MITROPOLIA MOLDOVEI APARA FAMILIA! Sinodul Mitropolitan de la Iasi face un APEL catre parlamentari pentru a nu lasa deschisa posibilitatea LEGALIZARII CASATORIILOR HOMOSEXUALE: “Nu putem tacea si ramane indiferenti!

12-06-2013 2 minute Sublinieri

slujiri_arhieresti_2

Apel al Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru consolidarea statutului tradițional al familiei și al căsătoriei

Noi, membrii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în cadrul ședinței de lucru din data de 12 iunie 2013, care a avut loc la Mănăstirea Neamț, lavra istorică a isihasmului românesc, am luat act cu bucurie față de demersul Patriarhiei Române, care a înaintat o serie de propuneri către comisia de revizuire a Constituției, între care și cea privind definirea familiei ca întemeindu-se pe căsătoria liber consimțită „între un bărbat și o femeie”. În acest context, ne declarăm îngrijorați de respingerea, de către această comisie, a unei astfel de clarificări, absolut necesare în contextul lumii de azi, cu atât mai mult cu cât, anterior, aceeași membri votaseră pentru o astfel de definiție. Acceptând actuala formulă din Constituție, aceasta ar putea deschide perspectiva legiferării „căsătoriilor” între persoanele de același sex. Noțiunea de „soți” care apare acum în definirea constituțională a căsătoriei, lasă deschisă, din păcate, această posibilitate.

În slujirea noastră de păstori ai poporului lui Dumnezeu din Moldova, nu putem tăcea și rămâne indiferenți față de perspectiva unei mari decăderi, aceea de a strica rostul ființial al omului de a se uni, bărbat și femeie, în sfânta taină a căsătoriei. Totodată, îndemnăm la veghe, în duh de rugăciune și de mărturisire, față de un proces mereu crescând de păgânizare a societății, având ca reper valori zis a fi moderne, superioare.

Ierarhii Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în numele milioanelor de credincioși, clerici și monahi, cuprinși în eparhiile pe care le slujesc, cheamă pe cei responsabili de alcătuirea textului Constituției să nu se îndepărteze de o viziune asupra căsătoriei pe care o are majoritatea covârșitoare a celor care i-au votat și pe care-i reprezintă în forul legiuitor al țării. O schimbare de poziție asupra acestui subiect, reflectată în Constituţie sau într-o lege ulterioară, ar plasa senatorii și deputații în contradicție evidentă față de convingerea celor pe care-i reprezintă în Parlament. S-ar încălca, astfel, o regulă elementară a democrației, care presupune să se exercite puterea în numele și în conformitate cu voința poporului care i-a ales.

Considerăm că schimbarea viziunii asupra instituției familiei va conduce, prin ultimele sale consecințe, la desfigurarea acestei națiuni, prin relativizare morală și prin încurajarea promiscuității sexuale, cu efecte extrem de nocive mai ales asupra copiilor sau tinerilor. Suprimarea statutului actual al familiei și al căsătoriei ne-ar face, astfel, vinovați, în fața lui Dumnezeu și a neamului românesc, de o greșeală fără precedent și ne-ar plasa pe o direcţie ce afectează demnitatea umană şi nu are nimic moral şi sfânt.

IPS Teofan,
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei

IPS Pimen,
Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor

PS Corneliu,
Episcop al Huşilor

PS Calinic Botoșăneanul,
Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor

PS Ioachim Băcăuanul,
Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului

vizita_ips_teofan_1

Legaturi:

***

***


Categorii

Ierarhi romani, IPS Pimen, IPS Teofan, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “MITROPOLIA MOLDOVEI APARA FAMILIA! Sinodul Mitropolitan de la Iasi face un APEL catre parlamentari pentru a nu lasa deschisa posibilitatea LEGALIZARII CASATORIILOR HOMOSEXUALE: “Nu putem tacea si ramane indiferenti!

  1. Trăiască!
    Iată primul pas!

  2. Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac. Cum putem sta indiferenti. Rusine pentru cei care i-am ales sa ne conduca tara. Ne duc spre iad. Parca nu sint crestini. Toti oare sint legati laochi?

  3. Slava Domnului pt tot ceea ce face. Sa dea Domnul si roade!

  4. Foarte bun comunicatul! Slava Domnului! Acum sa vedem ce va face Patriarhia.
    Dumnezeu sa ii intareasca pe vladicii nostri si sa ne ajute pe toti!

  5. Axios!Axios!Axios!!!

  6. Nu este mangaiere mai mare decat sa vedem ca mai exista ierarhi vii. Nu atat constitutia scrisa conteaza cat cea duhovniceasca. Daca nu suntem slabi de constitutie, ci ravnitori ai adevarului, aceasta nu poate fi decat un balsam, caci oricum balarurul ne impinge sistematic la colt. Dar, daca nu-L lasam pe Hristos, va fi cu noi in suferintele noastre.

  7. Omul care iese din rânduiala firii, iese din omenesc, din armonia și echilibru naturii. Acesta nu poate dobândi urmași, nu poate avea simţăminte materne și paterne naturale (care firesc se nasc odată cu pruncul). Nu are manifestări firești faţă de semeni lor, ci pervetite (potrivit perversiunii de care sunt robiţi).
    Perversiunea este o boala care’si cere FIRESC dreptul la tratament și vindecare iar nu dreptul la infestare, aprofundare și generalizare.
    Omul decăzut din fire nu poate invoca drepturile omului, ci dreptul de a redeveni om (firesc).
    Nu poți avea simţăminte materne sau paterne dacă nu ești partaş (trup și suflet), la adcerea pe lume (din iubire), a copilului.

    Slavă și multumire lui Dumnezeu pentru înalții nostrii păstori care s’ au angajat în lupta deschisa și la vedere pentru mântuirea turmei încredințată lor de Dumnezeu. Biserica, pe pământ este luptătoare (pentru mântuire), pentru al slavi pe Dumnezeu, pentru DREPTURILE OMULUI LA MÂNTUIRE.
    Toată dragostea, susținere și dăruirea pentru acesti păstori și turma ce o reprezintă .

  8. E uimitor faptul că nu se mai deranjează anormalul.Că însăși firea noastră nu se mai rușinează de cele ce firesc sunt rușine,
    induc și produc rușine, dar deranjează, tulbură și devine tot mai arzătoare rușinea în, (cu și pentru) Hristos.
    Mulți, avem deja primii pași făcuți în pervertire, (chiar dacă nu agreem acestea, chiar de ne și declarăm contra) pași care oricând pot fi continuaţi (pe măsură ce anormalul va deveni normal). Va veni “firesc”(si va creste), dorința de a încerca și… altfel devenim europeni… (și cetățeni ai raiului lumii super-civilizate, super-evoluate… )

  9. Multumim Bunului Dumnezeu pentru pastorii nostri. mare mingiere pentru noi

  10. Asa au disparut marile imperii in istorie – datoria anomaliilor, desfraului generalizat, idolatriei…NICIODATA nu s-a ajuns la forme atat de grotesti, de ordinare… cum s-a ajuns acum: si datorita mass-mediei, mediului ambiant (familie si societate) pentru ca am asistat CU TOTII la inceput curiosi, pe urma – scarbiti, in cele din urma – nepasatori, DAR lasand lucrurile asa, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, pe ”fagasul” lor!

    Ce nu s-a avut in vedere: faptul ca generatiile nascute cu putin inainte si dupa ’89, nefiind mature si neavand discernamant, au captat si au asimilat si lucruri bune, si lucruri rele, DAR mai ales din cele interzise, pe care le-au supt ca un burete, apa! Ca apa n-a fost de izvor ci, coclita/clocita, plina de microbi si dejectii – nu importa!

    Asistam AZI la sexualitate precoce si sub toate formele, privind cum adolescentii/tinerii de azi fac sex in toaletele scolilor, pe acoperisul lor sau in boscheti, ca animalele – pe bani, ori din frica de pedeapsa sau de ramanere ”pe dinafara” de gasca!
    Ei sunt copii de ieri care n-au fost protejati si aparati in copilaria lor de cei mari; au vazut si li s-a impregnat pe retina imagini socante, vazute la televizor, in reviste sau de pe net! De ce credeti voi ca prefera sa stea in fata calculatorului si nu sa iasa afara?! Sau daca ies, se poarta ca niste descreierati, fara frica de nimeni si de nimic…

  11. Cinste P.S. Teofan!

    Ar trebui sa se auda pana la Patriarhie, iar Mare Alb (cum ii spunea cineva pe-aicea) – cu autoritatea pe care o are, sa se pronunte FERM, atentionand si amenitand cu afurisirea ori anetema, pe toti cei care indraznesc sa murdareasca cu anormalitatea lor pe cei de azi, pe cei de maine si, poimaine1

    Dar, cum a fost pe la Bruxelles, mir-am-as sa nu fi fost prelucrat dinainte!

    Cel mult, la insistentele tuturora – va transmite un mesaj scurt, prin purtatorul sau de cuvant, intr-un limbaj de lemn asezonat cu linistirea din care nu vei intelege mare lucru – asa cum fac astia AZI legile in (auto)parlament!

  12. Indiferenta si apatia din zilele noastre au fost profetite…tin minte cum am comentat pe-aici pe site toti, citind despre vedenia avuta de unii din Sf.Parinti contemporani noua, in care au vazut cum presedintele, apoi oamenii ”de stat” zaceau ca morti pe jos si cum…printr-un efort s-a ajuns si la Patriarh care de-asemeni, zacea la podele (nu mort) dar inert, si total incapabil SA SE RIDICE!

    Nu pot sa nu-mi inchipui imaginea tulburatoare, terifianta…in care, cei care sunt inditruiti sa actioneze, sa i-a POZITIE…zac la pamant ca rapusi de DUHUL MUT, DUHUL NEPUTINTEI asemeni copilului din Evanghelie care dadea cu el de pamant, batjocorindu-l si punandu-i viata in pericol (inca din copilarie) aruncandu-l ba in apa, ba in foc!

  13. Stiti DE CE nu se va lua POZITIE in privinta asta?!

    Fiindca impreuna, netrebnici ne-am facut – asa cum spune psalmistul!

    Unii tacand, alti – facand…dar toti punand piatra de temelie la faurirea imperiului Atihristului – unii lucrand cu mana (prin scris), altii prin mintea lor (prin inovatii, descoperiri – in orice domeniu) – asta fiind PRIMA PECETE, care actioneaza in spiritul vremurilor, si in deplin acord sufletesc!

    Cea de-a doua (si ultima) va fi prin acordul de principiu, in deplina cunostiinta de cauza si va consta in GRAVARE/INCRESTARE – care va fi primita de multi…

  14. Este posibil ca o serie de “CAPCANE” viclene intinse de vrasmasul neamului omenesc in ultimii 100-200 de ani, pe care, de altfel , ni le-au semnalat parintii trezvitori contemporani, ca:

    1. Ateismul din estul ortodox,
    2. Complexul de inferioritate fata de “civilizatia” apusului care , nu-i asa, doara promoveaza valori universale ca unitatea, fratietatea, iubirea …
    3. Miscarea ecumenica,
    4. Studiile, doctoratele, cursurile predate la/de la facultatile de teologie catolice si protestante,
    5. Fondurile nerambursabile primite/solicitate pentru “ziduri”,

    intrepatrunse si potentate reciproc, SA EXPLICE MULTE.

  15. Pingback: Cuvantul IPS Teofan la Inaltarea Domnului (VIDEO) in apararea familiei crestine de pacatele contra firii: CARMUITORII VREMELNICI AI TARII SA ASCULTE DE CONSTIINTA SI DE POPOR, NU DE GLASURILE DE SIRENA DIN ALTA PARTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: IPS IOSIF, Mitropolitul român pentru Europa Occidentala: CRESTINII IN FATA OFENSIVEI TOTALITARE A IDEOLOGIEI HOMOSEXUALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  17. Pingback: IPS PIMEN marturiseste cu putere impotriva legalizarii PACATULUI SODOMIEI (video)/ Lider politic: "Nu voi vota niciodata transformarea Romaniei în Sodoma". Acum e cercetat de CNCD/ SONDAJUL care ii face sa turbeze pe activistii anticrestini: RO
  18. Pingback: Basescu si Stolojan sustin CASATORIILE HOMOSEXUALE si RESPING definirea familiei in CONSTITUTIE/ IPS Calinic despre "dementii" care vor sa legifereze ANORMALITATEA - Război întru Cuvânt
  19. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara - Război întru Cuvânt
  20. Pingback: PARINTELE MELCHISEDEC, staretul Man. Putna, trage cu putere clopotul trezirii neamului privind incercarea de DISTRUGERE A FAMILIEI: “Au sosit vremurile marturisirii Adevarului si ale despartirii apelor! NU ESTE DE TACUT!” -
  21. Pingback: MARTURII, inclusiv de la cititorii nostri, DESPRE DICTATURA HOMOSEXUALITATII IN OCCIDENT sau ce teroare ne asteapta, pe noi si pe copiii nostri, la serviciu si la scoala, daca sodomia va fi "normalizata"/ INTERESANT: Mircea Badea este impotriva
  22. Pingback: LEGIFERAREA PRIGOANEI IMPOTRIVA CRESTINILOR. Marele pericol ascuns in micul adaos constitutional “orice situatie” referitor la “DISCRIMINARE” prin care Tudor Chiuariu a reintrodus “orientarea sexuala” miseleste, pe usa
  23. Pingback: VIDEO: “Universul credintei” (TVR) despre ATACAREA FAMILIEI CRESTINE PRIN NOUA CONSTITUTIE/ Predica de Rusalii a IPS Teofan atinge si tema INCERCARII DE NORMALIZARE SI LEGALIZARE A PACATELOR CONTRA FIRII - Recomandari
  24. Pingback: FARADELEGE SI ROBIE. Alunga morala si alungata va fi si libertatea!/ BISERICA si EXCOMUNICAREA POLITICIENILOR CARE LEGALIZEAZA HOMOSEXUALITATEA: “Cu adevarat, se cam apropie vremea cernerii: ori in Biserica, ori in afara ei!” - Recomandari
  25. Pingback: ORTODOXIA TINERILOR despre derapajul rusinos al ZIARULUI LUMINA: evocare slugarnic-laudativa a unui DOCUMENT EUROPEAN ce ar “apara libertatea religioasa”, INTERZICAND INSA “DISCRIMINAREA” HOMOSEXUALILOR! - Recomandari
  26. Pingback: IPS PIMEN, la Putna, predica devastator impotriva politicii UE si a conducatorilor tarii: EXISTA UN PLAN DIABOLIC, SE FAC CRIME, TOTUL SE OTRAVESTE, MAI ALES SUFLETELE NOASTRE! (audio) - Recomandari
  27. Pingback: Pr. Marcel Radut Seliste: UNIUNEA EUROPEANA INGRADESTE LIBERTATEA DE EXPRIMARE A BISERICII. Analiza importanta pe marginea textului european aplaudat de PATRIARHIE - Recomandari
  28. Pingback: Sfantul Sinod al BOR sustine DEFINIREA FAMILIEI DREPT CASATORIE INTRE FEMEIE SI BARBAT in CONSTITUTIE - Recomandari
  29. Pingback: Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român” - Recomandari
  30. Pingback: IPS Laurentiu Streza ataca dur Constitutia revizuita pe tema familiei. “ESTE O PEDEAPSA A LUI DUMNEZEU CARE VINE ASUPRA NOASTRA. ESTE CEL MAI MARE ATENTAT LA FIINTA NEAMULUI NOSTRU” [video] - Recomandari
  31. Pingback: Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!” -
  32. Pingback: IPS Irineu despre casatoriile homosexuale si Constitutie: DE UNDE ACEASTA RAPACITATE SPIRITUALA SI SOCIALA? - Recomandari
  33. Pingback: MARTURISIREA CREDINTEI si INCEPUTUL EPURARII RELIGIOASE. Ce facem “daca ni se cere sa optam intre apartenenta la unele structuri politice, economice sau militare” si HRISTOS? DATORIA DE A NU TACEA - Recomandari
  34. Pingback: (UPDATE VIDEO): Mitropolitul Andrei la Man. Nicula: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE - Recomandari
  35. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) - Recomandari
  36. Pingback: Parintele Dosoftei de la Manastirea Putna despre CUTREMURUL DUHOVNICESC PE CARE IL TRAIM, ca urmare a NIHILISMULUI care ataca credinta si temeliile vietii (VIDEO, TVR) - Recomandari
  37. Pingback: Pastorala de Inviere (2014) a IPS Teofan despre OFENSIVA CULTURII MORTII din zilele noastre prin RAZBOAIELE FRATRICIDE, PERSECUTIILE IMPOTRIVA CRESTINILOR si “REVARSAREA DE PAGANATATE ASUPRA LUMII” -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare