PRESEDINTELE STATULUI PARALEL. Iohannis acopera subteranele securistice in discursul … de ZIUA NATIONALA!/ Cladirea in care traiau români emigrati in Germania, INCENDIATA INTENTIONAT/ ROMÂNIA VIITORULUI: o țară de lumea a treia, golita de români, cu copii singuri si casatorii gay?

1-12-2017 9 minute Sublinieri

Preşedintele Klaus Iohannis s-a lansat într-un atac deschis la adresa PSD-ALDE şi a liderilor acestora, chiar în discursul la recepţia de Ziua Naţională de la Cotroceni. Fără a nominaliza, şeful statului a făcut referire la „statul paralel” invocat de actuala putere, susţinând că „de teama justiţiei şi statului de drept unii inventează scenarii despre un altfel de stat”. Preşedintele a făcut un elogiu al protestatarilor, care au reacţionat faţă de „acea parte a clasei politice care încă mai crede că poate abuza de putere şi acţiona fără nicio răspundere în scopuri partizane”

Mi-aş fi dorit ca în ultimul an, cu atât mai mult cu cât este anul premergător Centenarului, să fi văzut o mai mare preocupare a decidenţilor politici pentru consolidarea democraţiei în ţara noastră, a independenţei justiţiei şi pentru întărirea practicilor de guvernare în beneficiul tuturor românilor, nu al unor grupuri. Vedem, în schimb, o mare preocupare pentru identificarea unor teme paralele cu aşteptările românilor şi cu interesele strategice pe termen lung ale ţării noastre. De teama justiţiei şi a statului de drept, unii inventează scenarii despre un alt fel de stat. Nu ştiu cui pot folosi aceste ficţiuni, dar sunt convins că viitorului României, nu”, a spus preşedintele, cu referire la retorica actualei puteri privind existenţa unui „stat paralel”.

Totodată, Iohannis a făcut un elogiu al protestatarilor despre care a spus că „au ieşit în stradă pentru a apăra democraţia”, atât în primele luni ale anului 2017, cât şi acum când se încearcă schimbarea legilor justiţiei.

„S-au folosit cuvinte dure pentru a descrie ceea ce s-a întâmplat la începutul acestui an – clivaj, dezbinare, ruptură. Eu, dimpotrivă, am văzut în evenimentele de la începutul acestui an, dar şi în cele de acum câteva zile, o Românie mai solidară ca niciodată în jurul unor valori şi principii, o ţară trează şi determinată, cu cetăţeni care au manifestat pentru a apăra democraţia şi statul de drept, având în gând un singur lucru: viitorul ţării lor. Existenţa unei societăţi active, capabilă să sancţioneze erorile şi derapajele politicienilor şi să-şi susţină clar aşteptările este marele câştig al anului care stă să se încheie. Mobilizarea civică fără precedent în epoca postcomunistă este dovada maturităţii depline la care a ajuns societatea românească. Maturitate care, din păcate, nu se regăseşte şi în acea parte a clasei politice care încă mai crede că poate abuza de putere şi acţiona fără nicio răspundere în scopuri partizane. Sunt acei politicieni care îşi doresc să ţină România captivă în trecut, pentru folosul lor personal, şi sunt dispuşi să facă orice compromis pentru a-şi atinge obiectivele, chiar dacă asta înseamnă să devieze România de la parcursul său euro-atlantic”, a spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că România se află în faţa unei alegeri fundamentale pentru viitorul său. „Continuăm, cu mai multă consecvenţă, pe drumul pe care, cu eforturi şi de multe ori cu sacrificii, ne-am înscris de un deceniu, sau facem paşi înapoi şi riscăm să ne întoarcem în trecut?”

Pe 17 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care susţin că există un ”stat paralel şi ilegitim”, care încearcă să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte şi pe care Klaus Iohannis îl tolerează.

”PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică”, se arată în rezoluţia adoptată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, desfăşurată la Băile Herculane.

Lideii PSD constată existenţa mai multor ”vulnerabilităţi” ale statului de drept, care sunt speculate de „Statului Paralel şi Ilegitim” pentru a-şi impune controlul asupra puterii politice şi judecătoreşti. ”Rezultă că «Statul Paralel şi Ilegitim» foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a-i intimida, şantaja sau a-i înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului”, susţin social-democraţii.

Potrivit rezoluţiei, statul paralel şi-ar disimula acţiunile sub pretextul luptei anticoruţie având ca scop ”hărţuirea şi decapitarea puterii politic legitim alese”. Astfel, provocarea eşecului implementării programului de guvernare ţinteşte diminuarea susţinerii pentru partidele de guvernământ. ”Aşadar, din dorinţa de a deţine controlul asupra puterii politice, «Statul Paralel şi Ilegitim» adoptă o conduită anti-naţională şi anti-cetăţenească, fiind dispus să blocheze toate politicile publice de creştere a veniturilor populaţiei, de creare de locuri de muncă, de susţinere a capitalului autohton sau de reformare a Justiţiei”, consideră conducerea PSD.

Social-democraţii îi impută preşedintelui României lipsa de reacţie faţă de abuzurile ”statului paralel”. ”Tolerând toate aceste abateri grave de la litera şi spiritul Constituţiei, Preşedintele României încalcă una dintre principalele sale atribuţii, respectiv aceea de a «veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor statului»”, consideră liderii PSD.

Pe de altă parte, aceştia elogiază eforturile presei pentru apărarea democraţiei şi pentru demascarea abuzurilor menţionate.

”Având în vedere toate aspectele de mai sus, PSD îşi manifestă susţinerea totală a majorităţii parlamentare PSD-ALDE, pentru adoptarea pachetului de legi care să asigure reformarea sistemului de Justiţie, conform deciziilor CCR şi Directivelor Europene, care să garanteze stoparea abuzurilor şi aplicarea aceloraşi principii de bază care guvernează actul de justiţie în toate ţările europene cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. Pachetul cu modificările legislative necesare în domeniul justiţiei reprezintă singurul instrument legal, democratic şi constituţional pentru garantarea respectării întocmai a drepturilor fundamentale prevăzute de Convenţia Europeana a Drepturilor Omului, concretizată în asigurarea unei reale independenţe a judecătorilor pentru exercitarea şi înfăptuirea actului de justiţie”, se spune în documentul citat.

Președintele Klaus Iohannis i-a decorat vineri, de Ziua Națională a României, pe șefii serviciilor secrete.

 Astfel, Iohannis i-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” pe directorul SPP, Lucian Pahonțu, pe adjunctul directorului SIE, Silviu Predoiu, pe directorul STS, Ionel-Sorinel Vasilca, și pe Eduard Hellvig, directorul SRI.

Administrația Prezidențială precizează într-un comunicat că Iohannis a acordat decorații conducătorilor instituțiilor din domeniul siguranței naționale, astfel: Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer, general Lucian-Silvan Pahonțu, directorul Serviciului de Protecție și Pază; Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, general Silviu Predoiu, adjunct al directorului Serviciului de Informații Externe; Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer, general-maior inginer Ionel-Sorinel Vasilca, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale; Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, Eduard-Raul Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații.

De asemenea, de Ziua Națională a României, președintele a semnat decretele de decorare a unor angajați – militari și civili – din cadrul Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Afacerilor Interne, precum și a unor consuli onorifici ai țării noastre în Regatul Unit al Marii Britanii. […]/ integral pe cotidianul.ro

  • Hotnews: 

MAE: Incendiu intr-o cladire in care locuiau si romani in Germania – 33 de persoane au fost spitalizate

Un puternic incendiu a afectat vineri o cladire din localitatea germana Bergkamen, in care locuiau si romani, 33 de persoane fiind spitalizate, 7 in stare grava, anunta MAE, care precizeaza ca verifica daca printre victime exista si cetateni romani.

“Consulatul General al Romaniei la Bonn urmareste indeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, intr-un imobil situat in localitatea germana Bergkamen. Oficiul consular a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime”, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, citat de News.ro.

Potrivit informatiilor furnizate de autoritatile locale, in imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care si cetateni romani, 33 dintre acestea fiind spitalizate, in urma intoxicatiei cu fum. Sapte dintre acestea sunt in stare grava, fara a le fi pusa viata in pericol.

O parte dintre persoanele spitalizate au fost deja externate.

“Conform datelor comunicate de catre autoritatile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este in desfasurare. Consulatul General al Romaniei la Bonn monitorizeaza cu prioritate cazul si mentine in permanenta legatura cu autoritatile competente, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara”, precizeaza MAE.

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, despre incendiul din Bergkamen, intr-un imobil in care locuiesc si romani: Cu atat mai dureros pentru mine sa comentez acest eveniment intr-o zi de sarbatoare nationala pentru romani/ Incendiul nu s-a soldat cu morti

Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, a transmis vineri un mesaj in legatura cu incendiul din localitatea germana Bergkamen, declansat intr-un imobil in care locuiesc si cetateni romani, mai multe persoane fiind ranite. Ambasadorul precizeaza ca autoritatile germane au inceput o “investigatie minutioasa cu privire la acest caz grav”, diplomatul exprimandu-si totodata compasiunea pentru cei raniti.

“Am aflat astazi cu groaza despre teribilul incendiu din orasul german Bergkamen. In primul rand, doresc sa imi exprim compasiunea pentru cei raniti. Autoritatile germane au inceput o investigatie minutioasa cu privire la acest caz grav, ale carui moive nu au fost inca stabilite. Suntem usurati ca nu sunt persoane decedate si ca, potrivit informatiilor disponibile, celor raniti nu le este viata in pericol. Este cu atat mai dureros pentru mine sa comentez asupra acestui eveniment astazi, intr-o zi de sarbatoare nationala pentru poporul roman, zi ce nu ar trebui umbrita de un astfel de eveniment”, afirma ambasadorul Cord Meier-Klodt in meajul remis HotNews.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat anterior ca un puternic incendiu a afectat vineri o cladire din localitatea germana Bergkamen, in care locuiau si romani, 33 de persoane fiind spitalizate, 7 in stare grava. MAE a precizat ca verifica daca printre victime exista si cetateni romani.

Un imobil din localitatea Bergkamen, lângă Dortmund, în care figurau cazate peste 40 de persoane, dintre care 33 de români, a ars în noaptea dintre 30 noiembrie şi 1 decembrie. Potrivit presei germane, focul a fost pus intenţionat. Şapte dintre victime sunt în stare gravă. UPDATE 20.10 Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstrîrnac, a discutat, vineri, cu ambasadorul Germaniei în România pentru a cere detalii despre starea românilor răniţi în incendiul din localitatea germană Bergkamen şi pentru a afla măsurile care se iau pentru cei care au rămas fără locuinţă. Ministerul a creat o celulă de criză pentru a li se acorda ajutor imediat celor implicaţi în incendiu.

UPDATE ORA 16.42: Din cauza proporţiilor incidentului, pompierii germani au fost nevoiţi să trimită la faţa locului 180 de salvatori din patru unităţi, iar cei din alte două au fost alarmaţi şi pregătiţi de intervenţie. Conform wa.de, salvarea victimelor a fost posibilă datorită faptului ca s-a intervenit foarte repede. Un cetăţean din zonă a povestit ca a auzit o bubuitură, a văzut maşina care arde şi a anunţat pompierii. Era ora 00,28. Cam tot atunci, angajaţii unei brutării din zonă au sărit cu o scară să ajute victimele. La sosire, pompierii au trecut rapid la salvarea victimelor care erau blocate pe acoperiş. În timpul intervenţiei, pompierii şi poliţia au închis circulaţia pe două străzi. Ofiţerii Kriminalpolizei Dortmund au preluat ancheta tocmai pentru a vedea dacă focul a fost pus intenţionat. […]/ integral in adevarul.ro

  • Anghel Buturuga:

Retinusem si eu stirea cu romanii carora li s-a dat foc in Germania.

Focul fiind pus intentionat. Putin efort de imaginatie: puneti in locul romanilor orice victima preferata a corectitudinii politice si veti intelege ca toata planeta lua foc cu un #metoo bine alimentat de botzi.

Cumva, pregetam sa dau stirea, aproape ca uitasem de ea, cand am dat peste discursul lui Iohannis despre statul paralel. Discurs de Ziua Nationala!

Nu stiu, dar parca treaba asta, pusa exact asa in tablou, spune totul.

România speranțelor ucise

Nu-mi place Tolontan, unul din cei mai rafinati influenceri ai presei. Si nu cred in pseudo-explicatia invocata de el in acest articol. Chiar daca Romania ar fi “autoritara”, adica ar prefera un regim autoritar de conducere, asta s-a intamplat mai ales conditionarii la care a fost supusa decenii de catre cei in probabila solda a caror se afla si influenceri de tipul Tolo. Iar Romania cea mai autoritara este cea a lui #rezist, care nu accepta nici macar regula elementara, de baza, a unei democratii: respectarea votului.

Dar, trecand peste asta, merita retinute aceste date despre ce a ajuns Romania si de ce, dupa cum a aratat Platforma Impreuna, 4 milioane de romani sunt plecati in bejenie, iar 250000 de copii sunt fara parinti. Este rezultatul direct al politicii salariilor mici si a degradarii exponentiale a sistemelor publice de sanatate si educatie. O politica ce distruge o tara in beneficiul marilor corporatii. Nu e nciun fel de indoiala in aceasta privinta, de vreme ce singurele capitole la care Romania a progresat timid sunt cele ale mediului macroeconomic si ale infrastructurii. Adica acele cadre care inlesnesc marile afaceri.

Iar miscarea #rezist, #CoruptiaUcide si toate cele arondate nu vor altceva decat sa amplifice acest tip de politica. Insusi mesajul central, coruptia, este unul care, tradus politic, se rezuma doar la inchisoare pentru parlamentarii PSD si libertate pentru mafiotii multinationali si secreti.Pe plan social, mesajul se traduce prin statul minimal, adica si mai multa precarizare a saracilor, si mai multa moarte, boala, ignoranta.

Sa le fie de bine! (?)

<<graficul este îngrijorător nu doar prin metrică, ci, mai ales, prin direcția în care mergem.

De ce?

Avansăm la trei indicatori de bază, Instituții, Infrastructură și Mediu macroeconomic, însă regresăm mult la Educație primară și Sănătate, unde am pierdut 40 de locuri într-un deceniu!

Altfel spus, nu suntem consecvenți nici măcar la cerințele de bază, căci acești primi 4 ”stâlpi” alcătuiesc temelia competitivității.

Dintre primii 4 ”stâlpi”, o ducem prost exact la resursa umană de producție, definită prin educație de bază și sănătate, adică la ceea ce creează sau surpă viitorul în mod elementar.

În celelalte două mari zone hașurate, care grupează 8 ”stâlpi” ai dezvoltării ce definesc Eficiența și Inovarea, plaja e înghițită de apă.

Deși ne clasăm la general pe 68, adică la jumătate, când vine vorba de Inovare și Sofisticare e nevoie de telescop ca să ne zărim în coada clasamentului, în ultimul sfert! Stăm pe 107, ne depășește, printre alții, Serbia și ne surclasează Turcia, plasată pe 66.

La un alt factor care trasează viitorul, Educația superioară, am coborât 16 locuri.

Orice clasament, mai ales unul atât de complex, este relativ și contestabil.

Dar tocmai pentru că e realizat pe o serie lungă, cu o metodologie mixtă (date și sondaje) și pe un număr mare de țări, studiul Forumului Economic Mondial spune ceva.

În ceea ce ne privește, câtă vreme nu vom investi în ”stâlpii” 4 și 5, Sănătate și Educație, de două ori educație – de bază și superioară!, este greu de crezut că vom crește competitivitatea și calitatea vieții.

Nu înseamnă că România din 2017 e sub cea din 2007, dar înseamnă că alte țări au evoluat mai bine ca noi.

Ruta pe care ele au ales-o e mai bună, în timp ce ruta noastră, ”competitivitate prin salarii mici”, și-a epuizat potențialul și a început să corodeze răbdarea și speranța oamenilor.

România e azi o țară din ”lumea a doua”, după expresia lui Parag Khanna. Locul din clasament: la mijloc.

Khanna observă însă că, de fapt, în țările precum România, nu există mijloc și ”viitorul lor este nesigur”.

”Țările lumii a doua aparțin simultan și lumii întâi, și lumii a treia. Un anumit procent al populației trăiește într-un stil modern – conectat global cu o slujbă importantă și bine plătită-, dar el coexistă cu o clasă de mijloc restrânsă și cu masa săracilor”
Parag Khanna, ”Lumea a doua”, Polirom, 2008>>

C. Tolontan, GSP

Practicand aceeasi strategie a auto-glorificarii prin auto-victimizare, Viski de la MosaiQ, intr-un articol intitulat „România mea”, ne spune ca nu stie daca poate sa ierte, vreodata, tara in care traieste pentru persecutiile indurate, dupa cum se stie, de veacuri intregi, de homosexuali.

Caci, dupa cum se stie, homosexualii din tinuturile romanesti au actionat, dintotdeauna, de pe vremea dacilor si romanilor, din catacombe, dar, mai ales, dupa venirea nefasta a crestinismului, clandestin. Opresati, au pastrat cu tenacitate idealurile revolutiei queer: desfiintarea genurilor, anularea de facto a casatoriei, disparitia parintimii.

Abia recent, si doar la presiunile emancipatoare ale tarilor progresiste ale capitalismului incurcubetosat, Romania a inceput sa se plece revendicarilor juste ale ACCEPT si MosaiQ, aceste organizatii care, dupa cum se stie (kak izvestno), au luptat pentru eliberarea din chingile patriarhatului ortodox heteronormativ de-a lungul istoriei, spre implinirea acestor deziderate obstesti.

Si, pentru ca Viski nu vrea sa ierte crimele faptuite de Romania impotriva homosexualilor (cum, care crime? insasi aceasta intrebare e o crima! crede, si nu cerceta, deci), el si cu ai lui isi croiesc o Romanie pe masura: Romania lor.

O Romanie in care casatoria nu mai e ce-a fost si este, ci doar ce nu este: uniune intre persoane de acelasi sex.

O Romanie in care oricine ar protesta sau ar refuza sa oficieze sau sa participe la celebrarea casatoriilor homosexuale ar fi amendat sau, dupa caz, inchis. In amintirea crimelor de neiertat, legislatia pro-homosexuala trebuie sa fie neiertatoare.

O Romanie in care exprimarea opiniei conservatoare despre viata, natura umana, familie va duce la blocarea conturilor pe retelele sociale, scaderea ratingului de cetatean sub bariera acceptabila social, marginalizare si excludere de facto din comunitate.

O Romanie in care diversitatea homosexuala va fi singura diversitate acceptata.

Si in care toleranta este doar pentru homosexuali, ceilalti beneficiind de ea in limitele legii homosexuale.

O Romanie in care crime fictive vor legitima crime reale.


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “PRESEDINTELE STATULUI PARALEL. Iohannis acopera subteranele securistice in discursul … de ZIUA NATIONALA!/ Cladirea in care traiau români emigrati in Germania, INCENDIATA INTENTIONAT/ ROMÂNIA VIITORULUI: o țară de lumea a treia, golita de români, cu copii singuri si casatorii gay?

  1. Pingback: "Românie, țara mea, dar au plecat prea mulți din ea... Dacă românii tăi pleacă, dacă ei mai pleacă, rămâne țara săracă, rămâne săracă". CÂNTECUL CU UN MESAJ SFÂȘIETOR DE PROFETIC făcut cunoscut de interpretaretarea minunat
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare