“Rosii Spania culese de romani” sau o ALTFEL de amenintare la SIGURANTA NATIONALA: Romania devastata de saracie

28-05-2014 4 minute Sublinieri

“Or fi importante şi situaţia din Ucraina, dosarele de anticorupţie – noua marotă în loc de drepturile omului din urmă cu decenii, pentru a arunca tot timpul cu săgeţi către zonele pe care vrei să le ţii sub control la periferie –, dar ce facem cu drumul spre dezvoltare al României?”

rosii

Trebuie să vină străinii să se mire de nonsensul numărul unu al economiei româneşti – avem doar 4,5 milioane de salariaţi la o populaţie de 20 de milioane de locuitori, la fel ca Ungaria sau Cehia, la doar 10 milioane de locuitori – şi aceasta bineînţeles ca urmare a unei discuţii cu jurnaliştii şi nu cu oficialii statului român.

Preşedintele Cehiei Milos Zeman, economist de profesie, a rămas surprins miercuri într-un  interviu cu Ziarul Financiar când a aflat că România are doar 4,5 milioane de salariaţi, mai puţini decât în Cehia, care numără cinci milioane de angajaţi, dar o populaţie la jumătate.

„Cum? Trebuie să fie o greşeală aici. Şi aveţi un şomaj de doar 7,5%? Este imposibil“, a spus Zeman. Şi înaltul oficial ceh tocmai avusese discuţii cu premierul României, cu preşedintele României, şi chiar o cină cu acesta din urmă.

Ce or fi discutat aceşti lideri ai noştri cu şeful unei ţări care ar trebui să ne fie exemplu pentru dezvoltarea României în următorii 20 de ani? Or fi importante şi situaţia din Ucraina, dosarele de anticorupţie – noua marotă în loc de drepturile omului din urmă cu decenii pentru a arunca tot timpul cu săgeţi către zonele pe care vrei să le ţii sub control la periferie –, dar ce facem cu drumul spre dezvoltare al României? Cehia are astăzi un PIB per capita dublu faţă de România şi doar 3% din populaţie angrenată în agricultură faţă de 30% în România, iar salariul mediu net este la 900 de euro, mai mult decât dublu faţă de cel din România.

Nu era normal ca un subiect de discuţie uriaş între liderii noştri şi cei ai Cehiei să fie: voi cum aţi făcut ca astăzi să fiţi deja în clubul ţărilor dezvoltate, iar noi suntem încă în feudalism din punctul de vedere al modului în care practicăm agricultura, de exemplu?

Zeman a venit la Bucureşti cu un avion cu 50 de antreprenori cehi gata să vândă în România tehnologie, tramvaie, produse chimice şi electrotehnice sau să investească în energie ori real estate.

Când a fost vreodată prim-ministrul sau preşedintele României în străinătate cu măcar 10 întreprinzători români cărora să le deschidă uşa în Franţa, Germania sau, de ce nu, în Cehia pentru contracte şi vânzări, nu mai vorbim de investiţii?

Cehia, Polonia, Ungaria sunt de 10 ani încoace exportatoare de capital în ţările din jur pentru că economiile lor au putere. Noi delirăm cu poziţii geostrategice şi ne amestecăm în războaiele altora, dăm miliarde pe bucăţi de autostradă în mijlocul câmpului ca tichet de intrare în organizaţii de apărare, dar 5 milioane de români apţi de muncă nu au unde să lucreze, dintre care 2 milioane sunt în bejenie în Uniunea Europeană, iar 3 milioane lucrează cu ziua sau grădina proprie şi trăiesc de azi pe mâine.

În loc să fie obsedaţi de recuperarea acestui decalaj care s-a mărit în ultimii 20 de ani, nu numai faţă de Europa de Vest, ci de vestul Europei de Est, în loc să întrebe non-stop pe oricine ar putea să le dea o soluţie de grăbire a creşterii economice şi modernizare a economiei, liderii noştri au alte teme.

32% din PIB venituri la buget (media europeană 45% din PIB), 15 euro per capita cheltuieli pentru publicitate (130 de euro media în UE), 7.000 de euro PIB per capita (30.000 de euro media UE), 2.500 de euro exporturi per capita ( 10.000 de euro exporturi per capita în Ungaria şi în Cehia), 200 de automobile la mia de locuitori (600 de automobile în UE), 2% din PIB piaţa asigurărilor ( 10% din PIB în UE) – toate sunt consecinţe ale unui singur şi mare fapt: doar 5 milioane de români au astăzi o slujbă, deşi populaţia aptă de muncă este de 10 milioane.

Şomajul de 7,5% este cea mai mare minciună statistică astăzi în România. „Şi ce fac în Spania un milion de români, când acolo şomajul e de 22%“, întreba mirat preşedintele Zeman. Păi ce să facă? Fac muncile pe care nu le fac spaniolii. Sunt cetăţenii de categoria a doua ai Europei. Cei care în Roma Antică nu aveau drept de vot. Marocanii, algerienii, tunisienii şi românii – acolo suntem noi astăzi ca ţară, aliniaţi unor popoare pe care acum câteva decenii le asistam în drumul de la colonie la ţară.

Dar cine să vorbească despre bejenia din ţară a celor două milioane de români plecaţi în UE să muncească ce nu vor să muncească spaniolii şi italienii şi a celor trei milioane plecaţi din istorie pentru că nu sunt angrenaţi în nicio formă de civilizaţie adusă de o slujbă?

Primim preşedinţi şi vicepreşedinţi într-o ţară găunoasă ca un măr stricat, dar care se vrea lucios şi unde au curaj să spună „aţi progresat enorm“ numai străinii. Să vorbim, că avem libertatea de a vorbi. Măcar atât.

În Piaţa din Obor, pe tarabă aşezate frumos, stau roşiile în aşteptarea cumpărătorului. Vînzătorul ingenios îşi instalează şi reclama prin care vrea să ademenească cumpărătorul. Pe hîrtia-reclamă stă scris frumos cu un marker negru esenţa situaţiei economice, sociale şi politice în care ne aflăm astăzi: Roşii Spania culese de Români: 7,90 lei Kg.

Avem de dat nişte explicaţii? Nu cred. Este realitatea unei Românii devastate de sărăcie şi transformată într-o piaţă de desfacere şi o pepinieră de „negri albi” pentru plantaţiile “lumii civilizate”. Este o ţară în care săracii, ăia tot mai mulţi, nu-şi mai au locul şi rostul. Săracii, cei care duc greul acestei ţări, sînt astăzi diabolizaţi pentru că, vezi doamne, nu ştiu să aleagă „binele” şi aleg „răul”. 

Falnicele noastre elite economice, culturale şi politice le reproşează cu dispreţ: săracilor le datorăm înapoierea şi sărăcia. „Plebea” ar fi bună, din punctul lor de vedere, doar dacă ar munci supusă şi ar vota „cum trebuie” pentru a le legitima poziţia lor socială pe care o consideră „naturală”. Iar alături de această clasă imensă, cea care construieşte realitatea profundă şi solidă a acestei ţări, mai stă un grup social care devine tot mai insuportabil pentru elita noastră „eficientă”, „de piaţă” şi „naturală”: bătrînii. Nu există loc şi respect pentru ei în această ţară. În perioada alegerilor asta se simte tot mai mult. Iar pe canalele mainstream se aud tot mai des voci răspicate: oare nu ar trebui să introducem un vot cenzitar, oare nu ar trebui să punem limite de vîrstă pentru votanţii bătrîni, oare nu ar trebui să limităm dreptul la vot celor „asistaţi sociali”? Roşii Spania culese de Români: 7,90 lei Kg. Asta ar trebui să fie imaginea campaniei electorale pentru că prinde esenţa realităţii în care trăim.

[…] Oare cum se explică că peste 80% din „marii oameni de afacere” ai României şi-au făcut averile doar în tandem cu Statul şi cu politicul? Oare cum se explică că marii predicatori ai „statului minimal” şi ai „sfintei pieţe şi proprietăţi” sînt angajaţi cu 3 norme la Stat? Oare cum se explică că marile corporaţii sînt comanditarii unor legi care ne impune „flexibilitatea muncii”, ca trec legi prin Parlament în avantajul lor şi în detrimentul marii părţi a populaţiei?

Oare cum se face că Statul a început să ofere legi şi protecţie mai multă marilor companii, damnîndu-şi şi transformându-şi în acelaşi timp, proprii cetăţeni în „noii duşmani”? Şi oare acest mecanism este pur românesc sau totul a devenit o practică globală pe care am împrumutat-o şi adaptat-o la „specificul” locului? Vedeţi ce face ambasada SUA cu al sau aparat de lobby, vedeţi ce fac marile firme de lobby de la Bruxelles. Ah e un „furt legal”? Dar oare nu „furtul legal” a devenit cu mult mai periculos decît furtul arhaic şi demodat al baronilor locali, ca să nu mai zic de cel pe care-l face simplul cetăţean. Noi facem la scară mică, ilegal, neprofesionist ceea ce se face la scară mare legal şi profesionist la nişte proporţii greu de măsurat. Altfel spus: „democraţia vostră” neoliberală nu este decît un monopol al Puterii şi resurselor la care simplul cetăţean nu mai are acces. […]

spaniolii-cauta-din-nou-culegatori-de-capsuni

*


Categorii

Articolele saptamanii, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la ““Rosii Spania culese de romani” sau o ALTFEL de amenintare la SIGURANTA NATIONALA: Romania devastata de saracie

 1. Curat murdar. S-au ridicat sus oamenii de nimic. Slugoii străinilor, vechilii, vânzătorii de neam de, de mamă şi de glie (de ambele sexe), pro-gayy, pro-Sodoma… . Vai ție, biată Românie.

 2. Cred că interesul național al României ne cere să facem nu ce spun EUropenii, ci doar ce fac Europenii: adică să negociem rațional și fără fanatisme rusofobe sau iluzii americanofile cu oricine poate ajuta la propășirea României;
  Șomajul din România nu va mai putea fi ținut sub control cu ajutorul exportului de forță de muncă. „Creşterea economică” pe bază de consum intern alimentat de bani trimiși de expați prin Western Union va cunoaște probabil o încetinire. Adică, iarăși, pierdere de locuri de muncă. În aceste condiții, România are nevoie de o strategie de creștere economică și revigorare cultural-identitară reală. Nu poți să-i ții pe oameni în U.E. doar amenințându-i că, altminteri, „vin rușii”. E timpul să vină românii.

  http://prodiasporaromana.org/caleidoscop/2014/05/28/interviu-cu-mircea-platon-despre-a-ramane-roman-si-cu-romania-si-in-pribegie/

 3. Pingback: ROMANIA TREBUIE SA SE DESCURCE SINGURA. Concluziile analizelor Stratfor despre ROLUL ROMANIEI in CORDONUL SANITAR anti-Rusia. Friedman: “Interventia [americana] vine mult mai tarziu, DACA VINE VREODATA” - Recomandari
 4. Pingback: Brand de tara: SARACIE & EXPLOATARE. Copiii romani – in “topul” european al riscului de saracie si excluziune sociala/ Angajatele din INDUSTRIA TEXTILA au salarii SUB nivelul necesar subzistentei - Recomandari
 5. Pingback: Seful ENEL pune sare pe rana: CALENDARUL LIBERALIZARII A FOST PREA RAPID PENTRU SARACIA DIN ROMANIA/ Beneficiile austeritatii: GERMANIA SCADE VARSTA PENSIONARII SI CRESTE PENSIILE/ Demonstrat statistic: ROMANIA NU ARE STAT SOCIAL - Recomandari
 6. Pingback: Seful E.ON pune sare pe rana: CALENDARUL LIBERALIZARII A FOST PREA RAPID PENTRU SARACIA DIN ROMANIA/ Beneficiile austeritatii: GERMANIA SCADE VARSTA PENSIONARII SI CRESTE PENSIILE/ Demonstrat statistic: ROMANIA NU ARE STAT SOCIAL - Recomandari
 7. Pingback: PROPAGANDA STATULUI ASISTENTIAL SI A NEMUNCII LA ROMÂNI. Soldatii neoliberalismului vor eliminarea venitului minim garantat - Recomandari
 8. Pingback: “Satul puturosilor”, campania impotriva SALARIULUI MINIM pe economie si OBEDIENTA ACCEPTABILA sau cand e “OK” sa fii sluga: cand seful e MANAGER - Recomandari
 9. Pingback: LIPSA UNUI LOC DE MUNCA – ETICHETAT CA TULBURARE PSIHOLOGICA. Capitalismul orwellian si dictatura gandirii pozitive/ CONDUCEM LA PRODUCTIVITATE IN EUROPA, DAR AVEM CELE MAI PUTINE BENEFICII DIN MUNCA/ Ideile presei dependente de capital: SA VINA STR
 10. Pingback: LIPSA UNUI LOC DE MUNCA – ETICHETATA CA TULBURARE PSIHOLOGICA. Capitalismul orwellian si dictatura gandirii pozitive/ CONDUCEM LA PRODUCTIVITATE IN EUROPA, DAR AVEM CELE MAI PUTINE BENEFICII DIN MUNCA/ Ideile presei dependente de capital: SA VINA ST
 11. Pingback: In timp ce conform rapoartelor oficiale ROMÂNII sunt cei mai expusi RISCULUI SARACIEI si EXCLUDERII SOCIALE, ANOFM lanseaza o campanie costisitoare de PR impotriva PENSIONARILOR si ASISTATILOR | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: SARACIE SOCANTA IN ROMANIA. Raport oficial al ONU: suntem pe ULTIMUL LOC in UE in ceea ce priveste EDUCATIA, SANATATEA si SERVICIILE SOCIALE. Diviziuni sociale adanci, indiferenta celor din “CLASA DE MIJLOC” si NEOLIBERALISM TOXIC | Cuvântul
 13. Pingback: MODELUL NEOLIBERAL DE “DEZVOLTARE”: SARACI PENTRU PROFITUL ALTORA. Logica antisociala a “tehnocratei” de la Finante si refuzul cresterii salariului minim. DATE STATISTICE: PESTE 5 MILIOANE ROMÂNI SARACI OFICIAL | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: ILIE SERBANESCU despre decizia guvernului “tehnocrat” de a ingheta salariul minim: ROMANII TREBUIE UMILITI. E GUVERNUL CAPITALULUI STRAIN (Video)/ Vicepremierul Vasile Dancu ne promite “MASURI NEPOPULARE”/ CAPITALUL STRAIN scoate R
 15. Pingback: UN CONSENS ANTI-SOCIAL SI ANTI-NATIONAL PERICULOS. Incalcarea fara mila a DREPTURILOR OMULUI prin SĂRĂCIREA AGRESIVĂ a României | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: ANCA DRAGU, sinistra finantelor FMI in România NE VREA SCLAVI PE PLANTATIE: Românii sa ia exemplu de la indieni, chinezi sau africani, care muncesc ”pe doi lei”. MODELUL NEOLIBERAL DE “DEZVOLTARE”: SARACI PENTRU PROFITUL ALTORA. Logica a
 17. Pingback: Discrepanta de tara bananiera: 70% dintre salariatii români castiga SUB PRAGUL SALARIULUI MEDIU/ Cei mai mari investitori straini – CAPSUNARII/ ”Sustenabilitate” si ”productivitate” – tezele neoliberale ale CRESTERII PROFITURILOR CAPI
 18. Pingback: THE WINTER IS COMING. Avocatul Gh. Piperea despre GLOBALISMUL NEOLIBERAL/ Cifrele saraciei si depopularii României | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: SARACII EUROPEI – TARA CU CEL MAI MARE ABANDON DE SUVERANITATE ECONOMICA DIN UE. 40% dintre români traiesc in mizerie | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: SARACANI (DE FITE?). 86% din salariile românilor sunt SUB NIVELUL CELUI MEDIU/ Despre ”PUTORILE CARE NU MUNCESC” (Starea Natiei – Dragos Patraru) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare