POLONIA A SUSPENDAT ratificarea ACTA, iar ambasadoarea Sloveniei ISI CERE SCUZE ca a semnat tratatul!

3-02-2012 1 minut Sublinieri

… Biata Romania a ramas tot sub VREME si sub vremi si pe aceasta problema, alegand “compania selecta a Coreei de Nord”…

acta pol

 


Guvernul de la Varșovia cedează în fața protestelor, anunțând că a suspendat ratificarea acordului multilateral împotriva contrafacerilor ACTA.Anunțul a fost făcut astăzi de premierul polonez Donald Tusk. ”Consider că argumentele pentru oprirea ratificării sunt justificate. Semnarea acordului ACTA nu a făcut obiectul unor consultări suficiente cu toate părţile din acest proces”, a declarat Tusk, anunţând noi ”consultări ample”.

Polonia, la fel ca alte state europene, a semnat acest acord la 26 ianuarie, în pofida unor ample proteste pe Internet şi în stradă. Mii de polonezi au manifestat timp de câteva zile împotriva ACTA, pe care o percep drept o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet şi un pretext pentru a închide numeroase site-uri.

”Procesul de ratificare va fi îngheţat atât timp cât nu vom fi înlăturat toate îndoielile. Aceasta va solicita, probabil, trecerea în revistă a legislaţiei poloneze. Nu putem exclude nici că, în final, acordul nu va fi aprobat”, a mai spus Tusk. ACTA a fost negociat între Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Canada, Elveţia, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Maroc şi Mexic.

Ambasadoarea Sloveniei în Japonia, Helena Drnovsek Zorko, a cerut scuze în mod public naţiunii după ce a semnat ACTA, fără să analizeze textul legii anti-piraterie. Ea a cerut populaţiei să participe la o demonstraţie organizată mâine împotriva ACTA. Helena Drnovsek Zorko, ambasadoarea Sloveniei la Tokyo, a cerut scuze publice copiilor săi şi întregii naţiuni deoarece a semnat ACTA, tratatul anti-piraterie, fără să analizeze cu atenţie prevederile legii, potrivit Techdirt.com.

Mai mult, ea a cerut populaţiei să participe la o demonstraţie organizată mâine împotriva ACTA.  După ce a semnat legea, ambasadoarea a fost inundată de mesajele nemulţumite ale cetăţenilor, care au atras atenţia că tratatul încurajează cenzura pe Internet şi lasă loc pentru abuzuri grave la adresa utilizatorilor. Helena Drnovsek Zorko a citit mai apoi cu atenţie tratatul şi a ajuns la concluzia că cetăţenii au dreptate.

Ea a decis prin urmare să scrie o scrisoare publică în care îşi cere scuze. “Am semnat ACTA în urma unui act de neglijenţă civică, pentru că nu am fost destul de atentă”, spune ambasadoarea.

“În primul rând cer scuze copiilor. Apoi, încerc să răspund acelor cunoştinţe şi necunoscuţilor care şi-au exprimat surpriza şi groaza (…) Vreau să îmi cer scuze deoarece mi-am îndeplinit datoria oficială, dar nu şi pe cea civică“, mai spune Helena Drnovsek Zorko.

În vreme ce diplomatul sloven face un pas înapoi pe tema controversatului tratat, la Bucureşti, situaţia este mult mai relaxată. Zilele trecute, ministrul Comunicaţiilor Valerian Vreme a declarat că nu a găsit “puncte nevralgice” în tratat şi a adăugat că documentul a fost semnat de mai multe ţări, România fiind în compania selectă a Coreei de Nord.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Internet, New Media, Noile Tehnologii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “POLONIA A SUSPENDAT ratificarea ACTA, iar ambasadoarea Sloveniei ISI CERE SCUZE ca a semnat tratatul!

  1. Pingback: “REVOLUTIA” ACTA pentru 11 februarie 2012. In Romania se anunta O SUTA DE MII de protestatari pe RETELELE SOCIALE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: Bulgaria renunta la tratatul ACTA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Totul despre ACTA, noua decizie a Curtii Europene de Justitie SI TUPEUL OFICIALILOR STS SI ORDA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: (UPDATE) Romania suspenda ACTA pana la decizia CEJ: PROBLEMA DE FOND RAMANE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare