”MISTERELE” MANUFACTURARII UNIONISMULUI ROMÂNESC. Violentele jandarmilor la Marsul pentru Unire – DIVERSIUNE A ANTI-UNIONISTILOR, TACTICA DE AFIRMARE POLITICA SAU AGRESIUNE AUTORITARISTA?

23-10-2016 11 minute Sublinieri

UNIONISM

Marșul unioniștilor de la București s-a încheiat ieri cu niște îmbrânceli cu jandarmii și instalarea unei tabere de corturi în Piața Universității – două evoluții care au stârnit o sumedenie de reacții extrem de diferite. Faptul că suntem ”în direct” permanent prin intermediul televiziunilor și al rețelelor sociale generează reacții contondente ”la cald” și de multe ori se pierde imaginea de ansamblu. Să filtrăm puțin evenimentele de la București și principalele probleme.

Îmbrânceala cu jandarmii: aici lucrurile sunt cât se poate de clare, câțiva dintre participanții de la marș s-au îndepărtat de traseul stabilit cu autoritățile, jandarmii au intervenit în limitele legii. Oricine poate căuta și găsi imagini cu intervenția poliției germane în situații asemănătoare, nici nu se pune problema ”brutalității” sau lipsei de legalitate a acțiunii jandarmilor. Cei care s-au împins cu jandarmii știu foarte bine care sunt limitele ”jocului” și nu le-au depășit – au obținut ce au vrut: un eveniment prizabil pentru numeroasele televiziuni de știri într-o după-masă de sâmbătă. ”Intrăm pe galben”, luăm reacții, comentăm, dăm imagini șocante etc.

Stabilirea taberei de corturi unioniste din Piața Universității: era urmarea logică a micii îmbrânceli cu jandarmii. Lupta continuă pe termen nederminat, există un obiectiv: să vină Cioloș să discute cu tinerii unioniști. Este cam frig afară, dar asta este. La București se derulează campania electorală pentru alegerile parlamentare, politicienii au urechile ciulite și sunt mai atenți ca de obicei la strigătele din stradă. Din punct de vedere tactic marșul unionist de la București se desfășoară după tipicul clasic al protestelor și până acum nu s-au produs pagube considerabile: câteva jeturi de gaze lacrimogene, câteva îmbrânceli și niște amenzi. Dacă jandarmii ar acționa cu ”brutalitate” la un misterios ”ordin de sus” ar desființa tabăra de corturi de la Universitate în mai puțin de 30 de minute. Unioniștii au în București o marjă de mișcare în cadrul căreia pot exercita o presiune asupra clasei politice din România, misterioasă și prudentă atunci când vine vorba de unionism.

Per total: nimic nou. Organizațiile unioniste și-au asumat scopul anunțat de multă vreme, acționează de mulți ani în stânga și în dreapta Prutului, marșuri și tabere au avut loc permanent. Acum vedem un vârf al acestor acțiuni. Cei care acuză deturnări, manipulări, extremism, huliganism etc. nu țin seama de un lucru: așa se desfășoară acțiunile organizațiilor care vor să pună presiune pe clasa politică. Exact așa au început și protestele din 2015 încoace de la Chișinău, pe un scenariu identic, cu o evoluție perfect asemănătoare (între timp mișcarea de la Chișinău s-a transformat în actor și partid politic, dar mișcarea unionistă mai are încă până la o astfel de răscruce, când va trebui să ia decizia dacă se transformă sau nu în partid politic).

Bineînțeles că o mișcare de stradă în perioadă electorală va atrage ca un magnet declarațiile politicienilor. Fiecare încearcă să tragă spuza pe propria turtă: de aici diversitatea opiniilor exprimate deja. Din nou, toate aceste declarații nu au o foarte mare importanță: este un dans cu mișcări fixe – opoziția acuză, puterea se apără. Unioniștii din Piața Universității cer ca politicienii din România să adopte o poziție clară asupra chestiunii unioniste – în funcție de foarte multe criterii (orientare politică, rezultatele diverselor studii și sondaje, bazine electorale existente, nivelul de implicare în guvernare etc.) politicienii au și vor avea diverse poziții. Regula de bază: în opoziție orice politician român este mai mult sau mai puțin vocal pro-unionist, ajuns la guvernare se vede silit de tratatele internaționale să aibă poziții mult mai prudente și să pună sudină declarațiilor pro-unioniste.

Ce efecte vor avea evenimentele și evoluțiile descrise mai sus? Principalul mesaj este simplu: tânara generație de pe cele două maluri ale Prutului militează pentru unire. ”Podurile de flori” au deja nepoți, ideea unionistă nu a murit în timp, dimpotrivă, s-a adaptat la noile mentalități și tehnologii. Ideea ”jandarmul român bate unioniștii” și pe cale de consecință îi va cocoșa cu bătaia și pe basarabeni este un artificiu propagandistic – mai degrabă mesajul pentru Chișinău este că și la București se iese în stradă pentru ideea unionistă.

 • ActiveNews:

Incidente violente la Marșul Unirii de la București. Martori susțin că violențele au fost premeditate și dezvăluie prezența unor diversioniști în rândul manifestanților VIDEO/FOTO

La București a avut loc marșul „Luptă pentru Basarabia”. La manifestație, participanții au solicitat clasei politice din România să ia măsuri concrete pentru realizarea unirii cu Republica Moldova.

ACTUALIZARE 22:20 Platforma Unionistă Acțiunea 2012 cere un răspuns de la liderii politici pe tema unirii României cu Republica Moldova, până duminică, la ora 14,00. Câteva corturi au fost instalate în Piața Universității, George Simion declarând: Rămânem pe baricade toată noaptea!

ACTUALIZARE 22:11 Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, care au condus la reținerea celor cinci participanți. Ministrul Afacerilor Interne a spus că “nu va ezita să ia măsuri în situația în care au fost săvârșite abuzuri în timpul intervenției jandarmilor”.

ACTUALIZARE 20:30 Jandarmeria Română susține că manifestanții care au fost duși la secția de poliție nu au fost agresați și că nu s-au folosit gaze lacrimogene. Căpitanul Mihai Vornicu spune, potrivit b1.ro, că în acest moment nu există o anchetă în curs deoarece nu se cunosc acțiuni ilegale.

Afirmațiile Jandarmeriei sunt contrazise de imaginile de mai jos:

“Nu vă pot confirma acest lucru (n.r.că au fost agresate), vă pot spune clar că cele 5 persoane au fost conduse la secția 4 pentru a li se stabili identitatea și a se lua măsurile legale asupra acestora. 4 persoane au fost sancționate conform legii 60 privind organizarea și funcționarea adunărilor publice cu câte 3000 de lei fiecare.

Nu s-au folosit gaze lacrimogene, s-a acționat legal, au fost conduși la secția de poliție normal. La finalul fiecărei misiuni colegi ai mei au filmări operative și se observă dacă jandarmii au greșit și se vor analiza și se vor lua măsurile de rigoare. În acest moment nu există o anchetă în curs deoarece nu se cunosc acțiuni ilegale.

Se pare că o parte dintre aceștia au ales să revină în Piața Universității, având în vedere că nu mai este un protest autorizat, dar Jandarmeria Capitalei le asigură acestora prezența atâta timp cât respectă indicațiile jandarmilor”.

ACTUALIZARE 17:45 Manifestanții se îndreaptă spre Piața Universității, după ce au părăsit Piața Victoriei. George Simion a fost eliberat din secția de poliție. Acesta a declarat la ieșire că a fost amendat cu 3000 de lei și că oamenii legii nu au permis accesul avocaților lui Simion în incinta secției, fiind vorba doar de o contravenție. Mai mult. Simion a declarat că se va duce în Piața Universității, unde îndeamnă protestatarii să rămână până când premierul Cioloș va veni să discute cu ei. „De când este prim-ministru domnul Cioloș nu a pronunțat cuvântul Basarabia, am vrea să discutăm cu el”, a spus Simion.

ACTUALIZARE 17:30 Diversiune iscată în Piața Victoriei în mijlocul manifestanților de la Marșul Unirii. Un grup de de persoane au început să strige către masa de protestatari să nu părăsească zona, să nu mai urmeze traseul stabilit inițial, și să rămână în Piața Victoriei pentru că ar urma ca premierul Cioloș să apară în fața manifestanților pentru a dialoga cu ei. Câțiva dintre participanții de la manifestație au comentat pentru ActiveNews evenimentul și au declarat că au observat mai multe persoane îndoielnice pe parcursul marșului care au căutat să inducă diversiuni.

ACTUALIZARE 17:00 Căpitanul Mihai Vornicu, reprezentant al Jandarmeriei Capitalei, a declarat că manifestanții au încercat să forțeze cordonul de jandarmi și au fost opriți de aceștia. „Colegii mei stau de vorbă cu organizatorii acestui marș referitor la modul de desfășurare a acestei activități”, a afirmat Mihai Vornicu. În drum spre Piața Victoriei protestatarii au strigat printre altele: “Universitate!”, “Unitate națională”, “Basarabia e România!”.

ACTUALIZARE 16:00  Protestatarii au avut probleme cu jandarmii pentru că au refuzat să între în țarcul care le fusese rezervat din fața Guvernului. Au fost reținuți și băgați în duba jandarmilor 3 lideri ai Acțiunii Unioniste printre care și George Simion.

 

 

„Solicităm premierului și președinților partidelor care se vor înscrie în cursa electorală să-și asume reunirea națională printr-o declarație a Legislativului, în sesiunea viitoare, și asumarea proiectului reunificării ca proiect de țară, cu toți pașii care decurg prin aceasta: interconectare energetică, unificare monetară, spațiu mediatic comun”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care a organizat marșul „Luptă pentru Basarabia”.

“Vrem să transmitem un mesaj clar: Că nu mai avem răbdare! Premierul și partidele politice văd chestiunea reunificării într-un timp de generații viitoare. Noi vrem ca generația noastră să facă unire. Este ultima șansă pentru frații noștri români de peste Prut”, a mai spus George Simion.

Marșul a început la ora 14:00 și are ca punct de pornire un loc simbolic, Hanul lui Manuc (Piața Unirii). Traseul unioniștilor ar urma să mai cuprindă și Piața Victoriei, și punctul final Piața Universității.

Potrivit Jandarmeriei Române, acțiunea este autorizată astfel: de la ora 14,00 la 17,30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Romană-Piața Victoriei, iar de la ora 17,30 la 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

La evenimentul organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și-au anunțat participarea grupuri din aproape toate colțurile țării – Timișoara, Cluj, Bistrița, Craiova, Brașov, Bacău, Iași, Vaslui, Galați, Constanța, dar și de la Chișinău.

 

Potrivit datelor celui mai recent sondaj de opinie efectuat în Republica Moldova de Centrul de Cercetare Sociologică, 34 % dintre cetățeni se pronunță în favoarea unirii cu România, iar 17 % se opun, în eventualitatea unui referendum.

Adriana Oprea-Popescu: MARȘUL UNIRII. Ați văzut vreodată cum ridică hingherii câinii de pe stradă? Așa au fost ridicați manifestanții azi de jandarmi

M-am întors de la Marșul Unirii cu o floare. Și cu niște imagini care mă vor bântui multă vreme de acum înainte. Ați văzut vreodată cum ridică hingherii câinii de pe stradă? Așa au fost ridicați azi de jandarmi unii dintre participanții la Marșul Unirii. Lipseau doar crosele. Ȋn rest, aceeași tehnică și aceeași lipsă de empatie.

Oamenii nu sunt câini. Oamenii ar trebui să rămână oameni, indiferent de meseria pe care o au.

Pe George Simion l-au ridicat pe sus, descleștându-i mâna de pe gardul de fier de care se prinsese.

De hainele altui manifestat au tras, iar când acesta a ajuns la duba jandarmeriei, avea pantalonii pe jumătate coborâți. Și camerele de filmat în spatele său. „Intră!”, a tunat jandarmul. „Stai domnule, să-mi trag pantalonii”, l-a implorat omul.

Pentru ce? Ca să-i duci la secția de poliție și să le dai o amendă contravențională?

Ȋn jurul orelor 16:00, coloana de manifestanți a ajuns la Piața Victoriei, acolo unde era amplasat un țarc special amenajat pentru ei. Oamenii s-au enervat când au văzut țarcul și-au decis să se întoarcă la Piața Universității. Jandarmii s-au opus, motivând că această modificare de traseu nu e prevăzută în decizia de aprobare a manifestației. E treaba jandarmeriei să vegheze la respectarea legilor, a regulamentelor și a protocoalelor. Și să împiedice blocarea unui bulevard circulat, așa cum este Calea Victoriei. Ȋnsă modul în care au intervenit jandarmii azi a dus exact la rezultatul contrar.

Ȋn fața manifestanților a fost aliniat un dispozitiv format din trei rânduri de jandarmi. Ȋn spatele lor erau 4 indivizi înarmați cu butelii lacrimogene, gata de intervenție. Dar și 8 persoane ce purtau veste pe care scria „Dialog Jandarmerie”. Credeți-mă, cei cu lacrimogenele păreau că știu mai bine ce fac decât ceilalți.

„Ați negociat cu manifestanții?”, am întrebat un purtător de vestă „Dialog Jandamerie”. „Ce să negociem?” „Ȋnainte să treceți la acțiunea în forță și la rețineri, ați purtat vreun dialog?” „Da. Le-am spus că trebuie să respecte legea!”. Și asta a fost tot. 

Mi-am amintit azi de două principii: „tendonul bate neuronul” și „cel mai deștept cedează”. Calea Victoriei a fost deblocată când manifestanții s-au decis, de bună voie, să meargă în spațiul din fața Palatului Victoria. Nu în țarcul special amenajat, ci alături. Cum azi premierul Cioloș nu avea în program să iasă din birou ca să se salute poporul, așa cum s-a întâmplat când Tudor Chirilă și alți actori au manifestat pentru ministrul Culturii, unioniștii s-au decis să plece. Ȋnspre Piața Universității. Iar jandarmeria a fost de acord cu asta, deși acțiunea în forță de mai devreme fusese organizată tocmai pentru a împiedica acest lucru. 

Condiția pusă de jandarmi manifestanților: vă deplasați doar pe trotuar, în grupuri de maxim 5. Și-n fața gurii de metrou de la Piața Victoriei a apărut un nou cordon de jandarmi, care avea grijă să-i numere pe unioniști și să-i verifice la steaguri, nu cumva ca ele să fie desfășurate.

M-am întors de la Marșul Unirii cu niște imagini care mă vor bântui multă vreme de acum înainte. Și cu o floare pe care mi-a dat-o un jandarm spunându-mi „dar din dar se face…”. N-a mai spus ce se face. Cum ai putea rosti cuvântul Rai într-un loc și-un timp în care e adunată atâta inutilă ură?

Colonelul Ion Petrescu, despre diversiunea de la marșul unionist: Mare diferență între cele trăite, de mine, și cele povestite de alții, la televiziuni cunoscute. Cum a fost la marșul pentru reîntregirea națională

Cunoscutul analist militar, col(r.) Ion Petrescu, a scris despre incidentele de la marșul unionist, confirmând practic cele afirmate de mai mulți martori pentru ActiveNews, vorbește de provocări și insinuează ideea că totul e parte a războiului „româno-român”.

Acesta a scris pentru Adevărul câteva detalii care sprijină ideea existenței unei diversiuni care a început în fața „palatului premierului”.

„Mare diferență între cele trăite, de mine, la manifestația unioniștilor, și cele povestite de alții, la televiziuni cunoscute. Cum a fost la marșul pentru reîntregirea națională? Până la Piața Victoriei frumos, emoționant, un miting pașnic.

În fața palatului premierului a început diversiunea, care a reușit macularea unui ideal frumos.

1.La locul adunării inițiale, la Hanul lui Manuc, unde erau circa o mie de persoane, dominanți erau tinerii, cei mai mulți studenți din Republica Moldova, unii dintre ei fiind invitați, de George Simion la microfon. Vestea bună, dată în acest context, era că junii basarabeni vor iniția un referendum pentru unire, în 2018.

2.La microfon a fost și prima slăbiciune a organizatorilor, pentru că primul vorbitor pare a fi fost din partea unui partid, de care s-a delimitat imediat George Simion, liderul Acțiunii 2012.

3.S-a plecat frumos de la Hanul lui Manuc, s-a trecut cu steaguri fluturate și scandări unioniste prin Piața universității.

4.De aici apare și prima întrebare. De ce mai trebuiau întorși manifestanții în Piața Universității?

5.A urmat o deplasare plăcută, din Piața Universității la Piața Victoriei, cu steaguri fluturate, scandări unioniste, mulți juni bucuroși de evenimentul în sine.

6.La Piața Victoriei a început…diversiunea.

7. Brusc, fără nicio explicație, prin megafon, cel ce conducea manifestația a decis ca mulțimea, care se mărise de la Hanul lui Manuc, la Piața Victoriei, să revină, pe Calea Victoriei, în Piața Universității. O decizie lipsită de sens, din moment ce anunțase inițial că manifestanții vor rămâne în Piața Victoriei până va veni acolo Dacian Cioloș.

8.Jandarmii au fost prinși pe picior greșit și au alergat, cu sufletele la gură, pentru a bloca Calea Victoriei.

9.Ca din senin a apărut ceea ce părea a fi o femeie în vârstă, roșie în obraji, strigând contra basarabenilor și afirmând că Basarabia trebuie să rămână la…ruși.

10.Apoi un june cu un mare Tricolor încerca să scape de el, pentru ca să îl dea altcuiva, gest destul de semnificativ pentru deruta ce se dorea a fi instalată.

11.M-am apropiat de zidul format de jandarmi, pentru a vorbi cu George Simion, care nu răspundea la telefonul mobil, deja închis.

12.Acolo era un grup de robuști, unul dintre ei spunându-i celuilalt:”Hai să intrăm în ei!” Adică în jandarmi.

13. În SUA, unde am fost, pentru nerespectarea traseului aprobat, toți manifestanții care s-au abătut de la traseu ar fi fost săltați pe sus de poliția americană, fără nicio negociere la fața locului.

14. În mod ciudat, o voce afirma că ar fi bine să iasă o încăierare, să vină salvarea…

15. Am revenit în Piața Victoriei, acolo unde era locul aprobat pentru miting.

16. Cine a gândit diversiunea obținuse deja victoria. În “țarcul” metalic erau deja unioniști dispersați pe grupuri.

17. Au apărut doi tineri, cu drapele pe ei, care scandau aiurea, în timp ce românii prezenți se întrebau ce urmează.

18. Un imberb a anunțat că George Simion a fost arestat. Era clar, nu exista un lider secund și fără el, restul mulțimii părea ca o turmă de oi, fără cioban. Un lucru inadmisibil.

19. A apărut o Cosânzeană, cu păr de amazoană, picioare lungi și o portavoce îndemnând lumea să se ducă pe Calea Victoriei, traseu neaprobat, pentru negocieri cu jandarmii! Nebunie totală…

20. A fost momentul când am decis să plec, pentru că manifestația unioniștilor se transformase în altceva.

21. Ajuns acasă am urmărit scârbit comentariul lui Robert Turcescu de la B1TV, util poate campaniei unui partid, de a da jos guvernul actual.

22. Acum am înțeles cât de repede au acționat unii, cu alte manifestații, pentru a fi dat jos premierul Victor Ponta.

23. Dacă intenția serioasă a organizatorilor manifestației era să stea în Piața Victoriei până vine Dacian Cioloș, atunci este pur și simplu inexplicabilă, asta ca să fiu elegant, de ce brusc a fost manipulată mulțimea spre Calea Victoriei, spre uluirea jandarmilor și a multor demonstranți.

24. Că sunt alte scopuri o demonstrează și chemarea manifestanților la Piața Universității! Ce să facă acolo? Să planteze flori, ca minerii lui Iliescu?

25. Dăm vina pe ruși, pe germani, dar războiul româno-român continuă, mai nou și pe stradă.

26. Reîntregirea națională nu este jocul de biliard al unui singur om, nici al unei organizații, ci al unei națiuni inteligente, precum cea română.

27. Ceea ce am văzut astăzi a fost transformarea unei manifestații democratice, frumoase, în isteria unor juni cam de prea multe vreme neduși pe la cosânzene.

28. Nu așa se face Unirea.

29. Cineva îmi semnala prezența unui obișnuit al Pieții Universității, la acest marș. O fi unirea obiectiv de interes național, dar nu are nimic în comun cu batalioanele de asalt și cu cei de profesie manifestanți pe viață.

30. Nu ne iese reîntregirea dorită pentru că unora le place să aplice principiul dominoului. Dar domină, prost și regretabil, mulțimile naive.”, a scris Ion Petrescu în Adevărul.

Iulian Capsali: Unirea a mai primit un spray lacrimogen în ochi

Intervenția dură a jandarmilor la un marș ce nu era unul de protest, ci unul pro-Unire, ajută indirect pe candidatul cu mari șanse de a deveni președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, acesta dorind să scoată în afară legii mișcarea unionistă.

Coroborat cu declarațiile ambasadorului SUA și cu dorințele Germaniei, care a realizat unirea celor două state germane, dar a acționat consecvent împotriva unirii RM cu Patria, asta da tabloul unui embargou asupra unionismului la care consimte și Cioloș, cel care este desemnat de hegemoni ca viitor prim-ministru.

Mai direct, Moscova nu își dorește Unirea tocmai pentru ca Republica Moldova să nu între în sfera UE – NATO și să iasă din zona gri. Iar România nu are relații de negociere cu Rusia, animozitatea dintre cele două state aflate în proximitate fiind întreținută cu îndărătnicie de agenți de influență din presă sau diverse think-tank-uri care influențează politicile de apărare și pe cele geopolitice, mult mai agresivi chiar decât decidenții politici. Practic, România nu a mai avut propria ei politică externă. Evident, tancurile Armatei a 14-a ar fi la o aruncătură de băț de tancurile NATO.

Sentimentele pro-unioniste scad veriginos datorită permeabilității Statului Român la ideologiile globaliste, mai ales la cele LGBT. În context, declarațiaPreședintelui Johannis cum că familia firească este susținută de trei milioane de “fanatici religioși” a făcut ca reprezentați importanți ai unionismului din R.M. să dea declarații incendiare, prin care compară direcția pe care merge Bucureștiul ca fiind mai rea decât stăpânirea bolșevică.

Populația Basarabiei este chiar mai conservatoare decât în România, iar crearea de falii sociale prin creșterea în laboratoarele Soros a unei “societăți civile” anticreștine și a unor “elite moi” este încă la început de drum.

Washingtonul a făcut declarația despre viitorul RM prin vocea ambasadorului de la Chișinău, citez: “Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămână un stat suveran și independent, în interiorul unor granițe sigure”. 

Germania nu se opune fățiș, însă cine cunoaște politica UE în R.M. știe că a fost una care a sabotat tema unirii, principalii oficiali UE trimiși de nemți la Chișinău fiind unguri, iar în România organizațiile creștin democrate finanțate de CDU s-au pronunțat permanent pentru două state românești.

Despre politica dezastruasa a României în relația cu RM, în plan economic mai ales, dar și politic sau cultural, am mai vorbit și cu alte ocazii, nu mai dezvolt acum.

Ce-i de făcut în acest moment?

Trebuie recâștigată suveranitatea națională pierdută. Altfel, nu vom avea niciodată o politică externă care să conțină tema interesului național.


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, George Damian, Iulian Capsali

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “”MISTERELE” MANUFACTURARII UNIONISMULUI ROMÂNESC. Violentele jandarmilor la Marsul pentru Unire – DIVERSIUNE A ANTI-UNIONISTILOR, TACTICA DE AFIRMARE POLITICA SAU AGRESIUNE AUTORITARISTA?

 1. Vazand imaginile difuzate de presa noastra, mi s-au parut ca seamana izbitor de mult cu cele pe care am putea sa le vedem la diferite manifestatii in Occident. Desi, oricat s-ar fi vrut, ai nostri n-au fost violenti, cel putin asa, ca vesticii. Cu toate astea, prin ceea ce s-a filmat, s-a vrut sa fie un mesaj pentru tatucii din Occident, sa se dea raportul ca sunt tinute in frau astfel de manifestari ale catorva nebuni care vor unirea Basarabiei cu Romania. “Uitati e democratie, ii lasam sa manifeste pe strada, dar ii tinem bine in frau. Se abat de la traseu, se abat de la lege, dar noi ii recadram… cat se poate de democratic”

 2. George Simion face jocul celor care vor dezmembrarea Romaniei si crearea unor euroregiuni. Trebuie sa importam ceva instabilitate din Moldova, ca prea eram o insula de stabilitate in regiune.

  ”Corturile le avem de la filiala noastrã din Suedia, care le-a luat gratis de la organizatorii unui festival de acolo, care altfel le-ar fi aruncat”, a spus George Simion.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/pro-rusii-diaconu-si-ghita–sustinatori-ai-unirii-cu-moldova-431245

  George Simion: Republica Moldova este un stat esuat. Ati vãzut ce s-a întmplat la una din bãnci. Republica Moldova nu are o economie sustenabilã, nu are cum sã reuseascã sã intre de una singurã în UE. Si asta nu e unire, pentru cã si noi si Ungaria suntem în Uniunea Europeanã, dar nu înseamnã cã ne-am unit.

  RL: E interesant cã faceti referire la Ungaria. Vladimir Putin a declarat într-un interviu pentru Bloomberg cã e dispus sã discute granitele de dupã al Doilea Rãzboi Mondial, dar discutãm si situatia României cu Ungaria. O eventualã unire ar putea da sperante extremistilor maghiari care vor si ei o unire pentru Ungaria Mare. Cum procedãm?
  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu–daniel-simion–organizatorul-protestului-pentru-unirea-cu-basarabia–republica-moldova-este-un-stat-esuat–nu-va-intra-niciodata-in-uniunea-europeana–politicienii-romani-sa-nu-mai-fie-complicii-lui-hitler-si-stalin—video-431221

  Ponta si Basescu sunt alaturi de Euroregiunea Siret-Prut-Nistru!
  http://www.euroregiune.org/

 3. Asta urmeaza dupa dezmembrarea Romaniei:

  „O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău decât ţi-a spus părintele Pustnic. Roagă-te să te păzească Dumnezeu, că este greu de scăpat de ce o să fie. O să trăieşti şi o să vezi. Să te rogi lui Dumnezeu neîncetat”, i-ar fi spus pustnicul Zosima ucenicului său Ioan Baron.
  http://adevarul.ro/locale/suceava/profetiile-pustnicului-zosima-muntii-bucovinei-caresi-a-prevestit-exactitate-moartea-o-mare-macel-orase-1_57518d275ab6550cb898fb9d/index.html

 4. “Da, l-am cunoscut pe schimonahul Zosima. L-am gasit, in ziua in care mi-a zis dinainte sa vin, intins langa mormantul sau si asteptand. Abia murise. Linistit, moale, parca s-ar fi cufundat intr-un somn.
  Cand l-am ridicat in maini sa il pun in mormant, am vazut ca trupul lui era foarte usor si frumos mirositor. A fost unul din pustnicii vechi, cu har mare, recunoscut in ortodoxie ca mare profet si vazator cu duhul. Apropiat de-al lu’ parintele Daniil-Sandu Tudor de la Rugul Aprins. Impreuna au fost “ca o manusa”, la manastirea Rarau, dar Zosima era chiar mai in varsta decat Daniil.

  E adevarat ce zice lumea: parca “se facea nevazut” din calea ta. Stiai ca-i acolo, undeva, ii simteai cumva duhul, dar nu-l vedeai. Asa imi disparea si mie, la inceput.

  Pe urma, poate ca m-o cercetat el mai bine din umbra, si-o-nceput sa-mi mai apara mai mult. Avea un par maaare, roata-mprejur, ii curgea in vale, ca o umbrela, roata. Parca era o aratare a muntilor, cu cetina in par, cu frunze, cu barba care-i ajungea pana la brau. Umbla in doua bete, nu vorbea cu oameni, putini i-au auzit vocea.

  Nu prea pot sa va zic asta, ce-am vorbit. Multe nopti am stat langa el, caci el vorbea numai noaptea. Atatea vorbe cu duh, atatea vorbe de folos!… N-as vrea sa va zic. Sunt vorbe atat de puternice, ca ar putea fi asa usor rastalmacite…

  Va zic doar ca a prorocit unele evenimente foarte importante pentru Romania si lumea intreaga. De unde stia toate astea el, care nu coborase din muntele asta de peste-o suta de ani?
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/10/11/pustnicii-romaniei/

 5. Jurnalistul Bogdan Chirieac consideră că ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova este doar un cal troian al Rusiei pentru România.

  ”Mie-mi este foarte teamă că, urmare a războiului româno-român, a situatiei politice internationale, a situatiei grave în care se află România astăzi, 1 decembrie 2018 nu ne prinde cu tara chiar întreagă.”
  http://www.romania-reala.ro/index.php/politica/item/2060-1-decembrie-2018-nu-ne-prinde-cu-tara-chiar-intreaga

 6. Mircea Coșea despre dezmembrarea Romaniei si ”doctrina Valeev”:

  Domnul Alexandru Cumpănașu a publicat cu câteva zile în urmă o foarte interesantă analiză a posibilului pericol în care se află integritatea teritorială a României (”Marele Plan: Transilvania, independentă! Restul, România Federală ”).

  Analiza domnului Cumpănașu nu demonstrează doar ”cu subiect și predicat” această posibilitate de dispariție a României ci și cu informații credibile prin accesul pe care acesta îl are în sferele înalte ale diplomației.

  Scenariile dezmembrării teritoriale au mai fost prezente în România prin anii 60 ai secolului trecut prin așa numita ” doctrină Valeev” prin care fostul URSS dorea dezmembrarea noastră prin crearea unor ” zone de integrare și specializare economică”. Conform acestei doctrine, Moldova crea împreuna cu Republica Sovietică Moldova o zonă integrată, Transilvania crea o zonă împreună cu partea de est a Ungariei, Dobrogea crea o altă zonă cu partea de nord a Bulgariei.
  http://gandeste.org/adevaruri/confirmarea-unui-economist-marele-plan-transilvania-independenta-este-in-curs-de-aplicare/74821

 7. Planul Valev explica de ce Romania si Bulgaria sunt tratate ca o entitate de catre UE si SUA si de ce Romania a fost dezindustrializata. Infaptuirea acestui plan arata ca UE, SUA si Rusia lucreaza impreuna, iar circul cu noul “razboi rece” este praf in ochi!

  Planul Valev a fost un proiect de organizare economică a țărilor comuniste est-europene, propus în 1964 de economistul sovietic Emil Borisovici Valev. El prevedea specializarea respectivelor economii pe anumite ramuri de producție, României revenindu-i rolul de țară preponderent agricolă. Planul nu a fost adoptat, fiind puternic contestat de România. Demolatorul acestuia, cu argumente puternice, recunoscute inclusiv pe plan internațional, fusese economistul român Costin Murgescu.

  În privința României, se preconiza alcătuirea unui „complex economic interstatal” în zona Dunării de Jos, care ar fi înglobat sudul URSS (Basarabia și sudul Ucrainei), sud-estul României și nordul Bulgariei.

  Bulgaria a acceptat planul Valev, dar în cazul românilor reacția a fost violentă, comuniștii români apreciind că propunerea Moscovei înseamnă practic o dezmembrare a teritoriului național.
  Politica de industrializare a României a fost susținută cu vehemență de către delegația sa la CAER, îndeosebi de Alexandru Bârlădeanu, delegat permanent.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Planul_Valev

 8. Gheorghiu-Dej era convins ca prin planul Valev, “Romania va disparea in numele internationalismului”. Mai multe detalii despre opozitia lui Dej fata de planul Valev:
  https://books.google.ro/books?id=FfGmBgAAQBAJ&pg=PA218&lpg=PA218&dq=soviet+valev+plan&source=bl&ots=NOol33uiZb&sig=FcG1-nm-cpYU8rZr6PLFtlCk7tU&hl=ro&sa=X&ved=0ahUKEwj8k6fh0PvPAhVIIJoKHUGSD8UQ6AEIITAG#v=onepage&q=soviet%20valev%20plan&f=false

 9. @ RobertCr

  Asta este inca o dovada a urmaririi planului Valev sau a Pactului Ribbentrop-Molotov, cunoscut și ca Pactul Stalin-Hitler. Aceiasi actori sunt implicati: Rusia si Germania.

  Sa observam ca Germania si Rusia au desfiintat Bulgaria, ca stat suveran, in 1996. Cu Romania erau cat pe-aci sa le iasa.

  Bulgaria şi România s-au confruntat cu o inflaţie galopantă corelată cu o criză financiară. Bucureştiul a evitat la li­mi­tă căderea liberă, dar Sofia a fost mai pu­ţin norocoasă şi a trecut printr-un colaps de ge­nul celui pe care Grecia încearcă în prezent să îl evite.

  În Bulgaria, în 1996 inflaţia era de 174,4%, atingând un an mai târziu recordul de 1.077,5%. Moneda naţională s-a depreciat de la 500 de leva pentru un dolar la sfârşitul lui 1996, la 2.200 de leva pentru un dolar în luna februarie 1997.

  Banca centrală şi-a pierdut puterea când ţara s-a angajat într-un acord cu Fondul Monetar Interna­ţio­nal şi alţi creditori interna­ţio­nali, în iulie 1997, leva fiind ancorată de marca germană. Deşi avea obiectivul de a reduce inflaţia, de a majora rezervele naţionale şi de a reface încrederea în piaţă, acor­dul a reprezentat o lovi­tură serioasă dată suvera­nităţii Bulgariei.

  România a evitat la limită o soartă similară în aceeaşi perioadă.
  http://www.zf.ro/business-international/ce-se-intampla-cand-o-moneda-nationala-se-prabuseste-intrebati-bulgaria-9053842

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare