UPDATE VIDEO: Radu Golban despre ce cadouri a mai facut Ponta GERMANIEI. “Parteneriatul strategic” – noua denumire a VASALITATII

12-06-2013 5 minute Sublinieri

ponta-merkel

Guvernul Ponta a făcut cadou Germaniei mai multe proprietăţi confiscate în 1944 de către Regele Mihai, Grupului Etnic German de la acea vreme, dezvăluie economistul român Radu Golban. Aceste proprităţi valorează miliarde de euro, potrivit acestuia.

Cadoul lui Victor Ponta pentru Angela Mekel a fost restituirea proprietăţii confiscate în 1944, a forumului democrat german. […] În 1944, România a semnat o convenţie de armistiţiu cu aliaţii, care conţinea 66 de legi. Între cele 66 de legi a fost şi legea care a interzis mişcările fasciste dar şi grupul etnic german. Averile grupului etnic german au fost confiscate în mod legal”, a declarat Radu Golban, la Realitatea TV.

În opinia românului stabilit în Elveţia, vizita de astăzi a lui Ponta la Berlin a reprezentat cadoul Angelei Merkel pentru proprietăţile retrocedate Germaniei de guvernul USL.

“Această vizită este şi un prilej de primi girul de la Berlin pentru viitoarea carieră a domnului Victor Ponta”, a mai spus Radu Golban.

Şi Peter Imre a comentat vizita premierului Victor Ponta la Berlin, de data aceasta din perspectiva omului de afaceri. “Evident că atunci când preşedintele Franţei vine in vizită, nu vine sa vadă Carpaţii, vine cu şleahta de oameni de afaceri şi cumpără bucată cu bucată”. Acesta s-a interesat şi câţi oameni de afaceri români sunt în delegaţia primului ministru, nu “dacă domnul Ponta se place cu doamna Merkel sau nu”. Din păcate, niciun om de afaceri nu a fost în această delegaţie…

VEZI MAI MULTE EXTRASE VIDEO LA FINALUL POSTARII!

Întâlnirea recentă dintre premierii României şi Germaniei a fost mai mult un fel de audienţă a vasalului numit România, la “Înalta Poartă” a Europei. În Evul Mediu, vasalul era o persoană sau un stat, care se supunea altei persoane sau altui stat, în schimbul unor beneficii.

Recenta întâlnire dintre cei doi demnitari a sunat mai mult a primire în audienţă a domnului Ponta, la doamna Merkel, urmată de o conferinţă de presă pe tipologia pozatului cu puternicul urs din pădure, pentru impresionarea vasalilor de acasă.

Practic, noi ne-am dovedit vasalitatea susţinând încă o dată teoria disponibilităţii pentru investitori. La schimb, ni s-au (re)comunicat nişte reguli: avem beneficii de pe urma „parteneriatului(cred că acesta este noul termen capitalist pentru vasalitate) doar dacă rezolvăm nişte chestiuni elementare şi fireşti, legate de statul de drept şi de corupţie.

Mă întreb cum de ne mai închipuim că suntem „membri” egali în UE, cu aşa probleme pe cap. Pe viitor mă aştept deci, la nişte demonstraţii pilduitoare, în sensul indicat de mai-marii UE. Dar probabil vor fi, ca multe momente din viaţa statului nostru, mai mult de imagine. Ceea ce nu s-a spus poporului vasal (şi mereu se uită să se spună) este faptul că investitorii vin la afaceri, nu la binefaceri, ceea ce înseamnă că ei vin să scoată profit din ţară, în condiţiile agravante ale lipsei de reciprocitate: noi nu aducem profit în ţară. De aceea, pur şi simplu sărăcim. Dar asta este problema noastră, că ne furăm singuri căciula şi nu ştim să negociem sau să beneficiem de pe urma vasalităţii.

A demonstrat-o şi recenta declaraţie a economistului-şef al BNR, Valentin Lazea: „Capitalismul românesc după ’89 nu a adus nimic nou sub soare, iar inegalităţile s-au accentuat şi s-a menţinut dezinteresul pentru «talpa ţării»” Problema care mă frământă este însă costul moral al acestei vasalităţi.

Vom ajunge, oare, în situaţia de a negocia valorile morale, pentru a rămâne vasali? Sau asta s-a întâmplat deja?

PS. Răspunsul se întrevede. Comisia prezidenţială a respins ambele amendamente, iniţial adoptate. Primul se referea la discriminarea pe bază de orientare sexuală, al doilea privea familia ca fiind căsătoria între bărbat şi femeie.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit luni seara, la Berlin, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Dacă subiectul crizei politice din 2012 nu a fost explicit adus în discuţie, Merkel a dat totuşi un avertisment clar că efectele acesteia nu au fost trecute cu vederea.

“Suntem cel mai important partener comercial al României, dar mai există potenţial de a dezvolta aceste relaţii. Dorim să fim un partener. Dar pentru economia germană e foarte important să fie respectate standardele statului de drept, să fie transparenţă şi să nu existe corupţie“, a averizat Merkel. Interesat în principal de investiţiile germane, Ponta i-a garantat lui Merkel că România e o ţară stabilă, care doreşte să combată corupţia şi care îşi poate proteja, legislativ, investitorii. Cu câteva ore mai devreme, oamenii de afaceri germani îi reclamaseră că statul are să le plătească 100 de milioane de euro datorie.

“România şi-a recâştigat stabilitatea şi vrea să redevină un partener strategic pentru Germania”, a spus premierul. În plus, a dat asigurări la Berlin că, dincolo de bătăliile politice interne, convingerea sa “absolută şi reală” este că drumul României – în care el poate sau nu ocupa postul de prim-ministru – este cel european şi transatlantic. Primit cu onoruri militare la sediul Cancelariei Federale, Victor Ponta a stat de vorbă cu Angela Merkel în biroul său privat nu mai mult de zece minute însă, cu toate că, în program, discuţiilor oficiale faţă în faţă le era rezervat un sfert de oră.

Corlăţean şi Ganţ, în delegaţia lui Ponta

Premierul a mers însoţit de ministrul de externe Titus Corlăţean, de deputatul pentru moniorităţi Ovidiu Ganţ, a cărui prezenţă a fost remarcată de Merkel, şi de doi consilieri ai premierului – Luminiţa Odobescu şi Geanina Puşcaşu. Întâlnirea Ponta-Merkel este prima întâlnire oficială după criza politică din vara anului 2012, în timpul căreia liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au răspuns cu replici acide concluziilor cancelarului german cum că “este inacceptabil ca într-o ţară a Uniunii Europene să fie lezate principiile de bază ale statului de drept”.

Replicile de la Bucureşti au fost fără precedent. Victor Ponta, premier: “Nu Angela Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie. Doamna Merkel şi creştin democraţii germani, (…) doar ei ţin partea domnului BăsescuCrin Antonescu, preşedinte interimar al României: “Să îl ia în Germania doamna Merkel, Germania este o ţară mare, prosperă, să îi dea o bucăţică de pământ acolo lui Băsescu şi PDL-ului, să se joace acolo de-a Băsescu. În România, nu”.

După aproape un an în care relaţiile politice dintre România şi Germania s-au răcit până la ameninţarea venită în martie de la Berlin că, dacă subiectul aderării la Spaţiul Schengen se deschide în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich va uza dreptul de veto invocând MCV, Angela Merkel a răspuns demersurilor de la Bucureşti şi i-a trimis lui Ponta o invitaţie.

Mizele întâlnirii şi concluzia lui Ponta

Printre mizele întâlnirii, anunţată mai întâi de vicepremierul Liviu Dragnea, precaut, în urmă cu două luni, se numără atragerea investiţiilor germane, refacerea parteneriatului cu Germania în discuţiile din interiorul Consiliului European, dar mai ales recredibilizarea în politica europeană a lui Victor Ponta pe care Angela Merkel l-a evitat în octombrie, când a venit la Bucureşti la Summitul Partidului Popular European.

Concluziile premierului au fost trase într-o emisiune TV în care a intervenit în direct de la Berlin, după întâlnirea cu cancelarul german: “Am fost tratat ca un premier al unei ţări importante pentru Germania”, a spus Ponta la Antena 3, adăugând că subiectul crizei politice din 2012 nu a fost adus în discuţie.

Înainte de a fi primit de cancelarul german, Ponta a anunţat la Berlin renunţarea la ideea de a coborî cota de impozitare sub 16% în acest mandat şi a promis stabilitate politică.

“Vestea bună este că ne-am învăţat lecţiile, am avut alegerile, iar acum stabilitatea, predictibilitatea şi implicarea în promovarea reformelor sunt punctele pe agenda mea şi sunt foarte hotărât să urmez acest program pe următorii patru ani”, a spus premierul într-o conferinţă la care au participat mai mulţi oameni de afaceri germani.

Pe de altă parte, Ponta a admis că România are încă mari probleme cu infrastructura pe care a estimat că o nouă lege a parteneriatului public privat trecută prin Parlament până la sfârşitul lunii le va rezolva. La rândul lor, investitorii germani i-au cerut achitarea datoriilor de peste 100 de milioane de euro pe care statul le are faţă de companiile lor.

Din 2005, când a fost aleasă prima dată cancelar al Germaniei, Angela Merkel a avut două întâlniri oficiale cu premierul liberal Călin Popescu Tăriceanu – în 2006, la Berlin şi în 2008 la Bucureşti – şi una cu prim-ministrul PDL Emil Boc, în 2010, la Palatul Victoria. Discuţiile oficiale au durat atunci între 30 şi 60 de minute. Întrevederea a fost urmată de un dineu oferit în onoarea lui Victor Ponta. Mâine, premierul are programată o oprire la Stuttgart, unde va vizita fabrica Daimler, care şi-a anunţat recent intenţia de a investi în România.

***

Radu Golban: PONTA la MERKEL a fost Victor Boc”

Din emisiunea “Jocuri de putere” cu Rares Bogdan (Realitatea TV), de luni 10 iunie 2013 cu economistul Radu Golban despre “cadoul” oferit de Victor Ponta Angelei Merkel, ca pret platit pentru vizita oficiala in Germania, cu onoruri militare.

Programul de austeritate: UN CORSET GERMAN AL EURO-SISTEMULUI, CARE A RAMAS IN VIGOARE SI SUB PONTA – Ponta merge in continuitate cu guvernele Boc si Ungureanu.

“Daca ceilalti s-au dus ca ghioceii sau in genunchi, eu cred ca Ponta s-a dus “pe burta”.”

“Această vizită este şi un prilej de primi girul de la Berlin pentru viitoarea carieră a domnului Victor Ponta”.


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Radu Golban, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “UPDATE VIDEO: Radu Golban despre ce cadouri a mai facut Ponta GERMANIEI. “Parteneriatul strategic” – noua denumire a VASALITATII

  1. Dacă-i cauţi nod în papură lui Victor Ponta, spui că a stat la întâlnirea cu Angela Merkel mai puţin de 5 minute. Dacă-i cauţi în coarne, spui că a stat 20 de minute. Ambele variante sunt adevărate la un moment dat al zilei şi părţi ale unei fotografii din care fiecare a văzut ce a vrut. Premierul României a avut o scurtă discuţie formală, de 5 minute, în biroul Cancelarului Germaniei, şi încă una informală, de 20 de minute, pe terasa unde s-a organizat, spre seară, un dineu (moment în care Victor Ponta a şi obţinut cea mai valoroasă fotografie din colecţia lui de autografe). În ordine cronologică, premierii României au atins cu Angela Merkel următoarele performanţe: Călin Popescu Tăriceanu – 30 de minute (în 2006), acelaşi Călin Popescu Tăriceanu – 40 de minute (în 2008) şi Emil Boc – 60 de minute (în 2010).
    http://www.gandul.info/puterea-gandului/ce-i-a-soptit-angela-merkel-lui-victor-ponta-10960861

  2. Pingback: Radu Golban despre Romania in CAMASA DE FORTA a UE, la emisiunea "Jocuri de putere" [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: GERMANIZAREA EUROPEI SAU ERA MERKELIANA: Angela Merkel castiga zdrobitor alegerile din Germania. MODELUL AUSTERITATII PERIFERIEI IN AVANTAJUL BUNASTARII NEMTILOR A TRIUMFAT - Recomandari
  4. Pingback: CRITICA DEVASTATOARE A IPOCRIZIEI GERMANE SI A MINCIUNII AUSTERITATII. Mircea Platon si Radu Golban despre alegerile din Germania si noua aplicare a principiului ARBEIT MACHT FREI - Recomandari
  5. Pingback: STAPANII DE LA FMI. Adevaratul guvern al Romaniei si PLANUL ELABORAT AL INGENUNGHERII ECONOMICE a tarii. CAZUL TAROM si tactica “MANAGEMENTULUI PRIVAT” LA COMPANII DE STAT [VIDEO]/ Radu Golban: ROMANIA SI ALTERNATIVELE LA CORSETUL UE [carte pd
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare