SUPRAVEGHEREA IN MASA NU poate, NU va putea si NU a reusit niciodata sa opreasca un TERORIST

31-03-2015 1 minut Sublinieri

SUPRAVEGHEREA IN MASA

nu poate, nu va putea si nu a reusit niciodata sa opreasca un terorist

[…] „Data mining” este pur și simplu instrumentul greșit, ceea ce înseamnă că toată supravegherea în masă necesară pentru a-l alimenta nu poate fi justificată. Când a fost director al NSA, generalul Keith Alexander a susținut că supravegherea omniprezentă ar fi permis NSA să prevină 9/11. Pare puțin probabil. El nu a fost în măsură să prevină atentatele cu bombă de la maratonul din Boston în 2013, chiar dacă unul dintre atentatori a fost pe lista suspecților de terorism și amândoi frații au lăsat suficiente urme pe „social media” – și aceasta după o duzină de ani de specializare post-9/11. NSA a colectat date cu privire la Tsarnaevs înainte de atentat, dar nu și-a dat seama că au fost mai importante decât datele pe care le colectaseră despre alte milioane de oameni.

Acest argument a fost susținut în Raportul Comisiei 9/11. Acest raport a descris eșecul de „a uni punctele”, pentru care sustinatorii supravegherii în masă susțin că e nevoie să se colecteze mai multe date. Dar raportul a spus, în realitate, că toate informatiile despre complot au fost deținute de comunitatea de informații fără a fi nevoie de supravegherea în masă, iar eșecurile au fost rezultatul analizei inadecvate. […]

Citeste integral pe sectiunea ANALIZE

*

*


Categorii

Panopticon, Teroarea "terorismului", Traduceri

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “SUPRAVEGHEREA IN MASA NU poate, NU va putea si NU a reusit niciodata sa opreasca un TERORIST

  1. Da. Foarte adevarat. Numai ca… lucrurile stau exact invers.
    Nu teroriştii au determinat supravegerea în masă, ci supravegerea în masă a avut nevoie de apariția teroriştilor, pentru a avea justificare şi acceptare. Teroriştii… sunt creația acesteia. Fară ei… fără focare active, fără victime şi sânge, fără morți şi suferințe… supravegherea în masă nu are nici o justificare, nici o motivare. Supravegherea în masă are alt scop. Un scop ce ține de puterea absolută,de acumularea maximului de putere de putere totalitară şi control total şi totalitar asupra întregii lumi.

    Supravegerea în masa se face în secret, te văd şi te urmareasc în taină, din ascunziş, precum fiara prada, fară să-i vezi şi să-i ştii şi să ştii, fără martori, fără vre-o dovadă concreta că se supun vre-unei legi ce apără dreprul cetățanului la intimitate şi libertate. Totul se adună, se interpretează, se prelucrează… în secret.
    Te ia din trafic, î-ți oferă cătuşe şi… cazare… şi…
    Ăsta nu-i terorism ? Nu-i teroare în masă.
    Orice convorbire, contacte telefonice, poze (cu localizare), istoric de navigare, siteuri vizitate… carduri… totul…
    Ce mai eşti şi ce mai poți fi?.

  2. @costy:

    Nu teroriştii au determinat supravegerea în masă, ci supravegerea în masă a avut nevoie de apariția teroriştilor, pentru a avea justificare şi acceptare.

    Da, asa este. Iata insa ca chiar si in cazul in care accepti premisa de baza a constructorilor sistemului, anume ca exista amenintari teroriste, supravegherea in masa este nu doar inutila, ci daunatoare chiar si obiectivului de a te proteja fata de aceasta amenintare.

    Altfel, foarte instructiva si relevanta, raportat la problema, este observatia de aici:

    Departe de a fi doar deviza liberalismului economic, ea descrie o paradigmă de guvernare, care plasează securitatea (Quesnay amintește „siguranța agricultorilor și lucrătorilor”) nu în prevenirea problemelor și dezastrelor, ci în capacitatea de a le canaliza într-o direcție utilă.

    http://analize.cuvantul-ortodox.ro/obsesia-securitatii-si-deriva-anti-democratica/

  3. Se poate spune, destul de maliţios, că supravegherea în masă asigură siguranţa prin faptul că generează o viaţă civilizată, o (re-)educaţie de un anumit tip paşnic. Numai că tocmai această civilizaţie, s-o numim a toleranţei, generează conflicte. Faptul că aceste conflicte sunt mocnite pentru că sunt disproporţionate, asta nu acoperă conflictele. La un moment dat, aceste conflicte vor izbucni sau se va ajunge la pacea lumească civilizată impusă, care numai pace nu este, ci conflict cu natura umană însăşi.
    Nu e nevoie de o civilizare controlată, ci de educare, desăvârşire transparentă, sinceră, care ia în calcul particularităţile fiecăruia. Evident că pe lumea asta nu se poate; dar nici nu putem accepta să ne înscriem într-o tabăra străină de Hristos şi adevăr.

  4. E de vazut pana la capat. Noi stim ca ei stiu ca noi stim dar deja nu nu mai exista cale de intoarcere. Se apropie necazul cel mare si numai credinta (dragostea) in Iisus ne va salva.

  5. Se pare ca nu am pus link-ul unde este filmuletul de vazut pana la capat. Scuze.

    http://play.tojsiab.com/Qm52dkkzYVNIVlkz

  6. […]
    “Nu cumva, incheie articolul din Spiegel International, ne pierdem dreptul de a face parte dintr-o comunitate umana ori, si mai radical, dreptul de a fi umani? Nu cumva am pierdut controlul asupra tehnologiei si suntem propulasi inainte impotriva vointei noastre, de unele forte pe care nu le vedem, dar le simtim, si de care ne este teama? Raspunsul inca ramine sa fie dat.”
    […]

    Articol integral: http://www.culturavietii.ro/2015/04/03/sillicon-valley-si-dezumanizarea-noastra/

  7. “Razboiul impotriva terorismului” din orice loc de pe glob declansat de SUA are scop dublu:
    1. controlul total al cetatenilor,
    2. eliminarea Ortodoxiei din spatiul public.
    Locul lui Stalin este ocupat azi de Obama. SUA pregateste eliminarea Ortodoxiei in Orientul Apropiat, Europa si Rusia. Motivul: ortodocsii nu pot fi manipulati prin “corectitudine politica”, ortodocsii sunt o amenintare pentru statul mondial construit de SUA prin simplul fapt ca exista. Asa se explica faptul ca bisericile sunt eliminate din spatiul public de forte care au fost nascute si crescute de SUA(forte care in statul islamic nu mai asculta de comanda americana cel putin acum si la nivel de baza) in Kosovo si Orientul Apropiat.

  8. Pingback: POLITIA SUA UCIDE 2 PERSOANE PE ZI/ Programul NSA de colectare a datelor telefonice – SUSPENDAT | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: NOUA “NORMALITATE”: STATUL POLITIENESC PUS IN SLUJBA CORPORATIILOR/ Securismul din sufletele noastre/ Transformarea SRI in organ de cercetare penala – CONTESTATA DE JUDECATORI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare