Presa germana: AUTORITATILE SFATUIESC CETATENII SA ISI FACA PROVIZII DE APA SI ALIMENTE. Viitorul suna sumbru: militarizarea societatii si mentalitatea cetatii asediate

21-08-2016 57 secunde Sublinieri

germania

Pentru prima oara de la incheierea Razboiului Rece, guvernul Germaniei planuieste sa comunice cetatenilor sa isi faca provizii de apa si alimente in caz de atac sau catastrofa, conform Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Germania se afla in regim de alerta ridicata dupa doua atacuri islamiste si atacul cu arme de foc facut de un adolescent instabil mental de luna trecuta. Berlinul a anuntat masuri de sporire a fortelor de politie si securitate, precum si de creare a unei unitati speciale care sa combata crimele cyber si terorismul. 

”Populatia va fi obligata sa isi faca provizii individuale de mancare pentru 10 zile”, a citat ziarul din documentul ”Concept de Aparare Civila”, pregatit de Ministrul de Interne.

Ziarul a adaugat ca o comisie parlamentara a emis strategia de apare civila in 2012.

Un purtator de cuvant al MI a explicat ca planul va fi discutat de cabinet saptamana urmatoare si va fi prezentat de ministru. A evitat, insa, sa dea alte detalii.

Oamenilor li se va cere sa faca provizii suficiente de apa pentru cinci zile, conform documentului.  

Documentul de 69 de pagini nu s erefera la un atac [militar clasic] pe teritoriul Germaniei, lucru ce ar cere un stil conventional de aparare nationala.

Oricum, masurile de preventie cer ca oamenii sa se “pregateasca in mod adecvat pentru evolutii care ar putea sa ameninte existenta noastra si care nu pot fi in mod categoric excluse in viitor”, relateaza ziarul FAS, citand din document.

Se mai face referire, de asemenea, la un sistem de alarma viabil, o mai buna protectie structurala a cladirilor si o mai mare capacitate a sistemului de sanatate. O alta prioritate ar fi un mai mare sprijin al fortelor armate de catre civili. 

Ministrul Apararii din Germania a spus recent ca tara se afla in bataia terorismului si a facut presiuni pentru elaborarea de exercitii comune ale militarilor si politistilor ca pregatire pentru eventualitatea unor atacuri majore ale militantilor. 

 

traducere Cuvantul Ortodox


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Stat politienesc, Teroarea "terorismului", Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Presa germana: AUTORITATILE SFATUIESC CETATENII SA ISI FACA PROVIZII DE APA SI ALIMENTE. Viitorul suna sumbru: militarizarea societatii si mentalitatea cetatii asediate

 1. ”Populatia va fi obligata sa isi faca provizii individuale de mancare pentru 10 zile”

  Este evident ca ca nu “teroristii” sunt adevarata motivatie ci un posibil atac “surpriza” al Rusiei. Insa si Rusia ar putea avea o “surpriza” din partea Turciei. Erdogan tocmai a declarat ca nu recunoaste anexarea Crimeei si ca aceasta apartine de drept Ucrainei.

  Erdogan reaffirms Poroshenko that Turkey not to recognize Crimea’s accession to Russia
  http://en.interfax.com.ua/news/general/364966.html

 2. provizii pe 10 zile….

  avand in vedere ca alimentele sunt din ce in ce mai neperisabile, se pot face provizii si pentru o luna, lucru extrem de convenabil pe termen lung nu doar pentru industria alimentara si chimica ci si pentru cea farmaceutica sau medicala, indiferent daca apar sau nu atacuri terestre sau extraterestre.

  Oricum orice gospodina isi face de obicei provizii pentru cel putin o saptamana…..

 3. @ M,
  nu cred ca Erdogan e atat de lipsit de minte incat sa joace la 2 capete,mai ales cu Putin.Aici e o diversiune a madiei ucrainiene.Cat priveste atacul rusilor, nici asta nu merge.Mai degraba cred ca NATO PREGATESTE ceva si e (a)normal ca sa-si pregateasca ,unii,poporul de un eventual dezastru.Nemtii au suferit unul ,in al 2-lea razboi mondial,mai mult de cat alte popoare.DOAMNE AJUTA!

 4. Nu stiu daca a mai fost publicat pe aici…
  “Conferința de presă susținută de George Friedman la 04 februarie 2015 la Chicago.”: https://www.youtube.com/watch?v=bNwJ_c5BD4o

 5. Stiu asta de la cineva care are acasa programe nemtesti .Pe fiecare program s-a transmis acest mesaj,

  @M

  Fratele M sufera de o paranoia inexplicabila.

 6. Dupa Germania, Cehia isi avertizeaza cetatenii sa se “pregateasca pentru ce este cel mai rau”

  Now it’s the Czech Government That Is Saying ‘Prepare for the Worst’
  Czech News CT24 confirmed the German governments call to stockpile food and water. But the Czech Republic tells its people to “Prepare for the worst”.
  http://beforeitsnews.com/alternative/2016/08/wth-is-going-on-nations-are-warning-their-citizens-now-its-the-czech-government-that-is-saying-prepare-for-the-worst-video-3402540.html

 7. Un general propune stagiul militar voluntar pentru elevi si studenti
  Propunerea îi aparţine generalului maior Ioan Manci, comandantul Diviziei a 4-a Infanterie Gemina şi este susţinută de ministrul Apărării, Mihnea Motoc.
  Ministrul a declarat că înfiinţarea acestui stagiu este o formă „precursoare” în aplicarea legii rezervistului voluntar, care intră în vigoare la 11 ianuarie.
  http://radiotimisoara.ro/2016/08/19/un-general-propune-stagiul-militar-voluntar-pentru-elevi-si-studenti/

 8. Vladimir Putin a ordonat ample exercitii militare in Rusia, Crimeea si la granita cu Ucraina. “Este stare de alerta completa”

  Aceste exercitii sunt concepute pentru a testa gradul de pregatire de lupta a unitatilor militare si ar urma sa dureze pana la 31 august.

  Districtele militare vizate includ regiunile de la frontiera cu Ucraina si tarile baltice, Crimeea si vaste zone de la Ural pana in Siberia Centrala.
  http://stirileprotv.ro/stiri/international/vladimir-putin-a-ordonat-ample-exercitii-militare-in-rusia-crimeea-si-la-granita-cu-ucraina-este-stare-de-alerta-completa.html

 9. Pingback: PREGATIRI DE RAZBOI (CIVIL?) SI DE CRIZA ALIMENTARA IN EUROPA. Germania adopta un nou plan de aparare civila, CEHIA recomanda si ea cetatenilor sa-si faca REZERVE DE HRANA si “să fie pregătiţi pentru cel mai rău scenariu”, propune ARMATA E
 10. Pingback: INCIDENT TERORIST LA LONDRA. Mai multi raniti si o persoana decedata dupa un schimb de focuri si un accident intentionat de masina
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare