MARSUL NEONAZIST DE LA CHARLOTTESVILLE: un steag fals ridicat de agenti provocatori? Organizatorul marsului “UNITE THE RIGHT”, fost simpatizant OBAMA si protestatar OCCUPY WALL STREET/ “Legionarul” antisemit Heimbach, excomunicat de Biserica Antiohiei, fost neoconservator pro-Israel/ CATRE UN NOU RAZBOI CIVIL?/ Reactia Sinodului Bisericii Ortodoxe din America

17-08-2017 13 minute Sublinieri

Unul dintre inițiatorii manifestației ultra-naționaliste de sâmbătă, din Charlottesville, Virginia, a devenit personaj pentru presa din România după ce s-a aflat că este un admirator declarat al lui Corneliu Zelea Codreanu și al Gărzii de Fier.

[…]

Actualizare (15 August 2017): Nici unul din vieţuitorii Mănăstirii Petru Vodă nu are şi nu a avut vreodată vreo legătură cu cetăţeanul american Matthew Heimbach. Afirmaţiile sale despre Părintele Arhimandrit Justin Pârvu şi despre istoria României sînt provocări ordinare şi le dezavuăm în totalitate.”

E vorba de Matthew John Heimbach, un fost lucrător social în vârstă de 26 de ani, care este considerat de americani drept una dintre figurile importante ale extremei-drepte din SUA. Istoricul său cu ortodoxia – o credință puțin răspândită în America – a fost sinuos și trece la un moment dat prin România, cel mai probabil pe la Mănăstirea Petru Vodă, din județul Neamț, locaș păstorit mulți ani de părintele Justin Pârvu. 

De menționat este faptul că Matthew Heimbach este militant naționalist încă de pe băncile facultății, contactul său cu România consumându-se mult mai târziu, după ce se făcuse deja remarcat pentru propaganda unor personaje ca Hitler, Assad sau Țarul Nicolai. Adevărații săi eroi sunt soldații confederați, din Războiul Civil dintre Nord și Sud, pentru abolirea sclaviei.

Până la amănuntele inedite pe care vi le supun azi atenției, să recapitulăm evenimentele care au adus alături cuvintele „extremiști de dreapta”, „America”, „România” și „ortodoxism”.

Statuia generalului  

Protestele au izbucnit după ce autoritățile din Charlottesville au decis dărâmarea unei statui a generalului Robert E Lee, fost comandant al armatei Confederației din timpul Războiului Civil din SUA. Generalul Lee este venerat de albii din Sud, dar e considerat și unul dintre cei mai duri oponenți ai eliberării negrilor din sclavie. Acum o lună a avut loc o manifestație a unei organizații care se declară urmașă a Ku Klux Klan, cea mai sângeroasă organizație anti-afroamericană din istoria Americii. Atunci nu au fost evenimente violente.

Sâmbătă s-a organizat un marș sub diverse devize care proclamă „supremația albilor”. În paralel a fost organizată o contra-manifestație a anti-rasiștilor. Au apărut incidente violente între cele două tabere care au culminat cu momentul în care o mașină a intrat în mulțimea care susținea demolarea statuii. O femeie a fost ucisă și alte 20 de persoane au fost rănite.

Printre organizatorii marșului de extremă dreaptă se numără și Matt Heimbach, din Paoli, Indiana. Se prezintă ca președinte al Partidului Tradiționalist al Muncitorilor și inițiator al Traditionalist Youth Network.

„Când am mers în România”

După ce Newsweek l-a identificat pe Heimbach printre organizatori, au apărut și fragmente dintr-un interviu acordat, la 26 iunie 2015, istoricului Ryan Hunter, interviu publicat pe blogul lui Hunter. Reiau cele două fragmente care fac referire la România.

Reporter: V-ați exprimat în mod public sprijinul pentru activistul fascist român Corneliu Codreanu. Am citit numeroasele declarații anti-evreiești făcute de Codreanu. El s-a referit la evrei ca fiind țânțari. Sunteți de acord cu opiniile sale antievreiești?

Matthew Heimbach: Cred că Codreanu și legiunile sale erau susținute activ de Biserica [românească] în acea vreme. Dacă stau la același nivel cu domnul Justin Parvu, care a sprijinit Legiunile, atunci stau în spatele lui Codreanu și stau în spatele declarațiilor lui. Justin Parvu, în drum spre sfințenie, era membru al Legiunii. Nu cer tuturor să devină naţionalişti, nu cer să transform Biserica Ortodoxă în viziunea mea. Ceea ce eu cer este să mi se permită pur și simplu să exist în Biserica Ortodoxă cu viziunea mea.”

Tot Heimbach mai spune, referitor la Codreanu: „Nu mă consider neo-nazist. Codreanu este cea mai mare sursă de inspirație pentru Legiunile mele. Misiunea Legiunii a fost să salveze suflete prin revitalizarea Bisericii Ortodoxe din România. Nu-l identific ca fiind neo-nazist. Consider că cea mai mare inspirație spirituală a mea este Legiunea Sfântului Arhanghel Mihail. Când am mers în România împreună cu soția mea, când am ajuns să vorbesc cu niște oameni care îşi aminteau de Legiune, am văzut creștini ortodocși umili și iubitori, care erau dispuși să sufere tortură timp de decenii în închisoare.”

Luna de miere la București

Pe contul său de socializare, Matthew Heimbach a postat, la 3 februarie 2015, o fotografie cu el și soția sa, pe fundal fluturând drapelul românesc. El susține că e făcută pe 1 decembrie 2014, la București. Vizita din România a fost, de fapt, luna de miere a soților Heimbach, care s-au căsătorit în octombrie.

În 2014, Heimbach a vizitat mai multe țări ortodoxe, printre care România și Grecia. Explicația o vom găsi mai târziu, acum e interesant ce a publicat el pe 26 iunie 2015, în ziua în care a apărut și interviul cu Ryan Hunter.

El a scris: „Tuturor celor din comunitatea ortodoxă care mă atacă pentru că sunt naționalist. Acesta este călugărul Justin Pârvu, membru al Legiunii care nu a renunțat niciodată la valorile ei. Acestea sunt niște măicuțe care îi cântă imnul Legiunii. Dacă naționalismul și identitatea sunt păcate, spuneți asta și acestor surori și preoți care rămân dedicați lui Codreanu.” Și a postat deja celebrul film de pe youtube.com în care măicuțele cântă „Sfântă tinerețe legionară” la aniversarea de 92 de ani a părintelui Justin.

Excomunicat din Biserica Ortodoxă

Problemele lui Matthew Heimbach cu ortodoxia au început în aprilie 2014, la un miting din Bloomington. La acel miting au fost iar ciocniri între extrema-dreaptă și progresiști. Heimbach a fost acuzat că a lovit un militant anti-rasism cu o cruce în cap. Incidentul este descris și de extremist: „Anti-criștii Roșii au dat în ea (în cruce) în timp ce ne asaltau violent. Prima lor țintă au fost simbolurile creștine, cum fac întotdeauna. Așa cum unul dintre stângiști a recunoscut, ei ne urăsc și urăsc creștinismul.”

Heimbach a publicat atunci o fotografie a sa în care ține o cruce ortodoxă. Această poză avea să îi aducă multe necazuri, chiar în legătura sa cu Dumnezeu.

De foarte puțin timp, el fusese botezat ortodox la Antiochian Orthodox Christian Arhidiocese af North America, o biserică ortodoxă ai cărei principali promotori sunt creștinii fugiți din Siria.

Se pare că aceasta a fost prima sa legătură cu această credință. Totuși, după scandalul lovirii cu crucea a unui oponent, Heimbach a fost excomunicat. Asta s-a întâmplat după ce scandalul a devenit național, inclusiv comunități ale ortodocșilor cerând acest lucru.

După excomunicare, Heimbach ar fi spus că a găsit în România un preot care a fost de acord să-l împărtășească, acest lucru întâmplându-se cu știința unui episcop! Asta susțin cei de la Wahington Post, citând un blog care ”contabilizează” naționaliștii din SUA.

Heimbach spune altceva în interviul din 2015, de fapt nu spune din ce țară e duhovnicul său, intuind că excomunicarea nu se eludează foarte ușor:

„Reporter: Ați fost excomunicați din Biserica Ortodoxă Antiohiană în 2014. Am citit scrisoarea lui Peter John Gilquist în acest sens. Un preot înalt în Biserica Ortodoxă din afara Rusiei ROCOR a confirmat, de asemenea, că vi s-a refuzat împărtășania în bisericile ROCOR. Unde luați Sfânta Taină?

Heimbach: Ceea ce pot spune este că am fost excomunicat din Antiohia. Eu personal cred că excomunicarea mea a fost ridicată de ROCOR. Tatăl meu spiritual este un preot din Europa care are sprijinul episcopului său, deci este trist că trebuie să trec peste hotare.”

Dat afară de la slujbă și de la job!

Excomunicarea din Biserica Ortodoxă nu a fost singura consecință a manifestărilor naționaliste. În 2016, an marcat  de puternice conflicte dintre susținătorii lui Trump și Clinton, Heinbach a fost din nou în mijlocul unor confruntări violente, la un miting.

Pe 1 ianuarie 2016, Heimbach anunța mândru că a început lucrul la Departamentul de Protecția Copilului din Indiana, specialitatea sa fiind ”manager de probleme în familie”. Pe 26 februarie deja anunța că a încetat lucrul acolo: ”O slujbă unde m-am dus ca să ajut familiile și copiii din Indiana care au nevoie și apoi am fost concediat pentru politici naționaliste”.

De altfel este o modă în SUA ca participanții la mitingurile naționaliste sau de extremă dreaptă să fie identificați din fotografii și apoi să fie pusă presiune pe angajatorii lor pentru a-i concedia. Acest lucru s-a întâmplat și în acest weekend când un manifestant de la Charlottesville a fost identificat din poze și restaurantul unde lucra l-a concediat și a postat anunțuri că se delimitează de ideile fostului său salariat.

Părerea mea, pe scurt: avem in desfăşurare o nouă operațiune false flag cu tabere de extremişti tembeli şi violenți, catalizați de provocatori şi agenți polivalenți de agitație şi propagandă, dispuşi să fie orice: ieri leftişti sionişti, azi extremişti de dreapta cu parfum pestriț de zeloți ortodocşi, kkk white power, codrenişti, iar mâine terorişti sociopați criminali in massă. O producție a casei de film Vice – CIA.

Îngrozitor este faptul că au rămas in urmă morți şi răniți, destine spulberate, îngrozitor este că există sociopați dispuşi să comită acte de ucidere in masă, acte de terorism urban, pentru a împlini manevre tactice criminale (sau fantasme senile ideologice, in cazul maselor de manevră). Elitele plutocratice joacă şah virtual pe sângele oamenilor simpli şi extrem de reali.

Redau aici o analiză excelentă semnată Buturuga Anghel:

“Reportaj Vice de la fata locului, din mijlocul suprematistilor albi. Ce se intelege de aici si ce este foarte intrigant:

– neonazistii au inceput pur si simplu sa copieze si sa aplice tacticile organizationale ale miscarilor de stanga;

– scopul rally-ului a fost o demonstratie de forta, care sa atraga atentia asupra miscarii si sa arate ca e o forta. Obiectivul a fost atins, inclusiv prin contramanifestatii si modul in care au actionat autoritatile;

– la nivel discursiv, miscarile alt-right au imprumutat masiv din limbajul critic, inclusiv cel anticapitalist. E foarte greu sa mai spui ceva despre neobolsevismul de azi sau despre corporatii fara sa fii asimilat alt-right-ului;

– bai nene, deci e foarte-foarte ciudat ce a facut politia la Charlottesville. Practic i-a lasat pe neonazi si pe antifa sa se amestece si sa intre in contact direct. A fost, practic, un experiment. Eu ma mir ca nu a iesit mult mai rau, cu mult mai multi raniti.

– nicio politie prezenta la adunarea contramanifestantilor in care a intrat neonazi psycho cu masina; nici picior! Cum asa ceva?

– si o ultima chestie: bai tembelilor, terminati-va cu comparatiile alt-right vs legionari. Voi ati vazut ce si cum sunt aia? Cum vorbea unul din liderii alt-right cu politia, amenintand capitanul cu 200 de oameni inarmati? Nu avem asa ceva pe aici si nici nu vom avea. Dar niste agitati verzi sunt intotdeauna buni ca sa inchizi gura cui vrei;

– totusi, inca ceva: alt-right-ii abia asteapta sa se laude aleia de la Vice cu tactica si cu viziunea lor despre lume. Nici vorba sa se ascunda, sa caute un limbaj mai “diplomatic”. E ca si cum e timpul lor.

– cat priveste discursul liderului suprematist de la final… wow. Razboi civil.”

“Matthew Heimbach apare pe scena initial ca un sustinator ardent al … evreilor, al multiculturalismului neoconservator, samd. Vezi interviul aici:https://www.youtube.com/watch?v=wsj0AF809dc Apoi este reciclat ca ortodox rasist 🙂 Divide et impera!”

Cineva – nu spui cine, persoana cunoscuta – toarna benzina peste societatea americana. Totul a fost ok in SUA pana a iesit Trump presedinte. Dintr-o data, pe strazi e bataie iar politia sta spectatoare. Probabil ca asteapta minerii. 

Brusc, apar personaje ciudate, care sar de la Obama si Occupy la Codreanu, ortodoxism (atentie la termeni!) si rasism, ca apasate pe butonul rosu.

“Cel mai probabil un agent provocator folosit de serviciile secrete americane. Precum presa occidentala controlata de aceleasi servicii, vezi cartea marturie a doctorului Udo Ulfkotte, “Jurnalisti cumparati”, in care descria cum majoritatea jurnalistilor germani si nu numai sunt controlati si finantati de CIA. La 56 de ani, moare subit de … inima!

Matthew Heimbach apare pe scena initial ca un sustinator ardent al … evreilor, al multiculturalismului neoconservator, samd. Vezi interviul aici:https://www.youtube.com/watch?v=wsj0AF809dc
Apoi este reciclat ca ortodox rasist. Divide et impera!”
(comentariu de pe tolo.ro gasit de Buturuga Anghel)

Nota noastra:

Materialul video de aici este, intr-adevar, un indiciu important (https://www.youtube.com/watch?v=wsj0AF809dc). In el Heimbach apare cu afirmatii clare tipice pentru o viziune neonservatoare clasica americana, pro-Israel, iar, apoi, ulterior, cu afirmatii extremiste tipice suprematistilor albi, ce includ indemnuri la violente impotriva negrilor si la vandalizarea proprietatilor.

Materialul este realizat de gruparile suprematiste, sau, cel putin, de unele factiuni ale acestora care il denunta ca infiltrat. Important este mai putin acest aspect, de vreme ce, indiferent de caracter (violent sau nu), ideologia suprematistilor este infecta si nu are nevoie de infiltrati ca sa fie data in vileag. Un alt lucru ce merita subliniat este ca, in reportajul realizat de Vice, ardoarea si disponibilitatea cu care diversi lideri suprematisti isi expun viziunile, antisemitismul, panoplia de arme (la propriu), elementele discursive si tactice, este uimitoare. De regula, exista retinere tocmai din considerente tactice. Nu spui celor pe care-i identifici drept dusmani, la prima ocazie, ce fel de tactici folosesti si ce vei face in continuare. Inclusiv Heimbach profita de cele cateva secunde de interactiune cu reportera Vice pentru a-i turna o poveste care contribuie la alcatuirea unui tablou a ceea ce, de acum inainte, va fi definit global drept alt-right sau white supremacists. Laudarosenie si ingamfare de neonazisti? Sau roluri interpretate la momentul oportun? 

Asadar, exista indicii puternice pentru a considera ca unul ca Heimbach sa fie considerat agent provocator in stilul cel mai clasic: care sa expuna, catalizeze, identifice, sa dea o fata usor recogniscibila raului extremist alb, un portret robot din care, iata, nu lipsesc ortodoxia si fascismul romanesc. De unde rezulta ca ortodoxia (apropo, rasismul este condamnat de un Sinod al Constantinopolului din sec. XIX) si trecutul recent romanesc sunt vulnerabilitati, nu-i asa? Pentru ca nu “culpabilizarea” Miscarii Legionare (o miscare fascista romaneasca antisemita, cu trasaturile sale specifice) este o miza aici, ci realizarea unor reprezentari simbolice care sa maculeze prin asociere: rasism neonazist-legionarism-ortodoxie. 

Cel putin in aceasta directie pare ca prelucreaza unii autori romani evenimentele din Charlottesville si rolul lui Heimbach – a se vedea articolele semnate de Cristian Unteanu si Bogdan T. Iacob. Daca am ajuns sa “exportam” fascism la acest nivel (mare performanta sa exporti ceva ce abia se gaseste la tine acasa!), atunci chestiunea poate ajunge rapid de nivelul sigurantei nationale (prestigiul tarii, etc.). Si daca ajunge acolo, atunci s-a inchis subiectul nu despre legionari, ci despre mai tot trecutul romanesc interbelic si martiri ai comunismului. Ah, si, desigur, orice discurs care contine elemente ortodoxe, nationaliste (whatever that means), anticapitaliste, va intra la extremism, chit ca s-ar delimita explicit de fascism sau rasism. 

Sâmbătă, obscurul oraș american Charlottesville din statul Virginia, a devenit centrul atenției întregii lumi. Ce s-a întâmplat:

Pe 11 august, în orașul Charlotteville, era programată o mare manifestație de protest, intitulată „Uniți dreapta”, împotriva deciziei autorităților locale de a elimina statuia Generalului Robert E.Lee dintr-un parc al orașului, care anterior îi purta și numele.

Imediat ce s-a anunțat obținerea autorizației pentru marș, s-au anunțat contramanifestanți. Aceștia s-au contrat cu ceea ce presa americană numește „naționaliști albi” pe tot parcursul zilei și nopții de vineri.

Sâmbătă, în jurul orelor 11, deși presa mainstream americană anunța că urmează „cel mai mare miting al naționaliștilor albi din ultimele decenii”, la fața locului erau maxim 500-600 de persoane. Împotriva cărora se strânsese o mulțime formată din cel puțin 1.000 de oameni. Cele două grupuri s-au angajat în confruntări stradale, ceea ce a dus la declararea stării de urgență în jurul orei 11:00, ora locală.

Cu 20 de minute înainte de ora programată, Poliția a declarat că adunarea este ilegală și a anulat mitingul. Aproximativ 100 de „naționaliști albi” s-au strâns la aproximativ 3 km de locul mitingului. Aceștia s-au contrat cu contramanifestanții, iar în jurul orelor 13:45 a avut loc atacul cu mașina care a dus la moartea unei persoane și rănirea altor 20. Este important de subliniat, așa cum se vede din toate filmările, că în ziua marșului, „naționaliștii albi” defilează prin oraș drept în mulțimea de contramanifestanți, fără ca poliția să intervină.

Presa mainstream, inclusiv presa din România, au prezentat incidentele ca fiind „proteste violente ale extremiștilor””, fiind chiar „inspirate” de Mișcarea Legionară! Dar oare a fost chiar așa? Cine a organizat marșul „Unite the Right”? Cine au fost contramanifestanții?

Notă: În Statele Unite, în totală contradicție cu ceea ce se întâmplă în România, nicio ideologie și niciun însemn nu este interzis, inclusiv nazismul, comunismul sau contestarea holocaustului.

Contramanifestanții, prezentați de mass-media ca „luptători pentru drepturile civile”, erau în majoritate membri ai diferitelor mișcări de extremă de stângă din Statele Unite sau comuniști, cum le-am spune pe românește. Aceste detalii sunt obturate de presă, dar sunt perfect vizibile în imaginile de fața locului, unde se pot observa steagurile roșii, însemnele cu secera și ciocanul sau pumnul strâns ridicat, simboluri ale mișcării comuniste din întreaga lume. Alături de ei au fost diferitele grupări ce orbitează în jurul lui George Soroș, precum „Black Lives Matter”. Au fost prezente sloganele binecunoscute și românilor precum „Resist” sau „Democrație acum”. (FOTO: Contramanifestanți cu arme automate în mână).

Un exemplu de prezentare tendențioasă este oferit de New York Times, care îi prezintă astfel pe contramanifestanții care-i așteptau cu bâte pe „naționaliștii albi”:

„Aceia care au mărșăluit împotriva mitingului de sâmbătă din Charlottesvile au spun că sunt într-o largă solidaritate împotriva supremației albe, dar au reprezintă o gamă largă de credințe ideologice, tactici preferate și scopuri politice. Un mare număr dintre aceștia au fost cetățeni obișnuiți din Charlottesville, care au dorit să-și arate disprețul pentru grupurile care promovează supremația albă, în mod deosebit după ce Ku Klux Klan a organizat un marș în oraș, pe 8 iulie. Dar câțiva au purtat semne care exprimau ideologii mult mai extreme – denunțarea capitalismului, de exemplu, deopotrivă cu fascismul și rasismul”. Articolul este ilustrat cu următoarea fotografie:

Citind aceste articole, dar și cele din presa din România, cititorul poate fi scuzat dacă ar înțelege că la Charlottesville s-au confruntat urmașii lui Adolf Hitler și un grup de oameni blânzi, iubitori de pace și de Dumnezeu. În realitate s-au confruntat reprezentanții unor ideologii extreme, așa cum bine a remarcat și președintele Trump, fapt confirmat și de șeful Poliției locale (un ofițer de culoare). Întrebarea : de ce poliția a permis contramanifestanților – fără autorizație – să stea nestingheriți pe traseul unui marș considerat periculos, rămâne fără răspuns.

Însă mass-media și politicienii iau fățiș partea extremei stângi, așa cum o demonstrează luarea de poziție a Angelei Merkel, care a afirmat răspicat că susține „contramanifestanții pașnici” de la Charlottesville.

Susținerea fățișă de care se bucură extrema stânga în trusturile media este reliefată și de cazul jurnalistei americane Sheryl Gay Stolberg, de la New York Times. Aceasta a avut „îndrăzneala” de a scrie într-un tweet că „Stânga extremă părea la fel de plină de ură ca și alt-right(prescurtare de la alternative right, „dreapta alternativă” -n.n). Am văzut „antifa” înarmați cu bâte care loveau naționaliști albi ce erau scoși din parc”. Imediat a urmat un „bombardament” online la adresa jurnalistei, ce a ținut până când aceasta a corectat „tupeul” de a echivala cele două grupuri. Noul tweet a sunat astfel: „Am regândit. Trebuia să scriu violenți, nu plini de ură. Ei luau poziție împotriva urii”.

Cine a organizat marșul „Unite the Right”?

Conform presei din România, organizatorul marșului ar fi Matthew Heinbach, un simpatizant al Gărzii de Fier și al lui Corneliu Codreanu. În realitate, organizatorul marșului a fost Jason Kessler, un american ce până în 2016 era cunoscut pentru simpatiile sale pro-democrate (stânga americană) și pentru fostul președinte Barack Obama. Mai mult, acesta a fost implicat în mișcarea „Occupy Wall Street”, fiind descris ca o persoană cu viziuni „pro-avort, pro mediu înconjurător, non-intervenționist și ateu”. Acesta a devenit vizibil ca „naționalist” abia în 2016, după cum afirmă chiar un ONG apropiat stângii, Southern Poverty Law Center. Kessler trebuia să deschidă seria de discursuri de la marș, dar nu a mai apucat.

Conform Newsweek, Matthew Heinbach era doar unul dintre cei programați să vorbească la marșul de sâmbătă, alături de cel puțin alte patru persoane.

Presa din România dorește cu tot dinadinsul să-l portretizeze pe Heinbach drept capul răutăților, pentru că acesta afirmă că este ortodox și susținător al Mișcării Legionare (vezi interviul de la Observator).  Așa, după ce timp de 70 de ani a fost vinovatul de serviciu pentru toate relele României, a ajuns Mișcarea Legionară să fie vinovată și pentru…violențele din Statele Unite. Ba chiar, un pseudo-jurnalist, de la publicația Vice – care s-a remarcat recent prin spălarea imaginii pedofililor, l-a găsit vinovat chiar pe…Radu Gyr! Narațiunea este simplă: un ortodox legionar a organizat marșul neo-naziștilor din SUA.

Mănăstirea Petru Vodă s-a delimitat de ideologia personajului în cauză, explicând limpede care-i diferența dintre ortodoxie și ceea ce susține Matthew Heimbach[…]

Agitatii progresisti de la noi se dau de ceasul mortii ca neonazi ala era cu Codreanu pe piept. Eu zic sa fie atenti la alt pericol: atat organizatorul principal al evenimentului, cat si hombach ala sau cum il cheama, inainte de a fi ei suprematisti si rasisti, erau, unul, cu barack obama, cu occupy wall street, iar altul cu multiculturalismul si pro-Israel. Asa ca, baieti, fiti mai bine vigilenti cu voi insiva, ca cine stie unde va vedem peste cativa ani si in fruntea cui.

 • Constantin Gheorghe:

Băbăieți! Dacă tipul ăsta are dreptate-și cred că are!-noi suntem în plin război civil, doar că e în faza soft. Când vom ajunge în faza hard, vai de curul nostru!

”Based on his experience in civil wars on three continents, Mines cited five conditions that support his prediction: entrenched national polarization, with no obvious meeting place for resolution; increasingly divisive press coverage and information flows; weakened institutions, notably Congress and the judiciary; a sellout or abandonment of responsibility by political leadership; and the legitimization of violence as the “in” way to either conduct discourse or solve disputes.”

http://www.newyorker.com/news/news-desk/is-america-headed-for-a-new-kind-of-civil-war

Mă, e bine! România are 20 de milioane de proști! America vreo 320 de milioane!

E altceva când vezi cum sclavii capitalului și multinaționalelor se luptă cu statuile stăpânilor de sclavi de acum vreo două secole! Să ne ocupăm mintea cu vechea sclavie, să nu cumva să-i deranjăm pe noii stăpâni de sclavi, multinaționalele!

PS: vreau să fiu bine înțeles! Idioții ăia din ”Supremația albilor”, KKK și alte grupuscule de extremă dreapta, rasiste, xenofobe, antisemite, trebuie să și-o ia fără drept de apel. Iar SUA au o justiție suficient de bine echipată să o facă. Doar că, vai, și justiția americană este politizată până în prăsele, îi place să joace politic și luptă voios pentru putere, ca și la noi. De unde nevoia unui arbitru imparțial în societate, pentru a pune capăt unor astfel de tensiuni.

Doar că nici americanii, nici noi, și, în general, nicio societate nu se mai pot baza pe existența unui astfel de arbitru. De aici și jocul haotic, în care nu se mai respectă nicio regulă, și unde nimeni nu mai poate impune vreo regulă. Haosul ăla organizat nu e decât haos, pur și simplu, haos pe care nimeni nu-l mai poate gestiona. Avem un viitor luminos în față. Vai de capul lui de viitor!

Ocupați cu dărâmarea statuilor, nu vedem că, odată cu ele, ne dărâmăm temeliile pe care ne-am construit instituții și mecanisme sociale. Distrugerea ne iese tot mai bine, de construit nu mai putem construi nimic.

Industria fricii și-a turat motoarele la maximum, nu doar în Statele Unite.

Presa așa-zisă ”progresistă” din Europa îi ține isonul celei din State. În locul unei dezbateri oneste, un festival al acuzelor tembele, susținut de studii ”savante”, în care sunt vârâți la grămadă, și acuzați de toate relele, cei care nu sunt pe ”gândirea unică”. Asta în timp ce SUA au fost conduse de așa-zișii liberali vreme de opt ani, multe state ale federației sunt conduse tot de ei, nu sunt chiar atât de slabi nici în Congres, de vreme ce-i pot pune diverse tălpi lui Trump, pe teme importante din programul lui.

Să fim onești: progresiștii lui Obama au făcut fix o laie pentru păturile cele mai sărace, albi, negri, verzi în dungi cu picățele.Sub Obama, farul progresismului, polarizarea economică și socială s-a accentuat în SUA. Ascensorul social tot în jos merge. Criza datoriilor pentru studii se accentuează. Criza locuințelor, la fel. În timpul mandatului lui Obama erau arestați cei care împărțeau mâncare celor fără locuințe, da?!

De fapt, SUA sunt în plin regim al partidului unic, în materie de politici economice și sociale. Partid unic ce s-a pus în slujba hiper-burgheziei. O nouă ”Gilded Age”, la o scară uriașă, de data asta. Inevitabil, astfel de conflicte sociale, precum cel de la Charlotteville, se vor manifesta tot mai des. Este o supapă de siguranță, deschisă conștient, pentru a muta presiunea spre alte obiective. O schimbare de agendă. Iar apariția în prim plan a formațiunilor extremiste este inevitabilă, chia bine-venită pentru cei care doresc schimbarea de agendă.

Suntem în plină paradigmă a ceea ce eu numesc ”schimbarea care nu schimbă nimic”. Pentru că așa-zisele reforme nu pun în discuție ordinea actuală, și ni ci elitele, statutul lor și puterea de care dispun. Și câtă vreme schimbarea este de fațadă, iar problemele se agravează, progresismul este doar un alt ”ism”, care nu înseamnă nimic.

[…] Sinodul OCA se alatura oamenilor de buna credinta si buna vointa din SUA, Canada si Mexic, respingand fara echivoc, fara rezerve, fara ambiguitati, cuvintele si actiunile care dezvolta, sprijina sau incurajeaza ura, violenta, rasismul, suprematismul alb, nationalismul alb sau neonazismul. Ca crestini ortodocsi, credem ca fiecare fiinta umana este copilul lui Dumnezeu, creat dupa chipul si asemanarea Sa, si, astfel, suntem cu totii frati si surori, indiferent de rasa, nationalitatea sau crezul nostru.

Totodata, respingem climatul de condamnare a indivizilor care se angajeaza in astfel de activitati rele. Intr-adevar, Iisus a certat discipolii atunci cand au sugerat ca ar trebui sa se raspunda violent dusmanilor Sai: Nu stiti ai cui duh sunteti. Pentru ca Fiul Omului nu a venit sa piarda, ci sa mantuiasca (Luca 9, 55-56). Biserica ofera tuturor – fara exceptie – nu osandire, ci o cale a iertarii si a pacii intru Hristos. […]

Respingem ura si violenta, si, ca crestini ortodocsi, suntem fideli misiunii noastre de reonciliere. Incurajam clerul si credinciosii sa tina de mesajul crestin de vindecare, mantuire si iubire daruit de Hristos, care este Calea, Adevarul si Viata. Totodata, cerem clerului si credinciosilor sa respinga orice incercare a unor indivizi sau grupuri care pretind ca sunt “crestin ortodocsi” pentru a promova rasismul, ura, suprematismul alb, nationalismul alb sau neonazismul. […]

 


Categorii

America, Opinii, analize, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “MARSUL NEONAZIST DE LA CHARLOTTESVILLE: un steag fals ridicat de agenti provocatori? Organizatorul marsului “UNITE THE RIGHT”, fost simpatizant OBAMA si protestatar OCCUPY WALL STREET/ “Legionarul” antisemit Heimbach, excomunicat de Biserica Antiohiei, fost neoconservator pro-Israel/ CATRE UN NOU RAZBOI CIVIL?/ Reactia Sinodului Bisericii Ortodoxe din America

 1. Hai, ca tocmai am citit ca Baltimore a dat jos in toiul noptii patru monumente confederate. Voi va dati seama ce propaganda jegoasa e la mijloc? Deci monumentele alea au putut sta bine mersi ani la rind, si pe vremea lui Kennedy, si a lui Nixon, si a lui Reagan, si a lui Billica Clinton, si mai ales a minoritarului de Obama, si nimeni n-a facut nici un miligram de spuma la gura. Niste statui acolo. Si toti si-au vazut de viata lor. Keep calm and carry on. Si dintr-o data, acuma, ca e Trump la conducere, in contra poftelor sistemului sorosian, imediat au apasat baetii pe butoane la scenarii, sa atzitze zavistia.

  Si ce sa vezi? Dintr-o data toata lumea a luat foc la fund, le-au aprins rezervoarele de terebentina in dreptul righteousnezitatzii si au devenit mai politically correct decit Nelson Mandela si s-au apucat sa darime statui. Ma baetzi, ma ce va mai place sa va mai ducetz dupa fenta peste tot, pe tot globul. Ma tefeleilor ma, ma voi sinteti prosti facuti gramada de colo colo, si pe latitudine si pe longitudine, din Alabama pina in Mizil, din Reykjavik pina in Kolkata. Ma, voi sinteti periculosi de prosti, ma, cind va duceti dupa cele mai elementare fente. Acuma, gata, o s-o puneti de un micro-razboi civil si in America, doar pentru ca Soros e turbat ca n-a iesit scula de Hillary. Ma tefeleilor ma, ma voi n-avetzi nici nationalitate, nici virsta. Ma tefeleilor prosti, ma voi sinteti atemporali ma, eterni ca universu. Doamne, multa lume proasta mai e pe lumea asta… Si Doamne, cita lume ajunge sa sufere din cauza tinerilor naivi si prosti…

  https://www.facebook.com/mirel.palada/posts/1641847125827677

 2. …Pare-se ,Cabala cauta sa declanseze ceva o data cu eclipsa de soare de pe 21 august. Stiu ca au o problema cu numerologia, geometria oculta si sincronizarile.

 3. Dap. Cam asta pare a fi directia: Trump. Ceea ce arata ca ramane totusi, din motive greu de accesat integral pt muritorii de rand, incomod (bine, el si cei din spatele lui..)

 4. http://inpolitics.ro/sri-trebuie-sa-spuna-cu-cine-s-a-pupat-ideologic-in-romania-extremistul-heimbach_18437215.html

  “Americanul se declară public admirator al lui Vladimir Putin și al ideologului său, Alexandr Dughin, ori al președintelui sirian al-Assad.
  Este, totodată, subjugat de învățăturile lui Zelea Codreanu și ale părintelui legionar Iustin Pîrvu. ”

  Prea de oaie combo-ul asta…

 5. In SUA bate la usa razboiul civil, iar americanii se inarmeaza pana in dinti
  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-26/never-seen-such-large-crowd-record-numbers-flock-florida-gun-show-after-shooting

  The US has the highest rate of gun ownership in the world with 88 guns for every 100 people. But just 3% of the population owns an average of 17 guns each, with an estimated 7.7 million super-owners in possession of between eight and 140 guns apiece.
  https://www.theguardian.com/us-news/2018/feb/13/remington-bankruptcy-guns-trump-slump-sales

  TRUMP HAS DIVIDED AMERICANS INTO TWO WARRING CAMPS
  “Try to impeach him, just try it,” Roger Stone, Trump’s former campaign adviser, warned last summer. “You will have a spasm of violence in this country, an insurrection like you’ve never seen.”
  http://www.newsweek.com/robert-reich-trump-has-divided-americans-two-warring-camps-799974

 6. Pingback: INTERZICETI TOTUL!/ Tavalugul corectitudinii politice se transforma pe zi ce trece intr-o pura si dura TIRANIE STALINISTA/ TURBAREA NEOBOLSEVICA A DEMOLARII CRUCILOR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare