OBAMA da pe fata “vina” RUSIEI: se afla “DE PARTEA GRESITA A ISTORIEI”. “Trilateralul” BRZEZINSKI il compara pe PUTIN cu HITLER si vrea ca trupele NATO sa intre in ALERTA/ POLONIA JOACA TARE/ FMI vine sa “ajute” KIEVUL/ Diversiunea “ULTIMATUMULUI” rusilor catre Fortele Navale Ucrainene

4-03-2014 15 minute Sublinieri

Barack Obama, Vladimir Putin

sursa foto: politico.com

 • Hotnews:

Divergente UE – SUA pe tema Rusiei. America cere sanctiuni economice impotriva Moscovei, dar UE se opune – document secret

Statele Unite au cerut aliatilor europeni sa impuna sanctiuni economice Rusiei ca urmare a interventiei in Crimeea, dar s-au lovit de raspunsul ferm al acestora. Principalul oponent al ideii este Marea Britanie care, sub presiunea centrului financiar din Londra, sustine ca nu trebuie luata o astfel de masura decat in situatia in care Rusia ar prelua controlul asupra Crimeei, potrivit unui document guvernamental secret fotografiat in Downing Street. Conform acestui document, se doreste responsabilizarea si marirea rolului ONU in Ucraina in detrimentul UE sau NATO. Documentul a fost fotografiat de catre fotograful liber profesionist Steve Back, specializat in detectarea de documente secrete guvernamentale. Documentul a fost in posesia unui functionar desemnat de premier pentru a participa la discutiile despre Ucraina din Consiliului National de Securitate, potrivit The Guardian.
Ce prevede documentul:

 • Sa nu se impuna sanctiuni economice Rusiei, iar Centrul Financiar londonez sa nu fie inaccesibil Moscovei
 • Descurajarea discutiilor (cum ar fi in cadrul NATO) despre pregatiriea urgenta a unor contingente militare ce ar urma sa fie trimise in Ucraina
 • UE sa fie pregatita sa aprovizioneze de urgenta cu gaze Ucraina in cazul in care Rusia ar sista exporturile spre aceasta tara
 • Elaborarea unui “pachet de asistenta” penru Ucraina in comun cu Germania
 • Asigurarea monitorizarii situatiei din Crimeea de catre OSCE sau ONU (dar nu UE)
 • Marirea presiunii a liderului ONU pentru a prelua controlul in gestionarea situatiei din zona
 • Organizarea unui summit de urgenta al liderilor UE pentru a dezbate situatia din Ucraina si a analiza actiunile Rusiei in Crimeea

Totusi, premierul britanic David Cameron a declarat la sfarsitul sedintei Consiliului National de Securitate ca este necesara detensionarea situatiei din zona si in relatiile cu Rusia, dar ca trebuie trimis un mesaj clar Moscovei ca nu se accepta o incalcare a suveranitatii si integritatii teritoriale a altei tari si ca se iau in considerare in caz contrar presiuni diplomatice, sanctiuni politice, economice sau de alta natura. “Ne dorim mai degraba o detensionare a situatiei decat sa vedem Rusia continuand pe calea pe care s-a angajat prin incalcarea suveranitatii si a integritatii teritoriale a altei tari. Apararea acestui punct de vedere ne va putea conduce sa recurgem la presiuni diplomatice, politice, economice si de alta natura”, a declarat seful Guvernului britanic la resedinta sa din 10, Downing Street. […]

Zbigniew Brzezinski: Daca Ucraina e zdrobita in timp ce Occidentul e spectator, libertatea si securitatea Romaniei, Poloniei si tarilor baltice vor fi amenintate

Zbigniew Brzezinski, consilier de securitate al presedintelui SUA si unul dintre cei mai respectati specialisti in politica globala, avertizeaza intr-un articol publicat de Washington Post ca Romania, Polonia si cele trei tari baltice vor avea de suferit daca Occidentul va privi nepasator cum Rusia zdrobeste Ucraina.“Daca Ucraina e zdrobita in timp ce Occidentul e spectator, libertatea si securitatea Romaniei, Poloniei si tarilor baltice vor fi amenintate”, scrie Brzezinski, care compara actiunile lui Vladimir Putin cu tactica utilizata de Adolf Hitler in 1938 si 1939, cind a anexat regiunea sudeta din Cehoslovacia si apoi intreaga tara. Politologul american sustine ca urmatorii pasi ai Rusiei depind si de reactia ucrainenilor, care la rindul lor privesc cu speranta spre Occident pentru ajutor. Fostul consilier pentru securitate avertizeaza ca Vestul nu poate privi nepasator spre miscarile lui Vladimir Putin: trebuie sa recunoasca noile autoritati ucrainene si sa promita armatei ucrainene sprijinul necesar pentru intarirea capacitatii defensive. In paralel, fortele NATO ar trebui puse in alerta.

Citeste aici tot articolul semnat de Zbigniew Brzezinski

 • Mediafax:

Barack Obama: Rusia a încălcat dreptul internaţional. Moscova este “de partea rea a istoriei”. Analizăm sancţiuni care ar izola Rusia

Rusia a încălcat dreptul internaţional prin operaţiunile din Crimeea, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, apreciind că Moscova este “de partea rea a istoriei” în criza din Ucraina.

“Există un consens la nivel internaţional asupra faptului că Rusia a încălcat reglementările internaţionale”, a declarat Obama, conform AFP. “Rusia este de partea rea a istoriei în criza din Ucraina“, a subliniat liderul de la Casa Albă.

“Măsurile luate de Rusia reprezintă încălcări ale suveranităţii ucrainene şi ale dreptului internaţional. Dacă Moscova continuă pe traiectoria actuală, examinăm măsuri economice şi diplomatice care ar izola Rusia”, a avertizat Obama.

“Ele vor avea un impact negativ asupra economiei (Rusiei) şi statutului său în lume”, a continuat el. “Eu îmi doresc ca poporul ucrainean să îşi poată decide singur destinul”, a subliniat Obama. “Rusia are legături istorice puternice cu Ucraina. Există legături comerciale puternice între cele două ţări (…), însă este inacceptabil ca Rusia să mobilizeze militari pe teren şi să încalce principii fundamentale recunoscute de întreaga lume”, a adăugat el.

În paralel, Departamentul de Stat a comunicat că Statele Unite analizează o gamă largă de sancţiuni care ar putea fi impuse Rusiei după operaţiunile militare în Ucraina.

“Suntem pregătiţi să avansăm în impunerea de sancţiuni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki. Oficialul american a evocat posibilitatea aplicării unor măsuri punitive asupra liderilor politici ruşi. Ucraina a acuzat luni Rusia că i-a lansat un ultimatum în legătură cu Crimeea, controlată de facto de comandouri armate. Această informaţie a fost dezminţită de Moscova.

Anunţând sporirea ajutorului economic american pentru Republica Moldova, angajată într-un proces de aderare la Uniunea Europeană, secretarul de Stat american, John Kerry, a denunţat la rândul său presiunile Moscovei asupra acestei foste republici sovietice.

“Îmi pare rău să spun, dar Rusia face presiuni asupra R.Moldova. Există probleme legate de sursele de energie”, a denunţat şeful diplomaţiei americane, adăugând că Washingtonul este “ferm angajat în direcţia aleasă de R.Moldova”.

John Kerry urmează să se deplaseze marţi la Kiev pentru a reafirma “sprijinul puternic al Statelor Unite pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei” şi a ameninţat Moscova cu măsuri de retorsiune dacă va continua “invazia” şi “agresiunea” în Crimeea.

Spre deosebire de Ucraina, R.Moldova a semnat la sfârşitul lui 2013 un acord de asociere cu Uniunea Europeană. Evocând situaţia “negativă” din Ucraina, premierul moldovean şi-a exprimat dorinţa pentru o cooperare şi un dialog “foarte activ” cu Statele Unite în domeniul securităţii.

Rusia a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei din Ucraina. Consiliul a început a treia întâlnire din ultimele patru zile. Ambasadorul rus: Viktor Ianukovici a solicitat AJUTORUL MILITAR al Rusiei

O nouă reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU pe tema crizei din Ucraina, convocată la iniţiativa Rusiei, se desfăşoară luni seară la New York, anunţă preşedinţia luxemburgheză a organismului. Aceasta este a treia întrunire a Consiliului din ultimele patru zile. Ambasadorul rus la ONU a declarat că Viktor Ianukovici a solicitat ajutor militar din partea Rusiei.

UPDATE 00:39 – Viktor Ianukovici a solicitat ajutor militar din partea Rusiei, a afirmat ambasadorul rus la ONU

Exprimându-se în faţa Consiliului de Securitate, Vitali Ciurkin a citit “un mesaj” adresat de Ianukovici lui Putin în care fostul preşedinte ucrainean afirmă că “Ucraina este pe marginea războiului civil în urma evenimentelor de la Kiev”. “Vieţile sunt ameninţate (…), oamenii sunt persecutaţi”, adaugă mesajul citat de ambasador.

Fostul preşedinte ucrainean “a cerut utilizarea forţelor armate ale Federaţiei Ruse pentru a proteja populaţia Ucrainei”, a subliniat ambasadorul rus la ONU.

Intervenţia rusă în Crimeea are ca obiectiv “apărarea compatrioţilor şi cetăţenilor noştri”, a mai declarat Ciurkin, repetând poziţia Moscovei.

Ianukovici este în continuare preşedintele legitim al Ucrainei, chiar dacă autoritatea sa este “nesemnificativă”, a apreciat luni premierul rus Dmitri Medvedev. Rusia a acceptat să îi asigure protecţia lui Ianukovici pe teritoriul rus, reapărut vineri pentru prima dată de la destuirea sa pentru a susţine o conferinţă de presă în oraşul rusesc Rostov-pe-Don (sud).

“Învingătorii (de la Kiev) vor să calce în picioare drepturile fundamentale” ale minorităţilor proruse şi “ne ameninţă compatrioţii şi flota la Marea Neagră”, a insistat Ciurkin. “Acţiunile Rusiei sunt legitime”, a conchis el.

Ambasadoarea americană la ONU, Samantha Power, şi omologii săi britanic, Mark Lyall Grant, şi francez, Gérard Araud, au respins, unul după altul, argumentele Rusiei.  Iniţiativa rusă în Crimeea “nu este o misiune de protejare a drepturilor omului, ci o încălcare a legislaţiei internaţionale şi a suveranităţii Ucrainei”, a afirmat Power. “Este un act de agresiune şi trebuie să înceteze“, a subliniat ea. “Nu există nicio dovadă de comitere de violenţe împotriva comunităţilor ruse sau proruse” din Ucraina”, a insistat ea. “Rusia reacţionează la o ameninţare imaginară”, a spus Power.

Adresându-se la Consiliul de Securitate, ambasadorul ucrainean, Iuri Sergheev, a subliniat că forţele armate ucrainene “au dat dovadă de reţinere până acum”, dar el avertizat în privinţa riscului de “provocări”, care ar putea fi utilizate de armata rusă pentru a ataca Ucraina. El a solicitat Consiliului “să autorizeze o mediere internaţională” în această criză.

Ianukovici este în continuare preşedintele legitim al Ucrainei, chiar dacă autoritatea sa este “nesemnificativă”, a apreciat luni premierul rus Dmitri Medvedev. Consiliul de Securitate al ONU a început, luni, o nouă reuniune, a treia în patru zile consacrată crizei din Ucraina. Această reuniune a fost convocată la cererea Rusiei, au anunţat diplomaţi. Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, a declarat în momentul intrării la reuniune că “va explica în detaliu poziţia Federaţiei Ruse” în această criză.

Omologul său francez, Gérard Araud, şi-a exprimat speranţa că Ciurkin “va aduce veşti bune, adică retragerea forţelor armate ruse la bazele lor” din Crimeea.

Rasmussen: NATO se reuneşte din nou de urgenţă, marţi, la Bruxelles

Ambasadorii celor 28 de state NATO se vor întruni marţi, la Bruxelles, într-o nouă reuniune de criză de pe tema evoluţiei situaţiei în Ucraina, la cererea Poloniei, care apreciază că securitatea sa este ameninţată, a anunţat secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen.  Cele 28 de ţări membre NATO vor purta noi consultări, după ce Varşovia a invocat articolul IV al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Potrivit acestui articol, orice aliat poate cere o reuniune a Consiliului dacă îi este ameninţată integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea.

Conflictul ruso-ucrainean determină Polonia să reevalueze decizia de amânare a adoptării euro

Conflictul ruso-ucrainean referitor la Crimeea poate determina Polonia să reevalueze decizia de amânare pe termen nedefinit a adoptării euro, întrucât intrarea în uniunea monetară ar putea fi necesară pentru asigurarea stabilităţii, a declarat luni guvernatorul băncii centrale, Marek Belka.

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina s-au amplificat luni, după ce soldaţi ruşi au preluat controlul majorităţii facilităţilor militare din Crimeea.

“Această criză arată că merită să facem investiţii suplimentare în Uniunea Europeană. Merită probabil să analizăm problema apartenenţei la zona euro”, a spus Belka, citat de Wall Street Journal.

Anterior, Belka afirmase că nu sprijină adoptarea euro în viitorul previzibil, pentru că prin renunţarea la zlot Polonia ar pierde din instrumentele monetare, cu toate că pe termen lung rămânerea în afara uniunii monetare s-ar putea dovedi dificilă pentru Polonia, din punct de vedere politic. Comentariile şefului băncii centrale, ca urmare a tulburărilor din Ucraina, arată disponibilitatea Poloniei de a se apropia mai mult de centrul Uniunii Europene, ca mijloc de protecţie faţă de orice viitoare instabilitate din estul Europei.

Polonia avea ca obiectiv adoptarea euro în 2012, dar l-a abandonat în urma crizei financiare mondiale. Belka a mai afirmat luni că tulburările din Ucraina complică abilitatea Poloniei de a aplica politici economice şi monetare. Ca reacţie la evenimentele din Ucraina, principalul indice al bursei din Varşovia a scăzut cu 3,5%, iar zlotul s-a depreciat cu aproape 1%, la 4,19 unităţi pentru un euro.

Nave militare ruse, inclusiv submarine, efectuează exerciţii cu muniţie reală în Marea Baltică. ULTIMATUMUL dat forţelor ucrainene, infirmat. SUA despre presupusul ultimatum: “o escaladare periculoasă” – LIVE TEXT, LIVE VIDEO

Nave militare ruse şi echipaje ale Pazei de coastă au efectuat exerciţii cu muniţie reală în Marea Baltică, în largul coastelor enclavei Kaliningrad, în apropiere de Polonia, de ţările baltice, de Germania şi Suedia, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de RIA Novosti.

Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi la ora locală 5.00 (şi ora României), altfel vor fi luate cu asalt. Un un purtător de cuvânt al Flotei Ruse a negat informaţiile apărute în presă privitoare la ultimatum. Statele Unite au catalogat presupusul ultimatum din Crimeea drept “o escaladare periculoasă”.

UPDATE 20:39 – Statele Unite consideră că presupusul ultimatum din Crimeea ar fi “o escaladare periculoasă”

Statele Unite apreciază că presupusul ultimatum emis de armata rusă trupelor ucrainene ar fi “o escaladare periculoasă” a crizei, dar Rusia a negat că ar exista vreun ultimatum, relatează AFP.

“Dacă informaţiile privind ultimatumul sunt reale, ar fi o escaladare periculoasă a situaţiei“, a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Flota rusă de la Marea Neagră, staţionată în Crimeea, nu a emis niciun ultimatum militarilor ucraineni, afirmă un purtător de cuvânt al instituţiei, negând informaţiile în acest sens apărute în presă, relatează CNN. “Informaţiile despre presupusul ultimatum sunt o mizerie”, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului Flotei ruse din Sevastopol.

Surse militare citate de Interfax-Ukraine şi de BBC afirmau că Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi la ora 5.00 (5.00, ora României), în caz contrar ameninţând cu atacuri. Potrivit presei, toate bazele militare ucrainene din regiunea prorusă Crimeea sunt înconjurate de militari ruşi.

[…] UPDATE 17:30 – Flota rusă la Marea Neagră dă ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi

Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi la ora locală 5.00 (şi ora României), altfel vor fi luate cu asalt, potrivit unor surse de la Ministerul ucrainean al Apărării citate de către agenţia Interfax-Ukraine, relatează BBC News online.

“Dacă până mâine (marţi) dimineaţa la ora (locală) 5.00 nu se predau, un asalt va fi lansat asupra unităţilor şi secţiunilor forţelor armate ucrainene din Crimeea”, sunt citaţi afirmând oficiali de la minister. Până în acest moment nu există alte confirmări din alte surse ale acestui ultimatum, precizează BBC.

Potrivit unui corespondent BBC la Moscova, Richard Galpin, purtători de cuvânt militari ruşi nu oferă, în prezent, nicio informaţie despre acest ultimatum. “Nu este surprinzător. Dacă ameninţarea a fost adresată, militarii (ruşi) nu sunt susceptibili să spună ceva în acest stadiu“, potrivit corespondentului. Însă Biroul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea a confirmat pentru BBC ultimatumul adresat de către Flota rusă la Marea Neagră.

Pe de altă parte, postul de televiziune BBC a primit o imagine în care preşedintele rus Vladimir apare coborând dintr-o aeronavă pe aerodromul de la Kirilovski, în vestul Rusiei, pentru a asista la exerciţii militare în desfăşurare în regiune. De asemenea, un expert în domeniul securităţii internaţionale, Ian Brzezinski, afirmă că o mobilizare a forţei de intervenţie rapidă a NATO se află printre patru opţiuni pe care Alianţa Nord-Atlantică este necesar să le ia în considerare în vederea consolidării securităţii ucrainene, într-un material adresat Consiliului Nord-Atlantic, organul de conducere al Alianţei. O asemenea evoluţie implică trimiterea de nave NATO la Marea Neagră.

Potrivit unei postări pe blogul Atlantic Council, un think-tank cu sediul la Washington, cele patru propuneri ale lui Brzezinski, sunt o “asistenţă în domeniul securităţii”- incluzând armament antitanc, rachete sol-aer, muniţie, în contextul interacţiunilor armatei ucrainene cu NATO în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace, găzduirii unor exerciţii ale Alianţei Nord-Atlantice şi participării la exerciţiul Steadfast Jazz în Polonia; “mobilizarea unor capabilităţi de supraveghere NATO în Ucraina” – senzori şi sisteme pasive care nu ameninţă Rusia, ci oferă informaţii despre prezenţa şi mişcarea forţelor ruse pe teritoriul ţării.

A treia propunere este “activarea Forţei de Reacţie NATO” (NRF) – în baza angajamentului preşedintelui american barack Obama faţă de o contribuţie americană la această forţă, care poate mobiliza imediat o componentă terestră a unei brigăzi, susţinute de elemente aeriene de luptă şi susţinere, dar şi forţe speciale, între alte capabilităţi. NRF poate fi activată sub pretextul unui exerciţiu la baza comună de antrenament din Polonia, la fel cum Rusia a iniţiat un exerciţiu major în paralel cu lansarea unei incursiuni în crimeea, sugerează expertul în postarea sa.

A patra propunere a expertului vizează “mobilizarea unor forţe navale NATO în Marea Neagră” – NRF include o compnentă maritimă care, împreună cu alte active navale aparţinând NATO, poate fi mobilizată pentru consolidarea intereselor aliaţilor şi partenerilor la Marea Neagră.

UPDATE 14:10 – Nave militare ruse, inclusiv submarine, efectuează exerciţii cu muniţie reală în Marea Baltică

Nave militare ruse şi echipaje ale Pazei de coastă au efectuat, luni, exerciţii cu muniţie reală în Marea Baltică, în largul coastelor enclavei Kaliningrad, în apropiere de Polonia, de ţările baltice, de Germania şi Suedia, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de RIA Novosti. Manevrele navele intervin în contextul în care armata rusă a declanşat o intervenţie în Peninsula Crimeea, în sudul Ucrainei.

La exerciţiile din Marea Baltică participă militari, tancuri, nave militare, inclusiv submarine, şi sisteme de artilerie. Enclava rusă Kaliningrad este situată pe litoralul Mării Baltice, la frontiera cu Polonia şi Lituania, în apropiere de Germania, Suedia şi celelalte două ţări baltice.

UPDATE 13:35 – Militari ruşi continuă să debarce masiv în Crimeea

Militari ruşi continuă să debarce masiv în Crimeea, încălcând acorduri internaţionale, au anunţat luni grăniceri ucraineni, relatează AFP.

În ultimele 24 de ore, zece elicoptere de luptă şi opt avioane de transport ruseşti au aterizat în Crimeea, fără ca Ucraina să fie informată, contrar acordurilor între cele două ţări cu privire la statutul Flotei ruse la Marea Neagră, staţionate în Crimeea, care prevăd ca Kievul să fie informat cu 72 de ore înaintea unor asemenea mişcări de trupe.

De la 1 martie, patru nave de război ruse din cadrul Flotei la Marea Baltică au pătruns în portul Sevastopol, potrivit aceleiaşi surse. Militari neidentificaţi acţionează în contul autorităţilor locale proruse şi au preluat controlul asupa unei părţi a Crimeei, asediind militari ucraineni în cazărmi.

UPDATE 10:40 – Parlamentul de la Kiev îi cere lui Vladimir Putin să nu mobilizeze forţele ruse în Ucraina

“Verhovna Rada anunţă apelul său către preşedintele rus Vladimir Putin de a preveni mobilizarea forţelor militare ruse pe teritoriul Ucrainei”, a anunţat Parlamentul într-o declaraţie aprobată în sesiunea de duminică. Verhovna Rada a cerut, de asemenea, Rusiei să îşi retragă la baze militarii din cadrul flotei sale la Marea Neagră.

“Verhovna Rada cere îndeplinirea strictă a acordurilor de bază privind prezenţa Flotei ruse a Mării Negre pe teritoriul ucrainean, respectiv revenirea imediată a forţelor la bazele lor. Orice mişcare a militarilor, echipamentului greu şi armamentului trebuie făcută strict cu acordul organismelor ucrainene competente”, afirmă declaraţia.

UPDATE 10:05 – Rusia nu vrea război cu Ucraina, susţine un oficial rus

Rusia nu vrea război cu Ucraina şi aprobarea de către Parlamentul rus a unei intervenţii militare în Ucraina are ca scop, înainte de toate, să demonstreze intenţiile serioase ale Kremlinului, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe. “Rusia nu vrea război cu Ucraina”, a declarat duminică seara Grigori Karasin în cadrul unei emisiuni difuzate de postul public de televiziune Rossia 1.

“Sunt convins că nimeni din Rusia nu vrea război”, a adăugat el.  “Suntem împotriva folosirii unei astfel de terminologii pentru a discuta despre relaţiile cu Ucraine care ne este aproape”, a insistat el.  El a criticat statele occidentale care au ameninţat cu excluderea Rusiei din G8.

“Vom susţine toate forţele favorabile consolidării relaţiilor noastre bilaterale, cu atât mai mult cu cât de aceste relaţii depinde stabilitatea în Europa. Oamenii politici occidentali (…) trebuie să înţeleagă acest lucru”, a declarat Karasin.

În ceea ce priveşte decizia Consiliului Federaţiei (Senatul) de a autoriza forţele ruse să intervină în Ucraina, “noi credem că această decizie (…) va demonstra intenţiile serioase ale Federaţiei Ruse”, a subliniat el. Valentina Matvienko, preşedintele Senatului rus, care a aprobat sâmbătă recursul la forţele armate ruse în Ucraina, a respins, de asemenea, ideea unui război.

“Nu va avea loc niciodată un război între noi. Suntem popoare înfrăţite“, a declarat ea în aceeaşi emisiune.

***

Nota noastra:

In avalansa de stiri despre criza din Crimeea, acest “ultimatum” se distinge prin caracterul sau de flagranta si periculoasa manipulare. Astfel, avem o “stire” de extrema gravitate (un ultimatum e deja casus belli), strecurata, nu se stie cum, la BBC, care capata confirmare de la Biroul de Presa al unui minister ucrainiean, si care da stirea fara sa caute o confirmare si de la partea care s-ar fi presupus ca ar fi dat respectivul ultimatum (Rusia), incalcand reguli de jurnalism elementare si absolut obligatorii in situatii de o asemenea gravitate.

Mai departe, intr-un mod si mai halucinant, un oficial american preia stirea NECONFIRMATA si face comentarii pe marginea “presupusului” ultimatum! Asta in sec. 21, in epoca internetului si a telefoniei inteligente, a satelitilor si a NSA! In aceasta epoca, se vorbeste despre “presupuse” ultimatumuri, aflate “pe surse”, de parca ar fi fost date cu porumbei voiajori neinterceptati si de pe nave cu propulsie pe baza de panze aflate in largul apelor oceanice…

Cum sa inflamezi o situatie de acest gen si ce sens are sa faci asemenea lucruri riscante, sa te joci cu ultimatumurile? Cum poti sa te joci astfel cu nervii opiniei publice si cu reactiile celor implicati? Ca sa poti impinge la paroxism o PROPAGANDA rusofoba desantata prin elemente grosolane de razboi informational, ca sa poti INVENTA motive de reactie disproportionata si sa poti legitima un oprobriu si niste represalii internationale, care, altfel, nu ar avea acoperire?

***

Biden l-a sunat pe Medvedev şi i-a cerut retragerea forţelor ruse din Ucraina

Vicepreşedintele Statelor Unite Joe Biden a îndemnat luni Moscova să-şi retragă forţele din Ucraina, într-o conversaţie la telefon cu premierul rus Dmitri Medvedev, a anunţat Casa Albă.

Biden s-a aflat în prima linie a gestionării crizei ucrainene la Casa Albă, el contactându-l pe premierul Arseni Iaţeniuk săptămâna trecută, după numeroase discuţii, în februarie, cu Viktor Ianukovici, destituit din funcţia de preşedinte al ţării de către Parlamentul de la Kiev.

În discuţia cu Medvedev, după două zile de la o conversaţie între preşedintele Barack Obama şi omologul său Vladimir Putin, Biden a “îndemnat Rusia să-şi retragă forţele, să susţină mobilizarea unor observatori internaţionali în Ucraina şi să înceapă un dialog politic concret cu Guvernul ucrainean”, potrivit Executivului american.

 • Hotnews: 

Presa din Polonia anunta ca armata rusa face exercitii neprevazute in zona Kaliningrad, aproape de granita poloneza

Peste 3.500 de militari din cadrul Flotei Baltice a Federatiei Ruse au demarat o serie de exercitii in zona coastei de langa orasul Kaliningrad, aproape de granita cu Polonia, anunta presa poloneza. Exercitiile sunt neanuntate, dupa cum informeaza ziaristii polonezi, si au loc pe uscat, implicand militari, tancuri T-72 si transportoare blindate BMP-2. 

Potrivit kresy.pl care citeaza Radioul polonez de stat, soldatii rusi exerseaza atat manevre ofensive cat si manevre defensive. Exercitiile din Kaliningrad vin in contextul in care presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a declarat ca tara sa, vecina directa cu zona in cauza, este pregatita pentru orice eveniment si pentru orice “surpriza din partea Rusiei”. In legatura cu exercitiile militare din Kaliningrad, presedintele Liutaniei a mentionat ca fortele armate lituaniene raman in stare de alerta avansata.

Rusia spune ca afirmatiile lui John Kerry sunt inacceptabile

Ministerul de externe al Rusiei a declarat luni ca afirmatiile recente al Secretarului de Stat american John Kerry contin amenintari la adresa Rusiei si sunt inacceptabile, relateaza Reuters. 

Duminica, Kerry a condamnat ceea ce a considerat “un incredibil act de agresiune” al Rusiei in Ucraina si a afirmat ca Rusia se comporta ca in secolul al 19-lea, invadand o tara vecina pe un pretext inventat. Ministerul rus de externe a mai criticat membrii occidentali din G8 care au suspendat pregatirile pentru summit-ul G8 de la Soci in iunie.  Decizia de a suspenda pregatirile pentru summit “nu are temei” si “afecteaza nu numai tarile din Grupul de Opt, dar si intreaga comunitate internationala”, afirma ministerul de externe.

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat trupelor mobilizate săptămâna trecută într-un exerciţiu militar surpriză în vestul şi centrul Rusiei să se întoarcă la unităţile lor, a declarat purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov, relatează Russia Today, în pagina electronică. Statele Unite au “suspendat toate legăturile militare” dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse în Crimeea, a anunţat luni Pentagonul, citat de AFP.

UPDATE 08:15 Putin le cere militarilor mobilizaţi în exerciţii în vestul Rusiei să se întoarcă în unităţi

Putin a ordonat întoarcerea lor după un raport al Ministerului Apărării care afirmă că exerciţiile s-au desfăşurat cu succes, a declarat Peskov.

Exerciţiile militare surpriză din centrul şi vestul Rusiei au fost lansate miercuri. Acestea au implicat 150.000 de millitari, 90 de avioane, 880 de blindate, 80 de nave de război şi alte echipamente grele.

Putin, care a vizitat luni baza militari Kirillovsk din regiunea Leningrad, în nord-vestul Rusiei, a asistat la ultima fază a exerciţiilor.

Manevrele, decise pe fondul crizei politice din Ucraina, au fost considerate drept un semn al unei posibile incursiuni militare masive de căre unii observatori din Occident.

UPDATE 03:30 SUA au suspendat cooperarea militară cu Rusia

Statele Unite au “suspendat toate legăturile militare” dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse în Crimeea, a anunţat luni Pentagonul, citat de AFP.

O echipă de la Fondul Monetar Internaţional urmează să sosească marţi în Ucraina pentru a discuta despre un plan de ajutorare cu noile autorităţi, care au cerut asistenţă financiară, a anunţat Fondul luni, relatează AFP.

Misiunea, care urmează să rămână în ţară până la 14 martie, “va evalua situaţia economică actuală” şi “va discuta reforme care ar putea servi ca bază pentru un program” de ajutorare, a anunţat FMI într-un comunicat.

Imediat ce a fost instalat la putere, noul premier ucrainean a cerut, joi, ajutorul FMI, afirmând că visteria statului este “goală”. În urma unor presiuni exercitate de către membri ai comunităţii internaţionale asupra sa, FMI s-a declarat “pregătit să răspundă” solicitării şi a anunţat trimiterea unei misiuni pe teren, cu scopul de a trasa conturul unui acord cu autorităţile.

Noua putere de la Kiev a anunţat iniţial că are nevoie de 35 de miliarde de dolari, pentru următorii doi ani, după care a afirmat că aşteaptă 15 miliarde de dolari numai în acest an, de la FMI.

 • Digi24: 

Merkel: Putin a pierdut contactul cu realitatea

Cancelarul german Angela Merkel ar afirmat, într-o discuţie la telefon cu preşedintele SUA Barack Obama, că liderul rus Vladimir Putin a pierdut „contactul cu realitatea”, susţin surse apropiate administraţiei americane, citate de The New York Times.

Cancelarul german Angela Merkel l-a sunat pe preşedintele Barack Obama duminică seara, după ce a discutat la telefon cu liderul rus Vladimir Putin pe tema tensiunilor din Ucraina şi Crimeea. Cancelarul german i-ar fi spus liderului SUA că „nu este sigură că Putin este în contact cu realitatea”. „Se află într-o altă lume”, ar fi afirmat Merkel, potrivit surselor apropiate de administraţia de la Washington, scrie Mediafax.

Vladimir Putin a acceptat o propunere a cancelarului Angela Merkel privind crearea unui „grup de contact” pentru a „începe un dialog” în privinţa Ucrainei, a declarat duminică Guvernul german, după o convorbire telefonică a cancelarului german cu preşedintele rus.

„Preşedintele Putin a acceptat propunerea cancelarului de a stabili imediat o misiune de anchetă şi un grup de contact, eventual sub conducerea OSCE, pentru începerea unui dialog politic”, potrivit unui comunicat al Guvernului german, citat de AFP.

Tensiunile au luat amploare între Moscova şi Occident, după ce Parlamentul rus a autorizat o intervenţie militară a Rusiei în Ucraina, iar Moscova a decis mobilizarea de militari în Crimeea, unde se află Flota rusă a Mării Negre.

Gazprom: Aprovizionarea cu gaz a Europei ar putea avea de suferit

Compania Gazprom a anunțat luni că nu exclude posibilitatea unor întreruperi în aprovizionarea cu gaz a Europei din cauza situației politice din Ucraina, relatează ITAR-TASS.

„Tensiunile politice din Ucraina, care sunt agravate de condițiile economice neadecvate, pot cauza întrerupteri în aprovizionarea cu gaz a Europei”, a anunțat Gazprom, care dă asigurări că va face tot ce-i stă în putință pentru a reduce riscurile la export.

„Vom investi în alte proiecte orientate către export, cum ar fi South Stream, și vom spori producția de gaz natural licheficat și capacitatea de export. Vom crește, de asemenea, accesul la facilități de stocare subterană în Europa”, promite Gazprom.

Andrei Kruglov, directorul financiar al Gazprom, a spus că Rusia a suplimentat livrările de gaz către Ucraina, conform acordurilor, deși Ucraina nu și-a îndeplinit obligațiile în privința plății datoriilor. Compania rusă Gazprom a comunicat sâmbătă că ar putea anula reducerile la tarifele la gaze de care beneficiază Ucraina, în contextul în care Kievul a acumulat restanţe de 1,55 miliarde de dolari (1,12 miliarde de euro).

Ucraina și Rusia au fost în trei rânduri angajate în așa-numitele „războiaie ale gazului”, iar Europa a simțit din plin ce înseamnă arma economică a Rusiei. Din cauza neînțelegerilor pe care Gazprom și Kievul le-au avut în privința prețului pentru gazul rusesc, Moscova a întrerupt furnizarea de gaze către Ucraina în iernile 2005-2006, 2007-2008 și 2008-2009. În acea perioadă, 25% din importurile de gaz rusesec ale Europei tranzitau teritoriul Ucrainei.

Partidul radical naţionalist Jobbik din Ungaria a cerut acordarea unei autonomii teritoriale totale pentru minorităţile ungară şi ruteană din regiunea Transcarpatia din vestul Ucrainei, anunţă MTI, potrivit Agerpres. Într-o conferinţă de presă la Budapesta, adjunctul liderului grupului parlamentar al Jobbik, Marton Gyongyosi, a făcut apel la comunitatea internaţională să facă presiuni asupra conducerii interimare a Ucrainei şi să oprească convocarea pentru serviciul militar care a început şi în Transcarpatia.

Marton Gyongyosi a cerut garantarea dreptului de folosire a limbii materne şi respectarea drepturilor omului pentru minorităţile etnice din Ucraina. În opinia liderului Jobbik, ‘‘conflictul reminiscent din timpul Războiului Rece a luat amploare ca o consecinţă a sprijinului oferit de Washington şi Bruxelles opoziţiei ucrainene în plan financiar, politic, moral şi în materie de spionaj, şi ca urmare a provocărilor şi a eforturilor de subminare a sistemului”.

Potrivit Jobbik, conducerea interimară a Ucrainei nu este una legitimă, deoarece nu provine ca rezultat al deciziei suverane a poporului ucrainean. Gyongyosi a făcut apel la guvernul şi la Ministerul de Externe din Ungaria să acorde prioritate intereselor naţionale în loc să promoveze obiectivele politicii euroatlantice.


Categorii

1. DIVERSE, America, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

35 Commentarii la “OBAMA da pe fata “vina” RUSIEI: se afla “DE PARTEA GRESITA A ISTORIEI”. “Trilateralul” BRZEZINSKI il compara pe PUTIN cu HITLER si vrea ca trupele NATO sa intre in ALERTA/ POLONIA JOACA TARE/ FMI vine sa “ajute” KIEVUL/ Diversiunea “ULTIMATUMULUI” rusilor catre Fortele Navale Ucrainene

 1. SUA si cu UE au pierdut contactul cu realitatea demult. Dar nu e nici o problema, o sa sa-i trezeasca Putin! 🙂

 2. America nu mai are rabdare.Economia li se prabuseste pentru ca ani de zile au tiparit bani fara acoperire cu scopul de a inchide gura populatiei infometate din ghetourile lor.In plus masonii din spatele presedintelui american vor sa-si puna in aplicare planul de reducere al populatiei,care va ajunge conform proorocirilor la o treime din numarul actual,in urma unui razboi distrugator.Asa ca SUA a provocat acest razboi si Rusia stie ca ei vor face prima mutare,deci vor ataca primii.Despre Romania nu avem vesti prea bune:

  “Părintele Arsenie: „Vasile, americanii pe care ştiu că-i aştepţi, nu vor veni! Pe noi, singuri, ne aşteaptă o luptă grea şi lungă. Cei buni şi drepţi vor da jertfă mare de viaţă şi sânge, cei slabi, nimicnici şi făţarnici vor îngroşa rândurile duşmanilor noştri atât de mult, încât vor crede că sunt numai ei, atotputernici şi atoateştiitori.
  Asta va fi burta lor moale şi-i va duce la pierzare când va veni din Răsărit un om cu stea în frunte.
  Dar acesta va fi peste mulţi ani, peste foarte mulţi ani şi nouă Dumnezeu nu ne va hărăzi să vedem acele vremi. Tu nu vei putea vedea americanii care atunci vor veni! Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deşartă a victoriei, câţi dintre cei drepţi au mai rămas! Căci vezi tu, Vasile, după această victorie deşartă, puţini dintre cei drepţi vor mai fi în picioare şi la sărbătoare. Peste tot vor fi năimiţii [vânduţi duşmanului] şi abia atunci va începe o nouă luptă, poate mai uşoară, căci fără jertfă de sânge, dar la fel de lungă ca şi cea pe care am început-o noi acum!“
  Vasile Şerbu: „Dumnezeu să mă ierte, părinte, dar eu nu mai înţeleg nimic. După ce-om răzbi peste zeci de ani, câştigul să fie tot al năimiţilor? Păi atunci pentru ce mai luptăm noi azi?“
  Părintele Arsenie: „Păi vezi, asta-i Vasile, voi cei drepţi şi buni trebuie să luptaţi pentru ca nepoţii, strănepoţii şi copii voştri să fie Oameni, cu capul sus printre drepţi, atunci când ne vom întreba câţi sunt dintre ai noştri şi câţi dintre năimiţi, la victoria de care ţi-am vorbit.“
  (Vasile Şerbu, Arpaşul de jos – Monitorul de Făgăraş, 13-19 feb.2008)
  http://www.crestinortodox.ro/comunitate/group_discussion_view.php?group_id=786&grouptopic_id=6291

 3. Până acum, Vestul nu a făcut decât să dea din clanţă, în timp ce Putin şi-a văzut de acţiunile pur militare în Crimeea. De reţinut cele 2 feluri de atitudine, când va veni rândul României.
  Deasemeni de reţinut modul de gândire al vecinilor unguri faţă de Ucraina, şi care este acelaşi faţă de România!
  Parcă este o repetiţie generală la ce se va întâmpla în viitor cu noi, dacă nu ne deşteptăm: Rusia îşi vede de strategia militară, NATO, SUA, UE, ONU dau din clanţă, Ungaria îşi vede de minoritatea din ţara vecină respectivă şi merge pe mâna Rusiei. În atare situaţie, dacă armata ţării încolţite nu primeşte ordin de a deschide focul împotriva ruşilor şi procuratura nu-i pune cu botul pe labe pe agitatorii unguri, nici nu mai merită să fie unitară şi suverană. Şi nici ajutor de la NATO nu-şi merită.
  Iar chelu’ cu tichia de mărgăritar de la Cotroceni a mai declarat în Sfânta Duminică, fără ca să fie întrebat de nimeni, că Rusia a agresat Ucraina!?! Iar la 2 zile după ce a comis-o, parcă nu se simte nicio refinanţare masivă a armatei române, în vederea cumpărării de tehnică nouă pt apărare şi de reparare a celei vechi, evtl pt angajarea şi instruirea mai multor cadre! Mie parcă mi se pare o invitaţie fierbinte către Putin de a ne “vizita”!!!
  Oricum Putin nu se va putea opri în Crimeea, ci va tb să ocupe toate părţile Ucrainei majoritar ruse… Mai avem un răgaz mic …

 4. Se pare ca de la o zi la alta devine din ce in ce mai posibil ca sa se implineasca si sa se petreaca ceea ce ne-au avertizat profetiile Sfintilor Parinti si anume “izbucnirea cel de-al 3-lea Razboi Mondial”, ultima si cea mai violenta confruntare armata dintre marile puteri armate ale lumii, care le va aduce si lor si celorlate popoare de pe pamant o distrugere si nimicire pe care niciodata nu a mai cunoscut-o omenirea in istoria ei…

  Imi expun si eu sarmanu o parere proprie despre CEEA CE POATE sa GENEREZE conflictul acesta dintre Rusia si Ukraina…si anume MARI PROBLEME pentru Rusia…
  Eu nu vad deloc cu ochi buni situatia Rusiei in care ea s-a implicat acum, chiar daca se pare ca Rusia “joaca” tare prin omul ei forte, si de fier, V. Putin…
  Situatia de acum este foarte NEFAVORABILA Rusiei si deosebit de OSTILA pentru viitotul ei, fiindca toate marile puteri militare ale lumii se pot intoarce impotriva ei…si mai ales CHINA, care se pare ca are legaturi apropiate cu Ukraina…
  Asa cum stim din istorie, din mici pretexte si din mici “nimicuri” au izbucnit si au inceput MARI confruntari armate si razboaie indelungate in lume…si tot asa din acest conflict ruso-ukrainian poate sa inceapa o adevarata conflagratie care sa cuprinda intreaga lume…
  Or, daca ar incepe (Fereasca Domnul Sfantul…) o astfel de conflagratie, si daca fortele occidentale vor intra in razboi impotriva Rusiei, iar pe de-alta parte, daca si China ii va fi si ea ostila Rusiei, sau mai mult decat atat va incepe si ea un razboi impotriva Rusiei, atunci poate sa fie Rusia cea mai puternica putere militara de pe Terra, ca de pierdut tot va pierde…, fiindca ea nu are cum sa faca fata la atatia adversari…care nu sunt deloc slabi…
  Greseala rusilor este aceea ca sunt nu numai “duri” ci si foarte orgoliosi si mandri, iar marea “calitate” a adeversarilor lor occidentali este acela ca sunt deosebit de sireti si vicleni…
  Vicleni au fost si rusii in istorie, dar viclenia lor a fost exprimata uneori brut si chiar badaran…, pe cand a occidentalilor a fost mereu rafinata…si subtila.
  America este cea mai puternica putere a lumii nu numai din punct de vedere militar, ci pentru ca are cei mai vicleni si sireti oameni de pe pamant in ea…, care au ajutat-o ca sa puna stapanire chiar si fara razboi pe o mare parte a globului pamantesc…
  Dar adevarata primejdie pe care eu o vad pentru Rusia nu este Occidentul, si nu America, ci din contra Orientul si mai ales CHINA…,iar din acest conflict ruso-ukrainean, poate incepe MARELE razboi intre Rusia si China…asa cum a fost profetit de unii Sfinti Parinti Rusi…
  Bunul Dumnezeu sa randuiasca sa nu se intample asta, iar aceasta parere pe care si eu sarmanu “comentator” mi-am dat-o sa dea Domnul ca sa ramana un simplu scenariu cu nuante “SF”…

  Domnul Dumnezeu sa aiba mila de noi toti si sa MAI LASE PACEA pe pamant intre oameni si intre popoare, pentru binele nostru si al copiilor nostri AMIN!

 5. Haideti sa urmarim putin si adevarata parte a istoriei unde se afla SUA si UE.

  http://www.youtube.com/watch?v=P4RZO8y-R9k

  http://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_the_Iraq_War#Resolution_1441

  ….

  Ronald Reagan de partea gresita a istoriei.

  http://www.c-span.org/video/?101120-1/reagan-news-conference-grenada-invasion

  Cu un vot de 108 pentru rezolutie,9 impotriva(Antigua and Barbuda, Barbados, Dominica, El Salvador, Israel, Jamaica, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, and the United States) si 27 abtineri,ONU a adoptat rezolutia 38/7 care deplinge profund interventia armata in Grenada,care constituie o flagranta violare a legilor internationale si ale independentei si integritatii teritoriale a statului Grenada.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Invasion_of_Grenada

  Si la final,alt gresit pe partea istoriei, Obama,care spune despre el insusi ca se pricepe la omorit oameni ,gen ofiterul SS care impusca evrei in lagar ( lista lui Schindler )

  http://www.businessinsider.com/obama-said-hes-really-good-at-killing-people-2013-11

  Si pentru “pasnicii” demonstranti din Kiev care timp de 3 luni de zile au batut politisti,politicieni,coctailuri molotov,foc si pucioasa,cladiri guvernamentale luate cu asalt,fara sa patimeasca prea mult de la dictatorul Ianukovici,ales si reales in mod democratic ( de unde si pina unde dictator ),oferinduli-se si posturi de prim ministru,si de formare a guvernului,si de revenire la constitutia din 2004,si alegeri anticipate si tot degeaba…ce li s-ar fi intimplat daca faceau acelasi lucru in America,inca din primele minute ale protestului.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/10354477/Woman-shot-dead-after-trying-to-ram-security-barrier-at-White-House.html

  si cum senatorii isi arata recunostinta pentru politistii care au impuscat-o pe biata femeie cu dereglari psihice ( puteau sa traga in cauciucuri )

 6. Citind undele comentarii de pe aici, observ ca apar tot mai multe persoane care-l vad pe Putin ca pe un salvator al omenirii sau al crestinatatii. Foarte interesant. Unii cu vestul, altii cu estul. Unii cu “antihristul” Obama, altii cu “razboinicul crestin” Putin. Prea putini mai vorbesc insa acum despre motivul pentru care ucrainienii au iesit in strada. Despre faptul ca poporul s-a ‘rasculat’ satul fiind de saracie si de coruptie.
  S-a intamplat ceva. Puterea a fost inlaturata, totul a decurs bine, pana intr-o seara cand, protestatari au inceput sa huiduie opozitia care se afla in plina sarbatoare. Cu Timochenko si ceilalti lideri aflati pe scena din piata Maidan, opozitia se astepta sa fie primita cu urale si nu cu huiduieli.
  Alerta! ‘Sclavii’ au dat semne ca se trezesc. ‘Prostimea’ si-a permis sa strige ca nu vor nici cu Occidentul. Ei isi doresc doar oameni cinstiti si independenti la conducerea tarii si nu indivizi cu un “background” dubios ca Vitali Klitschko.
  S-a calcat linia rosie, trecem la planul B!
  Planul B – diversiunea cu Rusia care ameninta cu razboi Ucraina.
  Iata cum toata lumea vorbeste despre un mare conflict militar ce sta sa inceapa in Estul Europei. Nimeni nu mai vorbeste despre probleme amaratilor care au indurat frigul saptamani la rand si despre ce isi doresc ei. Prea putini mai vorbesc acum despre cei care au murit in Kiev, in urma cu doar doua saptamani.
  Iata cum, in timp ce toata omenirea este atenta spre Rusia care-si incordeaza muschii pe la hotarele Crimeei, ceva mai la vest, FMI-ul deja poarta negocieri cu actuala putere din Ucraina pentru “acordarea de ajutoare”. http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/fmi-ajunge-in-ucraina-327709.html
  Mai intereseaza pe cineva vocea alora din piata Maidan? Ii mai aude cineva? Pai cine sa-i mai asculte? Toti sunt niste nazisti, elemente extremiste si nimic mai mult.

  Bravo! Inteligenta aceasta diversiune a globalistilor cu al lor ‘agent provocator’ Putin/Rusia. Deci Putin s-a dovedit inca o data a fi un bun pion al elitelor mondiale. Acum ramane de vazut daca o sa mai primeasca si ceva la schimb pentru buna lui colaborare. Sa fie Crimeea?

 7. @ ioan

  Daca Putin este un ” agent provocator ” al globalistilor,si cum acestia i-au sustinut pe maidanezi in lovitura de stat de la Kiev,inseamna ca si Putin i-a sustinut de fapt pe maidanezi,in mod mascat.
  Daca ne aducem aminte ca Putin a fost si colonel kgb, e posibil ca in postura lui de agent provocator,sa se fi infiltrat printre demonstranti,si sa arunce coctailuri molotov in capul politistilor ucrainieni.Ajutor in aceasta operatie se pare ca l-a avut pe Delta si ciracii lui de la Mossad sau IDF.

  Dar daca globalistii sint pionul provocator al lui Putin,la aceasta te-ai gindit ? Deus ex machina!

 8. @VELEA GHEORGHE.
  daca e vorba de siretenie cred ca nimeni nu-i intrece pe chineji.Vor sta ascunsi dupa” boscheti”si-i vor lasa pe rusi si americani& sa se macelareasca dupa care vor culege….cea mai ramas din planeta.Probabil, cenusa unui razboi atomic.DOAMNE AJUTA.

 9. >Mai departe, intr-un mod si mai halucinant, un oficial american preia stirea
  >NECONFIRMATA si face comentarii pe marginea “presupusului” ultimatum! Asta in
  >sec. 21, in epoca internetului si a telefoniei inteligente, a satelitilor si
  >a NSA!

  Justificarea “oficiala” a stirilor neconfirmate si raspandite in masa, a dat-o cu ani in urma la Realitatea TV mi se pare, Emil Hurezeanu:
  de vina este “BREAKING NEWS” – cu majuscule.
  “BREAKING NEWS” este o componenta a mediei moderne; deci si astea se pot “argumenta” in democratie… FARA VINOVATI !

 10. @Ioan:

  E tare trist sa adoptam scheme si sa reducem totul la “papusari”, “elite”, “mase”. Iar noi suntem cei “alesi”, care vedem planurile si ne simtim deasupra tuturor. Am mai precizat ca nu impartasim acest mod de gandire, care e foarte rigid si neobisnuit pentru un crestin. Nu stim niciun ganditor ortodox substantial care sa fi interpretat lumea si istoria in acesti termeni. In Biblie alta este logica, decat acest calapod copiat de unii mici infiltrati de la noi dupa neoprotestantii antisistem americani.

  Putin nu e o lumina, nu e imparatul crestin, insa e liderul unui imperiu care a fost, este si va fi mereu rival al SUA. In profetiile apocaliptice se descriu razboaie crancene intre imperiile lumii, inclusiv ieri am auzit despre “neam peste neam” si “imparatie peste imparatie”, iar in Daniel despre antihrist se arata ca va purta razboiae si va infrange din dusmanii sai. Tot despre antihrist se arata ca va iesi din “mare”, adica, dupa Sfintii Parinti, din modul de vietuire al lumii. Nu scrie acolo ca a iesit din planurile elitelor globaliste; mai scrie, insa, faptul ca, la un moment dat, se vor alia unii imparati pentru a-i ceda intreaga putere pe pamant.

 11. @admin,
  sant 2 probleme la care nu le dau de capat:
  -dupa cel de al 3-lea razboi mondial,in care se va folosi arma atomoica din belsug,cei ce vor ramane cum vor trai pe o planeta a scorpionilor,fiind singurele fiinte ce vor rezista iradiatiilor?Ar fi un raspuns:mila lui Dumnezeu,care va regenera natura.Dar nu sunt sigur ca va mai fi mila la cele ce sunt si vor fi.
  -la Amarghedon vor fi 200000000 combatanti(militari).Nici acum,in acest moment, nu cred sa fie atatia,dar dupa acest al treilea razboi,in care vor muri 1/2 din populatia lumii,de unde se vor aduna cei 200 milioane de nenorociti ai sortii,la Amarghedon?Doar daca Dumnezeu va mai ingadui lumii (omenirii)cei 32 de ani de care pomenesc unii dintre sfinti.DOAMNE AJUTA.
  P.S.-As vrea si parerea ta si de ce nu? si a celorlalti frati si surori.

 12. Cred ca ai dreptate, in ultimile zile m-am precipitat un pic si am incercat prea mult sa-mi impun un punct de vedere ceea ce e impotriva invataturilor crestine. Mi-am permis sa fac un exercitiu de imaginatie in incercarea mea de a vedea dincolo de ceea ce imi ofera mass-media. Nu ma consider un “ales” si nici un detinator al adevarului absolut. Am incercat doar sa impartasesc niste idei si nu-i cer nimanui sa le ia de bune deoarece ele sunt pure conspiratii.

 13. Nu stiu cum simt altii dar lucrurile sint atit de clare mai ales in contextul ultimilor ani de “revolutii” provocate din interior si de raspuns occidental american aproapte tipizat, tras la xerox incit chiar nu stiu ce-ar mai fi de comentat.Chiar si in Occident unde exista o fobie bine intretinuta apropo de notiunile de provocare/provocatori/complot/manipularea maselor/inginerie sociala a inceput sa se raspindeasca perceptia ca ceva e putred cu discursurile oficiale Americano- UE apropo de Ucraina si ca alde Putin a fost deliberat pus in pozitia sa reactioneze intr-un anumit fel ca sa dea apa la moara trompetelor vestice apropo de suveranitatea statului si drepturile omului si sa creeze motivatia interventiei occidentale. MI-aduce aminte de Milosevici si de toata tactica americano-kosovara de a provoca sau inflama un raspuns din partea serbilor. SI mai imi aduce aminte de acele confruntari de la Tirgul Mures provocated de unguri extremisti in 1990 si prezentate ca o manifestare xenofoba romaneasca ca si de reactia presei occidentale care deja fremata si colporta ideea unui conflic inter-etnic (cit si-ar mai dorit, nu-i asa…probabil ca terenul nu era copt, nu exista o organizare ungureasca coerenta si articulata asa cum este acum), etc,etc….nimic nou.

  Nenorocirea este ca ce ni se rezerva noua se reduce la 3 cuvinte: carne de tun. Ma rog, tun NATO…dar tot aia e.

 14. Prima iesire publica a lui Putin,in timp ce Vestul clantaneste pe toate canalele de cand au dat foc Ucrainei.Cum era de asteptat,Rusia joaca in aparare:

  “Putin a condamnat în termeni foarte duri intervenţia „instructorilor occidentali” în Ucraina. „Se întâmplă deseori să fim acuzaţi că acţionăm ilegitim. Şi îi întreb deseori pe partenerii noştri: ‘Credeţi că tot ce faceţi voi e legitim?’ Şi ei spun că da, iar eu zic ‘să ne amintim ce au făcut SUA în Afganistan, Irak, Libia’. Partenerii noştri din SUA îşi afirmă mereu foarte clar ‘cine nu e cu noi, e împotriva noastră’. Dacă o ţară nu se conformează, atacă. Poziţia noastră e foarte diferită.”

  http://www.gandul.info/proteste-in-ucraina/live-criza-din-ucraina-putin-nu-vom-merge-la-razboi-cu-ucraina-sa-ne-amintim-ce-au-facut-sua-e-foarte-legitim-ce-facem-12191263

 15. http://www.nbcnews.com/storyline/ukraine-crisis/u-s-foreign-policy-running-experiments-rats-putin-n43781

  Putin: ‘He (Ianucovici) agreed to everything the opposition was demanding — the early parliamentary elections, the early presidential elections, to go back to the constitution of 2004,’ – QED.

  Pe mine ma surprinde ca Putin nu demasca ipocrizia Occidentului in niste termeni mai radicali. Un bun discurs tras bine din condei ar prinde bine, publicul l-ar gusta. De ani buni Occidentul nu-si mai permite sa dea lectii de morala, s-a dus vremea cortinei de fier si a zidului Berlinului. SUA si-a aratat coltii si, pe langa ei, Rusia a devenit o Ioana D’Arc. Occidentul este un monument de ipocrizie. Rusia macar isi apara interesele, in timp ca astia nu mai stii ce interese apara. Obama este varianta americana a lui Ponta, marioneta perfecta: zambaret, locvace si… devastator. Pur si simplu ma sperie, il vad capabil de orice. El e actorul irational!

  Sigur ca s-a profitat de nemultumirile legitime ale populatiei – si asta este, poate, greseala Rusiei, ar trebui sa isi faca curajul sa sustina politicieni autentic democrati, chiar daca loiali Rusiei in punctele esentiale, si nu niste megalomani avizi de putere, niste hahalere.

  Dar faptul ca s-au impins limitele atat si Rusia este provocata ca acum, mi se pare ingrijorator. Ce vor de fapt?? Libertate si democratie pt ucrainieni?
  Muahahaaa…

  Mi-a placut poza:

  http://truthfrequencyradio.com/wp-content/uploads/2013/09/War_Stopped_By_Russian_President_Putin.jpg

 16. @ Ioan

  NATO si SUA urmaresc destabilizarea granitelor Rusiei cu tarile vecine. Aceasta a fost si este una dintre politicile lor externe fata de Rusia. Un strateg militar american a numit acesasta tactica “principiul anaconda”. Adica incojurarea Rusiei cu baze militare si scuturi anti racheta, cat mai apropiate de granitele Rusiei. NATO si SUA stiu ca vor ataca la un moment dat Rusia cu arme nucleare, de aceea ei se bazeaza pe inconjurarea Rusiei cu scuturi anti racheta, pentru ca sa intercepteze cat mai mult din ripostele nucleare ale rusilor. Adica sa opreasca cat mai multe rachetetle nucleare lansate de rusi spre tarile NATO si SUA.

  Daca rusii nu ar fi ocupat primii Crimeea, NATO ar fi instalat scuturi anti racheta acolo, plus ca le-ar fi desfiintat una din principalele baze navale din Marea Neagra. Aici este vorba despre mize strategico militare si geopolitice. Ce s-a intamplat la Kiev a fost doar manevra prin care se urmareste ocuparea Ucrainei de catre occidentali pentru facilitarea si implementarea infrastrucuturii necesare amplasarii acelor scuturi antiracheta si totodata sufocarea Rusiei si pe plan economic. De aici vine si numele “principiul anacondei”, pentru ca atunci cand un sarpe constrictor ataca prada, el o sufoca incet, adica cu fiecare expiratie a prazii, sarpele strange mai tare, pana cand victima ramana fara aer in plamani si se sufoca.

  Rusia se lupta sa supravietuiasca iar SUA si NATO sa o distruga. Daca Putin ar fi fost omul lor atunci s-ar fi comportat cum se comporta Basescu cu Romania si altii presedinti papusari. Si-ar fi umflat buzunarele cu bani si ar fi vandut pe nimic tara elitelor sioniste, cum au facut mai toate tarile lumii, cu mici exceptii poate.

  Cateva articole in limba engleza despre situatia in Ucraina si despre distrugerea sistematica a Rusiei:

  http://www.globalresearch.ca/ukraines-brown-shirt-revolution-part-of-a-us-nato-eu-plan-to-break-up-russia/5370136

  si de pe vremea Razboiului Rece:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Dulles'_Plan

  ” The “plan,” written in the form of a villain’s exposition, describes how the United States will destroy the Soviet (Russian) people from within by means of a “fifth column” seeking to corrupt basic cultural values of the Soviet society. This is to be accomplished by subverting the carriers of this culture (literature, theaters and cinema) to promote violence, depravity and other vices. In addition, these agents will work to plunge the governmental structure into chaos, bureaucracy and corruption, as well as sow nationalism, ethnic hatred and mistrust among the general populace.[4]

  Planul Dulles mai este cunoscut si sub numele de “Proiectul Harvard” care este mai detaliat. Articole sub aceasta denumire sunt greu de gasit acum.

  Si un articol interesant in legatura cu Arabia Saudita:

  http://macedoniaonline.eu/content/view/24509/53/

  Acelasi articol si aici:

  http://therearenosunglasses.wordpress.com/2014/01/18/russia-draws-up-plans-to-destroy-saudi-arabia-over-latest-terror-attacks-in-volgograd/

  si iar aici:

  http://beforeitsnews.com/war-and-conflict/2014/01/will-putin-destroy-saudi-rulers-2450058.html

 17. putem aplica si in cazul Ucrainei ceea ce spunea Sfantul Iustin Popovici despre poporul sarb si despre statul sarb care de atatea ori s-a destramat(Biserica si Statul).
  Poate ca nici statul Ucrainian nu mai are de ce sa existe si Domnul o sa-l piarda ca sa nu piarda poporul. De ce sa mai existe un stat putred unde nu mai este Dreptate ? Sa piara statul, sa sufere poporul si sa se intoarca la Domnul ca sa-l izbaveasca! UE, NATO, Putin, etc sunt doar instrumente. Daca Domnul a ingaduit asta trebuie sa spunem doar “Slava Tie Doamne” !
  Romania este foarte aproape de Ucraina, nu prea mai este Dreptate, ne mai tin rugaciunile sfintilor. Dar daca nu se poate altfel mai bine sa dispara statul asta putred ajuns la metastaza decat sa se piarda neamul si Biserica; sa se salveze ceea ce este scump si valoros.

 18. Crimeea americana in 2003:

  http://www.youtube.com/watch?v=R30cbnkMG3s

  Cortegiu de morti si mutilati,atentate teroriste aproape zilnic,cu zeci de victime, de atunci incoace,nu se mai termina,o catastrofa,o tara pe cale de disparitie.

  Despre arme chimice folosite,si nu de teroristii din Siria ,ci de raspindacii “democratiei si ai drepturilor omului”:

  http://www.youtube.com/watch?v=75DsfSOeBSQ

  http://en.wikipedia.org/wiki/Fallujah,_The_Hidden_Massacre

  http://www.globalresearch.ca/america-s-fallujah-legacy-white-phosphorous-depleted-uranium-the-fate-of-iraq-s-children/30372

  Daca am pune si Siria,unde este un holocaust,exterminare a unei natii prin intermediul celor mai salbatici teroristi,sau despre alte tari care pur si simplu s-au ori se dezintegreaza ( Libia,Egipt,Somalia,Sudan ) in urma “democratizarii ” cu pistolul la timpla.

  Conform lui John Robles,o lista cu tarile pe care,ori in care, elitele americane au organizat lovituri de stat,ori au suportat revolutii,au invadat,au anexat,au atentat sau prabusit guverne,ori chiar au asasinat liderii acelor tari:

  “Afghanistan, Albania, Angola, Argentina, Bolivia, Bosnia, Brazil, Cambodia, Chile, China, Colombia, Congo, Cuba, Dominican Republic, Egypt, El Salvador, Germany, Greece, Grenada, Guam, Guatemala, Haiti, Hawaii, Honduras, Indonesia, Iran, Iraq, Korea, Kuwait, Laos, Lebanon, Liberia, Libya, Macedonia, Mexico, Nicaragua, Oman, Pakistan, Panama, Philippines, Puerto Rico, Russia, Samoa, Saudi Arabia, Somalia, Sudan, Syria, Turkey, Uruguay, USSR, Venezuela, Vietnam, Virgin Islands, Yemen, Yugoslavia and Zaire (Congo)”

  http://voiceofrussia.com/2014_03_02/Obama-the-hypocrite-in-chief-threatens-Russia-3316/

  De remarcat,ca nici o tara din lume nu i-a atacat pe americani pe teritoriul lor ( din cite stiu sau nu stiu eu ),cu o singura exceptie notabila.America insasi,in 2001,prin presedinte,parte a guvernului,armatei,serviciilor secrete si cu complicitatea trompetelor din media super corupta.

  Sa-i vedem la Judecata finala a neamurilor,pe unde or sa scoata camasa ( nu poporul american,ci capusele care-i conduc,nu toti,ci mare parte )

  PS.Pina acum in Crimeea noastra,nu s-a tras nici un foc de arma,multumim Doamne!

 19. @ gheorghe

  Nu o sa fie nici un razboi la Armaghedon. O sa se coboare Iisus Hristos Dumnezeu in slava,cu puterile ceresti,cu sfintii….si in citeva secunde,poate si 1 minut dupa perceptia noastra )…totul s-a sfirsit.Duhul Sfint ii ia viata lui antihrist,cei intunecati la suflet si minte se duc la stinga ( cu unii care or sa bombane si atunci,ca se cred democrati si aparatori ai drepturilor omului,scriptura spune altfel despre ei ) iar cei luminati la suflet si la minte se vor duce la dreapta,multi dintre ei mirati de aceasta ( Cind ti-am dat sa bei,te-am imbracat,te-am vizitat in inchisoare…)

  Ce lupta sa fie intre necreat si creat,nici macar nu se poate pune problema,sint in alte dimensiuni.

  Cit despre victime in cel de-al treilea razboi mondial,eu stiam de 600 de milioane,cu aproximatie,nu vor fi folosite toate armele nucleare,multe din ele vor fi interceptate,cred ca tot razboiul conventional va fi majoritar,oricum si acela f distrugator,Rusia continentala inca ramine,se face pace.
  Conditii de locuit oricum or sa fie mizerabile,fara mincare,fara apa,fara pesti prin riuri, ( scrie in profetii,le poti gasi si pe acest site )ceva gen mad Max.

  Asa stiu eu,daca spun prostii,imi cer iertare de pe acum.

 20. S-ar putea ca al 3-lea razboi mondial sa fie fara arme atomice. Cel putin in directia aceasta se indreapta noua doctrina militara americana.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Prompt_Global_Strike

  „Conceptul atacului global prompt preconizează un atac concentrat, desfăşurat pe o perioadă de 2-4 ore, în cadrul căruia se folosesc mii de arme convenţionale de precizie, care vor distruge complet infrastructurile critice din ţara ţintită şi o vor forţa astfel să capituleze…“ Conceptul atacului global prompt este menit să susţină monopolul SUA în sfera militară şi să lărgească prăpastia dintre ea şi restul lumii. Combinat cu desfăşurarea de sisteme de apărare anti-rachetă, care ar trebui să facă SUA imună la represaliile Rusiei şi a Chinei, iniţiativa atacului global prompt va transforma Washingtonul într-un dictator global al erei moderne… „

  http://www.nexusmagazine.ro/index.php/reviste/30-nexus-new-times-magazine-an-6-nr-16/71-planurile-sua-pentru-un-atac-militar-global-prompt

  In al II-lea razboi mondial nici Hitler nici Stalin nu au indraznit sa foloseasca arma chimica, desi in privinta asta 30 de milioane de victime au fost facute de armamentul conventional.

  Brzezinski scria in 2005 ca SUA mai are o fereastra mica, cam 10 ani, interval in care isi poate valorifica superioritatea militara, tehnologica si economica fara a putea fi combatuta. Asta era perioada in care estima ca America trebuie sa lanseze noua structura a unei noi ordini mondiale avand ca schelet un tratat gen NATO euro-transasiatic care sa incorporeze Iranul, Arabia Saudita, China si Rusia(desi in privinta ei si-a exprimat indoiala ca va exista vreodata posibilitatea integrarii in asa o constructie militara).

  Una din definitiile statului civil il reflecta ca pe cel care are monopolul coercitiei. Ai gresit, doar statul te penalizeaza si dicteaza termenii cum, unde si cat. Alianta militara in care SUA va avea cuvantul hotarator preconizata de Brzezinski i-ar asigura Americii acelasi lucru..monopolul coercitiei la nivel mondial( Irak, Afganistan, Kosovo, Serbia, Libia si urmeaza)…adica un stat global. Imperiile in decursul isoriei au luat forme variate si nu e necesar ca in secolul XXI sa revedem forme din trecut. O alianta globala militara si economica in care SUA sa fie capel maistru poate fi o forma eficienta a unui imperiu la scara terestra.

  Dupa summitul Chicago 2012:

  http://jurnalul.ro/stiri/externe/dupa-chicago-un-nato-mai-globalizat-613503.html

  “Obama a incheiat conferinta de presa de bilant de dupa reuniunea la nivel inalt de la Chicago cu concluzia ca NATO devine cu adevarat un ax al securitatii globale. “Ideea de baza este ca parasim Chicago cu un NATO mult mai puternic, mult mai capabil si mult mai pregatit pentru viitor’.

  […] “Dupa Chicago, avem un altfel de NATO. Unul care isi asuma si RESPONSABILITATI POLITICE si tendinta acestei organizatii este sa devina o organizatie globala. A fost, in opinia mea, un summit care contureaza profilul politic, nu doar cel militar al Aliantei”, a declarat Basescu la sosirea in tara.”

  Parerea mea este ca nu trag neaparat sa declanseze al III-lea razboi mondial. Le-ar fi de ajuns sa incorporeze in sistemul asta de aliante cam tot ce misca si noua ordine mondiala ar fi cam gata. Un NATO global cu rol politic mondial ar putea implini cu succes rolul fiarei apocaliptice iesita din apa (organizatia ATLANTICULUI de nord.. nu-mi luati in seama speculatia).Dar probabil insistenta de a impinge Iranul sa intre intrun tratat nuclear, de a demantela Rusia si de a restrange China la matricea ei asiatica ar putea duce la o dare pe fata a situatiei de facto. Ceea ce ar implini profetiile Sfintilor Parinti.

  Despre adevarata fata a politicii externe a SUA a scris si a vorbit bine Noam Chomsky.(printre multi altii, dar eu cel putin il consider cel mai in tema si prolific scriitor pe acest subiect).

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Noam_Chomsky

  Despre adevarata fata a politicii externe ruse a se vedea perioada ’45-’89.

  Cartea lui Z. Brzezinski din care am conspectat :

  http://www.librariaeminescu.ro/isbn/973-8238-17-X/Zbigniew-Brzezinski__Marea-dilema-a-domina-sau-a-conduce

  Nu l-as fi mentionat, dar vad ca scrierile lui sunt o parte mare din manualului politicii externe americane.

 21. O opinie si un indemn

  Opinia este cum de altfel am mai scris dar poate ca am gresit in felul de interpretare cu privire la situatia care curge sub ochii nostrii.
  Ceea ce cred cu privire la desfasurarea acestor actiuni este ca ele daca nu sunt “coordonate” de oamneni (Evrei,SUA, UE, Rusia, China, Arabi) care sunt mana in mana pentru a destabiliza aceasta lume si a creea haos pentru a-si implementa planurile lor de a aduce lumea sub o singura conducere antihristica, cu siguranta este “coordonata” de Satana care le lucreaza mintea in aceste scopuri scrise mai sus.
  Totusi cred ca nici oamenii nu sunt straini de aceste planuri pentru ca s-au vazut de multe ori asa zisii dusmani stand unii langa altii si chiar fiind foarte apropiati si familiali. Daca vor distruge jumatate sau mai mult din lume ce vor castiga? Chiar crede vreunu din ei ca vor supravietui SIGUR acestor catastrofe ca sa poata sa conduca dupa aia ca si castigator? Deci iar revin si spun ca PLANUL va supravietui si Satana care il va indeplini pana la capat.

  De acord ca se ridica imperii peste imperii dar sa nu uitam ca de 2000 de ani de cand este Biblia scrisa asta s-a intamplat, iar din cate se pare, acum suntem cam la implinirea profetiilor despre Antihrist si nu cred ca mai e timp de imperii in varianta celor de-a lungul celor 2000 de ani.

  Acum trebuie castigata lumea de unul singur. Iar el nu va putea veni daca lumea nu il va primi de buna voie. Trebuie creat cadrul prin care el sa fie primit ca salvator. E adevarat ca el va putea veni in urma unui razboi, sau in urma unor tensiuni indelungate care sa sature lumea de lipsa sigurantei si de incertitudini.

  Eu nu cred varianta razboiului total mondial ci mai degraba vor fi anumite “sperietori” ca in Siria, Libia, Egipt, Iran, Ucraina etc. Ele vor fi aratate restului oamenilor foarte dramatic pentru a nu isi dori sa se intample si la ei ce se intampla acolo daca nu vor fi “ascultatori”.
  Sa ne fereasca Bunul Dumnezeu de varianta razboiului total mondial !!!

  Asta a fost opinia si scuze daca mintea mea este ratacita, dar chiar nu vreau sa smintesc sau sa “linistesc” pe nimeni.

  Indemnul ar fi ca macar acum in Postul Mare sa lasam politica mai moale si sa ne vedem de pacatele noastre si de nevointa noastra. Sa lasam in seama Lui Dumnezeu toate astea, sa ne rugam sa avem un post si un Paste linistit si plin de roade duhovnicesti despre sine.

  Iertare si va doresc un post cu pace in suflet!

 22. Pingback: CRIZA DIN CRIMEEA. Inca o provocare: “ATAC RUS” … FARA ARME (!) asupra unor NAVE ucrainiene. Care este explicatia MANIPULARILOR recente? CE URMARESTE SUA SI CUM SE POATE TRECE DE LA RAZBOIUL “SOFT” LA CEL “HARD”?
 23. @Gheorghe:

  Noi nu stim nimic despre asemenea cifre, ci doar ce scrie in Apocalipsa si in profetiile “recepte” ale Sfintilor Parinti. De asemenea, lumea va fi devastata in urma razboiului, insa oricum, daca apare antihristul, dupa acesta mai dureaza foarte putin pana la sfarsitul propriu zis al lumii.

 24. @admin,
  “Si numarul ostilor era de 20 de mii de ORI cate 10 mii de calareti,caci am auzit numarul lor”(Apocalipsa-cap.9,vers.16).
  @enkidu,
  bine ar ei sa fie asa,iar NATO sa fie fiara care primeste lovitura de moarte,in cel de al 3-lea razboi mondial,dupa care sa-si revina.DOAMNE AJUTA.
  P.S.-POST cu bucurii duhovnicesti.

 25. @ Gheorghe:

  Nu trebuie interpretate literal.

 26. Pingback: Ministru eston: LUNETISTII CARE AU UCIS IN MAIDAN ERAU ANGAJATI DE PRO-EUROPENI/ Surse: nava americana in Marea Neagra/ Romania si Polonia: gazde ale unui EXERCITIU NATO? - Recomandari
 27. Pingback: George Friedman: CARE E MIZA RUSIEI IN UCRAINA?/ Analist rus: “DE CE VA FI RAZBOI?”/ Dan Dungaciu despre posibilitatea unui CONFLICT MILITAR in Ucraina/ ROMANIA: IN PRIMIE LINIE A OFENSIVEI OCCIDENTALE IMPOTRIVA RUSIEI/ In plus: ultimele evolu
 28. Pingback: “Vocea Rusiei” crede ca RAZBOIUL VA IZBUCNI INTRE 11 si 15 MARTIE: “Americanii vor sange”/ MERCENARI AMERICANI in Ucraina? [VIDEO]/ DEBKA: Kerry l-a avertizat pe Lavrov ca anexarea Crimeei VA INCHIDE CAILE DIPLOMATICE dintre SUA si
 29. Un exemplu ilustrativ al faliei tot mai adanci si clare dintre ‘noi’ si ‘ei’. ‘Ei’ nu, nu sunt ‘occidentalii’, ci dubiosii care trag sforile + acolitii or din media sau aiurea. Iar ‘noi’ suntem ceilalti, platitorii de facturi si furnizorii de voturi. Si suntem mult mai multi ca ei – si ei stiu asta – si mult mai destepti decat ar vrea ei – si probabil si asta incep s-o afle.

  Ca sa ma fac inteleasa: cititi articolul – pe de-o parte – si comentariile – pe de alta:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/10686699/Is-Vladimir-Putin-the-new-Stalin-Not-now-the-USSR-has-fallen-apart.html

  (englezii astia nu pot fi asa usor pacaliti, ce-i al lor i-al lor, let’s face it!)

 30. Pingback: “MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: “Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si
 31. Pingback: ZBIGNIEW BRZEZINSKI, co-fondatorul Comisiei Trilaterale, despre avionul doborat in Ucraina: “ESTE UN MOMENT ISTORIC CU O SEMNIFICATIE DECISIVA PENTRU VIITORUL SISTEMULUI MONDIAL” [video]. Strategul american trimite mesaje dure catre Merkel, Ho
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare