NEAM SARAC IN TARA BOGATA sau DESAVARSIREA VANZARII TARII. Cum profita strainii de resursele naturale imense ale Romaniei (VIDEO, In premiera)

28-05-2011 1 minut Sublinieri

GAZUL DE SIST, COMBUSTIBILUL VIITORULUI SI… AL COMPANIILOR STRAINE. Tradarea Romaniei merge pana la ultima picatura de gaz si de petrol…

(“Secretul din adancuri” – Reportaj al emisiunii In premiera, 22 mai)

Emisiunea “În premieră” cu Carmen Avram a difuzat duminică, 22 Mai, un material interesant despre resursele viitorului. Americanii, europenii şi ruşii vor începe să foreze, dar statul român rămâne nepăsător. În subsolul României s-au descoperit cantităţi imense de gaz de şist. Acest gaz ar putea schimba viitorul ţării, mai ales că resursele tradiţionale se vor termina cât de curând. Gazul de şist ar putea da uitării traiul românilor săraci într-o ţară bogată.

Ediţia de duminică a emisiunii “În premieră” cu Carmen Avram a prezentat un material interesant despre potenţialul imens de resurse naturale al României, potenţial de care profită însă străinii şi nu noi.

În subsolul mai multor zone din ţară s-au descoperit cantităţi imense de gaz de şist, privit de mulţi ca şi combustibilul viitorului, în condiţiile în care resursele actuale se împuţinează pe zi ce trece. Conform documentelor oficiale, resursele de ţiţei din România mai sunt suficiente pentru încă 12 ani. Statul român nu se grăbeşte însă câtuşi de puţin pentru a profita de noile oportunităţi şi a investi efort, timp sau bani în această direcţie, aşa că străinii îl exploatează în locul nostru.

În pofida opiniei general impuse conform căreia România este o ţară săracă fără resurse naturale, nevoită să importe şi să plătească preţuri uriaşe pentru încălzire, carburanţi şi implicit alimente, ţara noastră este pe locul al doilea în Europa după Marea Britanie, din punct de vedere al resurselor potenţiale.

Companii occidentale investesc de doi ani încoace sume de sute de milioane de euro pentru a descoperi noi zăcăminte în România. Este vorba despre companii-gigant producătoare de petrol din Statele Unite, precum Exxon şi Chevron, compania MOL din Ungaria şi investitori englezi. Cantităţile imense de resurse din ţară reprezintă o afacere profitabilă doar pentru străini, în timp ce România se alege cu valoarea taxelor infime plătite de aceştia pentru a le extrage în folosul lor.


Categorii

Batalia pentru resurse, Documentare/ Reportaje, Gazele de sist, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “NEAM SARAC IN TARA BOGATA sau DESAVARSIREA VANZARII TARII. Cum profita strainii de resursele naturale imense ale Romaniei (VIDEO, In premiera)

 1. daca vrea cineva sa descarce emisiunea, o poate gasi aici
  http://194.152.42.99/videos/7147bca59493408.flv

 2. Imi amintesc cum dl.conferentiar de geologie la I.M.Petrosani ne povestea de hartile intocmite in epoca interbelica cu rezervele de gaz,petrol,sare,aur si alte cele si pastrate aprope cu sfintenie chiar si in epoca lui Ceausescu (mine,zone intregi conservate),ca acum sa aiba ce vinde pe doi lei,’vajnici patrioti emanati ai revolutiei’.Inca odata proverbul isi dovedeste valabilitatea:o generatie aduna,ca urmatoarea sa poata risipii. Dar sper ca un alt proverb sa se confirme si astfel dupa generatia asta(a mea,cu rusine o spun) cei tineri sa revina la o altfel de vietuire dupa norme ce acum par uitate,adica sa-si vina in fire.(Ortodocsia este firea omului).
  Un gust amar imi ramine…in suflet vazind toate astea,dar si o speranta imi insenineaza privirea si alt gind isi face loc,ce o clipa ma inspaiminta,vor sti cei tineri ce lume vor sa alcatuiasca pt. viitor,cum vor sa traiasca daca asa cum este acum nu e bine? Ce modele economice, sociale, trebuiesc sa inlocuiasca pe cele deja vechi,sau inca nu s-au gindit si tot cei vechi le vor organiza dupa placul lor? Vom vedea.

 3. ” În pofida opiniei general impuse conform căreia România este o ţară săracă fără resurse naturale …”

  mi se pare ca nu mai vad bine , chiar asa suna comentariul celor de la Antena3 ? Pai asta ar putea s-o spuna doar niste pustani , niste adolescenti de max.25 de ani . Oricine a facut geografia economica a Romaniei , in scoala ceausista stie ce resurse extraordinare are tarisoara asta , incepand de la subsol si terminand cu apele curgatoare . Nu se poate sa ni se fi spalat creierele asa usor incat sa credem ca TOT ce ne indruga unii si altii este si adevarat , ca s-au epuizat resursele , ca au fost exploatate fara cap si fara coada de comunisti din nevoia de plata a datoriei externe . NU ESTE ADEVARAT . Nu stiu cate tari se pot lauda cu bogatiile noastre , cu diversitatea lor .

  Fratele Ion care a comentat mai sus vorbeste de niste harti miniere . Cei care au facut geologia , fie in Bucuresti , fie in Petrosani sau petrol si gaze la Ploiesti , stim cat de cat ce ascunde subsolul nostru . Dar ” oamenii de bine ” ai regimului post-decembrist au distrus totul : minerit , industrie , agricultura , sector energetic , INVATAMANT , tot ceea ce ar fi putut sa ne ridice , tot ceea ce avea valoare . Va amintiti sloganul ” Nu Ne Vindem Tara ” ? Chiar asa au facut , n-au vandut-o . Intai au capusat-o , au distrus-o , au secatuit-o , au nivelat terenul ca sa poata sa-l predea acum , aproape gratis , catre cei care i-au sponsorizat .
  Mai sunt o multime de zone din tara care va vor mai surprinde , care escund minereuri rare si la mare cautare .

  Doamne , ajuta-ne !

 4. Dragii mei,

  Nu va imbatati cu apa rece.Guvernantii au vandut resursele de petrol si gaze pe nimic la austrieci.Petrom are o mare vina in asta inclusiv PSD-ul care foarte bine stiti.Ce tara din lumea asta a vandut 100% aceste resurse naturale si mai rau Managementul acestora este unul strain care face ce vrea cu aceste resurse.Rusine vanzatorilor si tradatorilor acrestei tari care mai au curajul sa minta si sa apara la Televizor prostindu-ne in fata.Toti sunt de vina si cine va plati pentru asta?
  Cand batalia pentru energie pe plan mondial este acerba noi vindem resursele naturale ale tarii.Rusine,rusine,rusine…..de ce nu se vorbeste de aceasta vanzare care ne costa si ne va costa foarte mult in viitor.
  Gazul de sist si acele minereuri rare ce credeti ca vor face niste incompetenti cu ele in viitor care sunt in stare sa vanda orice.Poate sa ne dea Dumnezeu orice ca daca avem asemenea oameni la conducere nimic nu vom face pentru tara asta niciodata.
  Asa dar fratilor cu toata rugaciunea facuta la conducerea tarii tot talhari si hoti sunt.Cum va explicati astea Domnilor ?Credinta voastra este in aliniere cu legile lui Dumnezeu sau cu …..stiti voi bine cu cine? Mai exista oare vreun credincios adevarat sau s-au pierdut cu totii!Incotro ne indreptam domnilor?
  Asadar deci spor la vanzari dragii mei.Asadar domnule administrator citeste acestea pentru dumneavoastra,doar suntem liberi sa gandim in aceasta tara.

  Cu stima,
  Ginel Viorel

 5. @Ginel Viorel

  Asa dar fratilor cu toata rugaciunea facuta la conducerea tarii tot talhari si hoti sunt.Cum va explicati astea Domnilor ?Credinta voastra este in aliniere cu legile lui Dumnezeu sau cu …..stiti voi bine cu cine? Mai exista oare vreun credincios adevarat sau s-au pierdut cu totii!Incotro ne indreptam domnilor?
  Asadar deci spor la vanzari dragii mei.

  Adica? Faptul ca ne rugam pentru conducatori nu inseamna ca Dumnezeu este slujitorul lor, bineinteles! Crestinii din perioada romana se rugau pentru imparatii romani, pentru Nero si toti cei care ii ucideau. Asta pentru ca semnificatia rugaciunii pentru conducatori este cu totul alta decat obedienta sau slugarnicia. Este ca Dumnezeu sa daruiasca buni conducatori tarii apoi, daca nu suntem vrednici, macar sa ii impiedice de la prea mare rau… In crestinism exista si rugaciunea pentru vrajmasi. Ca exista unii arhierei care pactizeaza cu puterea, asta tine de faptul ca traim in istorie. Caderea sau slabiciunea unui ierarh nu afecteaza insa nici Biserica, nici invatatura de credinta.

  Referirea la vanzari nu stim pentru cine este, nu prea va face cinste, ne iertati.

 6. Am observat ca in general preluati informatii de la Antene.
  Ar fi interesant de stiut si cum ajunge energia electrica atat de scumpa si ce baieti destepti o cumpara ieftin si o revand scump.
  S-ar putea sa fie si unii patroni de TV, care plang pe umarul amaratilor care platesc scump kilowatul.
  Doamne ajuta !

 7. @anonim:

  In cazul in care stiti sa numarati, luati-o de la capat. E vizibil pentru orice om de bun simt si de buna credinta faptul ca preluam “in general” informatii de la tot ce inseamna online romanesc. Si, daca ar fi sa avem vreo sursa majoritar consultata, aceea e hotnews, dintr-un motiv obiectiv ce tine de profilul sau.

  In ceea ce priveste chestiunea cu baietii destepti, asta nu ne priveste. Pentru Vespasian banii nu aveau miros, si pentru noi stirile conteaza mai putin de unde vin, ci ce relateaza. Gandirea in categorii este o gandire rudimentara, ideologizata si manipulabila.

  Cat priveste emisiunea In premiera, am amendat-o aici pentru prostia de propaganda pro-gay: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/05/31/saptamana-sodomei-in-romania-homosexualii-ii-invita-pe-politicieni-sa-marsaluiasca-impreuna-masinaria-propagandei-pro-gay-duduie-se-cere-reeducarea-tinerilor-care-sunt-prea-homofobi-si-antisemiti-s/

 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » O TARA VANDUTA LA FIER VECHI: Moartea oraselor industriale romanesti (VIDEO, “In premiera”)
 9. Pingback: [VIDEO] SARACA TARA BOGATA: Emisiunea In Premiera despre CONCESIONAREA bogatiilor naturale ale Romaniei PE NIMIC - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: ”RESURSE SARACE”. Reportaj In Premiera (VIDEO+TRANSCRIPT) despre cum au ajuns pe mana SPIONILOR SI STRAINILOR INFORMATIILE CLASIFICATE DESPRE ZACAMINTELE IMPORTANTE ALE ROMANIEI. “Dam cupru, dam aur, dam tot, şi Romania o vindem la pachet”
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare