Erori sau ORORI ale FERTILIZARII IN VITRO: o femeie va naste copiii altui cuplu

16-04-2014 1 minut Sublinieri

Scandal de proporţii la Roma, după ce cotidianul La Stampa a dezvăluit drama unor italieni care au aflat că gemenii care urmează să li se nască, prin fecundare in vitro, nu sunt de fapt copiii lor.

Explicaţia este pe cât de simplă, pe atât de tulburătoare: femeii i-a fost implantat, din greşeală, ovulul fecundat care aparţinea unui alt cuplu. Cei doi părinţi au aflat abia acum acest lucru, în cea de-a patra lună de sarcină, în urma unor teste de rutină.

Medicii au descoperit că cei doi fetuşi nu au ADN-ul părinţilor. Nu se ştie, deocamdată, cine este responsabil pentru această încurcătură şi nici cine sunt părinţii biologici ai gemenilor.

Mama purtătoare a asigurat că va duce sarcina la termen.

in-vitroO tanara italianca a ramas insarcinata, dar gemenii pe care ii asteapta apartin altui cuplu, pentru ca in cadrul procesului de fecundare asistata embrionii au fost schimbati din greseala de catre medici.

Abia dupa trei luni de sarcina, medicii si-au dat seama de eroarea comisa, mai precis atunci cand au constatat incompatibilitatea genetica, potrivit “La Stampa” citat de L’Express.

Alertat la scurt timp dupa, Ministerul italian al Sanatatii a demarat, duminica, o ancheta la Spitalul Sandro Pertini unde a avut loc procesul de fertilizare in vitro.

Eroarea medicala s-a produs pe 4 decembrie, cand patru cupluri diferite au fost supuse unei fecundari asistate in spitalul mentionat. Cu toate precautiile luate de catre medici, acestia au schimbat din greseala embrionii a doua dintre perechi.

Asa s-a trezit o femeie ca poarta in pantece copiii (gemeni) altui cuplu. Odata descoperita eroarea, unitatea medicala specializata in tratarea fertilitatii a fost inchisa.

“Normele nationale privind fertilizarea asistata […] sunt foarte riguroase si garanteaza, daca ele sunt aplicate corect, trasabilitatea intregului material biologic pe tot parcursul fecundarii asistate”, a precizat ministerul, care doreste acum sa verifice daca au fost respectate aceste norme in procedura care a condus la o asa eroare medicala.

Comisia va trebui sa stabileasca daca nu cumva acelasi lucru s-a intamplat si cu celelalte doua mame tratate la inceputul lui decembrie.

In ceea ce priveste cel de-al patrulea cuplu, procesul de fecundare a esuat.

Institutia sanitara in cauza a precizat ca a fost informata abia pe 27 martie 2014 de problema unei “incompatibilitati genetice” intre parinti si embrioni.

Pana la noi ordine, toate implantarile de embrioni fecundati in vitro au fost intrerupte.

in_vitro


Categorii

1. DIVERSE, Avort, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Erori sau ORORI ale FERTILIZARII IN VITRO: o femeie va naste copiii altui cuplu

  1. Pingback: “FABRICILE DE BEBELUSI” [reportaj Digi 24 - Video]. Despre traficul de ovule din Romania realizat in clinicile de fertilizare acreditate de Agentia de Transplant. CARE SUNT CAUZELE SCADERII NATALITATII SI CUM AR TREBUI COMBATUTA? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare