RECENSAMANT cu informatii de la VECINI, PREOT (!) sau PRIMARIE: “Pentru ca fiecare conteaza“… in registrele lui Big Brother. AMENZI URIASE PENTRU REFUZ

22-09-2011 1 minut Sublinieri

recensamantul populatiei 2011

Persoanele absente temporar de la domiciliu la momentul efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor vor fi înregistrate de către recenzori pe baza informaţiilor primite inclusiv de la vecini şi preot, conform unei hotărâri de guvern care reglementează modul de organizare a recensământului.

Astfel, recenzorii vor putea folosi şi surse indirecte de colectare a datelor, persoanele absente temporar de la domiciliu urmând să fie înregistrate pe baza informaţiilor de la celelalte persoane din locuinţă, de la vecini, preot sau primărie, conform actului normativ. Recensământul populaţiei şi locuinţelor, programat pentru 20-31 octombrie 2011, va costa 193 milioane lei, iar datele finale vor fi prezentate în 2014, cetăţenii care refuză să răspundă putând fi amendaţi cu până la 5.000 lei.

Peste 120.000 persoane vor participa la colectarea datelor, primele rezultate ale recensământului urmând să fie prezentate public în trimestrul I al anului 2012.

Pe langa faptul ca recensamantul va pune la dispozitie Molohului Malthusian o serie de informatii care, cel mai probabil, vor servi exercitarii unei monitorizari mai eficiente din cauza guvernarii electronice, aria de culegere a informatiilor s-a extins la unele elemente personale neobisnuite: culegerea CNP-ului de la respondent, alaturi de nume, prenume, domiciliu, dar si o serie de caracteristici care nu mai tin doar de religie/statut civil/gen, ci de un profil deja bio-social. De pilda, o intrebare este:

PERSOANA FOLOSEŞTE INTERNETUL?

O alta este:

PERSOANA ARE VREO DIFICULTATE ÎN DESFĂŞURAREA ZILNICĂ A ACTIVITĂŢII SALE CURENTE (la şcoală, la lucru, acasă etc.)?

Modelul de chestionar ce va fi folosit, de unde am luat cei doi itemi de mai sus, este aici:  http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2011/06/P.pdf

Iata, asadar, cat de important este pentru conducatori sa stie starea de “alfabetizare a populatiei” intru internet (deci nu gradul de cunoastere a calculatorului, ci de folosire a internetului!), astfel incat au integrat in recensamant, operatie rara, costisitoare si de maxima importanta pentru fundamentarea politicilor social-economice ale unui stat!

Asadar, seria de date personale culese prin recensamantul de la 2011 va oferi, ca noutate fata de precedentele recensaminte, si un profil bio-socio-cultural personal al fiecaruia dintre noi, profil ce va putea fi, cel mai probabil, si accesibil electronic, cel putin anumitor institutii.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Opinii, analize, Recensamant 2011

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “RECENSAMANT cu informatii de la VECINI, PREOT (!) sau PRIMARIE: “Pentru ca fiecare conteaza“… in registrele lui Big Brother. AMENZI URIASE PENTRU REFUZ

 1. Am vazut si eu intrebarile atit de neobisnuite si de amanuntite apropo de starea de sanatatea legate de capacitatea de autonomie. Probabil se vrea sa se tina evidenta celor care datorita lipsei de ajutoare sociale/medicale vor avea sanse mari sa “dispara” mai repede?

  Ceea ce mi se pare la fel de nelalocul ei este problema celor care lipsesc si culegerea de informatii despre ei de la vecini(?!) sau preot. Pai cine poate sa controleze acuratetea informatiilor date de vecini? E mai mult decit ciudat.

 2. Ce porcarie… mi se pare nepotrivita si intrebarea referitoare la numarul de ore petrecut la lucru. Nu inteleg, la ce le trebuie aceasta (daca ai mai mult timp la dispozitie, ce se intampla, devii periculos pt societate? Ma mir ca nu intreaba si care sunt ocupatiile in timpul liber). Ma mir si ca nu intreaba despre contul din banca, statul economic (data trecuta te intrebau daca ai termopan si aer conditionat). 🙄
  Statul vrea sa stie cat mai multe despre noi. Daca mai punem la socoteala si pastrarea datelor din convorbirile telefonice si din mail-uri, ajungem deja la societatea lui Orwell. A cunoaste informatii despre cineva, inseamna a-l putea controla. Acest tip de recensamant, asa cum este conceput, este o intruziune in viata privata, chiar o incalcare a dreptului la libertate, intrucat esti fortat, obligat prin lege sa dezvalui informatii despre tine. Pare tot o forma de dictatura. Mai politicoasa.

  Eu nici nu ma grabesc sa le furnizez toate datele exacte.

 3. si in Italia se face recensamint dar nu esti obligat sa respunzi la intreberi care ating ceracter personal intim, de genul:probleme de natura motorie ect. Raspunsuriile sint facultative.inregistrarea datelorse face in format electronic

 4. Pingback: RECENSAMANT 2011: primul recensamant ”euro”. SUNTEM NUMARATI PENTRU UNIUNEA EUROPEANA!
 5. Pingback: De la SUPRAVEGHERE la PREDICTIE si MANIPULARE. De ce suntem MONITORIZATI SI RECENZATI in detaliu?
 6. Pingback: RECENSAMANTUL INCEPE JOI. Patriarhia ne cheama sa participam, dar nu are nimic de spus cu privire la solicitarea CNP-ului si a unor date personale
 7. Pingback: INFORMAŢI-VĂ DESPRE RECENSĂMÂNTUL DIN 2011! DATELE PERSONALE OBŢINUTE VOR AJUNGE ÎN ISRAEL! « Blogul lui Marian Bătăiosu, liderul Partidului Naţional Creştin
 8. Pingback: RECENSAMANT 2011: CUM AM FOST MINTITI DESPRE AMENZI SI OBLIGATIVITATEA CNP-ULUI! Si alte perdele de fum.... AVEM DREPTUL SA REFUZAM SA RASPUNDEM LA INTREBARILE ABUZIVE DIN CHESTIONARE!
 9. Pingback: 10 MINCIUNI DESPRE CNP
 10. Pingback: DECLARAREA CNP-ULUI A REDEVENIT OBLIGATORIE? Incredibilele suceli ale INS!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare