Parintele Gheorghe Metallinos si teologul Dimitrie Tselenghidis, invitati de IPS Teofan la SEMINARUL DIN IASI (6 NOV. 2012)

3-11-2012 55 secunde Sublinieri

Marți 6 noiembrie 2012, ora 11, va avea loc în Capela Sf. Împărați Constantin și Elena, o întâlnire duhovnicească a elevilor și profesorilor Seminarului Teologic Sf. Vasile cel Mare cu doi dintre cei mai importanți teologi greci ai momentului: Părintele Gheorghe Metallinos, profesor emerit al Univerității din Atena și Profesorul Dimitrie Tselenghidis, profesor de dogmatică la Universitatea Aristotel din Tessalonic.

Cei doi teologi vor fi prezenți pentru câteva zile între 5 și 8 noiembrie la Iași la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae, la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, iar în cadrul acestei vizite s-a creat răgazul și unei scurte vizite la Seminar.

Protopresbiterul Gheorghe Metallinos este născut în 1940. A absolvit Facultatea de Teologie din Atena în 1962 și limbile clasice în 1967. A studiat apoi în Germania la Bonn și Cologna susținându-și aici doctoratul în filozofie în 1975 și doctoratul în teologie la Atena. A predat de-a lungul anilor patrologie, istoria bisericeasă, istoria bizantină. Este autorul a peste 40 de cărți. A fost decanul Facultății de teologie din Atena între 2004 și 2007 iar acum este profesor emerit. Pentru a familiariza colectivul nostru cu tematicile dezvoltate de cei doi autori, publicăm pe saitul nostru câteva materiale edificatoare privind agenda teologică actuală a profesorilor invitați. Două dintre cărțile Părintelui Metallinos au vazut lumina tiparului în românește: Parohia, Hristos în mijlocul nostru (Ed. Deisis, 2004) și Mărturisesc un botez (Ed. Evanghelismos, 2011).

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, anunturi, IPS Teofan, Parintele Gheorghe Metallinos, Parinti greci si athoniti

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Parintele Gheorghe Metallinos si teologul Dimitrie Tselenghidis, invitati de IPS Teofan la SEMINARUL DIN IASI (6 NOV. 2012)

  1. Pingback: Prof. Dimitrios Tselengidis la Iasi: “Mostenirea Mantuitorului Iisus Hristos” [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Pr. Georgios Metallinos la Iasi: Despre preotie si episcopat. CRITICA PASTORATIEI DE TIP PAPISTAS [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Parintele Metallinos si profesorul Tselengidis despre unitatea dintre DOGME SI FAPTE BUNE. Marturisire curat ortodoxa – DUHOVNICEASCA si ANTIECUMENISTA – la IASI, o sansa rara pentru REVITALIZAREA TEOLOGIEI ADEVARATE IN ROMANIA - Razboi întru
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare