RELIGIOZITATE ANTIHRISTICA DE CARNAVAL: Pe urmele lui Ioan Paul II, PAPA FRANCISC se maimutareste purtand o PODOABA DE PENE INDIANA cu rol de AMULETA PAGANA. Catolicism in bikini: mesa catolica uriasa pe PLAJA COPACABANA/ Cleric anglican… anticrestin: NU VREA UN DUMNEZEU “HOMOFOB”!

28-07-2013 2 minute Sublinieri

Papa Francisc a purtat, sambata, o podoapa din pene pe care un indian de etnie Pataxo i-a oferit-o si a pozat zambind pentru fotografi, pe scena Operei din Rio. Scena a avut loc in timp ce Papa tocmai rostise un discurs in fata clasei conducatoare a Braziliei si a reprezentantilor societatii civile. Suveranul Pontif a salutat un grup de indieni Pataxo, originari din Coroa Vermelha, in apropiere de Porto Seguro (nord-est), satul in care a fost celebrata prima mesa catolica din Brazilia, la 26 aprilie 1500. Ubirai Pataxo, care avea narile strapunse de o mica bucata de lemn si purta vesminte traditionale, si-a scos podoaba de pene si i-a inmanat-o Papei, care si-a asezat-o imediat pe cap, potrivit Mediafax. 

Primul papa sud-american din istorie a adunat sambata seara in jur de 3 milioane de credinciosi pe celebra plaja Copacabana. “Este o noapte istorica”, le-a spus el celor prezenti. 

De nationalitate argentiniana, Francisc este primul papa sud-american din istorie, dar si primul din Ordinul Iezuitilor, care a jucat un rol central in evanghelizarea indienilor din Lumea Noua.

“Aceasta podoaba din pene este o amuleta care face legatura intre spirit si pamant. Nu exista o persoana mai buna pentru a primi aceasta podoaba decat Papa, a declarat indigenul presei, la iesirea de la Opera. “Ma simt foarte onorat. Noi suntem catolici si Papa este un lider spiritual al tuturor popoarelor”, a adaugat Ubirai Pataxo. Pentru a intra in Opera, indienii au fost nevoiti sa imbrace tricouri cu Zilele Mondiale ale Tineretului peste podoabele lor traditionale de perle si pene. Este un pic jenant. Noi suntem obisnuiti sa stam cu pieptul gol si cu picioarele goale, a declarat Suturiana Pataxo, citat de site-ul G1.

In momentul in care au urcat pe scena pentru a se intalni cu Papa, indienii Pataxo s-au dezbracat de tricouri. In anul 2000, in cadrul unor ceremonii organizate cu ocazia a 500 de ani de la evanghelizarea Braziliei, Biserica braziliana a cerut oficial “iertare” pentru abuzurile comise impotriva indienilor si populatiei de culoare in timpul colonizarii. Populatia indigena reprezinta in prezent mai putin de 1 la suta din cei 194 de milioane de locuitori ai Braziliei si ocupa 12 la suta din teritoriul tarii, in principal in Amazonia.

 

copa1Peste două milioane de oameni, turişti şi călugări, s-au rugat ieri seară alături de Papa Francisc pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro. Oamenii veniţi din toate colţurile lumii au avut parte de un spectacol de lumini, dramatizări biblice şi concerte. 

O fotografie care înfăţişează două măicuţe pe plajă, privind în zare, şi două turiste îmbrăcate în costum de baie a făcut înconjurul lumii. Papa Francisc a purtat, sâmbătă, o podoabă din pene pe care un indian de etnie Pataxo i-a oferit-o şi a pozat zâmbind pentru fotografi, pe scena Operei din Rio. Scena a avut loc după ce Papa tocmai rostise un discurs în faţa clasei conducătoare a Braziliei şi a reprezentanţilor societăţii civile.

Suveranul Pontif va oficia astăzi slujba care va marca finalul festivităţilor de Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic. Suveranul Pontif a cerut autorităţilor să înceapă dialogul cu cei care protestează şi i-a îndemnat pe tineri să manifesteze paşnic împotriva corupţiei şi violenţelor. Numărul celor prezenţi la ultima slujbă din cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic ar putea creşte, spun autorităţile locale. Peste 3 milioane de oameni sunt aşteptaţi azi în Rio de Janeiro.

Arhiepiscopul sud-african de culoare Desmond Tutu, erou al luptei anti-apartheid şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a lansat vineri, împreună cu ONU, o campanie în favoarea egalităţii în drepturi pentru homosexuali în Africa, afirmând că nu ar lăuda niciodată un Dumnezeu homofob, transmite AFP.

desmond_tutu_opinion‘Aş refuza să merg într-un paradis homofob. Nu, aş spune, mersi, îmi pare rău, prefer de o sută de ori să merg altundeva (…) Nu aş putea lăuda un Dumnezeu homofob, aceasta este concepţia mea profundă’, a declarat Desmond Tutu, la lansarea la Cape Town a unei campanii a Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului pentru apărarea egalităţii în drepturi a homosexualilor, scrie Agerpres.

Înaltul prelat a condamnat toate justificările religioase ale urii sau prejudecăţile colportate împotriva homosexualilor. ‘Această campanie mă mobilizează la fel cum s-a întâmplat cu apartheid-ul. Pentru mine, este de acelaşi nivel’, a spus Tutu, în vârstă de 81 de ani.

Campania lansată de ONU urmăreşte realizarea de reforme legislative, dar şi să încurajeze eforturile de educaţie publică împotriva homofobiei, făcând mai ales un lobby intens pe lângă guverne. 

‘Aud în mod constant guvernele spunându-mi ‘dar asta face parte din cultura noastră, din tradiţia noastră şi asta nu se poate schimba’… Avem mult de lucru’, a explicat înaltul comisar al ONU Navy Pillay. […]

desmond


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Homosexualitate, Papa (Papism), Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “RELIGIOZITATE ANTIHRISTICA DE CARNAVAL: Pe urmele lui Ioan Paul II, PAPA FRANCISC se maimutareste purtand o PODOABA DE PENE INDIANA cu rol de AMULETA PAGANA. Catolicism in bikini: mesa catolica uriasa pe PLAJA COPACABANA/ Cleric anglican… anticrestin: NU VREA UN DUMNEZEU “HOMOFOB”!

 1. Ce sa mai comentam???

 2. Ce spuneam in rubrica de comentarii a acestui articol: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/07/22/preot-catolic-dj-alearga-canta-danseaza-mamma-maria/

  Si ce s-a petrecut aici:
  http://www.euronews.com/2013/07/28/the-church-needs-you-pope-francis-tells-crowd-of-millions-at-copacabana/

  QED

  Totusi, ca sa fim corecti, impresia mea e ca pe timpul lui Benedict al XVI-lea atmosfera de la aceste reuniuni ale tineretului catolic era mai la locul ei:
  https://www.youtube.com/watch?v=LYKDQYgki-k

  E clar ca lui Benedict nu prea i se potrivea rolul de dj. S-ar putea sa fie unul dintre motivele pentru care a demisionat.

 3. Reamintim:

  “Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.” ( I Corinteni 6, 9-10)

  “Afară câinii şi vrăjitorii şi desfrânaţii şi ucigaşii şi închinătorii de idoli şi toţi cei ce lucrează şi iubesc minciuna!” (Apocalipsa 22, 15)

  Deci diavolul aplică cea mai perversă strategie: îi întunecă pe așa-zișii păstori cu minciunile și spurcăciunile lui și-i apoi face trâmbițe și executanți ai urâciunii pustiirii. Nu vedeți? Toți demenții își dau cu părerea doar ca să hulească pe Dumnezeu, iar oamenii să fie derutați și îndreptați pe căile pierzării veșnice…

 4. Cica papa nu judeca preotii care au alte ‘orientari’ sexuale.. http://rt.com/news/line/2013-07-29/#49815

 5. “Deci, le-a zis Iisus: Încă puţină vreme Lumina este cu voi. Umblaţi cât aveţi Lumina ca să nu vă prindă întunericul. Căci cel ce umblă în întuneric nu ştie unde merge.” (Ioan, 12)

  versus

  “Este o noapte istorica”, le-a spus el (papa) celor prezenti. (e ceasul lor, al intunericului)

  ““Aceasta podoaba din pene este o amuleta care face legatura intre spirit si pamant. Nu exista o persoana mai buna pentru a primi aceasta podoaba decat Papa“, a declarat indigenul presei,..” – are dreptate, “pamant” mai potrivit nu gasea in zona.

  De(s)mon(d), n’as pas peur… Desigur, tu esti mai “bun” ca Acel Dumnezeu pe care-L numesti nedemn. Ai locul asigurat, tot zici ca te-ai codi sa intri-n Raiul depoponarizat. La 81 de ani s-or inghesui destui la spatele tau. Ca sa-ti multumeasca. Iata, vei fi cu ei in “rai”!
  De(s)mon(d), daca semnai cererea de eutanasiere, piereai doar tu. Vrei un pdf?

 6. Pingback: “Smeritul” Papa Francisc zguduie catolicismul: “CINE SUNT EU SA JUDEC PREOTII HOMOSEXUALI”? - Recomandari
 7. Papa sustine miscarile “harismatice” de inspiratie penticostala: http://ncronline.org/blogs/ncr-today/pope-homosexuals-who-am-i-judge

  The Charismatic Movement

  “We talked about the statistics regarding Pentecostals with the bishops on Brazil in a meeting yesterday. I’ll tell you something about the Charismatic Movement … at the end of the ’70s and in the ’80s, I wasn’t a big fan. I used to say they confused the holy liturgy with a school of samba. I was converted when I got to know them better and saw the good they do. In this moment of the life of the church, the movements are necessary. They’re a grace of the Spirit, and in general, they do much good for the church. The charismatic renewal movement isn’t just about winning back a few Pentecostals, but it serves the church and its renewal.”

 8. Incep sa cada mastile..

  Ma intreb doar, credinciosii catolici de rand si de bun simt, cum s’or simti intre atatea bizarerii ? Ca doar n’au venit doar pentru samba si bikini.

 9. Dementa si schizofrenie

 10. ce sa mai, fara cuvinte

 11. Observ cât de teatral și-au arătat ”iubirea” papa și indienii. Aplauze, urale, îmbrățișări frățești față de oameni total necunoscuți, ce mai… nici dumnezeiescul apostol Pavel nu a avut atâta dragoste față de creștini cât are papa față de păgâni. Focul de artificii mai lipsea și glasul lui ”dumnezeu” care să-l ”binecuvinteze” în direct. Oricum… nu e prea târziu.
  Vara aceasta mi-a venit un prieten de copilărie din Statele Unite și-mi spunea că americanii spun foarte des I love you și folosesc în general superlativele la orice lucru banal.
  Făcând o comparație între lumea catolică, protestantă și ortodoxă, trag concluzia că cu cât e omul mai depărtat de Dumnezeu cu atât e mai strălucitor în ambalaj și mai gol pe dinăuntru.

 12. Cred ca este si vorba de iubire, deschidere, toleranta fata de ceilalti, dar din nefericire este si multa erezie, marketing si politica (agresive). In occident mai merge, desi si acolo s-a ajuns prea departe cu acest circ (ca sa folosesc un eufemism).

  Problema mare care o vad este ca aceasta identificare a crestinismului cu catolicismul (de azi) poate afecta negativ pe ortodocsi (desi nici la noi nu suntem f. departe noi insine, dar totusi e inca altceva, cu totul alt duh).

 13. Pingback: “Re-evanghelizarea” lumii in catolicism: EPISCOPI SI PREOTI ZBENGHUINDU-SE PE RITMURI DE MUZICA SALBATICA [VIDEO] - Recomandari
 14. Coperta ultimei editii a jurnalului The Tablet (saptamanal de stiri catolic cu orientare internationala):

  http://s22.postimg.org/ba94fu5v5/1375409456_the_tablet_03_august_2013.jpg

  si un articol tematic (and a great beach party): http://www.thetablet.co.uk/article/164497

 15. Pingback: ASA PAPA – ASA CONSILIER: Papa Francisc si-a adus drept consiliera o tanara care pozeaza sexy si creeaza scandaluri la Vatican… - Recomandari
 16. Pingback: Papa Francisc cere o alta abordare fata de copiii cu “PARINTI” HOMOSEXUALI/ Intalnire “ecumenica” a Papei cu Patriarhul Bartolomeu la IERUSALIM – programata in mai 2014 - Recomandari
 17. Pingback: “Calugarita” catolica (Sora Cristina) face senzatie la “VOCEA ITALIEI”, cantand si manifestandu-se ca un STAR POP, sustinuta de alte “maici” si extaziindu-se de imbratisarea rapperului-jurat care se compara cu diavolul&
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare