NEW AGE si ideologia “emanciparii”: OSHO despre CASATORIE SI COPII

10-10-2014 13 secunde Sublinieri

*

Trebuie sa avertizam ca cei care sunt mai sensibili mai degraba s-ar abtine de la vizionarea hulelor spuse in video-ul de fata. Osho, un faimos guru la moda in cercurile NEW AGE, si-a atras faima si pentru opiniile sale “deschise” despre sexualitate, care i-au adus si supranumele de “sex guru“. Parerile lui despre casatorie si copii, expuse in acest video, concorda cu viziunile neomarxiste si neoliberale actuale despre subiect. Osho era favorabil, de asemenea, eutanasiei si politicilor eugenice.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “NEW AGE si ideologia “emanciparii”: OSHO despre CASATORIE SI COPII

 1. Acest individ semăna cu un mag. Rosteşte cuvintele sss..sss.. precum un şarpe.
  Probabil că aşa vorbea şi şarpele cu Eva în grădina Edenului iar Simon Magul arăta asemănător cu acest Osho.

 2. Buna observatia lui I.L.

  Chiar ca necuratul (sarpele care a ispitit pe Eva) vorbeste prin gura acestui blasfemiator, este mai mult decat evident. Nu stiu daca ati avut rabdare sa urmariti, dar pe la mijlocul interviului, acest ticalos, inaintemergator al Antihristului, aduce hule foarte grave lui Dumnezeu. In continuarea ideii pe care o aduce referindu-se la faptul ca, in opinia lui, oamenii nu ar trebui sa se casatoreasca, pomeneste despre Dumnezeul crestinilor (“your God”, adresandu-se reporterului), spunand ca a comis un act de viol (!) asupra Fecioarei Maria, fara sa aibe acceptul acesteia (ignora Bunavestire a Arhangelului Gavriile si vorbele Fecioarei, “fie mie dupa cuvantul Tau”) si il asociaza pe Duhul Sfant – parte din Dumnezeu cel Treimic, cu o parte anatomica la om (!), nu vreau detaliez mai mult, cred ca se intelege. E SOCANT DE HULITOR, si audienta rade in hohote. Nici nu stiu daca e bine ca s-a posteze acest interviu, pentru ca aduce hule extrem, extrem de grave la adresa Duhului Sfant.
  Si cand te gandesti ca oamenii in ziua de lauda asa-zisa intelepciune a lui Osho si citest “opera” acestuia, si considerand-o a fi reprezentare a unei inalte spiritualtati…

 3. *in ziua de azi

 4. Recunosc ca auzisem de ani despre Osho, stiind ca a scos si carti si ca este o credinta “la moda” printre tineri, corporatisti, hipsteri etc.

  Are o alura de “intelept”, dar unul cat se poate de inselator. Deh, nu prea merge si confort, si credinta profunda. La ceva trebuie renuntat; insa cum omul modern e inclinat si continuu reeducat sa aleaga calea simpla, lupul asta pare una dintre caile “ideale” de “mantuire” moderna.

  Iar oamenii care-i urmeaza invataturile bolnave nu sunt nicidecum “fanatici”, “inapoiati”, inselati etc., ci sunt oameni “moderni”, care-si “educa spiritul”, plini de toleranta, de “iubire” (de fapt, iubirism sentimentalist) etc.

 5. Doamne, păzește-ne! Sunt satanice învățăturile acestui Osho!

  Nu am citit nimic din ce învață până acum, dar am rămas șocată văzând filmulețul! Vede strâmb familia, educarea copiilor, iar despre Sfântul Duh, de-a dreptul hulitor! Iar spectatorii râd ca la un spectacol!

  Își permite să ia în râs credința creștină pentru că nu are nimic sfânt – nu știu unde e așa zisa înțelepciune, că totul mi se pare teatral și înșelător!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare