Reportaj “Semne” al lui Rafael Udriste (TVR): DE CE DEMNITARII TARII JURA PE BIBLIE SI LEGIFEREAZA IMPOTRIVA CREDINTEI CRESTINE?

1-04-2011 57 secunde Sublinieri

La investirea într-o funcţie publică demnitarii români depun un jurământ cu mâna pe Biblie, încheiat cu formula “Aşa să mă ajute Dumnezeu” şi, totuşi, în România au fost emise acte normative, susţinute şi votate în Parlament, care sunt în contradicţie, uneori făţişă, cu fundamentele biblice şi, desigur, cu învăţătura Bisericii. Se încearcă legiferarea unor comportamente, obiceiuri, deviaţii, considerate de învăţătura creştină bi-milenară ca fiind îndeletniciri ale pierzaniei: prostituţia, homosexualitatea, concubinajul, avortul, mai nou pornografia, tinzându-se spre înlocuirea, rând pe rând, a legilor inspirate din cultura tradiţională.

Reportajul documentar este o pledoarie pentru restaurarea ordinii morale creştine în spaţiul românesc, pentru stoparea procesului devastator prin care este dezintegrată azi familia şi societatea creştină, mesaj care se regăseşte şi în ultima pastorală de Crăciun, veritabil testament duhovnicesc, a recent dispărutului mitropolit al Clujului, Î.P.S. Bartolomeu Anania.

Invitaţi: Radu Preda, teolog, directorul Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER) din Cluj-Napoca, pr. Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Florin Budescu, publicist, editorul website-ului “Starea presei”, Dorel Covaci, deputat în colegiul Buziaș-Făget (Timiş), Mircea Gherboveţ, membru fondator al Ligii Studenţilor din Universitatea Bucureşti, Ileana Jacola, redactor revista “Familia Ortodoxă”.

OMUL ŞI TIMPUL, TVR1, sâmbătă 26 martie 2011
SEMNE: Biblia din Parlament. Ultimul cuvânt
Imaginea: Ion Cristodulo
Realizator: Rafael Udrişte
Producător: Dan Micu

Cititi si:


Categorii

Articolele saptamanii, Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Reportaj “Semne” al lui Rafael Udriste (TVR): DE CE DEMNITARII TARII JURA PE BIBLIE SI LEGIFEREAZA IMPOTRIVA CREDINTEI CRESTINE?

 1. In inconstienta lor oamenii politici nu-si dau seama ca, din pacate pentru ei, asa le va si ajuta Dumnezeu, dupa cum au lucrat! Oh, ce trist! Greu va fi pentru ei cand vor dea socoteala innaintea lui Dumnezeu.

  Este o emisiune foarte buna, pune punctul pe i. Are scopul de a le trezi politicienilor constiintele, cat de cat. Dar nu numai lor, ci si ierarhilor si preotilor. Tuturor factorilor responsabili de starea morala si materiala a tarii.
  Din pacate, cred ca cei mai multi, mai degraba vor renunta la a mai jura pe Biblie decat sa se indrepte. Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate!

 2. Dumnezeu ne pedepseste pentru pacatele noastre si prin conducatori rai ( in diverse domenii: religios, politic, economic etc. ). Ei se recruteaza, totusi, din mijlocul acestui popor, nu sunt extraterestri; mostenesc tarele acestui popor.
  Schimbarea in bine trebuie sa o cautam mai intai in noi insine.

 3. Evident ca Dumnezeu nu a uitat ca suntem un popor pe care l-a inzestrat cu misiunea de a fi un exemplu al Credintei Adevarate, si a randuit ca pe masa conducatorilor nostri sa fie un Indreptar Sfant (Biblia) menit sa calauzeasca si sa lumineze constiintele; iar cele impietrite si rau voitoare sa se osandeasca singure si nesilite de nimeni (a la Satana).

 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Despre flagelul contemporan al EROTIZARII (HIPER-SEXUALIZARII) COPIILOR. Inca o confirmare: PROGRAMELE TV, RECLAMELE SI MODA PROVOACA MATURIZAREA PRECOCE
 5. Pingback: “In premiera”: Pierduti in sistem. DRAMA SFASIETOARE A COPIILOR ABANDONATI – MUTILATI PE VIATA DE UN STAT LITERALMENTE CRIMINAL (I) - Recomandari
 6. Pingback: “In premiera”: Pierduti in sistem. DRAMA SFASIETOARE A COPIILOR ABANDONATI – MUTILATI PE VIATA DE UN STAT LITERALMENTE CRIMINAL (II) - Recomandari
 7. Pingback: Candidatii la presedintia României între STERGEREA IDENTITATII NATIONALE SI RELIGIOASE, circul diversionist de mahala si SFIDAREA NESIMTITA A ADEVARATELOR TEME SI PROBLEME ALE POPORULUI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare