MASURA SPERANTEI/”Religiile” – angrenate intens in procesul de legitimare a “guvernarii globale” (Noutati 12-13 mai 2009)

13-05-2009 2 minute Sublinieri


ips-nifon-targoviste-manuel-barosso.jpg1242153205.jpg

 • Theologhia:

Întâlnirea liderilor religiilor monoteiste din Europa cu înalţi reprezentanţi ai Instituţiilor europene (Bruxelles, 11 mai 2009)

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon al Târgoviştei, Exarh patriarhal pentru relaţiile cu instituţiile europene, a participat, luni 11 mai 2009, la Bruxelles, la întâlnirea liderilor religiilor monoteiste din Europa cu înalţi reprezentanţi ai instituţiilor europene. Reuniunea a fost coprezidată de Preşedintele Comisiei Europene, Dl. José Manuel Barroso, şi de Preşedintele Parlamentului european, Dl. Hans-Gert Pöttering, tema acestei întâlniri fiind: „Criza economică şi financiară: contribuţii etice la guvernarea economică europeană şi globală”

(…) În cadrul discutiilor a mai fost evidenţiat şi faptul că trebuie căutate soluţii pentru responsabilizarea tuturor celor implicaţi în constructia europeană, deoarece Europa unită nu este condiţonată astăzi numai de o nouă extindere fizică, teritorială, ci mai ales de una a conştiinţelor. De aceea, Bisericile şi comunităţile religioase din Europa au un rol deosebit de important, fiind chemate să dea mărturie comună de solidaritate şi angajament social. (…)

În concluzie, s-a evidentiat importanţa dialogului la nivel înalt între liderii religioşi din Europa şi reprezentanţii instituţiilor europene, care, în cadrul Tratatului de la Lisabona, va avea un caracter oficial.

Papa Benedict al XVI-lea avertizeaza asupra riscului de fragmentare sociala pe care il poate genera internetul – prin urmare a devenit foarte importanta “omogenitatea” sociala, drept pentru care internetul este un pericol si atunci… sa incepem sa-l cenzuram?!

“Seria nelimitata de portaluri care sunt puse la dispozitia utilizatorilor pentru a le oferi un acces facil la toate sursele de informatii poate deveni cu usurinta un instrument de crestere a fragmentarii sociale“, a afirmat Papa, in prima zi a vizitei sale in Ierusalim.

Polemici (neo)conservatoare. De la argumente la injurii şi retur

Mitropolitul Bartolomeu, Doctor Honoris Causa la Iaşi

 • Florin M.:

Nu vă lăsaţi cumpăraţi! Cuvânt către adolescenţi

Terapeutica desfrânării în Patericul Egiptean

Fiica poetului Ion Pillat despre dragoste şi prietenie

Despre dragoste şi libertate

Sfântul Teofan Zăvorâtul – Tâlcuiri

Luciditate şi dramă – Dinu Pillat

 • Parintele Eugen:

SF. TEOFAN ZĂVORÂTUL: CUM POATE FI CINEVA (PREOTUL DE PAROHIE) INDRUMĂTOR DUHOVNICESC ÎN ZILELE NOASTRE

SF. TEOFAN ZĂVORÂTUL: INDRUMARE DUHOVNICEASCĂ

Deputaţii au discutat problema paşapoartelor biometrice

CE cere ca implementarea cipurilor inteligente să respecte dreptul la viaţă privată

The Guardian: Gripa porcină ar putea afecta o treime din populaţia lumii

Tratatul de la Lisabona minează unitatea UE

 • EvZ:

Medicament revoluţionar contra cancerului la sân, lansat în România (suspect de repede dupa delcaratiile ministrului sanatatii despre cancerul la romani a aparut acest medicament… dupa cum semnalam chiar ieri aici. Un alt experiment pe pielea poporului nostru?)

ÎPS Teodosie, pârât la DNA

 • Cotidianul:

Vă doriţi un copil cu părul blond şi ochii verzi? Fată sau băiat? Se rezolvă

Papa, Obama şi ruşii moşesc pacea din Orientul Mijlociu

Papa, acuzat de nepăsare faţă de suferinţa evreilor de preşedintele Knessetului

 • Gandul:

Vaticanul dezminte că Papa Benedict al XVI-lea ar fi fost membru al Tineretului Hitlerist

Papa cere stat palestinian, regele Iordaniei prevede un nou război în zonă

Papa Benedict al XVI-lea a vizitat luni Israelul (VIDEO)

Revista presei. Washington vrea acceptarea homosexuali în armată. NASA lansează cea mai periculoasă misiune. Militarii SUA, acuzaţi că au folosit bombe cu fosfor alb în Afganistan

“(…) Banii au fost puşi bine, pentru că luni, 18 mai 2009, Florentina trebuie să ajungă în Turcia. Cu 5.000 de euro în buzunar.

Pe 11 mai am primit telefon de la mama Florentinei, Camelia Dima: Florentina a fost acceptată pentru investigaţii medicale, în vederea intervenţiei chirurgicale, la clinica John Hopkins din Turcia. Florentina a fost programată pentru luni, 18 mai 2009. Mamei Florentinei i s-a spus de la spitalul din Turcia că dacă nu are 5.000 de euro să nu vină.

Eu acum nu ştiu dacă să sper sau nu că se vor strânge 5.000 de euro pentru Florentina. Mă duc să întreb la Fraţii mai mici ai lui Hristos. Tot la Război întru Cuvânt, că în altă parte nu am unde…”


Categorii

Ecumenism, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “MASURA SPERANTEI/”Religiile” – angrenate intens in procesul de legitimare a “guvernarii globale” (Noutati 12-13 mai 2009)

 1. Pingback: Măsura speranţei « Isabellelorelai’s Weblog
 2. Pingback: Măsura suferinţei « Isabellelorelai’s Weblog
 3. Pingback: Război întru Cuvânt » Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii”
 4. Pingback: Măsura iubirii. Să nu te dai bătută, orice ar fi. Florentina Dima « Isabellelorelai’s Weblog
 5. Pingback: Război întru Cuvânt » Enciclica-soc a Papei Benedict, moment crucial pentru viitorul Noii Ordini: “ESTE URGENTA INFIINTAREA UNEI REALE AUTORITATI POLITICE MONDIALE”!
 6. Pingback: Război întru Cuvânt » CHEMATI TOTI LA O SINGURA AMAGIRE INTRU ANTIHRIST
 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Cotidianul patriarhal despre MARELE SINOD PANORTODOX preconizat pentru 2012 si despre PROBLEMA PASCALIEI
 8. Pingback: Completari utile despre NEW AGE și MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, același cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii”” : Blogosfera
 9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Parintele Savatie Bastovoi despre strategiile imperialiste ale Patriarhiei de la Moscova/ ADAUGIRI PE TEMA COMUNICATULUI BISERICII SARBESTI/ Celalalt cap al imperialismului: contributia “bisericilor” la “DIN
 10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DIN CATEGORIA “ZIDARILOR” EUROPENI: Intalnirea “liderilor religiosi” cu sefii institutiilor europene in numele unei credinte comune – a tolerantei si a democratiei… CE AVANTAJ STRATEGIC IN
 11. Pingback: VATICANUL CERE O NOUA ORDINE MONDIALA
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare