PUSTNIC din imprejurimile Coziei salvat cu forta de jandarmi (VIDEO)

4-01-2014 45 secunde Sublinieri

Pustnic salvat de pe munte de jandarmii montani. Un călugăr care s-a retras în urmă cu 20 de ani într-o grotă din zona Cozia a suferit un accident în urma căruia şi-a rupt mâna. Acesta a fost adus la mânăstire pentru a fi îngrijit de călugări.

Pustnicul nu a mai coborât de pe munte de câteva luni şi a depus un legământ să nu mai vorbească, iar acesta comunică doar prin scris. Starea de sănătate a bărbatului nu este una bună, mai ales că se hrăneşte doar cu fructe. Jandarmii montani au mers o oră şi jumătate până la grota călugărului. Pe mai multe porţiuni de drum aceştia au fost nevoiţi să-l care în spate.

Ion Caralici, şef post jandarmi montani Călimăneşti: “Se simte foarte rău. A avut o mână ruptă. Am intervenit cu patru jandarmi. Din cauza traseului montan foarte accidentat, dificil, frunze, stratul gros, întunericului, da’ cu puţin noroc am reuşit să-l aducem”.

Pustnicul a fost ajutat să coboare până la Mânăstirea Cozia. Dacă îşi va da acordul, acesta va fi transportat la spitalul din Râmnicu Vâlcea pentru a primi îngrijiri medicale.


Categorii

1. DIVERSE, PUSTNICI, Video

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “PUSTNIC din imprejurimile Coziei salvat cu forta de jandarmi (VIDEO)

  1. Iertati-ma,
    dar eu am o nedumerire:cine i-a anuntat pe jandarmi?

  2. Da,poate un ucenic…In astfel de imprejurari, mai degraba,gandesc,ar intervenii Smurdul,ori salvamontistii…
    Iertare.

  3. poate ar trebui spus ca tehnica actuala te poate gasi oriunde.mai sunt si alti pusnici care sunt scosi din pustie din tot felul de motive;asa ca…a inceput vanatoarea/

  4. Nu am toate datele problemei,dar mie imi face impresia ca pustnicul a avut o ispita de-a dreapta si a fost salvat prin mila lui Dumnezeu de o ravna exagerata.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare