NOUA DEZORDINE SOCIALA. E si oficial: CRESTE MAREA VIOLENTA. Romania, tara clanurilor si smecherilor care au preluat controlul strazilor

18-08-2011 4 minute Sublinieri

 • Adevarul

Ministerul Public: A crescut numărul infracţiunilor de mare violenţă”

Sărăcia, tensiunea familială, consumul de alcool şi nemulţumirile de natură socială au dus la o explozie de infracţiuni contra vieţii.

Potrivit unei statistici comunicate de Ministerul Public, pe primele şase luni ale anului 2011, infracţiunilor contra vieţii, cunoscute publicului larg sub numele de „mare violență”, a reliefat o creştere în intensitate a acestui tip de infracţionalitate, „aflată în strânsă legătură cu existenţa unor factori declanşatori, precum gradul de sărăcie, tensiunea şi conflictualitatea familială, consumul de alcool, nemulțumirile de natură socială”.

Astfel, pe lista de priorități a Ministerului Public pe anul 2011, şi în acord cu condiţionalităţile impuse prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene, s-a înscris şi creşterea eficienței în combaterea infracțiunilor de mare violență.

23 de minori judecaţi pentru omor

Potrivit datelor oferite de Ministerul Public au fost trimişi în judecată, în primele şase luni ale acestui an,  479 de persoane pentru omor, iar 506 persoane au fost trimis eîn judecată pentru ucidere din culpă, din care 397 fiind implicați în accidente de circulație. Conforrm sursei citate, 2.100 de minori au fost trimise în judecată, din care 23 pentru omor, iar 43 pentru viol.

Două dosare de viol ce au avut ca urmare moartea victimei

Au fost trimiși în judecată 478 inculpați pentru omor; 506 inculpați pentru ucidere din culpă, din care 397 fiind implicați în accidente de circulație, iar 22 în accidente de muncă; 37 inculpați trimiși în judecată pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte; 270 inculpați pentru vătămare corporală gravă; 69 inculpați pentru lipsire de libertate în mod ilegal; 245 inculpați pentru viol (81 de inculpați au avut ca victime minori sub 15 ani, iar doi dintre ei au fost implicați în cauze de viol ce au avut ca urmare moartea victimei);

Din numărul total de 2100 minori trimiși în judecată, 23 au fost inculpați pentru omor, iar 43 pentru viol.

(Malin Bot): Strada a ajuns o junglă controlată de gorile înarmate

Înainte de `89 luai o mamă de bătaie la Miliție, dacă te prindea vreun “tablagiu” cu cuțit pe stradă. Dacă nu puteai să-i dovedești repede sergentului că ai brânză și slănină cu tine, pentru a justifica prezența cuțitului, te lua “aspiratorul”. Faptul că erai un cetățean liniștit era irelevant pentru boactării de noapte. Pentru cei care nu știu,aspitaroarele” erau vechile mașini Aro, de patrulare, ale Miliției. La sediul “organului“, suspecții primeau două tratamente: unul cu bastonul la tălpi și altul cu cartea de telefon peste față.

Milițienii nu știau de drepturile omului, prezumția de nevinovăție sau alte drepturi constituționale. Sergenții și plutonierii care se ocupau cu ordinea publică erau spaima infractorilor. A trecut timpul, am consolidat democrația și Miliția cu “aspirator” s-a transformat în Poliție demilitarizată, cu agenți care respectă libertățile fundamentale. Și pe stradă s-a schimbat radical situația. Infractorii nu tremură acum de frica nimănui. S-au înarmat și au preluat controlul orașelor.Din când în când intră în conflict și atunci aflăm ce arsenal are fiecare gașcă.

România s-a umplut de șmecheri care defilează cu stilul de viață mafiot. Ieri, un oarecare Sorin “Capone” s-a luat la bătaie cu un alt individ. Ziua în amiaza mare, în zona Gării de Nord, unul a scos sabia, altul a tras cu pistolul, ca-n filme. Incidentul este încă unul minor, dacă ne gândim la luptele de stradă de la Deta sau din alte localități unde s-au ciocnit clanuri întregi.

La Deta, după ce plozii primarului au fost arestați, “victimele” amenințau în fața camerelor de luat vederi. Îți dădeai seama imediat că victimele sunt, de fapt, la fel de agresive și certate cu legea ca “agresorii”. Informațiile apărute apoi au dovedit că, la Deta, a fost vorba de confruntări între două clanuri mafiote. Un clan cu sprijin politic, altul format din familii de țigani care trăiesc din contrabandă.

Toate confruntările
pe care le vedem zilnic la televizor, între infractori și găști, sunt de fapt imaginea incompetenței, corupției și neputinței sistemului judiciar. După 1990, în dorința de a-și schimba imaginea de instrument al represiunii comuniste, Poliția născută din Miliție și Parchetul născut din Procuratură au căzut în extrema cealaltă și au pierdut complet controlul asupra ordinii publice.

Disoluția autorității a făcut ca străzile să devină locul de joacă al infractorilor periculoși.

Corupția din Justiție a desăvârșit dezastrul, permițând infractorilor să scape basma curată când se aleg cu dosare penale. Așa a ajuns România țara clanurilor și a șmecherilor care au luat străzile sub propriul control. Pentru cetățeanul simplu, care nu umblă cu pistol și iatagan după el în portbagaj, poate părea neimportant faptul că niște șmecheri se iau la harță în drumul mare. Incidentele de acest fel au devenit însă alarmant de dese și este chiar o minune că nu au fost încă răniți oameni nevinovați. Să nu-și imagineze cineva că nu se va ajunge aici, dacă sistemul judiciar nu se trezește din somn și nu va reacționa agresiv împotriva clanurilor de infractori.

România a ajuns într-un punct foarte periculos din perspectiva siguranței și ordinii publice. Suntem la granița dintre o țară cât de cât civilizată și una bananieră în care forța legii e înlocuită cu legea forței. O junglă controlată de gorile cu gândire primară, brutală, care flutură săbii și pistoale când le apucă pandaliile. Este o situație la fel de gravă ca cea de dinainte de 1989, când gorilele purtau uniforme și acționau în numele unui stat totalitar.

România lor şi România mea

(…) Acum câteva luni, un cititor a comentat un articol despre şmecherul cu Ferrari, Adrian Cocoană, cel care a ucis pe trotuar un tânăr inginer IT, Lucian Reja:Trăim în două Românii. Cea a şmecherilor care calcă în picioare, nepedepsiţi, orice lege sau limită de bun-simţ. A doua Românie este cea a lui Lucian Reja, un tânăr care ştia că viaţa înseamnă muncă, decenţă, respect

Când Cocoană a scăpat de sub control bolidul Ferrari şi l-a ucis pe Lucian Reja s-au ciocnit cele două lumi. Cu Lucian a murit o bucăţică din România noastră. Cocoană a rămas în lumea lui. A ucis un om şi nu crede că trebuie să-şi asume răspunderea. Trăieşte viaţa fericit. România lui Cocoană este ţara pe care o urâm atât de mult. Ea nu este ţara noastră, dar ucide încet patria căreia îi aparţinem. (…)

 • Gandul:

(CTP) Eu sunt Gore

Aud că Poliţia l-a arestat pe Gore, cel mai tare interlop din Cluj, şi, de fapt, din întreaga lume, el fiind Râmaru, plus Jack Spintecătorul, plus el însuşi înmulţit cu 20, după cum se autoproclamă. Domnul Gore, internat în spital pentru cufureală, s-a plictisit brusc şi s-a cărat, nu înainte de a ataca personalul şi a înjunghia un brancardier.

Un gen de eveniment care are loc aproape cotidian în România supraproducţiei de violenţă. Diferenţa specifică în cazul domnului Gore constă în faptul că înainte de a comite tentativa de omor şi în timp ce era anchetat pentru 28 de acuzaţii de viol, d-sa a fost de nenumărate ori invitatul de onoare al televiziunilor din Cluj. Etalându-şi muşchii în tricouri înflorate, înconjurat de fete vesele, Gore şi-a putut prezenta concepţia despre viaţă, mai exact despre moarte, omor, femei, război şi pace. Nimeni nu s-a gândit o clipă că aducerea pe ecran ca vedetă a unui ins cu un asemenea potenţial criminogen e aproape o crimă. Şi când spun nimeni, mă gândesc la televiziuni, dar şi la publicul lor. Important era că goriloiul Gore, cu siguranţă, făcea rating, se uita lumea la el.

Astăzi, privind din spatele ecranului de televizor, suntem cu toţii egali în faţa ratingului, aşa cum cadavrele dezbrăcate la morgă sunt egale între ele. Subsemnatul nu mai nutresc nicio iluzie că aş fi invitat să apar la televizor pentru felul în care gândesc şi trăiesc. Sunt un procent de audienţă, cum e şi Gore, cum sunt atâţia alţi speculanţi, turnători la securitate, şmenari cu statul, şantajişti, histrioni demenţi care apar pe ecran ca să analizeze situaţia şi să dea poveţe populaţiei – au şi ei ratingul lor.
Dacă aş băga şi eu pe cineva într-o secţie de reanimare sau direct în pământ, aş face mai mult rating decât toate apariţiile mele tv şi editorialele pe care le-am scris. (…)

VIDEO: Cum rezolvă şeful Poliţiei Rutiere cazul şoferului care, sătul să fie umilit în trafic, l-a oprit pe şmecherul cu Audi să se bage în faţă în coloană

(…) În ultima perioadă, sunt semnalate tot mai multe cazuri de agresiuni în trafic, care variază de la simple şicanări sau bătăi la focuri de pistol şi atacuri cu arme albe. Agresivitatea şoferilor în trafic a crescut mult faţă de anii trecuţi, chiar dacă numărul accidentelor a scăzut, iar explicaţia Poliţiei Rutiere este că mulţi români au ajuns să nu mai respecte regulile în general, nu doar pe şosele, “isterizaţi” de presiunile sociale.

“Cred că e vorba de starea naţiunii. Toţi sunt isterici, cu nervii la pământ, nu mai există nici un fel de toleranţă şi de calm. Poate că este vorba despre condiţiile sociale. Am ajuns într-un impas unde nici o regulă nu mai funcţionează şi nu mă refer doar la regulile de circulaţie, a spus Lucian Diniţă. (…)


Categorii

Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

32 Commentarii la “NOUA DEZORDINE SOCIALA. E si oficial: CRESTE MAREA VIOLENTA. Romania, tara clanurilor si smecherilor care au preluat controlul strazilor

 1. Pai asa cum s-a facut invatamantul praf, asa s-a procedat si cu sanatatea, si cu politia.
  Totul pentru a fi micsorat “aparatul”, totul spre “eficientizarea” sistemului, de parca sectoarele astea ar fi create pt a aduce venituri, nu pt a DESERVI cetatenii si a-i asigura un viitor tarii prin educatie, sanatate, ordine…
  E clar ca astfel de fenomene vor continua, se vor amplifica.

 2. Tot timpul au fost smecheri si golani si vor fi cat va tine pamantul. Cineva, odata, intrebat de ce face ceea ce face, a cazut pe ganduri pret de cateva secunde, apoi a raspuns firesc: pentru ca pot. Asa si atunci, pe vremea militianului-zeu, asa si acum in vremea omului-gorila. Li se da mana libera, fac si ei ce pot. Deocamdata se lupta intre ei, ca ii roade defapt nevoia de a fi socotiti drept “cel mai smecher”. Inca nu au ajuns la omul de rand.
  Problema va fi atunci cand vor ajunge masa de manevra pentru a crea haos, caci sunt foarte usor de manipulat. Dar si atunci ramane la latitudinea noastra cum ne vom raporta noi la ei. Caci dupa parerea mea nu e tocmai fericita impartirea Romaniei- a lor si a noastra. Si ei sunt de-ai nostri. Nu este o Romanie profunda si o Romanie superficiala; 2 Romanii care se ciocnesc din cand in cand. Suntem toti fii ale aceleasi mame. Si din cauza noastra, a neimplicarii, a indiferentei, a lipsei de curaj, a lipsei de pocainta sincera au aparut acestia. Si chiar si asa, fiecare dintre ei are undeva, in neamul lui un unchi, un mos, o baba, o cumatra, o nasica, o mama, o sora, un var de al saptelea, un prieten macar care la vremea cuvenita poate sa plece genunchii si sa puna o vorba pentru el in fata lui Dumnezeu.
  E clar ca se urmareste lehamitizarea cetateanului si obtinerea acceptului acestuia in vederea instaurarii controlului total. Depinde un pic si de rabdarea noastra, caci trebuie sa discernem inainte de a ne preda libertatea. Fiara oricum vine, important e sa nu ne gaseasca nepregatiti.

 3. Nu ma mira absolut deloc. De foarte multi ani, multi, multi, chiar inainte de Revolutie, m-am izbit de diverse manifestari de violenta pe strada care frizau absurdul,lipsa de motivatie. Acei nenumarati “pierde vara”, cu ceafa groasa care stateau si scuipau seminte la colt de strada s-au transformat in mari sefi de clan. Acei tigani care se ocupau cu ciubucareala inainte de Revolutie au devenit “mari” traficanti,etc. Ingredientele au existat de multa vreme. Ei numai s-au umflat datorita contextului favorabil. Si apropo de context. Stiti ce usor sint de pusi la punct astia? Chiar foarte usor. Cu armata (care nu mai exista). Si cu legea martiala. Dar aplicata corect, evident, adica nu asupra cetatenilor nevinovati ci asupra clanurilor si asa-zisilor “smecheri”. Si asta pentru ca nu inteligenta ii da afara din casa. Ei sint de tip imbeciloid. Dupa generatii si generatii de parazitism, fara educatie, traind dupa legea lui: maninc, beau, dorm si ma-n-multesc si totul fara munca, nu avea cum sa rezulte altceva. Si ar mai fi ceva, confiscarea averilor astora care sint enorme, puse cap la cap. Pai ginditi-va ca romanii plecati la munca de jos, la capsuni si ceapa trimiteau citeva sute de milioane de euro in tara pe an, ia ginditi-va la astia care traiesc mai bine decit romanii din jafuri facute prin strainatate si retele de prostitutie….v-ati gindit citi bani au? Si nu bani virtuali. Ci aur!S-ar acoperi jumate din datoria Romaniei. Si toate astea s-ar putea face fara sa se instaureze nu stiu ce regim de dictatura. Dar noi traim in vremuri ciudate, in care batrinii cu pensii de mizerie sint impozitati si numiti nesimtiti pentru ca indraznesc sa mai traiasca inca, in timp ce astia….

 4. … tocmai fiindca exista clar si programatic acest interes. E nevoie sa se lase mana libera tuturor acestora, ca apoi sa se poata pune catuse si calus oamenilor normali. Si daca nu existau, ei oricum trebuiau inventati. Ca si teroristii.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/08/08/restructurarile-din-politie-sunt-pe-cale-sa-arunce-in-aer-ireversibil-siguranta-si-ordinea-publica-cine-si-de-ce-are-interes-sa-dea-mana-libera-infractorilor/

 5. @admin
  deci prezumtia de nevinovatie e doar o vorba goala… ca si justita din Romania, din care nu a mai ramas decat… ideea suprema de justitie vb lu’ Platon saracu’…

 6. @petra

  Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar nu se poate, nici cu armata, nici cu legea marţială şi nici cu confiscarea averilor. Pur şi simplu nu poate fi aplicată o astfel de iniţiativă, nu poate fi legiferată, iar în afara legii ar da naştere unor abuzuri îngrozitoare. Dar frustrarea ne împinge uneori spre soluţii drastice, care nu mai ţin cont de aproapele nostru. Restabilirea ordinii publice nu este greu de înfăptuit. Cred că este cea mai documentată problemă crimonogenă şi cu cea mai lungă tradiţie doctrinară. Însă în lipsa unor soluţii sociale (sociologice), soluţia cea mai eficientă are un caracter pur aflictiv. E uşor să zdrobeşti.. Apoi dacă din 3 milioane de euro, un infractor a muncit pentru 10, cum dovedeşti care sunt produsul infracţiunii şi care sunt rodul unei activităţii licite. Care creştin ar risca vreodată să să-şi ia asupra sa o astfel de nedreptate?
  Decât să sufere un nevinovat mai bine să scape 100, cred că trebuie să fie principiul nostru de căpătâi, atunci când propunem soluţii pentru aceste probleme. Altfel, vă mulţumesc pentru comentarii şi pentru activitatea dumneavoastră pe acest site. Iertaţi-mă! Doamne, ajută!

 7. @utzu.
  De fapt si eu si dvs. vorbim basme de adormit copii. Nici ceea ce spun eu nu este realizabil, pentru ca n-are cine s-o faca institutional, logistic si responsabil. Nici ceea ce spuneti dvs. nu (mai) este realist: metodele sociologice de rezolvare a unei probleme de genul asta, care sa nu implice coercitie de un grad ridicat (e.g. corporala) au efecte numai daca segmentul respectiv, la nivel mental cel putin, INCA mai are sentimentul ca societatea in care traieste, statul, cetatenii, au posibilitatea sa: 1. le ingradeasca activitatea si 2. sa le ofere solutii mai bune decit cele provenite din modul lor de trai parazitar (ceea ce este practic este imposibil, ei fiind un fel de sac fara fund care cer doar bani si privilegii in schimbul a nimic). Dar ei au inteles ca mai ales pirghia 1 nu mai functioneaza pe cele doua nivele principale: nivelul statului- care este corupt si propice activitatilor lor si 2. nivelul social, al cetateanului de rind, care de multa vreme i-a obisinuit cu un comportament las si cu sentimentul ca orice ar face reactia la nivel social nu va exista, pentru ca “voi romanii sinteti lasi si scuip pe voi” ca s-o citez pe o tiganca dintr-un cartier din Bucuresti.

  Asa ca, aluatul asta toxic a dospit, a dospit, s-a umflat, s-a tot umflat. Si la nivel mental (asta este fundamental) ei nu mai au oprelisti: ati observat aroganta extraordinara a astora. Ori, va intreb, ce strategii sociologice, sau atitudini crestine mai pot fi aplicate unor astfel de specimene in acest caz?

 8. @petra si utzu: vin si eu cu basmul meu: ocna, tata. Munca silnica pe viata sau pe cate 2, 5, 15, 20 ani, in functie de gravitatea infractiunii, inclusiv pt inaltul demnitar prins cu mâţa.n sac. Fara pedepse corporale degradante, fara pedeapsa cu moartea, anticrestina. Sa stea baietii sa taie sare, canale, sa faca autostrazi, linii de centura, galerii de metrou – dar câte nu sunt de facut? Sa mediteze la faptele lor. Desigur, bat câmpii, acum nici munca in folosul comunitatii mi se pare ca nu mai e obligatorie, presupune acordul impricinatului.

 9. 🙂

  Perfectă dreptate. Un renumit profesor de psihologie judiciară de la noi, a susţinut că nu se poate aborda infracţionalitatea ţigănească cu instrumentele noastre “constituţonale”. Cred că s-ar putea scrie cu succes un tratat despre psihologia infractorului ţigan, doar că nu şi-ar asuma nimeni derizoriul şi hărmălaia în care ar fi atras apoi de străjerii nondiscriminării.. etc. Oricum, in nuce, ideea era că aceştia trăind exclusiv pentru clipa prezentă, lipsindu-le sau având inhibată nevoia de a previziona, de a planifica ceva din viitorul lor, în afara unor deziderate de ordin patrimonial, nu prefigurează ameninţarea cu “deschiderea procedurii judiciare” ca o ameninţare iminentă. Ideea e că singurul stimul la care reacţionează este iminenţa corciţiei fizice. Doar când sunt conştienţi că urmează să o încaseze ŞI CĂ NU SE VOR PUTEA RĂZBUNA, pot fi modelaţi înspre comportamente sociale relativ normale.
  Strategiile care trebuiesc aplicate trebuie să vină în forma aceasta: http://www.scribd.com/doc/51590661/Stategia-nationala-de-ordine-publica , doar că trebuie să fie gândite (punct) în aşa fel încât să fie şi aplicate.

  Ideea de aplicat nu e revoluţionară: bagi toate oile în ţarc, iar dacă vor să pască pe păşune, le va fi deschisă o singură ieşire: activitatea licită (metoda ceauşescu). În 300-400 de ani, cred că s-ar rezolva această problemă. Nu cred să funcţioneze vreo soluţie care să excludă ţarcul. Experimentul care a implementat ţarcul fizic http://www.adevarul.ro/actualitate/romani_in_italia/Zidul_tiganilor-_din_Baia_Mare_a_ajuns_in_presa_italiana_0_529147306.html , nu “pare” a funcţiona: http://www.ziare.com/baia-mare/stiri-actualitate/tiganii-din-baia-mare-fura-zidul-ridicat-in-jurul-lor-2360298. Să îi cipăm?

 10. @Anonyma

  De este pedeapsa cu moartea asa, generic vorbind, anticrestina ? In Vechiul Testament este prevazuta in clar. La fel si in Noul Testament.

 11. @Lucian
  eu consider ca o persoana care adera sufleteste la preceptele crestine nu ar putea structural sa admita macar ideea de a ridica viata unui om. O religie care propovaduieste iubirea de dusmani, singura religie, nu poate admite uciderea. In plus crestinismul este coerent cu sine nu poate pe de o parte sa propovaduiasca iubirea si pe de alta parte sa recomande pedeapsa capitala. Cand spun crestinism, inteleg crestinism ortodox. Abuzurile lui Torquemada nu au legatura cu noi.

  in vechiul testament pana si uciderea animalelor ar fi considerat un pacat – Dumnezeu recomanda dieta vegetariana (ca nu gasesc o sintagma mai putin de lemn) acolo unde afirma ca ne-a dat spre hrana iarba pamantului.

  Cu atat mai mult cu cat omul poarta chipul si asemanarea lui Dumnezeu, indiferent cat de pacatos ar fi, cat de abominabile faptele lui, trebuie sa-l iubim pe el caci si Dumnezeu face sa rasara soarele si peste cei buni si peste cei rai – iar prima porunca este sa ne iubim aproapele. Si sa fim sfinti asa cum El este sfant.

  in afara de asta, nu rezolva absolut nimic pedeapsa cu moartea. Cercetari criminologice constata ca rata infractionalitatii nu scade in state care nu au abolit-o, ba uneori chiar dimpotriva. Pe de alta parte nu este corect sa repari o infractiune (de exemplu de coruptie, cum am auzit ca s-a intamplat in China) printr-un omor. Dispare ideea de echilibrare a pedepsei cu gradul de pericol social al faptei. Si chiar asa sa fie, viata este principala valoare. cata vreme nu putem sa cream nimic nici macar o ganganie vie, nu avem dreptul nici sa suprimam. iar daca ne consideram civilizati, vom utiliza alt tip de argumente decat stereotipia uciderii, proprie celui condamnat.

  faptul ca pedeapsa cu moartea exista in istorie si este prevazuta clar atat in Vechiul cat si in Noul Testament nu inseamna decat ca este atestat un fapt, dpv istoric, nu am gasit nicaieri o idee din care sa reiasa utilitatea pedepsei acesteia sau faptul ca profetii sau Hristos adera la ideea pedepsei capitale. Peste tot insa intalnim iertare si dragoste.

 12. @Anonyma, Lucian:

  Pedeapsa cu moartea este un subiect care de obicei straneste controverse prea putin constructive, din cate am observat, poate ca nu merita sa ne… omoram prea mult argumentand intr-o directie sau alta, mai ales ca nu e o miza neaparat importanta.

  in vechiul testament pana si uciderea animalelor ar fi considerat un pacat – Dumnezeu recomanda dieta vegetariana (ca nu gasesc o sintagma mai putin de lemn) acolo unde afirma ca ne-a dat spre hrana iarba pamantului.

  Totusi in VT se specifica in clar care animale sunt ”spurcate” si care nu, adica vechii evrei erau departe de a tine o dieta vegetariana, ci consumau si animale, aplicand chiar regulile Leviticului. In plus, cultul vechilor evrei, cultul arhetipal al Bisericii, se baza pe sacrificii cu animale.

 13. @utzu. Si ar mai fi o solutie foaaaaarte rapida si deja aplicata in cel putin doua tari (din cite stiu eu): Australia (cu aborigenii) si in Elvetia (parca dar nu sint sigura): le iei copiii si ii dai spre infiere.Intr-o singura generatie ai terminat cu problema lor. PEntru ca ei isi perpetueaza mentalitatea asta din generatie in generatie. Evident, evident, si solutia asta este utopica in contextul romanesc unde copii de romani, vorba aia, sint parasiti si sint prea putine familii dornice sa infieze.

 14. petra,

  “…ce strategii sociologice, sau atitudini crestine mai pot fi aplicate unor astfel de specimene in acest caz?”

  Pe aceasta chestiune trebuie insistat. Ca pana la urma trebuie sa-ti aperi familia si proprietatea de astfel de specimene.
  Jigodiile ar putea sa puna mana pe arme de foc adevarate, in curand si in masa. Contextul e favorabil. Politia, in aceste conditii va avea ca singura menire de a exista, aplicarea legilor tampite pe oamenii normali si linistiti, rapindu-le astfel orice posibilitate de a se apara impotriva clanurilor inarmate.

  Deci, e facem?

 15. `…le iei copiii si ii dai spre infiere`.Si totusi,`binele` cu forta nici Dumnezeu nu obisnuieste sa-l faca…Ma scuzati!

 16. De acord cu Ovidiu, mi se pare exagerata ideea cu luatul copiilor cu forta, mai ales, ca ei inca se mai inmultesc si fac copiii, pe cand noi civilizatii romani ni-i omoram din timp! Sa nu uitam totusi cum spunea parintele Proclu: curand vom fi judecati ca ortodocsi dupa legea ortodoxa, si in comparatie cu cei de alta lege, care vor fi judecati dupa legea lor.

  Nu cred ca trebuie sa aplicam tactici ale guvernelor civilizate de exterminare a populatiilor de aborigeni. In Canada le dau alcool si droguri de mici copii si apoi declara oficial ca aborigenii nu suporta alcoolul si drogurile. Si totusi, Dumnezeu ii tine, pentru ca aborigenii se inmultesc, in comparatie cu populatia alba care 50% are probleme de fertilitate. Oare de ce?

 17. Mi se pare că mai mult am ispitit cu spusele mele, decât să vin în completarea/ajutorul cuiva. Iertaţi-mă, vă rog!

  Voiam doar să spun că această tactică a struţului, pe care o are ţara noastră acum cu privire la INFRACŢIONALITATEA ţigănească măruntă (http://www.antena3.ro/romania/craiova-peste-100-de-romi-au-golit-un-tir-cu-alimente-care-se-rasturnase-pe-sosea-134029.html), nu poate funcţiona. Mai mult, având gura plină de nisip, nici nu ne prea putem bucura de alte lucruri frumoase ale vieţii, dezvoltăm frustrări şi patimi şi alunecăm periculos de mult spre judecarea aproapelui şi generalizare.

  Remediul trebuie să vină tot pe o cale legală (încă o strategie/viziune :P), care să ţină cont de “particularităţile” etnice şi să aibă un pronunţat caracter aflictiv, întrucât mulţi dintre infractori, sunt imuni/insensibili la alţi stimuli, mai creştineşti. Dar subliniez, măsurile trebuie să aibă caracter aflictiv, noi trebuie să şe aplicăm cu toată dragostea şi durerea pentru suferinţa produsă aproapelui (mă rog, cei care au ajuns la această măsură).

  Problema este că o măsură cu caracter “aflictiv”, înseamnă o măsură cu caracter de pedeapsă, aplicată în lipsa unei activităţi infracţionale propriu-zise (altfel, eu creştinul, îi zvârl direct la închisoare, teoretic). Deci ajungem să pedepsim aprioric pe cale administrativă, în ideea/speranţa binelui “mai mare” (nu că ar avea grad de comparaţie). Cei ce l-au citit pe Soljeniţân sau literatura noastră de detenţie cunosc consecinţele, cele mai cunoscute fiind tendinţa de a spori duritatea măsurilor în momentul în care ineficienţa devine evidentă sau entuziasmul sălbatic şi vindicativ, dacă totuşi soluţiile funcţionează. Însă de undeva trebuie pornit.. în restabilirea celor 2 puncte de care vorbea doamna Petra la 19.23.

  Ori aplic legea penală pentru fiecare mărunţiş şi gripez sistemul penitenciar, măresc excesiv gradul de contagiune criminală deja existent (cea mai gravă problemă a detenţiei) ori dezvolt alt sistem (sic), care să preia rolul detenţiei sau unul care să propună măsuri sociale/sociologice, de control intruziv etc.

  Apoi, nu ştiu câţi dintre cititori au copii, dar apropo de ultima soluţie propusă, vă propun să parcurgeţi următoarele 2 articole:
  http://www.jurnalul.ro/special/special/copii-romani-rapiti-de-statul-italian-117634.html
  http://www.gandul.info/international/planificare-familiala-in-stil-chinezesc-zeci-de-copii-confiscati-in-china-de-la-parinti-de-catre-autoritati-8573980

  Iertaţi-mă pentru vorba multă şi fără folos. Doamne, ajută!

 18. Ohohooo! Vad ca referinta mea apropo de copii a stirnit proteste in masa :).
  Poate pe buna dreptate….poate nu. Desi ar fi multe de spus apropo de subiectul asta…pentru ca unii sint copiii crescuti de tigani si altceva sint copiii crescuti de…romani (in cazul asta). Adica educatia si mediul familial, mentalitatea, etc, difera radical si de aici porneste totul: de la educatie. Dar sigur, datorita vremurilor in care traim propunerea asta s-ar putea sa aiba o aplicatie cu efect de bumerang, si sa fie folosita invers….In rest, scrupule crestinesti apropo de “vai de mine,le luam copiii”, nu prea mi-as face- cu o educatie normala, copiii vor evita sa devina hoti, criminali, pesti, etc,etc.Dar asta, se poate intimpla numai intr-o societate sanatoasa moral si cu un sistem de guvernamint normal. Deci NU la noi!
  Domnule Utzu, m-am uitat razant pe ce spuneti dvs. si aveti dreptate. Ceea ce propuneti dvs, pare fezabil, dar NUMAI daca am trai intr-un stat normal cu politicieni normali la cap! Adica daca ar avea cine sa puna in aplicare asa ceva. Si aici e mare problema! Noi nu mai traim demult in normalitate….

 19. Subscriu cu tristeţe şi în totalitate. Oricum un alt sistem, despre care vorbeam, alternativă la ce există deja, e orice numai fezabil nu. Ca să fie eficient ar trebui reiterată o acţiune în genul deportărilor în Bărăgan sau o iniţiativă echivalentă de izolare a celor mulţi, de către câţiva (puţini). Singurul instrument viabil de folosit ar fi constrângerea, altfel, nu ar renunţa la modul lor de vieţuire. Constrângerea duce întotdeauna la abuz, întrucât nu ţine cont de particularităţile şi nevoile fiecărui suflet în parte.

  La cealaltă extremă e corectarea unora (puţini) de către mulţi, soluţie care este acum implementată, cu servicii sociale, presiunea comunităţii, responsabilitate aruncată exclusiv în spatele autorităţilor locale etc.. funcţionează după cum vedem.

  A treia abordare, s-ar referi la o politică penală selectivă foarte dură, care să sancţioneze sever o anumită tipologie de infracţiuni comisă de o anumită categorie de infractori. Mai la vedere sau mai ocult, mai informal.. şi această soluţie este aplicată de instanţe de ceva vreme, doar că, având în vedere specificul psihologic de care aminteam mai sus, nu se vor vedea în veci consecinţe.

  A patra soluţie, cea creştină, ar fi răbdarea, rugăciunea şi mulţumirea pentru încercările pe care le primim, prin aceşti fraţi ai noştri. Eu am mai postat la un moment dat un comentariu pe acest subiect, în care consideram că ţiganii sunt un mare mare bine (sic) pe care l-am primit, pentru motive pe care nu le mai repet, întrucât nu ştiu cât de bine a fost primit. Oricum pare singura cu adevărat fezabilă..

  O soluţie cu aplicabilitate strict personală, pe care nu o pot recomanda altcuiva, e să întorc această atenţie acordată ţiganilor, politicienilor, maghiarilor şi oricăror altor “adversari” mai mult sau mai puţin generici, către interior, să-mi schimb luminătorul. Doamne, ajută!

 20. Da, este singura varianta ramasa. Restul sint epuizate sau timpul la care mai puteau fi aplicate a trecut. Parintele Justin are dreptate.

  Si da, sint foarte de acord cu faptul ca tiganii, maghiarii si altii nu fac decit sa ne puna in fata oglinda propriei noastre mizerii: lipsa de unitate si multa invidie, multa lasitate, multa tradare, si un enorm egoism care depaseste limitele rationalului, pentru ca eu nu am mai vazut popor care sa loveasca in sine insusi cu atit de mare dispret si nepasare, asa cum este cel din care facem parte noi.

 21. Ţigani găsim în cam toate ţările Europei, dar nicăieri nu au avut “loc” să facă ceea ce au făcut la noi, în aşa fel încât, chiar dacă cu multă exagerare şi rea voinţă din partea presei internaţionale, am ajuns să fim asimilaţi cu ei. Spunea părintele Arsenie Boca un lucru pe care mulţi îl ştiu deja, şi anume că din cauza faptului că românii fac multe avorturi, va veni o zi în care ţiganii ne vor domina. Şi ziua aceasta a şi venit. Mai spunea părintele Nicolae Tănase că un lucru asemănător s-a întâmplat şi cu sărbii şi turcii. Când un mare domnitor sârb a câştigat o bătălie importantă asupra turcilor, conducătorul acestora a spus că va veni o zi în care nu-i va mai învinge pe sârbi pe cîmpul de luptă, ci îi va domina numeric, prin faptul că ei nasc mai mulţi copii decât sârbii. Vedem astăzi ce răspândire mare are religia musulmană în acele teritorii, Albania de exemplu devenind o ţară aproape complet musulmană. În rest subscriu celor spuse de petra în ultimul comentariu. Este dureros de exact şi de ruşinos, mai ales pentru o ţară ortodoxă aşa cum este România.

 22. Intervin si eu cu o arecare intarziere in discutie…, cu cateva idei despre “pacatul actual” cel mai grav al neamului nostru romanesc…

  Romanii de astazi nu mai sunt decat intr-un procent foarte mic “ortodocsi” in gandire, si ce sa mai spunem de “ORTOPRAXI”, adica crestini drept TRAITORI dupa cerintele Ortodoxiei…!
  Cea mai mare problemea a neamului nostru este PACATUL UCIDERII de prunci nenascuti…adica zecile de milioane de AVORTURI…!
  De la acest mare pacat al uciderii PROPRIULUI VIITOR, i se treage acestui popor tot raul si necazul in care zace si se zvarcoleste…acum si i se vor trage si alte multe rele in viitor…!
  Eu ma mir si indignez si chiar SCARBESC pana la lehamite de IMPOTRIVIREA (alt cuvant mai potrivit nu gasesc acum pentru a descrie recatia “sablon” pe care o manifesta si exteriorizeaza…) pe care o arata multi romani si mai ales romanece, cand vine vorba de a FACE COPII, sau cand le dai un sfat sa faca copii…!
  (Fac o mica digresiune…cand intru in discutie cu tineri proaspat casatoriti care nu au copii sau care au NUMAI UN COPIL, si le spun ca eu am 5 copii…si ca mi-as mai dori si altii…, observ ca imediat “ma ocolesc” si repejor ma evita in continuarea unei astfel de discutii pe tema copiilor si a nasterii de prunci…!)

  Pot sa fie romanii oricat de BUNI si darnici si ospitalieri si de omenie si cumsecade si oameni de treaba in viata lor si in tara lor si intre alti oameni din alte tari, acolo unde i-a dus viata si nevoile existentei, dar pentru ca NU ASCULTA DE STAPANUL lor Dumnezeu si de Poruncile Lui…si pentru ca NU LASA PRUNCII SA VINA PE LUME…si mai ales pentru ca II AVORTEAZA pe cei care sunt deja PE DRUM…romanii sunt nu oameni “buni”, ci “NEBUNI”…si FOARTE PACATOSI in fata Ochilor Lui Dumnezeu, si comparati si pusi in balanta DREPTATII LUI DUMNEZEU, cu pacatosii altor neamuri, fie ele chiar si pagane…nu gresesc daca spun ca romanii cei crestini ortodocsi, se afla (pentru pacatul acesta al UCIDERII DE PRUNCI) intr-o stare de VINOVATIE mai mare decat cei care nu sunt crestini si nu-L cunosc pe Hristos…!

  Si ma intreb de multe ori..oare de ce arat atata ORBIRE si atata LIPSA DE INTELEGERE a faptului ca PRUNCII nu sunt o povara pentru o familie si o natiune, ci din contra o “BINECUVANTARE” ?? Fiindca ei vin pe lume cu DARURI si BINECUVANTARI de la Hristos, si pentru ei, pentru COPII, Dumnezeu trimite MILELE SALE CELE BOGATE peste familiile si popoarele care ii au si ii iubesc…

  In urma cu cateva luni se scria intr-un articol pe acest site…”ROMANIA S-A AVORTAT PE SINE”…si cata dreptate a fost intr-o astfel de “remarca” si subliniere si semnal de alarma…!

  De cine se TEME (azi si acum…) LUMEA? si in fata cui a ajuns sa se PLOCONEZE “magulitor” OCCIDENTUL?, daca nu in fata poporului care are CEI MAI MULTI PRUNCI si cei mai multi oameni – CHINA !
  Russia si-a stabilit ca in urmatorii 5 ani (da, numai 5…) sa-si creasca populatia cu peste 25%…!

  Sarmana Romanie…, cum iti ucizi tu viitorul si cum nu lasi sa vina pe lume tocmai “cei” care pot sa-ti aduca ajutor si binecuvantari si MILA si INVIORARE de la Dumnezeu…!

  Fiecare POPOR si-a primit pentru pacatele sale “CANONUL DE PEDEAPSA” de la Dumnezeu…!
  Romanilor le-a randuit Cel De Sus, saracie, unilinta de la alte etnii si nemauri care se poarta aproape ca stapani in tara asta, greutati financiare, indatoriri in masa catre banci straine, si PARASIREA TARII de catre TINERETUL EI, care trudeste la “prosperitatea si propasirea” altor popoare (pe cand ar putea sa trudeasca pentru binele propriei tari)….SI TOT NU INTELEG ROMANII starea lor jalnica de pacatosenie si ORBIRE in care se gasesc…si ce-i mai rau, nici NU VOR SA FACA POCAINTA pentru aceasta stare de PACAT in care au ajuns…!

  Cel mai grav este ca nu-i vezi nici macar pe cei in varsta, mai ales femeile in vartsa sa LE DEA VREUN SFAT BUN celor tinere ca sa faca copii, ba din contra vezi si auzi ca le indeamna pe cele tinere SA NU FACA COPII si sa-i DEA AFARA din pantece, caci chipurile “traim vremuri de greutati”…
  Iarasi grav este si faptul ca romani gasesc si vad CAUZA RELELOR care au ajuns sa se aciuasca in tara asta, oriunde altundeva, fie in politica, in criza economica, in coruptia aparatului de stat, etc…dar NUMAI IN ACEST PACAT CAPITAL pe care nici un alt neam din lume nu l-a savarsit si nu-l SAVARSESTE INCA precum romanii – UCIDEREA DE PRUNCI – nu vad si nu inteleg nicidecum CAUZA RAULUI si NECAZURILOR acestui neam…!

  Ce sa mai adaug…daca nu ne vom intoarce cu fata inimii si mintii noastre si din tot sufletul, catre CEL DE SUS, si daca nu vom face POCAINTA adanca si REALA pentru pacatul ACESTA, vom primi si alte pedepse si mai greele de la Domnul, caci acest neam romanesc…a ajuns sa traiasca mai rau decat paganii…!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti…!

 23. Pingback: (video) "Profetism" al crizei si pe malul Dambovitei: Sebastian Lazaroiu despre NOUA ORDINE INSTITUTIONALA ce i se pregateste Romaniei
 24. Pingback: Se intampla in Romania (I): DOAR DUMNEZEU NE MAI APARA? MAI AVEM POLITIE? LA CE MAI FOLOSESTE 112? LA CE SA NE MAI ASTEPTAM?
 25. Pingback: ROMANIA SUB TIRANIA DEMENTEI. Ce denota cazul incredibil al agresiunii din meciul de la Ploiesti? CINE SI CUM FACE LEGEA? DISOLUTIA TOTALA A AUTORITATII
 26. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
 27. Pingback: TORTIONARI IN ROMANIA ANULUI 2012 (1): Ziaristul Lucian Negrea batut bestial, fara vina, de jandarmi si politisti. Huliganii lasati sa distruga, nestingherit (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt
 28. Pingback: “ANARHIA” CONTROLATA – PRETEXT PENTRU INSTITUIREA STARII DE NECESITATE SAU PENTRU REPRESIUNI (in perspectiva)? - Razboi întru Cuvânt
 29. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Razboi întru Cuvânt
 30. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare