William Barr, procurorul general al SUA: Seculariștii și progresiștii au declanșat un ASALT NEÎNTRERUPT asupra religiei și valorilor tradiționale! Șeful Departamentului de Justiție avertizează asupra unei MONSTRUOASE INVADĂRI A LIBERTĂȚII RELIGIOASE – obligarea părinților de a-și ține copiii la orele de PROPAGANDĂ LGBT

19-10-2019 5 minute Sublinieri

US Attorney General William Barr speaks at the Securities and Exchange Commission’s Criminal Coordination Conference in Washington, DC, on October 3, 2019. (Photo by NICHOLAS KAMM / AFP) (Photo by NICHOLAS KAMM/AFP via Getty Images): Sursă foto: https://dailycaller.com/2019/10/12/bill-barr-notre-dame-traditional-values/

Bill Barr, luptătorul pentru libertate religioasă

Rod Dreher/ The American Conservative

Săptămâna trecută, procurorul general al Statelor Unite ale Americii (în SUA poziția e echivalentă Ministrului Justiției, procurorul general conducând Departamentul de Justiție), William Barr, a ținut un discurs extraordinar despre libertatea religioasă la Notre Dame Law School. Nu am reușit să identific un transcript (între timp a apărut aici – n.n.), asa ca am găsit timp doar să o urmăresc în această dimineață. Iată videoclipul. Discursul în sine începe in jurul minutului patru.

Procurorul general începe prin a vorbi despre capacitatea de auto-guvernare, mai exact nu despre guvernarea administrativă dintr-o democrație liberala, ci despre capacitatea indivizilor de a-și stăpâni propriile patimi și de a le supune rațiunii. Putem sa gestionam libertatea? Aceasta, spune Barr, este o întrebare care i-a preocupat pe parintii fondatori.

Nici o societate nu poate exista fără capacitatea de a restrânge viciul, a continuat el. Dacă depindeți doar de guvern pentru a face acest lucru, veți avea parte de tiranie. (Apropo, este ceea ce se întâmplă în China; mulți chinezi susțin de fapt sistemul tiranic de credit social, deoarece comunismul a distrus societatea civilă și încrederea socială.)

Dar, spune Barr, imoralitatea este o altă formă de tiranie. Oamenii înrobiți de propriile pofte fac viața in comunități imposibilă. (Aș spune că asta e pe cale de dispariție în America de azi… și va duce în cele din urmă la tiranie, în stil chinezesc.)

Barr aminteste aceast citat din Edmund Burke:

„Oamenii sunt apți pentru libertatea civilă într-o proporție directa cu dispoziția lor de a pune lanțuri morale propriile lor pofte; în măsura în care dragostea lor de dreptate este mai mare decat rapacitatea lor; în măsura în care soliditatea și seriozitatea capacitatii lor de înțelegere este mai presus de vanitatea și aroganta lor; în măsura în care sunt mai dispuși să asculte de sfaturile celor înțelepți și buni, mai degraba decat de măgulirile ticalosilor. “

De ce religia este un bun public? Pentru că, spune Barr, „îi antrenează pe oameni să dorească ceea ce este bun.” Ajută la formarea unei culturi morale in societate și încurajează la disciplină morală. Nu a apărut nici un crez secular care să poată face ceea ce face religia, spune el. Și eliminând religia, demontăm fundamentul moralității noastre publice. „Ceea ce numim „valori” astăzi nu sunt altceva decât simple sentimentalisme ce-și extrag seva din vaporii creștinismului”. 

Barr a renuntat la orice eufemisme cand ca afirmat că religia nu este pe moarte, ci este împinsa intr-acolo. „Aceasta nu este un proces de decădere”, a spus el. „Aceasta este o distrugere planificată”:

„astăzi asistăm la ceva diferit de mișcarea pendulului. În primul rând, este vorba despre forța, fervoarea și totalitatea asaltului asupra religiei pe care îl experimentăm în zilele noastre. Aceasta nu este decădere (a religiei – n.n.); este distrugere planificată. Seculariștii și aliații lor „progresiști” au dispus de toată forța comunicării în masă, a culturii populare, a industriei de divertisment și a universităților pentru a declanșa un asalt neîntrerupt asupra religiei și valorilor tradiționale.”

El i-a numit pe seculariștii din mediul academic, mass-media și din alte sfere drept personalități care nu sunt deloc neutre, ci care mai degrabă au inoculat o forma de de religiozitate în propriul lor proiect de distrugere a religiei:

„Una dintre ironii este că proiectul secularist a devenit el însuși o religie, fiind urmat cu fervoare religioasă. Calcă în toate capcanele unei religii, inclusiv inchiziția și excomunicarea.”

Apoi, Barr a spus ceva, aproape în treacăt, care, într-adevăr, ar merita mult mai multă atenție din partea observatorilor religioși și filosofici: si anume faptul că am creat o cultură populară în care suntem „prea distrași” pentru a lua toate aceste întrebări în serios. Noaptea trecută, dragi cititori, am primit un e-mail de la unul dintre voi care a spune că „lucrul cu adevărat izbitor al epocii noastre este anestezia completă in ceea ce priveste întrebările religioase”. Este adevărat.

Cred că acesta este aspectul la care aș avea o oarecare diferență de opinie cu Procurorul General, Barr. Nu numai că seculariștii doresc să suprime religia; este adevărat, de asemenea, că mulți dintre noi nu mai suntem pur si simplu interesați de religie. Ca sa fiu clar inteles, întrebările religioase – adică întrebările despre transcendență și adevărul final – nu pot fi suprimate pentru totdeauna. Dar se pare că facem o treabă grozavă in a le evita.

Oricum, întorcandu-ne la discursul lui Barr, el spune că suntem într-o perioadă similara cu zilele Bisericii timpurii, când autoritățile romane nu doar ca nu se mulțumeau să-i lase pe creștini să se roage în pace, ci îi forțau să-si încalce credințele:

„Problema nu este că religia e impusă celorlalți. Problema este că valorile nerelegioase și seculare sunt impuse forțat credincioșilor. Aceasta îmi aduce aminte cum unii împărați romani nu puteau să-și lase cetățenii creștini -altfel loiali – în pace, ci îi obligau să-și încalce conștiința prin aducerea de jertfe împăratului divinizat.”

Barr spune în cuvantul sau că unul dintre cele mai importante aspecte ale libertății religioase este libertatea de a-ti transmite credința copiilor. Aici se da bătălia – și, deoarece administrația Trump susține „acomodarea religioasă”, adevăratele bătălii se petrec la nivel local. „Ground Zero” al acestui război este in școli:

„Pentru oricine are o credință, de departe cel mai important aspect al practicării acesteia este transmiterea acelei religiei propriilor copii. Nu e dar mai mare pe care să-l putem da copiilor și nici mai mare dovadă de dragoste. Dacă guvernul intervine în acest proces, asistăm la o monstruoasă invadare a libertății religioase.”

Barr identifică trei zone specifice de conflict:

1. Conținutul curriculei școlare publice. În sensul punerii în aplicare a unei curricule ce sustine valori anti-tradiționale, fără ca familiile sa aiba optiunea de a renunța a la acestea. De exemplu, legile publice din New Jersey, Illinois și California, impun curricula LGBT. El da ca exemplu un regulament al consiliului de învățământ din comitatul Orange (California), care spune că părinții nu își pot retrage copiii de la clasele de training LGBT:

„Consiliul Educației din Orange, California, a emis o opinie potrivit căreia „părinții care nu sunt de acord cu materialele pedagogice despre gen, identitate de gen, exprimarea genului și orientarea sexuală nu-și pot retrage copiii de la orele la care se predau aceste materiale”.”

2. Politicile de stat care sunt concepute pentru a limita accesul școlilor religioase la fonduri disponibile, pentru a obliga oamenii religioși să-și inscrie copiii în școlile publice.

3. Utilizarea legilor statului pentru a forța școlile religioase să accepte morala seculară.

„Luate laolaltă, aceste cazuri ne înfățișează o imagine tulburătoare. Vedem statul cerând școlilor publice să ia parte la dezbateri conflictuale sociale (se referă la chestiunile ce țin de LGBT, transgenderism, identitate de gen – n.n.), fără a ține cont de vederile religioase ale elevilor/studenților sau părinților lor. De fapt, aceste state cer comunităților locale să-și facă școlile neprietenoase față de familiile cu valori religioase tradiționale; acestor familii li se spune implicit că fie se conformează, fie pleacă

În același timp, este pusă presiune pe școlile religioase pentru ca acestea să-și abandoneze convingerile religioase. Pur și simplu doar pentru că au un caracter religios, aceste școli sunt „înfometate” deliberat prin lipsa de fonduri – elevilor și studenților care ar opta pentru ele li se spune că nu pot beneficia de burse decât dacă vor căuta să învețe în altă parte. 

Simultan, sunt amenințate că li se va lua dreptul de a face educație și, în cele din urmă, vor fi amenințate cu siguranță cu respingerea acreditării dacă vor rămâne atașate caracterului lor religios. Dacă aceste măsuri vor avea succes, cei care au vederi religioase vor deveni și mai marginalizați.”

Procurorul general a concluzionat spunând publicului său catolic că doar prin schimbarea noastră putem spera să transformăm societatea. El a adaugat că creștinii trebuie să pună mai mult accent pe conținutul moral în educație. „Educația nu este doar formare profesională”, a spus el. Dacă nu transmitem credința și convingerea noastră morală copiilor noștri „cu vigoare”, totul va fi pierdut.

În cele din urmă, i-a îndeamnat pe avocați să lupte pentru libertatea religioasă în piața publică. El a încheiat cu urmatoarele cuvinte:

“Vă pot asigura că, atâta timp cât voi fi procuror general, Departamentul de Justiție va fi în fruntea acestui efort, gata să lupte pentru cele mai valoroase dintre toate libertățile noastre americane: libertatea de a trăi conform credinței noastre.”

Permiteți-mi să spun că, pe măsură ce noi, conservatorii religioși, ne gândim cum să votăm la alegerile din toamna viitoare, ar trebui să ne gândim la faptul că sub Donald Trump, atât de groaznic cum este el în atâtea cazuri, totusi cineva cu convingerile lui William Barr conduce Departamentul de Justiție. Mulțumesc Domnului ca Bill Barr este acolo. Este de neconceput ca orice președinte democrat să pună pe cineva ca el la conducerea Departamentului Justiției. De fapt, suntem incredintati că un președinte democrat ar alege probabil in locul sau pe cineva la polul opus.

Dacă libertatea religioasă este cea mai importantă problemă publică a ta – și, în calitate de persoana religioasa, nu ar trebui să fie? – atunci ar trebui sa ai in vedere discursul lui Barr în timp ce iei în considerare cum vei vota. Statul nu ne poate oferi un sens, dar poate menține spațiul necesar pentru a ne ingadui sa descoperim propriul sens. Sau nu. Asta e important. Acest lucru este foarte, foarte important.

Nota Cuvântul Ortodox:

Mai multe citate din W. Barr sunt inserate de traducătorul textului lui Rod Dreher în română. Cititorul neobișnuit cu sistemul statal american poate fi nedumerit de ce se plânge procurorul general al SUA de stat, de vreme ce în fruntea lui. SUA e stat federal, ceea ce înseamnă că, deși administrația (Trump) centrală este conservatoare și apără libertatea religioasă, la nivelul statelor membre ale federației administrațiile locale de orientare democrată pot implementa politici seculare anti-religioase.

CUM AJUNGE CREȘTINISMUL ÎN AFARA LEGII. Marea Britanie: medicul care a refuzat să spună „doamnă” unui TRANSGENDER a pierdut procesul/ California: rezoluție care incrimnează „GRUPURILE RELIGIOASE” care ar cauza stigmatizarea homosexualilor

Un oficial britanic: “DREPTURILE GAY SURCLASEAZA LIBERTATEA RELIGIOASA”/ Reeducare sexuala si parada gay in scoli din Canada si Marea Britanie/ PROZELITISM SI SECTARISM LGBT. Conflict intre ACTIVISTII FEMINISTI si cei TRANS/ Care este sensul acapararii conceptului de familie?

“Luna istoriei LGBT” – STRATEGIA OFENSIVĂ BLASFEMIC-PROVOCATOARE A ACTIVIȘTILOR LGBT/ CNCD și ACCEPT au declanșat “NEOINCHIZIȚIA” CORECT-POLITICĂ și “REVOLUȚIA CULTURALĂ” în România: LIMITAREA LIBERTĂȚII RELIGIOASE, subvenționarea operațiunilor medicale pentru TRANSGENDERI și multe altele…/ SCRISOARE ANONIMĂ a unui “grup de femei QUEER și LGBT” care cere DEMITEREA ”permanentă” a lui MIHAI GHEORGHIU de la MȚR (update)

PRIMUL PRESEDINTE AMERICAN LA MARSUL VIETII. Trump: “Protejăm sacralitatea vieții și familia ca fundament al societății”/ Noi masuri ale administratiei SUA de RESTRANGERE a AVORTULUI aplicat in stadii avansate ale sarcinii si de protejare a LIBERTATII RELIGIOASE

CRESTINII DIN AMERICA INCEARCA SA OPUNA REZISTENTA MAFIEI HOMOSEXUALISTE. Editorial in NEW YORK TIMES: bisericile crestine trebuie convinse sa elimine homosexualitatea de pe lista pacatelor/ Cazul-scoala al scandalului declansat de afirmatiile “homofobe” ale MIHAELEI RADULESCU/ Franta numeste un AMBASADOR HOMOSEXUAL la VATICAN

ORTODOCSII DIN AMERICA VOR FI IN EXIL SI PERSECUTATI IN PROPRIA TARA. Rod Dreher despre implicatiile legalizarii CASATORIEI HOMOSEXUALE in SUA. “CONSERVATORII VOR FI VANATI DE ACTIVISTII LGBT”

Adevarata amenintare la adresa crestinilor: CAPITALISMUL REVOLUTIEI CULTURALE LGBT+. Unde gresesc conservatorii „preamaririi lipsite de spirit critic a Occidentului”?/ Raspunsul Poloniei dat imperialismului cultural al CORPORATIILOR VIGILENTEI PRIDE. „In curând, ne vom confrunta cu o alegere clară: să ne călcăm pe conștiință sau să ne pierdem joburile”

TOLERANTA a fost doar o capcana. Acum trebuie sa inveti SA-L IUBESTI pe BIG BROTHER-ul LGBT

TOTALITARISMUL DEZINTEGRARII. Cum transforma noua REVOLUTIA CULTURALA democratiile liberale in NEOSTALINISM

RAZBOIUL CULTURAL din SUA se incinge. Adolescenti catolici LINSATI MEDIATIC pentru sepci cu MAGA la Marsul Vietii. Un episcop catolic i-a condamnat pe …adolescenti/ NYT declanseaza o campanie impotriva scolilor crestine/ Scopul liberalilor-progresisti: ANIHILAREA CONSERVATORILOR CRESTINI


Categorii

America, Cultura desfraului, Educatie, Homosexualitate, Ideologia genului, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Rod Dreher

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “William Barr, procurorul general al SUA: Seculariștii și progresiștii au declanșat un ASALT NEÎNTRERUPT asupra religiei și valorilor tradiționale! Șeful Departamentului de Justiție avertizează asupra unei MONSTRUOASE INVADĂRI A LIBERTĂȚII RELIGIOASE – obligarea părinților de a-și ține copiii la orele de PROPAGANDĂ LGBT

 1. Excelent articol… L-am citit de trei ori… Sună sinistru, dar și mai sinistru este că nu conștientizăm faptul că “tăvălugul” odată pornit, nu ne va ocoli nici pe noi… Bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți cei care dorim SINCER să fim părtași Domnului în Împărăția Cerurilor. De aceea am pus mai jos un link cu sfaturi de mare folos sufletesc de la Sfântul Siluan Atonitul:

  https://youtu.be/INrp_Nd5-uQ

  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 2. AAcest discurs trebuia tinut acum multi ani. Acum este tarziu, iar neomarxistii din presa au sarit ca arsi si critica acest discurs.
  Barr said, “In the Framers’ view, free government was only suitable and sustainable for a religious people—a people who recognized that there was a transcendent moral order.” Not so. The Framers believed that free government was suitable for believers and nonbelievers alike.
  https://www.newyorker.com/news/daily-comment/william-barrs-wild-misreading-of-the-first-amendment

  Barr a spus adevarul, “parintii fondatori” ai SUA erau crestini si au facut o constitutie in acest spirit, dar neomarxistii postmoderni si feministi nu se sfiesc sa minta cu nerusinare, contrazicandu-l.

 3. Acest discurs i-a iritat si pe asa numitii “catolici liberali”, care afirma ca Barr ameninta separatia Bisericii de Stat.
  Prominent liberal Catholics have warned the US attorney general’s devout Catholic faith poses a threat to the separation of church and state, after William Barr delivered a fiery speech on religious freedom in which he warned that “militant secularists” were behind a “campaign to destroy the traditional moral order”.
  https://www.theguardian.com/us-news/2019/oct/19/william-barr-attorney-general-catholic-conservative-speech

 4. Un articol, din 10.12.2018 arata ca Barr spunea exact aceleasi lucruri si condamna sistemul educational lipsit de educatie morala inca din 1992!

  William Barr Wants To Bring ‘God’s Law’ To America

  Addressing a conference of governors on juvenile crime in Milwaukee on April 1, 1992, Barr blasted public schools for no longer providing moral instruction. He asserted that public schools had undergone a “moral lobotomy” and blamed it on “extremist notions of separation of church and state.”
  About six months later, Barr struck again. During an Oct. 6, 1992, speech in Washington, D.C., to the Catholic League for Religious and Civil Rights, a traditionalist Catholic group, Barr called for the imposition of “God’s law” in America.

  “To the extent that a society’s moral culture is based on God’s law, it will guide men toward the best possible life,” Barr said. He also attacked “modern secularists” for supposedly ushering in cultural decline, remarking, “The secularists of today are clearly fanatics.”

  Once out of office, Barr continued promoting these themes. In a 1995 essay he penned titled “Legal Issues In A New Political Order,” Barr asserted, “Traditional Judeo-Christian doctrine maintains that there is a transcendent moral order with objective standards of right and wrong that exists independent of man’s will. This transcendent order flows from God’s eternal law – the divine will by which the whole of creation is ordered.”

  In the essay, Barr blamed the alleged moral decline of America on the rights movements of the 1960s, asserting that “a steady and mounting assault on traditional values” spawned “soaring juvenile crime, widespread drug addiction and skyrocketing venereal diseases.”

  Elsewhere in the essay, Barr bemoaned no-fault divorce laws, legal abortion and laws designed to “restrain sexual immorality, obscenity or euthanasia.” He also attacked the Supreme Court’s ruling in Lee v. Weisman, a 1992 ruling that upheld the high court’s decisions from 1962 and ’63 barring public schools from compelling children to take part in prayer and worship.
  https://www.au.org/blogs/wall-of-separation/william-barr-wants-to-bring-gods-law-to-america

 5. @nimeni

  Foarte bine, inseamna ca e consecvent si a urmarit de la inceput aceste teme. Insa acum e deja alta etapa si e mult mai grava prin acele puncte concrete pe care le-a mentionat si care sunt legate de sistemul educational public.

 6. @admin
  Acum a inceput ultima etapa, haosul va lovi toata lumea, dupa cum am vazut cu “vestele galbene” la Paris si vedem acum in Hong Kong, Chile si Catalonia, unde tineri lipsiti de orice repere de educatie elementara protesteaza, dau foc si devasteaza, doar ca sa se “distreze”.
  Stare de urgenta in Santiago de Chile: Proteste violente, cladiri incendiate, dupa ce s-a scumpit calatoria cu metroul
  http://www.ziare.com/international/stiri-internationale/stare-de-urgenta-in-santiago-de-chile-proteste-violente-cldiri-incendiate-dupa-ce-s-a-scumpit-calatoria-cu-metroul-video-1582140
  Thousands of Catalan protesters rally for “freedom” in Barcelona
  https://www.youtube.com/watch?v=f2-87qWBGNI

 7. Revoluție în Liban, declanșată de „taxa pe mesajele WhatsApp”
  https://newsweek.ro/international/video-revolutie-in-liban-declansata-de-taxa-pe-mesajele-whatsapp
  Ministers resign after third day of protests in Lebanon
  https://www.youtube.com/watch?v=HJlAqzAORDQ

  In curand vom vedea aceleasi lucruri si in Romania.

 8. @nimeni:

  Aproape ca sunt de acord cu tine. Cu diferenta ca in Romania se va intampla altfel. Vor fi vendete private, prin care oamenii vor incepe sa isi faca dreptate singuri. Si mult sange nevinovat va curge.

 9. Titus L
  Ai treaba cu cineva , vreo vendeta cu careva ?

 10. @Titus L ,
  De acord cu tine, disolutia totala a autoritatii statului loveste deja, in prima faza, in indivizii care vor incerca sa ia atitudine impotriva manifestarilor golanilor, ghiolbanilor, cocalarilor manelisti, ziceti-le cum vreti, dar cat de curand se va generaliza. Nici macar nu va fi nevoie de vreo laxitate legala in regimul armelor, armele albe sau alte obiecte contondente, chiar si doar mainile si picioarele, vor fi suficiente. Legea junglei se va generaliza. Este inca un semnal puternic ca finalul se apropie…

 11. @petru:
  si cam ce raspuns asteapta fratia ta de la mine, la o astfel de intrebare?

 12. Titus L
  De la frăția ta aștept un răspuns ca ai o vendeta personală , o treaba personală cu Cel Rău .

  Ca din tinerețile Frăției tale , El te ispitește ,
  Cu desfătări si amăgiri te amăgește ,
  Dar frăția ta , nădăjduind in Domnul , îl biruiești pe El .

  Așa ca luptam cu Cel care nu e ca noi . Pe cei ca noi , i compătimim si după puterea fratiei tale , te rogi pt ei si pt mine păcătosul .
  Ce va fi , numai Domnul știe . Noi luptam . Cu ochi ținta la Hristos .
  O zi buna fără arme 🙂 , fără lovituri de mâini sau pocioare , si fără lovituri de cap 🙂

 13. @petru:
  Nu frate, nu pot sa spun asta. Ar fi o aroganta pe care nu mi-o pot asuma. Nu ma ridic nici pe departe la nivelul intrebarii tale. Stiu prea multe ca sa nu cedez ispitei de a fi las. Dar iti multumesc daca crezi ca sunt asa cum m-ai intrebat.

 14. Vine razboiul!
  Acum cateva zile a intrat in viogoare Legea 164/2019, prin care militarii îi pot obliga pe tinerii şi pe bărbaţii apţi de muncă ce locuiesc în localităţi în care a fost declarată starea de asediu sau starea de urgenţă să presteze diverse activităţi în interes public.
  https://adevarul.ro/news/eveniment/este-oficial-armata-pune-munca-e-stare-asediu-1_5dadceae892c0bb0c6c870b7/index.html

  Iohannis spunea ieri ca ne paste razboiul: “Mediul de securitate regional şi global este într-o continuă schimbare, generând riscuri şi provocări din ce în ce mai dificil de gestionat.”
  “Vom acţiona, şi de acum înainte, pentru întărirea relaţiei transatlantice, în vederea proiectării stabilităţii, precum şi pentru sprijinirea partenerilor noştri în această zonă.”
  https://www.bursa.ro/klaus-iohannis-avem-nevoie-de-o-armata-puternica-bine-pregatita-69152838

 15. Fostul Guvernator al Bancii Angliei spune ca sistemul economic si financiar global se apropie de colaps si va duce la disparitia democratiei, deci la guvernari totalitare.
  MERVYN KING: “O nouă criză economică şi financiară ar fi devastatoare pentru legitimitatea sistemului democratic bazat pe pieţe. (…) Prin respectarea noului ortodoxism reprezentat de politica monetară şi prefăcându-ne că am făcut sistemul bancar sigur ne îndreptăm somnambuli către acea criză”.
  King a mai spus că rareori climatul economic şi politic global a fost atât de agitat.
  https://www.bursa.ro/mervyn-king-economia-globala-se-indreapta-catre-o-noua-criza-45722837

 16. Satanistii au planificat inceperea revolutiilor globale de Halloween!
  Masca lui Joker isi face aparitia la protestele din întreaga lume, din Beirut până în Hong Kong
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-nou-fenomen-politic-si-social-fata-lui-joker-apare-la-protestele-din-intreaga-lume-din-beirut-pana-in-hong-kong-1207591
  Guvernatorul Bancii Libanului spune ca tara se va prabusi in cateva zile daca demonstratiile continua
  Lebanon’s central bank gov. says the country is “days away” from economic collapse
  https://twitter.com/jhaboush/status/1188839034229002246
  Liban: Protestele continuă cu un lanţ uman întins de-a lungul ţării
  https://www.rfi.ro/special-paris-115435-proteste-liban-protestele-continua-cu-un-lant-uman-intins-de-lungul-tarii
  „Joker“, filmul cu cele mai mari încasări din istorie
  https://adevarul.ro/entertainment/film/joker-filmul-cele-mai-mari-incasari-istorie-venituri-impresionante-generat-1_5db5c893892c0bb0c6f893ba/index.html

 17. 3/11: Alerta de atac nuclear, duminica 3 noiembrie, intr trailerul unui film difuzat in SUA!
  The Rookie 2×06 Promo “Fallout”
  An emergency alert of an impending missile attack sends Los Angeles into chaos and uncertainty
  https://www.youtube.com/watch?v=zazuw0xtbec

  One World Trade Center (also known as One WTC or Freedom Tower[note 1]) is the main building of the rebuilt World Trade Center complex.
  The building opened on November 3, 2014.
  https://en.wikipedia.org/wiki/One_World_Trade_Center

 18. Fostul CEO al Scania avertizeaza ca Suedia se indreapta spre razboi civil ca urmare a numarului mare de imigranti veniti din Orientul Mijlociu si Africa
  Former CEO Of Scania Warns Sweden Is Heading For Civil War due to uncontrolled mass immigration.
  https://summit.news/2019/10/28/former-ceo-of-scania-warns-sweden-is-heading-for-civil-war/
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/former-ceo-scania-warns-sweden-heading-civil-war

  Leif Östling blickar tillbaka: “Shit happens”
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=7312517

 19. “Religie”, “grupuri religioase”… sintagme ecrane de fum. De fapt, singura religie atacata este crestinismul, reprezentat in occident de catolicism si in orient, de ortodoxie. Atit!

 20. Noi pregatiri de razboi: Rusia se pregateste sa-si deconecteze internetul de la serverele din strainatate!

  Rusia și-a făcut propriul internet și asta a devenit o problemă globală
  https://playtech.ro/2019/rusia-si-a-facut-propriul-internet-si-asta-a-devenit-o-problema-globala/

  Rusia face noi teste cu ”internetul suveran” deconectat de la rețeaua globală
  https://economie.hotnews.ro/stiri-it-23446870-rusia-face-noi-teste-internetul-suveran-deconectat-reteaua-globala.htm

  Russia Will Test Its Ability to Disconnect from the Internet
  https://www.defenseone.com/technology/2019/10/russia-will-test-its-ability-disconnect-internet/160861/

  Russia passes bill to allow internet to be cut off from foreign servers
  https://www.theguardian.com/world/2019/apr/11/russia-passes-bill-internet-cut-off-foreign-servers

 21. Pingback: MAI RĂU CA ÎN COMUNISM. SUA, Iowa: 16 ani de închisoare pentru un hispanic care a incendiat un steag LGBT în semn de protest!/ Marea Britanie - cazul MAYA FORSTATER, concediată pentru mesaje „ofensatoare” despre TRANSGENDERISM. A considera că se
 22. Pingback: Elvetienii au adoptat prin referendum o lege „ANTI-HOMOFOBIE” care trezeste temeri privind LIBERTATEA DE EXPRIMARE/ Curtea Constitutionala din Croatia decide ADOPTIA COPIIILOR de catre cuplurile gay/ Ce ne lipsea: Muzeul homosexualității din Români
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare