PARINTELE MOISE AGHIORITUL a trecut la Domnul

5-06-2014 53 secunde Sublinieri

pmoisepmoise6 pmoise4 pmoise3 pmoise2 pmoise1

 • Pemptousia:

A trecut la Domnul părintele Moise Aghioritul

În dimineaţa zile de 1 iunie, în Duminica celor 318 Părinţi de la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, la ora 4:14 Părintele Moise Aghioritul a trecut la Domnul după o perioadă îndelungată de suferinţă.

Născut în Atena, în 1952, părintele Moise a fost monah în Sfântul Munte vreme de 35 de ani. S-a ocupat cu aghiografia (vieţile sfinţilor), poezia, critica şi scrisul în general. Este autorul a 52 de cărţi şi a peste o mie de articole. Multe din lucrările lui au fost traduse în alte limbi, primind premii. A ţinut numeroase conferinţe, fiind invitat de mitropolii, universităţi şi diverse organizaţii atât în Grecia, cât şi în străinătate. A fost referent în cadrul a peste 80 de congrese. A fost secretar-şef al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte și redactor-şef al periodicului aghiorit Protaton. În ultimii 25 de ani a fost stareţul chiliei Sfântului Ioan Hrisostom, ţinând de Schitul Sfântului Pantelimon al Mănăstirii Cutlumuş. Este considerat ca fiind cel mai prolific scriitor aghiorit contemporan.

Puteţi citi mai multe articole semnate de părintele Moise aici: http://www.pemptousia.ro/author/monahul-moise-aghioritul/

Veşnică pomenire!

Sfântul Munte – Sfântul Munte își ia rămas bun de la Gheronda Moise Aghioritul

pr-moise-02 pr-moise-03 pr-moise-07 pr-moise-09 pr-moise-11 pr-moise-13


Categorii

1. DIVERSE, Sarbatori, comemorari, sfinti, Sfanta Chinotita (Muntele Athos)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “PARINTELE MOISE AGHIORITUL a trecut la Domnul

 1. A adormit, doar! O spune chipul sau senin, linistit (ca de altfel al tuturor Parintilor nostri, cu traire sfanta, trecuti la Domnul)!

  Acum, dupa ce “a trecut…”, imi starneste parca – mai mult – interesul de a-l cunoaste, mai bine. Din scrieri, din cele ce ne-a lasat si pe care, avem datoria sfanta de a le urma.

  Vrednica sa-i fie pomenirea, Parintelui Moise!

 2. Dumnezeu sa îl învrednicească de cereasca împărăţie!Chipul frumos şi liniştit arată viaţa lui sfântă.

 3. Pingback: PARINTELE GHEORGHE KAPSANIS a adormit intru Domnul de Rusalii - Recomandari
 4. Spre rușinea mea ,am aflat abia acum despre domnia sa din revista Fam.Ortodoxa.Am început sa citesc .Cat de bine și frumos scrie,vedeți oameni buni datorita acestor oameni credincioși mai tine Dumnezeu acest pământ. Sunt sigura ca de acolo de unde este se roagă pentru noi.Doamne ajuta.

 5. Drum lin către îngeri, părinte roagă-te pentru noi păcătoși!

 6. Drum lin către îngerii în cerul sfânt cu adevărat se vede că ați fost un sfînt pe acest pământ Sf Părinte roagate pentru noi păcătoși de acolo dintre sfinți pentru toată lumea și pentru toată familia mea copilașii și nepoții mei amin!

 7. Înger ai fost in Sfântă Biserică cu rugăciunile tale pentru noi păcătoșii și de sănătate multă să avem bună înțelegere între oameni și mai multă credință să avem în BunuL Dumnezeu.
  Acum ești un inger la mănă dreaptă a Domnului nostru Iisus Hristos…
  Dumnezeu să te odihnească în pace și lumină..️️

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare