O vizita istorica si surprinzatoare. PATRIARHUL KIRILL VA VENI IN ROMÂNIA LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE. Cum este prezentat patriarhul rus in presa de servicii

28-09-2017 8 minute Sublinieri

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Chiril, va veni la Bucuresti in 27 octombrie, alaturi de patriarhii Bisericilor Ortodoxe din alte tari ex-comuniste. Chiril si ceilalti patriarhi vor veni la Bucuresti pentru a participa la evenimentele dedicate Anului comemorativ dedicat aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului, dar si aniversarii a 10 ani de patriarhat ai Patriarhului Daniel, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Victor Banescu.

Vizita Patriarhului Chiril va avea loc in ziua cand va fi sarbatorit Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, pe 27 octombrie.

Aceasta este prima vizita a unui patriarh rus in Romania dupa Revolutie.

Potrivit programului oficial al Patriarhiei, sambata, 28 octombrie 2017, la Catedrala Patriarhala, va avea loc o slujba de Te Deum, iar apoi va avea loc Sedinta solemna a Sfantului Sinod in prezenta membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si a unor ierarhi ortodocsi din strainatate.

Reamintim ca Patriarhul rus a refuzat anul trecut sa participe la Marele Sinod Ortodox din Insula Creta, anuland astfel eforturile altor conducatori de Biserici Ortodoxe de a adopta un document istoric pentru cei peste 250 de milioane de credinciosi ortodocsi din toata lumea. Mesajul evanghelic al Marelui Sinod ar fi trebuit sa marcheze regasirea concordiei, pe fondul rivalitatilor politice si teritoriale, ale celor 14 Biserici autocefale care formeaza “comuniunea ortodoxa”. A fost primul Mare Sinod Ortodox de la Schisma din 1054 dintre Roma si Constantinopol.

Patriarhul rus Chirill este una dintre cele mai influente personalitati din Rusia, el fiind considerat un apropiat al presedintelui Vladimir Putin.

Patriarhul Kirill al Moscovei, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, urmează să vină într-o vizită oficială la Bucureşti în luna octombrie. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

„Patriarhul Chiril şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru MEDIAFAX.

Acesta a confirmat că vizita va avea loc şi cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, adică în data de 27 octombrie. Patriarhul Kirill al Rusiei s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe declaraţii controversate, unele care pot fi considerate de-a dreptul scandaloase. Cea mai recentă se referă la faptul că problemele mintale pot fi vindecate prin exorcizare şi că „scoaterea demonilor” din oameni ar putea chiar să aibă efect acolo unde tratamentele medicale eşuează.

Declaraţia capului Bisericii Ruse a stârnit multe controverse, mai ales că acesta a insistat că, în locuri în care specialiştii nu au succes, exorcizarea este o variantă potrivită care poate găsi leac problemelor mintale, susţin jurnaliştii de la RIA Novosti, citaţi de The Moscow Times.

Kirill susţine că psihiatrii se lovesc, de multe ori, de cazuri de tulburări psihice care sunt imposibil de explicat din punct de vedere ştiinţific, criticându-i, astfel, pe cei care văd exorcizarea ca pe o practică medievală, fără un corespondent în realitatea modernă.

Acesta i-a avertizat pe cei care văd „scoaterea demonilor din oameni” ca pe o metodă „neştiinţifică” să nu subestimeze puterea forţelor malefice, pentru că „oricine poate cădea victimă puterii demonilor, dacă nu rămâne sub protecţia Bisericii”. 

„Oricine a participat vreodată la o ceremonie de exorcizare a fost martorul ritualului prin care preoţii reuşesc foarte des să înfrângă teribilele forţe ale răului”, a mai spus Patriarhul.

Surse diplomatice de la Kremlin au confirmat pentru revista Q Magazine că Patriarhul Chiril I al Moscovei, care conduce Biserica Ortodoxă Rusă, cea mai mare biserică creștină a lumii, va veni la București din 26 până în 28 octombrie 2017.

Faptul că la Kremlin se știe despre această vizită, arată nu doar dimensiunea spirituală a acestui moment, ci mai ales semnificația politică.

Aceleași surse au precizat pentru Q Magazine că președintele rus, Vladimir Putin, și-a dat acordul pentru această vizită, chiar dacă, oficial, puterea politică și Biserica din Rusia sunt separate și nu au relații de subordonare.

Sursele Q Magazine ne-au declarat că Patriarhul rus vine la București în semn de omagiu adus celor 10 ani de când  Preafericitul Daniel a fost ales Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, dar și pentru a genera o relansare a relațiilor inter-ortodoxe dintre cele două Biserici, cele mai mari ca număr de creștini din toată lumea.

Cine este Chiril, patriarhul filozof care schiază și face scufundări, și de ce va rămâne în istorie ca Patriarhul premierelor? Un portret Q Magazine.

PATRIARHUL CU BIROU ÎN KREMLIN

Patriarhul Chiril al Moscovei ( pe numele său Vladimir Gundeaev) s-a născut la Leningrad (St. Petersburg) la 20 noiembrie 1946. Tatăl său a fost preot, iar mama sa profesoară de germană.

După ce termină clasa a VIII-a, înainte de a absolvi Şcoala Medie, a fost angajat ca membru al Expediţiei Geologice Complexe a Direcţiei Geologice de Nord-Vest din Leningrad, lucrând aici între 1962-1965 în calitate de tehnician cartograf. Urmează Seminarul teologic și Academia Teologică Ortodoxă din Leningrad. Este tuns în monahism și trece prin toate treptele ierarhice până devine mitropolit în 1991.

Din 1989 până în 2009 este Preşedinte al Departamentului de Relaţii Externe  (din august 2000 — Departament al Relaţiilor Externe Bisericești), membru permanent al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La 27 ianuarie 2009, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a ales Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii.

Chiril era considerat de mult timp „aproape ca omul cel mai cult din Rusia”, scrie Mihail Zâgar în „Toți oamenii Kremlinului”, carte pe care laureata Nobel, Svetlana Alexievici, o declară „cea mai serioasă analiză a ultimilor 20 de ani”.

În aprigii ani ’90, el a început să prezinte propria sa emisiune la Canalul Unu al televiziunii ruse – Cuvântul păstorului – remarcându-se prin faptul că vorbea o frumoasă și modernă limbă rusă, emisiunile lui erau limpezi, filozofice, profunde și foarte moderne”, scrie Zâgar, amintind că Chiril, la acea vreme doar mitropolit, era perceput atât de modernist și de reformist, încât începuse să fie acuzat de erezie și de o prea mare apropiere de catolici și de occidentali.

În 2009, Chiril devine Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse(BOR), în primele alegeri democrate din cadrul acestei Biserici, după căderea Uniunii Sovietice în care predomina ateismul ca politică de stat. Conduce practic cca 150 de milioane de credincioși ruși din Rusia și din alte 60 de țări.

Imediat după alegere, și-a format în jurul lui o echipă de intelectuali străluciți și a continuat să fie mai mult decât un lider spiritual. Consolidând experiența dobândită ca „ministru de Externe” al BOR – funcție pe care o deținuse pe când era mitropolit de Smolensk și Kaliningrad – Chiril devine un ambasador al politicii ruse în lume, fâcând turnee în Asia și în America Latină unde a vizitat aliații tradiționali ai Rusiei.

Chiril a devenit un apropiat al actualului președinte al Rusiei și astăzi multă lume se întreabă mai în glumă, mai în serios, dacă el este omul lui Putin sau Putin omul Patriarhului?

Indubitabil însă, carisma, puterea și erudiția lui Chiril, (care atunci când era mitropolit nu a ezitat să urce pe o scenă la un spectacol rock în Ucraina și să salute asemeni unui star, urlând în microfon, o sută de mii de oameni) sunt arme pe care Vladimir Putin le-a cultivat, luânduși-l aliat.

Din 2011, printr-o decizie luată de Dmitriy Medvedev, Patriarhul are un birou la Kremlin, pe același culoar cu Președintele rus.

Chiril nu s-a sfiit ca în preajma ultimelor alegeri prezidențiale să declare public că prosperitatea și stabilitatea Rusiei, de când a venit la putere Vladimir Putin, este un „miracol de la Dumnezeu”, devenind astfel un agent electoral pentru actualul lider de la Kremlin.

Dincolo de declarații însă, între cei doi există nu doar o colaborare, ci și o prietenie.

Chiril, pasionat de schi, a acceptat de multe ori invitația lui Putin de a practica acest sport împreună cu el pe pârtiile de la Soci, chiar dacă de cele mai multe ori, Patriarhul preferă Elveția.

Întregind tabloul de cleric „altfel”, pe lângă schi, Chiril iubește și scufundările.

La rândul său, Putin l-a ajutat pe Patriarh să reunifice Biserica din interiorul granițelor cu Biserica „albă”din afara Rusiei, fondată la New York și care cuprindea în mare parte descendenți ai intelectualilor și nobilimii care a părăsit Rusia din cauza bolșevicilor veniți la putere din 1917.
Această unificare face din Chiril Patriarhul celei mai mari biserici din lume, după cea Catolică.
Relația apropiată dintre Biserică și puterea politică a dus la adoptarea în 2010 a unei legi îndelung așteptată, prin care toate proprietățile confiscate Bisericii erau retrocedate acesteia.

Kremlinul a finanțat mereu prin diferite granturi Biserica sau organizații afiliate acesteia precum Uniunea Tineretului Eurasiatic și Institutul pentru Studii Eurasiatice care promovază interesele politice ale Kremlinului în lume.

DISENSIUNI

Au existat însă și momente în care Chiril nu a „îmbrățișat” cauza lui Putin.

Invadarea Ucrainei și anexarea Crimeei, pe care Putin a justificat-o într-un discurs ca fiind de esență spirituală, pentru că aici s-ar fi botezat Vladimir cel Mare, creștinătorul Rusiei, a pus în pericol viața a sute de mii de ruși ortodocși și a fragilizat situația miilor de parohii organizate sub Biserica ucrainiană autonomă, dar afiliată la Biserica Ortodoxă Rusă de la Moscova.

Deși Chiril era invitat mereu la discursul anual despre Starea națiunii rostit de Putin, în 2014, după invadarea Ucrainei, Patriarhul nu a mai fost văzut în primul rând, cum obișnuia.

Putin a spus atunci că importanța Crimeei pentru Rusia este ca cea pe care o are Muntele Templului din Ierusalim pentru evrei și pentru musulmani.

Situaţia Bisericii Ortodoxe ruse din Ucraina, efectiv persecutată de naţionaliştii ucrainieni, rămâne una din marile provocări ale actualului Patriarh de la Moscova.

Nici în cazul Osetiei, Chiril nu a pierdut ocazia să se delimiteze de planurile lui Putin declarând public că independența politică nu presupune ca Biserica din Oseția să iasă de sub tutela Bisericii georgiene.

OMUL GESTURILOR ISTORICE

Chiar dacă discursul său s-a mai nuanțat și nu mai este același promotor al valorilor occidentale, Chiril este Patriarhul cu cea mai mare deschidere ecumenică din întreaga istorie a Bisericii Ortodoxe ruse.

Personal l-am numit omul gesturilor istorice, incluzând aici și vizita lui în România care marchează pentru prima dată în istoria celor două biserici, o vizită bilaterală la nivelul patriarhilor.

Sursele Q Magazine ne-au declarat că Patriarhul rus vine la București în semn de omagiu adus celor 10 ani de patriarhat sub Preafericitul Daniel, dar și pentru a genera o relansare a relațiilor inter-ortodoxe dintre cele două Biserici, cele mai mari ca număr de creștini din toată lumea.

Indubitabil această vizită are și semnificaţii politice și Chiril va încerca o dezghețare a relaţiilor româno- ruse după o lungă perioadă de „război rece” între cele două ţări.

Ar fi o greșeală de diplomație și de politică externă dacă liderii de la București nu ar folosi această oportunitate, creată de partea rusă, și aparent eminamente spirituală, pentru a deschide un dialog care poate folosi și partenerului strategic.

România nu are leadershipul care să conștientizeze că orice canal de comunicare cu Rusia nu înseamnă mai puțin pro-americanism din partea noastră, ci mai multe căi de a obține avantaje în relațiile noastre cu SUA. Nu știm să folosim o „neutralitate” de tip elvețian între cele două puteri beligerante și mă îndoiesc că va fi cineva care va ști și va avea puterea de-a o face în fața unei retorici care sperie „iepurii politici” de la București.

Cei doi patriarhi vor avea pe agendă câteva subiecte sensibile și Preafericitul Părinte Daniel are o misiune diplomatică extrem de complicată în gestionarea acestei vizite.

Este încă netranșată vechea situație a mitropoliilor din Republica Moldova: Mitropolia Moldovei, care ţine de Moscova (şi are majoritatea credincioşilor din Basarabia, inclusiv de limba română)  şi Mitropolia Basarabiei, subordonată canonic Bucureştiului (cu destul de puţini credincioşi).

O altă temă va fi Sinodul din Creta, la care ruşii nu au participat, dar românii au fost o prezenţă importantă şi destul de influentă.

Și nu în ultimul rând este de văzut cum vor aborda cei doi înalți prelați, rusofobia din societatea românească şi faptul că în toate campaniile anti-ruseşti s-a insinuat periodic ideea că Ortodoxia rusă ar fi doar un agent de influenţă al Moscovei.

Să nu uităm însă și că, în curând, va avea loc un referendum pe tema modificării Constituției privind definirea familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, și nu dintre doi homosexuali sau două lesbiene. Din acest punct de vedere, cei doi patriarhi văd lucrurile la fel și au aceeași viziune despre valorile familiei. Nu o dată, Chiril s-a exprimat împotriva relațiilor dintre persoane de același sex, considerîndu-le o deviere a libertăților occidentale.

Despre o premieră a fost vorba și în februarie 2016, când în aeroportul de la Havana, Cuba, Chiril s-a întâlnit cu Papa Francisc, fiind prima întâlnire între capii celor două biserici, Catolică și Rusă, din 1054 încoace, când cele două s-au separat în ceea ce avea să fie Marea Schismă.

Negocierile au durat doi ani și dincolo de însemnătatea crucială pe care întâlnirea o are în apropierea relațiilor dintre ortodocși și catolici, Chiril a discutat cu Papa despre politica mondială și despre conflictele care preocupă planeta.

Declarația comună semnată împreună cu Papa Francisc este un document de referință pentru ambele Biserici și un text foarte consistent atât politic, cât și doctrinar.
Patriarhul Moscovei nu a ezitat să străbată mii de kilometri și să ajungă în Antarctica, tot în cadrul premierelor stabilite de el, prilej cu care s-a fotografiat cu pinguinii și a discutat cu oamenii de știință aflați la baza de cercetări Bellingshausen de pe Insula Regele George. Nu a pierdut prilejul unui mesaj politic arătând că „aici, atât de aproape de Statele Unite, cercetarea științifică nu are granițe.”

Deschis ecumenic, Patriarhul Chiril este în același timp foarte pan-slavist și are ambiția de a vedea Biserica Ortodoxă rusă în fruntea întregii lumi ortodoxe.

De aceea el nu a făcut niciun pas concret pentru împăcarea lumii ortodoxe în jurul Patriarhiei ecumenice de la Constantinopol, cea care prin tradiție are rolul de primat al lumii ortodoxe.

Boicotarea Sinodului pan-ortodox din Creta (numele său oficial fiind Sfântul și Marele Sinod, tocmai pentru că prin boicotul rusesc, georgian, etc. nu avea cum să mai fie pan-ortodox) este rezultatul politicilor Bisericii Ruse de a se impune în lumea ortodoxă ca principal actor.

Cândva un mitropolit deschis către dialogul interreligios, odată devenit Patriarh, Chiril pare să fi trecut de partea naționalismului rusesc, care își transformă ortodoxia în port-stindard.

O altă dimensiune politică ce a „contaminat” și Biserica este dughinismul – o sinteză complexă și stranie de nostalgie sovietică, nostalgie imperială rusă și geopolitică de secol XX – iniţial condamnat de Biserica Ortodoxă rusă, dar puternic susţinut de o parte a societăţii civile pan-ortodoxe și chiar de mulți intelectuali ruși.

Chiril a înțeles că puterea nu este doar clasică, ci și „virtuală”.

Biserica Ortodoxă rusă a arătat un interes tot mai mare în domeniul cibernetic anunțând dorința de a crea așa-numitul Wifi „Internet Ortodox”, care ar filtra „conținutul imoral în apropierea bisericilor și în locurile publice din jurul Moscovei”.

Chiril a declarat cu prilejul unei întîlniri cu jurnaliști ucrinieni că Biserica nu poate evita blogosfera.

„Nu îi putem reproșa apostolului Pavel faptul că a dezvoltat doctrina creștină folosind corespondența, pentru că toată creația sa a fost prin scrisori. Nu vom reproșa Sfinților Părinți, asceți și luptători ascetici că multe dintre lucrările lor sunt și sub formă de scrisori. Astăzi, preoții și teologii au posibilitatea de a transmite în formă scrisă gândurile lor, de a împărtăși experiența lor spirituală și de a răspunde la trăirile altor oameni, inclusiv la polemici. Aceasta, desigur, este o provocare enormă, pentru că atunci când un preot semnează cu numele său complet pe internet, când toți ceilalți știu ce spune acest preot, responsabilitatea lui este foarte mare. Prin urmare, invit clerul să participe la toată această viață modernă, în acest schimb de informații, dar numai cu un sentiment foarte ridicat de responsabilitate. Pe de o parte, cer clerului să folosească în mod activ aceste căi noi pentru corespondență; dar, pe de altă parte, având în vedere creșterea responsabilității, să se pregătească foarte serios atât din punct de vedere spiritual, cât și din punct de vedere intelectual pentru a participa la o astfel de activitate „, a spus Patriarhul.

N-am să reiau aici controversele legate de potențiala apartenență a Patriarhului Chiril la fostul KGB, întrucât toate țările foste comuniste sunt bântuite de aceste acuzații la adresa preoților. Deși acceptăm cu toții golgota dusă de Biserici în regimurile ateiste, care au încercat eliminarea totală a lui Dumnezeu din conșțiințele oamenilor, puțini suntem dispuși să afirmăm vocal că fără preoți această expiere ar fi reușit.

Mi se pare mai demn de reținut luminosul din oameni și mai ales faptul că prin venirea la București, Patriarhul Chiril face un gest de putere umilă în numele Bisericii și al diplomației ruse. Poate învățăm ceva!

PATRIARHIA MOSCOVEI sarbatoreste 1000 ani de la adormirea Sf. Vladimir, Botezatorul Rusiei. PATRIARHIA ROMANA A PARTICIPAT PRIN INTERMEDIUL UNEI DELEGATII. Ce mesaje a transmis PATRIARHUL KIRILL?

Delegatie a Patriarhiei Romane in vizita la Patrhiarul Kirill al Rusiei. Intaistatatorul rus: ”SUNTEM CONSTIENTI DE PROVOCARILE DE AZI ALE CRESTINILOR DIN UNIUNEA EUROPEANA”

Patriarhul Daniel a primit vizita unei delegatii a Patriarhiei Moscovei. MAI MULTE NECLARITATI SI O POSIBILITATE – AGENDA COMUNA PENTRU SINODUL PANORTODOX?

BISERICA ORTODOXA UCRAINEANA a cerut gruparilor inarmate “ilegale” din estul Ucrainei sa depuna armele. Mitropolitul Onufrie s-a intalnit cu presedintele Porosenko/ Delegatia romana si mesajul Patriarhului Daniel la intronizarea primatului ortodox de la Kiev

PATRIARHUL DANIEL l-a primit in vizita pe IPS ILARION ALFEYEV, seful Departamentului de Externe al Patriarhiei Ruse

CUM FACE RUSIA ”CURTE” ROMANIEI. Film documentar elogios al Mitropolitului ILARION ALFEYEV despre ”ORTODOXIA IN ROMANIA”, pigmentat cu teze neosovietice despre ”LIMBA MOLDOVENEASCA” (Video)

Oficial ne intelegem bine cu Biserica Rusiei, dar in teritoriu ne scoatem ochii: LA SCURT TIMP DUPA VIZITA IPS ILARION LA PATRIARHUL DANIEL, EPARHIA DIN ODESSA A B.O. RUSE NEAGA ”PUTEREA DIVINA” A SLUJBELOR BISERICII MITROPOLIEI BASARABENE

Patriarhia raspunde campaniei anti-BOR. “ORTODOXIA, ARMA POLITICA A RUSIEI?”/ Din pacate, duhul denuntarilor “dusmanilor poporului” a prins si la preoti

Hotnews recidiveaza grav: IPS TEOFAN, “FILORUS CONVINS”, “PARTIDA ORTODOXA” O VULNERABILITATE A ROMANIEI FATA DE RUSIA!


Categorii

"Marele Sinod Panortodox" (de la Creta - inainte si dupa), 1. DIVERSE, Ierarhi romani, Ierarhi rusi, Patriarhul Daniel, Patriarhul Kirill

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “O vizita istorica si surprinzatoare. PATRIARHUL KIRILL VA VENI IN ROMÂNIA LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE. Cum este prezentat patriarhul rus in presa de servicii

  1. O sa foloseasca uni postaci ca ..ne apropiem de Rusia…

  2. O VIZITA FOARTE IMPORTANTA!

    Astia de la Gândul sunt culmea!
    “Patriarhul Kirill al Rusiei s-a remarcat de-a lungul timpului prin mai multe declaraţii controversate, unele care pot fi considerate de-a dreptul scandaloase. Cea mai recentă se referă la faptul că problemele mintale pot fi vindecate prin exorcizare şi că „scoaterea demonilor” din oameni ar putea chiar să aibă efect acolo unde tratamentele medicale eşuează.”
    Asa ceva pate fi scandalos numai pentru cine nu are nici o legatura cu realitatile duhovnicesti. Astia de la Gandul nu au nici o treaba, dar ce prilej bun sa “denunte” practicile “medievale” ale Bisericii, nu? Ei nu sunt atacati de diavol pentru ca, probabil, il poarta in cârca. Iata ce spune parintele Pasie Aghioritul: Cineva l-a intrebat:
    -Părinte, cum ne putem da seama dacă cineva este îndrăcit și nu bolnav psihic?

    – De aceasta își poate da seama și un medic simplu dar evlavios. Cei care au diavolul sar în sus atunci când se apropie de ceva sfânt. Astfel se vede clar că au diavol. De le dai puțină aghiazmă sau dacă îi însemnezi cu sfinte moaște, se împotrivesc, deoarece diavolul este înghesuit înlăuntrul lor. Iar cei ce suferă de boală psihică nu se împotrivesc deloc. Chiar dacă porți cruce și te apropii de cei îndrăciți, aceștia se neliniștesc și se tulbură.

  3. Doamne ajută !!! Să ne rugăm ca să dea Bunul Dumnezeu gânduri bune celor doi patriarhi și tuturor celorlalţi episcopi invitaţi,cum este și firesc,mai ales că azi la Sfânta Liturghie s-a citit pericopa evanghelică despre iubirea (și a) vrăjmașilor !!! Să-i lumineze Bunul Dumnezeu și pe cei din presa “mainstream” pe calea cea bună…

  4. Luna aceasta, octombrie, este cruciala pentru viitorul nostru si al Europei.
    Vizita Patriarhului Kirill al Rusiei a fost prefatata de vizita lui Dughin din aprilie, care ne da cateva coordonate ale abordarii viitoarelor discutii dintre cei doi patriarhi.

    Dughin, la București: “Noi, rușii, am comis multe nedreptăți în raport cu România”

    Călugărul Constantin Pârvulesco – fiul scriitorului și jurnalistului român Jean Pârvulesco: “Am fost surprins să văd că tatăl meu – care era un anticomunist convins și a părăsit România în 1949, care nu putea în niciun caz să fie acuzat de filosovietism – era încredințat că Rusia avea un rol escatologic pe care îl va juca pentru crearea unei lumi libere. Acest concept mi se părea foarte straniu, dar azi înțeleg.
    Sunt bucuros să văd că azi, în ciuda tuturor dificultăților pe care trebuie să le rezolvăm între diverse țări, este posibil sa alcătuim o frăție autentică pe o bază spirituală, personală, care transcende toate aspectele politice.
    Merci, Aleksandr. Bienvenu!”.

    Aleksandr Dughin:

    Am comis multe greșeli noi, rușii, am comis multe nedreptăți în raport cu România.

    Rusia se află într-o situație echivocă. Există situația reală din Rusia – da, sunt patriot rus și îl susțin pe Putin, dar în realitate există atâtea aspecte în Rusia pe care le detest, încât nu vă imaginați!

    Avem tot dreptul să detestăm anumite aspecte ale realităților din Rusia, fiindcă ne iubim țara. Ne criticăm țara fiindcă ne doare în ce hal a ajuns la ora asta.

    A fi un patriot rus nu înseamnă a aproba ce se întâmplă în țara mea. Asta înseamnă a-ți iubi patria eternă, Rusia sfântă – să depui eforturi pentru a face ca Rusia reală să corespundă Rusiei ideale. În niciun caz să justifici corupția sau mizeria, aspecte degradante ale realităților de la noi.

    Cred că, în bună măsură, lucrurile stau la fel în România.
    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:C6g1J8oAejMJ:https://pressone.ro/dughin-la-bucuresti-noi-rusii-am-comis-multe-nedreptati-in-raport-cu-romania/%2Bfeminism+promiscuitate&hl=ro&gbv=1&tbs=qdr:y&ct=clnk

  5. În anul 1950, autorul Don Mauricio Carlavilla a editat în Spania cartea „Simfonia în roșu major” („Sinfonia en Rojo Mayor”} conținând așa zisele „protocoale Rakovski” ale unor mărturisiri ale lui Christian Rakovski așa cum ar fi fost notate în niște caiete de un anchetator al NKVD numit Gabriel Kuzmin. Cartea dezvăluie conspirația mondială evreiască – francmasonă, care în tradiția multor cercuri de extremă dreaptă europene, iar mai recent și islamice, explică întreaga istorie a lumii din ultimele veacuri. Rakovski „se declară” în această carte ca fiind de origine evreu cu numele adevărat Haim Rakower. Spovedaniile sale arată cum băncile Warburg și Rothschild au finanțat revoluțiile din 1848 în Europa, pe Lenin și pe Hitler.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Cristian_Racovski

    Christian Rakovski : “There is only one aim, one single aim: the triumph of Communism. It is not Moscow which will impose its will on the democracies but New York, not the “Comintern” but the “Capintern” on Wall Street.”
    “Christianity is our only real enemy since all the political and economic phenomena of the bourgeois states are only its consequences,” Rakovsky, says.
    https://www.henrymakow.com/000275.html

  6. În urma întâlnirii dintre Putin şi regele Salman bin Abdulaziz al Saud, a fost lansat un fond comun de investiţii în energie, în valoare de un miliard de dolari, iar Riadul a semnat cu Moscova un acord preliminar pentru achiziţionarea de sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400, dar şi pentru producerea acestora în regat. Ştiri pe aceeaşi temă * Hackeri ruşi au folosit antivirusul Kaspersky pentru a fura documente … * Anchetă privind modul în care au fost reînhumaţi eroii români în Rusia… * Rusia: 19 morţi în urma unei coliziuni între un tren şi un autobuz Acordul mai prevede obţinerea de sisteme antitanc, lansatoare de rachete şi de grenade şi puşti de asalt Kalaşnikov AK-103, plus programe de antrenament pentru forţele saudite. Sosirea regelui Salman la Moscova reprezintă o victorie diplomatică pentru Vladimir Putin care obţine astfel de la principalul aliat al americanilor din zona Golfului persic o recunoaştere a influenţei sale tot mai mari pe care o are în Orientul apropiat şi mijlociu.
    http://adevarul.ro/international/rusia/vizita-regelui-arabiei-suadite-moscova-victorie-diplomatica-vladimir-putin-cumparaturi–facut-suveranul-saudit-1_59d77df55ab6550cb8df999c/index.html

    Petrodolarul se apropie de sfarsit, SUA incepe sa devina istorie, iar octombrie abia a inceput…

  7. Pingback: S-a confirmat si oficial: PF KIRILL VINE ÎN ROMÂNIA, la praznicul Sfântului Dimitrie, aducand si Sfintele Moaste ale Sfantului Serafim de Sarov/ EUROPA LIBERA SPECULEAZA: posibila deschidere politica spre RUSIA
  8. Pingback: PATRIARHUL RUSIEI LA BUCUREȘTI. Vizită istorică a PF Kirill, cu semnificații diplomatice și duhovnicești, sub semnul CINSTIRII SFINȚILOR și MĂRTURISITORILOR CREDINȚEI SUB COMUNISM: "Valorile Ortodoxiei sunt COMUNE pentru români și ruși.
  9. Pingback: TEMA PROPAGANDEI RUSESTI - baros pentru ZDROBIREA LIBERTATII DE EXPRIMARE si NEGAREA REALITATILOR BRUTALE/ Adevarata vulnerabilitate a României: faptul ca este COBAIUL EXPERIMENTELOR ANTISOCIALE ale Occidentului/ Nota despre propaganda securista de proas
  10. Pingback: PATRIARHUL DANIEL va vizita Rusia intorcand vizita recenta a Patriarhului Kirill
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare