“REFORMA EDUCATIEI” = REGIM POLITIENESC BIG BROTHER: Accesul in scoli s-ar putea face doar pe baza de CARTELA MAGNETICA

25-07-2011 1 minut Sublinieri

Nu e bizar ca orice reforma a statului contine masurile de introducere a sistemelor Big Brother si a identificarii electronice a persoanelor?

In ce masura cardul de sanatate ajuta spitalul romanesc si cum va face cartela magnetica elevii romani sa invete?

Intrebari retorice, fireste… Insa asa, incet-incet, ne intra “fratele cel Mare” in toti porii, in viata de zi cu zi, pana ni se va parea cel mai firesc si benefic lucru cu putinta. Ca sa fim aparati, nu-i asa?, de fraude si de criminali… Dupa aceasta vor urma bratarile electronice la mana copiilor?

După rezultatele slabe de la Bacalaureat 2011, ministerul Educaţiei plănuieşte ca, de la toamnă, să introducă unele modificări în învăţământul preuniversitar, pentru a reduce absenteismul şcolar, dar şi pentru a îmbunătăţi “parcursul” elevilor spre Bacalaureat. Printre acestea se numără accesul elevilor în şcoli pe bază de cartelă magnetică sau introducerea unei ore de lectură obligatorie în programa şcolară. Ministerul Educaţiei are în lucru 67 de acte normative care ar urma să intre în vigoare până la 1 septembrie. Această dată va însemna o schimbare la faţă a întregului sistem de învăţământ preuniversitar“, a spus secretarul de stat al Ministerului Educaţiei, Oana Badea.

“Se discută introducerea în şcoli a unui sistem care să înregistreze ora la care a intrat elevul şi ora la care iese, astfel încât se va şti exact cine nu a venit şi cine a intrat (în şcoală)”, a declarat secretarul de stat Oana Badea, la o întâlnire cu inspectorii şcolari care a avut loc la Suceava şi la care a participat şi ministrul Daniel Funeriu.

Surse din conducerea Ministerului Educaţiei au confirmat pentru gândul că sistemul de acces cu cartelă magnetică a fost prezentat la această întâlnire cu inspectorii şcolari de către un informatician al Liceului “Octavian Goga” din Miercurea Ciuc, acolo unde sistemul este deja funcţional. Schimbarea nu ar fi stabilită încă pentru luna septembrie, însă Oana Badea le-a spus inspectorilor că “este important să ne gândim” la schimbarea respectivă. (…)


Categorii

1. DIVERSE, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Razboiul impotriva Romaniei, Scoala romaneasca

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la ““REFORMA EDUCATIEI” = REGIM POLITIENESC BIG BROTHER: Accesul in scoli s-ar putea face doar pe baza de CARTELA MAGNETICA

 1. Este o masura binevenita.In scoala trebuie sa intre doar cei ce au treaba acolo.Asa poate traficantii vor avea ceva probleme,ca pana acum…

 2. @Cocinic:

  Paza scolii ce pazeste?

  Introducerea cartelelor este o masura nu doar inutila, ci chiar stupida. Cei care au intrat in scoli fara sa fie elevi au intrat intotdeauna pentru ca stiau pe cineva de acolo. Ce mare greutate este ca elevul cu anturajul X sa imprumute cartela sa tovarasilor de disctractie si de prizat?

 3. Poate ca si-a facut “cineva” firma de fabricat cartele magnetice :-)…cum elevii sunt mai mereu putin cascati, probabil ca le vor pierde sau deteriora si atunci vor trebui sa comande alta cartela, destul de des !
  Alt motiv nu vad.

 4. E mai usor de chiulit cu cartela. O dai unui coleg si ii spui sa te ponteze. Fizic nu esti, dar in baza de date apari.

 5. cartela n-are cum sa-i faca pe elevi sa invete;
  e o problema in plus care duce la cheltuirea milioanelor de euro, pe care Romania nu-i are, ca sa se cumpere computerele speciale pt. fiecare scoala, care sa recunoasca aceste cartele.
  ca sa invete copii, parinti trebuie sa le inspire dragostea invataturii inca din gradinita; profesori trebuie platiti mai bine ca sa aiba drag sa predea si locuri de munca trebuie sa existe in tara, pt. cei ce termina liceul sau facultatea.

 6. In cazul invatamantului e mai clar: cipuirea nu face decat sa atrofieze responsabilitatea, bunul-simt. Ce sa mai vorbim de credinta in Dumnezeu?! Ne transforma in oameni ne-oameni, dobitoace care nu sunt in stare sa gandeasca si nici sa aiba simtaminte mai inalte.
  Plus ca “oprirea faradelegilor” se face ca sa poata sa le faca unii de sus cu varf si indesat. Adica nu din simt al dreptatii, ci din lacomie si iubire de stapanire mai crunta.
  Probabil in curand vor fi lepadate si aparentele. Si atunci nici scoala nu va mai fi un mediu de educatie, nici spitalele pentru ingrijire, ci totul o cacialma de cartier (ca tot veni vorba de cartier). Dar, pana atunci, trebuie sa fie “profesionalisti”.

 7. Daca nu ar fi de plans, as rade de asa rezolvare a problemei invatamantului.

  vlad,
  nu se poate intampla asa cum spuneti dvs. De obicei, cartela este “asortata” cu camera video care supravegheaza aparatul de pontaj si “vede” persoana care a pus cartela. Bineinteles, este prezent si paznicul care pazeste aparatul si iata ca paza are ce pazi 🙂

 8. Pingback: Ce mai zic expertii in terorismul ”alb” de extrema dreapta: STATUL AR TREBUI SA INTERVINA DACA INFLUENTA IDEOLOGICA A PARINTILOR AMENINTA BUNASTAREA COPIILOR
 9. “…pentru ca ar trebui sa ai cip pentru a fi inregistrat la spital, la asistenta sociala, in baza contabila a ministerului de finante, si inca: neprimirea copiilor nostri la scoala sau la laboratoarele tehnice pentru ca nu au cip de acces.” http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2009/09/24/politia-online-si-guvernul-internetului-la-orizont-in-curand-adio-libertate-pe-internet/
  ce repede se misca treburile! se pare ca aprobarea a fost data. La microunde cu ele! (cat mai e timp, pana nu se gandeste careva sa puna detectoare de carduri in cuptor, de n-o sa mai porneasca- ca bani pentru trecerea napastelor nu se gasesc dar pentru adancirea lor, oricand si cat de mult!)

 10. @Emil:

  se pare ca aprobarea a fost data

  Unde ai gasit informatia?

 11. Pingback: Sistem eletronic de monitorizare a absentelor in scoli?
 12. Pingback: ACCES BIOMETRIC IN SCOALA: testarea sistemului la Tg. Mures
 13. Pingback: BIG BROTHER TOTAL IN SCOLI! Cartele de acces, numar de identificare unic si “MONITORIZARE COMPLETA” pentru elevi - Razboi întru Cuvânt
 14. Pingback: Brazilia: UNIFORME dotate cu microcipuri GPS pentru URMARIREA ELEVILOR - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: CARTELE ELECTRONICE de acces in SCOLI folosite pe scara larga in Bucuresti - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare