoare” (efectul “BARBIE”)? | Cuvântul Ortodox
 25. Pingback: “Valentine`s Day” – ZIUA CELEBRARII MORTII IUBIRII SI INOCENTEI. Presb. Alina Mirica despre ADOLESCENTII IN LUMEA CARE ZDRENTUIESTE SUFLETELE si MOARTEA DRAGOSTEI DEZGOLITE DE TAINA | Cuvântul Ortodox
 26. Pingback: VENERAREA LUI DAVID BOWIE. Care este sensul idolatrizarii si “canonizarii” vedetelor industriei muzicale? | Cuvântul Ortodox
 27. Pingback: ACESTI SATANISTI CARE NE CONDUC SI NOUA LOR ORDINE LUCIFERICA… Ceremonie terifianta cu mesaj explicit ANTIHRISTIC in Elvetia, la inaugurarea celui mai mare TUNEL din lume, Gotthard (VIDEO, FOTO) si INTALNIREA “ELITELOR” BILDERBERG la Dre
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare