PATRIARHUL DANIEL va vizita Rusia, intorcand vizita recenta a Patriarhului Kirill

1-12-2017 36 secunde Sublinieri

O delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Patriarhul Daniel, va efectua o vizită în Rusia în perioada 2-5 decembrie. Delegaţia va participa la manifestările dedicate centenarelor restabilirii Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă şi Sinodului Local din 1917 – 1918.

Despre participarea Patriarhului Daniel s-a discutat în timpul întâlnirii privatedintre Patriarhul Daniel şi Patriarhul Kirill care a avut loc în Palatul Patriarhiei în 27 octombrie.

Luni, 4 decembrie, Părintele Patriarh Daniel va concelebra Sfânta Liturghie în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, împreună cu alţi conducători de Biserici Ortodoxe.

Invitaţia de a participa la evenimente a fost adresată de Patriarhul Kirill tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe. Până acum au sosit în Moscova Patriarhul Ierusalimului, Patriarhul Alexandriei şi PF Rastislav, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehiei şi din Slovacia.

Patriarhul Moscovei a vizitat ţara noastră în această toamnă pentru a lua parte la manifestările prilejuite de Sărbătoarea Sfântului Dimitrie 2017.

CUMPLITA PRIGOANĂ A BISERICII ORTODOXE din fostul spațiu sovietic SUB CIZMA SATANICĂ A COMUNISMULUI – la 100 de ani de BOLȘEVISM. Comunicări importante ale PF KIRILL, Patriarhul Bisericii Rusiei si PF RATISLAV (Cehia și Slovacia) la ȘEDINTA SOLEMNĂ A SINODULUI B.O.R.

OMAGIEREA APARATORILOR ORTODOXIEI IN TIMPUL COMUNISMULUI LA PATRIARHIA ROMÂNĂ/ Maestrul TUDOR GHEORGHE a dat glas poemelor sfâșietoare ale SFINȚILOR ÎNCHISORILOR, înaintea Patriarhilor Daniel și Chiril: ”Ridică-te Gheorghe, ridică-te, Ioane!” (VIDEO)

“Biserica nu este trecutul!” – PATRIARHUL CHIRIL, în România, despre MĂRTURISIREA CREDINȚEI DUPĂ MODELUL MUCENICILOR DIN COMUNISM, într-o vreme care “nu este mai puţin complicată decât aceea din timpul prigoanelor”: “DE LA EI ÎNVĂȚĂM SĂ NU ÎL TRĂDĂM PE HRISTOS, SĂ ÎI FIM FIDELI ȘI LA BUCURIE ȘI LA NECAZ, iar aceasta va fi cea mai bună pomenire a martirilor secolului XX!” (VIDEO, TEXT)

PATRIARHUL RUSIEI LA BUCUREȘTI. Vizită istorică a PF Kirill, cu semnificații diplomatice și duhovnicești, sub semnul CINSTIRII SFINȚILOR și MĂRTURISITORILOR CREDINȚEI SUB COMUNISM: “Valorile Ortodoxiei sunt COMUNE pentru români și ruși. RELAȚII BUNE pot exista doar atunci când oamenii au VALORI COMUNE”. Moaștele celui mai iubit sfânt rus, SERAFIM DE SAROV, aduse în România (și VIDEO)

S-a confirmat si oficial: PF KIRILL VINE ÎN ROMÂNIA, la praznicul Sfântului Dimitrie, aducand si Sfintele Moaste ale Sfantului Serafim de Sarov/ EUROPA LIBERA SPECULEAZA: posibila deschidere politica spre RUSIA

O vizita istorica si surprinzatoare. PATRIARHUL KIRILL VA VENI IN ROMÂNIA LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE. Cum este prezentat patriarhul rus in presa de servicii


Categorii

1. DIVERSE, Patriarhul Daniel, Patriarhul Kirill

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “PATRIARHUL DANIEL va vizita Rusia, intorcand vizita recenta a Patriarhului Kirill

  1. Pingback: RELATARI DIN VIZITA PATRIARHULUI DANIEL IN RUSIA. Intalniri importante cu PF Kirill, dar si cu alti patriarhi, si un cuvant despre "UNITATEA DE CREDINTA"/ SINOD ISTORIC AL BISERICII RUSIEI: "patriarhul" schismatic FILARET al KIEVULUI c
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare