Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: UNELE PRODUSE DE POST DIN COMERT NE POT FACE RAU

13-11-2012 1 minut Sublinieri

Atenţie la produsele de post din magazine, deoarece unele dintre ele pot face mai mult rău decât bine. Aceste produse au multă sare şi conţin E-uri sau organisme modificate genetic. În plus, dacă nu citiţi eticheta veţi avea surpriza să mâncaţi de fapt de dulce.

Mai întâi ar trebui să conştientizăm ce înseamnă un aliment de post. Hrana de post pentru ortodocsi este o mâncare tradiţională acceptată de cei care reglementează domeniul, de preoţi. Sunt alimente care în mod tradiţional nu pot conţine aditivi alimentari, E-uri. Nu pot conţine arome artificiale, pentru că nu mai sunt de post în această situaţie. O parte din acele substanţe care se regăsesc în aşa-zisele alimente de post ne pot face rău. Fosfaţii se regăsesc în astfel de alimente de post şi aceştia îngreunează foarte mult funcţia renală. Sunt astăzi multe semnale că bolile renale au scăzut şi ele la vârste foarte mici, la copii. Mâncarea de post este o mâncare simplă, nu este o mâncare sofisticată, complicată, cu sosuri, nu este o mâncare elaborată, ci cât mai apropiată de starea ei naturală“, a declarat, la România TV, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Cercetătorul Mencinicopschi a precizat că o soluţie ideală pentru a parcurge perioada postului este să ne achiziţionăm o carte de bucate de post.

Cel mai bine este să ne luăm o carte cu reţete autentice, tradiţionale de post. Cel mai bine este să începem să gătim acasă. Lucrul acesta ne va permite să avem şi o mâncare sănătoasă, o mâncare care în această perioadă de post pe lângă purificarea spirituală vom avea şi beneficii nutriţionale pentru că vom avea o hrană mai bogată în macro şi micronutrienţi, în vitamine, în antioxidanţi, ceea ce este absolut necesar în această perioadă de stres climatic, este frig, este cald, avem umiditate, circulă viroze. Perioada este propice pentru a consuma din plin legume în stare proaspătă sau puţin procesate, făcute la aburi, sotate sau grilate. Uneori legumele la grill sunt chiar mai bune decât carnea, gustativ. Nu este complicat să le pregătim. Putem consuma proteină de origine vegetală, adică leguminoase, cum ar fi fasolea, mazărea, lintea şi care ne aduc o proteină de calitate destul de bună“, spune acesta.

Potrivit doctorului Gheorghe Mencinicopschi, este important să consumaţi în exces carbohidraţi, asta având în vedere faptul că unele persoane încep să mănânce foarte multe alimente rafinate care, în principiu, ar fi de post, dar care conţin sare, zahăr şi grăsimi, ce este mai rău pentru sănătate.

Trebuie acordată o mare atenţie etichetei produselor de post, deoarece aceste produse pot conţine anumite E-uri sau substanţe de origine animală şi care sunt nesănătoase.

E 120 este roşu carmin. El se regăseşte şi în alimentele de post, deoarece dă o culoare plăcută creând senzaţia că acel aliment este ceva proaspăt, dar el este obţinut prin extracţie cu anumite substanţe şi este de origine animală, se extrage dintr-o insectă care creşte pe cactus. Îl vom regăsi în pateurile vegetale. În acestea vom regăsi şi caragenan, un agent de îngroşare obţinut din alege marine, vom regăsi fosfaţi care dezechilibrează balanţa calciu-fosfor şi poate să ne pericliteze sănătatea sistemului osos, dar şi sănătatea rinichilor. Vom regăsi îndulcitori, vom regăsi coloranţi chimici de sinteză, substanţe conservante care împreună cu alţi agenţi din alimente să ne producă disbioză, adică să ne distrugă echilibrul microflorei colonice“, a mai precizat, la România TV, Gheorghe Mencinicopschi.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Alimentatia (E-uri aditivi cancerigeni), Gheorghe Mencinicopschi, Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la “Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi: UNELE PRODUSE DE POST DIN COMERT NE POT FACE RAU

  1. Zis-a iarăşi: fiilor, bine este a-l sătura pe cel sărac şi flămând şi aşa să posteşti.
    http://www.pateric.ro/intru-post-si-infranare-nu-numai-de-bucate-ci-si-de-alte-patimi-vatamatoare-de-suflet/

    Post frumos si cu folos pentru suflete si trupuri sa aveti!

  2. “Potrivit doctorului Gheorghe Mencinicopschi, este important să consumaţi în exces carbohidraţi, asta având în vedere faptul că unele persoane încep să mănânce foarte multe alimente rafinate care, în principiu, ar fi de post, dar care conţin sare, zahăr şi grăsimi, ce este mai rău pentru sănătate.”
    Nu este o greşeală aici? Nu ar fi trebuit scris
    “…este important să NU consumaţi….”?

  3. Pingback: Emisiunea In premiera despre PRODUSE ALIMENTARE CHIMIZATE: “Otrava din galantare” cu prof. Mencinicopschi si dr. N. Hancu [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Produse de post
    Prin definiţie, postul presupune un regim alimentar din care lipsesc produsele de origine animală.
    “Postul este înţeles în general ca o practică de abţinere de la anumite mâncăruri, în anumite zile ale săptămânii – miercurea şi vinerea – sau pe perioade mai lungi stabilite de Biserică.

    Produse de post care atrag atentia: produse alimentare constituite din ingrediente de origine vegetala si animala, texturat proteic de soia, faina de soia, mixuri pe baza de soia.
    De aceea, un consumator informat verifica intotdeauna eticheta unui produs!
    Etichetele produselor alimentare ne sunt de mare ajutor în alegerile pe care le facem în calitate de consumatori, oferindu-ne toate informaţiile necesare – de la eventualele pericole majore pentru sănătate, precum alergiile la arahide, până la conţinutul de sare sau tipurile de grăsimi. Etichetarea clară şi lizibilă ne ajută să mâncăm mai sănătos, întrucât ştim exact ce cumpărăm. În schimb, o etichetă vagă, prea încărcată sau înşelătoare, poate reprezenta un obstacol în calea opţiunii pentru o alimentaţie echilibrată.
    Pe eticheta oricărui produs alimentar trebuie să existe lista ingredientelor în ordine descrescătoare, după proporţia fiecărui ingredient (cu excepţia amestecurilor de fructe sau legume), incluzând acele ingrediente care se cunoaşte că pot provoca reacţii alergice (de exemplu: arahide, lapte, ouă, peşte). Trebuie indicată proporţia în procente (%) a ingredientelor evidenţiate în prezentarea produsului, ca de exemplu în numele produsului sau în imaginea de pe ambalaj.
    Este obligatorie specificarea pe etichetă a prezenţei ingredientelor provenite din organisme modificate genetic (OMG), toate aceste ingrediente fiind menţionate cu termenul de „organisme modificate genetic” în lista de ingrediente!
    Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

  5. Pingback: MANCAM ANTIBIOTICE SI PESTICIDE? - Ancheta "In premiera" (VIDEO) despre PERICOLUL DIN MANCAREA NOASTRA (II) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: PACALEALA MEZELURILOR "TRADITIONALE", "NATURALE" - intre pervertirea gustului si perversiunea marketingului (Reportaj "Romania, te iubesc", VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: Nu hrani cancerul! - DR. PAVEL CHIRILA - CONFERINTA DESPRE ALIMENTATIE SI STILUL DE VIATA SANATOS/ BOLNAV (video)/ Ce sa mancam in Post?/ SAREA IN EXCES UCIDE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  8. Pingback: CUM SUNTEM MINTITI ZILNIC, LA SUPERMARKET, despre alimentele "sanatoase" pe care le cumparam - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  9. Pingback: DOCTOR MENCI – “VICTIMA COLATERALA” A RAZBUNARII LUI BASESCU PE DAN VOICULESCU? Profesorul Gheorghe Mencinicopschi condamnat la 6 ani de inchisoare, in prima instanta! (VIDEO) - Recomandari
  10. Pingback: Prof. Gheorghe Mencinicopschi la Manastirea Antim despre SANATATE SI BOALA (audio, 2010)/ IN APARAREA DOCTORULUI MENCINICOPSCHI - Recomandari
  11. Pingback: Prof. Gheorghe Mencinicopschi la Manastirea Antim despre SANATATE SI BOALA (audio, 2010)/ IN APARAREA DOCTORULUI MENCINICOPSCHI/ Emisiunea “Profesionistii” cu Eugenia Voda (VIDEO, 2008) - Recomandari
  12. Produse de post
    Prin definiţie, postul presupune un regim alimentar din care lipsesc produsele de origine animală.
    “Postul este înţeles în general ca o practică de abţinere de la anumite mâncăruri, în anumite zile ale săptămânii – miercurea şi vinerea – sau pe perioade mai lungi stabilite de Biserică.

    Produse de post care atrag atentia: produse alimentare constituite din ingrediente de origine vegetala si animala, texturat proteic de soia, faina de soia, mixuri pe baza de soia.
    De aceea, un consumator informat verifica intotdeauna eticheta unui produs!
    Etichetele produselor alimentare ne sunt de mare ajutor în alegerile pe care le facem în calitate de consumatori, oferindu-ne toate informaţiile necesare – de la eventualele pericole majore pentru sănătate, precum alergiile la arahide, până la conţinutul de sare sau tipurile de grăsimi. Etichetarea clară şi lizibilă ne ajută să mâncăm mai sănătos, întrucât ştim exact ce cumpărăm. În schimb, o etichetă vagă, prea încărcată sau înşelătoare, poate reprezenta un obstacol în calea opţiunii pentru o alimentaţie echilibrată.
    Pe eticheta oricărui produs alimentar trebuie să existe lista ingredientelor în ordine descrescătoare, după proporţia fiecărui ingredient (cu excepţia amestecurilor de fructe sau legume), incluzând acele ingrediente care se cunoaşte că pot provoca reacţii alergice (de exemplu: arahide, lapte, ouă, peşte). Trebuie indicată proporţia în procente (%) a ingredientelor evidenţiate în prezentarea produsului, ca de exemplu în numele produsului sau în imaginea de pe ambalaj.
    Este obligatorie specificarea pe etichetă a prezenţei ingredientelor provenite din organisme modificate genetic (OMG), toate aceste ingrediente fiind menţionate cu termenul de „organisme modificate genetic” în lista de ingrediente!
    Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

  13. Pingback: Dr. VIRGILIU STROESCU explica si apara POSTUL ALIMENTAR impotriva manipularilor mediatice care folosesc pretextul PESTICIDELOR din legume si fructe (VIDEO)/ Cat de folositoare sunt CEAPA si MERELE ROMANESTI? - Recomandari
  14. Pingback: DR. MENCINICOPSCHI despre POST (ALIMENTAR si SUFLETESC) si RUGACIUNE la Universul credintei [VIDEO] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare