Marturii despre ORORILE din LAGARELE DE CONCENTRARE din Coreea de Nord [ilustratii]

1-03-2014 3 minute Sublinieri

cn-8

 

Un fost gardian la un lagăr de prizonieri din Coreea de Nord a relatat în faţa Comisiei de anchetă a ONU de la Geneva crimele oribile comise de regimul comunist de la Phenian, informează vineri ziarul ABC.

“Erau trei câini care au ucis cinci copilaşi. Câinii s-au năpustit asupra copiiilor care traversau un câmp în timp ce veneau acasă de la şcoală. Trei dintre ei au fost ucişi pe loc, iar ceilalţi doi care încă respirau au fost îngropaţi de vii de gardieni”.

Este relatarea cutremurătoare pe care fostul paznic, cu ajutorul unei interprete, a făcut-o în faţa comisiei. “Paznicii, în loc să sacrifice câinii, i-au recompensat cu hrană specială”, a precizat fostul gardian Ahn Myong-Chol.

Comisia de anchetă a ONU care a audiat şi alţi martori în afară de Ahn, a denunţat în raportul său difuzat săptămâna trecută “crimele împotriva umanităţii” comise de regimul nord-coreean şi a făcut apel la comunitatea internaţională să reacţioneze.

Comisia asigură că “sute de mii de deţinuţi politici au murit în lagăre de muncă în ultimii 50 de ani”, de “foamete premeditată, munci cn-7forţate, execuţii, torturi şi violuri”. “Între 80.000 şi 120.000 de deţinuţi politici sunt închişi în patru mari lagăre de muncă”, informează comisia, deşi numărul acestora şi al lagărelor s-a mai redus în urma deceselor şi a unor eliberări sporadice.

În lagăre oameni sunt trataţi ca nişte animale, ca nişte insecte ce pot fi strivite”, a povestit Ahn, care a fugit din ţară, în 1994, şi s-a refugiat în Coreea de Sud. El a lucrat în cele patru mari gulaguri nord-coreene, aşa numite “zone de control total”. Aici deţinuţii erau obligaţi să muncească între 16 şi 18 ore, nu dormeau mai mult de 4 sau 5 ore şi primeau o raţie de hrană de 100 de grame pe zi. “În fiecare zi murea cineva de foame, de epuizare sau în urma unui accident”, a povestit acest fiu al unui demnitar local, care a fost selecţionat la 18 ani să devină gardian.

Primul său loc de muncă a fost în lagărul 14 din nordul Phenianului, unde a fost încurajat să-şi aplice tehnicile de taekwondo pe deţinuţii care erau consideraţi întruchiparea “răului” şi pe care aveau dreptul să-i omoare. “Puteam să-i omorâm, iar dacă aduceam corpul primeam o recompensă şi mergeam la facultate”, explică fostul gardian, care povesteşte că mulţi gardieni îi lăsau pe deţinuţi să fugă pentru a-i putea ucide şi a primi astfel recompensa.

cn-6Ahn – care recunoaşte că a participat la acte de violenţă dar nu a ucis pe nimeni – spune că unii dintre ei se aflau în aceste lagăre de la vârsta de doi ani, iar mulţi se născuseră chiar acolo. “90% dintre ei nu ştiau de ce se află aici”, a precizat el. În 1994, când s-a întors acasă într-o permisie, a aflat că tatăl său, într-un moment de beţie, a fost auzit criticând conducerea partidului, motiv pentru care a fost nevoit să se sinucidă. Mama, fratele şi sora lui au fost arestaţi şi de atunci nu mai ştie nimic despre ei.

Potrivit raportului Comisiei, familiile persoanelor considerate ostile regimului sunt trimise sistematic în lagărele de muncă. Ahn, care se temea pentru viaţa lui, a ajuns până la frontiera chineză şi a străbătut înot râul Duman. În Coreea de Sud lucrează de trei ani pentru ONG-ul “Libertate pentru gulagul nord-coreean”. “Aceste orori continuă”, a spus Ahn, pentru că populaţia “este paralizată de frică” în faţa regimului liderului Kim Jong-un.

ONG denunţă de mulţi ani tratamentele umilitoare la care sunt supuşi deţinuţii în aceste lagăre nord-coreene, unde sunt hrăniţi cu “rozătoare, şopârle şi iarbă”, pe baza mărturiilor culese de la foşti deţinuţi sud-coreeni şi japonezi care au făcut închisoare în această ţară comunistă.

Aşa se explică atrocităţile, speculate la începutul anului de presa occidentală, privind moartea unchiului actualului lider nord-coreean, care ar fi fost aruncat alături de cn-5alţi cinci colaboratori unei haite flămânde de 120 de câini. Potrivit versiunii oficiale, Jang Song Thaek a fost executat la 12 decembrie, iar unele agenţii de presă au dezvăluit că întreaga povestea nu este decât un bluff lansat de un blog satiric chinez.

Kim Kwang-il, un supravieţuitor de 48 de ani al unui lagăr de concentrare din Coreea de Nord care a reuşit să fugă în sud în 2009, a colaborat cu mai mulţi artişti pentru a ilustra grafic regimul odios din centrele de detenţie, scrie Business Insider.
O parte dintre aceste desene au fost incluse în raportul recent al ONU despre crimele împotriva umanităţii comise în cea mai crudă dictatură de pe planetă.

“Comisia a stabilit că încălcări sistematice, extinse şi grosolane ale drepturilor omului au fost şi sunt comise de către Republica Populară Democratică Coreea, iar în numeroase cazuri aceste încălcări constituie crime împotriva umanităţii”, se arată în raportul ONU, primul atât de detaliat.
Comisia a fost creată în mai 2013 de către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, la Geneva.

cn-4Între politicile care constituie crime împotriva umanităţii, potrivit definiţiilor dreptului internaţional, Comisia enumeră “exterminări, asasinate, sclavie, torturi, violuri, avorturi provocate cu forţa şi alte violenţe de natură sexuală, persecutări din motive politice, religioase, rasiale şi în funcţie de sex, transferuri forţate de populaţie, dispariţii şi acte inumane provocând în mod deliberat foamete în mod prelungit”.

Ea menţionează, în anii ’90, politici utilizate împotriva unor populaţii înfometate, “pentru a susţine sistemul politic, ştiind că aceste decizii agravau foametea şi moartea unei mari părţi a populaţiei”.

cn-3 cn-2 cn-1


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Marturii despre ORORILE din LAGARELE DE CONCENTRARE din Coreea de Nord [ilustratii]

 1. aceleasi orori ca in cazul Pitestiului…numai Dumnezeu stie cata durere si cate suflete zdrobite de tortura au trecut prin aceste lagare. Cand citesti despre asa ceva nu-ti mai ramane altceva de facut decat sa te rogi :”Vino, Doamne Iisuse!”

 2. Este GROAZNIC ce se intamla in Coreea de N! Cum e posibil ca lumea “civilizata”, ca “jandarmul mondial”, ca ONU, ca oficialitatile europene si internationale sa nu faca ceva, preferabil pasnic, pentru ca ororile de care auzim sa nu mai continue???
  Groaznic, groaznic, groaznic!!!
  Doamne, miluieste-i pe dansii, pe semenii nostri care sufera acolo!

 3. Acolo e IADUL pe pamant. Pe langa cele scrise in articol, copiii care se nasc cu vreun handicap sunt ucisi, luati de catre stat si facuti disparuti. Femeile repatriate din China (considerate impure) sau altele indezirabile regimului sunt fortate sa avorteze si uneori, daca fatul se naste, sunt fortate sa isi ucida pruncii imediat dupa nastere (sub amenintarea cu moartea) sau sunt fortate sa priveasca uciderea pruncilor pe care tocmai i-au nascut.

  http://www.lifenews.com/2014/02/19/north-korea-shock-newborn-infants-are-murdered-while-mothers-forced-to-watch/

  Eu am vazut mai demult niste secvente filmate intr-o sala, precum salile de clasa, cand cei adunati acolo ieseau in fata clasei (obligatii probabil sa faca asta) si faceau matanii inaintea portretului conducatorului tarii (se inchinau acestuia am putea spune) precum inaintea unei icoane si ii aduceau slava cu multa frica si patos, precum inaintea lui Dumnezeu. Deci pe langa toate, cetatenii coreeni sunt fortati (sub amenintarea cu moartea desigur) sa se inchine la idolul reprezentat de presedintele tarii lor (incalcand astfel prima lege a Decalogului).

 4. pe cine interesează amărâții ăștia? Petrol nu au, gaze nu au, nu merită ,,eliberați”…

 5. Poate ar fi bine sa fie verificate stirile astea.
  Nu spun ca nu este adevarat, dar nu pot sa nu ma gandesc la ”satanizarea” prealabila a tuturor celor pe care americanii vor sa-i atace.
  Ar fi utila verificarea certa a tuturor acestor stiri. Nu de alta, dar o interventie armata in tara aceea ar duce la zeci de mii sau chiar sute de mii de victime.
  Si pe Ceausescu l-au prezentat ca pe ”Dracula din Carpati” si se pregatea o interventie armata impotriva Romaniei ca ultima solutie.

 6. Pingback: MARTURII DIN GULAGUL SOVIETIC. Desene ale unui angajat NKVD despre teroarea si torturile din lagarele comuniste [GALERIE de ILUSTRATII] - Recomandari
 7. Pingback: TEST NUCLEAR DE AMPLOARE AL COREEI DE NORD. Bomba a provocat un cutremur de 6 grade
 8. Pingback: EVENIMENT ISTORIC SAU SPECTACOL EFEMER? Promisiuni de pace si denuclearizare completa intre COREEA DE NORD si COREEA DE SUD. Intalnire intre liderii celor doua tari (Video). ISTORIA MAI PUTIN CUNOSCUTA A REPRESIUNII DIN COREEA DE SUD
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare