SCADE INCREDEREA PUBLICA IN VACCINARI. Medicii recunosc ca trendul e international si ca parintii care refuza vaccinarile sunt “in special intelectuali”. OLIVIA STEER: “Vaccinurile sunt periculoase, nu te protejeaza, te imbolnavesc”

30-10-2014 7 minute Sublinieri

bigindvaccjpg

Tot mai mulţi părinţi refuză vaccinarea antigripală a copiilor, iar problema nu este doar în România, ci este “un trend internaţional”, a precizat vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Sandra Alexiu, potrivit Mediafax.

Atunci când se vorbeşte de vaccinare, există o barieră care se ridică între medic şi pacient, din diverse cauze, a precizat Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie (SNMF).

“Principala cauză este refuzul din ce în ce mai mare al părinţilor, iar acest lucru nu se întâmplă doar la noi, este un trend internaţional şi apare în special la părinţii intelectuali. Organizaţia Mondială a Sănătăţii face un ghid tocmai pentru informarea acestor părinţi”, a declarat dr. Sandra Alexiu.

Ea a mai arătat că există probleme chiar şi atunci când se fac campanii pentru informarea corectă şi pentru încurajarea vaccinării, deoarece vedetele care ar trebui să transmită aceste mesaje refuză, motivând că este vorba de o problemă delicată.

“Sunt persoane care cred că ştiu totul despre medicină, deşi nu au nicio pregătire, şi pretind că şi-au salvat copiii nevaccinându-i. Adresez public o rugăminte: aş vrea să văd măcar unul dintre candidaţii la preşedinţie vaccinându-se, pentru a da un exemplu. (…) Eu m-am vaccinat în faţa unei clase de copii de şase ani, pentru a le da curaj”, a spus dr. Sandra Alexiu, precizând că procentul de medici care se vaccinează ar trebui să crească.

În opinia ei, oamenii încep să piardă încrederea în vaccinare, pentru că nu există o schemă clară şi nici o strategie pe termen lung. Sandra Alexiu a precizat că cele mai frecvente mituri specifice vaccinării antigripale sunt: “faci gripă de la vaccin”, “nu fac vaccin, că sunt alergic”, “vaccinul nu trebuie făcut anual” sau “dacă nu te-ai vaccinat până în noiembrie, e prea târziu”.

Vicepreşedintele SNMF a atras atenţia şi asupra faptului că există inclusiv medici care refuză să se vaccineze, dar şi să vaccineze pe alţii şi a precizat că pentru a proteja copiii foarte mici, care nu pot face vaccinul gripal, trebuie ca toţi membrii familiei să fie vaccinaţi.

Tot mai mulţi români refuză să îşi vaccineze copiii de frica efectelor adverse, care pot fi de la o uşoară senzaţie de durere în locul unde au fost vaccinaţi şi până la apariţia şocului anafilactic. Autorităţile sunt îngrijorate de acest fenomen şi le recomandă părinţilor ca, înainte de a lua decizia de a nu-şi vaccina copiii, să se documenteze din surse credibile şi să nu apeleze doar la internet.

Autorităţile sanitare din România avertizează că numărul părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii, inclusiv cu vaccinurile incluse în schema naţională, este în creştere. Printre cei care nu sunt de acord cu vaccinarea sunt şi persoane publice, precum Olivia Steer. Recent, soţia lui Andi Moisescu s-a declarat împotriva tuturor vaccinurilor, catalogându-le drept inutile, “atât timp cât avem un stil de viaţă sănătos”.

„Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziţia lor mercur şi aluminiu, o combinaţie fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă ţin departe de ele”, a spus Olivia Steer, în cadrul unei emisiuni televizate.  

Nu este singura care consideră asta. Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că în ultimi ani rata de vaccinare în România a scăzut chiar şi cu 10 procente în cazul unor produse biologice. Potrivit datelor, în 2004 rata de vaccinare era de 95% în rândul copiilor, acum scăzând înspre 92%, iar pe unele vaccinuri chiar şi până la 85%.

Specialiştii sunt îngrijoraţi. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, declară pentru gândul că scăderea ratei de vaccinare poate avea un impact negativ nu doar asupra sănătăţii copilului nevaccinat, ci a întregii societăţi. “Părinţii refuză să îşi vaccineze copiii cu produse care sunt pe piaţă de zeci de ani, care şi-au dovedit eficienţa în repetate rânduri, iar a căror efecte adverse sunt extreme de rare. Acele boli despre care aceşti părinţi nu mai aud vorbindu-se nu au dispărut de pe faţa Pământului, nu s-au mutat pe Marte sau pe Venus. Sunt lângă noi şi numai cu o protecţie suficientă, cu un  procent suficient din populaţie vaccinat, putem să le ţinem în continuare istorie. În situaţia în care din ce în ce mai multe persoane refuză să îşi vaccineze copiii, bolile vor reveni. Atunci, în mod evident, foarte mulţi copii vor ajunge din nou paralitici în urma poliomelitei, sau vor muri în urma difteriei, a tusei convulsive. Vor sta în spitale. Vor suferi”, a spus Adriana Pistol.

Părinte: “După vaccin anti-poli Ciprian a făcut bronşiolită, iar acum suferă de autism”

Specialiştii din domeniul sanitar vorbesc despre două categorii de părinţi care refuză să îşi vaccineze: cei care sunt împotriva tuturor serurilor şi cei care le refuză selectiv.

Olivia Steer este unul dintre părinţii care este împotriva tuturor vaccinurilor. “Sunt periculoase, sunt nişte produse fabricate din substanţe chimice, de sinteză, extrem de periculoase, care nu au cum să te protejeze. Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc. Poate că efectele nu sunt imediate, ca atunci când copilul începe să dezvolte tot felul de simptome grave, febră de 40 de grade, vărsături şi aşa mai departe, iar treptat, treptat chiar autism, dar acele substanţe se acumulează în  organism şi, dacă tu nu eşti capabil să le scoţi rapid şi eficient, ele se vor transforma în tumori canceroase sau alte probleme de sănătate foarte grave”, a mai spus aceasta.

Olivia Steer este unul dintre părinţii care nu au trăit pe propria piele ce înseamnă efectele adverse ale unui vaccin, spre deosebire de Viorica Puiu, o mamă ca atâtea altele din România, care susţine cu un vaccin i-a distrus viaţa copilului său, Ciprian. 

Băiatul ei, acum în vârstă de 21 de ani, a fost diagnosticat cu autism. Viorica Puiu susţine că, în 1993, când fiului său, pe atunci în vârstă de 6 luni, i-a fost administrat vaccinul anti-polio, sub formă de picături. La scurt timp de la administrarea produsului biologic, ar fi apărut problemele – prima dintre ele, o bronşiolită.
“Ne-am internat în spital. Acolo a făcut aprindere de plămâni de două ori, după ce i s-a administrat antibiotice, intramuscular. Dimineaţa, spre groaza mea, copilul a fost, pot să zic, în stadiul de legume. Îi ridicam mânuţele şi îi cădeau pe lângă. Avea peste 6 luni. La consulturi mi se spunea: ‚A, nicio problemă este o reacţie de la antibiotic’”, avea să-şi spună femeia povestea la  România te iubesc.

Autorităţile spun că efectele adverse ale vaccinurilor sunt recunoscute, ele fiind trecute inclusiv pe prospect, dar punctează că vaccinurile nu duc la apariţia autismului. “Isteria cu autismul” ar fi pornit de la medicul britanic Andrew Wakefield, care a realizat un studiu în 1998, analizând efectele adverse ale vaccinului împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR).

Rezultatele cercetăriiau arătat că acest produs biologic ar duce la apariţia autismului. Ulterior s-au făcut alte studii care au arătat nu ar exista nicio legătură între vaccinul ROR şi autism. Mai mult, s-a constatat că Wakefield falsificase rezultatele studiului său, motiv pentru care şi-a pierdut şi dreptul de a mai profesa medicina.

Mesajul autorităţilor: “Înainte de a lua decizia de a vaccina sau nu copilul, părinţii să se informeze”

Potrivit statisticilor, anual, peste 3 milioane de copii sub vârsta de 5 ani mor, la nivel global, din cauza nevaccinării. Datele mai arată că bolile pneumococice reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel global la copiii cu vârste sub 15 ani, dintre afecţiunile care pot fi prevenite prin vaccinare. Bolile pneumococice nu afectează doar copiii, ci şi adulţii. Cifrele arată că peste 1.600.000 de persoane mor din această cauză, dintre care aproape 1 milion sunt copii cu vârste sub 5 ani.

În România, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, rata mortalităţii infantile din cauza bolilor pneumococice la nivelul anului 2010 la 1.000 născuţi vii a fost de 9,79. Acest lucru situează ţara noastră pe locul doi, după Republica Moldova, deasupra mediei europene, ţinând cont de faptul că media este de 4,18 decese la 1.000 de născuţi vii.  În cazul meningitei pneumococice, rata medie de mortalitate în Europa este estimată de 38%. Mai mult, această boală are şi efecte negative pe termen lung, printre care se numără retardul mental, convulsii, tulburări motorii, tulburări de vorbire şi surditate.

Directoarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile spune că unul dintre principalele motive pentru care s-a ajuns la un astfel de trend ar fi faptul că părinţii nu cer păreri avizate cu privire la a face sau un vaccin. “De cele mai multe ori părinţii optează să citească pe internet despre vaccinuri. Internetul este unul dintre ‚virusurile’ care infestează mase întregi şi unde oricine are posibilitatea să se exprime, lucru care nu este rău, dar cu condiţia: atunci când ne exprimăm asupra unui domeniu să ştim şi ce vorbim şi de unde ne colectăm informaţia. Marea problemă este că pe internet nu vorbesc în totdeauna specialişti. Iar oamenii poate că nu ştiu ce să creadă, posibil că le este greu să selecteze ceea ce este adevărat şi ceea ce nu este adevărat. Vaccinarea este instrumentul care ne-a scăpat pe noi şi întreaga omenire de o serie de boli extraordinar de severe şi invalidante”, precizează Pistol.

Oficialul îi sfătuieşte pe părinţi ca înainte de a-şi vaccina copii să se gândească, să pună în balanţă riscurile şi beneficiile pe care acestea le aduc, iar apoi să ia decizia dacă îşi vaccinează sau nu copiii. “Înainte de a lua decizia de a vaccina sau nu copilul, părinţii ar trebui să se adreseze unor surse sigure, nu să caute răspunsuri pe internet. Din lipsă de informaţii explicate pe înţelesul lor îşi pun copiii în pericol. Dacă din ce în ce mai mulţi părinţi nu îşi vaccinează copiii este clar că acest lucru riscă să devină un pericol pentru propriul copil, dar şi pentru întreaga societate”, spune Adriana Pistol.

Nota noastra:

Fenomenul se numeste, de fapt, “public awarness” – publicul devine constient asupra unei teme pe care o abordeaza in mod critic. Nu doar ca nu e nimic anormal intr-un astfel de comportament, dar e chiar …igienic, sanatos, de dorit. Publicul nu trebuie pasiv, amorf, fara spirit critic – asta ni se zice mereu, nu-i asa? Cum se face, atunci, ca nu e “de bine” sa aiba spirit critic si sa fie constient pe teme ca vaccinarea? 

Faptul ca la mijloc se afla, in general, oameni educati, intelectuali, care cauta informatia, face ca remediile propuse de OMS si medicii romani citati in materialele de mai sus sa fie caduce si absurde. Problema e ca tocmai in OMS si in autoritati nu mai exista incredere. De ce? Pai, pentru ca exista fenomene ca acesta: Traficarea bolilor si mercantilizarea sanatatii. CUM INVENTEAZA INDUSTRIA FARMACEUTICA BOLI SI CUM SE DISTRUGE SISTEMUL PUBLIC DE SANATATE

…unde se abordeaza si problema vaccinurilor.

De fapt, radacina problemei e aici: practicile industriei farmaceutice si a complicitatilor cu sisteme sanitare si cu autoritatile de stat sunt cele care nu mai inspira incredere. Corelatia dintre vaccinari si speranta de viata a nou-nascutilor e invers proportionala: nu e adevarat ca mai multe vaccinuri – mai mare speranta de viata, ci mai multi nou-nascuti, deci mai multe vaccinuri, cat mai multe, scheme de “imunizare” tot mai umflate si mai repetate. 

Iar argumentul folosit de medici pentru a reclama pericolul nevaccinari nu se sprijina pe nimic – sau pe o simpla parere. Nu exista niciun argument solid pentru a presupune, prezice ca ne-vaccinarea va produce molimi devastatoare. In loc sa caute solutii imaginative, creative, care sa plece de la situatia de fapt, medicii prefera sa repete sperietoarea “mor copiii daca nu vor fi vaccinati”. Un mod creativ de abordare a situatiei ar fi renuntarea la schemele general-obligatorii si la recurgerea la solutii particularizate, pe speta, pe caz. 

Faptul ca autoritatile, OMS, industria farmaceutica refuza sa adopte astfel de solutii creative nu face altceva decat sa consolideze neincrederea parintilor informati asupra vaccinarilor – si asta pe buna dreptate.

The Lake District Rebuilds Infrastructure After Worst Floods In Cumbria's History

*


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “SCADE INCREDEREA PUBLICA IN VACCINARI. Medicii recunosc ca trendul e international si ca parintii care refuza vaccinarile sunt “in special intelectuali”. OLIVIA STEER: “Vaccinurile sunt periculoase, nu te protejeaza, te imbolnavesc”

 1. @Mirela:

  🙂

  Nu l-am pus indeajuns de vizibil, probabil.

 2. Ah, asta era un articol de azi? Credeam ca e mai vechi. 😀
  Am dat pe tag vaccinuri si l-am ales pe cel mai recent. Dar rapizi mai sunteti :).

 3. acum n ani 2 colegi de birou s-au vaccinat antigripal si NUMAI ei au ZACUT bolnavi O LUNA, cu gripa ADEVARATA 🙂 incepand cu anul urmator nici ei nu s-au mai vaccinat

 4. Gripa ca gripa, dar nu uitati fratilor ca bietii nostrii copii sunt bagati ca vitele la taiere in schemele obligatorii de vaccinare care cuprind zeci de vaccinuri si asta inca din perioada de nou nascut cand au un sistem NERVOS si IMUNITAR IMATUR, ceea ce se lasa cu sechele pe toata viata……..SECHELE CE NU APAR IMEDIAT DUPA VACCINARE , cum cica pretinde “binevoitoarea” ind. farma si lingaii de doctori ce o aplica – CI APAR LA LUNI SI ANI DISTANTA.

  Copii nostrii, sunt in consecinta tot mai bolnavi si nu de boli vindecabile in 2,3 saptamani ca pana acuma ci de boli debilizante si cronice, si asta pentru ca noi credem ca vaccinurile au eradicat bolile pentru care se vaccineaza —-cand adevarul este altul si anume STANDARDUL CRESCUT DE VIATA; APA POTABILA; MASURILE SANITARE CRESCUTE; MANCAREA VARIATA , acesti factori au dus la disparitia majoritatii bolilor infectioase pentru care se vaccineaza

  Da pacat ca nu sunt macar 50% din parinti ce sa spuna nu———-atunci chiar ar fi o diferenta iar generatiile viitoare nu ar fi compromise !

 5. Acum 5 ani am refuzat vaccinarea copilului meu care era in clasa a III-a cu Vacccinul anti ROR iar argumentul meu a fost ca jumatate din copii din 3 clase de a IV-a erau bolnavi de rujeola dupa ce cu un an in urma fusesera vaccinati. Am intrebat-o pe doctorita daca nu ar fi mai sanatos sa se imbolnaveasca natural de aceasta boala si sa capete imunitate adevarata pe viata cum am avut si noi in copilarie. De ce acesti copii s-au imbolnavit daca s-au vaccinat? Asa i-am inchis gura.

 6. “Doctore, vindeca-te pe tine insuti !” se poate spune multor doctori din Romania caci foarte multi sunt bolnavi , a te trata in Romania a devenit deja un risc. De ce politicienii si in general bogatasii romani nu vor sa se trateze in Romania ?

 7. Pingback: In ciuda controverselor, OMS AR VREA VACCINARE ANTI-HPV OBLIGATORIE/ A fost anuntat si un VACCIN ANTI-EBOLA - Recomandari
 8. Pingback: LOTURI DE VACCIN DIFTERO-TETANIC RETRASE DIN CAUZA EFECTELOR ADVERSE - Recomandari
 9. Pingback: CATRE FASCISMUL MEDICAL. DESPRE PROPAGANDA VACCINARILOR FORTATE | Cuvântul Ortodox
 10. Pingback: Scurta observatie asupra legaturii dintre VACCINURI si MORTALITATEA INFANTILE URIASA DIN TRECUT | Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: LEGEA OBLIGATIVITATII VACCINARII imparte in doua medicii si parintii si da pe fata INSENSIBILITATEA CINICA LA SUFERINTA a celor care privesc victimele drept “cazuri izolate”. UN SFERT DINTRE ROMÂNI NU AU INCREDERE IN VACCINURI. Noi marturii a
 12. Pingback: LEGEA VACCINARILOR FORTATE VA FI INAINTATA IN PARLAMENT. Prevederile sale – impuse netransparent de “SPECIALISTI”/ Manipulari si alarmisme pentru justificarea COERCITIEI VACCINISTE | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: Bataia de joc a VACCINARILOR OBLIGATORII continua. In noul proiect al Ministerului Sanatatii, criteriile SANCTIUNILOR PENTRU PARINTI sunt ambigue, dar masurile DURE: CONDITIONAREA INSCRIERII LA SCOALA SI ACUZAREA “RELELOR TRATAMENTE” | Cuvânt
 14. Pingback: ARGUMENTE RATIONALE in sprijinul dreptului parintilor de a REFUZA VACCINAREA COPIILOR: “A încredința statului dreptul de a decide asupra beneficiilor de care trebuie să se bucure trupul nostru înseamnă a acorda un cec în alb oricarui dictator
 15. Pingback: VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video). | Cuvântul Ortodox
 16. Pingback: VACCINAREA CU FORTA. Oficial din cadrul Ministerului Sanatatii: PARINTII CARE VOR REFUZA VACCINAREA COPIILOR, TRIMISI IN INSTANTA SI DATI PE MANA PROTECTIEI COPILULUI (Video) | Cuvântul Ortodox
 17. Pingback: VACCINARE SAU TOTALITARISM? România – un experiment social si in aceasta privinta? | Cuvântul Ortodox
 18. Pingback: ROBERT DE NIRO denunta TOTALITARISMUL VACCINISTILOR: “Oamenii sa vada VAXXED si sa decida ei insisi” (Video)/ FRANTA DISCUTA EXTINDEREA VACCINARILOR OBLIGATORII. O dezbatere reala, chiar daca intre surzi, fata de MONOLOGUL PROPAGANDISTIC si AG
 19. Pingback: Lansarea unei carti-eveniment si a campaniei împotriva vaccinării obligatorii: VACCINURILE SI AUTOIMUNITATEA – un semnal de alarma asupra reactiilor ADVERSE si chiar FATALE ale VACCINURILOR. Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu (APC România): “VA
 20. Pingback: LEGEA VACCINARILOR FORTATE – DEZBATERE PRO SI CONTRA LA TVR (Video). Mesajul puternic al unei mame al carei copil a suferit in urma vaccinarii: “COPILUL MEU NU E MIELUL VOSTRU SA-L JERTFITI PENTRU BINELE COMUNITATII!”/ INCA UN VACCIN IN
 21. Si care sunt sursele credibile? Presa care nu mai este romaneasca?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare