Patriarhul Irineu al Serbiei: “KOSOVO ESTE IERUSALIMUL NOSTRU”/ UE+SUA+Turcia vor acorda SUVERANITATEA DEPLINA Kosovo-ului albanez in septembrie

2-07-2012 1 minut Sublinieri


Cu ocazia comemorării zilei înfrângerii armatei sârbe la Kosovopolje de către otomani, în 1382, zi numită de sârbi „Vidovan”, Patriarhul Serbiei, Preafericitul Irineu, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Gračanica, în Kosovo.

Kosovopolje sau Câmpia Mierlei este un loc cu adânci semnificaţii istorice pentru poporul sârb.

Ierarhul a fost asistat de către Episcopii Teodosie de Ras şi Prizren, Atanasie de Zahumlje şi Herzegovina Ioan de Lipljan şi de 40 de preoţi şi diaconi veniţi din Serbia.

Adresându-se credincioşilor, patriarhul a spus că Mântuitorul nu va permite ca provincia Kosovo să fie zdrobită şi umilită şi că trebuie să învieze. „Domnul nu va permite ca acest pământ să nu fie sârb. Kosovo este Ierusalimul nostru. Nu avem dreptul să uităm asta. Au fost multe migraţii şi plecări, multe suferinţe şi dureri, dar poporul a revenit pe pământurile lui. A revenit în case distruse şi incendiate, le-a reconstruit şi a reînceput viaţa” a spus patriarhul.

„Libertatea este cel mai mare dar care ne-a fost dat de Domnul şi libertatea sârbă este legată de onoarea Crucii, pentru care au luptat eroii din bătălia de la Kosovopolje şi pentru care au trăit apoi. Nu trebuie niciodată să uităm de Kosovo. Dacă noi îl uităm, ne uităm pe noi înşine, şi atâta timp cât el se află în conştiinţa noastră, în inima noastră, în iubirea noastră, atâta timp cât Kosovo este cântat de instrumentele noastre muzicale şi de cântăreţi, el va fi întotdeauna al nostru. Istoria ne învaţă asta”.

Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati

Sursa: www.orthodoxie.com

Kosovo va obţine “suveranitate deplină” în septembrie, a decis luni, la Viena, Grupul de Orientare pentru Kosovo (ISG), alcătuit din ţări ca Statele Unite, unele membre ale Uniunii Europene (UE) şi Turcia, care au susţinut independenţa Kosovo, a anunţat şeful diplomaţiei austriece.

“Monitorizarea internaţională” a Kosovo “ia sfârşit odată cu decizia de astăzi”, a declarat Michael Spindelegger, ministrul austriac de Externe.

La reuniunea de la Viena a participat şi premierul kosovar, Hashim Thaçi.

Grupul de Orientare privind Kosovo (ISG) este format din 25 de state care au susţinut independenţa fostei provincii sârbe, proclamată pe 17 februarie 2008.

La acea vreme, mediatorul ONU, Martti Ahtisaari, adoptase un proces de proclamare a independenţei Kosovo “sub supraveghere internaţională”, Administraţia de la Priştina find monitorizată de ONU.


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia, Patriarhul Irineu al Serbiei, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Patriarhul Irineu al Serbiei: “KOSOVO ESTE IERUSALIMUL NOSTRU”/ UE+SUA+Turcia vor acorda SUVERANITATEA DEPLINA Kosovo-ului albanez in septembrie

  1. Sarbii s-au comportat mizerabil in Kosovo, ca si in Valea Timocului si au cules ce au semanat!

  2. @todor:

    In Kosovo totusi a fost o lucratura (oribila chiar) americano-turceasca.

  3. Si eu cred ca Domnul ‘va permite’. A permis caderea Constantinopolului, si a 2-a Roma era un reper adanc al crestinatatii, va permite si independenta Kososvo.

    Sigur, asta nu va aduce politete si curtoazie fata de romanii din Serbia, dar poate aduce ceva smerenie

  4. Pingback: Madeleine Albright, in conflict cu “SARBII DEZGUSTATORI” [video]. Hillary Clinton viziteaza KOSOVO - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: MANASTIRE ORTODOXA din KOSOVO devastata de albanezi - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare