RAZBOIUL STATUILOR din AMERICA sau noul razboi de secesiune. “SALUBRIZAREA ISTORIEI” prin rescrierea ei dupa canoanele demente ale “corectitudinii politice” si isterizarea opiniei publice/ CORPORATIILE FINANTEAZA GRUPARI SPECIALIZATE IN “LISTE NEGRE” PE MOTIV DE “DISCURS AL URII”/ “Charlottesville poate avea semnificatia unui nou 11 Septembrie 2001…”

28-08-2017 13 minute Sublinieri

Un cinematograf din Memphis (statul Tennessee) a oprit de la difuzare filmul clasic Pe aripile Vantului dupa 34 de ani de proiectare neintrerupta, pe motiv ca e “insensibil”, anunta presa americana. Decizia cinematografului a starnit dezbateri aprinse in SUA, unde tot mai multi cetateni critica dur corectitudinea politica care duce la cenzura si auto-cenzura in spatiul public.

Cinematograful Orpheum a anuntat ca a primit plangeri potrivit carora filmul Pe aripile vantului face un portret gresit al negrilor si prezinta o viziune edulcorata a Sudului sclavagist.

Filmul, produs de David O. Selznick in 1939, este un clasic al cinematografiei mondiale. Producatorul a evitat folosirea stereotipurilor rasiale ale vremii, dat fiind ca el insusi era puternic afectat de valul de rasism si xenofobie din intreaga lume, fiind evreu.

Trebuie mentionat si ca prima persoana afro-americana care a luat Oscarul a fost Hattie McDaniel, care a primit premiul pentru rolul secundar Mammy din Pe Aripile Vantului.

Decizia cinematografului american vine pe fondul unei tendinte tot mai accentuate in SUA de indepartare a simbolurilor vechiului Sud.

 • Cristian Vantu:

Statuia lui Christofor Columb din New York va fi demolată – Nu, nu e o glumă

Nebunia cultural-marxistă continuă in America unde sute de statui ale diverselor personalități care acum câteva secole nu au avut inspirația să se conformeze normelor corectitudinii politice, vor fi indepărtate de diverși primari democrați. Pe Columb il dau jos pentru că a asuprit populatia indigenă iar pe generalul Lee pentru că a sustinut sclavagismul. Mă intreb cand vor distruge si Mount Rushmore pentru că atât George Washington cât și Abraham Lincoln și Thomas Jefersson au fost proprietari de sclavi. In ritmul acesta în curând vor schimba si numele capitalei din Washington în Marx.

***

Mai țineți minte filmul ”Pe aripile vântului”, cel care a primit 10 premii Oscar ? Ei bine, a fost retras din cinematografe pentru că ar fi ”rasist”. După ce am aflat ieri că primarul New Yorkului indepărtează statuia lui Christofor Columb, mă întrebam ce mai urmează. Chiar dacă in comunism am trăit mai prost, parcă nici atunci prostia și ipocrizia nu atinseseră asemenea cote. În plus, atunci puteam spera la lumea liberă pe când astăzi tocmai aceasta a înnebunit.

Confruntarile din Charlottesville – Virginia, de la jumatatea lui august, au inflamat nu doar opinia publica din SUA, ci din intreaga lume. Escaladarile care au urmat au depasit orice imaginatie si nu pot fi cunoscute cele care vor urma. Miza? Greu de definit. Pe scurt, este vorba despre protestele impotriva asa-numitei miscari “suprematia rasei albe”, fondata pe ideea identitatii si pastrarii traditiilor si culturii albilor in SUA. Ideologia isi are originea in doctrina rasiala nazista. Este incredibil cum o asemenea ideologie a luat nastere si s-a dezvoltat intr-atat de mult pe teritoriul SUA?

Protestele impotriva miscarii naziste a luat forme de asemenea violente, forma extrema fiind denumita “Antifa” (Antifascista). Aceasta miscare a devenit, insa, ea insasi un pericol, prin manifestari de extrema-stanga sau anarhism.

Razboiul dintre cele doua extreme americane, de dreapta (nazista) si stanga (anarhista), a confiscat practic dezbaterea publica, eforturile de revenire la normalitate fiind uriase. O situatie foarte sensibila, care a fost, de fapt, chiar pretextul uriaselor confruntari, a devenit subiect de controversa universala. La mijloc sunt statuile, memoria, dar si istoria. Astfel, acest adevarat razboi a inceput de la statuia generalului confederat Robert Lee, din Charlottesville, pe care neo-nazistii au sustinut ca o apara de la distrugere, generalul Lee fiind acuzat de extrema-stanga ca fiind un simbol rasial. Statuia a fost demolata. Ulterior, au inceput demolari ale altor statui, interpretate a fi simboluri rasiale, pentru motivul ca, la acea vreme, se practica sclavia. O noua stire vorbeste despre interzicerea filmului “Pe aripile vantului”, marea ecranizare americana.

Situatia este deosebit de grava si urmarile nu pot fi prevazute. In fapt, extrema dreapta americana s-a erijat in mod fraudulos ca fiind aparatoarea traditiei, culturii si istoriei SUA, incercand sa se legitimeze astfel. Riposta extremei stangi, care, de asemenea, se erijeaza fraudulos ca fiind singura aparatoare a drepturilor civile, unii comentatori asociind Antifa cu talibanii care au aruncat in aer vestigiile antice. Problema pare de nerezolvat pe termen scurt. Va fi un castigator in aceasta lupta pentru sau contra statuilor, memoriei si istoriei? Mai reprezinta cu adevarat aceasta memorie vreun fel de valori sau cei care sustin asta nu sunt decat niste naivi? Daca aceste statui vor ramane in picioare, le va asuma ca victorie extrema dreapta neo-nazista? Daca vor fi sterse din istorie, ce va urma, va fi inventata o alta istorie sau va fi mai degraba sfarsitul istoriei asa cum o cunostem?

Nici Coreea de Nord, nici Iranul sau Rusia nu sunt provocari mai mari pentru Presedintele Trump, decat aceasta provocare! Asociat cu miscarea pentru suprematia albilor el insusi, Trump trebuie sa gaseasca imediat o cale de iesire din criza, care pare imposibila, el insusi fiind acuzat de partizanat. Nu stiu ce se va intampla pana la final, daca vor exista aplanari de etapa, solutii. Charlottesville poate avea semnificatia unui nou 11 Septembrie 2001…

Citesc despre diverse evenimente care sunt sinonime cu cenzura nazistă sau cenzurile altor dictaturi. Diverși idioți din America vor să smulgă statui de pe soclu, vor să se interzică difuzarea unor filme, gen Pe aripile vântului, consideră o discriminare statuile sculptate în marmură albă, vor să radă lucrări de artă și instigă la violența și cenzura trecutului care nu corespunde creierelor lor spălate integral. Aștept să văd cum acești idioți se vor lega de cei care au colonizat America, de Columb și alții. Aș expulza cenzorii de pretutindeni. Nu am cunoscut în viața mea nici un cenzor care să construiască ceva. Sunt piromanii civilizaților, derbedeii are aruncă cu pietre în valori pe care le ignoră, paranoicii în lipsă de identitate, care distrug identitatea celorlalți.

Dacă am văzut ,,Pe aripile vântului,, în ,,epoca de aur,, în timpul unei dictaturi cumplite și acest film a fost interzis într-un cinema american, ce ,,epocă de aur,, ne așteaptă?!

 • Evenimentul Zilei:

 Alecu Racoviceanu [17 aug.] : RĂZBOIUL contra STATUILOR. Monumentele Confederaților, DEMOLATE la Baltimore. Se va repeta Charlottesville?

În noaptea de marți spre miercuri, primăria orașului Baltimore, Maryland, a dispus demolarea a patru monumente care comemorau armata Confederată din Războiul Civil din Statele Unite. Așa cum era de așteptat, evenimentul a stârnit aprigi dezbateri, dar primarul Catherine Pugh a evitat astfel evenimente nedorite, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută în Charlottesville, Virginia.

Cele patru statui, ridicate între 1901 și 1948, au fost date jos de pe socluri și duse în locații necunoscute, pentru a fi ferite de vandali, urmând ca municipalitatea să decidă ce se va face cu ele, dacă vor fi expuse într-un cimitir al soldaților confederați sau într-un muzeu.

Până la a ajunge la motivul demolării, să vedem care sunt monumentele care au fost mărul discordiei. În primul rând, cea mai impunătoare era un ansamblu din două statui ecvestre, ale generalilor Robert E. Lee și Thomas Stonewall Jackson, comandanții armatei care a înfruntat Nordul între 1861 și 1865. A doua este a juristului Roger Taney, cel care a semnat, în 1857 decizia de menținere în sclavie a lui Dred Scot, Taney susținând că orice persoană descendentă a unuui african nu poate fi cetățean al SUA. Al treilea monument este dedicat femeile sudiste care și-au îngropat fii căzuți în luptă, Monumentul Femeii Confederate. În fine, ultimul monument, simbolizând un copil căzut în luptă, era dedicat soldaților și marinarilor confederați. Acest ultim monument a fost vandalizat sâmbăta trecută, militanții anti-rasism vopsindu-l în roșu.

În SUA disputa legată de monumentele confederate și a simbolurilor statelor sudiste a început în 2015, după ce un susținător al ”supremației albilor”, Dylann Roof, a intrat înarmat într-o biserică din Charleston și a omorât nouă persoane. De atunci mai multe simboluri confederate au fost îndepărtate din public, dar acum a început demolarea statuilor.

O comisie a primăriei din Baltimore a analizat situația monumentelor și a ajuns la concluzia că ele sunt ofensatoare la adresa minorităților și a recomandat scoaterea lor din spațiile publice.

Luni, consiliul local a votat demolarea și în noaptea următoare decizia a fost pusă în aplicare.

Disputa numită generic ”salubrizarea istoriei” a produs până acum efecte în cinematografie, există filme pe care niciun canal nu le mai difuzează, în literatură, multe opere având titlul schimbat sau părți eliminate, pentru că vorbeau de sclavi. După 2015, s-a ”atacat ultimul bastion”, cel al simbolurilor confederate, foarte venerate în Sud. În Maryland, stat care nu a intrat în istorica Secesiune, aplicarea deciziei nu a provocat violențe.

Vă reamintesc faptul că decizii privind unele monumente istorice au provocat discuții și în România, începând cu statuia lui Lenin din fața Casei Presei, trecând prin păstrarea sau nu în București a statuilor ”Eroului Sovietic” sau ”Memorialul 1907”. Cea mai cunoscută dispută a fost legată de Statuia Libertății din Arad, dedicată celor 13 generali executați după Revoluția de la 1848.

Alecu Racoviceanu: Atentat cu bombă, oprit în ultima clipă în America. Noul Război de Secesiune a ajuns la Cristofor Columb

Noul Război de Secesiune care transformă de două săptămâni America într-un butoi de pulbere a ajuns la episodul ”Cristofor Columb”. Descoperitorul Americii a fost în weekendul trecut ținta mai multor vandali, dar și a unor mișcări de stradă destul de importante pentru ca mai multe orașe mari, printre care și New York, să ia serios în calcul dărâmarea monumentelor sau a statuilor care celebrează memoria marelui explorator.

Tensiunile au ajuns până acolo încât poliția din Houston, Texas, să raporteze faptul că a oprit un act de terorism, un tânăr de 25 de ani care monta o bombă artizanală pe soclul monumentului unui erou confederat. Mișcarea de demolare a monumentelor poartă numele de ”salubrizarea istoriei” și este ultima nebunie care a cuprins SUA.

”Salubrizarea” lui Columb

Weekendul care tocmai a trecut a fost marcat de noi conflicte din cel mai ciudat conflict din America ultimilor ani, cel din jurul statuilor. În New York, controversa a pornit, ca în mai toată America, de la cererea ca două stăzi din Fort Hamilton să-și schimbe numele. Este vorba de General Lee Avenue și Stonewall Jackson Drive. Cei doi comandanți ai armatei Confederate din timpul Războiului de Secesiune, din 1861-1865, sunt motiv de mitinguri pro și contra demolării monumentelor sau schimbării denumirii unor obiective. Motivul este că soldații confederați au fost apărători ai sclaviei negrilor. De fapt, inclusiv violențele de la Charlottesville, Virginia, au pornit tot de la o statuie a generalului Robert E. Lee. În timpul mitingului pentru înlăturarea simbolurilor confederate din New York, o consilieră, Melisaa Mark-Viverito, a ridicat și problema monumentului dedicat lui Cristofor Columb, din Columbus Circle.

Statuia lui Columb de la New York 

Poate părea că e vorba doar de câțiva înfierbântați, care au pornit un război cu statuile din SUA, dar tema a fost preluată chiar de primarul New York-ului, Bill de Blasio. Acesta înființase deja o comisie care trebuie să analizeze în următoarele 90 de zile ce statui sau nume de străzi jignesc anumite minorități, afro-americani sau amerindieni. Bill de Blasio a cerut acum membrilor comisiei să analizeze dacă nu cumva și monumentele dedicate lui Columb jignesc sentimentele amerindienilor, colonizatorii Americii fiind cunoscuți pentru crimele împotriva nativilor americani.

Cel mai grav incident legat de un monument dedicat descoperitorului Americii s-a înregistrat în Baltimore și a vizat un monument vechi de 225 de ani, fiind considerat cel mai vechi din cele dedicate lui Columb. Doi reprezentanți ai unei mișcări progresiste s-au filmat când distrugeau cu un baros placa de pe monument și apoi au pus în locul ei un carton pe care scrie: ”Viitorul este Justiția Rasială și Economică”. Luni dimineață, protestatarii au postat un film pe youtube, în care, pe fondul imaginilor cu distrugerea obeliscului, sunt transmise mesaje egalitariste, Columb fiind considerat personajul care a dus toate nenorocirile dincolo de ocean.

În Baltimore, progresiștii au avut deja un câștig major, săptămâna trecută, când primăria a decis să demoleze, la adăpostul nopții, patru monumente dedicate eroilor confederați.

Iată traducerea mesajului din filmuleț:

” Cristofor Columb simbolizează invazia inițială a capitalismului european în emisfera vestică. Columb a inițiat un val de terorism, crimă, genocid, viol, sclavie, degradare ecologică și exploatare capitalistă a muncii în America. Acest val columbian de distrugere continuă pe spatele oamenilor indigeni, afro-americani și maro. Monumentele rasiste pentru proprietarii de sclavi și criminali m-au deranjat întotdeauna. Sărăcia din Baltimore este concentrată în gospodăriile afro-americane, iar aceste statui sunt doar o palmă în plus. Acestea au fost construite în secolul 20 ca răspuns la o mișcare pentru demnitatea umană a afro-americanilor. Ce fel de cultură merge la astfel de lungimi pentru a construi asemenea monumente pline de ură? Ce fel de cultură se încadrează în aceste monumente în 2017?”

Houston, bomba teroristului de stânga

Tentativa de atac terorist a avut loc în Houston, Texas. În orașul care poartă numele generalului care a refuzat să depună jurământul de fidelitate Confederației, a avut loc un miting destul de impresionant care vizează dărâmarea monumentului numit ”Spiritul Confederației”, construit în 1908. Ca și în celelalte orașe americane, primăria a promis că va analiza propunerea de demolare a statuii. Probabil că și ea este ca și condamnată. După încheierea mitingului s-a înregistrat un incident. O statuie a lui Cristofor Columb a fost vandalizată, fiind stropită cu vopsea roșie. Toată ziua de vineri, restauratorii au lucrat la statuia din bronz. Marți, poliția a organizat mai multe conferințe de presă spunând că a prins un tânăr care încerca să detoneze o bombă montată pe soclul statuii locotenentului Dick Dowling, un emigrant irlandez care a luptat în armata confederată și a căzut în bătălia ”rebelilor” de la Trecătoarea Sabine. Dowling a fost deja ”epurat”, o stradă care-i purta numele devenind la începutul acestui an bulevardul Emancipării.

Un paznic al parcului unde este amplasată statuia l-a văzut pe Andrew Schneck cu două cutii suspecte. A găsit în ele un detonator cu ceas, o sticlă de nitroglicerină și un exploziv organic numit HMTD. Când a fost prins, tânărul a încercat să bea nitroglicerină, dar a scuipat-o imediat, apoi a vărsat conținutul sticlei pe jos. Întrebat dacă vrea să ditrugă statuia, el a spus ”Da, tipul ăsta nu-mi place!”  Ancheta a fost preluată de FBI deși, contrar uzanțelor, Andrew Schneck nu a fost acuzat de terorism, ci de tentativă de distrugere a proprietății. Oricum el riscă 40 de ani de închisoare.

Statuia vandalizată din Baltimore

La percheziția locuinței părinților săi, au fost găsite alte materiale explozibile. Din cazierul lui Schneck reiese că a mai fost condamnat pentru deținere de bombe, în 2014, dar a fost eliberat anul trecut. Sursele acestor informații sunt siteurile CNN și presa texană.

Alte mitinguri anti-Columb

Tot weekendul trecut a fost organizat un marș pentru dărâmarea statuii lui Cristofor Columb din Columbus. Mitingul a decurs fără incidente, dar există relatări că membri ai brigăzilor ”antifa” ( antifasciști) au păzit manifestația cu arme de foc, pentru a preîntâmpina incidente ca în Charlottesville, când un susținător al ”supremației albilor” a intrat cu o mașină în grupul celor care susțin demolarea statuii generalului Lee.

Paul Goodloe MacIntire (1860-1952) era originar din Charlottesville, Virginia, a făcut bani mulți la bursele din Chicago și New York și, la 58 de ani, s-a retras în orașul natal. Aici, a făcut ceea ce sute de alți americani asemenea lui făceau pe atunci. A construit și a donat clădiri noi pentru universitatea locală. A subvenționat înființarea unei facultăți de comerț și a unei facultăți de arte. A construit amfiteatrul în aer liber al universității. A construit o clădire nouă pentru cel mai important spital local. A cumpărat ediții bibliofile pentru biblioteca locală. A cumpărat cam 500 de tablouri pentru muzeul universității. A finanțat proiecte de cercetare în psihiatrie și oncologie la spitalul universitar din Charlottesville. În fine, printre altele, a decis să contruiască și să doneze orașului patru parcuri. În 1917 a cumpărat un lot pe care erau niște construcții cam dubioase, le a demolat, a făcut un parc și l-a donat orașului. În parc, printre flori, arbori, tufe și ierburi, a ridicat o statuie a generalului Robert E. Lee, comandantul trupelor confederate din partea locului care au luat parte la Războiul Civil american, între 1862 și 1865. De aceea, parcul s-a numit „Lee“. MacIntire a crezut, sincer, că face un bine orașului. Și așa se părea, căci a primit recunoștința întregii comunității. Ei bine, habar n-avea el ce făcea, de fapt. Toate generațiile de locuitori ai orașului Charlottesville de pînă acum au greșit. În 2017, lumea s-a deșteptat deodată. MacIntire era un inconștient, dacă nu cumva mai mult, căci statuia lui Robert E. Lee nu e ceea ce el și toți cei de după el au crezut. Un veac mai tîrziu, partea activistă a orașului a decis că MacIntire a făcut rău și că răul trebuie îndreptat cumva.

Sigur, în sinea ta, poți avea o stupoare: cum de statuia nu a deranjat oameni care erau cu mult mai aproape de Războiul Civil, pe tot parcursul secolului al XX lea, și devine insuportabilă astăzi? Dar asemenea stupori le pot avea doar cei care nu pricep progresul. În fond, progresul constă în faptul că ceea ce nu ne deranja ieri devine absolut de nesuportat astăzi. Progresul este o creștere accelerată a listei de lucruri care ieri erau normale, dar azi au devenit intolerabile; trebuie să lupți cu tot ce era inofensiv ieri. Nu te-ai prins în dinamica asta, ești retrograd, dar controlează-te mai bine, că s-ar putea să fii deja rasist sau fascist, Doamne ferește! Să revenim la Charlottesville.

Așadar, după dispute locale (căci au fost ONG-uri care s-au opus), cu o majoritate de 3 la 2 (Consiliul Local din Charlottesville are cinci membri, toți din partea Partidului Democrat), s-a votat demolarea statuii și, în unanimitate, schimbarea denumirii parcului. Au apărut proteste – nu toți locuitorii orașului au fost fericiți cu dărîmarea statuii. La proteste au apărut grupuri de indivizi din afara orașului care, într-un delir de o violență rară, au scandat lozinci rasiste și antisemite. Cauza statuii generalului Lee a devenit o cauză pentru neonaziști. Ba chiar unul dintre ei – un idiot cum rar mi-a fost dat să văd – se declară inspirat în ce face de Corneliu Zelea Codreanu. Un amestec haotic de însemne naziste și KKK, un marș nocturn cu torțe și strigăte brutale au umplut locul. Atenție: oamenii aveau autorizație de la Primărie să protesteze. Aceeași Primărie care a decis demolarea statuii. Libertatea de exprimare este sacră. Presa i-a numit imediat pe acești protestatari „suprematiști“, pentru că susțin, printre altele, supremația rasială a albilor și vor o Americă epurată rasial.

Imediat au apărut contramanifestanții. La început, oamenii din cele două grupuri au strigat unii la ceilalți. Apoi s-au încăierat. Poliția a fost depășită și s-a declarat stare de urgență, ceea ce înseamnă că toate manifestațiile sînt interzise și, pentru menținerea ordinii, autoritățile locale pot face apel la întăriri federale sau chiar militare.

Pînă la această decizie, oricum doar parțial respectată de cele două grupuri, au avut loc acte de violență inimaginabile. A avut loc un deșănțat spectacol al urii. Episodul cel mai tragic: un suprematist s a urcat în mașină și a intrat în plină viteză într-un grup de antisuprematiști. A murit un om. Au fost răniți alții. Autorul a fost arestat și, în fața judecătorului, nu a arătat nici un fel de regret. Procesul, desigur, va continua.

Nici antisuprematiștii nu sînt ușă de biserică. Și ei au venit la contramanifestație înarmați, gata de bătaie, puși pe harță, deciși să îi încingă pe suprematiști. Așa s-a aflat, de pildă, că există o mișcare zisă „AntiFa“, adică antifascistă, care are ca ocupație bătutul fasciștilor.Sigur, ideea pe care o induce toată lumea este că AntiFa, deși vinovați și ei de violențe, sînt mai puțin vinovați decît suprematiștii. Mai întîi, pentru că ei reacționează și nu inițiază. Ceea ce, totuși, e greu de stabilit pentru că e aproape imposibil să mai detectezi cine a dat primul pumn cînd două mulțimi furioase se înfruntă separate de un modest gărduleț nu mai înalt de un metru. Apoi, pentru că, totuși, „AntiFa“ n-au ucis pe nimeni, în vreme ce suprematiștii, din cîte se vede, au ucis.

În privința violențelor de la Charlottesville, Trump a călcat, iar, pe bec. Mai întîi, a preferat să tacă o zi, ca să afle exact ce se întîmplă la Charlottesville. L-au făcut praf pentru această tăcere. Apoi, cînd a vorbit public, a încercat să fie echilibrat. Mare greșeală! Acum, în America, nimeni nu mai ține cont de fapte și nimeni nu mai vrea să priceapă ce se întîmplă. Toți știu ce se întîmplă, ba chiar știu dinainte ce o să se întîmple. Nimeni n-are dubii. În enervarea lor, toți sînt fericiți: faptele confirmă riguros tot ceea ce are fiecare în cap. Pentru unii, vin fasciștii. Pentru alții, vin comuniștii. Pentru unii, evreii, negrii și corporațiile sufocă America. Pentru alții, naziștii incitați de Trump duc țara spre dictatură. Și faptele, bietele fapte, confirmă, cuminți, pe fiecare. În două declarații succesive, Trump a spus că trebuie condamnate violențele de ambele părți. Acest „de ambele părți“ a iritat ambele părți. Antisuprematiștii, care beneficiază de o cvasi-unanimă susținere mediatică, văd că Trump apără suprematiștii folosind ticăloasa echivalență morală. Suprematiștii, care își spun părerile pe Internet sau în intervuri luate de o presă ce le e ostilă, nu contenesc să-l înjure pe Trump pentru că nu le ține partea. Trump, spun ei, este vîndut evreilor, căci le-a dat în căsătorie o fiică. Da, acesta este nivelul mental al suprematiștilor. Ei nu sînt periculoși pentru că sînt proști, ci sînt periculoși pentru că, în prostia lor, nu au nici o problemă să ucidă.

Cît despre frumosul gest al lui Paul Goodloe MacIntire de acum un veac, morala ar putea fi asta: fii atent ce daruri faci azi, că s-ar putea să îi superi rău pe cei care nu s-au născut încă…

Incidente violente s-au înregistrat duminică la Berkeley, în California, între suporteri ai președintelui american, Donald Trump, și contramanifestanți, confruntări încheiate cu 14 arestări, potrivit poliției, relatează AFP.

O manifestație pașnică a început să degenereze în jurul orelor 12.00 (19.00 GMT), când violențele au izbucnit între cele două tabere în Luther King Jr Civic Center Park care a fost închis publicului.

Sute de militanți antifasciști îmbrăcați în negru au străpuns baricadele ridicate de poliție pentru a înfrunta micul număr de suporteri ai președintelui Trump veniți la fața locului în pofida interzicerii mitingului lor “Împotriva marxismului în America”.

Contramanifestanții i-au înconjurat pe suporterii pro-Trump strigând “Fără Trump, fără KKK, nu unei Americi fasciste” și “Nazis Go Home”. Mai mulți suporteri ai președintelui Trump, cu fața descoperită, au fost escortați în afara parcului de către polițiști, care au anunțat 14 rețineri, potrivit Agerpres.

Mari corporatii americane, precum JP Morgan sau Apple, sprijina financiar organizatii non-profit care militeaza impotriva discursului urii, dar care ajung la polul opus, ajungand sa compileze in mod netransparent “liste” cu diverse entitati pe care le considera extremiste, noteaza intr-un editorial Wall Street Journal.

Publicatia da exemplul ONG-ului Southern Poverty Law Center (SPLC), care, intre altele, a primit o donatie de 1 milion de dolari de la Apple, conform unui anunt facut de CEO-ul companiei, Tim Cook, dar si una de 500.000 din partea JP Morgan Chase. Scopul acestor donatii este sa sprijine organizatia in depistarea, expunerea si combaterea gruparilor ce apeleaza la discursul urii.

Dar, potrivit WSJ, SPLC este autoarea unei “harti a urii” care include 917 astfel de grupari. SPLC decide singura cine intra si cine nu pe aceasta harta, dar criteriile raman vagi.WSJ califica ONG-ul drept o “grupare de extreema stanga”, care, “daca nu ii plac punctele tale de vedere, te listeaza drept grupare a discursului urii”. Drept argument, sursa citata mentioneaza faptul ca organizatii care se opun casatoriei intre homosexuali sau diverse centre de cercetare conservatoare, care argumenteaza impotriva imigratiei sau sprijina masuri dure impotriva terorismului, au fost incluse pe “harta” SPLC.

WSJ da exemple de incidente in care diverse persoane sau institutii au fost atacate pentru faptul ca au fost incluse pe astfel de “liste” sau “harti”, aratand intre altele ca un sociolog calificat de SPLC drept “nationalist alb” a fost atacat in spatiu public, indiferent de faptul ca respectivul este casatorit cu o asiatica si are copii cu aceasta.

In opinia WSJ, astfel de donatii ale unor corporatii sunt “inspaimantatoare, deoarece legitimeaza un grup care exercita, deja, o influenta nepotrivita. Lista SPLC este citata in mod regulat de catre media si de catre democratii din Congres, indiferenti sau nepasatori in privinta falsurilor pe care le cuprinde. (…) Aceasta submineaza lupta impotriva adevaratelor grupuri ce promoveaza discursul urii. O comparatie intre avocatii pro-bono ai Aliantei pentru Apararea Libertatii si membrii mascati ai KKK face doar ca membrii Klanului sa para inofensivi. (…) Corporatiile au rolul lor in aplanarea diviziunilor ce se fac simtite astazi. Astfel de actiuni reprezinta opusul”.

Una din tezele progresistilor simpatici despre care am spus, ceva postari in spate, ca sunt simpatici, dar au probleme de vedere. Corporatiile, capitalismul veroce, alimenteaza extrema dreapta caci e convenabil politic. Iar extrema stanga, sau stanga aia ne-sistem ramane, saraca, vaduvita si maginalizata.

Da domle, da, de aia finanteaza corporatiile marsurile LGBT, de aia sunt in avangarda aplicarii politicilor transgdener, si de aia finanteaza purcoaie de bani unor inepti care fac liste negre cu fix cine vor ei pe motiv de “discurs al urii”. Esti pentru casatorie clasica? Esti pe lista. Ai pareri diferite de noi, pe whatever ce subiect? Esti pe lista.

Asta nu e corectitudine politica. Este hingherism cultural, vanatoare de oameni, jocurile foamei.

Ah, si, in cazul in care nu stiati, Wall Street a finantat revolutionari bolsevici.

Nu stiu ce vor oligarhii astia financiari. Dar stiu ca tezele stangistilor sunt schioape si chioare.


Categorii

America, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “RAZBOIUL STATUILOR din AMERICA sau noul razboi de secesiune. “SALUBRIZAREA ISTORIEI” prin rescrierea ei dupa canoanele demente ale “corectitudinii politice” si isterizarea opiniei publice/ CORPORATIILE FINANTEAZA GRUPARI SPECIALIZATE IN “LISTE NEGRE” PE MOTIV DE “DISCURS AL URII”/ “Charlottesville poate avea semnificatia unui nou 11 Septembrie 2001…”

 1. Se trece de la vânătoarea de teroriști la cea de fasciști, mai la firul ierbii, mai în intimitatea dușmanilor de clasă. E un fel de totalitarism/fascism mascat vs. totalitarism/fascism inventat și util.

 2. America se va distruge prin ea insasi,nu e nevoie de rusi sau nord coreeni.Poti sa spui ca cei care au inventat democratia moderna , pier prin ea.

 3. @Gheorghe:
  Democrația este singurul mod în care poate exista o societate a oamenilor liberi. Ce vedem acum înseamnă că oamenii nu mai sunt liberi. De ce au ajuns sclavi, asta e o altă discuție. Surpriza este că noi am învățat că sclavia e ceva rău și toți oamenii luptă instinctiv împotriva ei. Ei, bine, uite că nu-i așa… unii oameni luptă instinctiv pentru ea.

 4. Astept mai debraba ziua cand se va darama statuia lui Satan din Detroit. Insa vad ca aceasta statuie nu deranjeaza pe nimeni ( nici pe cei de dreapta nici pe cei de stanga, extrema sau nu….

 5. @Madalina Busuioc

  Coreeect!!

 6. @ Madalina

  Sau statuia lui Atlas din New York ? Sau toate monumentele masonice din Merica ?

  https://vigilantcitizen.com/sinistersites/sinister-sites-rockefeller-center/

 7. Pingback: ”EPIDEMIE” DE CONTURI BLOCATE PE FACEBOOK-ul ROMÂNESC. Control social prin cenzura privatizata si raportare selectiva. Utilizatorii suspendati sunt cunoscuti pentru opiniile incorecte politic sau contrare propagandei ”tefeliste”
 8. Pingback: INTERZICETI TOTUL!/ Tavalugul corectitudinii politice se transforma pe zi ce trece intr-o pura si dura TIRANIE STALINISTA/ TURBAREA NEOBOLSEVICA A DEMOLARII CRUCILOR
 9. Pingback: Un critic al MARXISMULUI deghizat in CORECTITUDINE POLITICA. Jordan Peterson, profesor la Universitatea din Toronto, despre psihologia RANCHIUNII la activistii progresisti si LEGILE PERICULOASE care obliga la folosirea pronumelor TRANSGENDER
 10. “Companiile petroliere, producatorii de alimente, marile banci, producatorii de armament conduc Statele Unite. Pot sa spun ca este mai rau decat in China, unde statul a ramas puternic, dar aici, in America, aceste corporatii mari au devenit insasi statul. Lacomia a scapat de sub orice control, totul este consumerism. America a devenit disfunctionala.”
  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22331510-jeffrey-sachs-economistul-care-care-consiliat-gorbaciov-bucuresti-sua-suntem-situatia-avea-crestere-economica-dar-nu-crestere-bunastare-populatiei.htm

 11. Pingback: INSURGENTE CIVILE in SUA, dupa ce un afro-american a fost ucis de un politist. Se cauta incitarea unui RAZBOI RASIAL in contextul alegerilor prezidentiale?/ TUCKER CARLSON: MASSMEDIA SUFLA IN JARUL RASIAL (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare