NIGEL FARAGE in fata comisarului Barroso despre nebunia eurocratilor si edificarea Uniunii Europene prin ABOLIREA STATELOR NATIONALE, ZDROBIREA DEMOCRATIILOR SI CONDAMNAREA REFERENDUMURILOR (video)

29-08-2012 2 minute Sublinieri

Transcrierea discursului lui Nigel Farage, co-presedintele grupului Libertate si Democratie (Parlamentul European, septembrie 2011):

Va multumesc. Domnule Baroso, ne-ati spus azi dimineata ca Uniunea Europeana este o inspiratie si, desi recunosteati ca exista una, doua probleme de natura economica, ati spus foarte limpede ca vor exista locuri de munca si ca se va inregistra o crestere, ca toate merg bine, de fapt ati sugerat ca traim o noua perioada de innoire a Uniunii Europene. Acum dvs, ca fost comunist, probabil ca va aduceti aminte de fostii lideri sovietici cum isi tineau discursurile spunand tuturor ca o recolta record a fost inregistrata, sau ca statisticile referitoare la productie sunt extraordinar de bune, si ei credeau, desigur, ca istoria era de partea lor, de fapt chiar presedintele Hrusciov s-a ridicat in picioare si a transmis Vestului ca “Va vom ingropa”, atat de mult se incredea in propria sa “uniune”.

Acum, bineinteles, uitandu-ne inapoi la acea perioada radem/zambim, si cred ca generatia viitoare, uitandu-se inapoi la dvs. va face la fel spunandu-si: Cum Dumnezeu a fost posibil ca un astfel de om sa dobandeasca o asemenea putere, si cum a decis clasa politica europeana, care se afla in aceasta sala, ca metoda comunitara sa inlocuiasca democratia nationala? Cred ca oamenii vor privi inapoi in uimire cum am putut preda democratia.

Ceea ce vreti sa faceti dvs, este sa spuneti :”da, avem o Uniune Europeana si am vrea sa profitam mai mult de pe urma ei”. Dvs sunteti unul dintre arhitectii de baza/principali ai esecului actual si spuneti ca chiar daca totul in pana in ziua de fata a fost facut gresit, vom persevera pe aceeasi linie. In opinia mea, eu credeam ca aceasta este o definitie a nebuniei. Nu pot sa cred ca acesta este un raspuns rational la situatia in care ne aflam si departe de a fi intr-o stare de uniune, as putea chiar spune ca Uniunea se afla intr-un stat.

Uitati-va la aceasta confuzie: va avem pe dvs ca presedinte al Comisiei Europene, avem un presedinte al Parlamentului European, il avem pe prietenul meu Herman van Rompuy care este presedintele permanent al Consiliului European, ii avem pe cei care sunt presedinti temporari ai Consiliului European, avem presedinti in toata sala, chiar si eu sunt un presedinte! {…} Dar, cu siguranta, cand inlaturi responsabilitatea democratica, e absolut clar, ca nimeni nu este responsabil, si observ, in plus, ca aceasta uniune se dezvolta intr-una a intolerantei. Oricine se ridica in aceasta sala si indrazneste sa-si expuna punctul de vedere politic, care nu e acceptat de catre marea majoritate, este catalogat ca nebun, violent, fascist, am mai auzit lucrurile acestea vreme de multi ani din partea acestor oameni.

Intoleranta a atins cote atat de alarmante, incat atunci cand se organizeaza referendumuri, in Franta, in Tarile de Jos, in Irlanda, care va resping punctul de vedere, clasa politica o vede ca pe o problema care trebuie depasita.

Astfel, eu sunt foarte ingrijorat cu privire la sensul/directia acestei Uniuni, in sensul in care vad ca exista un nou nationalism care bantuie Europa. Vreti sa aboliti statele nationale, in cazul dvs, domnule Schulz, poate pentru ca va este rusine de trecutul dvs, si acum vreti ca acest steag sa aiba o noua stema care sa inlocuiasca emblema statelor europene si chiar nu va pasa cum o sa obtineti acest lucru!

Chiar daca asta inseamna ca va trebui sa zdrobiti democratiile nationale sau daca va trebui sa va opuneti referendumurilor nationale, pe toate le-ati da la o parte spunand ca e vorba despe populism. Dar este vorba de democratie!

Si ceea ce “bantuie” nordul Europei acum, incepand din aprilie, cu rezultatul uimitor al alegerilor generale, este o noua revolutie democratica care nu este anti-europeana. Vrem o Europa a comertului, a cooperarii, unde putem organiza schimburi intre studenti, unde putem sa lucram fiecare dintre noi in capitalele fiecaror state, vrem toate acestea!

Dar nu vrem acest model de Uniune Europeana!

Sincer, toti sunteti deja oameni ai trecutului!

traducere si transcriere pentru razbointrucuvant de Bianca M.

Legaturi:


Categorii

Criza mondiala, NIGEL FARAGE, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “NIGEL FARAGE in fata comisarului Barroso despre nebunia eurocratilor si edificarea Uniunii Europene prin ABOLIREA STATELOR NATIONALE, ZDROBIREA DEMOCRATIILOR SI CONDAMNAREA REFERENDUMURILOR (video)

 1. Multumesc pentru articol,de cate ori citesc despre Farage imi face placere cum le da cu adevarul in cap comunistilor din UE am vazut un material cu barroso cand era tanar era un comunist inflacarat,ma intreb cu au ajunsi comunisti sa guverneze din nou? http://youtu.be/VmMzhXqFb9s

 2. Nigel presedinte ! 🙂

 3. idem Pufulete 🙂

 4. Politician DESTEPT si curajos acest Nigel Farange!

 5. Carevasazica, Dl. Jose Manuel Barroso este un FOST COMUNIST!
  Probabil a indragit atat de mult COMUNISMUL in tineretea sa, incat i-a intrat adanc in gandire, si chiar daca acum are o alta orientare politica, se pare ca nu s-a “curatat” in totalitate de gandirea comunista pe care si-a agonisit-o in tinerete si pe care atunci o avea ca un “cvrez” politic.

  Acum se intelege de ce, in loc sa apere LIBERTATEA DEMOCRATICA si de EXPRESIE, din pozitia inalta pe care o ocupa, din contra, o stanjenste si impeidica sa fie VIE in viata Uniunii Europene…!

  Gratie lui Nigel Farage AJUNGEM SA INTELEGEM CINE SUNT CU ADEVARAT LIDERII care conduc Europa…

 6. Bine spus , dar , cred cu tarie ca Nigel Farage nu este luat in seama . Poate doar pentru a se intari in convingerea “lor” ca fac atat de bine “ceea ce trebuie sa se faca” pentru viitorul UE incat , vezi , se mai gaseste si cate unul – execeptia Farage – care le confirma “regula” gandirii / viziunii lor “corecte” .

 7. Da, Farage, este pina la un punct, izolat politic desi are ceva adepti in UK.
  Dar Farage nu este singurul si nici britanicii nu sint singurii euroscpetici pe scara mai larga inclusiv la nivel politic. Foarte eurosceptici chiar daca sint in UE, sint danezii si suedezii.

  Euroscpeticismul la nivel de decizie politica intr-o tara europeana este un indicator foarte bun al calitatii acelei clase politice, al competentei acesteia, al nivelului ei de reprezentare a interesului public. Totul in raport direct proportional.

  Ori la noi, ca de altfel nici in celalte state foste ex-comuniste, nu a existat un euroscepticism real la nivel politic. Chiar si Vadim ii dadea cu integrarea europeana. Si in Romania aceasta atitudine a fost mult mai pronuntata decit in toate celelalte tari.

  Aceasta nu inseamna decit un singur lucru: clasa politica romaneasca nu a inteles nimic, niciodata din politica externa din ultimii 20 de ani, din ce inseamna si ce reprezinta in mod REAL, dincolo de discursul sforaitor liberalist, structuri ca UE, NATO, FMI, etc. Inglodati in a trage sforile penibile pe o scena politica de mina a 14, preocupati doar de interesul lor personal la modul cel mai ingust, ei au trait intr-o realitate paralela si cu contextul national dar mai ales, mai ales cu cel international. Ei nu au fost capabili sa inteleaga relevanta si impactul conditiilor impuse de Occident(UE, NATO,etc) chiar si atunci cind acestea periclitau pe termen nici macar lung ci doar mediu, propriile lor interese, propria-i existena (cum a fost cazul reformei Justitiei sub pretextul coruptiei, impus de Comisia Europeana). N-au inteles nimic, n-au participat cu nimic, n-au avut nici o competenta reala sa inteleaga ce vrea Occidentul. Si iata ca dupa 20 de ani de alba-neagra de mahala politica s-au trezit ca in povestea celui care se culca imbracat si cu buzunarul plin si se trezeste a doua zi doar cu izmenele pe el. Si nu stie cind si cum s-a petrecut operatiunea, adica furtul.

  Asa si cu toti astia care s-au perindat in 20 de ani la putere si care acum, abia acum cind este cam tirziu incep sa inteleaga ca au fost inlocuiti cu o noua clasa politica, diferita de ei in sensul ca nu mai are nici cea mai mica independenta si nici dorinta de a fi asa fata de noii stapini, o clasa politica mai tinara, dar cu ceva ce le lipsea totusi vechilor politicieni: ura fata de poporul roman si fata de Romania.Cei vechi erau indiferenti sau cel mult dispretuitori, astia noii si cu seful lor din frunte nutresc sentimente mult mai ardente pentru poporul din care totusi fac sau au facut parte.

 8. Ce ziceti, facem o petitie “Nigel Farage – presedinte”?

 9. @ Clifford

  Presedinte, presedinte, dar UNDE ? (caci sunt multi cei care l-ar vrea :D)

 10. Pingback: Nigel Farage: BARROSO SI VAN ROMPUY, CEI MAI PERICULOSI LIDERI IN EUROPA DIN 1945 INCOACE. De ce incurajeaza Marea Britanie o Uniune dominata de Germania? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Nigel Farage: Barroso este un idiot amagit. UNIUNEA EUROPEANA REPETA EXPERIENTA UNIUNII SOVIETICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Barroso: UE TREBUIE SA SE TRANSFORME INTR-O FEDERATIE/ Curtea Constitutionala a Germaniei DA VERDE PACTULUI FISCAL SI MES - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: INALTA POARTA U.E. si PASALACUL ROMANIA. Mecanismele ocupatiei pasnice, prin cozi de topor. MIZELE FEDERALIZARII “GERMANE” si ASASINAREA DEMOCRATIEI. Momentul crucial despre care nu se vorbeste! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: Traian Basescu sufla in panzele STATELOR UNITE ALE EUROPEI la CONGRESUL PPE/ Popularul LASZLO TOKES vrea FEDERALIZAREA Romaniei/ NIGEL FARAGE: Van Rompuy este un PERICOL REAL pentru ROMANIA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: Nigel Farage la “Secvential” (video): ROMANI, TOCMAI ATI RENUNTAT LA INDEPENDENTA SI V-ATI VANDUT DEMOCRATIA, INTRAND IN U.E.! Ce ne asteapta in 2013? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: David Cameron anunta ca Marea Britanie NU VA FACE PARTE DIN ZONA EURO si ca ar putea IESI din UNIUNEA EUROPEANA. Reactia eurofililor: premierul britanic SE JOACA CU FOCUL… - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: CUM ISI BATE JOC UNIUNEA EUROPEANA DE NOI, VASALII "CU DREPTURI DEPLINE"... Egalitate, dar nu pentru catei! - Razboi întru Cuvânt
 18. Pingback: NIGEL FARAGE catre Comisia Europeana: "Sunteti niste criminali de drept comun! Aceasta UE este NOUL COMUNISM, este PUTERE FARA LIMITE!" [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Pingback: Demostene Andronescu despre UNIUNEA EUROPEANA CA PRELUNGIRE TOTALITARA “SOFT” A COMUNISMULUI BOLSEVIC. Si despre colonizarea euro-americana, prin instrumente ca FMI si Banca Mondiala -
 20. Pingback: PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea "parteneriat strategic" cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video) - Razboi întru Cuvânt - Recom
 21. Pingback: PONTA il plagiaza pe Basescu si se gudura la MERKEL. Vrea "parteneriat strategic" cu GERMANIA si asuma obiectivele tradarii nationale: STATELE UNITE ALE EUROPEI, CEDARE DE SUVERANITATE si ADOPTAREA EURO (si video) - Razboi întru Cuvânt - Recom
 22. Pingback: Gigantul bancar JP MORGAN cere instituirea de REGIMURI AUTORITARE in tarile din periferia Uniunii Europene. NOI SUNTEM DEJA APROAPE… - Recomandari
 23. Pingback: Nigel Farage: NU VREAU SA TRAIESC INTR-O EUROPA DOMINATA DE GERMANIA! (video si traducere) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare