Mitropolitul Laurentiu Streza, al Ardealului: PLATIM LA STAT MAI MULT DECAT PRIMIM/ Sondaje despre CONSTITUTIA CRESTINA, RELIGIA LA SCOALA, TAXAREA BISERICII si GAZELE DE SIST

18-04-2013 2 minute Sublinieri

Laurentiu_streza

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, spune ca biserica plateste statului un impozit mai mare decat suma primita de la buget pentru salariile preotilor, el facand aceste declaratii in contextul in care a comentat initiativa legislativa a lui Remus Cernea privind finantarea cultelor.

Intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre initiativa deputatului Remus Cernea care ar vrea sa nu mai fie finantate cultele de la bugetul de stat, mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, a spus ca propunerea a fost facuta de o persoana care “nu a intrat niciodata intr-o biserica”, relateaza Mediafax.

“El nu a intrat niciodata intr-o biserica si nici nu prea plateste impozite. Nu din impozitul platit de dansul traieste Biserica”, a spus IPS Laurentiu Streza. Potrivit acestuia, statul ajuta Biserica “nu pentru ca vrea, ci pentru ca este obligat”.

“S-au facut atatea comentarii. Statul nu ne ajuta pentru ca vrea sa ne ajute, ci este obligat sa ne ajute. Atunci cand, la Cuza, s-au nationalizat toate averile bisericesti, statul s-a angajat ca va sprijini Biserica. Si nu ne plateste statul salariul, ci o contributie la salariu”, a afirmat el.

Intrebat la cat se ridica ajutorul de la bugetul de stat pentru Mitropolia Ardealului, IPS Laurentiu Streza a afirmat ca “oamenii sunt foarte interesati”, dar a spus ca impozitul pe salarii platit de Mitropolie statului depaseste subventia acordata din bugetul de stat, fara a oferi cifre.

“Contributia pe care statul ne-o da noua este mai mica decat impozitul pe care il platim noi pentru tot salariul. Statul ne da o parte din salariu, noi completam cu cealalta parte si impozitul se plateste pentru tot salariul. Deci, impozitul este mai mare decat contributia pe care statul ne-o aduce noua”, a sustinut IPS Streza.

El a afirmat ca s-a comentat foarte mult despre cat costa Catedrala Neamului, insa “Catedrala costa cat opt kilometri de autostrada romaneasca”. “In momentul in care spui un astfel de lucru, taci din gura si te-ai oprit”, a conchis IPS Streza.

Un grup de parlamentari in frunte cu Remus Cernea pregateste o initiativa legislativa care sa vizeze o alta forma de finantare a cultelor decat cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirectionare a unui procent din impozitul pe venit al cetatenilor, la libera alegere, catre cultele religioase, ca in cazul organizatiilor nonguvernamentale.  (…)

Agentia de Rating Politic lanseaza al patrulea Barometru national de opinie politica din ultimii 2 ani. Este realizat integral de noi si pentru uz propriu (nu e comandat de nimeni). Este un sondaj de opinie despre: alegerile prezidentiale, revizuirea Constitutiei, relatia stat-Biserica, gazele de sist, criza si UE, si multe altele.

Cercetarea este proaspata, culegerea datelor s-a terminat chiar ieri (12-17 aprilie 2013).

Puteti citi raportul aici.

Dintre subiectele importante:

– Crin Antonescu este vazut de romani ca urmatorul presedinte (32%).

– Bazinele de vot mari se pastreaza in limitele cunoscute. Fostul bazin PDL e divizat intre mai multe grupari politice.

– Favorabilitatea Guvernului este mult mai scazuta decat favorabilitatea fata de persoana premierului Victor Ponta.

– USL pe ansmablu nu pare afectata major de ultimele scandaluri, iar o majoritate a romanilor cred ca USL va rezista pana la alegerile prezidentiale.

– Interesul pentru Constitutie e destul de scazut, in lipsa unor teme puternice.

– O majoritatea a romanilor vor sintagma “crestin” mentionata in Constitutie dar si finantare de la stat pentru Biserici si studiul religiei in scoli.

– Starea de pesimism domina economia si perceptia generala asupra Romaniei.

– Exista un impact al crizei din Cipru asupra increderii in economiile proprii.

– Gazele de sist sunt vazute ca un pericol de o majoritate importanta a romanilor.

– Perceptia UE a ramas una pozitiva.

Lectura placuta. Pentru orice intrebari va asteptam aici sau pe mail.

Peste jumătate dintre bucureşteni cred că Biserica Ortodoxă Română ar trebui să plătească taxe şi impozite către stat. Un procent asemănător e de acord ca religia să fie predată obligatoriu în şcoli. Sunt rezultatele unui studiu realizat luna aceasta de compania Avangarde.

54% dintre bucureşteni cred că Biserica ar trebui să plătească taxe către stat, în timp ce numai 28% spun că ar trebui scutită de impozite, potrivit sondajului de opinie.În privinţa salariilor preoţilor, 43% dintre aceştia spun că acestea ar trebui plătite de stat, în timp ce 40% cred contrariul. Părerile sunt împărţite şi în privinţa predării religiei în şcoli: jumătate dintre bucureşteni consideră că aceasta trebuie să fie o disciplină obligatorie, în timp ce 44% se opun.

Întrebaţi dacă sunt de acord cu construirea Catedralei Mântuirii Neamului, 41% au răspuns afirmativ şi numai 32%, negativ. Procentul nehotărâţilor este ridicat, de 27%. Aproape jumătate dintre bucureşteni spun chiar că ridicarea Catedralei ar trebui finanţată de stat în timp ce alţi 40% consideră că statul nu ar trebui să contribuie deloc.

Sondajul Avangarde mai arată că majoritatea bucureştenilor doreşte reintroducerea pedepsei cu moartea şi nu este de acord cu căsătoria între persoane de acelaşi sex. Participanţii la sondaj s-au arătat mai deschişi în legătură cu legalizarea prostituţiei – 57% dintre ei s-au declarat de acord cu acest lucru. Sondajul a fost realizat în perioada 12-16 aprilie pe un eşantion de 900 de persoane adulte. Marja de eroare este de plus minus 3,27%.

pelerinii-sfintei-parascheva

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Gazele de sist, IPS Laurentiu Streza, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Mitropolitul Laurentiu Streza, al Ardealului: PLATIM LA STAT MAI MULT DECAT PRIMIM/ Sondaje despre CONSTITUTIA CRESTINA, RELIGIA LA SCOALA, TAXAREA BISERICII si GAZELE DE SIST

 1. Sa-l ajute bunul Dumnezeu macar sa spuna adevaruri ca pana acum. Ii trebuie curaj si credinta, dar si rugaciunile celor in numele carora sa poata marturisi pana la capat.
  L-am lasat in offside la inceput, acum ceva vreme, nu am crezut in marturisirile lui de credinta pe care le-a facut fara suportul rugaciunilor noastre.
  Sa ne rugam pentru el!

 2. Pingback: PONTA VREA "SCHIMBAREA ACCELERATA" a ROMANIEI "PLINA DE PREJUDECATI". Agenda pro-homosexualitate, adoptata cvasi-oficial la CONGRESUL PSD!/ Crin Antonescu NU vrea CONSTITUTIE "CRESTINA" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recom
 3. Pingback: "Adevaratul pret al gazelor de sist" - CARTE PE TEMA EXPLOATARII GAZELOR DE SIST - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Hopa! Traieste!!! La inceput am fost revoltat de ideea homosexualului ala de Cernea, dar, pe de alta parte, vazand prelatii cum iau foc numai cand e vorba de bani, ma gandesc serios ca am scapa de multi combinatori din Biserica prin metoda asta. Adica: mercenarii ar pleca, patriarhia ar ramane cu buza umflata si ar fi nevoita sa-si vanda masinile de lux ca sa plateasca salariile a zeci de consilieri inutili, iar preotii adevarati ar fi oricum sustinuti de enoriasi, deci… nu e dracul asa negru…

 5. Pingback: Propunerea Aliantei pentru Demnitatea Nationala pentru REVIZUIREA CONSTITUTIEI in sens CRESTIN - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 6. Pingback: Sondaj: romanii ar fi ramas "traditionali" fata de Sfintele Pasti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 7. Pingback: Chevron a primit AVIZE DE EXPLORARE (?) pentru GAZELE DE SIST de la Costinesti si Vama Veche/ Corporatiile au invins si la ROSIA MONTANA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: GAZELE DE SIST... bagate pe sest pe gatul romanilor(si VIDEO). EXPLORAREA - doar preludiul si pretextul EXPLOATARII. Analiza Income de demontare punctuala a tuturor "argumentelor" economice ale propagandei oficiale - Razboi întru Cuvânt - Reco
 9. Pingback: Gazele de sist: BULGARII AU INTERZIS FRACTURAREA HIDRAULICA DIN 2012 si acum protesteaza fata de explorarile Chevron din Dobrogea/ FRATERNIZARE BASESCU-PONTA asupra exploatarii gazelor de sist si nu numai... (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: IPS Laurentiu Streza ataca dur Constitutia revizuita pe tema familiei. “ESTE O PEDEAPSA A LUI DUMNEZEU CARE VINE ASUPRA NOASTRA. ESTE CEL MAI MARE ATENTAT LA FIINTA NEAMULUI NOSTRU” [video] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare