Preot ortodox bătut în Atena de refugiați sirieni: cum se împacă „toleranța” cu ura anti-creștină?

15-01-2019 1 minut Sublinieri

La câteva luni după distrugerea unei cruci de piatră, în insula Lesbos, susținând că acest simbol creștin ar promova „ura” împotriva migranților musulmani de pe insulă, un preot ortodox grec a fost bătut de doi migranți sirieni, chiar în fața bisericii sale.

Incidentul relatat a avut loc vineri, într-un cartier din Atena.

Preotul a observat că migranții și-au parcat motocicletele în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Patisia și a mers să le spună că nu le pot lăsa acolo.

După o discuție între preot și cei doi migranți, aceștia din urmă ar fi început să-l lovească pe preot și apoi au fugit.

Conform presei elene, la scurt timp, autorii atacului s-au predat autorităților.

În ultimii ani, violența migranților împotriva creștinilor a devenit o problemă majoră în mai multe țări europene.

Sursă: activenews.ro

Comentariu:

Un preot ortodox grec a fost bătut, în Atena, de doi refugiați sirieni – la începutul lunii ianuarie (link către știre). Preotul le-a atras atenția celor doi că și-au parcat ilegal motocicleta în grădina bisericii sale și i-a rugat să o mute de acolo. Drept răspuns, cei doi refugiați au început să-l lovească cu pumnii pe preot – care a ajuns la spital.

Incidentul vine după ce, în luna octombrie, autoritățile au distrus o cruce din beton, în insula Lesbos, la cererea unor ONG-uri – deoarece ar fi „ofensat” migranții care vin să înoate în mare (link către știre). Gestul a stârnit indignare printre localnici, care au ridicat, între timp, o altă cruce, provizorie, în loc (link către știre).

Și ne întrebăm, pe marginea acestor incidente (care nu sunt deloc izolate). Cum se împacă cele două discursuri, pe care le auzim de la aceiași activiști. Unu, că trebuie să fim toleranți cu toate religiile și simbolurile religioase, care trebuie să coexiste în mod pașnic în spațiul public. Și doi, că trebuie ca creștinii să strângă din dinți și să facă niște pași înapoi, deoarece practicile creștine și simbolurile creștine sunt cele care îi ofensează pe migranți și pe refugiați.

Ori coexistăm, ori strângem din dinți, facem niște pași înapoi – și chiar ne adunăm dinții de pe jos, din iarbă? Eventual, chiar din iarba din curtea bisericii?

Sursa: Gabriel Popa, Facebook

 


Categorii

1. DIVERSE, Criza refugiatilor/ imigrantilor, Grecia, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Preot ortodox bătut în Atena de refugiați sirieni: cum se împacă „toleranța” cu ura anti-creștină?

  1. Discursurile activistilor care cer toleranta cu orice pret nu cumva sunt incurajate de “unitatea in diversitate” a bisericii catolice?

  2. S-au prostit si flescait si grecii de tot ! Pai ceva timp in urma, daca un musulman ar fi batut un preot in Grecia, nu mai ramanea nimic din el ! Probabil ca “țivilizația” si “bunastarea” asta amestecata cu matraguna provoaca stergerea intelegerii la crestini…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare