RECENSAMANTUL INCEPE JOI. Patriarhia ne cheama sa participam, dar nu are nimic de spus cu privire la solicitarea CNP-ului si a unor date personale

19-10-2011 10 minute Sublinieri

Propaganda antologica pentru recensamant a Pro TV:

“Daca vrei sa contezi in societate, sa te asiguri ca esti numarat”!

Recensamantul populatiei si al locuintelor, care se va desfasura in perioada 20-31 octombrie, este cel mai complex realizat dupa 1989 in Romania si primul dupa intrarea in Uniunea Europeana, cu un buget de peste 45 de milioane de euro pentru perioada 2011 – 2014, a declarat marti presedintele Institutului National de Statistica. Posibilitatea persoanelor de a-si declara dubla cetatenie, apartenenta la o anumita etnie sau cult religios, dar si intrebarile pentru persoanele cu dizabilitati se numara printre noutatile introduse in Recensamantul populatiei si al locuintelor, potrivit presedintelui INS, Vergil Voineagu, citat de Mediafax.

Presedintele INS a declarat, marti, intr-o conferinta de presa la care a participat si ministrul de interne Traian Igas, ca Recensamantul populatiei si al locuintelor se va desfasura in perioada 20 – 31 octombrie, iar primele date vor fi facute publice cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie 2012.

“Date preliminare privind populatia stabila a Romaniei, numarul cladirilor, locuintelor si gospodariilor vor fi facute publice printr-un comunicat in ianuarie 2012. Datele preliminare ale recensamantului, cum ar fi numarul de persoane recenzate, numarul de persoane plecate din tara, structura populatiei pe sexe sau numarul de cetateni straini, vor fi prezentate in luna aprilie 2013, urmand ca datele finale sa fie date publicitatii in trimestrul IV al anului 2013″, a declarat presedintele INS Vergil Voineagu.

“Daca ar fi sa emitem o ipoteza legata de acest recensamant aceasta ar fi reducerea populatiei. In mod constant, din 1990 incoace sporul populatiei Romaniei este unul negativ. De asemenea, cei plecati din tara pentru o perioada mai mare de 12 luni nu mai sunt socotiti ca facand parte din populatia tarii. In urma recensamantului vom afla cate persoane sunt apte de munca, cati someri exista, cati pensionari, care este nivelul de pregatire al poulatiei”, a declarat presedintele INS Vergil Voineagu.

Presedintele INS a mai spus ca exista posibilitatea ca persoanele care lipsesc din tara in perioada 20 – 31 octombrie sa ridice formularele de la consiliile locale, organizate la nivelul fiecarei localitati si al fiecarui sector.

“Romania se alatura astfel tarilor care realizeaza recensamantul national. Este un recensamant unic in Romania, primul care se desfasoara dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. In urma recensamantului vom afla nu numai cati romani exista, recensamantul va informa asupra dinamicii populatiei si a viitorului. Elaborarea de strategii sau bugete nu pot fi facute fara datele unui recensamant”, a spus, la randul sau, responsabilul pe probleme de securitate ONU in Romania, Francois Farah, prezent si el la conferinta de marti.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează

În perioada 20 – 31 octombrie, 2011, în România se va desfăşura primul Recensământ al Populaţiei şi al Locuinţelor după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană. Comisia şi Parlamentul European au hotărât ca recensământul populaţiei să se efectueze în anul 2011 în toate ţările membre ale Uniunii Europene cu scopul realizării unei analize statistice comparative.

Patriarhia Română îndeamnă clerul şi credincioşii ortodocşi să participe cu responsabilitate la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 şi să-şi declare identitatea creştin-ortodoxă.

Datele statistice obţinute în urma Recensământului din anul 2011 vor fi de folos eparhiilor Patriarhiei Romane din ţară şi străinătate pentru pregătirea şi dezvoltarea programelor pastoral – misionare, social – filantropice şi cultural – educaţionale în funcţie de realitatea demografică şi problemele specifice fiecărei comunităţi de credincioşi.

Ca atare, participarea la Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 reprezintă o îndatorire civică şi creştinească, având în vedere faptul că rezultatele acestuia trebuie folosite în mod corect şi conform cu realitatea.

Patru din totalul de aproximativ 100 de întrebări la care cetăţenii români vor trebui să răspundă în cadrul recensământului din 20 octombrie pot fi refuzate, fără niciun fel de penalizare din partea autorităţilor. Acestea fac parte din secţiunea dedicată “caracteristicilor etno-culturale“, cu referire la etnia, limba maternă şi religia persoanei, cât şi date despre eventualele dizabilităţi pe care persoana intervievată le poate avea.

Întrebările sunt însoţite de atenţionarea “fiecare persoană este liberă să-şi exprime propria opţiune, fără niciun fel de constrângere”, şi sunt formulate astfel:

Cărei etnii consideră persoana că îi aparţine?

Care este limba maternă a persoanei?

Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?

“Principalul motiv pentru care întrebările ce fac referire la etnia, limba maternă, religia şi posibilele dizabilităţi ale persoanei sunt neimpuse se datorează practicilor europene din domeniu”, declară pentru gândul Vladimir Alexandrescu, şeful biroului de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

El spune că Uniunea Europeană nu impune asumarea etniei, însă “există recomandări venite din această direcţie, ce subliniază necesitatea unei statistici actuale despre etnia persoanelor, mai ales în contextul în care una dintre ele – cea rromă -, a intrat în atenţia multor ţări din Europa”. Întrebat cum vor fi încurajaţi cetăţenii rromi să îşi declare adevărata etnie, Vladimir Alexandrescu spune că se bazeză pe “puterea de convingere a recenzorilor”. Avem recenzori, cât şi observatori de etnie rromă, aleşi pentru zone în care ponderea acestei populaţii este mai mare, şi care sperăm că vor avea o contribuţie concretă în convingerea lor în a-şi declara propria etnie”, a precizat acesta.

Limba maternă a fost şi ea trecută în categoria întrebărilor la care se poate refuza un răspuns, deoarece nu există o legătură intrinsecă între limba maternă şi locul de origine al persoanei, afirmă Alexandrescu. Potrivit şefului de presă al INS, datele culese de pe teren vor intra într-un sistem de prelucrare informatizat şi vor fi prelucrate anonim pentru efectuarea statisticilor. Totuşi, Codul Numeric Personal (CNP), principalul element care poate stabili identitatea unei persoane, este solicitat în interiorul chestionarului. Vrem să estimăm realist numărul de CNP-uri active în interiorul Ministerului Administraţiei şi Internelor, în momentul de faţă numărul lor fiind mai mare decât numărul de persoane”, a precizat Vladimir Alexandrescu.

Potrivt oficialilor INS, actualul recensământ ar putea certifica reducerea demografică a ţării, cât şi “migraţia temporară actuală a românilor plecaţi la muncă în străinătate”. “Pentru prima oară vom încerca să realizăm şi o hartă exactă a ponderilor etniilor din ţara noastră”, declară Vladimir Alexandrescu.

Recensământul din 2011 este primul organizat după aderarea României la Uniunea Europeană şi se desfăşura în perioada 20 – 31 octombrie. (Antonio Glodeanu)

Cum arata Chestionarul pentru persoane la Recensamant 2011

Avem posibilitatea sa folosim si surse indirecte, adica de la celelalte persoane care au ramas in familie acasa, de la vecini, de la primar, de la secretarul primariei, de la preot, pentru ca ne intereseaza sa vedem cati suntem si, la un moment dat, legat de migratie, si pe unde suntem. Pentru ca o sa va mai dau o informatie, pentru ca ne ajuta foarte mult: daca corelam cu alti indicatori obtinem posibilitatea de a fundamenta o serie de politici economice, sociale, de invatamant, sanatate s.a.m.d.”, a precizat Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica (INS). El a mai declarat ca acest recensamant se va axa pe inregistrarea cetatenilor romani cu domiciliul in tara indiferent daca se afla in tara sau sunt plecati in strainatate.  De asemenea, vor fi inregistrati cetatenii straini sau fara cetatenie care au domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii straini aflati pe teritoriul tarii indiferent de cat timp sau din ce motive au venit (refugiati, solicitanti de azil, de cetatenie romana, straini sositi pentru afaceri sau in interes personal).

Cum arata Chestionarul pentru locuinte/apartamente la Recensamant 2011

Cum arata Chestionarul pentru case/gospodarii la Recensamant 2011

Din ce este făcută casa în care locuiţi, cât de des vă trimit bani rudele din străinătate, aveţi WC-ul în curte sau în casă? Sunt doar câteva din întrebările la care veţi trebui să răspundeţi în cadrul recensământului persoanelor care începe pe 20 octombrie şi se termină pe 31 octombrie.  În cazul în care nu veţi fi de găsit, riscaţi o amendă de 5.000 de lei, iar informaţiile legate de dumneavoastră vor fi colectate oricum de la vecini sau preotul local.

Formularul “Persoane” va fi completat nu doar cu numele, dar şi cu codul numeric personal al cetăţeanului, chiar dacă informaţiile furnizate sunt confidenţiale. Pe lângă starea civilă legală, cetăţenii vor fi întrebaţi şi care este starea civilă “de fapt”, adică dacă trăiesc într-o uniune consensuală. Persoanele sub 15 ani nu vor fi trecute ca făcând parte dintr-o uniune consensuală, chiar dacă ele vor declara asta.

În cazul în care faceţi parte dintr-o uniune consensuală, trebuie să menţionaţi şi anul în care aceasta a început. Cetăţenii vor mai fi întrebaţi dacă au locuit în altă ţară, care este motivul pentru care au făcut asta şi ce reşedinţe a mai avut în trecut. O altă întrebare esteCărei etnii consideră persoana că îi aparţine. De asemenea, cetăţenii trebuie să spună şi cărei religii aparţin. Opţiunea “nu aparţin niciunei religii” nu este trecută în formular, însă persoana recenzată poate declara că este de religie ateu. O altă întrebare este dacă persoana foloseşte internetul. Un alt capitol se referă la “dificultăţile pe care persoana le are în activităţile zilnice“. Dificultăţile trecute în formular sunt cele de vedere (trebuie declarate chiar dacă ele sunt corectate prin ochelari sau lentile de contact), de auz (chiar dacă sunt corectate printr-un aparat), de comunicare sau de îngrijire proprie (dacă persoana se poate îmbrăca sau spăla singură). În cazul în care aceste dificultăţi există, trebuie menţionată şi cauza. Cei care au rude plecate în străinătate trebuie să răspundă în locul lor, furnizând numele, codul numeric personal, dacă sunt sau nu angajaţi în ţara de reşedinţă şi dacă trimit bani în ţară şi cu ce frecvenţă.

Volumul de inregistrare al recensamantului este apreciat la 21,5 milioane de persoane, cinci milioane de cladiri in care se afla locuinte, 8,2 milioane de locuinte si 7,5 milioane de gospodarii ale populatiei.
Presedintele INS a afirmat ca informatiile rezultate in urma recensamantului vor fi utilizate in directii precum situatia demografica, forta de munca disponibila la nivel national, somajul, informatii privind conditiile de locuit, nivelul de dezvoltare locala si regionala, migratia.

Persoanele aflate pe teritoriul Romaniei si care nu au fost recenzate vor avea obligatia sa se prezinte la comisia de recensamant din localitate in care se afla temporar pana la 31 octombrie 2011. Presedintele INS a precizat ca datele sunt inregistrate pe libera declaratie si sunt confidentiale. Recenzorii vor avea o legitimatie si o geanta speciala, nu vor solicita niciun fel de document cetatenilor recenzati.

  • Antirecensamant2011:

Demontarea minciunilor care sunt în favoarea Recensământului 2011

Sunt câteva idei care se repetă mereu în rândul celor care susţin acest recensământ.
Vom demonta pe rând aceste idei ca să nu mai fie puse în discuţie pe viitor.

Minciuna 1: Recensământul e ceva normal şi nu trebuie să ne sperie.
Tocmai că acest recensământ nu este unul normal prin natura întrebărilor prea intime. Recensământul are scopul de a afla dinamica populaţiei şi nu aspecte legate de viaţa privată a individului.
Trebuie spus că acum, faţă de trecut, statul deţine forme informatice (hardware şi software) superioare de gestionare a informaţiei. Pe scurt, statul vrea să îşi creeze propriul Facebook cu toată populaţia României. Cel puţin pe Facebook spui ce vrei tu despre tine, la recensământ spui ce vrea să afle statul. Informaţii smulse sub ameninţarea amenzii.

Minciuna 2: Confidenţialitatea este calitatea de bază a Recensământului 2011.
NU EXISTĂ CONFIDENŢIALITATE!
Dacă ar exista, atunci de ce statul nu oferă un contract de confidenţialitate? Pentru că nu poate. Statul va trimite datele obţinute la Eurostat iar acolo, la datele dvs., vor avea acces puteri straine şi companii straine.
Englezii au făcut mare scandal pe tema asta. Nemţii au dat statul în judecată.

Minciuna 3: Statul va vrea binele si pentru asta are nevoie de datele dvs.
Statul nu se prea omoară cu datele obţinute din recensământ ca să aplice politici sociale. Există declaraţiile unor oficiali ai statului român că politicile sociale nu sunt aplicate după datele din recensământ, ci după alte criterii politice.
În urma obţinerii unor date, de obicei statul vine cu noi taxe şi impozite. Când au văzut că românii îşi aduceau maşini de afară, au pus taxa de primă înmatriculare, deşi nu le pasă de mediu (Roşia Montana şi jaful din pădurile României).  Această taxă este ilegală. Dar pentru binele dvs. ce nu face statul.

Minciuna 4: Statul cheltuie bani şi e păcat de ei să nu participăm la recensământ.
La recomandarea puterilor străine statul a cheltuit bani şi pentru vaccinuri. Vaccinurile nocive care au lăsat copii paralizaţi. Deşi sunt foarte multe cazuri la noi în ţară, nu apare nimic la ştiri. Copii paralizaţi, manipularea Tecuceanu şi nu în ultimul rând, cazul Finlanda. Un caz de răsunet mondial în care finlandezii au spus că vaccinul pentru gripa porcină este nociv.
La noi nicio vorbă. Presa este interesată de vulgar şi din când în când prezintă că statul ne vrea binele şi să răspundem la toate întrebările recensământului lor. Altfel amendă! (…)

Nu suntem singurii care boicotăm Recensământul 2011

Acest recensământ este primul la nivel european. Adică în acest an a avut loc în mai multe state UE iar întrebările au fost aceleaşi. Acum ne-a venit nouă rândul. Mai multe informaţii găsiţi aici:
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/primul-recensamant-euro-240050.html

Însă acest recensământ nu a fost bine primit nici de ceilalţi europeni. Deci nu suntem singurii care nu vedem cu ochi buni acest recensământ.
Nemţii au boicotat şi au atacat în instanţă acest recensământ:
http://www.simoncolumbus.com/2010/06/26/german-activists-fight-planned-census-in-court/
În Marea Britanie la fel:
http://www.guardian.co.uk/uk/2011/feb/19/census-boycott-lockheed-martin
http://www.parker-joseph.com/pjcjournal/2011/02/21/census-2011-the-day-you-become-state-property/
https://p10.secure.hostingprod.com/@spyblog.org.uk/ssl/spyblog/2011/01/15/census-2011-press-release-on-lockheed-martin—ons-still-pretending-that-they-wi.html

(…)

NOTA NOASTRA:

Patriarhia Romana nu are nicio problema cu recensamantul DIFERIT pe care autoritatile il implementeaza incepand de joi. Unicitatea acestui recensamant provine din faptul ca se cere CNP-ul si din date care tin de viata personala, inclusiv cea intima, dupa cum am aratat aici.

Aflam cu surprindere ca datele socio-demografice de baza, cum ar fi etnia, limba si religia, NU MAI SUNT OBLIGATORII. Asadar, e obligatoriu sa se stie bolile si defectele noastre fizice, ce bani primim din strainatate si de la cine, sau daca folosim internetul – iar acestea corelate cu CNP-ul fiecaruia –, dar nu e obligatoriu sa se stie cu certitudine cati ortodocsi, de pilda, sunt in tara…

De aceea, Patriarhia Romana se cuvenea sa critice de doua ori acest recensamant: o data pentru ca incalca dreptul la intimitate si a doua oara pentru ca nu e obligatorie declinarea identitatii religioase.

De fapt, asa se si explica comunicatul Patriarhiei, care cheama la mobilizare… tovaraseasca pentru a raspunde la recensamant. Motivul e mai degraba pragmatic – daca ortodocsii ies mai putini la numaratoare decat a fost cazul pana acum, atunci sa vezi campanii in presa despre cum se duc banii de la buget, in mod nejustificat, la BOR, in conditiile in care trendul social ar arata, vezi Doamne, o descrestere a ortodocsilor!

Lucrul a fost facut limpede, de altminteri, chiar de ASUR, care a declansat chiar o campanie in acest sens:

În perioada 22 – 31 octombrie echipele de recenzori vor strânge date despre toţi locuitorii României. Informaţiile obţinute în urma acestui proces vor sta la baza fundamentării politicilor guvernamentale din următorii ani; în particular, alocarea fondurilor bugetare pentru o gamă largă de programe depinde de structura populaţiei, aşa cum va rezulta în urma recensământului.

Printre întrebările cu privire la caracteristicile etno-culturale, pe care le vor pune recenzorii, se numără şi una legată de religie: „Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?” Este vorba de întrebarea 25 din secţiunea „Persoane” a formularului de recensământ.

Rezultatele oferite de ultimele două recensăminte (1992 şi 2002) în privinţa structurii religioase a populaţiei oferă o imagine puternic distorsionată a realităţii. În ambele cazuri, cifrele oficiale diferă marcant de toate celelalte sondaje efectuate în ultimii 20 de ani de reputate instituţii de cercetare a opiniei publice. De exemplu, ţinând cont de datele European Values Survey (1999) şi World Values Survey (2005), procentul real al celor care se declară atei este de minimum 6-7% din populaţie, de 60-70 de ori mai mult decât rezultă din recensământul efectuat în 2002 (0.1% din populaţie).

Motivele sunt multiple şi ţin, în special, de factori culturali. Pe de o parte, este larg întâlnită ideea că dacă ai fost botezat automat aparţii de acea religie; pe de alta, afirmaţiile de tipul „poporul român s-a născut ortodox”, repetate insistent în anumite cercuri, pot induce o autocenzură în ceea ce priveşte asumarea identităţii religioase reale.

Recensământul oferă datele oficiale privind structura demografică a populaţiei. O pondere artificial mărită a credincioşilor afectează corectitudinea politicilor sociale; de exemplu BOR insistă pe alocarea subvenţiilor bugetare pentru culte proporţional cu numărul oficial al aderenţilor fiecăruia.

Chiar dacă la recensământul din acest an formularea întrebării despre religie a suferit îmbunătăţiri faţă de 2002 prin eliminarea singularizării religiei creştin-ortodoxă, a întreba „Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?” afirmă, din start, ideea că o persoană trebuie să aibă o religie. Transmiterea unei astfel de sugestii, atât către populaţie cât şi către echipele de recenzori, poate să ducă la distorsionarea semnificativă a rezultatelor.

În acest context, Asociaţia Secular-Umanistă din România solicită Guvernului României şi Institutului Naţional de Statistică:

  1. garanţii convingătoare în privinţa asigurării corectitudinii şi transparenţei proceselor de recenzare şi de prelucrare ulterioară a datelor
  2. modificarea întrebării 25 din secţiunea „Persoane” a formularului de recensământ din „Cărei religii consideră persoana că îi aparţine?” în „În prezent persoana aparţine sau nu unei religii?”, urmată de detalierea religiei pentru cei care răspund „Da”.

Dacă şi recensământul din acest an va creea aceeaşi imagine distorsionată ca şi cel din 2002, consecinţele se vor extinde mulţi ani în viitor, iar privilegierea grupărilor religioase va continua să crească. (…)

Exista asadar un interes cert ca numarul de ortodocsi inregistrat sa fie neaparat mai mic decat cel inregistrat pana acum – mai mic in sens proportional si, in acest context, sigur ca e binevenit sa ne marturisim identitatea ortodoxa. Dar… chiar si asta are un pret mare.

In ceeea ce priveste recensamantul in sine, este de-a dreptul “profetic” titlul dat de Pro TV: “Daca vrei sa contezi in societate, sa te asiguri ca esti numarat”.

Pe langa acest aspect abuziv, recensamantul fiind, practic, aplicat aproape ca un santaj asupra populatiei, este condamnabila si incurajarea delatiunii despre propriile rude: caci turnatorie ordinara este sa dai informatii ca vecin sau ruda despre persoana care lipseste de la domiciliu.

Un alt aspect tine de marota pe care o tot reiau oficialii si la care s-a referit si Patriarhia: datele culese ar servi, chipurile, la fundamentarea politicilor publice. De parca politicile publice au fost, vreodata, fundamentate pe nevoile reale ale societatii si nu pe criteriile mafiot-politice sau, in cel mai bun caz, ideologice, adica oarbe la realitatea de pe teren.

In cazul acestui recensamant, se pune intrebarea ce politici publice pot sa fundamenteze datele despre sanatatea, studiile si preocuparile noastre? Ce politici publice pot fundamenta datele despre romanii plecati in Europa sau anii de relatie “consensuala”? Mai ales ca traim in vremea in care ni se repeta obsedant ca “trebuie sa traim din ce producem“, deci, practic, aria de investitii in chestiuni sociale este si va fi drastic redusa. Traim in vremuri in care agenda globala care se aplica este, vadit, una de sorginte malthusiana, asadar, cum anume si la ce vor fi folosite, pana la urma, datele despre… vulnerabilitatile populatiei de catre Comisia Europeana si poate ca, si de alte structuri?

Reamintim ceea ce scriam AICI:

(…) Instaurarea la nivel “national” a unor regimuri autoritare, cvasi-dictatoriale, care sa aplice politicile dure anti-sociale, malthusiene, indreptate violent impotriva populatiei, prin invocarea principiului necesitatii restrangerii serviciilor statale sub pretextul respectarii deficitelor bugetare fixate de CE. Este scenariul prezentat in articolul de mai jos, scris de un adept cinic al solutiilor (sangeroase) de mana forte.

Prin dictaturi malthusiene intelegem dictaturi care guverneaza pe baza unei ideologii inspirate de economistul englez al sec. XIX, Thomas Malthus, conform careia resursele planetei fiind mici si in continua scadere, un numar mare al populatiei ar constitui un grav pericol global, asadar sunt necesare politici de “descrestere” a populatiei.

Teoria sa este cunoscută sub numele de malthusianism; ca o consecinţă a acestei relaţii dintre populaţie şi starea economică, Malthus considera că sărăcia, bolile, epidemiile şi războaiele sunt factori pozitivi pentru omenire, dat fiind că asigură echilibrul între numărul populaţiei şi cantitatea mijloacelor de subzistenţă.

Mai putini oameni, mai putine cheltuieli, deficite bugetare mai mici etc. Noul totalitarism care se profileaza vrea sa aiba populatie mica si reeducata.

Nu este foarte clar in acest moment cum anume, in mod precis, ar putea surveni aceasta posibilitate – in Grecia poate din cauza tulburarilor stradale, in Spania la fel, la noi poate sub pretextul unui blocaj institutional sau politic. Aceste lucruri (modalitatile concrete care vor fi alese pentru fiecare “tinta” in parte) sunt greu de anticipat cu exactitate, dar ceea ce conteaza este ca se pune in discutie eventualitatea instaurarii unor regimuri dictatoriale care, practic, sa impuna cu forta politica europeana.


Categorii

Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Recensamant 2011, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “RECENSAMANTUL INCEPE JOI. Patriarhia ne cheama sa participam, dar nu are nimic de spus cu privire la solicitarea CNP-ului si a unor date personale

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. o rusine extrema… iar cei care nu mai suntem in tara, nu mai suntem romani, insa ni se cere sa fim “sinceri” si sa precizam “clar” cat de des trimitem bani in tara…. iar patriarhia tace ca de fel…de aia vizita la Munchen si Bruxeles…si alte intalniri la nivel inalt….

  2. Acum cativa ani radeam citind Formularul pentru loteria vizelor in Oltenia. Acum citind din intrebarile pentru recensamant am impresia ca nu suntem chiar foarte departe de astfel de intrebari, dar nu mai rad. Pai la ce politica ar interesa statul daca cetateanul are WC in curte sau nu? Sa fie oare gradul de civilizatie al tarii dedus din aceasta intrebare? Sa se cunoasca cati sunt rustici si cati nu? Sa se stie oare daca apa intrata in uz casnic se duce pe anumite conducte sau nu? Sau este doar o intrebare “grijulie” strecurata printre altele cheie?

  3. @ beatrice

    In articol se spune:”De asemenea, cei plecati din tara pentru o perioada mai mare de 12 luni nu mai sunt socotiti ca facand parte din populatia tarii”. Dar acest lucru nu cred ca inseamna, ca cei plecati nu mai sunt considerati romani, ci doar faptul ca nu fac parte din populatia tarii, ci din cea care a emigrat.

  4. Sunt de acord cu cei care consideră că acest recensământ invadează în mod brutal spaţiul nostru privat, şi că datele obţinute în urma lui vor fi folosite în fel şi chip în defavoarea omului obişnuit.

    Pe de altă parte aşi vrea să fac următarele consideraţii:

    – fiecare persoană este trecută în evidenţa Poliţiei române cu CNP-ul corespunzător, astfel existând de mult timp o bază naţională a acestor date. Ce informaţii suplimentare s-ar obţine despre cineva care este deja înregistrat cu CNP-ul lui de ani de zile?
    – pe de altă parte marea majoritate a românilor au medici de familie, care cunosc starea lor de sănătate, şi prin implementarea cardului de sănătate, toate aceste informaţii vor fi de asemenea accesibile. Aşadar vor să afle acelaşi lucru pe care deja îl ştiu şi în mod direct de la fiecare în parte?
    – în ceea ce priveşte starea civilă a românilor va ieşi în sfârşit adevărul la iveală în toată urâciunea lui, şi anume faptul că foarte mulţi români – vom vedea şi câţi – trăiesc în „consensualitate”, termenul convenabil pentru concubinaj. Ar fi interesant de făcut un studiu despre acest fenomen, şi cauzele apariţiei şi răspândirii lui masive. S-ar putea să avem nişte surprize.
    – în cea ce priveşte religia, chiar dacă nu este obligatoriu să răspunzi la această întrebare, rezultatul va reflecta foarte fidel cât de ortodox este de fapt în realitate poporul român, foarte mulţi dintre noi fiind botezaţi dar ne mergând în viaţa lor la biserică. Dacă s-ar declara ortodocşi şi ar fi aşa doar cu numele, ne-am simţi mai liniştiţi că adevărul este reflectat de sondaj.
    – iar în cea ce priveşte românii plecaţi în străinătate situaţia este atât de complicată, încât nici un recensământ, oricât i-ar îndemna pe români la delaţiune nu ar aduce nici o clarificare în această problemă. Din ţară au plecat foarte mulţi români, valuri-valuri. Eu cred că ar putea fi în număr egal cu actuala populaţie a ţării. Un dezastru! Mulţi nu s-au mai întors şi şi-au creeat acolo familii rupând-o cu realitatea românească, a doua generaţie ne mai având cum să se simtă întru-totul români pentru că trăiesc în realităţi cu totul diferite, chiar paralele, iar alţii au plecat pe perioade relativ „scurte”, de la 1 la 10 ani, având gândul să se întoarcă la un moment dat. Dar când? În ce categorie să-i treci pe toţi aceştia la un recensământ? E aproape imposibil.

    Să ne reamintim şi:
    În zilele acelea a ieşit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea. Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria. Şi se duceau toţi să se înscrie, fiecare în cetatea sa. Şi s-a suit şi Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numeşte Betleem, pentru că el era din casa şi din neamul lui David. Ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată (Luca 2, 1-5).

  5. @antuza:

    – fiecare persoană este trecută în evidenţa Poliţiei române cu CNP-ul corespunzător, astfel existând de mult timp o bază naţională a acestor date. Ce informaţii suplimentare s-ar obţine despre cineva care este deja înregistrat cu CNP-ul lui de ani de zile?

    Baza de date a politiei nu contine decat datele de pe buletine. Nu contine celelalte informatii specifice unui recensamant, date care pana acum stateau la INS si la alte institutii de statistica oficiale. Acum se face, practic, o conjugare a informatiilor, o ”personalizare” a lor, prin corelarea CNP-ului cu datele socio-bio-demografice.

    – pe de altă parte marea majoritate a românilor au medici de familie, care cunosc starea lor de sănătate, şi prin implementarea cardului de sănătate, toate aceste informaţii vor fi de asemenea accesibile. Aşadar vor să afle acelaşi lucru pe care deja îl ştiu şi în mod direct de la fiecare în parte?

    Termenul e la viitor: vor fi. Deocamdata, NU sunt. Intr-adevar, odata ce vor definitiva sistemul dosarului electronic, retetei electronice, cardului, atunci toate aceste date, astazi necentralizate si relativ haotice, vor fi centralizate si ordonate. Insa …deocamdata nu sunt, deci nu e un argument sa aduci o situatie, chiar daca inevitabila in viitor, inca ipotetica, pentru a justifica ceva derulat in prezent, mai ales cand exista opozitie si pe marginea cardului de sanatate si a celorlalte.

    – în ceea ce priveşte

    starea civilă a românilor va ieşi în sfârşit adevărul la iveală în toată urâciunea lui, şi anume faptul că foarte mulţi români – vom vedea şi câţi – trăiesc în „consensualitate”, termenul convenabil pentru concubinaj. Ar fi interesant de făcut un studiu despre acest fenomen, şi cauzele apariţiei şi răspândirii lui masive. S-ar putea să avem nişte surprize.

    Da, oare chiar ar fi surpriza?

    – în cea ce priveşte religia, chiar dacă nu este obligatoriu să răspunzi la această întrebare, rezultatul va reflecta foarte fidel cât de ortodox este de fapt în realitate poporul român, foarte mulţi dintre noi fiind botezaţi dar ne mergând în viaţa lor la biserică. Dacă s-ar declara ortodocşi şi ar fi aşa doar cu numele, ne-am simţi mai liniştiţi că adevărul este reflectat de sondaj.

    Semnificatia este totusi alta aici. Chit ca sunt ortodocsi cu numele, totusi la nivel macro conteaza, cat de cat, sa stii ca exista o majoritate care isi revendica aceasta identitate religioasa. Am si explicat in postare de ce.

    – iar în cea ce priveşte românii plecaţi în străinătate situaţia este atât de complicată, încât nici un recensământ, oricât i-ar îndemna pe români la delaţiune nu ar aduce nici o clarificare în această problemă. Din ţară au plecat foarte mulţi români, valuri-valuri. Eu cred că ar putea fi în număr egal cu actuala populaţie a ţării. Un dezastru! Mulţi nu s-au mai întors şi şi-au creeat acolo familii rupând-o cu realitatea românească, a doua generaţie ne mai având cum să se simtă întru-totul români pentru că trăiesc în realităţi cu totul diferite, chiar paralele, iar alţii au plecat pe perioade relativ „scurte”, de la 1 la 10 ani, având gândul să se întoarcă la un moment dat. Dar când? În ce categorie să-i treci pe toţi aceştia la un recensământ? E aproape imposibil.

    Nu e imposibil. Toata Europa este recenzata in acest moment, dupa aceleasi reguli. E chiar imposibil sa nu obtii o imagine macar mult mai apropiata de realitate daca nu chiar fidela ei. In ceea ce priveste romanii plecati peste hotare, nu este vorba de cei plecati de generatii, care deja sunt numarati in randul locuitorilor tarilor gazda, ci de migranti, categorie diferita.

  6. @admin:

    Înţeleg că despre fiecare român în parte, există deja multe informaţii centralizate în diferite baze de date naţionale. Ceea ce se intenţionează este ca aceste date să fie “întregite”, fiecare având profilul lui “complet”. Sunt sigură însă că dacă cineva vrea să aibă informaţii complete despre o persoană, are şi în momentul de faţă posibilitatea să afle tot ce îşi doreşte, cu sau fără recensământ. Prin recensământ se doreşte ca accesarea datelor personale ale fiecăruia să se facă mai repede, mai “eficient”.
    Credeţi că opoziţia pe marginea cardului de sănătate se va solda cu vreun succes? Eu mi-asi dori să fie aşa, dar nu cred că se va obţine niciun rezultat, din păcate.
    În legătură cu concubinajul nu mă refeream la surprizele pe care ni le vor revela rezultatele recensământului, ci la surprizele oferite de un studiu serios şi obiectiv asupra acestui fenomen, care este – ca să fac o comparaţie – ca un cartof fiebinte care e pasat de la unii la alţii. Pe toţi îi arde şi toţi vor să scape de el.
    Chiar dacă semnificaţia specificării religiei în cadrul recensământului este alta, şi eu am înţeles ce vreţi să spuneţi, TOTUŞI recensământul va fi oglinda în care ne vom privi, şi ceea ce vom vedea va fi pur şi simplu realitatea.
    În ceea ce priveşte românii plecaţi peste hotare putem vorbi deja de trei generaţii în suficient de multe cazuri. Mulţi români de 30, 40, 50 de ani au plecat din ţară la începutul anilor 90, şi acum sunt bunici internaţionali.

  7. Am citit extrem de multe articole legate de acest recensamant si parerile sunt ,de cele mai multe ori, ca nu ar fi exact ceea ce ni se spune si implicatiile vor fi mult mai adanci, desi nimeni nu stie exact cum vor fi centralizate aceste date, care vor fi algoritmii care se vor folosi pentru statistici si cum vor fi ele exploatate. Ceea ce nu pricep eu este cum “boicotam” noi acest recensamant!
    Efectiv, nimeni nu are idee in ce ar consta acest boicot: nu raspundem la usa recenzorului(inteleg ca de aici rezulta alte obligatii-de a te prezenta la un centru de recenzare si a da aceleasi date;daca nu te prezinti, amenda);nu furnizam numele si CNP-ul sau le furnizam intentionat cu date alterate mai mult sau mai putin, insesizabil de catre recenzor dar usor de descoperit, eventual, la o corelare a datelor cu cele ale Evidentei Populatiei; furnizam date eronate sau incomplete la intrebarile legate de viata particulara, intima sau sanatate(care e rezultatul pozitiv, din punctul de vedere al”boicotantului” in acest caz?) s.a.m.d.Unii dintre noi chiar au nevoie de lamuriri suplimentare, chiar daca acestea nu vor fi furnizate ca recomandari ,ci sub forma “iata ce as face sau ce voi face eu”. Multumesc.

  8. total de acord cu fratele admin legat de faptul ca acest recensamant este prilejul cu care se va face corelarea tuturor bazelor de date existente , incepand de la cele bancare , ale operatorilor de telefonie si internet , ale casei de asigurari , ale societatilor de asigurari , ale Min. de interne si altor servicii , completate cu cele tin de apartenenta la religie , etnie , grad de civilizatie , stare materiala , densitate demografica ( poate fi cheia de rezolvare a unor probleme de regionalizare ) .

    In afara a tot ceea ce s-a semnalat ca pericole generate de acest recensamant , mai apare unul pe care nu l-am prea intalnit pomenit : este vorba de seriozitatea colectarii si prelucrarii acestor date . Factorul uman cu ale sale caracteristici carpato-danubiano-pontice va influenta in mare masura rezultatele acestei numaratori . Dat fiind faptul ca formularistica este foarte stufoasa , ca se pot colecta date si de la vecini , sefi de scari , de asociatii s.a.m.d. , ca apoi se va completa un formular centralizat , apoi se vor introduce in baza de date , tot acest ” lant al slabiciunilor ” va conduce , fara doar si poate , la inregistrarea unor erori in ” fisele ” personale ale unora dintre noi si vor crea multe … probleme viitoare .

    Doamne , ajuta-ne !

  9. @ cforced:

    Cum spuneam in alt loc, suntem intre ciocan si nicovala si nu prea exista iesiri, cel putin nu general valabile. Pot sa scape mai usor cei care nu au casa lor si nu locuiesc cu forme legale, sa zicem. In rest… teoretic exista solutia asumarii amenzii, care e cu atat mai mare, daca am inteles bine, cu cat recenzorul recama un comportament mai recalcitrant din partea celui care refuza. Desigur, exceptie vor face clanurile de rromi, care oricum nu platesc niciodata nimic si care nu sunt deranjati cu nimic. Mircea Badea, de pilda, a anuntat public ca va refuza si va plati amenda. Sa eviti sa primesti recenzorul nu inseamna ca vei putea sa eviti si amenda, daca locuiesti cu acte in regula la o adresa stiuta de primarie. Insa intuitia ne spune ca vor face liste cu cei care au refuzat, eventual cu observatii trecute in dreptul celor care au emis obiectii de constiinta mai serioase. Si atunci iarasi nu inseamna decat o expunere si mai mare in plus. Pe de alta parte, in felul acesta nu vom fi numarati intre ortodocsi si conteaza si asta. In orice caz, credem ca orice crestin trebuie sa faca macar atat, sa nu-i toarne pe altii si sa nu faca exces de zel unde nu este cazul. Sa spuna despre el si casa lui, nu despre vecini, nu despre rude. Acest gen de obligatie seamana mult prea mult cu o ancheta la securitate – si inca una amanuntita – si faptul ca nimeni nu se sesizeaza in acest sens (nu doar un blogulet din tot internetul) este foarte grav si spune totul despre reeducarea care s-a facut cu noi. Sa ne cercetam bine constiinta si sa nu ne fie rusine de ea…

  10. Radu Muresan a spus:
    Radu Muresan
    (acum 13 ore)
    răspunde
    email 0 email
    Locuiesc in SUA de peste 10 ani si am asistat si eu cu 2 sau 3 anii in urma la un recesamint aici. Spre deosebire de Romania completarea formularului era VOLUNTARA si nu exista nici o pedeapsa pt. necompletare.Bineinteles ca la tv se auzeau beneficiile recesamintului. Imi este greu sa inteleg cum oamenii( in special romanii) se lasa prostiti asa de usor si nu is apara niste drepturi fundamentale.
    gogu a spus:
    gogu
    (acum 13 ore)
    răspunde
    email 0 email
    La unguri a inceput de mai mult de o saptamana ,nu trebuie nume nici CNP si se poate completa si pe net…. saptamana viitoare incepe acasa pt cei ce nu au trimis prin internet.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/recensamantul-populatiei-si-al-locuintelor-incepe-joi_880141.html#ixzz1bJ0EWW20

  11. Cu tot tacamul, sa ne intarim prin a ne declara apartenenta religioasa, astfel facandu-ne marturisitori ai dreptei credinte (eu sunt crestin-ortodoxa). Iar daca “cei sus-pusi” vor folosi marturisirea noastra in mod nepotrivit, noi nu pierdem nimic ci, cu ajutorul Domnului ramand in dreapta credinta, sa ne asemanam mucenicilor. Si sa nu uitam ceea ce a spus un Sfant Parinte, ca Dumnezeu nu lasa sa se intample un lucru rau daca nu poate iesi ceva foarte bun din asta.. Doamne-ajuta!

  12. Pingback: MIRCEA BADEA REFUZA RECENSAMANTUL (VIDEO): "Nu raspund la intrebarile alea inepte si nesimtite!"
  13. @ AndreeaT. : Si eu tot asa cred ca e bine sa marturisim ortodoxia cu acest prilej daca ne gaseste acasa (si nu la servici sau in vacanta). Mai ales daca au facut religia optionala, banui ca multi vor sari peste optionale usor si atunci din peste 90% ortodocsi ne vom trezi cu vreo 60-70% curand. Si ne vor scoate ca uite ce rapid in 20 de ani ne-au dat in jos cu statisticile lor. Nu ca ar conta statisticile la mantuirea noastra, dar ar putea avea un efect negativ asupra entuziasmului sau moralului nostru.

  14. Luca, cap.12
    “8.Si zic voua: Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, si Fiul Omului va marturisi pentru el inantea ingerilor lui Dumnezeu.
    9.Iar cel ce se leapada de Mine inaintea oamenilor, lepadat va fi inaintea ingerilor lui Dumnezeu.
    (…)
    11.Iar cand va vor duce in sinagogi si la dregatori si la stapaniri nu va ingrijiti ce cum sau ce veti raspunde sau ce veti zice
    12.Ca Duhul Sfant va va invata CHIAR IN CEASUL ACELA ce trebuie sa spuneti.”

    Suntem crestini ortodocsi – cu ajutorul lui Dumnezeu sa nu pacatuim impotriva Duhului Sfant sau a aproapelui.

  15. Pingback: UE VREA SA STIE TOTUL DESPRE TOTI. Inceputul indosarierii globale. DREPTUL LA INTIMITATE COSTA 4500 DE LEI
  16. @ andreea, svm, ioana…marturisirea va fi, daca va fi, in alta parte.

  17. Doamne ajuta, admini!

    Sa inteleg, din ceea ce i-ati raspuns domnului @cforced, ca spuneti ca, totusi, sa participam la recensamant si sa nu ii turnam pe vecinii nostri. Ma refer aici la cei care nu isi permit sa plateasca amenda uriasa. Cu toate acestea, cum trebuie sa raspundem la intrebari ?? Adica, cand vom fi intrebati, de ex., despre internet cum este mai bine sa raspundem : da sau nu? Care este avantajul nostru, un da sau un nu?
    Daca suntem ”diplomati” la unele intrebari primim amenda? Exemplu: cineva e plecat temporar din localilate si se poate intoarce dupa recensamant, si nu este declarata ca facand parte din familia respectiva, se poate intampla ceva rau?
    Sa nu ma intelegeti gresit, eu sunt pentru sinceritate, onestitate, dar daca ei (cei care sunt in spatele recensamantului) vin la noi cu faradelegi (incalcarea vietii private prin intrebari nesimtite), atunci noi de ce sa le facem jocul ? Sa le facem jocul dupa regulile noastre, dupa ceea ce este in avantajul nostru. Adica, raspundem CATEGORIC CA SUNTEM ORTODOCSI SI ROMANI la intrebarile despre religie si etnie si la celelalte…Ar strica cuiva un CNP ”deformat”? 🙂 Mai ales ca, din cate stiu, datele furnizate la acest recensamant vor fi prelucrate de-abia in 2014 si pana atunci persoana respectiva poate pleaca din tara sau cine stie ce se intampla cu ea.

    Va intrebasem mai sus cum ar fi in avantajul nostru sa raspundem la intrebari avand in vedere k ati scris pe acest site despre dorinta unor dobitoci de la conducerea statelor k populatia sa devina saraca, despre politici malthusiene. Vrea sa spun, nu ar fi mai bine pt noi sa ne declaram saraci, raspunzand negativ la intrebarile referitoare la ceea ce posedam -bunuri mobile si imobile- , si in realitate sa nu fie asa? Daca ei vor sa saraceasca populatia, sa nu se mai oboseasca pt k e deja saraca (conform recensamantului, ipotetic vorbind).
    Recenzorii nu au voie sa te controleze ori sa te verifice daca ai sau nu WC in curte sau afara ori pur si simplu daca ai WC. Nu au nici macar voie sa-ti intre in locuinta daca nu le permiti. Adica pot foarte bine sta si la usa si sa-ti puna intrebarile alea …

    Din cate stiu eu de la tv, NU in toata europa are loc, in aceasta perioada, recensamantul. Stiu ca majoritatea, daca nu toate, televiziunilor au anuntat ca toata europa participa la recensamant, dar realitatea tv a anuntat ca doar cateva state.
    La cata minciuna, manipulare si viclenie e in tara asta, cel mai bine ar fi sa intrebam intr-una din tarile europene daca se face sau nu recensamant si la ei. De ex. Letonia, Belarus sau Iugoslavia.
    Eu unul sunt convins k nu in toata europa e recensamant; informatia asta -k peste tot in eu e recensamant- e doar o diversiune si una dintre chestiile psihologice menite sa ne faca sa acceptam porcaria numita recensamnat. (adk ”dak toata europa participa, tu de ce sa nu participi? de ce sa nu fi si matalutza in randul lumii??”)

    Tin minte ca in 2002, cand a fost anteriorul recensamant, nu exista chestia cu amenda sau era mult mai mica si putea lumea sa o plateasca.

  18. k,
    unde???

    Pentru mine “marturisirea” a inceput cand am refuzat sa semnez ca sunt de acord cu candidatura lui Basescu la functia de presedinte al Romaniei. Refuzand sa-mi dau acordul si motivand ca este impotriva credintei mele sa votez un presedinte declarat anti crestinism, mi-am asumat ceea ce a urmat.

    Portia de marturisire (firimitura in cazul meu) atat cat este pt fiecare, este acasa, la locul de munca, in Biserica impreuna cu duhovnicul. Sa facem acum putinul care ne este la indemana, ca nu suntem vrednici toti de a fi chemati la mai mult.

  19. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10472936-recensamant-2011-psd-indeamna-romani-nu-isi-divulge-cnp-adrian-nastase-blog-puterea-pedelista-deturneaza-recensamantul-intr-instrument-furt-identitatii-frauda-electorala.htm

    “Lasand gluma la o parte, ideea declararii obligatorii a CNP-ului in cadrul recensamantului nu are nicio justificare. Regulamentul (CE) Nr. 763/2008 al Parlamentului European si Consiliului European, din 9 iulie 2008 nu impune formularea chestionarelor, deci cu atat mai putin obligativitatea declararii CNP-ului, ci traseaza cadre generale. Argumentul indicatorilor unici pentru evitarea numararii duble nu sta nici el in picioare, cu atat mai mult cu cat se incearca prevenirea unei probleme minore – numararea dubla – printr-o masura foarte riscanta care pune in pericol securitatea datelor personale. Prin urmare, nu UE ne cere sa facem recensamant cu CNP, ci frica PDL ca pierde puterea si inclinatia naturala de a gasi noi metode de a fura identitatile oamenilor si de a insela democratia”, mai scrie liderul social-democrat.

  20. @Sorin:

    Noi ne-am spus parerea, anume ca datele legitime sunt cele care au si fost facute optionale (religie, etnie), restul, referitor la dizabilitati si internet, tin de viata privata. Iar a da informatii despre oricine altcineva, ruda sau vecin, orice informatii, este ilegitim. Cum sa raspundem concret, asta tine de cum decide fiecare dintre noi.

  21. ioana, unii si-au inceput sau chiar “desavarsit” marturisirea prin refuzul de a primi acte cu cip, altii prin inregimentare politic-(neo)legionara, etc…sa nu amestecam cele ale cezarului cu ale lui Dumnezeu…

  22. Mie mi-e teama de furtul de date. Avand datele din buletin, se pot falsifica acte, eu (si) aici sesizez un potential pericol. Pentru ca aceste baze de date nu stim cum vor fi folosite, si de catre cine.

    Ne tot feream sa nu ne dam diverse date pe net, pe Facebook, si iata ca ni se cer informatii fatis, venind in casele noastre, sub semnatura si sub amenintarea unei amenzi mari, adica FORTAT. Este o crasa incalcare a dreptului la viata privata, art.26 din Constitutia Romaniei. Asadar, neconstitutional dar totusi aproape nimeni nu se sesizeaza. Actualele autoritati au ajuns la un asemenea tupeu, incat isi permit sa faca ce vor cu noi. Este de neconceput, mai rau ca pe vremea vechii Securitati. Atunci, statul platea informatori ca sa afle despre tine, acum e pe fata, trimit in mod oficial oameni pe teren si sub amenintarea unei amenzi pe care multi nu si-o pot permite, te obliga sa oferi singur date despre tine.

    Si ref. ce spun cei din opozitie, neobligativitatea CNP-ului in Europa, pare destul de clar acum, ca odata cu votul prin corespondenta, se vor putea fura voturi stiind cnp-urile celor care nu vor merge la vot. Aceasta ar fi unul din scopurile principale pentru care ni se cere CNP-ul. Se doreste fraudarea masiva a voturilor la anul.

  23. @ Admin
    Normal ca e ilegitim sa ii turnam pe ceilalti. Doamne fereste de asa ceva!
    Voiam doar sa stiu daca un raspuns ”diplomat” la o intrebare ce tine de viata privata a noastra ne poate aduce probleme juridice sau orice alt fel de necazuri, neplaceri.(ex. putem fi dati in judecata sau face inchisoare k am raspuns k nu stim sa folosim netul ori ca locuim singuri desi cu noi mai stau 100 de persoane:), dar sunt plecate temporar cu treaba din localitate ori ca avem 3 camere in loc de 50?)
    Eu unul n-as vrea sa spun ca stiu sa folosesc un calculator sau daca am pasari in curte si nici nu vreau sa dau detalii despre membrii familiei mele, care acum sunt plecati temporar din localitate. Nu vreau nici macar sa spun ca exista in gosppodaria asta persoane absente temporar. Si de-asta vreau sa stiu daca risc sa platesc vreo amenda sau ceva penal daca raspund cu nu intrebarilor al caror raspuns real este da. Nu e treaba lor sa stie ce fac eu sau rudele mele.

    Repet, eu nu sunt anti onestitate, dar aici nu e o situatie obisnuita. E vorba de un recensamant nenorocit care ni se baga pe gat de niste …satanisti, in ultima instanta. Sau in cel mai bun caz fara nici un Dumnezeu.

  24. Acesta nu e ultimul recensamant al populatiei. Sfantul Lavrentie de la Cernigv spunea ca dupa al 3 lea razboi mondial va fi un recensamat DRASTIC al populatiei, recensamant cumulat cu alegeri. Adica recensamant+alegeri pt viitorul conducator al omenirii : ”…Si sa te fereasca sfantul de vei vota!”.

    Doamne, eu nu vreau sa ajung pana in vremea aceea ! Ai mila de noi, chiar daca noi am fost rai de foarte multe ori si n-am avut mila de altii !

  25. @ Sorin

    Teoretic, DACA mergem pe premisele lor insile, de vreme ce dau asigurari ca nu ii intereseaza decat statistica si ca nu vor verifica persoanele, atunci inseamna ca nu au cum, LEGAL, sub nicio forma, sa sanctioneze datele necorespunzatoare realitatii, fiindca asa se dau de gol. Dar daca te tot lauzi public cu ce nu vei spune… nu stim daca e bine.

  26. E evident ca nu are doar caracter statistic acest recensamant, caci cerand cnp-ul, datele vor fi individualizate. 

    E obligatoriu sa prezentam actul de identitate oare? Daca nu dai cnp, dar raspunzi la celelalte, esti amendabil?

  27. Alin,

    Da, dar risti sa primesti amenda (cine nu vrea sa se complice cu un proces)

  28. @Mirela: tocmai pe lucrul acela se bazeaza si domnii care intra cu bocancii in viata noastra privata, sa nu ne complicam. insa eu zic ca poti risca chiar si mai mult, sa nu o platesti. 🙂 (amenda)

  29. Va dati seama apropos de concubinaj (uniune consensuala) cati vor declara ca traiesc asa si sunt crestini ortodocsi…

  30. @Mirela
    Framantarile si corectitudinea sunt doar pentru noi.
    Vrei sa vezi atitudinea “alorlalti”? Uite aici:
    http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Cum_a_decurs_recensamantul_in_cartierul_bogatilor-_Ma_platesti_ca_sa_vorbesc_cu_tines_Recenzorii_au_refuzat_Ferentariul_0_575942965.html
    Simti in cuvintele lor vreo umbra de ingrijorare?

  31. Supuneti-va stapanirior. Aceasta este singura atitudine crestineasca.
    Da-i cezarului ce e al cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.
    Numai atunci cand ti se cere explicit sa te lepezi de Hristos poti sa vorbesti si sa te opui.

  32. @Arsenie:

    Supuneti-va stapanirior. Aceasta este singura atitudine crestineasca.

    Ne supunem. Atat de mult, incat respectam stapanirea mai mult decat o respecta puterea insasi. Noi respectam legea si drepturile din Constitutie (cele care nu contravin credintei). Puterea le incalca si face abuzuri.
    Fundament patristic: Sfantul Ioan Gura de Aur, care face distinctia intre principiul stapanirii si exercitarea tiranica a acesteia. Ca sa nu mai spunem ca Sfantul zice, la un moment dat, ca uneori e mai bine sa nu ai deloc imparat decat sa ai unul rau.

    Da-i cezarului ce e al cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.

    Dam. Nu ar fi fost nicio problema cu recensamantul, o actiune legitima a statului, daca nu s-ar fi cerut CNP si nu s-ar trecut la intrebari despre viata intima. Aceste lucruri incalca legile si Constitutia (vezi mai sus).

    Numai atunci cand ti se cere explicit sa te lepezi de Hristos poti sa vorbesti si sa te opui.

    Si cand ti se cere implicit e o problema – implicit insemnand ca ti se cere sa fii de acord, tacit, sau de forma, cu o lepadare de credinta explicita.

  33. Pingback: RECENSAMANT 2011: CUM AM FOST MINTITI DESPRE AMENZI SI OBLIGATIVITATEA CNP-ULUI! Si alte perdele de fum.... AVEM DREPTUL SA REFUZAM SA RASPUNDEM LA INTREBARILE ABUZIVE DIN CHESTIONARE!
  34. Orice forma de impotrivire rapeste pacea si linistea sufletului. Pacea lui Hristos.

    “Ca o oaie a fost dus spre junghiere”

    Dar cand n-o ai…ce mai conteaza, nu-i asa?

  35. @ Arsenie:

    Prin urmare, chiar acum, impotrivindu-va sistematic adevarului, din marea grija de a apara Cezarul (asa faceau si fariseii si arhiereii: “Este dusman al Cezarului”), se vede treaba ca ati si pierdut-o. Ne pare rau. Ca sa va ajutam sa nu va mai ispititi si sa va ferim pe alta data de tulburare, va rugam frumos sa nu mai intrati pe pagina noastra. Oricum, orice comentariu al acestui gen de autosuficienti moralisti sau de trolli alunecosi care vor sa arunce fitile, iar nu sa dialogheze cu buna-credinta (nu e deloc prima oara in ce va priveste!), va intra la spam. Asta si pentru pacea noastra 🙂 Iertati-ne, daca gresim. Doamne, ajuta!

  36. Doamne ajută!
    aşa ceva nu se poate! este strigător la cer! acest recensământ este doar o înşelăciune pentru noi românii! în UE nu sunt formulate chestionarele cu multitudinea de întrebările legate de propria persoană, sănătate, etc. nu sunt aşa detaliate şi nu se cer aşa de multe informaţii!
    de ce oare sistemul românesc (statul) ne induce aceasta confuzie, care sunt scopurile?! mai precis în UE probleme legate de sănătate sunt reglementate prin legea de privacy ceea ce duce la faptul că nu pot face obiectul unei statistici deoarece aceste date sunt confidenţiale. şi multe alte date la care fac referire în chestionarul românesc nu sunt în conformitate cu normele europene. îmi pare foarte rău că nu este nimeni în Guvern care să susţină această problemă sau cei din Parlamentul European!
    numai de bine!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare