Monah sarb atacat de albanezi in KOSOVO

14-06-2012 50 secunde Sublinieri


 • B29:

Calugar ortodox sarb atacat in Kosovo

KOSOVSKA MITROVICA – Un monah al Bisericii Ortodoxe Sarbesti a fost batut de doua persoane neidentificate in partea de sud a Kosovska Mitrovica.

Monahul Mitrofan a sosit la un centru spitalicesc din nordul regiuniii cu rani la cap si maini.  Doctorul Gojko Igrutinović a spus agentiei Tanjug ca monahul are rani la cap si la bratul drept.

Protopopul Stavrofor Milija Arsovic a declarat Tanjug ca monahul a fost atacat fara motiv de doua persoane in sudul Kosovska Mitrovica.

El purta haine monahale, fiind atacat intr-o regiune locuita majoritar de etnici albanezi si a fost dus la spital de politia kosovara.

In ultimele zile, este al doilea incident serios care a avut loc in Kosovska Mitrovica, dupa ce un vehicol al Politiei Kosovo a fost supusa unui tir armat in vecinatatea mahalalei Bošnjačka din nordul regiunii.

Kosovska Mitrovica este divizata etnic de-a lungul raului Ibar intre nordul sau, majoritar sarbesc, si sudul albanez.

Oficial sarb: Atacul asupra monahului reprezinta situatia din teren

Oliver Ivanovića condamnat atacul monahului din sudul albanez al Kosovska Mitrovica. Secretarul de stat al Ministerului pentru Kosovo a spus ca atacul monahului sarb, ce purta vesmintele calugaresti, este un “indicator al situatiei reale de pe teren”.

“Fiind prea ocupata cu activitati politice, se pare ca Politia Kosovo si EULEX nu pot gestiona datoria pe care o au de a proteja toti cetatenii”, a spus el.

Ivanović a adaugat ca “este usor sa identifici monahul ca fiind sarb”. De aceea, el a fost tinta facila, a spus oficialul, adaugand ca si alti sarbi se gasesc in acelasi pericol, “dar este mai dificil sa identifici un sarb care poarta haine mirenesti”.


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Monah sarb atacat de albanezi in KOSOVO

 1. Vremea muceniciei:
  “Arhiepiscopul Ioan de Ohrida şi Mitropolit de Skopje, Primat al Arhiepiscopiei vechi de Ohrida, a fost condamnat in data de 11 mai 2012, la doi ani şi jumătate de închisoare, in urma unei mascarade judiciare ce a avut loc la Veles. Acest verdict survine după mai multi ani de persecuţie, hărţuire, arestări şi incarcerari, toate acestea pentru singurul motiv ca arhiepiscopul sa angajat ferm in mentinerea unitatii Bisericii lui Dumnezeu, in apartenenţa sa la Ortodoxia universala, prin intermediul Bisericii Ortodoxe Sârbe, şi in lupta sa consecventă împotriva mentalităţii schismatice si etnofilismului anti-clerical.

  El a fost condamnat sub acuzaţia falsă de fraudă şi deturnare de fonduri, acest lucru rezultand dintr-un proces de tip stalinist, ale cărui motive sunt de natură politică şi a cărui alcatuire este una cazuistica, la comanda non-disimulata a organizatiei schismatice care se auto-intituleaza “Biserica Ortodoxă Macedoneana”.

  Acesta este un exemplu unic în Europa modernă – şi, probabil, în general, în lumea civilizată – de gravă încălcare, de către un organ de stat, la “comanda”, a propriilor sale legi, standarde şi convenţii internaţionale, şi un act de violenţă fata de Biserica Ortodoxă şi reprezentanţii săi legali.”

  http://parroquiaortodoxadealicante.blogspot.ro/2012/05/comunicado-del-santo-sinodo-de-la.html

 2. Pingback: MUCENICIE IN ZILELE NOASTRE: decapitarea unui tanar crestin de islamisti extremisti. PRIGOANA CRESTINILOR DIN LUMEA MUSULMANA. NOI CE AM FACE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 3. Pingback: BISERICILE SI MANASTIRILE STRAVECHI DIN KOSOVO - ASEDIATE, INCENDIATE SAU PROFANATE DE ALBANEZI. "Fantoma secesionismului bantuie prin Europa si poate deveni pandemica" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare