PLOAIA de METEORITI din RUSIA: avertisment ceresc, conform Mitr. Feofan de Celiabinsk. Sute de raniti si de cladiri devastate (VIDEO)

15-02-2013 2 minute Sublinieri

Un meteorit care a ranit sute de oameni in Regiunea Celyabinsk a Rusiei a fost un “mesaj al Domnului catre umanitate”, conform episcopului local.

Din Scripturi, stim ca Domnul deseori trimite semne oamenilor si avertismente prin fortele naturii”, a spus Mitropolitul Teofan de Celyabinsk si Zlatoust, intr-o declaratie facuta vineri. 

“Cred ca nu doar pentru regiunea Ural, ci pentru intreaga umanitate, meteoritul ne aduce aminte ca traim intr-o lume fragila si impredictibila”, a spus episcopul.

El a facut apel la oameni sa se sprijineasca reciproc si sa se roage la Dumnezeu in multumiri pentru salvarea lumii de la un dezastru devastator.

Sute de oameni au cautat ajutor medical dupa ce meteoritul a lovit Rusia. Sute de cladiri au fost afectate de undele de soc ale meteoritului ce a traversat atmosfera cu o viteza mai mare decat a sunetului. 

Multi rezidenti locali trebuie sa-si carpeasca ferestrele sparte, in conditiile in care se vor confrunta cu temperaturi care vor scadea sub 17 grade peste noapte.

 • Antena 3:

Sute de răniţi, în urma ploii de meteoriţi din Rusia. Cum arată zonele afectate. Vezi GALERIA FOTO

Obiecte luminoase care cădeau din cer au putut fi văzute în aceastădimineaţă în mai multe oraşe ruseşti, din zona munţilor Urali. Acestea au fost urmate de explozii puternice, ce au provocat haos printre l

ocuitori.  Undele de şoc au dus la prăbuşirea acoperişului unei fabrici de zinc din Celiabinsk, precum şi la spargerea geamurilor de la mai multe clădiri.  Cel puţin 500 de persoane au fost rănite în această dimineaţă în urmacăderii unui meteorit în zona munţilor Urali din Rusia.

Corpul ceresc a fost interceptat la o altitudine de 20 de kilometri, de către un proiectil al armatei ruse. Fragmente din meteorit au ajuns şi pe pământ. Acestea au provocat pagube şi panică printre locuitori, care nu au ştiut, iniţial, ce se întâmplă.  Martorii incredibilului eveniment au postat pe internet numeroase materiale video şi imagini cu urmările ploii de meteoriţi.

PLOAIA DE METEORIŢI din Rusia. Preşedintele Putin a alertat Ministerul pentru Urgenţe

O ploaie de meteoriţi provocată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii munţilor Ural, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 500 de persoane, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori. Meteoritul de mari dimensiuni ar fi fost distrus cu ajutorul unei rachete, relatează Russia Today. Corpul ceresc a fost interceptat la o altitudine de 20 de kilometri, de către un proiectil al armatei ruse.

UPDATE 13.30 – Preşedintele Rus, Vladimir Putin, a ordonat Ministerului pentru Urgenţe începerea unei anchete, în urma ploii de meteoriţi. Liderul rus a spus că o “evaluare astronomică” este vitală în vederea prevenirii unor incidente viitoare similare.

UPDATE 13.00 – “Azi-dimineaţă am avut de-a face cu un obiect care a intrat în atmosferă, un obiect a cărui orbită îl aducea exact în dreptul Pământului şi a intrat în atmosferă. Obiectul probabil că se rotea în jurul Soarelui de mult timp, dar s-a întâmplat să intre în atmosferă azi”, a explicat Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic, citat de Mediafax.

UPDATE 12.00– “Există şanse mari ca un nou meteorit să intre în atmosfera Terrei în următoarele ore”. Anunţul a fost făcut de Observatorul Pulkovo din Rusia

Oamenii au crezut, iniţial, că un avion a explodat în zbor. Meteoritul ar fi fost distrus la intrarea în straturile mai dense ale atmosferei, dar câteva fragmente ale sale s-au prăbuşit, totuşi, pe pământ, în regiuni cu populaţie redusă, potrivit unui comunicat oficial.

“Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk”, a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Suflul exploziei a spulberat ferestre “de la etajele superioare ale unor imobile”.  Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anunţat aproximativ 500 de răniţi.

În oraşul Celiabinsk s-a întrerupt comunicarea cu telefoanele celulare, iar unele clădiri au fost evacuate. Oficiali din cadrul ministerului de Interne au anunţat că unele persoane au fost rănite de cioburi de geam, într-o şcoală din Celiabinsk.

Un perete s-a prăbuşit într-o uzină de la Celiabinsk, porivit unui angajat citat de către Interfax, care a anunţat trei sau patru răniţi uşor. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate în stare de alertă, şi trei avioane sau elicoptere, în vederea inspectării zonei.

Fenomenul a fost observat şi în Kazahstan, potrivit unor agenţii ruse de presă.

 

celiabinsk-1


Categorii

1. DIVERSE, Dezastre, calamitati, Ierarhi rusi, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PLOAIA de METEORITI din RUSIA: avertisment ceresc, conform Mitr. Feofan de Celiabinsk. Sute de raniti si de cladiri devastate (VIDEO)

 1. Ploaie de meteoriti?De unde meteoriti sau stele cazatoare, decat de la Domnul?Ieri a fost amintit G.Vieru.Unele lucruri nu sunt coincidenţe.Eu nu cred în coincidenţe.

 2. ʻOumuamua este primul obiect interstelar observat, care a trecut prin Sistemul Solar. A fost reperat la 19 octombrie 2017, în Hawaii, atunci când se afla la 0,22 u.a. (33 de milioane de kilometri) de Terra.
  Numele dat obiectului este de origine hawaiiană și semnifică „cercetaș”, „soldatul trimis pe front pentru reperarea inamicului”.
  Forma sa este mult mai alungită decât a tuturor obiectelor stelare cunoscute în jurul planetelor noastre.
  Sistemul de origine al lui ʻOumuamua și timpul petrecut în deplasare printre stele sunt necunoscute.
  La descoperire, obiectul călătorea cu 25,5 kilometri pe secundă (9 septembrie 2017), în momentul în care era cel mai aproape de Soarele nostru, a accelerat și a atins viteza de 44 de kilometri pe secundă.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/1I/%CA%BBOumuamua

  11.22.2017
  „Nu am mai găsit nimic în sistemul Solar care să aibă această formă”
  „Forma orbitei arată că nu este legată gravitaţional de Sistemul nostru Solar.”
  Va trece pe lângă Jupiter în mai anul viitor şi va vizita Saturn în ianuarie 2019.
  https://www.descopera.ro/stiinta/16826485-oumuamua-asteroidul-hoinar-si-unic-din-sistemul-solar-a-carui-forma-i-a-surprins-pe-astronomi

 3. Is ‘Oumuamua a Light Sail? Featuring Dr. Avi Loeb of Harvard University and Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, it may possibly be an artificial alien light sail
  https://www.youtube.com/watch?v=VlpVIyBCG3s

  Recently,Micheli et al. (2018) reported the detection of non-gravitational acceleration in the motion of ‘Oumuamua. They concluded that the observed acceleration is most likely the result of a cometary activity. Yet, despite its close Solar approach of r=0.25 AU, ‘Oumuamua shows no signs of a any cometary activity, no cometary tail, nor gas emission/absorption lines were observed.
  Rafikov (2018) has shown that if outgassing was responsible for the acceleration (as originally proposed by Micheli et al.2018), then the associated outgassing torques would have driven a rapid evolution in ‘Oumuamua’s spin, incompatible with observations.
  https://arxiv.org/pdf/1810.11490.pdf

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare