PAPA FRANCISC – cordial si “umil” cu un CLERIC ACTIVIST PRO-HOMOSEXUALITATE care a scris: “dragostea homosexuala este un dar de la Dumnezeu care nu este mai prejos decat cea heterosexuala”

28-05-2014 2 minute Sublinieri

PopekissesdePaolishand-640x426

Un articol de Hilary White, corespondent de la Roma

ROMA, 23 mai 2014 (LifeSiteNews.com) – La inceputul acestei luni Papa Francisc a facut un gest care a ridicat multe semne de intrebare atunci cand a slujit mesa impreuna cu un preot caruia i-a sarutat mana si care este activist pro-homosexual, lider al campanie pro-schimbari in invatatura Bisericii cu privire la homosexualitate. Pe 6 mai, Francisc a primit un preot în varstă de 93 ani, care este cofondatorul organizatiei activiste pro-homosexualitate Agedo Foggia, o organizatie care se opune preceptelor Bisericii Catolice.

Fratele (Don) Michele de Paolis a slujit mesa impreuna cu Papa Francisc la Domusul Santa Martha si apoi s-a prezentat la pontif cu daruri din lemn, un potir si un disc, precum si cu o copie a celei mai recente dintre cartile sale intitulata “Draga Domnule Michele – intrebari pentru un preot incomod”.

Intr-o carte anterioară, Don Michele a scris: “dragostea homosexuala este un dar de la (Dumnezeu) care nu este mai prejos decat cea heterosexuala.” El a contestat, de asemenea, ideea potrivit careia partenerii homosexuali nu ar trebui sa faca sex.

Papa Francisc a incheiat intalnirea sarutand mana preotului de Paolis, gest pe care ziarul de extrema stanga L’immediato l-a catalogat drept “dezvaluirea umilintei unui om mare catre un alt om de acelasi calibru”. De Paolis a vorbit el insusi despre gestul papal neobisnuit intr-o postare de pe pagina sa de Facebook spunand ca el i-a cerut Papei Francisc audienta pentru o alta organizatie, respectiv Comunitatea Emmaus intrebandu-l daca “Este posibil?”

El a declarat faptul ca Papa a raspuns: “Orice este posibil. Discutati cu Cardinalul Maradiaga iar el se va ocupa de tot.”Si apoi (incredibil) mi-a sarutat mana! L-am imbratisat si am plans, “a incheiat de Paolis .

Gestul Papei a facut senzatie in presa italiana precum si pe blog-uri, deoarece de Paolis este o figura foarte cunoscuta in Italia ca fiind un cleric apologet al ideologiei homosexuale. Aparent el s-a intalnit cu Francisc in calitate de fondator al Comunitaţii Emmaus din sudul orasului italian Foggia, o comunitate care ii ajuta pe cei saraci si pe cei care sufera de SIDA.

Dar, de Paolis este cunoscut in toata tara mai ales pentru ca este cofondator al organzatiei Agedo Foggia, o “asociatie a parinţilor, rudelor si prietenilor homosexualilor” (Associazione di genitori, Parenti e Amici di persone omosessuali) – asociatie care promoveaza homosexualitatea si ideologia de gen in societatea italiana si in Biserica prin diverse campanii.

LifeSiteNews a cerut purtatorului de cuvant al Vaticanului, fratele Frederico Lombardi, clarificari cu privire la natura intalnirii, dar nu a primit nici un raspuns deocamdata.

In afara sprijinului din partea orasului Foggia, Agedo Foggia este infiinantata de catre si lucreaza impreuna cu UNAR, Biroul National Italian Guvernamental Antidiscriminare Rasială (Ufficio Nazionale Antidiscriminazioni Razziali), care a emis reglementari ce ii ameninta pe jurnalisti cu inchisoare in cazul in care nu reusesc sa prezinte homosexualitatea intr-o lumina pozitiva.

Pe site-ul Agedo Lecce gasim un citat amplu preluat din cartile lui De Paolis pentru a ajuta cititorii “sa iasa din mlastina preceptelor biblice”. De Paolis scrie: “[Noi] trebuie sa depasim litera Scripturii. Acelasi lucru il spune si Sfantul Pavel, in capitolul din Corinteni 2, 3:6 respectiv “litera ucide, dar Duhul da viata.”

“Ca aceasta scrisoare biblica,” a scris de Paolis, “a ucis si continua sa ucida, din pacate, uneori, nu numai moral, ci si fizic, este un fapt. Biblia nu este cuvantul lui Dumnezeu; Biblia “contine” Cuvantul lui Dumnezeu. ”

“In loc sa irosească energie in controverse fara sfarsit, Biserica isi doreste sa construiasca o spiritualitate crestina de acceptare cu bucurie deplina a sinelui, recunostinta fata de Dumnezeu, in cunoasterea faptului ca iubirea homosexuala este un dar de la El nu mai prejos decat este cea heterosexuala. O spiritualitate în care dialogam si ne comparam cu toti ceilalti, dar ascultam numai de Dumnezeu. ”

„Oamenii bisericii”, a spus el, “ignora complet fenomenul de homosexualitate, fenomen pe care stiinta l-a clarificat acum fara echivoc: orientarea homosexuala nu este aleasa in mod liber de catre om. Baiatul sau fata va descoperi ca aceasta este o abordare adanc inradacinata in personalitatea sa si reprezinta un aspect esential al identitatii sale. Nu este o boala, nu este o perversiune ”

El a deplans “insensibilitatea” pe care Biserica Catolica o arata fata de homosexuali, subliniind ca: “Unii oameni ai bisericii spun,” Este in regula sa fii gay, dar nu trebuie sa faci sex, homosexualii nu se pot iubi unul cu celalalt. “Aceasta este cea mai mare ipocrizie. E ca si cum ai spune unei plante care creste: “Tu nu trebuie sa infloresti, nu trebuie sa faci fructe!” Da, este impotriva naturii!”

“Trebuie sa avem rabdare cu Biserica noastra Mama”, continua el. “Atitudinea ei fata de homosexuali se va schimba.” El a laudat “numeroasele initiative”, care au fost deja promovate in toata Italia, unde “grupuri de catolici homosexuali au avut ocazional contacte cu eparhiile, marcate, in general de cordialitate”.

De Paolis este membru proeminent al unui cler italian de extrema stanga, de formatie marxista, care s-a extins dupa al doilea Consiliu al Vaticanului. Giuseppe Nardi, un scriitor catolic, a scris ca De Paolis este un promotor al “anarho-catolicismului” de extrema stanga care a fost dominant in Biserica din Italia, precum si in cea din America de Sud, incepand din 1970.

De Paolis a fondat organizatia Agedo Foggia impreuna cu Gabriele Scalfarotto care a decedat, tatal deputatului italian Ivan Scalfarotto, care a lansat in parlamentul italian proiectul de lege “anti-homofobie”, un proiect care a fost denuntat de catre activistii pro-familie ca fiind o incercare de a bloca orice critica morala a stilului de viata homosexual . Recent, activistii catolici si pro-familie din Italia au cautat sa se asigure de ajutorul Papei Francisc pentru a se opune proiectului de lege.

traducere de L.F.

paolis-francisc


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Papa (Papism), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “PAPA FRANCISC – cordial si “umil” cu un CLERIC ACTIVIST PRO-HOMOSEXUALITATE care a scris: “dragostea homosexuala este un dar de la Dumnezeu care nu este mai prejos decat cea heterosexuala”

 1. Sa fii “preot catolic” si sa faci apologia homosexualitatii…
  Mai mult decat atat SA TRAIESTI o viata intreaga in acest CUMPLIT pacat, sa nu te caiesti de el, sa te INVECHESTI in rele, pacate si faradelegi si SA+I SMINTESTI si pe altii prezentand pacatul ca “dar” al Lui Dumnezeu…Asta este NEBUNIA-NEBUNIILOR! De asta spune Sf. Ap. Pavel in Epistola catre Romani, ca “zicand ca sunt intelepti AU INEBUNIT…”!

  Adica SA aperi si sa justifici ceea ce APOSTOLII lui Hristos au condamnat si infierat…
  Si mai mult decat atat sa fii “papa” adica MAI MARELE preotilor si arhiereilor din lumea apuseana, si SA NU PEDEPSESTI si SA NU ALUNGI din Biserica pe cei care invata invataturi CONTRARE Evangheliei Domnului Hristos…

  Sa fii un reprezentant al lui Hristos in lume si sa inveti si sa faci CU TOTUL IMPOTRIVA Stapanului tau si al tuturor…IISUS HRISTOS si sa nu te temi de MANIA Lui!
  Este exact cum o femeie isi insala barbatul inaintea ochilor lui si apoi vine si-l saruta…ca IUDA…

  NU! CATOLICISMUL nu numai ca a decazut total, ci s-a SPURCAT cu totul…
  Personal cred ca mantuirea tuturor catolicilor laici este in primejdie daca nu se vor DEZICE de ierarhia lor si daca nu o vor PARASI, si daca nu se vor converti la Ortodoxie, sau macar sa treaca la VETEROCATOLICI…
  In Catolicism se vor mantui tot mai putini oameni, extrem de putini, si asta din cauza pacatelor si a RATACIRII cumplite in care ii arunca preotii catolici pe enoriasii lor…si credinciosii lor adepti.
  Pentru ierarhia sacerdotala catolica nu mai este nadejde de indreptare, s-a stricat cu totul, s-a pervertit si compromis ireversibil…A CAZUT DIN HAR pentru totdeauna, fiindca A CAZUT DIN ADEVAR si si-a INSUSIT la nivel official MINCIUNA pierzatoare de suflet si mantuire!

  Faca Bunul Dumnezeu ca NICIODATA, astfel de pacate, si RATACIRI si erezii pierzatoare de suflet sa nu patrunda si in viata si mintile si inimile PREOTILOR SI IERARHILOR nostri ortodocsi.
  AMIN! Hristos A Inviat!

 2. E pe baza de iubire, ce va mirati atat?
  Sublim! Exact ca-n poezioara, care nu e funny deloc, mai ales in contextul asta:

  Pe un camp cu viorele
  Crestea numai ghiocei.
  Si-a venit mandrele mele
  Si le-a cules ei pe toti.

  Ce, nu trebuie sa infloreasca si ei, sa faca fructe (adica sa faca… sex – deci e si ceva drepturile omului acilea)? 😮
  O, cata iubire in fraza asta a acestui APOLOGET! Cum sa nu versi macar o lacrima la asemenea chestie, ce ti s-a descoperit, prin ingaduinta lui Don Michele de Paolis?? Asa ceva…

 3. Ca o readucere aminte:

  Intaia epistola catre Romani, Cap.1 21-27:

  “Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei, Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin! Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.”

 4. “E ca si cum ai spune unei plante (…) nu trebuie sa faci fructe”.

  Ce fructe?

 5. Intrebare fara raspuns:cum isi explica un asemenea”preot”catolic epistola catre romani, deci si catre romanii de astazi,versetele:22 pana la 32?Iehovistii au schimbat SF.SCRIPTURI dupa cum i-a “taiat capul”,catolicii le vor urma?DOAMNE AJUTA!

 6. Din acest motiv de mai sus cât și acesta de aici http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/05/23/biserica-catolica-uniuni-civile-homosexuali/

  …și multe altele care vor mai apărea între timp, consider că abdicarea de la tronul papal al Papei Ratzinger a fost o mărturie de credință.
  Poate că aprecierea mea va fi considerată exagerată dar cred că tocmai de asta a demisionat Papa: i se făceau presiuni să facă exact ce face acum actualul papă. Doar bănuim ce i s-a pus în cârcă dar se prea poate să fie și mult mai multe.

  Oricum, dacă nu un gest de mărturisire… măcar un gest de conservare a demnității, cât și cum s-a putut.

 7. Cat de emotionanta pana la lacrimi, aceasta iubire “sincera”… cat de mult jeg pot avea in ei (si se incapataneaza sa-l tina pe tot acolo, ba chiar sa-l mai dea si altora… decat sa-l spele) oamenii ce iubesc pacatul, si spun ca iubesc pacatosul.
  Dizgratioasa pana la greata, aceasta “dovada” de imbecilitate si de corectitudine politica fara margini, dincolo si de orice elementar bun simt. Papa se pare ca isi arata o parte din adevaratul chip…

  Dumnezeu spune sa iubim pacatosul si sa uram pacatul.
  Corectitudinea politica (si ideologica) spune sa adoram pacatul, pozandu-ne in iubitori ai pacatosului, ce oricum, drept consecinta, e afundat mult mai tare in orice pacat s-ar afla.

 8. De la Papa, de la Vatican, de la Catolicism si de la “crestinatatea catolica apuseana” noi crestinii DREPTMARIRORI si FII intru Adevar ai Bisaericii Ortodoxe a Rasaritului NU MAI PUTEM AVEA nici o nadejde de “sprijin” in lupta cu pactul si nelegiuirea homosexualitatii!
  Daca in Brazilia, ierarhia Bisericii Catolice a “cazut la pace” cu aceasta NELEGUIRE strigatoare la Cer, evident cu stirea Papei actual, daca in lumea catolica deja se “elaboreaza” (nu oricum, ci biblico-teologic, cu argumente din Scriptura…) justificarea “practicarii” homosexualitatii chiar de catre clericii catolici, ATUNCI trebuie sa intelegem ca este cat se poate de clar ca “biserica” catolica A ABDICAT de la misiunea ei pe care a avut-o în trecut si ca viziunea ei si atitudinea ei si “mesajul ei” si scopul ei pentru viitor in actuala situatie a inversarii valorilor si a perceptiei asupra lor, VA FI UNUL “IPOCRIT”, si “neautentic…” crestin!
  Biserrica catolica va fi in curand orice: “corecta politic”, “deschisa la noile filosofii” care sunt propagate in societate, “ecumenista”, “sincretista”, “scientista”, “cu vederi since-fiction fata de extraterstri”,”caritabila”, “moderna si in accord cu vremea de azi”, INSA NU VA MAI FI A LUI IISUS HRISTOS, ci a tuturor…!
  Exact ca o femeie care RENUNTA la a mai fi “fidela” barbatului ei si exprima “plina de generoziztate si compasiune” tocmai “dragostea” si “altruismul” fata de ORICE alt barbat, vrand sa-i ofere (sincer si marinismos) cateva “clipe de fericire” prin “oferirea trupului sau”…

  ASA a ajuns Biserica CATOLICA, si anume ceea ce TREBUIA sa ii OFERE DOAR si numai MIRELUI EI, Hristos, a ajuns sa ofere DUSMANILOR LUI, si anume: cinstire, partasie, comuniune…cu FASLSII Dumnezei si IDOLI, asa cum a facut “sinagoga” evreilor in Vechiul Testament, dupa cum au spus Prorocii: IEREMIA, IEZECHIEL

  Procrocul IEREMIA spune in Cap. 3 al Cartii sale profetice:

  “1. Şi a mai spus: “Dacă un bărbat îşi lasă femeia, şi ea se duce de la el şi se face soţie altui bărbat, mai poate ea oare să se întoarcă la el? Prin aceasta nu s-ar întina în adevăr, oare, ţara aceea?” Şi tu te-ai desfrânat cu mulţi iubiţi şi vrei să te întorci la Mine? zice Domnul.

  3. De aceea ploile de toamnă au lipsit şi la fel şi cele de primăvară, dar Tu ai avut frunte de desfrânată şi nu te-ai ruşinat.

  13. Recunoaşte-ţi însă vinovăţia ta, căci te-ai abătut de la Domnul Dumnezeul tău şi te-ai desfrânat cu dumnezei străini sub tot arborele umbros şi glasul Meu nu l-ai ascultat, zice Domnul.”

  Proorocul IEZECHIEL spune in cap. 16 al Cartii sale Profetice:

  ” 16. Ai luat din hainele tale, ca să-ţi faci locuri înalte în culori felurite, şi te-ai desfrânat acolo, cum niciodată nu s-a întâmplat şi nici nu va mai fi.

  17. Ai luat lucrurile tale de găteală, făcute din aurul Meu şi din argintul Meu, pe care ţi le-am dat Eu, şi ţi-ai făcut chipuri de bărbat şi te-ai desfrânat cu ele.

  20. Ai luat pe fiii tăi şi pe fiicele tale pe care Mi i-ai născut Mie şi i-ai adus lor jertfă spre mâncare. Dar puţin te-ai desfrânat tu oare?

  26. Te-ai desfrânat cu fiii Egiptului, vecinii tăi, oameni înalţi la statură, şi ţi-ai înmulţit desfrânările, mâniindu-Mă pe Mine.

  28. Tu te-ai desfrânat cu Asirienii şi nu te-ai săturat; te-ai desfrânat cu ei, dar nu te-ai mulţumit cu atât,

  37. Pentru toate acestea iată Eu voi aduna pe toţi amanţii tăi cu care te-ai desfrânat tu şi pe care i-ai iubit şi pe toţi aceia pe care i-ai urât, şi-i voi aduna pretutindeni împotriva ta şi voi descoperi înaintea lor goliciunea ta şi vor vedea toată ruşinea ta. ”

  Iar Proorocul OSEA, spune in Cartea sa, intr-un verset din cap.9:

  ” 1. Nu te bucura, Israele, şi nu sălta de veselie ca păgânii, că te-ai ticăloşit, părăsind pe Dumnezeul tău; ai iubit preţul unei desfrânate pe toate ariile de grâu. ”

  In toate aceste IPOSTAZE a ajuns AZI, Biserica Catolica…!

  Dumnezeu sa aiba MILA de noi toti!

  AMIN!

 9. Pe mine nu ma mai Mira nimic din ce face Francisc. Acesta intilnire cu preotul catolic a avut loc inainte de intilnirea cu Bartolomeu, iar intilnirea tot a avut loc. poate ar trebui mai degraba sa ne socheze DE CE Bartolomeu continua lupta pentru unirea cu un papa care face atit de multe lucruri strigatoare la cer.

 10. Aceasta imagine este simbolica,o prefigurare a viitorului,cind dumnezeul ecumenistilor de pretutindeni,evreu din semintia paria a evreilor ( a lui Dan ) si poate cel mai iubit dintre minoritarii sexuali,va trona in Templul din Ierusalim iar cohorte nesfirsite de oameni ” mari si umili ” plus pacalitii de pretutindeni vor veni in fata lui,ploconi si pupa gheara-i.

  Acesta-i drumul fara de intoarcere a lui bartolomeu ecumenicul et co.Ce face papa acum,vor face si ei ( in cirdasie ) mai tirziu.

  Si cum in rai sau Imparatia Cerurilor nu exista parade gay,conform cuvintului Domnului ca nimic necurat nu va intra acolo si:

  ” Zis-a deci Domnul: “Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu.”

  Sa stam cu frica totusi si sa nu ne amestecam cu ei,desi rugindu-ne pentru ei,mai ales pentru cei pacaliti,sa-i intoarca Dumnezeu de pe frumul fara de intoarcere.

 11. @Vela Gheorghe
  Dream on, Vela Gheorghe. Care reprezentant al lui Hristos? De cand il reprezinta niste eretici pe Hristos??? Daca incepem asa si mai speram sa ne aliem cu ei in nu stiu care lupta, a si incoltit simpatia si ecumenismul. Ne putem inhama cu altii doar ca simpli cetateni la aceasta lupta de opinii. Atat. Apoi chiar daca s-ar intampla asa ceva si in cazul ortodocsilor sau al clerului, e clar ca si acestia se pot pocai, adica la fel ca si ceilalti pentru care vad ca ne rugam cu foc si le dam circumstante atenuante. Cu cine sa te aliezi? Cu vrajmasul? Pentru ce? De la o lupta impreuna mai e doar un pas pana la o impartasanie de genul IPS Nicolae, care a vatamat atatea si atatea suflete. Si alt pas care s-a facut de catre unii preoti “open minded” este spoveditul si impartasitul catolicilor neconvertiti. De cununii cu catolici nu mai vorbesc. Acum insa e de domeniul trecutului, sper. Dar si lui IPS Nicolae i s-a dat sansa sa se pocaiasca. Nu vad nici in vetero- nici in hetero-catolici decat aceiasi eretici. Daca o data au intors spatele lui Hristos, ce mai cerem de la ei? Noi gresim fundamental atunci cand sarim peste dogma ortodoxa ca sa ne “ocupam” de homosexuali. Ordinea e inversa. Ai grija sa te pastrezi ortodox si pe urma treci la lupta cu mijloacele pe care ti le da Biserica ta. Tin minte aproximativ o intamplare cu Cuviosul Paisie Aghioritul. Niste apropiati o judeca pe o prostituata pe strada, iar el le da replica. “Da, dar toata Atena nu are sufletul ei.” Adica noi putem sa credem ca suntem in regula si foarte induhovniciti si de fapt sa stam la coada la mantuire, in “noroi” pana la gat, dupa o prostituata cu sufletul mare. Dintre care cea mai in tina sunt eu.
  @Dan
  Si eu cred ca asa este in ceea ce-l priveste pe Ratzinger. Cand a fost ales discutam intens despre el cu o colega de catedra care absolvise si Teologia la nemti. Mai mult discuta ea, ca eu habar n-aveam de el si nici nu prea ma interesa subiectul. Cred ca ea era protestanta, dar nu mai tin minte. Il descria ca pe un traditionalist si conservator in ceea ce priveste dogma lor. Cum nu prea ma interesau pe atunci subiectele de genul asta, n-am retinut detalii, dar cand a abdicat mi-am adus aminte duhul discutiei si am avut aceasta banuiala si eu.

 12. @ Ileana!

  Usurel surioara ca te-ai “infierbantat” nitel si ai scris gandurile tale intr-un ritm si stil cu iz “nervos”…

  Tu, eu si marea majoritate a celor care scriu pe acest site (cu eventual rarisime exceptii) suntem CRESTINI ORTODOCSI!
  Traim intr-o tara Crestina Ortodoxa (dar destul de laicizata si “secularizata”)!

  Dar in lumea asta mare, PAPA de la Roma, cu toate pacatele si ereziile si alte greseli ale lui este socotit de necrestini ca “SIMBOLUL” Crestinismului si “Reprezentantul” Crestinsimului…!
  Stiu ca asta nu-ti place si nici nu-ti convine. Si NICI MIE nu-mi place si iarasi nu-mi convine, dar NU eu il socot asa ci aproape toti sau cei mai multi pamanteni NEcrestini!
  Nu are nici rostul sa vorbesc acum despre motivul acestei ASOCIERI dintre “numele”, “imaginea” si “REnumele” Papei de la Roma si respectiv CRESTINISMUL…Pur si simplu toti Necrestinii cand se gandesc la “capul” Crestinsimului se gandesc la PAPA…De ce? Asta eu nu pot sa-ti explic!
  Insa sa stii ca nu se gandesc nici la Patriarhul de la Constantinopol si nici la Patriarhul Rusiei…

  Si tocmai CADEREA PAPEI si NELEGUIRILE Vaticanului au adus CEA MNAI MARE BATJOCURA si DETESTARE din partea paganilor la adresa Crestinismului!
  De la Inchizitiile medievale si abuzurile facute de catolici in numele Catolicismului pe diferite continente ale lumii, i s-a tras Crestinsimului toata REPULSIA cu care a inceput sa fie privit de catre populatiile necrestine…

  Exact asa cum pentru infractiunile tiganilor care in actele de identitate sunt “cetateni romani”, li s-a tras si li se va mai trage in viitor ROMANILOR cinstiti si corecti si de omenie, toata BATJOCURA si DETESTAREA cu care sunt tratati in Occident de catre occidentali si mai ales de catre britanici si francezi…! Da de la ASOCIEREA aceasta CONFUZA si GRESITA intre NUMELE de TIGAN si cel de “cetatean Roman” sau simplu de roman…
  Degeaba spui tu (daca ai fi intr-o astfel de ipostaza si situatie grava si dramatica de a suporta denigrare si marginalizare pe nedrept SI FARA SA FI VINOVATA cu ceva…) ca tu ai SANGE ROMANESC ca tu NU ESTI tiganca, ca tu nu furi si nici nu talharesti, ca esti cinstita etc …caci NIMENI nu te crede, fiindca si tu esti TOT “cetatean roman”…!

  Ei bine CAM ASA, sau destul de aproximativ “asa”, stau lucrurile cand spui intr-o tara NEcrestina ca tu esti CRESTIN!
  Foarte putini necrestini stiu si pot si sunt capabili CA SA FACA DIFERENTA intre cretinii ortodocsi si respectiv catolici…Ei cand se gandesc la Crestinsim se gandesc la Papa de La Roma… si fac O ASOCIERE (chiar daca esdte GRESITA si se bazeaza pe CONFUZIE) intre Papa si Crestinism!

  Si in aceasta situatie DACA PAPA aproba casatoriile homosexuale, aproape toti NEcrestinii vor incepe sa gandeasca ca REPREZENTANTII Crestinismului SUNT DE ACORD cu homosexualitatea si ca crestinii din lume sunt vazuti ca si PROhomosexualitate!

  Totusi Lupta cu homosexualitatea VA FI DUSA si va avea ROST si importanta in alte parti ale lumii, DAR DOAR in tari precum Romania sau Rusia, dar NU VA MAI FI relevanta in Occident…sau tari Necrestine, fiindca va parea ANORMAL ca PAPA sa ingaduie homosexualitatea iar eu un simplu “crestin” sa fiu impotriva…

  Asa ca surioara e bine sa ramai cu aceasta concluzie…ca eu si alti crestini Ortodocsi NU-L simpatizam si nici cinstim pe PAPA, si cu atat mai mult nu-l iubim…(chiar inainte de a-ti raspunde am vizionaz si eu filmul rusesc despre LECTIA CADERII Imperiului Bizantin, si am vazut ca PAPA s-a BUCURAT de Caderea Cosntantinopolului si ca pana astazi exista o REMINISCENTA DE URA a Vestului catre si pentru Spatiul Crestin Ortodox Bizantin)!

  Dar nu stiu ce as putea face ca in lumea asta mare IMAGINEA Crestinsimului SA FIE DISOCIATA si SEPARATA si DESFACUTA si “deschegata” si “smulsa” de imaginea si numele Papei cu care este “impletita” si “amestecata” intr-un mod confuz pana la “suprapunere”…?!

  Prin urmare, te-as ruga ca sa incerci sa intelegi ca “esenta” comentariilor mele de mai sus nu are ca scop vreo “preamarire” a Papei (nu are rostul sa-i mai dau si eu “marire” ca SI-ALUAT-O SINGUR…si i-o dau milioane de oameni din Occident…considerandu-l INFAILIBIL si si mai mult decat atat VICARIUS CHRISTI…ceva care pe mine ma ingretoseaza si ma face sa mi se zabarleasca pielea pe mine cand ma gandesc la HULA asta…)

  Nu sunt eu vinovat de IMPACTUL pe care Renumele PAPEI il poate avea in ACCEPTAREA homosexualilor in Biserica, dar S-AR PUTEA sa “suport” in viitorul apropiat consecintele “actelor si GESTURILOR Papei de la Roma”in priviinta acceptarii homoseaualitatii in socieatate, daca imi va trece prin cap ca sa tzraiesc in viitor intr-o tara NEcrestina sau NEortodoxa…(asa cum ma indeaman de multi ani doua “stoluri” de “pasarele” si “fluturi” care roiesc si se invartesc mereu in jurul capului meu…, despre care nu pot sa-ti explic de ce nu am putut inca sa scap de ele…)

  Si atunci, daca voi ajunge vreodata sa traiesc pe astfel de taramuri, voi ramane doar cu amintirea ca o o data,pe un site crestin, sora de credinta Ortodoxa din Romania era “oripilata” ca l-am facut pe Papa de la Roma “Reprezentant” al Crestinismului… (insa eu nu am afirmat vreodat ca ar fi un astfel de Reprezentant ADEVARAT! Si nici nu am spus ca ar fi “fals”, ci doar am lasat sa se inteleaga acest din urma lucru)!
  Limba romana cateodata nu ne ajuta sa ne exprimam ganduriule intr-o maniera desavarsita! Ci valoarea lor este data de IUBIREA de adevar pe care o avem in inima…

  Hristos S-a Inaltat!

 13. @Vela Gheorghe
  M-am bucurat mult cum v-ati lepadat de papa si ca nu ne mai “incaieram” pe subiect. Acum din inima va rog, ca una care a stat ani buni pe coclauri necrestini, pentru ca milioanele de eretici nu are rost sa-i consideram decat dusmani ai lui Hristos, ai Maicii Domnului si ai Sfintilor, sa ma credeti ca e mai bine, daca se poate, sa nu parasiti tara. Este o pierdere de vreme si de mantuire fantastica. In majoritatea cazurilor e vorba de banii necesari pentru supravietuire, dar pretul e cumplit (stiu cazul unei doctorite credincioase). Daca chiar mergeti, mancati si beti exclusiv acasa, pe cat se poate. Si nu mergeti mai incolo de Europa si nu va duceti copiii acolo.
  Revin la catolici. Eram in US of A cand au inceput sa-i loveasca, scotand la iveala toate cazurile de pedofilie. Prin urmare, daca au luat o lovitura de imagine si au pierdut multi credinciosi de-ai lor, a fost atunci, dupa 2000, acum ii stiu toti de breji. Multa vreme nici eu n-am inteles diferenta dintre cele doua biserici, decat cea la vedere, dar acum, ca m-am dumirit, folosesc mania cea buna si ma infoi paroxistic ca sa trezesc si pe altii. Imi pare bine ca erati treaz. Stiam {din referirile facute de dvs in postarile despre Iulian Capsali) ca sunteti din Timisoara si, preventiv, am dat volumul la maxim, ca pentru o zona ECU de gradul III, fosta de gradul I, in viziunea mea (gradul I si maxim – Bihor, II – Arad). Si Transilvania sta prost de tot la capitolul asta, zic unii. Mai ales SIBIUL.
  Nu e nimic legat de numele Papei care ne-ar privi neaparat pe noi. Cei care se convertesc la Ortodoxie va pot spune clar ca fac diferenta neta intre ei si noi, ca de-aia se si convertesc. De numele Papei e legata o putere politica, dupa cum zice in alte cuvinte Parintele Arsenie Papacioc. Cu cat ei se departeaza mai mult de noi, cu atat Ortodoxia va sari mai tare in ochii celor care cauta Adevarul si ar fi putut nimeri la dusman din greseala. Asa si-au pus neoprotestantii cruci pe capisti, ca sa insele naivii. Ei incearca drumul invers.
  La fel ca si in cazul avortului, si in cazul problemelor legate de homosexualitate se fac lucrurile mult prea tarziu, la noi in tara. Trebuie explicate consecintele acestor plagi cand varsta e destul de frageda, nu cand e prea tarziu si tinerii au gresit deja. Iar daca s-a gresit trebuie aratat drumul spre pocainta cu mare tact, daca se vrea pocainta. Pe homosexuali nu i-au inventat cei din vest, dar vor sa aiba si ei un “om nou” cum vroiau comunistii, dar al lor ar urma prin excelenta sa se inchine aluia cu coarne. E mai greu sa le ceri oamenilor sa devina satanisti pur si simplu. Mai bine ii pui sa faca cele ale dracilor. De aici atata ravna de a-i baga pe fagasul gresit pe toti tinerii, si de a-i anihila pe parinti. Sodomia insa e practicata si de unele cupluri heterosexuale cam peste tot, dar din pacate se neglijeaza asta. Cred ca tocmai de aceea trebuie pusa la indemana multa informatie si medicala si duhovniceasca pentru tineri si nu numai. Trebuie o Pro-Vita si pentru acestia, fie ei homosexuali, fie ei heterosexuali, sau ceva facut profilactic.
  You made my day cu “surioara”. Sunt de fapt o babeta, dar un pic mai turbulenta decat media. Eu va asigur ca respect sincer pe toti cei care posteaza aici si va doresc sa va lumineze Maica Domnului cu privire la plecare. Poate gasiti si alte solutii care sa nu mai faca necesara parasirea tarii. Multa sanatate.

 14. @Ileana:

  Acum din inima va rog, ca una care a stat ani buni pe coclauri necrestini, pentru ca milioanele de eretici nu are rost sa-i consideram decat dusmani ai lui Hristos, ai Maicii Domnului si ai Sfintilor, sa ma credeti ca e mai bine, daca se poate, sa nu parasiti tara.

  Chiar asa? In masa? Sau e o exprimare nefericita? Una e sa condamnam categoric ereziile, alta e cum ne raportam la oameni.

 15. Acum nu pot sa-i iau pe caprarii chiar pe toti, dar hai sa luam doar mormonii care fac misiune doi ani, daca nu ma insel. Din moment ce aproape toti tinerii mormoni pleaca in misiune doi ani prin toata lumea, la convertit si unii incearca sa “fure” dintre ai nostri cand trec pe la noi, rusi, bulgari, sarbi etc., nu prea am cum sa fac diferenta dintre institutie si reprezentantii ei care dau pe aici, deci se aduna deja o gramada. Pe urma ii luam pe neoprotestantii activi in tarile ortodoxe, cu sprijinul banesc pe care il dau cei de acolo. Banul lor merge si impotriva noastra, spre subtierea randurilor dreptslavitorilor crestini, fie ca sunt constienti sau nu. Multi presupun ca sunt anuntati despre drumul fondurilor, deci stiu ca vor sa se extinda ca “popor” si unde se face asta. Prin extindere: Daca o tara finanteaza teroristi, noi ne referim, inclusiv pe acest site, deseori la ei ca “americanii” desi nu sunt chiar toti de acord cu asta. Astfel puteti sa spuneti ca m-am exprimat nefericit, insa de multe ori faptele noastre au consecinte. Tot astfel cum daca un partid sustine drepturile homosexualilor, de la mic la mare se fac vinovati sau responsabili de asta toti membrii partidului, fie ca vor sau nu, macar prin lipsa de informare. Asta daca nu esti recrutat cu forta in vreun partid unic, ca in vechile dictaturi comuniste. Deci eu sub nici o forma nu-i pot numi prieteni ai Ortodoxiei pe eretici. Si daca Biserica e Mireasa Lui, iar ei sunt impotriva Bisericii, la ce categorie i-as putea baga? De aceea eu i-am numit dusmanii lui Hristos, adica ai Ortodoxiei, fie ca e pusca la vedere sau nu. Am trait printre catolici si m-am raportat chiar bine la ei ca oameni, deci stiu la ce va referiti, dar eu ii catalogam din punctul de vedere al institutiei de care tin.

 16. @admin:

  Din pacate aici se ajunge… condamnarea pacatului ajunge, pe nesimtite, condamnarea pacatosului. Domnisoara Ileana vede pacatul ca pe o murdarie, nu ca pe o boala. Daca am vedea in pacatos un om bolnav, pe moarte, am fi capabili sa ne raportam corect la el, insa la noi la romani (ca si la rusi) diavolul a reusit sa strecoare in suflete conceptul de pacat-murdarie si sa cultive sentimente de repulsie si dispret fata de pacat/pacatos (atitudine de neiertat in cazul duhovnicului, dar care trece neamendata in cazul credinciosului de rand). Asa cum e ilogic si nefiresc sa condamni un om bolnav si sa-l numesti “dusman al vietii”, la fel este ilogic si nefiresc sa condamni un pacatos si sa-l numesti dusman al lui Hristos! Sa nu uitam ca Hristos a venit pentru cei pacatosi, nu pentru cei drepti, iar acestea sunt vorbele Lui, nu ale mele.

  Exista si o explicatie psihologica pentru aceasta confuzie. Crestinul neincercat duhovniceste stie sau crede ca trebuie sa lupte impotriva pacatului. Dar pentru ca pacatul nu are fiinta in el insusi, crestinul isi indreapta usor lupta impotriva pacatosului. E usor sa gasesti un inamic in jurul tau atunci cand cauti unul cu orice pret… si asta pentru ca am uitat ce inseamna “lupta cea buna”, care este rugaciunea smerita pentru cel pacatos, unita cu dojana smerita (daca suntem in pozitia de invatatori) si mai ales exemplul personal de virtute, caci zice Mantuitorul Iisus Hristos: “Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.” Matei 5, 16.

  De multe ori si anumite exprimari de pe acest site si de pe altele de acest fel suscita in suflete aversiunea “personala” fata de pacatosi mai curand, decat fata de pacat. N-ar strica o atentie mai sporita in formularea stirilor pe care le transmiteti. Putina temperare a ravnei (drepte, de altfel), precum si incercarea unei “neutralitati” in exprimare (nu in duh, desigur) atunci cand concepeti articolele de pe accest site ar ajuta multe suflete sa nu se aprinda asa usor de manie sau dezgust si sa uite cum trebuie dusa “lupta cea buna”..cu pacatul, nu cu pacatosul! Iertati!

 17. @Ileana:

  Cei despre care vorbiti intotdeauna vor fi minoritatea activa, angajata, militanta.

  Nu ii putem asimila pe toti cei eterodocsi cu aceasta minoritate militanta pentru ca pur si simplu… nu e cazul, nu sunt toti angajati in prozelitism de acest gen. Marea majoritate isi vede de viata dupa cum o duce capul si dupa cum e societatea.

 18. @Teodor:

  De acord cu observatiile, desi pare exagerata ideea asta a romanilor si rusilor care ar vedea pacatosii drept “murdari”. Mult mai murdari si suboameni sunt vazuti esticii de occidentali, de la varf pana la baza societatii, asa cum se adevereste pe zi ce trece. Acolo chiar putem vorbi de rasism grosier si de cea mai joasa speta. Or romanul, cel putin, nu are o astfel de ostilitate fata de strain, chiar daca nu se da in vant dupa “diferenta” acestuia.

  Pe de alta parte…

  De multe ori si anumite exprimari de pe acest site si de pe altele de acest fel suscita in suflete aversiunea “personala” fata de pacatosi mai curand, decat fata de pacat.

  Aveti exemple concrete?

 19. Eu am crescut la sat, in Moldova, si nu o spun nici cu regret, nici cu mandrie. In gandirea satului roman, din ce am observat eu, ideea ca pacatul e murdarie, nu boala, este adanc inradacinata in conceptia oamenilor de rand. Ma refer la o murdarie spirituala, pe care multi o vad la altii, desigur, din propria inselare, prin “virtutea” judecarii aproapelui care ii stapaneste.. La sat auzi exprimari de genul “pe cutare l-a batut Dumnezeu..”, ceea ce denota ca in mintea celui care judeca, omul e “vrednic” de pedeapsa pe care Dumnezeu “cel drept” i-a dat-o. In gandirea “de norod” cu accente pietiste, pacatosul e “vrednic” de focul iadului, iar asta e numai vina preotilor care nu invata ceea ce trebuie, ci “canta” in struna superstitiilor babesti..dar asta e o alta discutie..

  Sincer cred ca murdaria de care occidentalii ne acuza pe noi, cei din est, e mai mult una fizica. Iar eu vorbeam mai mult de murdaria pe care omul simplu de la tara o vede peste gard, nu peste hotare..

  Cat despre exemplele concrete pe care mi le cereti, realizez ca nu le am. Imi cer iertare si imi retrag acuzele de exprimare tendentioasa. E drept ca numai citind unele titluri, un crestin mai neintarit poate aluneca in deznadejde si fantezii apocaliptice, dar cred ca, de fapt, problema nu e in exprimarea dumneavoastra, ci in mintile si sufletele unor cititori, care sunt singurii responsabili pentru ceea ce inteleg si de felul in care aplica ceea ce inteleg in viata lor publica si personala.

  Adevarul trebuie oferit tuturor, insa e necesar mult discernamant pentru ca cei neintariti sa nu se piarda din pricina “duritatii” lui. Prea multi dintre noi, avem inca “dinti de lapte”.. Ramane in grija lui Dumnezeu sa intareasca pe unii si sa vindece pe altii, la noi doar rugaciunea..

  Mult succes in continuare, har de la Dumnezeu si, inca odata, iertati-ma!

 20. @Teodor:

  asa e, din pacate, Teodor, cum spui. Multi au inteles anapoda anatemele Sfintilor Parintilor impotriva ereziilor si una-doua dau si ei cu ‘anatema’ fara sa inteleaga contextul in care au fost facute si nici pe cine vizau de fapt in contextul respectiv.

  Si pe mine ma doare cum vad cu cata usurinta sunt extrase si retinute din Scripturi doar pasajele de sfanta manie a Domnului – apanajul Lui exclusiv! – in loc de indemnurile spre iubire si nejudecata, spre blandete, iertare si curatie a inimii. Cum in grija de a fi vigilenti ca serpii uitam sa fim blanzi ca porumbeii. Si cum in loc sa invatam din smerenia si bunatatea marilor Parinti ai Bisericii, ne amintim doar anatemele lor (ale unora) dogmatice. Iar cand ne aminitim ca nici chiar sfintii nu sunt infailibili, o facem cd e vorba de indemnurile lor spre smerenie, si nu de anatemele lor. Si cum din prea plinul inimilor noastre ies vorbe ticluite sa picure cat mai mult venin, in loc de cat mai multa miere. Si, ce-i mai grav, ca traim linistiti si convinsi ca, cumva-cumva, sigur vom fi salvati de procedura!

 21. Nu cred ca am pus semnul egal intre homosexuali si eretici. Sunt doua categorii diferite. Nu am adresat nici un cuvant care sa denote scarba la adresa celor dintai. Eu cunosc doar doua cazuri de femei care au practicat sodomia si ambele s-au imbolnavit de cancer la colon. De aceea vorbeam si de partea medicala, ca poate macar aia ii sperie pe unii si poate fi prevenit acest flagel. In ceea ce-i priveste pe eretici, incercam sa-l previn pe domnul Vela de duhul care circula pe acolo, care emana evident si de la cei “linistiti”. Lipsa adevaratului Hristos, de care vorbeste si Sfantul Serafim Rose si Parintele Arsenie Papacioc in ceea ce ii priveste pe neortodocsi, nu are cum sa nu se simta. Cei care o prigonesc sau nu o cinsetsc pe Maica Domnului nu au cum sa fie prieteni ai lui Hristos. Si Sfantul Apostol Pavel a prigonit crestinii, iar in acea faza era dusman al lui Hristos, apoi i-a devenit prieten. Pe fiecare Dumnezeu il cheama cand considera El, deci nu consider ca ei au apriori vreo vina si un traseu fix, si vor fi judecati in legea lor si in functie de circumstantele fiecaruia. Este insa o contradictie in termeni sa spun ca il iubesc pe adevaratul Hristos (cand nici nu e adevarat), dar s-au si lepadat de el prin erezia in care cred. Ideea era pe cine cinstesc. Nu ii pot vedea simultan si ca eretici si ca prieteni ai lui Hristos. Nu vad unde i-am judecat ca oameni. I-am privit in raport cu Mantuitorul. Evident ca ii iubeste si pe ei Dumnezeu, dar am considerat ca asta e la mintea cocosului si nu mai trebuie sa repet. O sa fiu mai atenta la precizari macar de dragul adminilor pe nedrept acuzati. A vorbi despre erezii nu inseamna a instiga la ura, decat daca raneste vreo viziune ecumenista. Din pacate mie mi-au ademenit bunicii penticostalii aia linistiti care isi vad de treaba lor si nu e o pierdere usoara. Acum ca au murit, nici n-am cum sa ma rog pentru ei. Cand isi vor intinde tentaculele lor ecumeniste peste noi si o sa cauti zadarnic o biserica necalcata de ei, atunci sa vedem ce reprezinta ei pentru Ortodoxie.
  Ca metafora se foloseste murdaria, sau pata, sau tina, sau gunoiul pentru pacat, pentru a crea o imagine unui termen abstract. Iar de la aceste pacate se imbolnaveste sufletul. Boala sufleteasca e o consecinta a pacatului.

 22. Hristos s-a inaltat!

  Pr. Amfilohie vorbeste de cum vor fi lucrurile la sfirsitul lumii. Cei ce i se impotrivesc lui antihrist vor fi cu TOTIi mucenici pentru ca sint alesii Domnului. Asa ca cred ca nu e bine sa fim farisei si sa ne credem noi mai tari fiindca sintem ortodocsi, pentru ca oricine il va alege pe Hristos pe ultima suta de metri in timpurile din urma, se va mintui…
  Ultimele 6 minute explica cum. Spune ca toti vor fi mucenici fiindca se vor boteza cu botezul singelui, si nu mai conteaza daca au fost botezati ortodocsi sau nu.

  http://m.youtube.com/watch?v=pzAtFZxbI94

  Dumnezeu stie sufletul si inima fiecaruia si El nu judeca cum judecam noi. Sa luam aminte sa nu pierdem mintuirea din cauza fariseismului. Ortodoxia este minunata, dar sa nu judecam cine sint dusmanii Lui Hristos si cine ii sint prietenii–sa lasam TOATA judecata pe seama Domnului. Si eu am avut niste priviri mai radicale (din nestiinta de cauza si din rationalitate omeneasca), dar sint explicatii din astea care te dau peste cap, pentru ca iti vezi prostia omeneasca. Asa ca mai bine sa stau departe de erezie si pacat, si mai bine sa imi vad de pacatele mele decit sa judec, ca altfel toti se vor mintui si eu nu, chiar daca sint botezata. Botezul nu e o garantie a mintuirii, asa cum stim cu totii.

 23. Pingback: VATICAN: document oficial care ar cere ca HOMOSEXUALII sa nu mai fie judecati cu “asprime” si sa sufere din cauza “PREJUDECATILOR” Bisericii - Recomandari
 24. Pingback: “Profetie” surprinzatoare a PAPEI FRANCISC: estimeaza ca mai are doar 2-3 ani de viata si nu exclude DEMISIA - Recomandari
 25. Pingback: PAPA FRANCISC prezideaza un CONCILIU “ISTORIC” al catolicilor unde vor fi abordate teme ca AVORTUL si HOMOSEXUALITATEA - Recomandari
 26. Pingback: PAPA FRANCISC si gestionarea iezuita a AGENDEI HOMOSEXUALE si “REFORMISTE”. Ce ramane dupa “istoricul” CONCILIU CATOLIC dedicat temelor “FAMILIEI”? - Recomandari
 27. Pingback: Cunoscut editor catolic trage un semnal de alarma: ASISTAM LA INCEPUTUL CAPITULARII INSTITUTIILOR CATOLICE IN PRIVINTA CASATORIEI HOMOSEXUALE - Recomandari
 28. Pingback: Cotidianul Adevarul dezinformeaza, inventand “SCHISMA” dintre Biserica Ortodoxa si Vatican pe tema CASATORIILOR HOMOSEXUALE/ De ce este BOR dusmanul comod si util? | Cuvântul Ortodox
 29. Pingback: PAPA FRANCISC, MEGASTAR IN ROMÂNIA. Din nou despre MODESTIA... OSTENTATIVA, pe profil antihristic, a "Sfantului Parinte". "MINUNILE" METEOROLOGICE si "PIOSENIA" FATARNICA a ziaristilor globalisti si a activistilor atei care
 30. Pingback: PAPA FRANCISC afirmă într-un documentar recent lansat că susține PARTENERIATELE CIVILE GAY. Reacții din lumea catolică tradițională și legătura cu alegerile prezidențiale din SUA/ În aceeași perioadă, pontiful iezut a condus o ceremonie SINC
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare