“Goldul” DEZGROAPA SI MUTA MORTII… Deshumari facute la ROSIA MONTANA pentru ”DEGAJAREA” TERENULUI [VIDEO din emisiunea Realitatea la raport]

24-10-2013 1 minut Sublinieri

Nici morţii nu îşi mai au loc în cimitire la Roşia Montană. Morţii sunt dezgropaţi, scoşi din gropi şi duşi la oraş. Localnicii spun că toate costurile acestor dezhumări au fost suportate de compania Roşia Montană Gold Corporation. Ancheta a fost realizată de Adriana Ţenea de la “REPORTERII REALITĂŢII”.

“I-au scos şi i-au dus pe la Oradea, pe la Deva, pe unde au plecat oamenii. Au scos chiar o bătrânică care nu avea un an de când murise“, spune Sorin Jurcă, locuitor din Roşia Montană.

Ce legătură are compania RMGC cu mutatul morţilor? “Toate costurile, transportul, dezhumarea, slujba, locul unde îi duc este plătit de către companie. Le face un mormânt nou acolo. Omul e atât de lacom încât crede că face o afacere şi din modul de a-şi duce şi morţii de aici”, mai spune Jurcă.

Că o parte dintre sătenii din Roşia şi-au vândut casele şi s-au mutat în alt loc, se ştia. De ce să fie mutaţi şi morţii, părea greu de înţeles.

“Aici va fi după calculele companiei o exploatare, în jurul cimitirului. Aici au nevoie de drumuri, vor fi utliaje de mare tonaj care trebuie să circule. Acest utliaj nu trebuie să stea în calea nimănui”, mai spune Jurcă.

Ce spune Biserica Ortodoxă Română despre aceste deshumări

“Potrivit Bibliei, atunci când omul merge la locaşul de veci, trupul trebuie “să se întoarcă în pământ, cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, care l-a dat” (Eclesiastul 12,5-7). După tradiţia Bisericii Ortodoxe, morţii nu se dezgroapă niciodată, neexistând nicio dispoziţie canonică în acest sens. Morţii trebuie să rămână în mormintele lor “până la obşteasca Înviere”. Este recomandat ca deshumarea să nu se facă niciodată, arată Arhiepiscopia Alba Iulia.

RMGC: Suntem creştini, suntem oameni cu frica de Dumnezeu

Pe site-ul companiei RMGC se precizează că şase cimitire vor fi afectate de proiectul minier şi că peste 400 de morminte vor fi relocate.

“Nu numai eu, ci şi colegii mei, suntem creştini, suntem oameni cu frica de Dumnezeu. Respectăm viaţa personală, respectăm dorinţa de intimitate a oamenilor. Discutaţi extrem de public despre ceva care este extrem de personal, despre ceva care ţine de legătura fiecărui om cu credinţa, cu Dumnezeu, cu rânduilelile creştine. Respectăm dorinţa de intimitate a oamenilor pe această temă. De aceea nu vom comenta mai mult”, a declarat Cătălin Hosu, purtător de cuvânt RMGC, în cadrul emisiunii “REALITATEA LA RAPORT”.

Emisiunea integrala, mai jos:


Categorii

1. DIVERSE, Documentare/ Reportaje, Razboiul impotriva Romaniei, ROSIA MONTANA, Video

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la ““Goldul” DEZGROAPA SI MUTA MORTII… Deshumari facute la ROSIA MONTANA pentru ”DEGAJAREA” TERENULUI [VIDEO din emisiunea Realitatea la raport]

  1. Si ne mai intereseaza ce jocuri face Ungaria cu Rusia sau Germania ?

    Noi ne luam pana si mortii si ne caram in alta parte, ca sa poata unii jefui in liniste (cu ‘frica lui Dumnezeu’, evident…, ca da si de pomana la f’un sarac sau biserica)

  2. Pingback: Codul Silvic, amendat pentru GOLD CORPORATION?/ Scandalul raportului EXPERTILOR BRITANICI care aprobau INCLUDEREA ROSIEI MONTANA in PATRIMONIUL UNESCO - Recomandari
  3. Pingback: “SI ASTAZI EXISTA MULTI IROZI. Fiecare dintre noi poate deveni un Irod pentru semenul lui sau fata de propria sa nevinovatie… PREA MULT RANIM SI PREA MULT UCIDEM”. Predici audio pe marginea UCIDERII PRUNCILOR | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare