MINI-PROTEST AL MILITANTILOR LGBT PENTRU PARTENERIATE CIVILE. La eveniment au participat si copii…/ VISKI vrea ANULAREA libertatii de constiinta pentru impunerea PARTENERIATELOR (Video)/ Majoritatea covarsitoare a românilor NU VREA casatorii homosexuale/ OPONENTII CASATORIILOR GAY DIN AUSTRALIA – SUPUSI UNOR ACTE DE ABUZ/ Protest in Marea Britanie fata de EDUCATIA ANTI-CASATORIE NORMALA din scoli/ TRANSGENDERISMUL – PREDAT INCA DIN GRADINITA IN CALIFORNIA/ ”Progresism avansat”: abolirea casatoriei si anularea drepturilor parintesti

22-10-2017 26 minute Sublinieri

CE S-A ALES DE MISCAREA CONSERVATOARE?

 • ActiveNews: 

Mitingul comunității LGBT din Piața Universității: „Veniți să vă partenerizați!” (FOTOREPORTAJ)

Circa 50 de membri ai comunității LGBT au manifestat astăzi, în Piața Universității din Capitală, cerând legalizarea parteneriatelor civile. Printre manifestanți erau prezenți și copii, aduși acolo de părinții lor.

Evenimentul, organizat de Susțin LGBT și MozaiQ, a fost autorizat de Primăria Capitalei. Organizatorii preconizau că vor fi prezente în jur de 400 de persoane și că manifestarea se va încheia la 17:00. Cu o jumătate de oră mai devreme însă, în zonă nu mai erau decât organizatorii și voluntarii.

Ȋn mod simbolic, adică fără niciun fel de valoare legală, au fost încheiate și 25 de parteneriate civile, 9 dintre ele între persoane heterosexuale, iar cuplurile au primit „certificate” inscripționate cu stema României.

La evenimentul LGBT de azi au fost prezenți și deputatul PSD Florin Manole, dar și fostul parlamentar Remus Cernea, cel care a inițiat proiectul de lege privind legalizarea parteneriatului civil.

Respins de Senat, proiectul de lege e blocat în Comisia Juridică a Camerei Deputaților din luna februarie a acestui an.

Adriana Oprea-Popescu: PIAȚA UNIVERSITÃȚII, DUPÃ 28 DE ANI. De la „Vom muri și vom fi liberi” la „Veniți să vă partenerizați” (VIDEO)

Ieri, adică acum 28 de ani, în Piața Universității se murea pentru libertate. Pentru ca oamenii să aibă drept de vot și reprezentare corectă în Parlamentul României. Azi, doar crucile uitate între străzile cu sens diferit mai amintesc de acele vremuri.

Ieri, adică acum 28 de ani, asfaltul din Piața Universității era spălat de sângele celor care au crezut că România își poate redobândi demnitatea. Dreptul la credință și la libertatea de conștiință. Azi, crucile care au fost înălțate acolo, în memoria și pentru sufletelor celor uciși la Revoluție, se degradează sau sunt vandalizate sistematic.

Ȋn Piața Universității, unde ieri se striga „Vom muri și vom liberi”, murindu-se!, azi se duce lupta pentru legalizarea parteneriatelor civile. Azi, când parlamentarii au îngropat, fără să aibă curaj să recunoască asta, referendumul pentru revizuirea Constituției și redefinirea căsătoriei. Nesocotind, astfel, voința celor care i-au ales și pe care-i reprezintă în Parlamentul României. Ignorând principiile democrației și Constituția. Și batjocorind jertfa celor care au ieșit în stradă, în decembrie 1989.

1989, Piața Universității. „Semiparalizați de frică, oamenii priveau care încotro și nimeni nu știa ce va urma. Atunci s-a declanșat minunea. «De la Universitate a înaintat înspre Intercontinental un șir de 8 – 10 băieți, rânduiți de-a latul bulevardului; unul dintre ei le explica ceva, apoi au început să scandeze: Timișoara», spune profesoara. «Băieții aceia care au pornit primii de la Universitate erau foarte tineri: 16 – 20 de ani. Unii dintre ei aveau fulare legate peste frunte. Toți ceilalți nu prea știam ce să facem, ei au început și ne-au dat sens la ceea ce urma să facem», zice Meluș Negrescu, filosof și controlor de bilete ITB. Ȋn grupul băieților s-au repezit securiștii în civil și au reușit să-l ia pe unul dintre ei și îl târau către rondul de la Arhitectură. Atunci am sărit cei aflați în stradă și l-am scăpat. Securiștii au scăpat cu fuga înspre 13 Decembrie. Apoi s-au ridicat vânzătorii de felicitări de Anul Nou din pasaj. Au înaintat cu mesele și cu scaunele lor pliante ținute în mâini înspre Intercontinental și strigau «Timișoara» și «Libertate». Și s-au făcut cam două sute de oameni care scandau și care, în mod sigur, trecuseră de bariera mortală a fricii. Ei au trecut de bariera mortală a fricii, au trecut de bariera vitală a instinctului de conservare și au rămas definitiv, cu pieptul gol, în fața armelor și cu sufletul depus în mâinile lui Dumnezeu. Pentru ei, viitorul însemna una din două: Libertate sau moarte. De fapt, numai Libertate.”(Vasile Neagoe, „Noaptea cea mai lungă”, 1990)

2017, Piața Universității. Circa 50 de membri ai comunității LGBT au manifestat ieri, în Piața Universității din Capitală, cerând legalizarea parteneriatelor civile. 

div>

1989, Piața Universității. „Am făcut doi-trei pași din mijlocul șoselei înspre colțul cu Traian Vuia și, deodată, o fată a căzut peste mine. (…) Trăgeam trupul fetei spre bordură și trupul era moale și dificil de dus. Toată îmbrăcămintea i se ridicase. Avea cizme albe, trei sferturi, fără toc (…) și mă gândeam la fetița mea cea mare și o trăgeam către trotuar. La bordură, am așezat-o jos și voiam să-i găsesc jugulara, să văd dacă mai trăiește. Fiind operată de mai multe ori, nu puteam să stau pe vine și mă aplecasem peste trupul ei și-i căutam jugulara. Fâșul i se ridicase peste cap, era un fâș bleu matlasat. Nu-i puteam găsi gâtul și am tot încercat și, la un moment dat, am reușit să-i dau fâșul la o parte de pe față, și atunci am văzut că în loc de nas și gură avea o gaură. Glonțul îi intrase prin ceafă. Avea un păr blond, tăiat scurt. Mi-am dat seama că murise. Tremuram toată. M-am ridicat, m-am apropiat de autoturism, am aprins lumânarea și am strigat: «Aprind o lumânare pentru toți morții morți fără lumânare, călcați de tancuri și împușcați de gloanțele comuniste». Am plecat hohotind pe (strada) Vasile Conta. Aici povesteam ce am văzut și, la un moment dat, s-a apropiat de mine un tânăr și m-a întrebat cum arăta fata. I-am spus că avea cizmulițe albe și tânărul a început să strige: «Ea e, ea e» și a fugit spre Dallas. Această fată, care avea în jur de 20 de ani, a murit pentru că a primit un glonț destinat mie.” (Vasile Neagoe, „Noaptea cea mai lungă”, 1990)

2017, Piața Universității. Doi tineri abia căsătoriți au venit ieri în Parcul Colțea, ca să facă poze pentru albumul de nuntă, dar văzând manifestarea de acolo, s-au răzgândit.

1989, Piața Universității. „Ȋn noaptea de 21 spre 22 decembrie, am rămas în Teatrul Național, împreună cu alți colegi de serviciu și cu pompierii. (…) Pe la ora 23:45 am văzut oamenii cum încep să cadă. Toți au început să fugă. Spre «Dunărea», spre Arhitectură, spre piață, spre noi. La un moment dat, am auzit că se sparg geamurile de la sala mare (a teatrului – n.r.). Ne-am dus acolo să vedem ce se întâmplă. Erau cinci – șase copii de 16 – 17 ani. Afară se trăgea foarte tare și ei erau înfricoșați. Când ne-au văzut, au început să ne roage: nu ne dați înapoi, nu ne dați înapoi. Atunci am rugat un coleg să-i scoată prin ieșirea din spate, din Arghezi. Au ieșit pe acolo. Oamenii spărseseră geamurile de teama gloanțelor. (…) Pe la 3 noaptea au venit mașini care au spălat pur și simplu strada. Unii au acoperit lozincile de pe pereți cu vopsea. Am văzut cum luau morții și îi duceau spre «Dunărea». Cineva mi-a spus că au depozitat morții în cramă, la «Dunărea». Visez și acum. Am coșmaruri. Mai ales, văd în vis cum coborau trasoarele. Pentru că mai întâi au tras în sus, iar apoi au început să coboare pânza de trasoare.” (Vasile Neagoe, „Noaptea cea mai lungă”, 1990)

2017, Piața Universității. Prezent la evenimentul LGBT, deputatul PSD Florin Manole n-a putut să spună ce face PSD cu propunerea legislativă pentru revizuirea Constituției, precizând că „parlamentarii sunt, în primul rând în slujba cetățenilor care îi aleg, și abia apoi fac parte și dintr-un partid politic”.

1989, Piața Universității. „COLȚEA – Joi noapte (21 dec.) i-au pus pe zidul spitalului și-au ordonat foc! Noi îi trăgeam pe sub gard pe cei încă-n viață, i-am dus la reanimare, pe cei care au sărit gardul i-am îmbrăcat în halate albe, i-am amestecat cu personalul spitalului, în bucătărie, în călcătorie, curtea era plină de răniți stivuiți unii peste alții, au spălat surorile cu furtunul astfaltul, două zile l-au frecat de sânge, dar ce vă povestesc eu despre noi, când Metroul era inundat de valuri de apă-nroșită, am încercat să-i băgăm în saloane pe cei din curte, pe coridoare, pe scara noastră minunată în consolă, totul era plin, era frig, eram cu toții înspăimântați, copiii ăștia sublimi în inconștiența lor ne-au îmbărbătat tot timpul, și rezervele erau pline la noi, în spital, cu securiști, în noaptea aceea parcă toți securiștii s-ar fi refugiat aici, bărbați zdraveni, fără o zgârietură, acoperiți până la gât cu păturile noastre găurite, și nenorociții ăia de copii zăceau afară pe caldarâm, a fost îngrozitor, morga era plină, cum să vă spun, sunt doctor, am văzut copii născându-se vii și murind în câteva minute, dar să nu știi nimic despre pacientul tău, fișe pe care scrie (doar!) soldat erou, fata asta cu 12 răni în intestinul subțire, cealaltă, adusă de la Jilava, n-a scos un cuvânt de când a venit, soțul și soția, răniți grav amândoi, sunt alături, în saloane alăturate, și se ascund unul de celălalt, să nu-și facă rău, băiatul omorât în fața tatălui, bătrânul de 83 de ani, ciuruit tot, stătea în casă la televizor…” („Reportajul unui film cu teroriști”, Andreea Hasnaș, 1990)
2017, Piața Universității. Vlad Levente Viski, președinte Asociației MosaiQ, declară că noua lege nu le va permite notarilor să refuze oficierea parteneriatelor civile homosexuale, potrivit libertății de conștiință, pentru că „este extrem de important ca toți cetățenii să fie tratați în mod egal de către toate autoritățile, inclusiv de către notari”. 
1989, Piața Universității. „Ȋn perioada 21-27 decembrie 1989 eu am operat 22 de oameni. La Colțea, în acele zile, au fost înregistrați în total 90 de pacienți răniți. (…) Am operat continuu între data de joi, 21 decembrie, și duminică, 24 decembrie 1989. Nu-mi dau seama nici acum cum am reușit acest lucru, nu credeam că pot rezista atât fără odihnă. Răniții veneau în sala de operație unul după altul. Pe data de 24 decembrie 1989, păzit de studenți, am reușit să dorm. Am dormit 36 de ore. După câte-o operație, mai ieșeam din sală… Țin și acum minte că în noaptea de 21-22 decembrie am ieșit și priveam pe fereastră. La cinematograful «Luceafarul» erau geamurile sparte și niște milițieni proiectau lumina unor reflectoare spre interior, ca să vadă dacă mai e cineva înăuntru. Ca să nu ne vadă cei din forțele de ordine, ne-am culcat pe burtă. Se trăgea în cei care scoteau capul pe fereastră. Fata fochistului de la noi de la spital, de 18-19 ani, privea pe geam la trasoarele trase de armată. A primit un glonț drept în frunte… fata era în interiorul spitalului, doar privea pe fereastră.” (Prof. univ. dr. Nicolae Constantinescu, „România Liberă”, 2006)
2017, Piața Universității. Ȋn mod simbolic, adică fără niciun fel de valoare legală, ieri au fost încheiate și 25 de parteneriate civile, 16 dintre ele între persoane homosexuale, iar cuplurile au primit „certificate” inscripționate cu stema României.

1989, Piața Universității. „Noi am dat foc mașinilor care alcătuiau baricada. Am scos benzina din rezervoare, mororina, și le-am dat foc. Mașina din stânga s-a aprins cu mare greutate. Și deodată, o pânză roșie de trasoare s-a ridicat pe deasupra noastră. Trăgeau de dincolo de baricada arzândă. Ȋntre noi au început să fumege grenade lacrimogene. Cine sunteți voi, copii ai îndrăznelii, voi, cei care apucați grenadele și le aruncați înapoi? Cine sunteți voi, cei care nu ați dat un pas înapoi atunci când au început măcelul?” (Vasile Neagoe, „Noaptea cea mai lungă”, 1990)

2017, Piața Universității. Lângă Spitalul Colțea e o troiță ridicată în memoria și pentru sufletele celor uciși acolo în noaptea de 21/22 decembrie 1989. „Glorie eternă eroilor neamului căzuți pentru libertate”, stă scris pe ea. E o glumă. Din numele troiței – „Poarta Eroilor”, pe inscripția jupuită a mai rămas doar „Poarta E”. De la „E trist”.

 • Anghel Buturuga:

Dupa Viski, Kim ar face inchisoare si in Romania. Si orice notar care nu ar vrea sa parafeze parteneriate gay

Sa nu trecem asa usor peste afirmatiile oamenilor, caci ele prefigureaza realitati, actiuni.

Bunaoara, Viski, seful MosaiQ, animatorul reprezentatiei miniaturale din Pta Universitatii pentru parteneriate civile, inclusiv pentru cupluri de acelasi sex, zice clar ca proiectul propus de ONG-ul sau nu contine prevederi legate de libertatea de constiinta.

Cu alte cuvinte, un notar nu va putea refuza sa incheie parteneriate civile unui cuplu de acelasi sex. Iar acel notar va putea pati fix ce a patit Kim Davis, anume sa fie penalizat, fie cu amenda, fie cu arest, pentru ca a refuzat sa aplice legea.

Asta in cazul in care mai avea cineva dubii ca “ce treaba are functionara din Kentucky cu Romania”.

Iata ce treaba. Daca proiectul de lege privind parteneriatele civile va fi adoptat de Parlament, ca sa fie “oportunitate politica” in raport cu Statul Paralel si Centrala Imperiului, atunci nu va mai exista libertate de constiinta sub acest aspect.

Atat de simplu si atat de aproape. Si atat de grav.

#parteneriatecivile#MosaiQ#Viski#KimDavis#libertatedeconstiinta

Mozaiq, o asociație a persoanelor homosexuale, promovează un miting folosindu-se de două dintre evenimentele importante din istoria României.

„Și la Revoluția din 1989 au participat persoane LGBT, care-au ieșit pe străzi pentru libertate și demnitate umană. #amfostacolo când România făcea primii pași spre democrație, am luptat cot la cot alături de ceilalți cetățeni ca noi, în numele unor idealuri”, spun autorii unei postari pe pagina de Facebook a Mozaiq, care ilustrează mesajul cu o imagine de la evenimentele din 1989.

„#amfostacolo și la Marea Unire de la 1918, alături de alte minorități”, spun cei de la Mozaiq, ilustrând mesajul cu o imagine prelucrată în care au pus un steag.

Este adusă în discuție inclusiv homosexualitatea din vremea dacilor. Unii oameni au întrebat dacă există vreun împărat/rege/conducător homosexual, iar adepții gay au ripostat cu articole din Adevărul! Practic, fosta Scânteia a ajuns carte de istorie pentru aceșți oameni!

Sondaj CURS: 83% dintre români nu concep căsătoria decât între un barbat și o femeie

83% dintre români sunt împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex, arată un sondaj CURS, comandat de Coaliția pentru Familie.

Doar 9% se arată de acord cu acest tip de mariaj, în timp ce 8% nu știu sau nu au răspuns la această întrebare. De asemenea, 59% dintre respondenți declară că au auzit de inițiativa Coaliției pentru Familie de convocare a unui referendum pe tema modificării Constituției României, în timp ce 38% n-au cunoștință de cele 3 milioane de semnături strânse pentru susținerea inițiativei.

De asemenea, 74% dintre români consideră că țara merge într-o direcție greșită, în timp ce doar 20% cred că merge pe drumul corect.

Deocamdată, nu s-au făcut publice răspunsurile la celelalte întrebări, precum și detaliile tehnice ale realizării studiului sociologic.

În acest moment, legea care ar consfinți referendumul pentru familie pentru care au semnat 3 milioane de români este blocată în Senat, după cum arăta ActiveNews. Președintele CPF, Mihai Gheorghiu, anunța recent că există un consens al partidelor politice pentru ca proiectul să fie blocat, pe termen nelimitat.

Susținătorii căsătoriilor homosexuale au vandalizat biserici, instigând împotriva creștinilor: „Răstigniți-i pe cei care votează NU”. Amenințări dure la adresa celor care au avut curajul să se împotrivească

Două biserici din Melbourne au fost vandalizate săptămâna trecută cu svastici naziste, vandalii cerând să fie răstigniți „bigoții” care au votat „nu” în referendumul actual al țării privind legalizarea căsătoriilor homosexuale, raportează Institutul Creștin, conform orthochristian.com.

Drew Mellor, pastorul șef al Bisericii Anglicane Glen Waverley din sud-estul orașului Melbourne, a descoperit mesajele scrise pe ziduri duminică dimineața.

El a fost foarte supărat de mesajele care amenințau cu violența prin expresiile „Votați Da, atacați-i pe bigoți” și „Răstigniți-i pe cei care votează NU (împotriva căsătoriilor homosexuale)”.

Vandalismul se referă la buletinul de vot cu o singură întrebare adresat australienilor: „Ar trebui să se schimbe legea pentru a permite cuplurilor de același sex să se căsătorească?” Cetățenii au termen să completeze, până pe 7 noiembrie, răspunsul la întrebarea despre actul căsătoriei din 1961 dacă ar trebui modificat.

Potrivit celor de la news.com.au, un sondaj recent arată că 59% dintre cei care au votat deja sunt în favoarea legalizării căsătoriilor homosexuale și 38% împotrivă. Aproximativ 67,5% din cele 16 milioane de formulare trimise au fost returnate până în prezent.

Pastorul David O’Brien de la Waverly Baptist a spus că incidentul a fost „deranjant și îngrijorător”, iar pastorul Drew Mellor de la Biserica Anglicană Glen Waverly a remarcat că mesajele vandalilor i-au făcut pe enoriașii mai în vârstă să se teamă pentru siguranța lor.

Vorbind pentru coaliția pentru căsătorie (Australia), Monica Doumit a spus: „Un lucru pe care acest proces l-a descoperit este că, în ciuda retoricii, militanții „da” nu cred într-adevăr într-o societate tolerantă, unde oamenii au voie să trăiască și să fie lăsați să trăiască. Mai degrabă, țintele lor vor fi cei care nu sunt de acord din cauza abuzurilor, a boicotului sau a oricărui alt tip de pedeapsă”.

Aceste cazuri de vandalism sunt cele mai recente dintr-o serie de astfel de evenimente abuzive din Australia. Luna trecuta, Cella White a raportat că ea a devenit victima abuzului primind amenințări cu moartea după ce a apărut într-o reclamă de televiziune care încuraja oamenii să voteze „Nu”. Un utilizator online a amenințat-o chiar și cu faptul că-i va viola fiul.

În ciuda hărțuirii, mamă a patru copii a rămas fermă pe poziții. „Știam că a fost un subiect sensibil, așa că am fost conștientă de reacțiile care urmau să vină după participarea din această reclamă, dar este o ostilitate foarte mare“, a spus White.

O altă femeie a fost concediată de la locul de muncă pentru că a postat pe facebook o imagine de profil în care îndemna că „Este bine să votezi „NU””.

Arhiepiscopia ortodoxă greacă din Australia a luat o poziție împotriva căsătoriei între persoane de același sex și a creat o campanie online intitulată „Vorbește despre căsătorie”.

Înaltul Arhiepiscop Stylianos, din partea Bisericii Ortodoxe Grecești din Australia, a lansat un comunicat care solicită ca toți credincioșii să voteze împotriva căsătoriei între persoane de același sex.

Detalii despre procesul homosexualului care și-a ucis fiica pe care o adoptase recent împreună cu partenerul lui. Coșmarul pe care micuța l-a îndurat în ultimele luni de viață. Ucigașul o numea „diavol îmbrăcat în copil”

Fata a murit după luni de atacuri și abuzuri la care a fost supusă de către Scully-Hicks, scrie presa din Marea Britanie. Elsie a ajuns la spital cu răni grave la cap, iar medicii au constatat existența și a unor leziuni mai vechi.

Cei doi homosexuali au adoptat-o pe Elsie în septembrie 2015, iar opt luni mai târziu, Matthew Scully-Hicks comitea odioasa crimă.

În cadrul procesului, ies la iveală detalii despre coșmarul pe care l-a trăit micuța în cadrul cuplului homosexual, scrie dailymail.co.uk.

În cadrul procesului au fost difuzate imagini cu scările de pe care micuța ar fi căzut accidental, după cum a spus Matthew Scully-Hicks intanței de judecată. Acesta susține că fetița de 18 luni a căzut pe scări după ce ar fi deschis ușa.

Incidentul s-ar fi întâmplat la o casă din Fairwater, Cardiff, unde familia locuia înainte de a se muta în Llandaff în aprilie.

După acest incident, Elsie a fost dusă la spital, dar a fost externată după patru ore de observare.

La două luni după această întâmplare, copilul a murit în urma unor lovituri puternice la cap, medicii constatând că are sângerare retiniană la ambii ochi, o fractură a craniului și fracturi la trei coaste și la un picior.

Rănile de la nivelul ochilor ar fi fost similare cu cele suferite în urma unui accident sever de mașină.

De multe ori, criminalul o numea pe micuță „diavol îmbrăcat în copil”.

Vecinii spun că au auzit des țipete în casă, dar nu credeau că cineva este în stare de o asemenea atrocitate.

SUA: Transsexual acuzat pentru agresarea sexuală a unei fetițe de 10 ani

Procesul unui transsexual din America, acuzat că ar fi agresat sexual o fetiță de 10 ani, într-o toaletă din Wyoming, a început luni. Bărbatul, care se crede femeie, riscă, dacă va fi găsit vinovat, zeci de ani în spatele gratiilor.

Miguel Martinez, în vârstă de 30 de ani, care se crede femeie, și acum se numește Michelle, a pledat nevinovat la acuzația de abuz sexual asupra unui minor, informează Casper Star Tribune.com. Conform procurorilor, Martinez, care era prieten cu familia minorei, ar fi invitat-o ​​pe fetiță să intre în baie împreună cu el, unde a început să o mângâie pe sâni și pe organele genitale, înainte de a o penetra. Fetița i-a spus imediat mamei, care a anunțat poliția. În fața polițiștilor, fata a spus, plângând, că „a fost rănită înăuntru”.

Adusă la o clinică din apropiere, fetița a fost supusă unui control ginecologic, iar medicii au constatat „abraziuni ale organelor genitale”, conform buletinului medical.

Martinez a fost găsit de polițiști la locuința sa din Evansville, în stare avansată de ebrietate. Adus la secție, transsexualul a susținut că fetița este o mincionasă și că el nu este un molestator de copii.

Dacă va fi găsit vinovat, Martinez riscă o condamnare de 70 de ani de închisoare.

 • Cultura Vietii:

Organizațiile conservatoare din Marea Britanie cer guvernului să sprijine familia și să renunțe la agenda corect politică din școli

În Marea Britanie, Coaliția pentru Căsătorie (C4M) cere premierului Theresa May și guvernului pe care-l conduce să sprijine familia și să elimine agenda corect politică din școli. Aceștia se adresează premierului și guvernului britanic, într-o scrisoare, cerându-le să reanalizeze disciplina educația relațiilor (relationships education) în Anglia și „să respingă încercările de a stigmatiza căsătoria tradițională și de a folosi sistemul educațional pentru a promova un stil de viață alternativ”. Scrisoarea a fost lansată la Conferința Partidului Conservator, fiind semnată de parlamentari conservatori, activiști, profesori și medici proeminenți, membri ai Coaliției pentru Căsătorie și ai Societății pentru Protecția Copilului Nenăscut (Departamentul „Safe at School” (În siguranță la școală)).

În primul rând – părinții

În scrisoare se spune:

„Părinții și tutorii trebuie să-și păstreze libertatea fundamentală de a-și crește copiii în conformitate cu credințele și valorile lor. Rolul statului în îngrijirea copiilor este strict auxiliar față de cel al părinților sau tutorilor. Decizia guvernului de a impune educația relațiilor fiecărui copil din Anglia de la vârsta de cinci ani subminează această libertate.

Părinților nu doar că li se va refuza dreptul de a-și retrage copiii de la orele de educația relațiilor, dar ministrul Educației deja a vorbit în favoarea introducerii unor concepte, cum ar fi homosexualitate și transgenderism,  unor copii de vârste foarte mici, la o vârstă la care aceste lucruri nu pot fi evaluate critic. Observăm că Secretarul de Stat nu a menționat nimic despre bunăstarea copiilor și despre beneficiile asociate cu creșterea și educarea lor de către părinții căsătoriți.

Educația relațiilor a fost votată în parlament pe motiv că ar ajuta la protejarea copiilor de relațiile care îi poate exploata și de atacatorii de pe internet. Mai curând, acest tip de educație va fi folosit pentru a stigmatiza căsătoria tradițională, pe de o parte, și pentru a promova un stil de viață alternativ copiilor, pe de altă parte, împotriva dorinței părinților.

Aceasta ar fi o măsură coercitivă și inutilă care ar afecta poziția tuturor părinților din Anglia. Îndemnăm participanții la Conferința Partidului Conservator să apere libertatea părinților și să solicite ca la viitoarea consultare privind educația relațiilor să pună drepturile părinților înaintea puterii statului”.

Printre semnatarii importanți se numără: Philip Davies, Steve Double, Martin Vickers, Michael Nazir-Ali, dr. Trevor G. Stammers, profesorul Philip Booth, profesorul David Paton, Rod Liddle ș.a. Scrisoarea a fost publicată în numărul de week-end al ziarului The Sunday Times.

Acestora li se alătură organizații precum Conservative GrassrootsThe Christian InstituteChristian ConcernNational Association for Jewish Orthodox Schools și Association of Christian Teachers. Lista completă a semnatarilor este disponibilă aici.

California: Forțarea ideologiei transgender în grădinițe

O educatoare de la o grădiniță din lanțul de instituții Rocklin Academy, localizată în Sacramento, statul american California, a pus în scenă o „ceremonie de tranziție” pentru un copil cu „disforie de gen” din clasa sa. Copilul a fost prezentat colegilor ca băiat, după care el s-a schimbat cu o rochie și a anunțat noul său nume, de fată. Copiii au fost instruiți să i se adreseze cu noul nume pe viitor.

Educatoarea a ținut o lecție despre transgenderism în care a folosit și două cărți care nu erau incluse în curriculă — I Am Jazz și Red: A Crayon’s Story, ambele cărți „pentru copii” menite să reafirme ideea că identitățile transgender trebuie să fie acceptate ca realitate.

Fox News relatează că unul dintre copiii de clasa I de la o școală din aceeași rețea Rocklin Academy a fost chemat în biroul directorului pentru că l-a numit greșit pe colegul „trans” deoarece nu știa că el este acum fată. Școala investighează acum, cu seriozitate, incidentul de hărțuire.

Educatoarea de grădiniță a ignorat autoritatea parentală, afirmă Jonathan Keller de la organizația de advocacy California Family Council, pentru că nu i-a notificat pe părinți despre lecția cu privire la „transgender” și ceremonia de „tranziție”; aceștia au aflat ulterior, de la copii. Unii dintre elevi s-au plâns părinților că sunt „traumatizați emotional”.

Ca răspuns la criticile părinților, directorul școlii a emis o scrisoare prin care a denumit cărțile „potrivite vârstei” și a argumentat că politica de non-discriminare „protejează toți elevii, inclusiv pe criterii de gen, identitate de gen și expresie de gen.

Incidentul nefericit este doar un alt simptom al războiului cultural dus în jurul sexualității, război al cărui ultim câmp de bătălie este transgenderism-ul. Senatul Californiei a adoptat recent o lege care poate duce la pedepsirea cu închisoarea pentru un an a asistenților personali care se adresează „cu pronumele greșit” persoanelor trans. Deocamdată legea se referă doar la căminele de bătrâni, dar asta, remarcă National Review, nu pentru că ar exista o epidemie de bătrâni transgender „maltratați” cu pronumele „greșit” de îngrijitorii din azile, ci pentru simplul motiv că bătrânii constituie o categorie docilă, bună de transformat în cobai al lobby-ului LGBT pentru un test ale cărui rezultate vor fi apoi extinse în alte domenii ale vieții publice.

Toamna trecută în statul Massachusetts, o comisia a Parlamentului local și-a anunțat intenția de a adopta o lege anti-discriminare pentru pedepsirea pastorilor care comit „ofensa” de a se adresa persoanelor trans cu pronumele greșit. În acest caz era vorba cel mai probabil de o tentativă de hărțuire și intimidare a clericilor; din fericire grupul juridic Alliance Defending Freedom a obținut ca legea să fie clarificată, în sensul că ea se va aplica organizațiilor religioase doar în cazul evenimentelor organizate pe proprietatea acestora doar pentru diverse ceremonii sau ocazii seculare.

Aceste asalturi asupra legislației se multiplică pe măsură ce Stânga neo-marxistă câștigă teren în țările occidentale. În SUA situația s-a agravat după legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex și, după cum putem observa, întreaga societate este tot mai mult afectată. Asistenții personali și părinții elevilor de la școlile Rocklin Academy au învățat pe pielea lor unde duce „toleranța”. Aviz românilor.

Florida: Părinți scandalizați după ce elevilor de clasa a V-a li se cere să utilizeze pronume orwelliene în relația cu profesorul

Războiul este Pace, Libertatea este Sclavie, Ignoranța este Putere

Nu încetează să uimească vizionarismul autorului britanic George Orwell. În urmă cu puțin peste jumătate de secol, într-o Europă abia ieșită din război, Orwell a prevăzut posibilitatea unei noi forme de totalitarism: una în care puterea se exercita și păstra în special prin controlul exercitat asupra limbajului și gândirii. Distorsiunea semantică ducea la alterarea grotescă, până la inversare, a sensurilor cuvintelor; noi expresii erau inventate și obligatoriu de folosit, inclusiv în gând, în ceea ce se numea Noulimba (Newspeak). Astfel, comunicarea și procesele cognitive ale tuturor erau controlate după cum dorea Partidul.

Promotorii revoluției de inspirație marxistă cunoscută sub numele de „revoluția sexuală” par a-l fi studiat atent pe Orwell. În ultimii ani, o formă incipientă, sinistră, de Newspeak își face loc în Occident, catalizată de reformele legislative care au acordat drepturi speciale așa-ziselor „minorități sexuale”. Cine s-ar fi gândit acum 2 decenii că vor exista țări din cele mai civilizate în care cuvintele „mamă” și „tată” vor dispărea din actele de stare civilă pentru a fi înlocuite cu „părinte 1” și „părinte 2”? Sau că Ziua Tatălui va trebui înlocuită cu „Ziua Persoanei Speciale”, pentru că „Tată” nu este un termen suficient de „incluziv” ca să cuprindă și copiii care au „două mame”? Ori că Asociația Medicală Britanică, una din cele mai vechi și mai prestigioase din lume, le va recomanda afiliaților să înlocuiască „femeie însărcinată” cu „persoană însărcinată”, ca să protejeze sentimentele „bărbaților transgender” care, se știe, pot și „ei” rămâne însărcinați?

Dar în nici un alt domeniu al vieții sociale nu manifestă lobby-ul „minorităților sexuale” un mai mare interes decât în educație. Cine s-a familiarizat cu doctrina Școlii de la Frankfurt (descrisă, de exemplu, în serialul „Noua Eră întunecată” de pe CulturaVieții.ro) cunoaște că punctul focal al atacului revoluției neo-marxiste a fost, vreme de decenii, educația publică. Acum, că „lungul marș prin instituții” s-a încheiat și că marxiștii culturali au pus mâna pe aproape toate instituțiile importante de învățământ din Occident, li se poate aplica planul lui Marcuse & co. până și copiilor din clasele primare, aluatul cel mai fraged din care se plămădește societatea de mâine, după cum cerea și Lenin: „Dati-mi orice copil de 7 ani si voi face din el un bun bolșevic.”

Egalitatea distruge excelența

Poate cea mai perfidă creație a mancurților este teoria „gender”. Fascinantă în detalii ca orice mecanism de manifestare a răului, gender pervertește egalitatea bărbatului cu femeia în fața legii pentru a anula orice diferență între aceștia și a refuza categoric orice distincție între ei în viața socială, profesională sau familială. Astfel, ceea ce determină devenirea unei persoane nu ar fi caracteristicile biologice, ci complexul de acumulări sociale și educaționale care definesc „genul”Genurile ar fi fluide și interschimbabile, astfel că poți avea biologia unui bărbat dar să fii, de fapt, femeie… sau niciuna din cele două (așa-zișii „non-binari”).

Teoria gender este ideologie pură. Ea sfidează realitatea și bunul simț sub pretenția asigurării „egalității” și a eliminării „discriminării”.

Dintotdeauna diferențierea bărbat-femeie a fost motorul care a împins lumea înainte. Perpetuarea fizică a umanității n-ar fi posibilă fără de uniunea între bărbat și femeie, care răspunde în primul rând atracției bărbatului față de diferențele fizice, somatice și spirituale caracteristice femeii (și invers); progresul comunității, al națiunii și mai larg, al civilizației însăși este asigurat prin acumularea și transmiterea de capital intelectual, spiritual și material în interiorul familiei, pentru a răspunde nevoii ancestrale de desăvârșire prin cei pe care îi lăsăm în urmă. Tot astfel s-au dezvoltat spiritul de competiție, dorința de a fi mai bun, inventica, tehnologia și orice altceva face viața mai bună azi.

Teoreticienii Școlii de la Frankfurt au înțeles foarte bine că pentru reușita revoluției, griparea și corodarea motorului social este esențială. Nimic nu răspunde mai bine acestui deziderat decât promovarea unei „egalități” rău înțelese, care distruge excelența, identitatea și competența, deturnează omul de la rolul încredințat de Creator și îl transforma într-un individ abulic și confuz.

În ultimii ani, mai ales după legalizarea „căsătoriei” între persoane de același sex, instituțiile de învățământ superior din Occident au început să solicite aplicarea teoriei gender până în cele mai aberante forme. „Cotele de gen” – o altă stupizenie care neagă valorarea personală, competența și pregătirea în favoarea ideologiei – sunt azi banale. Noutatea este, întocmai ca în nuvela lui Orwell, atacul asupra limbii.

Când vorbești cu mine, folosești cuvinte care nu există

Pronumele, unele din formele lingvistice cele mai legate de identitatea personală, trebuie acum înlocuite cu forme corecte politic. Exemple sunt nenumărate și am tot scris pe această temă. De exemplu, Universitatea Vanderbilt își forțează cadrele și administratorii să poarte etichete cu pronumele pe care le preferă, pentru ca nu cumva cineva să facă vreo confuzie care să îi „jignească” (Vanderbilt University Name Placards For Faculty Offices Will Now Include „Preferred Pronouns”). În sistemul universitar american, să îi spui unui bărbat „Domnule” poate fi o jignire sau, în limbajul orwellian, o „microagresiune”!

Mai nou, metastaza s-a întins în școlile generale. Părinții unor copii de clasa a V-a din Tallahassee, statul american Florida, s-au trezit cu o scrisoare din partea „Mx. (se pronunță Mix)” Bressack, care le cerea ca elevii să i se adreseze doar cu pronumele de „gen neutru” „Mx.” în loc de ‘Ms.’ (doamna) și la școală să utilizeze doar pluralul, plus formele declinate „they, them, their” (care în engleză sunt neutre) în loc de formele lingvistic corecte „he, his, she, hers” (el, al lui ea, a ei).

N-a trecut mult până ce părinții elevilor lui „Mx.” Bressack au protestat… pe Facebook, evident, pe grupul „Tally Moms Stay Connected.” Una dintre mame a întrebat, pe șleau și în limbaj colorat, dacă „e pe bune” în timp ce un tată se întreba dacă are vreun sens să te ocupi doar de predarea matematicii, când slujba ta e să fii profesor de matematică.

Între timp, directorul Paul Lambert i-a asigurat pe părinți că „Mx.” Bressack are tot sprijinul său și că, totodată, profesorii din districtul nostru nu au permisiunea de a-și folosi influența în clasă pentru avansul agendei politice sau de credință proprii”.

Ultima frază nu este, evident, de natură să îi liniștească pe părinții alertați.

Și nici pe noi, cei care am fost până acum oarecum feriți de „binefacerile” rodite de Marcuse, Adorno, Lukacs și confrații lor. Dar dacă pentru români încă nu este târziu să se dezmeticească (de aceea și scriem aceste rânduri, ca umili și autoasumați paznici ai farului), pentru Occident timpul s-a scurs. După un somn dulce și greu, de decenii, la umbra gloriei apuse, nota de plată pentru somniferele părinților din Florida, și nu doar, a sosit.

Și este, din câte se pare, foarte piperată!

„Principiile pe care a fost fondată civilizaţia iudeo-creştină nu mai sunt dominante în societatea noastră. Ele supravieţuiesc asemeni unei mişcări subterane de rezistenţă. Dacă rezistenţa este într-un final scufundată, atunci civilizaţia nu va supravieţui şi, în epoca noastră marcată de pandemii şi arme nucleare, colapsul civilizaţiei occidentale va trage şi restul omenirii împreună cu ea în iad.

Ieşirea o reprezintă renaşterea civilizaţiei creştine. Deşi sună grandios, este ceea ce este necesar. Renaşterea e echivalentă cu un nou start; cu respingerea răului şi a sistemului inuman şi stupid şi întoarcerea la vechile idei ale umanităţii care au permis creşterea în libertate şi bunătate. Îndată ce am identificat miezul acestor valori putem începe reconstrucţia civilizaţiei.”

(Michael Minnicino, „Noua eră „întunecată”. Școala de la Frankfurt și corectitudinea politică”)

„Toleranța” în acțiune: cum sunt primiți creștinii într-o cafenea a unor homosexuali din Seattle

La celalalt capat al lumii, in Seattle, statul Washington, un incident s-a petrecut pe 1 octombrie de care suntem absolut siguri ca nu s-a auzit in Romania in presa ori mass media. Nu ca incidentul nu merita sa fie cunoscut, ci pentru ca mass media Romaniei nu indrazneste sa scrie absolut nimic negativ la adresa „minoritatilor sexuale”. Incidentul priveste agresivitatea, inregistrata video, a unor homosexuali, proprietari ai unei cafenele, la adresa unor crestini care au luat o pauza de cafea acolo. Grupul e bine cunoscut in oras pentru ca de mai mult timp tinerii se plimba pe strazile orasului rugindu-se pentru oras (asemenea profetului Iona pentru Ninive) si cerind abolirea avortului.

Pe traseu, s-au oprit la cafenea sa-si traga rasuflarea. Proprietarii cafenelei i-au recunoscut si i-au expluzat pur si simplu din cafenea, pe un ton agresiv, extrem de vulgar, blasfemitor la adresa Divinitatii, cu injuraturi. Tinerii au reusit sa inregistreze citeva minute din conversatia cu proprietarii si au postat materialul pe Facebook. Materialul a fost deja vizionat de peste 700.000 de persoane si vi-l oferim si dvs pentru a-l viziona cit mai este disponibil si nu va fi interzis ori cenzurat de Facebook.

Il puteti viziona aici. ATENTIONARE: Materialul este extrem de vulgar.

Seattle se pretinde a fi un oras progresist, orasul unde isi au sediul mari companii ale lumii, de tipul Starbucks, Boeing, Microsoft, etc. Un oras al „tolerantei” unde crestinii sunt tinta atacurilor denigratoare ale secularistilor si mai ales ale homosexualilor. Aproximativ 3% din polulatia orasului se identifica ca fiind homosexuala. V-am informat cu ani in urma ca la paradele homosexuale de acolo se prezinta si crestini care poarta mesaje biblice dar sunt agresati fizic si violent de catre participanti.

Cu ani in urma o florareasa crestina din vecinatatea lui Seattle a refuzat sa faca ornamente florale pentru casatoria unui cuplu homosexual. Crestina i-a cunoscut de zeci de ani, le era prietena, si ii servea totdeauna. Dar cind au cerut sa le faca ornamente florale pentru „nunta”, a refuzat. Homosexualii au dat-o in judecata si femeia a fost amendata cu 100.000 de dolari. Cazul ei e acum pe rol in Curtea Suprema a SUA.

Cazul ei, insa, nu e unic. Patiseri din Colorado, Kentucky, Irlanda, Marea Britanie si in alte state sunt dati in judecata si pedepsiti cu sute de mii de dolari. Si mai ingrijorator, insa, satanistii au demarat actiuni similare anul acesta. Satanistii cer cofetarilor crestini sa le faca torte cu inscriptii satanice. Natural, crestinii refuza si sunt actionati in instanta…

Culmea, in Michigan, la inceputul anului, o familie catolica de fermieri cu cinci copii a fost sanctionata de autoritatile municipale pentru ca a refuzat sa permita unui cuplu homosexual sa-si faca nunta la ei la ferma. Municipalitatea a penalizat familia interzicindu-i sa isi mai vinda produsele agricole in piata orasului. Cazul lor e inca pe rol.

Exemplu de genul celor mentionate deja sunt cu sutele. Concluzia insa e simpla: legalizarea casatoriilor unisex homosexuale deschide larg usa spre discriminarea noastra a tuturor. Nu e un semn al „progresului”, ci al opresiunii oficiale impuse de stat asupra celor ca noi care dezagreaza cu confiscarea casatoriei de catre stat si cu redefinirea ei dupa chipul si asemanarea statului secular. Stati fermi pe pozitii. Nu cedati, in primul rind in mintile voastre, si apoi in actiunile voastre. Nu permiteti legalizarea casatoriilor homosexuale in Romania.

 • Anghel Buturuga:

Progresism: Despartirea parintilor de copii si abolirea casatoriei

Daca despartim casatoria de parintime si de nastere, atunci casatoria nu este doar “pentru toti”, ci doar gay. Si mai bine sa fie abolita de tot, caci asta e sensul real, in cele din urma, al “casatoriei pentru toti.”

Iar diferenta biologica, sau capacitatea specifica a celor hetero de a da nastere copiiilor in cadrul unei casatorii, devine o violare a principiului egalitatii.

Familia nucleara e o amenintare la adresa copiiilor. “Se stie”, “studiile” o arata: copiii sunt la risc din cauza drepturilor parintesti.

Ar trebui ca statul sa intervina, sa desparta copiii de parintii lor biologici si sa selecteze el cine ar trebui sa-i creasca.

Statul e cel care ar trebui sa decida ce valori vor fi transmise copiiilor.

Emitenta acestor opinii, parlamentar, e considerata progresista. Si-a expus viziunile nu doar in parlamentul sau national, ci si in Australia (probabil in contextul plebiscitului referitor la casatoriile gay).

E bine. E cum trebuie. E de aplaudat. Ea nu e heterofoba, nici anti-casatorie, nici anti-parinti. Ea este viitorul, un progresism care nu se mai incurca cu PR, ci o spune direct.

https://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.818251

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/236809

Aici suntem: statul mafiot care te lasa sa-ti schimbi genul, dar care te priveaza de drepturile elementare

Stiti, poate, de cazul jurnalistei ucise in Malta. A suparat niste puternici si, in mod evident, nu lucra cu CIA sau SRI-ul lor. Lucra pe cont propriu, ca o adevarata #rezistenta, nu facuta, ci nascuta.

Fiul jurnalistei a descris scena crimei si un dialog halucinant cu politistii de decor. Mama lui a murit ucisa de o bomba-capcana montata in propria masina.

Si fiul a tras si o concluzie:

“Da, aici suntem: într-un stat mafiot în care poţi să-ţi schimbi sexul din cartea de identitate, dar în care vei fi ucis dacă-ţi exerciţi libertăţile de bază.”

Da, aici suntem. Aici vom ajunge si noi.

https://blacknews.ro/fiul-jurnalistei-asasinate-malta-acuza-guvernul-complicitate-crima-video/

Si textul lui Galizia fiul: https://www.facebook.com/matthewcaruanagalizia/posts/10159419399490035?pnref=story

Alianta Familiilor din Romania

CE A MAI RAMAS DIN MISCAREA CONSERVATOARE (II)?

In august am publicat prima parte a comentariului “Ce a mai ramas din miscarea conservatoare“? Continuam subiectul reamintind concluzia primei parti – conservatorismul e in declin in Europa Occidentala si Canada. Observam destramarea conservatorismului cu ochii nostri de mai multi ani cu o rapiditate uimitoare. In doar o saptamina doua stiri socante au parvenit din Marea Britanie, guvernata la ora actuala de un Premier care se considera conservatoare si de un partid care se considera conservator, care ne confirma opinia.

Saptamina trecuta Biroul britanic de Statistica a Populatiei (Office for National Statistics) a anuntat ca la urmatorul recensamint al populatiei britanicilor nu li se va mai cere sa-si identifice sexul pentru a nu ofensa persoanele transsexuale, numind aceasta practica traditionala a recensamintului, universal folosita in toata lumea vreme de sute de ani, “irrelevant, unacceptable and instrusive” (“irelevanta, inacceptabila si intrusiva”) [Detalii: http://www.spiked-online.com/newsite/article/why-is-the-ons-bowing-to-trans-orthodoxy/20416#. WeEGi2iPKUl] O alta stire comenteaza decizia Guvernului britanic de a impune angajatilor de stat sa nu se mai adreseze publicului cu “el” ori “ea”, ori sa foloseasca bine cunoscutele formule britanice “Mr. Smith” sau “Mrs. Smith” de teama de a nu ofensa pe “domnii” care se considera “doamne” si invers. O situatia mai aberanta si bizara ca asta e greu de inchipuit dar mai ales socanta pentru ca e impusa oficial de un guvern care se considera conservator. [Detalii: http://www.dailymail.co.uk/news/article-4978146/British-civil-servants-told-stop-using-she.html]

Incercam sa dibuim cauzele acestei metamorfoze petrecute parca peste noapte. Doar in 2017 social-democratii au pierdut alegerile in Marea Britanie, Franta, Olanda, Germania si, duminica, in Austria, si comentatorii occidentali intreaba: ce se intimpla? Unele comentarii pretind ca social-democratia europeana e cu un picior in groapa si se dezintegreaza. Un editorial din New York Times din 2 octombrie era intitulat The Disastruous Decline of the European Center-Left (“Declinul dezastruos al centrului de stanga european”) si exprima ingrijoratile “progresistilor” ca daca ideologia de stanga nu isi revine, “populismul va inflori si democratia se va descompune”. Dimpotriva, noi intrebam daca nu cumva suntem martori la descompunerea ori dezintegrarea intregii ideologii politice europene? Observam, pretindem cu acuratete, ca de fapt conservatorii de azi sunt socialistii de acum 25 de ani. Par sa fi fost infectati de un sens fals al progresivismului. Tocmai asta afirma Alexander Gauland, co-fondatorul din 2013 a lui AfD (Alternativa pentru Germania). Intr-un interviu acordat lui Spiegel International si publicat pe 2 octombrie, el remarca ca miscarea si partidul lui, care au capturat aproape 13% din Bundestag in alegerile din luna trecuta, sunt exact ceea ce Uniunea Crestin-Democrata a lui Merkel a fost acum 20 de ani. Conservatorismul german s-a diluat mult in ultima generatie, si mai ales sub directia lui Merkel, iar AfD pretinde sa fie o alternativa viabila pentru conservatorii Germaniei.

Trei mutatii masive – familia si casatoria

Unde si cind s-a petrecut re-directionarea conservatorismului? La finele Secolului XX? Adica acum 17 de ani ori aproximativ cu o generatie in urma? Intrebarea e relevanta pentru ca atunci a avut loc colapsul totalitarismului in Europa si au inceput sa se infiripe primele manifestari populiste, prin care se intelege lipsa de interes, ori chiar aversiunea, oamenilor de rind fata de partidele politice, ideologie si politica in general, si, mai ales, elita eurpeana. In ultimii 25 de ani am fost martori la trei (3) mutatii imense: familia (ca fundament social al civilizatiei si existentei sociale); religia (ca fundament al spiritualitatii fiintei umane si a intelectului); si spatiul public (care ne implica pe noi toti in directionarea vietii civice si politice a cetatii).

Pina nu de mult, conservatorii si conservatorismul erau aparatorii primordiali ai familiei si casatoriei. Au protejat familia si casatoria naturala, le-au inteles corect menirea, se pozitionau impotriva divortului, si se impotriveau avortului tocmai pentru ca el submina stabilitatea si valoarea intinseca a casatoriei si familiei naturale. In timp, insa, au cedat. Privind familia si casatoria, mutatiile sunt bine cunoscute, mai alesc celor care citesc cu regularitatea buletinele noastre informative si comentariile saptaminale. In ultima generatie s-a produs o bulversare fara precedent, radicala si enorma in viata sociala a europenilor si nord-americanilor. Ascensiunea revolutiei sexuale, a ateismului, a hedonismului, a feminismului, doctrina emanciparii sexuale, a libertatii sexuale, accentul pe o autonomie personala extrema, ieftinirea vietii prin eutanasie si suicid asistat, avortul, pornografia, o perspectiva anarhista a libertatii fara responsabilitati, inflatia drepturilor omului si alte fenomene si ideologii ca acestea au subminat familiei si casatoria.

Toate aceste aspecte au fost la inceput asociate cu social-democratia si parte din platforma politica si ideologia social-democrata. In timp, conservatorii au adoptat aceste ideologii si manifestari sociale, adoptind de fapt ceea ce politologii numesc “identity politics” adica “politica identitara”. Politica identitara identifica strategia partidelor politice pentru a ajunge la putere. Institutii de sondaje de opinie fac studii vaste privind prioritatile votantilor, ce ii motiveaza sa mearga la vot, cit si dimensiunile si influenta fiecarui grup social care doreste implementarea agendei lui la nivel politic. Strategii partidelor politice folosesc aceste studii vaste, isi angajaza “pollsters” (firme de consultanta care calibreaza influenta sociala a fiecarui grup), si desemneaza o strategie electorala pentru a tenta si capta cit mai multe grupuri sociale pentru a atinge majoritatea in parlament.

Exemplul Germaniei

Conservatorii au fost tentati de politica identitara la fel de mult ca social-democratii si, pe parcursul a doar citorva perioade electorale, au adoptat agenda sociala a social-democratiei, inclusiv distrugerea familiei si a casatoriei. Notam acum doua luni ca majoritatea tarilor occidentale care au legalizat casatoriile homosexuale au fost sub guvernare conservatoarea cind au facut-o. Ultimul exemplu, deja discutat, sunt conservatorii Germaniei. Nu e de mirare ca anul acesta au obtinut cu 8% mai putine locuri in parlament decit la alegerile precedente. De fapt, cazul Germaniei e deosbit de relevant pentru ca miracolul german din anii 50 si 60 s-a datorat, in primul rind, cresterii demografice a Germaniei de dupa razboi. Populatia Germaniei a crescut cu 10 milioane de locuitori doar intr-o generatie. Conform unui articol detaliat si bine inchegat, publicat pe 18 septembrie in Le Monde, Germania imbatrineste rapid in ciuda imigratiei masive. [Articol:
http://www.lemonde.fr/europe/visuel/2017/09/22/en-allemagne-un-nord-a-la-traine-un-est-vieillissant_5189927_3214.html]

Pina in 1965 natalitatea Germaniei a fost in crestere de la an la an, in 1964 excedenta populatiei, definita ca diferenta dintre numarul de persoane nascute si decedate intr-un an, fiind cea mai ridicata, de 417.000 de persoane. Dupa 1965 Germania nu a mai inregistrat un excedent al populatiei, si de atunci numarul persoanelor decedate intrece in fiecare an numarul persoanelor nascute. Decalajul cel mai ridicat a fost inregistrat in 1975 cu 207.000 de persoane iar in 2015 cu 187.000 de persoane. Cresterea populatiei Germaniei dupa 1975 s-a datorat exclusiv imigratiei masive, in marea ei majoritate, musulmana. Conform predictiilor publicate de Eurostat, in 2060 32.8% din populatia Germaniei va fi de peste 60 de ani. Cine ii va inlocui? Cine le va plati pensiile?

Care a fost raspunsul conservatorilor germani la aceasta provocare? Au importat straini fara insa a putea sa-i integreze ori sa rezolve problema fundamentala a natalitatii. Si, dind dovada de o negindire crasa, in loc sa fortifice familia si casatoria naturala, au subminat-o si mai mult anul acesta legalizind casatoriile homosexuale. Singurul partid care in mod oficial s-a impotrivit a fost AfD, din motive de natalitate.

Meditati putin la unde am ajuns. Statul conservator european a confiscat casatoria, familia si copiii. [Notam, in treacat, ca si in Romania partidele care se considera conservatoare se opun definirii casatoriei si familiei naturale in Constitutie] De acum, statul, nu noi, cetatenii, decide cine se poate casatori, in ce conditii poate intemeia o familiei, cum se defineste casatoria, cum se defineste familia, cum se defineste barbatul, cum se defineste femeia, cine sunt mama ori tatal copiilor. Statul conservator rapeste copiii de la parintii naturali (cum am vazut bine din cazul Bodnariu in Norvegia sub un regim pretins conservator) si ii da cuplurilor homosexuale (cum am vazut bine in cazul copiilor familiei Barbu din Marea Britanie). Am ajuns la punctul unde Occidentul nu mai presupune ca familia, casatoria si copiii sunt aspecte definitorii ori indispensabile vietii de adult. Ba mai mult, vedem cazuri tot mai dese cind oameni intregi la minte care se razvratesc impotriva statului conservator si nu agreeaza cu confiscarea familiei si casatoriei sunt pasibili de inchisoare. A devenit o crima in Occident sa dezagreezi cu casatoriile homosexuale ori sa spui generatiei tinere ca adevarata casatorie e cea dintre un barbat si o femeie. Ironic, a devenit o crima in Europa conservatoare a anului 2017 pentru europeni sa gandeasca, dar mai ales sa afirme, gandirea conservatoare a Secolului XX.

Drepturile noastre individuale si libertatea au devenit irelevante pentru conservatori. Un articol din The Spectator cu titlul The Conservatives have lost the ability to defend freedom, “Conservatorii si-au pierdut abilitatea de a apara libertatea”, lamenta tocmai lucrul acesta. Autorul, David Green, insista ca “the conservatives need to go back to their philosophical roots and remind themselves that historically they stood for a high ideal of freedom“, adica “conservatorii trebuie sa se intoarca la radacinile lor istorice si sa-si aminteasca ca in mod istoric ei au promovat un ideal inalt al libertatii”. Astazi, insa, ei adopta fiecare moft care apare pe piata, fiecare noua moda sociala, ori, in cuvintele autorului “every popular impression of the day” (“fiecare impresie populara a zilei”). De fapt, vedem acest mod de gandire la lucru si in deciziile Curtii Europene ale Drepturilor Omului unde apararea libertatii a devenit o preocupare secundara, in prim plan fiind promovarea prin diktat judiciar a normelor sociale anti-crestine ale zilele noastre.

Trei mutatii masive – credinta, religia si valorile traditionale

Asaltul statului conservator impotriva conservatorimului clasic se manifesta si in privinta religiei si a valorilor traditionale. Cu aproximativ o generatie inainte de sfarsitul Secolului XX niste ganditori vizionari catolici din America, printre ei Richard John Neuhaus, au inceput sa atentioneze asupra unei manifestari inca in fasa atunci – eliminarea treptata a religiei si a credintei, in numele separarii Bisericii de Stat, din spatiul public. Si-au cladit ideile pe observatiile extrem de lucid enuntate de unul din ganditorii cei mai proeminenti ai conservatorismului Secolului XX, protestantul William Buckley, in cartea lui, publicata in 1951, God and Man at Yale (“Dumnezeu si omul la Universitatea Yale”). Buckely observa mutatiile ideologice din campusurile universitare din vremea lui care aveau in vedere excluderea credintei si a religiei din spatiul public. Universitatile, de ambele parti ale Atlanticului, au indoctrinat generatii de tineri sa gandeasca ca mosternirea noastra crestina nu are nicio relevanta pentru viata civica ori politica a cetatii.

E usor de inteles ca deja am ajuns la punctul acesta in Occident. Valorile europene s-au transformat in intregime in valori seculare si sunt complet rupte de valorile crestine. Pina acum o generatie valorile conservatoare erau echivalente cu valorile crestine iar valorile seculare cu valorile social-democratiei. Primele au cedat, in timp, celor din urma, conservatorii la rindul lor adoptind “valorile europene”, adica valorile anti-crestine. De cealalta parte a Atlanticului, insa, lucrurile par sa stea putin mai bine in rindul democratilor dar nu se stie exact pina cind. Printre ei inca mai sunt crestini autentici care resping valorile seculare extreme. De exemplu, intr-un articol publicat in The Atlantic pe 18 iunie, Senatorul american, democratul Chris Coons, amintea colegilor de partid ca “valorile progresiste nu pot fi doar valorile seculare” si ca valorile crestine si mostenirea spirituala crestina a Americii trebuie luate in considerare in fasonarea valorilor din spatiul public american. Din nefericire, aceste sentimente si pozitii sunt mai in intregime absente din ideologia social-democrata, dar si conservatoare, a Europei Occidentale. Singura miscare autentic conservatoare din Occident, aproape identica cu cea crestin-democrata din Europa imediat dupa al Doilea Razboi Mondial, este cea din SUA care l-a catapultat pe Trump in Casa Alba.

Conservatorii americani demonteaza secularismul construit de Administratia Obama. Incep sa numeasca in functii judecatoresti cruciale judecatori conservatori, un exemplu din luna asta fiind o profesoara catolica conservatoare de la Notre Dame University in functia de judecator la curtea de apel din Chicago. Judecatori la fel de conservatori si influenti au fost deja nominalizati pentru tribunalele de recurs, la fel de influente, din Washington, DC si Texas care sunt pro-viata si pentru casatoria si familia naturala. Simultan, in domeniul educatiei se produce o detoxificare a invatamintului public de influenta agendei sexuale a Administratiei Obama, iar in armata americana se iau masuri impotriva extinderii influentei transgenderismului. Incurajator, peste 20 de senatori americani participa in fiecare saptamina la o ora de rugaciune si studiul Scripturii in Senatul american.

Noi si revolutiile din mintile noastre

O mare responsabilitate pentru declinul conservatorismului in Europa si America de Nord o purtam noi, cetatenii. In mintile noastre si ale occidentalilor se produc revolutii in gandire care in timp se transforma in revolutii politice si sociale. Virturea cardinala a conservatorismului a fost, dintotdeauna, prudenta. Conservatorii nu au fost impotriva progresului ci impotriva celor care au dat buluc inainte fara a gandi. Prudenta a disparut din practica si mintile noastre. Progresivismul a devenit ideologia care ne domina gandirea. Mass media de pe ambele maluri ale Atlanticului e infectata de notiunea “dreptatii sociale” (“social justice”) care a devenit grundnorm-ul oricarei actiuni judecatoresti, politice si de stat. Notiunea asta ne-a infectat si pe noi si gandirea noastra. Ne este rusine sa chestionam ce crede si declara elita europeana. Ne este rusine sa fim conservatori, sa ne pronuntam impotriva curentului. Progresivismul a devenit o moda pentru social-democrati si conservatori deopotriva. Incetam sa mai vedem in Dumnezeu providenta de care avem nevoie sa confruntam dificultatile vietii. Statul a devenit noua noastra Divinitate. El ne poarte de grija. Am dat statului drepturile noastre individuale, autonomia personala, si in loc sa ne punem soarta in mana lui Dumnezeu, ne-o punem in mana statului.


Categorii

Corectitudine politica/ Marxism cultural, Cultura desfraului, Educatia sexuala, Homosexualitate, Ideologia genului, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei, Sexualizarea copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “MINI-PROTEST AL MILITANTILOR LGBT PENTRU PARTENERIATE CIVILE. La eveniment au participat si copii…/ VISKI vrea ANULAREA libertatii de constiinta pentru impunerea PARTENERIATELOR (Video)/ Majoritatea covarsitoare a românilor NU VREA casatorii homosexuale/ OPONENTII CASATORIILOR GAY DIN AUSTRALIA – SUPUSI UNOR ACTE DE ABUZ/ Protest in Marea Britanie fata de EDUCATIA ANTI-CASATORIE NORMALA din scoli/ TRANSGENDERISMUL – PREDAT INCA DIN GRADINITA IN CALIFORNIA/ ”Progresism avansat”: abolirea casatoriei si anularea drepturilor parintesti

 1. Noi locuim in Canada British Columbia. In mai anul curent am primit o scrisoare de la scoala unde avem ambele fetite de 8 si 7 ani, sa ne prezentem la o sedinta care ne va pune in tema cu noul curiculum care va fi introdus din septembrie anul curent . Ni s-a comunicat ca copiii vor fi invatati dspre conceptul de gender fluidity adica fluiditatea de gen. Practic ca intre genul masculin si feminin exista o gama diversificata de pana la o suta de alte genuri pe care copii si le pot alege singuri incepand cu clasa a 4 a, in functie de mood. Adica ne-au spus spre exemplu ca daca pe baiatul dvs il cheama Luke noi la scoala o sa-l strigam cu numele Laura si o sa ne comportam cu el ca si cum ar fi o fetita.Si invers daca e fata. Baiatul poate deveni oricand fata pe parcursul anului scolar si invers sau chiar sa fie two spirited adica si baiat si fata in acelasi timp.Un mic fragment din noul curiculum:

  FIRST STEPS TO USING INCLUSIVE LANGUAGE:

  Use Gender-Free Phrasing

  Talk in a way that does not specify a gender, sex, or sexual orientation unless it is pertinent to the comment.

  e.g., “Good morning everyone.” instead of “Good morning boys and girls.”

  e.g., “Students should turn in their papers.” instead of “Each student should turn in his/her paper.”

  Use Language For All Families

  Refer to a student’s “family” and “parents” instead of “mom and dad” to include students who may have single, step or LGBTQ parents, or alternate guardians.

  e.g., “Please tell your parents or guardian.” instead of “Please tell your mom and dad.”

  K-3 — Gender

  (40 minutes)

  What is gender? Exploring gender diversity
  Reading a picture book about gender diversity written by a young transgender child (“ I Am Jazz”)
  Discussion about the story
  Empathy exercise to demonstrate what being a good friend looks like for students who come out as transgender or gender variant
  Presenters sharing coming out stories

  Astea ca varianta soft pentru ca curiculumul devine din ce in ce mai sinistru cu fraze ca: “imaginati-va cum ar fi sa aveti doua mame ca parinti sau doi tati in loc de mama si tata”. Asta la copii de gradinta. apoi de la 12 ani li se va vorbi despre sex oral si anal, masturbare si autostimulare sexuala prin pipairea pielii si atingerea partilor private.

  Noi cand am auzit de asa ceva ne-am scos copii din scoala si acum facem home schooling.

 2. Familia Zaman:

  bine ca (inca!) puteti opta pt home schooling. Au mai optat si alti parinti, aveti idee cam care e procentul celor care au acceptat noul curriculum?

  Nu vreau sa ma bag unde nu-mi fierbe oala, dar sincer cred ca as lua serios in calcul varianta intoarcerii in tara…

 3. “America is the only nation in history which, miraculously, has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilisation.”

  ― Georges Clémenceau

 4. @ Doroteea

  Noul curiculum a fost implmentat in toata Canada si SUA si in mai multe tari din UE. Cunoastem personal alte familii care au scos copiii din scoala. De venit in tara nu cred ca e o idee buna pentru ca si acolo se va implenta in viitorul apropiat:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/alianta-parintilor-avertizeaza-asupra-tentativelor-tot-mai-agresive-de-introducere-a-educatiei-sexuale-in-scolile-romanesti-fara-acordul-familiei-legea-pentru-inocenta-copilariei-sustinuta-de-deput/

  Si varianta revistei Familia Ortodoxa in versiunea antihristica:

  https://www.natgeo.ro/wp-content/uploads/2016/12/0117-RO-Cover.jpg

  Dati click pe poza ca sa mareasca imaginea si cititi cu atentie cum sunt etichetati acei bieti copii.

 5. @nimeni

  :))) Francezii astia… Bine, natiunea americana a fost de la inceput una ‘civilizata’ care pur si simplu s-a deplasat geografic, deci exista o explicatie, si ‘Tigrul’ stia f bine asta. Dar formula in care o spune e intr-adevar nostima!

 6. @Familia Zaman:

  Asaltul este clar si ne vizeaza pe toti, asa e. Aici insa, intr-o tara traditional si majoritar ortodoxa, rezistenta este mai solida (un simplu ex: nu cred ca e de conceput in Canada un fenomen de tipul pelerinajului la moastele Sf. Parascheva, care aduna sute de mii de oameni, de toate varstele. Nu cred ca in fiecare Duminica bisericile sunt pline la Liturghie si ca e ceva obisnuit ca in autobuz oamenii sa-si faca cruce cand trec pe langa o biserica..lucrurile astea spun foarte mult despre climatul social complet diferit in care se incearca implementarea noii ideologii).

  Bine, subliniez aceste lucruri cu titlu de discutie, si atat. Oricum, Dumnezeu are pentru toti un plan si inima e cea care ne spune, in adancul ei, unde este chemarea noastra. In fond si in Canada trebuie sa existe luptatori, ca si aici ca si peste tot, iar acolo cred ca solidaritatea dintre cei care se opun sistemului functioneaza mult mai bine.
  Va doresc din toata inima succes, curaj, protectie si binecuvantare in tot ce faceti! Doamne ajuta!

 7. Da, asta m-a si mirat, ‘infinitatea’ de ‘posibilitati’ dintre un gen si altul..eu ramasesem in urma, credeam ca e vorba doar de ‘al 3-lea gen’. Grotesc.

  Mai am o curiozitate: sunt multi de-astia pe acolo care se declara ‘nonbinari’ sau mai stiu eu cum..?

 8. Familia Zaman, așa este. Aici e colonia celor de acolo. Deci am ajuns să ne aflăm cam sub aceleași tiranii.
  Cred că nu se înțelege decât slăbuț ce stă să fie și pe la noi…

  Totuși, vă doresc revenirea acasă. Vorbesc des cu câțiva frați care s-au întors din Canada și SUA, cu copiii mici (și uneori mulți) și învățăm unii de la alții ce și cum putem face pentru a rezista aici ca neam ortodox. Și acum ei mulțumesc Domnului că i-a întors în țară.
  Împreună putem mai mult. Împrăștiați în cele patru zări, printre străini, nu prea…

  Domnul și Maica Domnului să vă ajute și să vă mântuiască!

 9. Cat despre ce se petrece…

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/manuscris-inedit-al-sf-ioan-iacob-hozevitul-irozii-si-fariseii-nu-s-au-terminat-ba-inca-sunt-mai-harnici-astazi-pocainta-asteapta-domnul-de-la-crestini/

  “12. În zilele acelea au ieşit din Israel fii fără de lege şi au îndemnat pe mulţi zicând:
  13. Să mergem şi să facem legătură cu neamurile cele dimprejurul nostru, că, de când ne-am despărţit de ele, s-au abătut asupră-ne multe răutăţi.
  14. Şi cuvântul a plăcut înaintea ochilor lor.
  15. Şi s-au înflăcărat unii din popor şi s-au dus la rege ca să le dea putere să trăiască după datina păgânilor.
  16. Şi au zidit şcoală în Ierusalim după legile neamurilor.
  17. Şi nu s-au tăiat împrejur, s-au depărtat de legea cea sfântă, s-au împreunat cu neamurile şi s-au vândut a face rău.”

  https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/parintele-paisie-aghioritul-despre-razboiul-mondial

 10. @ Doroteea si Lucian

  “Mai am o curiozitate: sunt multi de-astia pe acolo care se declara ‘nonbinari’ sau mai stiu eu cum..?”

  Da sunt. Cei mai multi se afla in Vancouver. De ex o femeie de la noi de la biserica care lucreaza la o patiserie din downtown Vancouver mi-a spus cum mai toti colegii ei s-au transformat in decursul a cativa ani in femei. Apoi paradele gay de aici de la noi sunt enorme. Participa institutii bancare, pompierii, politia municipala, angajati din domeniul sanatatii, practic multe institutii guvernamenatele si non guvernametale pe langa sumedenia de homosexuali anonimi. Parada gay anuala a ajuns aproape la statulul de sarbatoare nationala. Inainte de parada se posteaza mii de afise prin care se indeamna ca si populatia heterosexula sa participe ca spectatori. Tot in Vancouver homosexuali au barurile lor, cluburile lor, cartierele lor, etc. De ex este un cartier in Vancouver unde au autobuze roz si cu treceri de pietoni pictate ca un curcubeu (simbolul lor ).

  Alt ex. Daca faci orice curs penru un job sau vrei sa-ti upgradezi studiile trebuie sa inveti si despre cultura homosexuala si ca trebuie sa-i respecti la locul de munca si te invata si cum sa vorbesti cu ei ca sa nu-i jignesti. Multi dintre profesorii care predau in institutiiile de invatamant sunt gay sau gay friendly adica activisti pasivi care nu-s gay dar au prieteni care sunt gay si sunt gata oricand in orice domeniu de lucru sa militeze pentru cauza homosexualilor. Sunt numiti “allies” (aliati) de catre cei homosexuali. Asta asa pe scurt.

  Apoi cu revenitul in tara cum ne-o lumina Dumnezeu, nu este exclus. De la noi din biserica au inceput de ceva timp sa plece familii in Romania.

  Daca vreti sa aflati mai multe despre ce va urma si in Romania va rog sa cititi integral acest articol:

  http://www.culturavietii.ro/2016/11/29/revolutia-sexuala-si-familia-distrugerea-libertatii-numele-libertatii-conferintele-d-nei-gabriele-kuby-romania/

  Gabriele Kuby este o catolica din Germania deci sa nu credeti ca este un articol pro ecumenism, pur si simplu sunt oameni de diferite confesiuni care incep sa se lupte pentru apararea familiei in general. Se estimeaza ca pana in anul 2020 acest nou curiculum sa fie implementat in toate tarile din UE.

  Doamne ajuta!

 11. @Familia Zaman:

  Dacă rămâneți în Canada, ați spus chiar voi, orice curs sau orice actualizare a studiilor se face obligatoriu cu demonstrarea faptului că ți-ai însușit noile valori și te-ai lepădat de Hristos. Deci, homeschooling-ul este inutil, amână doar un deznodământ inevitabil.

  Dacă veniți în țară, vă asigur că veți dori să plecați înapoi în Canada după mai puțin de o săptămână. Pentru că aici veți întâlni la locul lor și neschimbate metehnele pentru care ați hotărât la un moment dat să vă luați lumea în cap și să plecați.

  Așadar, aveți o singura șansă: să veniți în țară, dar nu oricum. Să veniți pregătiți de luptă. Voi puteți pentru că ați mai luptat o dată. Atunci ați făcut-o doar pentru voi. Acum veniți și luptați ca negura ce se întâmplă acolo să nu ajungă și aici. Veniți să treziți Biserica, aici unde mai este, câtă mai este. Avem nevoie de niște churchilli aici pe insula ortodoxa unde este plin de chamberlaini. Avem nevoie de voi, așa că veniți.

 12. “pur si simplu sunt oameni de diferite confesiuni care incep sa se lupte pentru apararea familiei in general” – asa este.

  Stim ca asa stau lucrurile, precum scrieti. Vin inca si altele, mai grave, precum ati scris. Cunoastem nefericita situatie care este peste tot, din pacate. Cat despre anvergura situatiei de iad din lume – de aici si de oriunde – se poate afla relativ usor, cu putina cercetare. Cu atat mai usor ar trebui sa dea rod aceasta cunoastere pentru ortodocsi, avand Sfinti ai lui Dumnezeu care au vorbit si vorbesc in clar despre aceste lucruri – de sute si mii de ani si pana azi, in amanunt. Pentru asta, e destul sa ne pese de aproapele si de mantuirea sufletelor noastre.

  Domnul si Maica Domnului sa va ajute, fratilor! Multumim!

 13. @Familia Zaman

  Mda..crunt ce povestiti.

  Eu tot trag nadejde ca nu va fi asa si aici si ca planurile lor diabolice nu vor functiona chiar asa, ca unse in lumea latina. Pt ca e limpede – si bizar, deopotriva, prin `bizar` intelegand interesant de cercetat fenomenul mai in adanc – ca nordul, si lumea germano-saxona in special, a fost reduta cea mai slaba, primii intrati ‘sub ocupatie’. E adevarat insa si ca acelasi nord si aceeasi lume anglo-saxona reprezinta dominanta politica de mai bine de 1 secol, prin urmare si pista ideala de lansare pt orice atac antihristic. Si este de asemenea adevarat ca si zecile de procente de populatie din acelasi nord, care se opun acestor orori, au in ei vana specifica pt a organiza o rezistenta ‘ca la carte’, asa cum stiu ei, anglo-saxonii, sa construiasca ceva cu adevarat redutabil atunci cand vor. Pe de alta parte, poate ca nu intamplator tocmai aceste neamuri atat de inzestrate si-au pierdut cele dintai credinta si au cazut primele in aceasta oribila capcana….cine stie..

  Sigur ca si aici sunt probleme de toate felurile, mai rele decat cele pe care le stiati deja probabil cand ati plecat. Raul se intinde ca o ciuma peste tot si starneste ce e mai rau din noi. Dar…. exista un mare DAR: zilnic in bisericile din toata tara se impartasesc tot mai multi oameni si, mai ales, tot mai multi copii. Acesti copii, al caror numar creste de la an la an, pe care ii vezi Duminica de Duminica la Sf. Altar, ale caror glascioare intelepte le auzi in supermarketuri, pe strazi, in parcuri cu cate o uimitoare, matura si profunda replica, mie una imi dau sperante. Si ceva imi spune ca nu e rolul lor sa fie sacrificati ca niste pui, si nici transformati in robotei. Demult, de foarte mult timp cred ca nu s-au mai impartasit copiii Romaniei intr-un numar asa de mare ca cel de acum. Copiii astia au venit aici cu un rost, si s-ar putea ca ei sa fie cei care vor purta cu adevarat greul luptei, dar de pe alte baze, si cu alte daruri. Iar rolul nostru e sa le pregatim terenul, nicidecum sa ne resemnam.

  In rest, o constatare personala: sa stiti ca popoarele latine au o permeabilitate mult mai redusa la toate inovatiile astea. Si nu, curriculul de care vorbiti nu a prins inca chiar peste tot, chiar daca incercarile in acest sens sunt acerbe. Acest rau a cuprins lumea, asa e, dar el nu are inca aceeasi intensitate si putere peste tot, si este clar ca si acolo unde s-a instalat intalneste rezistenta. Iar faptul ca toti crestinii sunt mobilizati impotriva lui este, asa e, un lucru cat se poate de imbucurator si nu cred ca e nimeni atat de nerod incat sa confunde aceasta bucurie cu niscai veleitati ecumeniste sau mai stiu eu ce. Una-i una alta-i alta. Stim de Gabriele Kuby, din cate tin minte si CO a postat articole despre lucrarea ei.

  Doamne ajuta! Sa ne lumineze pe toti Domnul, Sfanta Sa Maica si Sfintii Sai, si sa ne intareasca! 🙂

 14. Titus L
  Vine in țara , pleacă din țara , îmi venea in minte sa se stabilească la jumătatea drumului . Da cred ca e apa . Apoi pe apa încă nu umblam . Fiind mai greu cu capul m-am lămurit ca sa vina in țara sa ne trezească pe noi .

  Dna Zaman , sper ca ați zâmbit un pic
  Iar dacă V-am jignit , iertare .
  Ma bag si io si va zic sa ziceți când puteți , când va amintiți , dispoziție , rugăciunea scurta care o zic călugări – Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluiește-ma pe mine păcătosul – . Așa mi-a zis un călugăr sa mai zic si io când pot . Ca vedeți si Dv is multe suflete schimonosite acolo unde locuiti si rugăciunea asta scurta o putem zice oriunde , oricând , i mai ușor de zis ca pravila , așa ca sa o ziceți.
  In rest , Mila Lui .

 15. Slava Domnului! Deci inca mai au timp pana la primavara sa rastoarne votul democratic prin simpla stampila “penal” aplicata de un procuror caruia oricum prea putin ii pasa ca rechizitoriul lui va fi admis in instanta, pt ca oricum nu raspunde. Ca deh, abuzul in serviciu este doar pt plebe…

 16. Pingback: ”EPIDEMIE” DE CONTURI BLOCATE PE FACEBOOK-ul ROMÂNESC. Control social prin cenzura privatizata si raportare selectiva. Utilizatorii suspendati sunt cunoscuti pentru opiniile incorecte politic sau contrare propagandei ”tefeliste”
 17. Drama in comunitatea LGBT: Remus Cernea a decis să plece din România in Finlanda!
  https://www.bugetul.ro/remus-cernea-a-decis-sa-plece-din-romania-unde-va-merge-si-cu-ce-se-va-ocupa/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare