Pentru asta sunt bani la sanatate: FERTILIZARI IN VITRO GRATUITE PENTRU INCA 132 DE CUPLURI…

11-08-2011 1 minut Sublinieri

Astăzi, comisia de la Ministerul Sănătăţii care gestionează programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a aprobat un număr de 132 de dosare, dintre cele 179 de dosare noi, depuse în cursul lunii iulie.

De la debutul programului, din 1 iunie 2011, până în prezent numărul de dosare aprobate în cadrul programului MS a ajuns la 190, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Ministerul Sănătăţii menţine recomandarea adresată unităţilor sanitare care derulează subprogramul FIV/ET, să efectueze o verificare preliminară a dosarelor depuse de cuplurile interesate înainte de transmiterea dosarelor către Ministerul Sănătăţii, întrucât Comisia pentru includerea cuplurilor în Subprogramul FIV/ET nu este în măsură să aprobe dosare care nu întrunesc condiţiile impuse prin Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 765/2011.Anul acesta Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi transfer embrionar.

Bugetul programului este de 4 milioane de lei. Ministerul Sănătăţii va susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare ( prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară; recoltarea spermei şi procesarea acesteia; inseminarea ovocitelor; transferul embrionar) şi 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

În 2011, aproximativ 800 de cupluri vor putea beneficia de programul MS.

Un număr de 8 clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu au fost admise, până la această dată, pentru a derula programul Ministerului Sănătăţii. Lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.

Cititi si:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Pentru asta sunt bani la sanatate: FERTILIZARI IN VITRO GRATUITE PENTRU INCA 132 DE CUPLURI…

 1. Pingback: DEZBATERE: ateii contesta finantarea publica a Bisericii. DAR NOI DE CE PLATIM PENTRU AVORTURI, SCHIMBARE DE SEX SAU ACTE ELECTRONICE?
 2. vreau sa stiu cum pot intra in programul de fertilizarea in vitro gratuit, de Ministerul Sanatati.
  Ce documente imi trebuiesc
  Unde trebuie depuse
  si alte informati despre fertilizarea in vitro.
  Multumesc frumos sunt foarte interesata de fertilizarea in vitro cat de repede se poate.
  cu drag Irina Clatinici

 3. Pingback: “Gandul” in campanie agresiva pentru FINANTAREA PUBLICA a FERTILIZARILOR IN VITRO. Ce nu se spune opiniei publice? - Recomandari
 4. Pingback: E(o)rori ale FERTILIZARII IN VITRO: o femeie va naste copiii altui cuplu - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare