MARȘUL PENTRU FAMILIE – Peste 3000 de persoane au ieșit în stradă la Iaşi pentru a susține firescul casatoriei si valorile traditionale (FOTO, VIDEO). Nota: oare nu s-ar putea, totusi, fara pictari pe fata si exces de baloane?

13-06-2016 1 minut Sublinieri

Aproape 4.000 de oameni au militat, la Iaşi, pentru familia tradiţională

Cu pancarte în mâini, participanţii la marş, cei mai mulţi dintre ei reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, au mers pe principalele bulevarde din oraş. Scopul acţiunii a fost de susţinere a căsătoriei dintre femeie şi bărbat.

În stradă vor ieşi şi comunităţile gay. Un marş al diversităţii va fi organizat pe 25 iunie în Capitală. Acesta va avea scopul de susţinere a dreptului fiecărui om de a-şi exprima liber identitatea.

***
112_marsul_pt_familie_2016_foto_silviu_cluci_46

Comunicat de presa:

Peste 3000 de persoane au ieșit în stradă la Iaşi pentru a susține Familia: bărbatul, femeia și copiii

Duminică, 12 iunie 2016, aproximativ 3000 de persoane (conform estimărilor Jandarmeriei) – din mai multe județe ale Moldovei – au participat la cea de-a treia ediție a evenimentului Marşul pentru Familie, organizat cu scopul de a promova familia firească.

Peste 3000 de persoane au mărşăluit duminică de la ora 17.00 pe străzile Iaşului pentru a susține familia: bărbatul, femeia și copiii. O apariție inedită a fost cea a unui grup de tineri din Târgu Neamț, Străjerii Cetății, care a însoțit marșul în sunet de bucium.

Participanţii au pornit din Parcul Copou spre Universitatea „Al. I. Cuza”, Fundaţie, Piaţa Unirii, Primăria Iași şi s-au oprit în capătul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt. Ei au purtat bannere cu mesaje extrem de puternice, cum ar fi: „Dragostea adevărată a părinților va face copilul un om mare” sau „Sentimentele copilului sunt cărămizi pentru a-și construi viața”.

Copii, tineri, părinți și bunici și-au manifestat dorința de a trăi într-o familie tradițională și de a promova frumusețile care se nasc în mod natural din iubirea, înțelegerea și comuniunea mamei și a tatălui, preocupați de creșterea sănătoasă a copiilor.

Am venit pentru sprijinul familiei. Pentru că este natural ca familia să fie formată din tată, mamă și copil, noi trebuie să susținem în continuare acest tip de familie. Noi trebuie să susținem ceea ce a fost dintotdeauna.”

Am venit să susținem valorile familiei tradiționale; în primul rând, căsătoria între un bărbat și o femeie, care este în sine o valoare. Apoi tot ce decurge din această unire, din familie: copii, valori naționale şi apartenența la neam…

La finalul Marșului pentru Familie a avut loc un spectacol susținut de Leonard Luția, copiii de la Grădinița „Ioana”, Teodor și Iustina Cenușă, Ansamblul „Cătălina” și Ansamblul „Doina Carpaților”.

Ediția de anul acesta a evenimentului a fost dedicată inițiativei cetățenești susținută de către Coaliția pentru Familie și de alte organizații ale societății civile, prin care se urmărește modificarea articolului 48 din Constituția României. Se doreşte înlocuirea termenului de „soți” cu expresia „bărbat și femeie” și totodată se reafirmă întâietatea autorității parentale în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor.

Marșul pentru Familie de la Iași a făcut parte din seria de evenimente „Săptămâna pentru Familie 2016. Familia Tradițională – un dar pentru umanitate”, proiect organizat de Asociația Familia Tradițională din Iași, membră a „Coaliției pentru Familie”, în parteneriat cu Pro Vita Iași.

33_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_29

116_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_78

19_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_21

8_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_8

73_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_48

93_marsul_pt_familie_2016_foto_silviu_cluci_38

109_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_73

 • Mai multe fotografii artistice de la Mars – pe siteul DOXOLOGIA

Nota noastra:

Laudabila realizarea organizatiilor pro-familie din Moldova. Totusi… nu am inteles cui foloseste pictarea pe fata, miscarile de dans pe strada si excesul de baloane. Sau, altfel zis, de ce trebuie sa copiem, chiar si intr-o forma mai soft si benigna, tocmai marsurile/paradele gay?!


Categorii

1. DIVERSE, Comunicate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “MARȘUL PENTRU FAMILIE – Peste 3000 de persoane au ieșit în stradă la Iaşi pentru a susține firescul casatoriei si valorile traditionale (FOTO, VIDEO). Nota: oare nu s-ar putea, totusi, fara pictari pe fata si exces de baloane?

 1. Ehei, pictura pe fata si pe manutele copilasilor din cresa este un obicei importat de cativa ani buni… la inceput era la mare cautare pictura pe fata care imita chipul diverselor animalute, simpatice defel, dar a evoluat spre caciulite cu urechiuse si cornite purtate chiar si de bebelusi…. Pe mine ma deranjeaza desenele copilasilor de cresa pe manute, pentru ca si ei la randul lor, acasa, incep sa-si mazgaleasca manutele cu pixul sau culorile pe care le au la indemana. Mi se pare un indemn tacit spre un viitor tatuaj.

 2. @ carmen:

  Acum nu mai e vorba despre copii, ci despre tineri, iar unii se mai vor si reprezentanti. Probabil o fac pentru a spori popularitatea demersului, dar mi se pare o dovada de neseriozitate. Anul trecut a fost inca si mai “colorat” si mai evidenta inspiratia din “marsurile diversitatii”, ceea ce nu mi se pare deloc o idee buna.

  Cat despre desenele sau tatuajele temporare de pe maini/fata – FARA LEGATURA CU MARSUL! – este evident ca efectul raspandirii acestui gen de practici “nevinovate” este de normalizare a tatuajului si chiar ceva mai rau, in perspectiva, de obisnuire cu “pecetluirea” pe mana sau pe frunte.

 3. nu imi place titlul ,,capitala Moldovei” și un steag al Moldovei afișat în parada… !? De ce…? Nu înțeleg…!

 4. si apoi mai spune ,, judetele Moldovei”… ? De ce ?

 5. Mai poate exista un motiv pentru apetenta catre picturi pe fata : prezenta gruparilor sectare din SUA . Incep deja sa inteleg felul in care lucreaza cu pruncii . La mine in oras cea mai cunoscuta asociatie caritabila care ingrijeste copii nevoiasi,organizeaza petreceri temetice pentru copii de 1 iunie ,are program after-school ,apartine unor baptisti cu fonduri din SUA(Blythswood Banat) .Spre rusinea bisericii ortdoxe din oras…nu zic mai mult ca imi ies din fire.Ce sa mai zici,cand ortodocsii nostrii isi duc copii la after-school la niste baptsiti( si aia sunt in general parintii mai cu stare din oras ,consilieri si fosti primari…). In fine,am observat ca ei pun mare pret pe petrecerile “tematice” ,cu costumatii,picturi pe fata si tot tacamul .Coroborat cu niste moderatori foarte simpatici si populari in oras…

 6. Admin, foarte buna observatie. Aceasta tine de schimbarea duhului oamenilor din Biserica care se incurca din ce in ce mai mult in duhul lumii satanizate. Usor, pe nesimtite aproape, se schimba gandirea ceea ce va duce spre baricade.

  Adevarata lupta este insa intoarcerea cu toata puterea la Adevaratul Dumnezeu insa asta ar insemna sa constinetizam ca “intelepciunea lumii acesteia este nebunie in fata lui Dumnezeu”. Frica de marturisire este contrara a ceea ce spune Domnul “Pentru cel care va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, voi marturisi si Eu inaintea Tatalui Care este in Ceruri” (va rog sa iertati neputinta de a cita corect; o fac din memorie pentru ca inca n-am invatat cum trebuie Sf Scriptura).

  Este nevoie sa constientizam ca noi nu putem lupta decat cu armele duhului. Pe plan fizic intram in sistemul lor si nu avem nici cea mai mica sansa (ex. strangerea semnaturilor s-a transformat in prilej de victimizare a pidosnicilor).

  Marturisind credinta este sigur ca vom fi considerati nebuni (nu este de altfel alt drum daca vrem sa-L urmam pe Hristos) si vom avea de suferit pentru ca “toti cei care vor trai cucernic in Iisus Hristos vor fi prigoniti”.

  Bunatatile lumii acesteia ne amagesc si le ravnim. De o parte din ele ne indulcim deja, ravnim multe altele si suntem prea putin dispusi sa renuntam la ele. Acestea ne vor atrage spre compromisuri care ne vor schimba gandirea si raportarea la Dumnezeu aducandu-ne la o pecetluire launtrica. Iar de la pecetea launtrica la cea fizica nu este decat un pas.

  Felicitari ADMIN. De mare finete observatia facuta cu modul de exprimare al crestinilor. Ramane insa ca sa constientizam mai bine ceea ce ni se intampla si sa ne indreptam cu toata puterea catre Domnul, singura salvare.

  Sa fim insa constienti ca nu vom putea fi si cu El si cu placerile Mamonei (confortul, imbuibarea, distractia samd, toate “bunatatile” lumii acesteia). Din pacate oamenii vor fi tentati la o lupta pe plan social ca sa aibe aceste bunatati considerand ca li se cuvin, fara a privi pe verticala spre salvarea sufletelor.

  Mantuitorul se intreba daca va mai gasi credinta la A Doua Sa Venire.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare