Madeleine Albright, in conflict cu “SARBII DEZGUSTATORI” (video). Hillary Clinton viziteaza KOSOVO

2-11-2012 1 minut Sublinieri

Fostul secretar de stat american Madeleine Albright s-a confruntat cu protestatarii pro sârbi, cu ocazia lansării unei cărţi în oraşul său natal, Praga. protestatarii i-au strigat că este “criminală de război”, iar ea, în replică, le-a spus că sunt “sârbi dezgustători”. 

Madeleine Albright, şefa diplomaţiei americane în Administraţia fostului preşedinte american Bill Clinton, a fost asaltată de protestatarii pro sârbi, care voiau să îi pună întrebări legate de problema Kosovo şi să o filmeze.

Pe măsură ce protestatarii se apropiau de ea, Albright a devenit nervoasă şi, la un moment dat, le-a spus “Ieşiţi, ieşiţi!”. Protestatarii s-au apropiat şi mai mult de Albright, care dădea autografe pe cartea pe care o lansa. Exasperată de insistenţele lor, fostul secretar de stat american s-a ridicat de la masă şi le-a spus: Destul! Ieşiţi”, apoi s-a întors cu spatele la ei şi aplecat de-acolo. A fost însă surprinsă spunându-i unei escorte că sârbii sunt oameni dezgustători!

Albright a făcut un mic turneu european pentru lansarea cărţii sale “Prague Winter: A Personal Story of Remembrance and War, 1037-1948” şi a ajuns la Praga, oraşul său natal, în data de 23 octombrie. Sârbii nu o agrează pe Albright, acuzând-o că a ordonat bombardamente asupra sârbilor din Kosovo, în timpul conflictului kosovar şi că nu a opit epurarea etnică din Bosnia şi Kosovo, aşa cum a pretins.

Secretarul de Stat american, Hillary Rodham Clinton, a vizitat o biserică ortodoxă din Kosovo şi a declarat că etnicii sârbi din statul auto-proclamat trebuie protejaţi şi trebuie să accepte nou stat.

La Biserica Sfântul Nicolae din Pristina, locul unde acum 8 ani albanezii extremişti au atacat pe sârbi şi au ars biserica, Clinton a salutat membrii minorităţii sârbe care s-au întors în Kosovo după ani de dispute inter-etnice. Ea a vorbit despre şansele Serbiei şi ale Kosovo de a intra în Uniunea Europeană.

Kosovo este o provincie sârbă unde se află cele mai importante repere religioase şi istorice ale sârbilor, însă având o populaţie majoritar albaneză, care şi-a proclamat unilateral independenţa de Belgrad, deşi statul sârb a declarat că nu va recunoaşte niciodată noul stat.

Statele Unite speră ca statul Kosovo să devină membru NATO şi a spus că stabilitatea şi pacea regiunii sunt foarte importante pentru americani. Există 60 000 de sârbi în partea de nord a Kosovo care nu recunosc autoritatea kosovară şi doresc unirea cu Serbia.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Kosovo, Serbia, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Madeleine Albright, in conflict cu “SARBII DEZGUSTATORI” (video). Hillary Clinton viziteaza KOSOVO

  1. Dar cu romanii din valea Timocului cum ramane ?

  2. In ambele cazuri avem de a face cu un cinism inimaginabil al celor doua nedoamne.
    Aceste doua masoane ii urasc pe sirbi pentru ortodoxia lor si au contribuit la drama acestui popor rastignit (poate pentru pacatele sale, printre care, poate, si prigonirea timocenilor).
    Hilary a refuzat sa intre in biserica Cretulescu din Bucuresti cind a fost in Romania pe motiv ca ii ”discriminam” pe iehoviti.
    Amindoua sunt niste javre morale ce nu merita decit dispretul fiecarui ortodox traditionalist…indiferent de etnie.

  3. danuta tata in spatele acestora se afla cu totul alti acestea sant bagate la inaiuntare

  4. Madeleine Albright este un executant cu anumite libertati. In privinta politicii fata de fosta Iugoslavie/Serbie, deciziile veneau de mult mai sus.
    Politica lui Milosevici era de contestare a expansiunii globalizarii – principiile de la Helsinky din 1975.

    Ea este in situatia lui Pilat din Pont: raspunderea ii revine chiar daca a executat o decizie luata de altii – personal cred ca s-a identificat cu idealurile globalizarii.

  5. @MSD: Iertare dar nu cred ca e un limbaj prea ortodox …

  6. Sa ii spui unei javre imorale si cinice pe nume nu este ortodox? Oare nu slujim Dumnezeului Adevarului?!!! Nu am folosit argoul, ci adjectivele cele mai apropiate de ceea ce sunt aceste femei care se dau politicieni, dar de fapt ele nu reprezinta cetatenii ce le-au trimis sus, ci o agenda ascunsa antiumana si anticrestina.
    Nici Mintuitorul nu a refuzat cuvintele tari impotriva fariseilor.

  7. @MSD:

    Sa ii spui unei javre imorale si cinice pe nume nu este ortodox?

    Poti spune pe nume faptelor fara a te folosi de cuvinte jignitoare…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare