Comisia de revizuire a Constitutiei A RESPINS AMENDAMENTUL CHIUARIU AL DISCRIMINARII PE BAZA ORIENTARII SEXUALE

11-06-2013 2 minute Sublinieri

comisia de revizuire

Comisia parlamentara speciala pentru modificarea Constitutiei are marti, 11 iunie, cea de-a sasea sedinta in care parlamentarii vor discuta amendamente la legea suprema. In sedinta precedenta, comisia condusa de Crin Antonescu a modificat in mod radical atributiile presedintelui.

HotNews.ro transmite LIVE TEXT lucrarile comisiei pentru modificarea Constitutiei

0ra 16:10 Parlamentarii au revenit asupra amendamentului lui Tudor Chiuariu care fusese votat intr-o sedinta anteriroara, amendament care prevedea interzicerea discriminarii bazata pe sex, culoare, origine etnica etc. si l-au respins.

Amendament respins Art.4.- (2) Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai. Orice discriminare bazata pe sex, culoare, origine etnica sau sociala, trasatura genetica, limba, credinta sau religie, opinii politice sau de alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, proprietate, nastere, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala este interzisa. […]

Dezbaterea amendamentului discriminarii pe baza orientarii sexuale din Comisia de Revizuire a Constitutiei:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Comisia pentru revizuirea Constituţiei a revenit, marţi, asupra votului la amendamentul care interzicea discriminarea bazată pe orientarea sexuală, adoptat în urmă cu o săptămână, şi l-a respins.

În urmă cu o săptămână, membrii Comisiei au adoptat un amendament al senatorului PNL Tudor Chiuariu prin care erau completate în legea fundamentală criteriile pentru care este interzisă discriminarea, inclusiv culoare, orientare sexuală sau trăsătură genetică.

Membrii Comisiei au adoptat, cu 18 voturi “pentru” şi două voturi “împotrivă“, amendamentul depus de Chiuariu, la articolul 4, alineatul 2, astfel:

“România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală este interzisă”.

Marţi, preşedintele comisiei, Crin Antonescu, a precizat că votul de săptămâna trecută a fost dat “de principiu” şi a supus din nou la vot amendamentul. De această dată amendamentul a fost respins, deoarece a întrunit doar opt voturi “pentru“, în condiţiile în care parlamentarii PSD au votat împotrivă, iar liberalii pentru.

După prima respingere, amendamentul a fost din nou supus la vot. Şi de această dată, rezultatul a fost similar.

Prin urmare, alineatul va rămâne în forma din Constituţia actuală, respectiv:

“România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială”.

 

(…) UPDATE 16.13 Amendamentul care interzicea discriminarea pe bază de orientare sexuală, adoptat în primele zile de lucru ale comisiei, a fost respins. Reacţia lui Antonescu, după numărarea voturilor: “Opa!”. De data aceasta, parlamentarii PSD au votat “împotrivă”. (…)

Nota noastra:

Amendamentul era unul foarte periculos pentru libertatea de exprimare a crestinilor (si nu numai) de altfel, asa cum a fost explicat:

EXTREM DE GRAV: Liberalii introduc in Constitutie interzicerea discriminarii pe baza de “ORIENTARE SEXUALA”, facand CULPABILA orice forma de opozitie fata de HOMOSEXUALITATE si facand facila LEGALIZAREA CASATORIILOR GAY! “Cadou” de GAYFEST de la Crin Antonescu si Tudor Chiuariu!

Aproape sigur, insa, asta inseamna ca si amendamentul familiei va fi respins [a si fost, later update]: 

Familia si Biserica in Constitutie: RASTURNARE DE SITUATIE sau CAPCANA? Crin Antonescu pare ca s-a trezit din somn: A TRECUT amendamentul ce consfinteste CASATORIA NUMAI INTRE BARBAT SI FEMEIE si doreste stipularea in preambul a ROLULUI BISERICII. De ce nu sunt totusi motive de satisfactie?

… mai ales dupa presiunile premierului Ponta si ale activistilor gay:

Ponta si activistii anticrestini preseaza puternic pentru A NU INTRODUCE IN CONSTITUTIE DEFINITIA FAMILIEI NORMALE. Antonescu accepta ca AMENDAMENTUL ANTI-GAY POATE FI RESUPUS LA VOT! (video)

O forma de compromis tipica pentru politicienii nostri, care nu va rezolva insa pe fond chestiunea, de vreme ce cutia Pandorei a fost deschisa, proiectul de legalizare a parteneriatelor civile a fost deja lansat, odata cu Parada Gay. 

Este insa un lucru foarte bun, deoarece inseamna timp castigat. De ar fi de folos Bisericii si noua tuturor… si nu spre osanda.

De vazut si care va fi reactia mai-marilor (V. Ponta, T. Basescu), pentru ca cea a ong-urilor pro-gay si a CNCD este previzibila, ca si aceea a mass-mediei si a majoritatii “formatorilor de opinie”. Daca respingerea amendamentului va fi atacata inclusiv la nivel inalt politic si se va cere re-revenirea asupra lui pentru re-votare, va fi un semnal puternic ca amendamentul respectiv e ordin care trebuie executat fara cracnire si prin sfidarea BOR si a majoritatii societatii romanesti.

revizuire-constitutie-prima-zi-in-comisie-proiect-bun-tvrnews-export-88852200_88852200


Categorii

Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “Comisia de revizuire a Constitutiei A RESPINS AMENDAMENTUL CHIUARIU AL DISCRIMINARII PE BAZA ORIENTARII SEXUALE

 1. Ce cip demonic are acest Chiuariu in fotografia de mai sus… E trist saracul ca a fost respins amendamentul.

 2. Ca e ordin e clar. Numai ca s-ar putea ca mai urgenta pentru ei este regionalizarea, si decat sa se respinga regionalizarea din cauza homosexualilor, s-ar putea sa mai aiba rabdare pana la constitutia viitoare.

 3. Pingback: Revizuirea Constitutiei: AMENDAMENTUL PENTRU FAMILIE ELIMINAT! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. @Mircea Bogdan:

  Poza e veche, dinainte de respingere, de fapt e chiar din prima faza, cand amendamentul fusese votat…

 5. Poate ar tb să mai avem “puţintică răbdare”. Situaţia poate să mai sufere câteva schimbări. Cea mai periculoasă ar fi vreuna f apropiată de termenul de votare a constituţiei.
  În orice caz, chiar şi această schimbare de ultimă oră dă apă la moară Bisericii. Care tb să se implice în politică, de la vlădică la opincă, şi cât mai devreme posibil, dacă se vrea, chiar de ieri!
  Iar chestiunea cu căsătoria dintre bărbat şi femeie tb poate adusă la pct 4, imediat după discriminare. Asta aşa ca să se vadă, că masa creştinilor fac legea în România, şi nu nişte pârliţi de politicieni şi ONG-işti trădători.
  Şi tot acolo mai tb inserată regula după care fiinţa umană este astfel din momentul concepţiei. Deci n-avem voie, Doamne fereşte, a-i discrimina pe cei nenăscuţi! Numai astfel ne va mai spăla Dumnezeu din păcate şi poate ne va scăpa mai rpd din aşa-zisa guvernare Băsescu-Ponta!!!
  Din pdv strategic şi militar, acum este momentul de a ne apăra prin atac, cu toate forţele, iar în fruntea atacului bine ar fi să se afle generalii BOR, cu “trust de presă” cu tot. Altminteri Biserica nu va mai avea în România decât un rol social şi cultural, şi tare mă tem că viitoarea catedrală a Mântuirii Neamului va fi goală de credincioşi şi plină de amatori de artă, îndeosebi decadentă (sau progresistă, dacă vreţi).

 6. Pingback: MITROPOLIA MOLDOVEI APARA FAMILIA! Sinodul Mitropolitan de la Iasi face un APEL catre parlamentari pentru a nu lasa deschisa posibilitatea LEGALIZARII CASATORIILOR HOMOSEXUALE: "Nu putem tacea si ramane indiferenti!" - Razboi întru Cuvânt - Re
 7. Stimati domni,
  Nu lasati in constitutie posibilitatea posibilitatea casatoriilor persoanelor de acelasi sex.Am preluat destule mizerii de la altii.Ne ajunge.
  Totodata nu permiteti introducerea limbilor regionale.V-ati gandit putin la romanii din Harghita si Covasna?In aceasta tara exista o singura limba-limba romana.Ati dat deja prea multe drepturi minoritalor(a se vedea si legea invatamantului).Daca introduceti un astfel de articol in Constitutie,noi romanii nu o vom vota!!!
  Cu stima,vvlasie@yahoo.com

 8. Duhul ala spurcat si nenorocit de drac, le sopteste astora cum sa fie conceputa LITERA LEGII – asa incat sa poata fi interpretabila – deci foaarte parsiva, ca sa nu zic, perversa!

  Aici trebuie multa luare-aminte – exact ca pe vreamea Mantuitorului cand cautau sa-L prinda in CUVANT fariseii de-atunci, asa si-ACUM farsorii de azi – toti gagautii si gusatii!

  Nici nu ma indoiesc ca nu vor ”interpreta” in spiritul lor, in duhul lor legea, trimitand-o continuu de la Ana la Caiafa…pana cand VA IESII asa cum ”trebuie”, cum vrea unchiul Sam ori reprezentantii lui, SAU – prin demonitizare, plictis si sictir nemaipomenit – nici nu va ma pasa cuiva de forma finala data acesteia ori de obligativitatea respectarii ei!

 9. Iar prin voturile PRO sau IMPOTRIVA ce sa intelegem noi, prostimea?!

  Prin voturile lor, PRO sau CONTRA – alaturi de frica marilor puteri care le sufla in ceafa….realizam ca unii sunt NORMALI si altii ANORMALI, nu?… iar dintre cei anormali – PASIVI sau ACTIVI – toti sunt pasibili de PEDEAPSA – daca nu lumeasca, va fi duhovniceasca!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare