ACUZATII GRAVE: Sistemul sanitar al Marii Britanii ar practica EUTANASIEREA PACIENTILOR BATRANI PENTRU A REDUCE “COSTURILE” INGRIJIRILOR MEDICALE!

24-06-2012 1 minut Sublinieri

Spitalele NHS folosesc eutanasia pentru a ajuta pacientii in varsta sa moara, pentru ca le e greu sa aiba grija de ei si au nevoie de paturi, a avertizat un doctor de top.

Profesorul Patrick Pullicino a pretins ca doctorii folosesc o metoda medicala destinata a face ultimele zile ale oamenilor mai confortabile pe post de eutanasie.

Liverpool Care Pathway (LCP) este folosit in spitale pentru pacienti care sunt in stadiu terminal sau despre care se estimeaza ca vor muri iminent. Metodologia permite doctorilor sa retraga tratamentul, mancarea si apa in timp ce pacientii sunt puternic sedati.

Aproape o treime din pacienti – 130.000 – care au murit in spital sau sub grija NHS pe an au fost sub incidenta acestui LCP.

Profesorul Pullicino crede ca LCP a fost folosit ca o “moarte asistata”, cu pacienti plasati sub incidenta LCP fara dovezi evidente, cf. Daily Mail.

Consultantul senior al East Kent Hospitals a spus Royal Society of Medicine ca a intervenit personal pentru a scoate un batran de 71 ani de sub LCP pentru a fi tratat cu succes, in ciuda celor care considerau ca va muri in cateva ore sau zile. Batranul ajunsese la spital cu pneumonie si epilepsie.

“Am indepartat pacientul din LCP in ciuda opoziei semnificative”, a spus el. “Starea sa a fost pusa sub control si dupa 4 saptamani a fost trimis acasa la familia sa. Lipsa de dovezi evidente pentru initierea LCP face din acesta mai degraba o moarte asistata decat o metoda de ingrijire”.

Profesorul Pullicino a spus ca batranul de 71 de ani a mai trait 14 luni dupa care a facut iar pneumonie si a fost primit intr-un alt spital. Acolo a fost pus pe LCP si a murit 5 ore mai tarziu.

Foarte posibil ca pacientii batrani care ar putea trai mult mai mult sunt omorati prin LCP. Pacientii sunt pusi frecvent pe aceasta metoda fara o analiza adecvata a conditiei lor de sanatate“, a adaugat el.

“A prezice moartea in termen de 3-4 zile, sau chiar la orice moment anume, este imposibil din punct de vedere stiintific. Aceasta determinare, in LCP, duce la self-fulfilling prophecy.

Vederile personale ale doctorului sau ale altor membri ai echipei medicale despre calitatea vietii sau despre posibilitatea redusa a unui rezultat pozitiv al tratamentului sunt, probabil, esentiale in decizia de a pune un pacient sub incidenta LCP”.

El a spus ca cei care sunt ingrijiti in afara LCP traiesc mai mult decat este estimat si costa mai mult din cauza ingrijirii medicale necesare.

LCP a fost dezvoltat ca o metoda de ingrijire pentru a face ultimele zile ale pacientilor in faze terminale mai confortabile.

Ghidul LCP recomanda ca pacientii sa fie supravegheati si, daca nu mai sunt apropiati de moarte, pot fi scosi de sub LCP.

Un purtator de cuvant al Departamentului de Sanatate a spus: “LCP nu este eutanaie si nu recunoastem aceste acuzatii. Metoda este recomandata de NICE si este spriinita in mod covarsitor de medici – atat britanici cat si din afara – inclusiv cei de la Royal College of Physicians.

Starea pacientului este monitorizata la fiecare patru ore si, daca starea pacientului se imbunatateste, sunt scosi de sub incidenta LCP si li se acorda tratamentele de care au nevoie”.


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “ACUZATII GRAVE: Sistemul sanitar al Marii Britanii ar practica EUTANASIEREA PACIENTILOR BATRANI PENTRU A REDUCE “COSTURILE” INGRIJIRILOR MEDICALE!

 1. Problema este alta in occident, din punctul meu de vedere, si anume ca multi varstnici sunt lasati in spitale sau case de batrani de copii, fiindca vor sa se debaraseze de ei…Pana la urma sistemul medical are niste limite materiale, si nu poate sustine la infinit rambursarea unor cheltuieli cu oameni care ar putea sa ramana si sa fie tratati acasa la ei.

  In Romania desi oamenii platesc asigurare medicala, nu sunt rambursati cand merg la medicul de familie, la spital sau la alte proceduri medicale, la farmacie, asa ca foarte putini vor putea intelege acest articol in adevaratul lui sens.

  Sigur ca avem tendinta sa-i aratam cu degetul pe altii, dar in Romania ? Pai din cate inteleg eu in Romania batranii sunt “eutanasiati” direct de sistemul medical spagar. Dai spaga, traiesti, nu dai spaga mori…Ai bani sa te tratezi in afara traiesti, nu ai mori…
  Ei sigur, nu-i eutanasie….

  Multumesc Lui Dumnezeu ca am putut sa-l aduc pe tata sa fie operat pe inima in Franta, altfel era demult mort gratie sistemului medical din tara…si cu spaga luata (imi cereau 30.000 euro). In Franta cele doua operatii pe care le-a suferit au costat 45.000 euro, dar nu am platit nicio centima, pentru ca platesc lunar asigurarea de sanatate pe care l-am putut inscrie si pe tatal meu, si care a platit direct spitalelor cheltuielile.

  Poate ca ar trebui sa incercam sa cunoastem mai bine realitatile locurilor, inainte de a da verdicte…

  Eu le-am spus de acum copiilor mei, desi nu sunt chiar la varsta senectutii, dar nu stim niciodata cand se sfarsesc zilele,ca sa nu ma lase conectata la aparate sau in mai stiu eu ce proceduri care ar putea sa-mi prelungeasca viata daca voi ajunge o “leguma”, ci sa ma lase acasa, in voia Domnului…

 2. @Hrisanti:

  Pana la urma sistemul medical are niste limite materiale, si nu poate sustine la infinit rambursarea unor cheltuieli cu oameni care ar putea sa ramana si sa fie tratati acasa la ei.

  Si asta face scuzabila eutanasierea batranilor?

  Poate ca ar trebui sa incercam sa cunoastem mai bine realitatile locurilor, inainte de a da verdicte…

  Evident ca nu dam verdicte, ci prezentam fapte si acuzatii care sunt aduse de un doctor britanic, nu de unul roman. Aici nu e vorba de ceva cultural, Romania vs Occident sau ceva de genul, ci de o practica de eugenie condamnabila, periculoasa, oriunde ar avea loc. Chiar nu conteaza unde se petrece, ci faptul ca se petrece!

 3. @admin

  Nimic nu face scuzabila eutanasierea batranilor, sunt de acord 100% !

  In acelasi timp, nu este normal ca batrani care pot fi ingrijiti acasa sa fie lasati in spitale doar pentru ca,in occident, nu platesti nimic personal, ci statul plateste si ajunge la cheltuieli/deficite mult prea mari…

  Faptul ca “se petrece” asa ceva este datorat evolutiei negative a relatiilor familiale. Pentru ca nu este normal sa te eschivezi de a te ingriji de parintii tai, cei care ti-au dat viata si te-au ingrijit cat ai fost copil, si sa-i lasi in seama unor organisme medicale…

  Sigur ca este vorba de mentalitate, dar nu de cea a sistemului medical, ci de cea a copiilor care nu-si mai doresc sa se ingrijeasca de parinti acasa, ci ii lasa in seama unor organisme medicale care au totusi niste limite financiare…

 4. @Hrisanti:

  Si asta e adevarat…

 5. Sigur, faptul ca tinerii isi arunca batranii in carca statului spune multe despre statutul familiei ca atare, in marea civilizatie europeana … nici barbarii nu isi ucideau batranii ba chiar ii tineau la mare respect.

  Insa, in ceea ce priveste statul, statul a implementat sistemul acesta de healthcare, inclusiv standardizarea ingrijirii batranilor! Chiar credeti ca arhitectii acestui sistem medical nu stiau ca se va ajunge la asa ceva? Ii subestimati, huh…

 6. @Alin-7

  Eu nu prea sunt de partea “scenaritei” :-), si nu cred ca trebuie sa dam vina permanent pe niste “arhitecti” obscuri, uitand sa asumam propriile rautati…

  Cred ca este bolnavicios sa luam acest gen de atitudine defetista, si sa nu recunoastem ca si noi ne lasam “standardizati”, din comoditate…

 7. Arhitectii nu sunt deloc obscuri, se stiu cel putin urmatoarele parti implicate:

  – promotorii legii, cei care au promulgat-o
  – specialistii care au formulat-o
  – lobbystii
  etc
  Iar cand se planifica un astfel de proiect se iau in considerare si tot felul de scenarii potentiale, in ceea ce priveste implementarea, desfasurarea, managementul riscului, calcule, calcule, calcule…

  Deci, nici vorba de “scenarite”.

 8. @Hrisanti: atata vreme cat dvs ati profitat de sistemul medical a fost bine, cand altii profita la randul lor de acelasi sistem, fie si pentru mai mult timp nu e bine.

  Daca ai un parinte bolnav si terminal, s-ar putea sa preferi sa fie internat undeva unde cineva specializat poate sari la orice ora sa-l salveze in caz de ceva, decat sa-l tii acasa cand mai ai si servici, copii si alte griji si nu esti specializat sa-i faci o resuscitare sau cel mai banal prim ajutor. Neputinta de a-l ajuta e destul de dureroasa si frustranta.

  Cred ca aici depinde de fiecare si de context – unul poate prefera sa moara acasa fara ajutor, altul poate prefera sa stea prin spitale tot nadajduind sa-si prelungeasca firul vietii. Mai grav e cand iti inchipui ca sistemul medical, oricat de performant, iti poate salva sau prelungi viata si nu Dumnezeu. Pentru ca toata nadejdea noastra trebuie sa o punem in Dumnezeu si nu in oameni sau sisteme medicale performante, facute tot de oameni si care pot da gres.

  Cumplit este cum incearca omul sa controleze ceea ce numai Dumnezeu tine: nasterea si moartea, pentru ca sa uitam complet de El.

 9. http://www.mcpcil.org.uk/liverpool-care-pathway/documentation-lcp.htm

  Nu este vorba de eutanasie, cel putin in procedurile standard. Sunt, tot pe aceeasi pagina , si marturiile unor rude ale pacientilor decedati.

  Eu cred ca e in fapt diferenta intre genul EVIDENCE-BASED pe care se fundamenteaza medicina occidentala si HARABABURA din viata noastra de zi cu zi. Multi poate vad in aceasta dezorganizare patologica ‘lasatul in mana Domnului’. Le dorim sanatate.

 10. @svm

  “atata vreme cat dvs ati profitat de sistemul medical a fost bine, cand altii profita la randul lor de acelasi sistem, fie si pentru mai mult timp nu e bine.
  Daca ai un parinte bolnav si terminal, s-ar putea sa preferi sa fie internat undeva unde cineva specializat poate sari la orice ora sa-l salveze in caz de ceva, decat sa-l tii acasa cand mai ai si servici, copii si alte griji si nu esti specializat sa-i faci o resuscitare sau cel mai banal prim ajutor. Neputinta de a-l ajuta e destul de dureroasa si frustranta.”

  Frate/sora, aveti dreptate ca este mai bine sa ne aesam batranii in grija unor organisme medicalizate, care stiu sa intervina mai bine si mai repede decat noi, in caz de urgenta.

  insa, eu am lucrat la un moment dat intr-o casa de batrani, si fiind crestina in inima mea, am suferit foarte tare vazand suferinta acestor oameni pentru care lipsa cea mai mare nu era legata de ingrijirile medicale, ci de afectiune, de mila, de dragoste, de apropierea celor dragi…

  Sigur, am “profitat” de sistem cum spuneti (desi platesc cotizatii, deci nu se poate spune ca am profitat, ci ca am beneficiat de returul cotizatiilor pe care le platesc) pentru a-l ingriji pe tatal meu, dar tatal meu a fost in spital atat cat a fost necesar pentru interventiile chirurgicale pe care le-a suferit, in niciun caz nu l-as fi lasat acolo pentru ca imi era mai comod.

  Sunt si eu mama de trei copii, am si serviciu, am multa treaba in general, si cu toate acestea nu cred ca parintii/bunicii nostri ar fi mai bine ingrijiti altundeva decat acasa…

  Pentru ca ingrijirea nu se reduce numai la acte medicale, ci ingrijirea este mai ales sufleteasca…

  Eu asta am vrut sa spun, imi cer iertare daca nu am stiut sa ma fac inteleasa…

 11. PS: si daca as suferi de o boala in faza terminala, as prefera sa ma “chinuiesc” acasa alaturi de familie, decat intr-un spital super utilat…

 12. @Hrisanti: Asa e, ma iertati, am fost putin rautacioasa…

  Si eu as prefera sa mor in liniste si pace inconjurata de dragoste, nu sub control medical profesionist dar fara suflet, dar nu depinde numai de noi, ci de cum ne randuieste Dumnezeu.

 13. http://medlive.hotnews.ro/obama-si-companiile-farma-implicate-intr-un-scandal-urias-in-sua.html

  Administratia Obama este zguduita, in preajma alegerilor prezidentiale, de un scandal urias in care sunt implicati marii producatori de medicamente si firme de lobby de la Washington. In centrul scandalului: reforma sanatatii.

 14. Pingback: EUGENISM SOCIAL AGRESIV in Marea Britanie: familiile cu probleme sociale au PREA MULTI COPII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: FASCISM MEDICAL IN MAREA BRITANIE (I): O mama a 6 copii, bolnava de cancer a fost eutanasiata, fara niciun acord! MII DE PACIENTI SUNT, PRACTIC, UCISI PENTRU CA… “ORICUM VOR MURI” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: Ministrul sanatatii din Lituania: EUTANASIA AR FI O SOLUTIE PENTRU SARACI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare