POLITIA SUA UCIDE 2 PERSOANE PE ZI/ Programul NSA de colectare a datelor telefonice – SUSPENDAT

1-06-2015 1 minut Sublinieri

270905police_state

 • Hotnews:

Politia americana ucide in medie doua persoane pe zi – ancheta Washington Post

Politia americana a ucis, in medie, mai mult de doua persoane pe zi in acest an, a dezvaluit duminica ziarul Washington Post, intr-o ancheta in care a folosit propriile date, in lipsa unor statistici complete la nivel federal, transmite AFP.

Potrivit cotidianului, care a investigat aceste cazuri de omucidere din intreaga tara, cel putin 385 de persoane au fost ucise de politie in Statele Unite incepand din luna ianuarie, adica un pic mai mult de doua persoane pe zi.

Acest numar este mult mai mare decat datele federale oficiale, intrucat aproximativ 17.000 de agentii de politie de stat sau locale nu sunt obligate sa publice statisticile privind acest tip de omucidere.

“Aceste omucideri sunt inca insuficient raportate”, a declarat pentru ziarul american Jim Bueermann, fost sef de politie, in prezent in fruntea unui ONG care doreste sa imbunatateasca aplicarea legii. “Nu vom reduce numarul omuciderilor comise de politie daca nu incepem sa colectam corect aceste informatii”, a adaugat el.

Washington Post a publicat aceasta statistica in contextul in care in SUA au loc dezbateri foarte aprinse privind nivelul violentelor comise de politie, in special impotriva comunitatilor cu populatie de culoare si latino.

Ziarul mentioneaza de asemenea ca persoanele de culoare au fost de trei ori mai numeroase in ceea ce priveste cazurile de persoane ucise de politie de la inceputul anului.

Potrivit anchetei realizate de Washington Post, majoritatea persoanelor ucise de fortele de ordine erau inarmate, in principal cu pistoale, dar si cu cutite sau alte obiecte letale. Numai 16% dintre acestea nu erau inarmate.

Cotidianul a descoperit de asemenea ca aceste decese au fost adesea rezultatul unor altercatii minore intre politie si membri ai comunitatilor, care au degenerat.

Agentia americana de Securitate Nationala ( NSA) nu mai poate asculta telefoanele americanilor

Agentia americana de Securitate Nationala (NSA) a fost nevoita sa-si suspende duminica programul de colectare a datelor telefonice din SUA, deconspirat de Eduard Snowden, dupa ce nu a reusit sa obtina reinnoirea autorizarii legale a programului.

Senatul SUA nu a reusit sa ajunga la un acord pentru a evita expirarea programului controversat de colectare a datelor telefonice de catre NSA, prevazuta la 0.01 (4.01 GMT) luni, scrie AFP.

Textul de lege pentru prelungirea sectiunii 215 din Patriot Act permitand colectarea de date nu va putea fi adoptat pana duminica noapte, deschizand calea unei suspendari a colectarii de metadate, potrivit senatorilor americani.

“Incepand din aceasta seara, angajatii NSA care consultau baza de date asupra apelurilor telefonice in SUA nu vor mai putea sa o faca, din cauza senatorului Rand Paul”, care a blocat procedura, a declarat furios pentru AFP senatorul Richard Burr, presedintele Comisiei de Informatii a Senatului.

Casa Alba a avertizat ca toate serverele NSA care colecteaza datele apelurilor telefonice americane (ora, durata, numarul apelat) vor fi oprite la 0.01 ora locala (4.00 GMT) daca Senatul nu extinde autoritatea legala a programului.

O sursa apropiata liderului majoritatii in Senat, Mitch McConnell, a declarat ca examinarea textului blocat duminica seara ar continua in timpul saptamanii acesteia, cu un vot final asteptat “marti sau miercuri”.


Categorii

1. DIVERSE, America, Panopticon, Stat politienesc

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “POLITIA SUA UCIDE 2 PERSOANE PE ZI/ Programul NSA de colectare a datelor telefonice – SUSPENDAT

 1. CHIAR NU MAI POATE NSA SA SPIONEZE ?? WOW. Gata ma simt in siguranta.Cred ca si americanii simt la fel.

 2. Trebuie subliniat faptul ca si multi politisti americani sunt ucisi ‘in misiune’, in conditiile in care multi din politistii din SUA nu se deosebesc de militienii lui Ceausescu; in relatii cu oamenii pasnici si normali.
  In SUA armele de foc sunt raspandite.

 3. Fratii de militie ,vor fi raspinditi in toata America ,urmand Europa . Omul fara de Dumnezeu , nu are decat un pas si devine un animal ,,FEROCE,, . Daca face o fapta de violenta ,cu lovituri numai ,el a pacatuit sarmanul , si nu se poate oprii niciodata ,deoarece va fi impins de DIAVOL ,de cate ori se va ivii ocazia , unii chiar se simt bine in inima cand bat ,s-au omoara ,avand o satisfactie creeata de DIAVOL . Din experienta mea propie , batand pe altii , DAR ,cu ajutorul lui Dumnezeu , sf. spovedanie si sf. impartasania ,plus legatura statornica cu Biserica ,Diavolul violentei a fugit in pustie ….. Mare este Dumnezeul nostru si puternic ! Va doresc tuturor sa-l cunoasteti ,cat mai repede . Fie numele Domnului laudat ,de acum si pana in veac !

 4. deznodamant in Macedonia:
  http://www.agerpres.ro/externe/2015/06/02/macedonia-alegeri-legislative-anticipate-in-aprilie-2016-pentru-iesirea-din-criza-politica-19-28-51
  de ce s-a dus Kerry in vizita la Putin; si ceva fotbal (gurile rele spun ca demisia lui Blatter e legata de campionatul din 2018, Rusia):

  The signals coming out of Moscow in recent weeks have been mixed. On the positive side of the ledger, leaders of the self-proclaimed Donetsk and Luhansk “people’s republics” in eastern Ukraine announced on May 20 that the Kremlin’s Novorossiya project was over.[…]
  Acknowledging that Novorossiya is dead could offer one path forward for a diplomatic resolution of the Ukraine conflict. The Minsk-II agreement called for the withdrawal of all foreign fighters and equipment, and for the government in Kyiv to resume control over the state border between Donetsk and Luhansk oblasts and Russia. Ending the Novorossiya project, and with it, Russian support for the “people’s republics,” could be one step towards fulfilling the Minsk protocol, which U.S. and European officials have confirmed is a requirement before sanctions on Russia’s economy are lifted.

  http://www.businessinsider.com/putin-is-sending-contradictory-signals-again-2015-6
  http://www.agerpres.ro/externe/2015/06/02/ucraina-reuniunea-grupului-de-contact-la-minsk-amanata-pentru-o-data-ulterioara-19-52-26
  Ma intreb ce-or fi dat americanii la schimb..

 5. Da de politia rusa nimic? Sa vezi acolo ucideri, violenta, droguri etc. Ciudat, pe site-ul asta, de Rusia numai de bine!

 6. @Radu:

  Draga trolule, ia arata-ne tu unde e Rusia “de bine” pe acest site? Apoi, daca te uiti mai bine, ai sa vezi ca stirea e de pe “hotnews.ro”, care citeaza din Washington Post. Ambele, desigur, cunoscute organe de propaganda ruseasca.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare