Despre flagelul contemporan al EROTIZARII (HIPER-SEXUALIZARII) COPIILOR. Inca o confirmare: PROGRAMELE TV, RECLAMELE SI MODA PROVOACA MATURIZAREA PRECOCE

13-04-2011 9 minute Sublinieri

Atentie, parinti, la toate formele de expunere a copiilor la imagini si modele cu conotatii sexuale!

Programele de televiziune cu conţinut sexual explicit şi campaniile publicitare la îmbrăcăminte pentru adulţi îi forţează pe copii să se maturizeze mult mai devreme. Acestea sunt concluziile unui studiu aplicat unui număr de părinţi de către Ministerului Educaţiei din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

De asemenea, serialele de televiziune şi reality-show-urile sunt “vinovate” de aceste atitudini resimţite în cazul copiilor.

Nouă din zece părinţi consideră că programele tv îi presează pe copiii lor să se comporte mai matur decât vârsta pe care o au. De altfel, cinci din zece părinţi spun că marcarea programelor dedicate unei alte categorii de vârstă nu este o piedică adevărată în calea vizionării lor de către oricine.41% dintre părinţii chestionaţi susţin că au văzut programe cu conţinut explicit şi înainte de ora la care se trece la grila de seară. 40% au răspuns că au văzut pe stradă, alături de copiii lor, reclame care ar trebui restricţionate.

Conform studiului, părinţii chestionaţi se tem că nu îşi pot creşte copiii cum vor din cauza acestor programe tv şi a reclamelor mult prea explicite.Părinţii ne comunică fără ocolişuri că sunt îngrijoraţi deoarece copiii lor se maturizează prea repede din cauza presiunilor din jur. Este clar că grijile lor au fost provocate de experienţa de zi cu zi şi nu din principii de morală duse la extrem”, a povestit Reg Bailey, care conduce un studiu independent despre comercializarea şi sexualizarea imaginii copiilor în publicitate.

Studiul vine la o săptămână după ce brandul britanic de modă Jack Wills a fost acuzat că a depăşit limitele decenţei.

Este cunoscuta, talentata, rebela, se imbraca non-conformist si vorbeste despre independenta si identitate feminina. Acestea pot fi considerate calitati, insa nu si atunci cand vine vorba despre un copil de 10 ani.

Toate revistele si publicatiile mondene arata cum copiii starurilor au absolut tot ce isi doresc, inclusiv celebritatea pe seama numelui parintilor. Acesta este si cazul lui Willow Smith, fiica a celebrului actor Will Smith, care a facut furori printre fetitele de varsta ei, prin melodia “Whip My Hair”.

In primul rand, melodia a fost infectata cu acorduri de hip-hop si pop, asemanatatoare stilului Rihannei, care este corelat cu maturitatea. Willow Smith nu este in niciun caz o reprezentanta a puritatii si copilariei, ci a unei lumi in care libertatea sexuala si feminismul sunt bine intiparite in mintile nevinovate ale generatiei Disney.
Insa, pentru a analiza aceasta problema, trebuie gasita o origine care a generat stilul fetei. Coafura in forma de inima, codite impletite neon si alte frizuri colorate, rebele.
Sa fie oare Lady Gaga sursa de inspiratie a acestor stiluri? Cu siguranta, caci, in fond, in ciuda comportamentului mult prea matur, Willow este un copil nevinovat, sustinut in actiunile sale exact de cei care ar trebui sa ii conserve copilaria: parintii.

Pre-adolescentele, mult prea sexualizate?

Papusi care trebuie alaptate, ori imbracate cu fuste scurte si bustiere. Papusa Barbie imbracata intr-un tutu roz este deja o optiune invechita. In ziua de astazi, Barbie abia daca mai poarta ceva.

Industria pre-adolescentelor, cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, are un mare succes in Australia, de exemplu, in care incasarile se ridica la 10 miliarde de dolari.

Psihologul Julie Gale este de parere ca cei mici ar trebui sa isi formeze propria personalitate, fara sa fie expusi la inevitabila influenta mass-media.

“Sexualizarea inseamna expunerea copiilor la imagini cu trimiteri sexuale, cu scopul de a vinde produse si, implicit, de a face profit”, a mai explicat dr. Gale.

In conformitate cu Asociatia Psihologica Americana, sexualizarea se incadreaza in urmatorii termeni:

– valoarea unei persoane este estimata la nivelul comportamentului sexual, in scopul promovarii unor produse;
– o persoana este promovata intr-o industrie doar daca isi va etala calitatile sexuale;
– o persoana este concretizata din punct de vedere sexual: un pion, care face ceea ce i se spune, decat sa ia propriile decizii cu privire la imaginea sa.

Citeste si:

(…) Copiii de astazi insa sunt expusi unui fenomen murdar la care noi, generatia adulta, nu am fost expusi – sexualizarea. Sexualizarea copiilor este un fenomen si o realitate globala, una din marile nenorociri ale acestui inceput de mileniu. Se desfasoara sub ochii nostri, zilnic, si sub forme multiple. Unii dintre noi sunt constienti de acest fenomen iar altii nu. Uneori se manifesta mai pronuntat dar de cele mai multe ori subtil. Sexualizarea copiilor are ca obiectiv indoctrinarea lor intr-o varianta nesanatoasa a sexualitatii. Se porneste de la premiza ca identitatea sexuala cu care ne nastem nu este un dat biologic ci un aspect uman maleabil, care se formeaza si se maturizeaza sub influenta factorilor externi, de exemplu educatia, moravurile, sau imitarea adultilor ca modele de comportament sexual. In alte cuvinte, se promoveaza ideea ca  masculinitatea si femininitatea nu sunt aspecte biologice ale fiintei umane ci comportamente acaparate pe parcursul vietii sub influenta factorilor de mediu. Doctrinele acestea sunt in voga in diferite societati occidentale si fac parte din curicula scolara. S-au transformat intr-o  ideologie sexuala a societatii seculare care este promovata atit la nivel national cit si international. Se manifesta in rezolutiile emise de Consiliul Europei, Parlamentul European, si de Natiunile Unite. Este promovata prin programele de educatie sexuala (“comprehensive sexuality education”).

Redam aici citeva exemple recente.

In ianuarie 2010 Federatia Internationala de Planificare Familiala (International Planned Parenthood Federation) e emis un raport in care cere societatii civile, guvernelor lumii si chiar institutiilor religioase sa puna la dispozitia copiilor, incepind de la virsta de 10 ani, o educatie sexuala  de ansamblu (comprehensive). Raportul afirma ca “adolescentii au dreptul sa fie informati din plin privind sexualitatea si sa aibe acces la contraceptive si alte servicii similare”. Raportul defineste adolescentii ca “fiinte sexuale” cu dreptul de a fi informati ca “sexualitatea poate fi o forta pozitiva spre schimbare si dezvoltare, o sursa de placere, intruchiparea drepturilor omului si expresivitatea identitatii personale”. In felul acesta educatia sexuala e desemnata sa incurajeze in adolescenti “autostima, luarea de decizii responsabile, si dezvoltarea unei vieti sexuale satisfacatoare si plina de placere.” In plus, se recomanda ca educatia sexuala sa fie folosita ca instrument pentru schimbarea “rolurilor sexuale traditionale.” Raportul de asemenea, cere ca adolescentilor sa li se acorde acces liber la servicii sexuale si educatie sexuala, prima vizata aici fiind abolirea consimtamintului parental pentru distribuirea contraceptivelor la copii. In plus, raportul ataca direct religia si grupurile religioase pentru ca accentueaza abstinenta. Ele sunt vazute ca obstacolul principal care neaga adolescentilor “aspectele pozitive si placute ale relatiilor sexuale.”

Tot la nivel de ONU, in toamna anului trecut UNESCO a publicat un raport intitulat International Guidelines on Sexual Education (Ghid International de Educatie Sexuala) in care afirma existenta unui drept la sex,” si ca acest “drept” apartine si copiilor. Dreptul la sexualitate include dreptul de a primi instructiuni referitoare la placerea sexuala si experimentarea cu diferite variante de sexualitate, inclusiv homosexualitatea. Ghidul cere ca incepind de la 5 ani copiii sa fie invatati ca sexualitatea alternativa (adica homosexualitatea) nu este daunatoare, si ca cuplurile unisex pot creste un copil la fel de bine ca si un cuplu heterosexual. Incepind de la 9 ani copiii trebuie educati in folosirea prezervativelor. Se recomanda de asemenea ca de la virsta de 12 copiii sa fie invatati ca “atit barbatii cit si femeile pot da sau primi placere sexuala cu un partener de acelasi sex sau de sex opus.” Iar de la 15 ani copiii trebuie invatati ca “au dreptul la avort.”

ONU promoveaza aceasta ideologia sexuala la nivel mondial prin programele pentru tineret pe care le finanteaza si prin conferintele internationale pe care le organizeaza. La inceputul anului a tinut o conferinta internationala pentru tineret pe aceasta tema la Addis Abeba (Ethiopia), iar in vara sunt programate conferinte internationale similare, tot pentru tineri  si lideri de tineret, in Mexico City si Tunisia. Programele din aceasta vara sunt promovate in cadrul Anului International al Tineretului (International Year of Youth). Comentatorii care au studiat documentele oficiale ale conferintelor afirma ca ele sunt desemnate sa promoveze o ideologie sexuala uniforma la nivel international, centralizata in jurul notiunilor de “informatii, educatie, bunuri si servicii sexuale si reproductive” pentru adolescenti. Accesul la aceste conferinte insa se va face doar prin invitatii oficiale si participarea va fi restrinsa doar la organizatiile si personalitatile care imbratisaza aceste notiuni si doctrine sexuale. http://www.c-fam.org/publications/id.1635/pub_detail.asp
Din nefericire, impactul acestei politici globale deja se face simtit in unele parti ale lumii unde sexualizarea copiilor si a adolescentilor e un fenomen deja vizibil. In ianuarie Agentia Chineza de Stiri a publicat recenzia unei carti, aparuta in limba chineza, cu un titlu cu totul socant “Save the Boys: How China Is Emasculating its Young Men.” (2009) (“Salvati Baietii: Cum China Isi Emasculeaza Tinerii”) Tema principala a cartii este ca baietii chinezi se feminizeaza sub influenta culturii pop tot mai predominante in China si al unui sistem educativ care inhiba dezvoltarea masculinitatii la baieti. Un alt factor este lipsa tatalui din camin sau influenta exagerata in viata baietilor a mamelor lor. La asta se adauga si reclamele si programele de televiziune care promoveaza imaginea baietilor ca fiind slabi si nesiguri pe ei, iar pe fete ca fiind agresive si confidente. Tailanda si ea se afla intr-o situatie similara. www.cnngo.com/shanghai/none/save-boys-637264
Prin coincidenta, tocmai cind ne pregateam sa finalizam editia AFR online de astazi, am primit la redactie nota alaturata de la o organizatie profamilie din Filipine. Are de a face exact cu subiectul nostru de astazi – sexualizarea copiilor prin educatia sexuala. Redam paragraful relevant:

Sent: Wednesday, June 02, 2010 6:26 PM
Subject: Parents’ Rights
“Hi,  from the Philippines, where the Education Secretary has recently announced her policy for mandatory public child sex education when school opens here in two weeks, a move that has been seconded by the Secretary of Health to start the programme in Kindergarten! The Health Secretary, a lady Physician, is also a primary advocate of free condom distribution, where condoms were given out in public by her department –with roses — on the eve of Valentine’s Day.”

In Europa, relativizarea sexualitatii face parte din agenda guvernul socialist spaniol care si el promoveaza o ideologie sexuala statista cu toate ca parintii se opun. Dupa cum am relatat cu saptamini in urma insa, in martie peste 300 de parinti spanioli au demarat in Curtea Europeana a Drepturilor Omului o actiune impotriva programului spaniol de indoctrinare sexuala.

Un caz contrariu si pozitiv este Republica Moldova unde pe 31 mai guvernul a anuntat ca, sub presiunea parintilor, a decis sa excluda din materialele scloare un program de “educatie sexuala” conceput si promovat de ONG-uri europene. http://actualitate.md/index.php?option=com_content&view=article&id=1088&catid=3&Itemid=5

Poate si Romania ajunge in situatia aceasta? Fara indoiala. Cum? In primul rind, prin importarea sau adoptarea in Romania a programelor de educatie sexuala creionate de ONG-urile internationale sau programele comunitare. Apoi prin promovarea unei ideologii sexuale etatiste de tipul celei promovate de guvernul spaniol, si nu in ultimul rind prin neexercitarea drepturilor noastre parentale de a dispune in mod prioritar de educatia morala a copiilor nostri.
Ca atare, cu prilejul Zilei Internationale a Copilului am socotit de bine sa prezentam pe scurt problema  sexualizarii copiilor. Care sunt semnele sexualizarii copiilor, si care sunt metodele de prevenire? Din multele materiale care apar pe aceasta tema am selectat materialul de mai jos care reda o perspectiva crestina a fenomenului. Ne-a fost pergatit de Simona Ciufudean (AFR Sibiu) din materiale originale ale psihologului american Rob Jackson. I-i multumim.

DEZVOLTAREA SEXUALA SANATOASA A COPILULUI

Cu totii ne dorim o dezvoltare sanatoasa a copiilor nostri, inclusiv identitatea lor sexuala. Ceea ce ia fiinta in pantece este un rezultat al dragostei si afectiunii noastre ca adulti, si poseda un gen, o personalitate si o inestimabila valoare. Ca si parinti, la randul nostru, ne aflam si noi intr-un proces de dezvoltare continuu, invatand care este planul lui Dumnezeu pentru familie. Trebuie deci sa incepem avand finalul in mintea noastra, si anume – ce ne dorim pentru copiii nostri si de ce?

Urmatoarele puncte va vor ajuta sa depistati atit aspectele pozitive cit si cele negative care afecteaza dezvoltarea sexuala a copiilor vostri. E recomandat sa analizati indeapropare situatia din famillile voastre, sa rectificati aspectele negative care distorsioneaza identitatea sexuala a copiilor vostri, si sa intariti partile pozitive.

1.
In primul rind este important de inteles ca asa dupa cum copilul evolueaza in trup si isi dezvolta sexualitatea, evolueaza si spiritual astfel incit dezvoltarea armonioasa sexuala implica ambele aspecte. E la fel de importanta si dezvoltarea unei relatii deschise intre partinti si copii, astfel incit paritntii sa devina mentori si modele sanatoase in dezvoltarea sexuala a copiilor lor. La fel de important este dezvoltarea unei sexualitati care e in conformitate cu planul lui Dumnezeu si care face placere lui Dumnezeu. Folositor este si ca de la o virsta frageda copilul sa discearna sexualitatea sanatoasa de cea nesanatoasa.

(…)

3. In al treilea rind, cautati sa conectati dezvoltarea sexualitatii copiilor vostri cu modele biblice. Copiii trebuie invatati ca dragostea nu poate fi separata de sexualitate, nici sexualitatea de dragoste, si ca iubirea e singura premiza a sexualitatii sanatoase.

4. In al patrulea rind, trebuie  cunoscuti factorii care duc la subminarea sexualitatii normale a copiilor. Acesti factori trebuie evitati.

* Primul factor e abuzul sexual al minorilor. El pune in pericol atasamentul si increderea naturala a copiilor fata de parintii lor si fata de alti adulti, iar un singur abuz poate afecta in mod profund viitoarele generatii. Ranile cauzate de abuz sexual se transmit din generatie in generatie si nu se opresc doar la prima generatie afectata. Trauma sexuala afecteaza nu numai trupul ci si mintile si sufletele copiilor.

* Al doilea factor este promiscuitatea parintilor. Studii sociologice arata ca monogamia formeaza integritate sexuala in copii, pe cind concubinajul o denatureaza.

* Al treilea factor este dependenta sexuala. O viata conjugala centralizata pe activitati sexuale creeaza dependenta, iar dependenta sexuala este o tulburare a dezvoltarii sexuale.

* Al patrulea factor este de natura genetica. Este familia ta in general inclinata spre anumite dependente? Studiile arata ca sexualitatea copiilor sufera in familiile in care unul sau ambii parinti sunt dependenti de droguri, alcool, injuraturi sau alte comportamente nocive sau antisociale.

* Al cincilea factor este cel de mediu. A fost copilul tau expus ponografiei, vreunui joc sexual, sau bancurilor sau glumelor sexuale sau cu inteles dublu? Este aproape imposibil ca in zilele noastre copiii sa nu fie expusi, chiar incidental, pornografiei sau bancurilor murdare. Chiar in trecere, ponografia sau bancurile murdare i-i fac curiosi, le stirneste imaginatia, si i-i ispiteste. Curiozitatea ii impinge la fapta sau la adoptarea unui stil de viata dependent de pornografie. Fiti de asemenea cu bagare de seama la jocurile pe care copiii le fac. Au ele semnificatii sexuale? Pricepeti, acceptati si aplicati principiul biblic “nu stirniti, nu treziti dragostea pina nu vine ea. (Cantarea Cantarilor 8:4)

* Al saselea factor este trauma in general, fie sexuala, fizica, verbala, emotionala sau spirituala. Aveti un copil al carui frate mai mare deja manifesta o conduita gresita in ce privesc relatiile sexuale? Daca da, trebuie sa fiti cu bagare de seama.(…)

5.
In ultimul rind, analizati propriile experiente de viata, incurajati pe cele pozitive si eliminati pe cele care v-au afectat negativ dezvoltarea sexuala proprie. Intrebati-va, cu cine se intovarasec copiii vostri? Din ce familii parvin? Ce modele de viata cauta ei sa imite? Din nefericire mass media ne hraneste zilnic cu o doza enorma de modele nocive din punct de vedere al sexualitatii atit pe noi cit si pe copiii nostri. Ce trebuie facut? Impiedicati accesul copiilor la filmele, programele si materialele care glorifica sau normalizeaza perversiunea. Explicati-le ca ceea ce vad si aud in afara familiei este gresit, si ca ceea ce vad si aud in familie este singurul model de intimitate normal si fericit pentru ei. De asemenea, imbracati-va copiii modest. Nu-i transformati in vedete de moda. Nu le stirniti sentimentele intime. Pastrati separate rolurile traditionale ale sexului biologic si promovati-le in prezenta copiilor vostri.

ONU SI PROTEJAREA COPIILOR

Astazi relatam un eveniment pozitiv privind eforturile Natiunilor Unite de a proteja copiii. In 2000 ONU a adoptat doua Protocoale Optionale la Conventia Internationala a Drepturilor Copilului (New York 1989). Unul dintre ele este Protocolul privind Vinzarea Copiilor, Prostituarea Copiilor si Pornografia Infantila (Optional Protocol on the Sale of Children, Child Prostitution and Child Pornography). Pina in prezent 137 de state au semnat si ratificat acest Protocol Optional, 27 altele l-au semant dar nu l-au ratificat, iar 29 inca nu l-au semnat. Pe 25 mai Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a tinut o conferinta de presa cu prilejul Zilei Internationale a Copilului in care a incurajat tarile care inca nu au semnat sau ratificat Protocolul sa o faca pine in 2012. english.peopledaily.com.cn/90001/90777/90856/6999373.html Romania a semnat si ratificat Protocolul in 2001 si a intrat in forta in ianuarie 2002.

Sursa: http://dir.groups.yahoo.com/group/alianta-familiilor/

Alte referinte:

Cititi si:


Categorii

Comercializarea copilariei, Cultura desfraului, Educatie, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Sexualizarea copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

50 Commentarii la “Despre flagelul contemporan al EROTIZARII (HIPER-SEXUALIZARII) COPIILOR. Inca o confirmare: PROGRAMELE TV, RECLAMELE SI MODA PROVOACA MATURIZAREA PRECOCE

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pingback: LOBBY-UL PEDOFIL TOT MAI AGRESIV: conferinta academica ce vrea sa normalizeze perversiunea si fetite de 4 ani pozand in lenjerie intima - Recomandari
  2. Pingback: INGERI CU ARIPILE TAIATE. Un altfel de genocid: imbrancirea fetitelor de catre parinti catre lumea curviei prin IMBRACAMINTE “SEXY” SI FARDURI “NEVINOVATE” - Recomandari
  3. Pingback: Uciderea pruncilor – de la Irod la societatea infanticida de astazi. PRUNCII BETLEEMULUI SI PRUNCII SODOMEI: “Ofensiva celui viclean de la începutul lumii nu s-a axat niciodată mai mult pe copii” -
  4. Pingback: “Valentine`s Day” – ZIUA CELEBRARII MORTII IUBIRII SI INOCENTEI. Presb. Alina Mirica despre ADOLESCENTII IN LUMEA CARE ZDRENTUIESTE SUFLETELE si MOARTEA DRAGOSTEI DEZGOLITE DE TAINA - Recomandari
  5. Pingback: Studii: JOCURILE VIDEO SI DESENELE ANIMATE ne transforma copiii in AGENTI AI VIOLENTEI/ Un nou fenomen in Marea Britanie: RETARD INFANTIL NECAUZAT DE PROBLEME MEDICALE [video] - Recomandari
  6. Pingback: Probleme si dificultati in educarea copiilor: COPILUL INCAPATANAT, RASFATAT, GROSOLAN, CARE VORBESTE URAT etc. Cum luptam cu obiceiurile proaste de comportament ale copilului? -
  7. Pingback: Probleme si dificultati in educarea copiilor: EDUCATIA FETELOR -
  8. Pingback: AUTIZAȚI DE TELEVIZOR SI CALCULATOR. Dependenta copiilor si adolescentilor de noile tehnologii are efecte devastatoare (DOSAR ROMÂNIA – REPORTAJ TVR foarte important cu Virgiliu Gheorghe, psihiatrul Raluca Grozavescu s.a). MEDIC NEUROLOG: ”O cat
  9. Pingback: Cand copilul nu asculta… CATASTROFA NOILOR CURENTE DE “EDUCATIE LIBERALA”, ANTI-AUTORITARA. Repudierea respectului si construirea micilor tirani. INCOTRO DUCE DUHUL TRUFIEI SI AL NEASCULTARII IN EDUCATIA COPIILOR? | Cuvântul Ortodox
  10. Pingback: NETFLIX acuzată că promovează PEDOFILIA prin promovarea serialului „CUTIES”. Filmul e despre „emanciparea” unei fetițe de sub autoritatea părinților bigoți și religioși
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare