ROMANIA, TINTA DE RAZBOI!/ Blasfemiile ocultistului satanic CORUT si tacerea RUSINOASA a Patriarhiei/S-A VOTAT REZOLUTIA EXTREM DE GRAVA PRIVIND AVORTURILE LA A.P.C.E./ Bombele sociale cu ceas/ (STIRI 3-5 februarie 2010)

5-02-2010 17 minute Sublinieri

UPDATE

SUNTEM PE SCUT, NE PUTEM PREGATI PENTRU TOT CE E MAI RAU. FARA PANICA, DAR SI FARA ORBIRE…

Nu mai departe de ziua de miercuri, STRATFOR aducea doua noi analize asupra starii de fapt existente in cazul dosarului fierbinte iranian. Intr-una din ele, Iranian Proxies: An Intricate and Active Web, autorul aduce cateva informatii care sunt desosebit de relevante pentru a intelege gravitatea deciziei luata (?) astazi de CSAT, anume, aceea de a “primi” invitatia SUA de a fi inclusa in programul scutului anti-racheta.

Ce se intampla in dosarul iranian? Dupa cum stim, Iranul a depasit toate termenele limita prin care tandemul SUA-Israel, acompaniate de corul european, le-a impus pentru renuntarea la derularea programelor sale nucleare (pana si Stratfor considera ca posibilitatea ca Iranul sa produca bomba nucleara e foarte mica). Recent, SUA a efectuat o serie de masuri prin care a reinnoit sistemele defensive ale aliatilor arabi din regiune, paralel cu o alta serie de miscari prin care Iranul a cautat sa isi activeze retelele sale de grupari “proxi” (Hamas, Hezbolah) pentru a le pregati de un eventual conflict. Cu alte cuvinte, am intrat in faza in care adversarii isi zangane armamentul din dotare pentru a arata, care mai de care, ca este decis sa mearga pana la capat. Pana si trimiterea rachetei cu broaste si viermi in spatiu, de catre Iran, face parte din aceeasi logica a “aratarii muschilor” armati pentru a intimida pe celalalt sau pentru a arata ca nu este dispus sa cedeze niciun pas (dar, ce sa cedeze, de vreme ce nu are tehnologia necesara producerii unei bombe nucleare?).

In acest context de miscari ofensive si defensive, in care adversarii isi capaciteaza grupurile si tarile aliate, se inscrie si recenta decizie a SUA de a implementa sistemul balistic anti-racheta in tara noastra.

Mai mult decat atat, decizia ridica la un nivel neasteptat miza pregatirilor armate in vederea intimidarii Iranului de catre tandemul SUA-Israel. Cel putin Stratfor, care se lauda cu o retea larga de informatori, inclusiv din serviciile secrete, nu a suflat vreun cuvant despre aceasta posibilitate, ceea ce arata ca, daca se stia, a fost deliberat trecuta sub tacere, si daca nu se stia, era pentru gravitatea ei deosebita. Totul s-a facut la Bucuresti in cea mai mare taina si extrem de rapid, ieri, in regim de urgenta. Nicio dezbatere, nicio prevenire, iar presedintele Basescu, prin CSAT a aprobat acordul cu maxima viteza si cu entuziasm, asa ca nu mai ramane decat ca el sa fie, formal, ratificat de Parlament.

Ce relevanta are aceasta decizie pentru noi? Raspunsul il gasim tot in analiza STRATFOR (Defensive buildup):

Washington can simply defend its allies, letting them absorb the risk and then the first strike before the United States counterstrikes rather than rely on its intelligence and offensive forces in a pre-emptive strike. This defensive posture on Iran fits American grand strategy, which is always to shift such risk to partners in exchange for technology and long-term guarantees.

Adica:

Washington poate pur si simplu sa-si apere aliatii, lasandu-i pe ei sa absoarba riscul primei lovituri (cele potential nucleare sau cu rachetele din dotarea Iranului existente la ora actuala – care pot atinge Romania, reamintim – n.n.) inainte ca SUA sa contra-atace, in loc sa se bazeze pe fortele sale ofensive si de spionaj pentru a da o lovitura preventiva. Aceasta pozitionare defensiva fata de Iran se potiveste strategiei largi americane, care consta in a transfera riscul (unei lovituri militare incasate – n.n.) asupra partenerilor in schimbul oferirii de garantii si tehnologie pe termen lung.

Cu alte cuvinte – SUA transfera riscul de a fi lovita militar de Iran (de fapt, de adversarul sau, oricare ar fi) aliatilor, deci Romaniei, in schimbul (de fapt, in realitate, din cauza) oferirii “protectiei” tehnologice (in cazul nostru – reteaua balistica antiracheta). Iata, asadar, miezul si miza acestei decizii politice. Romania, din acest moment, intra in randurile aliatilor din prima linie a SUA, a “veleitarilor”, a celor care sunt impinsi in fata ca sa ia loviturile mortale, ca cei din spate sa poata contra-ataca ulterior.

Si problemele nu se termina aici. Amplasarea scutului anti-racheta este o evidenta sfidare adresata Rusiei. Daca Rusia avea o atitudine atat de inamicala fata de eventualitatea amplasarii scutului in Polonia si in Cehia, este limpede ca nu le va surade absolut deloc schimbarea locatiei in Romania. Decizia de acum, coroborata cu interesele “europene” tot mai evidente  fata de Moldova, deschide de fapt un front extrem de sensibil pentru rusi in aceasta zona. Si daca ne amintim si de purtatorul de cuvant de la Ministerul de Externe…

Stim ca Rusia si China sunt puterile care au taraganat in dosarul iranian, ceea ce a dus la imposibilitatea de a aplica sanctiunile economice “masive” impotriva Iranului. Nu vedem cum decizia SUA de a amplasa scutul de rachete in Romania ar putea sa capaciteze Rusia pentru a adopta o pozitie mai critica fata de Iran. Mai degraba va avea efectul contrar... In orice caz, avand in vedere ca punerea in practica a scutului se va petrece abia in 2015, altceva decat un surplus de tensiune internationala si de propulsare a Romaniei in fata, ca potentiala tinta militara, nu vedem ca urmare a acestei decizii, asta apropo de asa-zisele “avantaje geopolitice” pe care le-am dobandi cu aceasta ocazie, de care amintesc toti “analistii” si politrucii. Si, ca si cum nu era de ajuns, mai si platim pentru el!

PS: Interesant cum descrie presedintele Senatului, Mircea Geoana, decizia de amplasare a scutului american in Romania – drept cel mai important eveniment din ’90 incoace. Va dati seama? Deci nici macar intrarea in NATO sau in UE nu se ridica la importanta acestei decizii de strategie militara – intrarea sub scutul american. Sau mai corect, pe scut?

Care ar putea fi tintele pentru rachetele interceptoare din Romania? Coreea de Nord este prea departe. Distanta dintre Romania si Iran este mai mica decat cea dintre Polonia, Cehia si Iran, dar statul acuzat este oricum prea departe. NATO are membri ca Turcia care se invecineaza cu Iran. De ce nu ar construi un scut acolo? Rusia e foarte aproape. Sunt aproximativ 500 kilometri intre Romania si principala baza navala a Rusiei de la Sevastopol. Zonele sudice ale Rusiei sunt, de asemenea, apropiate. Chiar daca baza de rachete nu va fi o amenintare pentru Rusia, cum a spus presedintele roman, Rusia nu va fi incantata de o asemenea vecinatate.

Romania era gata sa isi livreze teritoriul sau pentru sistemul defensiv de rachete de acum cativa ani. In 2005, Romania era mentionata ca locatie pentru inchisorile secrete ale CIA. […] Desfasurarea de obiective militare ale SUA in Romania nu va imbunatati securitatea din regiune, insa oficialii americani si romani nu par foarte preocupati de acest lucru.

Deşi România se confruntă cu problemele interne mai importante pentru Guvern, cum ar fi grava criză politică internă sau ajutorul de la FMI, aceasta trebuia să se ocupe de problema scutului antirachetă cât mai curând posibil, apreciază Papic, de la agenţia internaţională de analiză strategică STRATFOR. Dintr-o perspectivă geopolitică, Statele Unite fac presiuni asupra Rusiei pentru a susţine sancţiunile împotriva Iranului, arătându-i că au încă o prezenţă solidă în Europa Centrală, în pofida dezavantajului grav pe care îl va constitui revenirea oficială a Ucrainei în sfera de influenţă a Moscovei, după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din această ţară, susţine Papic. Relaţiile dintre Rusia şi România vor fi în mod sigur afectate, deşi ele sunt deja tensionate, apreciază analistul, care consideră că România este un aliat atât de important pentru Statele Unite în principal din cauza faptului că aceasta “nu depinde de exporturile energetice ale Rusiei”. Totuşi, Moscova poate răspunde pe alte căi, cum ar fi “prezenţa unor reţele de crimă organizată în România şi intensificarea activităţii sale de spionaj în ţară”. […] Din punct de vedere al securităţii, România nu este o ţintă pentru posibile rachete lansate din Orientul Mijlociu şi nu are de fapt nevoie de scutul antirachetă pentru apărarea proprie, precizează Papic.

  • Newsin:

Moscova aşteaptă detalii de la SUA în privinţa implicării României în scutul antirachetă

Moscova aşteaptă mai multe informaţii de la Washington în legătură cu planurile Statelor Unite de a desfăşura interceptoare de rachete în Marea Neagră, a declarat vineri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, relatează Kyiv Post.

Instalarea scutului antirachetă în România ameninţă securitatea Moscovei, spune un analist rus

Planurile americane de a instala elemente ale scutului antirachetă în România reprezintă o ameninţare reală pentru securitatea naţională a Rusiei, a declarat un analist militar rus, citat de RIA Novosti. […] “Vorbim despre plasarea sistemului terestru Aegis în România până în 2015, care foloseşte noul interceptor de rachete SM-3. Această armă ar putea, fără nicio îndoială, să reducă semnificativ capacitatea de disuasiune a Rusiei”, a declarat colonelul Igor Korocenko, redactor şef al revistei Apărarea Naţională. El a precizat că rachetele SM-3 vor putea intercepta rachete balistice rus la scurt timp după lansare, pe traiectoria lor iniţială de zbor.Rusia trebuie să avertizeze România că, dacă elemente ale scutului antirachetă sunt plasate în ţară vor deveni ţintă a tirurilor de rachete de prevenire ale Rusiei”, a spus Korocenko.

Asadar, contrar “analizelor” amatoristice sau, poate, manipulatorii care circula prin presa de la noi, se pare ca decizia de amplasare a scutului in Romania are mai mult de-a face cu Rusia decat am preconizat mai sus. STRATFOR chiar se hazardeaza sa afirme ca Romania nu era amenintata in mod real de Iran. Pare mai degraba ca SUA cauta sa isi castige o pozitie de forta fata de Rusia in vederea unor actiuni derulate in Orientul Mijlociu. Drept consecinta, Romania nu este doar tinta pentru Iran, ci si pentru Rusia, dupa analistul militar citat de RIA NOVOSTI.

Liderul PSD a amintit de negocierile pe care Polonia le-a purtat “la sange” cu SUA in momentul cand s-a alaturat in programul scutului antiracheta. “Polonezii au avut o discutie cu americanii, pentru ca si la ei au existat niste costuri importante, si au vorbit despre resurse suplimentare de modernizare a armatei poloneze, au adus in discutie problema vizelor pentru polonezi pentru teritoriul american. Trebuie sa existe avantaje de ambele parti, dincolo de obligatia de solidaritate transatlantica”, a declarat Geoana.

Presedintele PSD a mai mentionat ca o dezbatere publica pe tema gazduirii unor elemente ale scutului antiracheta american ar fi “sanatoasa” si a adresat o rugaminte colegilor sai de breasla sa nu faca “din aceasta problema o chestiune superelectoralista”.

Dupa parerea liderului social democrat, CSAT si Presedintele Romaniei ar fi trebuit sa procedeze la “o minima informare a opinei publice si la o discutie cu liderii politici”, inainte sa faca anuntul de astazi.

(…) Este o chestiune foarte importanta pentru ca, pe langa avantaje, exista si riscuri. Vor fi multe voci care se vor manifesta impotriva acestui proiect. Riscul exista, este in Orientul Mijlociu, mai exact in Iran”, a declarat Mircea Geoana.

Opinia mea este ca in fata acestei decizii va trebui sa avem o ampla consultare in care sa implicam si sa ascultam vocea specialistilor, a expertilor militari, sa vedem care este si opinia publicului romanesc si sa vedem, bineinteles, care este si vocea Parlamentului, mai ales ca prin votul Parlamentului o astfel de decizie poate fi aprobata, comentata sau amendata”, a declarat presedintele Senatului, care a apreciat ca “ne aflam in fata uneia dintre cele mai importante decizii de securitate nationala din ultimii ani in tara noastra”, a declarata Mircea Geoana, la Realitatea TV.

CHELTUIELI

Viitoarele achiziţii nu sunt prinse în buget

Dincolo de aspectele strategice şi politice, România va trebui să traducă proiectul de scut antirachetă şi în câteva miliarde de dolari. Cea mai valoroasă achiziţie de care ţara noastră are nevoie este reprezentată de sistemul de rachete cu rază lungă de acţiune, al cărui cost a fost estimat de surse militare la 3-4 miliarde de dolari – comparabil cu preţul vehiculat al programului de înzestrare cu avioane multirol… modalitatea în care ţara noastră va plăti costurile pentru scutul antirachetă rămâne, deocamdată, o enigmă. Dat fiind că nu există, încă, o decizie a SUA şi NATO în legătură cu ţările care vor participa la program, nu se ştie nici dacă va exista un sistem de plată comună a cheltuielilor sau fiecare ţară va trebui să-şi gestioneze costurile separat.

Potrivit unei declaraţii făcute ieri de ministrul apărării, Gabriel Oprea, „pe teritoriul României vor fi amplasate capabilităţi terestre de interceptare, ca parte a sistemului de apărare antirachetă, o prioritate a politicii de apărare a României”. În perioada imediat următoare vor fi iniţiate negocieri bilaterale între experţi diplomatici şi militari, români şi americani, care vor conduce la încheierea unor acorduri, acestea urmând a fi supuse ratificării de către Parlamentul României.[…]

Pe de altă parte, analistul politic Dan Dungaciu s-a referit, în cadrul emisiunii „Evenimentele zilei”, la posibila reacţie a Federaţiei Ruse, susţinând că Moscova nu poate fi împăcată cu prezenţa scutului în apropierea sa, deşi, aparent, americanii au făcut o concesie Kremlinului prin renunţarea la vechea configuraţie a sistemului antirachetă, ce urma să fie implementată în Cehia şi Polonia.

  • Realitatea.net:

Scutul discordiei: La un pas de al doilea Război Rece în Europa de Est. VEZI VIDEO

SUA afirmă că scutul antirachetă, care include elemente în România, răspunde ameninţării iraniene

  • Hotnews:

Ambasada SUA se declara “incantata” de anuntul ca CSAT a acceptat propunerea lui Obama

Presa rusa: Romania a fost de acord sa devina Polonia

Ion Iliescu s-ar declara mai degraba impotriva scutului antiracheta

*

Comunitatea americana de informatii: Al-Qaida va dori sa loveasca SUA, atat timp cat Ben Laden este liber

Rusia trebuie sa reflecteze asupra integrarii in NATO si UE – centru de analiza apropiat Kremlinului

Mahmoud Ahmadinejad: Nu avem nicio problema sa trimitem uraniu imbogatit in Occident

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a cerut companiilor din SUA să oprească promovarea sau să fie implicate în vânzarea de arme către Taiwan, pentru a evita tensiunile dintre cele două ţări. “Unele companii americane, care ignoră obiecţiile guvernului chinez şi decid să vândă arme Taiwanului, se vor confrunta cu sancţiuni,” sublinia Ma Zhaoxu. China a decis să oprească programele militare bilaterale şi discuţiile pe probleme de securitate după ce administraţia Obama a dat undă verde unui nou pachet de vânzări de armament către Taiwan. “Pasul SUA prezintă un grav pericol pentru interesele cheie ale Chinei şi dăunează relaţiilor bilaterale, ceea ce va afecta cooperarea pe unele chestiuni internaţionale şi regionale de interes major” .

***

Despre Gigi Becali, Pavel Coruţ şi Patriarhia Română

(…)

Cred că Pavel Coruţ e satanist sau, în cel mai bun caz, demonizat. Şi voi spune de ce. Nu suferă să pună mîna pe Biblie fără să rostească: „această carte abominabilă”, „această carte nesuferită”, „blestemata asta de carte” etc. Dacă ar fi avut o atitudine doar „ştiinţifică” faţă de Sfînta Scriptură (ştiinţă de care este foarte departe, rămînînd în zona „argumentelor” „Bibliei hazlii”), ar fi putut comenta fără aceste „lepădări” ritualice pe care le făcea de fiecare dată cînd atingea Biblia.

Din acest motiv, intervenţia lui Gigi Becali în emisiune, care l-a făcut drac pe Coruţ, a fost formidabilă. L-a desfiinţat pe Coruţ taman în limba pe care o vorbea acela. Ascultîndu-l cum îi sare inima din piept cînd vorbea despre Hristos, despre bătrîna sa mamă şi despre poporul român, m-am gîndit că a greşit Becali atunci cînd a candiadat la Preşedenţie. Trebuia să candideze la Patriarhie.

După 89, cred că acesta e primul atac public la adresa Bisericii făcut în acelaşi stil murdar şi calomniator pe care l-au practicat propagandiştii roşii. Din păcate, Patriarhia Română, care are o televiziune cu acoperire naţională, un radio cu acoperire naţională, un cotidian cu acoperire naţională şi o agenţie de presă, preferă să ne informeze despre scorurile meciurilor de fotbal, despre vreme, despre cum să tratăm răcelile şi despre simpozioanele consacrate lui Costache Conachi sau vreunuia dintre patriarhii trecuţi din viaţă. Singurele reacţii din partea Patriarhiei, dezbătute şi la Trinitas TV, sînt cele faţă de „pericolul” blogosferei ortodoxe şi faţă de protestele societăţii civile împotriva marşurilor homosexuale, împotriva introducerii vaccinurilor obligatorii şi a cipuirii populaţiei, împotriva atacurilor calomnioase la adresa memoriei martirilor din temniţele comuniste.

Convingerile religioase vor fi avortate de Consiliul Europei

Alianta Familiilor din Romania: Cum s-a votat in Consiliul Europei pentru avort

SITUATIA DIN CONSILIUL EUROPEI

Pe 29 ianuarie Consiliul Europei a adoptat, cu un vot de 51 la 14 si 4 abtineri, rezolutia „15 Ani de la conferinta internationala a populatiei si dezvoltarii.” Rezolutia e rea pentru ca:

(1) promoveaza avortul;

(2) foloseste promovarea sanatatii femeii, un obiectiv laudabil si important, ca pretext pentru promovarea avortului;

(3) lezeaza libertatea de constiinta;

(4) submineaza libertatea religioasa; si

(5) injecteaza intr-un document international oficial un termen nou pina acuma neintilnit in nici un alt document international, si anume notiunea de „sexual and reproductive rights.” („drepturi sexuale si reproductive”) Rezolutia afirma primordialitatea avortului in raport cu libertatea de constiinta, in masura in care medici sau personal medical refuza, pe baza de constiinta, sa presteze servicii de avort. Acelasi obiectiv implica si spitatele private, de exemplu cele catolice, care refuza sa presteze servicii de avort. Din acelasi motiv rezolutia prejudiciaza libertatatea religioasa a personalului care refuza sa participe la prestarea de servicii avortive din pricina convingerilor religioase. Asta nu este o supozitie, lucrul acesta deja fiind o realitate in diferite tari. In 2009 Tribunalul Suprem al Colombiei (America de Sud) a decretat ca libertatea de constiinta sau religioasa nu poate fi invocata pentru a refuza servicii avortive. Efectul practic al acestei decizii ar fi constringerea spitalelor catolice din Colombia sa faca avort.

Notiunea de „sexual and reproductive rights” este noua, fiind lansata cu nu mai mult de 10 ani in urma. Este o doctrina nebuloasa care insa reflecta ca la nivel global miscarea pentru „drepturile minoritatilor sexuale” (adica a homosexualilor) merge mina in mina cu miscarea proavort, scopul ultim fiind legitimarea in dreptul international a drepturilor sexuale si reproductive. Ceia ce aceste forte nu au reusit in cadrul Natiunilor Unite in primavara lui 2009 au reusit in Consiliul Europei luna trecuta. Dupa multi ani de esec, in primava anului trecut o rezolutie similara a fost introdusa in ONU dar a fost respinsa, gratie, in mod special, eforturilor facute de micile tari catolice din Caraibe (St. Lucia si Republica Dominicana) si Africa.

Modul in care Rezolutia a fost adoptata in Consiliul Europei denota natura ei controversata. A fost respinsa in octombrie 2009 din lipsa de voturi, iar acuma a fost votata de catre doar 68 din cei 318 delegati ai Consiliului Europei, un numar cu adevarat infim. Este indoielnic ca cele 51 de voturi afirmative ar putea da rezolutiei legitimitatea de care are nevoie.

Delegatii Romaniei nu au votat rezolutia de fel. Ne exprimam surprinderea si dezaprobarea totala fata de absenta delegatilor romani de la vot. Cetatenii Romaniei au meritat sa fie reprezentati la dezbateri si la vot si sa li se auda vocea. Au avut nevoie de votul delegatilor pentru a ne proteja interesele, valorile si libertatile. Nu au facut-o. Nu au fost prezenti cind si unde trebuiau sa fie intr-un moment crucial pentru directionarea valorilor la nivel de Consiliu European. Noi insa nu vom fi indiferenti si vom lua seama de nepasarea lor fata de interesele si valorile noastre cind vor candida la functii publice. In ultimul sondaj privind avortul in Romania, efectuat in 2009, doua treimi dintre romani s-au pronuntat impotriva avortului.

Daca delegatii Romaniei nu au votat, au votat delegatii Republicii Moldova si romanii din Ucraina. Din Moldova a votat d-l Valeriu Ghiletchi, din grupul EPP/CD. A votat impotriva rezolutiei si ii multumim. Tot din Moldova a votat d-na Ana Gutu, din grupul ALDE, dar in favoarea rezolutiei. Iar din Ucraina a votat d-la Ivan Popescu, reprezentantul romanilor din Ucraina in parlamentul ucrainian si unul din delegatii Ucrainei in Consiliul Europei. A votat pentru rezolutie, dinsul facind parte din grupul socialist. Ne exprimam dezaprobarea fata de voturile favorabile si indeman pe cititorii nostri din Republica Moldova si Ucraina sa informeze publicul privind voturile lor.

Va dam citeva materiale utile pe tema rezolutiei. Lista voturilor o aflati aici http://assembly.coe.int/ASP/Votes/BDVotesParticipants_EN.asp?VoteID=1908&DocID=12808#
iar stenograma dezbaterilor pe tema rezolutiei aici: http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/Records/2010/E/1001291000E.htm Ambele texte sunt in engleza.

Scandal imens în Marea Britanie, unde un atac al Papei Benedict al 16-lea la adresa unei legi a egalităţii de şanse dezbătute de parlamentul de la Londra a stîrnit un val de indignare. Organizaţiile pro-avort şi ateii au anunţat că pregătesc manifestaţii de protest în timpul vizitei din toamnă a papei.

În mesajul în care anunţa, luni, că va vizita la toamnă Marea Britanie, Papa critica Legea egalităţii, dezbătută în prezent în Camera comunelor, prin care se va interzice orice formă de discriminare la angajare. Papa susţine că legile încalcă practicile şi convingerile milenare ale bisericii.

Legea ar permite, printre altele, homosexualilor şi transsexualilor să se angajeze în agenţiile catolice şi anglicane pentru adopţii, ceea ce a iritat clerul ambelor biserici.

Laburiştii premierului Gordon Brown, inclusiv catolici, s-au declarat indignaţi de poziţia papei şi spun că liderii religioşi ar trebui să lupte pentru eradicarea inegalităţilor şi discriminării, nu pentru perpetuarea lor.

Mai mult, asociaţiile seculariste, atee, pro-avort şi pro-planning familial au anunţat la unison că vor pregăti manifestaţii de protest în timpul vizitei papei şi au ţinut să amintească faptul că tot protocolul vizitei îl costă pe contribuabil 20 de milioane de lire sterline.

***

Banca Mondială a propus Guvernului un sistem simplificat de salarizare bugetară, prin clasificarea posturilor în maxim 10 grupuri ocupaţionale şi 1.000 de funcţii, avertizând însă că modificările pot determina îngheţarea pe termen nedefinit a majorărilor salariale pentru posturi retrogradate valoric.

În statisticile Băncii Mondiale, românii trăiesc cu doi ani mai mult decât în statisticile oficiale ale României. Pe baza lor, Ministerul Muncii vrea să majoreze vârsta de pensionare pentru femei la 65 de ani, până în 2030. Statistica oficială spune că românii trăiesc, în medie, 68 de ani şi 7 luni bărbaţii şi 75 de ani şi 8 luni femeile. Banca Mondială susţine, însă, că trăim 70 de ani (bărbaţii), respectiv 77 de ani şi o lună (femeile). Mai mult, Banca Mondială a calculat, cu programul său special botezat “PROST”, că speranţa de viaţă creşte semnificativ pentru românii care apucă pensia, aceştia trăind, în medie, 78 de ani şi 4 luni – bărbaţii, respectiv 80 de ani şi 9 luni, femeile. Iar copiii şi nepoţii noştri vor trăi chiar peste 86/88 de ani, cât se estimează că va fi durata vieţii prin 2075. Programul PROST a fost însuşit de Ministerul Muncii şi este folosit în fundamentarea necesităţii creşterii şi egalizării vârstelor de pensionare, pentru cele două sexe. Astfel, într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii se precizează: “Creşterea speranţei de viaţă la pensionare reprezintă unul dintre indicatorii principali avuţi în vedere la stabilirea vârstei de pensionare. Estimările pentru anul 2010 arată că speranţa de viaţă la pensionare la bărbaţi este de 14.7 ani, iar la femei de 22 ani (aşa cum rezultă dintr-un studiu elaborat de Banca Mondială cu privire la previziunile demografice ale populaţiei României în perioada 2008-2075)”. În prezent, vârstele de pensionare sunt 63 de ani şi 9 luni – bărbaţii, respectiv 58 de ani şi 9 luni – femeile. Adăugând speranţele de viaţă din momentul pensionării calculate de Banca Mondială, la vârstele de pensionare, ajungem la duratele medii de viaţă de 78 de ani şi 4 luni / 80 de ani şi 9 luni.

Bogdan Hossu: “O metodă tip genocid, ca românii să nu se mai poată bucura de pensie

Ministerul Muncii a prezentat şi o situaţie a vârstelor de pensionare în 13 state europene. Reiese că, în Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Irlanda, Luxemburg, Spania, Suedia şi Marea Britanie, vârstele de pensionare sunt egale, la bărbaţi şi femei, respectiv 65 de ani, cu excepţia Irlandei (66 de ani).

Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, este revoltat: “Realitatea este că speranţa medie de viaţă este, în România, cu 10 ani sub media din ţările europene avansate. Şi trebuie să-i considerăm şi pe cei mulţi, care nici nu apucă pensia, după ce au contribuit zeci de ani. Ce vrea Guvernul este să introducă o metodă tip genocid, astfel ca românii să nu se mai poată bucura de pensie. Banca Mondială nu are expertiză pe relaţiile de muncă şi nu face decât să manipuleze, având clare interese financiare. Vom accepta exclusiv un studiu realizat sau avizat de Organizaţia Internaţională a Muncii. Noi am cerut ca vârsta de pensionare să fie de maxim 63 de ani şi la bărbaţi şi la femei. Este o revendicare de bază şi suntem decişi să luptăm pentru ea uzând de toate mijloacele legale”, a declarat Hossu, pentru Gândul.

Agenţii fiscului din Grecia vor înmulţi rândurile greviştilor

Haosul financiar, parcă fără ieşire, cu care se confruntă Grecia i-a atins chiar şi pe angajaţii din sistemul public ale căror sarcini se rezumă chiar la a avea grijă de “cufărul” statului. Ironic sau nu, personalul din cadrul administraţiei financiare elene se numără printre numeroşii protestatari care denunţă soluţiile de austeritate decise de Executivul de la Atena. Astfel, alături de vameşi, angajaţii de la fisc au lansat, ieri, primele acţiuni de grevă, relatează AFP. […]

Pachetul anticriză, o “bombă” socială

Cum era de aşteptat, măsurile dras­tice anunţate de autorităţile elene nu au reuşit decât să provoace o reacţie în lanţ a grevelor în sistemul public. Spre exemplu, sindicatul celor aproximativ 15.000 de agenţi ai fiscului se declară pregătit să accepte pierderea privilegiilor fiscale, însă consideră inacceptabil cuantumul reducerilor avute în vedere, pe care le cifrează la aproape un sfert din veniturile membrilor. Agenţii şi-au anunţat intenţia de a organiza noi greve în zilele de 10 şi 17 februarie. Şi cei aproximativ 4.000 de vameşi exclud însă orice concesie de natură salarială, informează Mediafax.

La rândul ei, influenta confederaţie a funcţionarilor (ADEDY) care numără aproape 200.000 de membri, a confirmat recent, un apel la o grevă de 24 de ore pentru ziua de 10 februarie, anunţată deja la jumătatea lui ia­nuarie, după o primă prezentare a măsurilor de rigoare. Mai mult, Fron­tul sindical al Partidului Comunist (PAME) a anunţat că se va alătura acestei greve. Nici sectorul privat nu a rămas imun la falimentul generalizat cu care statul elen se confruntă. Influenta Confederaţie a Muncitorilor din Grecia (GSEE), cu peste 600.000 de adeziuni, şi-a anunţat intenţia de a lansa un apel la grevă generală în ziua de 24 februarie. De asemenea, ea s-a retras de curând de la dialogul social în curs referitor la reforma sistemului de pensii.

“Regret profund că Guvernul a cedat în faţa cererilor pieţelor financiare”, a afirmat secretarul general al confederaţiei, Yiannis Panagopoulos. Reacţia sectorului public şi mediului privat nu au venit ca un şoc pentru membrii Executivului de la Atena. Guvernul este “convins că marea majoritate a populaţiei ne va susţine pentru că ştie că măsurile sunt necesare”, a declarat ministrul grec al Finanţelor, Georgios Papaconstantinou.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Domi­nique Stauss-Kahn, a apreciat, la rândul său, că măsurile de austeritate anunţate sunt “foarte dificil de luat” şi a estimat că ţările din zona euro nu îşi pot “permite să nu ajute Grecia într-un fel sau altul”. Tăvălugul măsurilor nu se va opri însă aici. Presa elenă îşi manifesta, ieri, îngrijorarea cu privire la eventualitatea adoptării unor noi măsuri de rigoare în viitor. Guvernul ar putea merge şi mai departe, restrângând drepturile de pensionare, reducând chiar şi pensiile, deşi a dezminţit categoric intenţia de a face acest lucru”, scria cotidianul de stânga Eleftherotypia. (M.T.)

Bruxelles-ul aprobă planul bugetar anti-criză prezentat de guvernul de la Atena , dar pune Grecia sub supraveghere strictă, astfel încât să se asigure că obiectivele vor fi îndeplinite. Deși practic a preluat frâiele economiei Greciei, UE se codește însă să acorde ajutor financiar statului elen. […] Sprijinim programul grec, acordăm autorităților grecești toată încrederea ”, declara miercuri comisarul european pentru economie, Joaquin Almunia, al cărui mandat se apropie de sfârșit. “Dar în același timp trebuie să întărim instrumentele astfel încât să putem monitoriza cum programul este implementat astfel încât să îndepărtările de la proiect, să evităm neîndeplinirea obiectivelor. Este prima oară când stabilim un sistem de supraveghere atât de intens și aproape permanent”, a mai ținut să precizeze comisarul citat de EUobserver. […] Într-o situație atât de gravă, guvernul elen spera într-un ajutor din partea suratelor europene în care circulă moneda unică. Șansele sunt însă minuscule. Un oficial European declara pentru AFP că nu sunt excluse măsuri de sprijin pentru Grecia, dar că banii vor veni eventual de la Banca Europeană pentru Investiții sau de la FMI, nicidecum de la statele membre UE. Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului, e de părere că Grecia trebuie ajutată de statele din zona euro pentru că măsurile de austeritate anunțate de guvernul lui Giorgios Papandreu sunt foarte dificil de pus în practică. Strauss-Kahn a declarat totodată disponibilitatea Fondului de-a se implica dacă Grecia îi va cere ajutorul. […] Problemele Europei nu se limitează însă la Grecia. Portugalia și Irlanda se află într-o situație asemănătoare, chiar dacă nu la fel de gravă. Se pregătesc însă să se alăture Austria, Belgia, Italia și mai ales Spania, toate cu probleme bugetare accentuate de crize politice. De exemplu, Financial Times anunță că Madridul caută metode să implementeze un program asemenător cu cel al Greciei pentru a combate un deficit bugetar de 11,4%. Guvernul Zapatero ar putea avea însă probleme mari cu sindicatele și guvernele regionale. Iar tulburările sociale nu sunt deloc excluse din peisajul unei țări care are în prezent peste 4 milioane de șomeri, aproape 20% din populația aptă de muncă.

***


 

…haideti, ca suntem oameni mari de-acum! Putem, asadar, rezista unor adevaruri brutale. Sunteti pregatiti? V-ati asezat pe undeva, sa nu vi se taie picioarele? Aaasa! Atunci putem incepe: suntem victimele unei duble mistificari! Suveranitatea poporului e o minciuna si nu, nu traim intr-o democratie! Daca am trai intr-o democratie in care chiar am crede ca toti suntem egali, alegerile s-ar desfasura precum in Grecia Antica – prin tragere la sorti (si, uneori, te-ntrebi daca rezultatele n-ar fi mai bune….) – pentru ca nu are importanta cine ocupa ce fotoliu, din moment ce toti suntem la fel de priceputi. Daca am trai intr-o democratie toti am ajunge in parlament, prin rotatie, si cei mai norocosi la loz in plic ar forma guvernul. Evident, nu e cazul. Sutem egali pana la fotoliu. Asta e prima mistificare. A doua e suveranitatea poporului.

Cand mai auziti vorbindu-se despre “vointa populara”, “democratia a vorbit” si alte asemenea sloganuri tampe nu va mai bucurati de pomana de importanta care “vi” se acorda. De ce credeti ca tiganii cu alba-neagra si chelnerii  de bodega vi se adreseaza cu “sefule”? Pentru ca va cred sefi sau pentru ca se pregatesc sa va traga o teapa? Pentru ca un fraier fericit e mai lesne de prostit decat unul morocanos pentru c-a fost facut fraier in fata. Daca vi se repeta de dimineata pana seara ca “poporul nu poate sa greseasca”, n-o luati de buna!

Demagogia populista a atins in Romania cote ingrijoratoare: ni se repeta ca reforma statului presupune trecerea la parlament unicameral, evenutal reducerea spectrului politic la doua partide mari si late prin introducerea votului uninominal pur – si toate acestea pentru a respecta “vointa poporului. Poporul e suveran. Poporul a vorbit!” (…)

Comportamentul unei facultăţi de teologie creştină spune foarte multe despre Biserica de care aparţine. Astfel, dacă Universitatea catolică Notre Dame i-a oferit lui Barack Obama, un agresiv susţinător al pruncuciderii, doctoratul onorific în drept, asta vorbeşte mai degrabă despre un conflict în interiorul teologiei catolice în genere decît despre confuzia instituţiei respective de învăţămînt. În România, J. Moltmann, a cărui teologie este cel puţin discutabilă, [1] a primit un doctorat onorific în teologie ortodoxă din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Cu cîteva zile în urmă, Arhiepiscopul anglican Rowan Williams, un avocat al hirotonirii homosexualilor şi pentru care se pare că nu există o diferenţă esenţială între căsătoria dintre un bărbat şi o femeie şi cea dintre homosexuali, a primit un doctorat onorific din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă Sf. Vladimir din Statele Unite. [2] Întrebările din titlu sînt intenţionat tendenţioase; chiar dacă nu ştiu prea bine cum stau lucrurile în legătură cu institutul Sf. Vladimir, nu am nici o îndoială în privinţa arhiepiscopului anglican, ale cărui notorii vederi liberale au dus la actuala scindare a Bisericii anglicane. După cum se poate vedea din cele două intervenţii publicate mai jos, discutabil nu e atît anglicanismul lui Williams, contestat de altfel de o mare parte a ierarhiei anglicane, cît creştinismul lui. Iar decizia conducerii facultăţii Sf. Vladimir nu poate fi justificată prin dorinţa (influenţată de relaţia apropiată dintre actualul decan şi Williams) de a transmite un semnal de ospitalitate anglicanilor dezorientaţi, cîtă vreme gestul ameninţă să-i dezorienteze pe ortodocşi. În plus, acordarea distincţiei cu ocazia Conferinţei anuale organizate în memoria Părintelui Alexander Schmemann este o impietate faţă de marele teolog ortodox.

  • Cristian Stavriu:

Cum ierarhizăm prioritățile în viața noastră…pildă

Ce nu te va întreba Dumnezeu la judecată!


Categorii

Al treilea razboi mondial, Alerte, Parintele Savatie, Presa, Scutul antiracheta (Deveselu)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

49 Commentarii la “ROMANIA, TINTA DE RAZBOI!/ Blasfemiile ocultistului satanic CORUT si tacerea RUSINOASA a Patriarhiei/S-A VOTAT REZOLUTIA EXTREM DE GRAVA PRIVIND AVORTURILE LA A.P.C.E./ Bombele sociale cu ceas/ (STIRI 3-5 februarie 2010)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @ Iulian:

    Iti multumim pentru gandul cel bun si pentru sugestie, dar chiar nu prea credem ca e atat de oportun…

    Mai intai ca noi nu ne dorim mai multa expunere si publicitate, fie si ca “Razboi intru Cuvant”, credem ca ar fi o ispita. Lucrarea noastra e doar pentru aici, pe internet, sub aceasta forma.

    Daca ar fi fost vorba de carte, am fi facut, probabil, altfel. La Maica Siluana sunt intrebari si raspunsuri la probleme si framantari ale tinerilor (in general), cred ca e altceva, acolo e un lucru bun, chiar daca in unele mici aspecte nu impartasim chiar aceleasi idei sau raspunsuri cu Maica. Noi nu punem atat accentul pe comentarii si aici lucrurile sunt mult mai amestecate, dar cred ca si mai perisabile, ca sa zic asa, ar trebui o munca titanica de selectie pe care nu numai ca nu are cine sa o faca, dar care nici nu credem ca merita.

    Legat de butonul de donatii, pana acum l-a infiintat Dumnezeu, pe o cale a Lui tainica, stiindu-ne nevoile. Ce va fi de acum inainte, daca vom mai trai si CAT vom mai putea functiona liber… Domnul stie si va ramane de vazut. Cert este ca datoram imens unor frati de credinta cunoscuti sau necunoscuti, carora Domnul le-a pus in inima dragoste prisositoare si carora nu vom putea niciodata sa le multumim destul. Ne-am pus problema si noi, dar e mai complicat, fiindca ar insemna si sa expunem pe cineva printr-un cont facut public, si sa dam prilej unora de sminteala, gandindu-se ca ne-am apucat sa cersim sau ca umblam dupa bani. Insa adevarul este ca nu ne-am putea intinde oricum la proiecte de acest gen si din astfel de motive. Mai bine ne intindem doar cat ne este plapuma si atat cat ne randuieste Domnul pe caile Sale nevazute… Deja au inceput vremurile in care si a-ti cumpara o carte tinde sa devina un mare lux. Dar ce zicem de o carte… Ne apropiem de zilele profetite cand ne vom ruga sa avem, literal, macar “painea cea de toate zilele”. Si deja destui sunt deja aici…

    Articolele dorite se pot salva de catre fiecare pe calculatorul propriu si pe CD-uri. Inclusiv cu comentariile, acolo unde se doreste. Inevitabil se mai si pierd dintre ele, noi insine mai uitam ce si unde am scris ceva, dar pentru ce ne asteapta nu stiu in ce masura ne va mai ajuta altceva decat… ce ne-a ramas in minte si in inima. Si cu asta am anticipat si ultimul si cel mai important argument…

    … Chiar nu mai e vreme! Din pacate…

    Inca o data iti multumim!

    Doamne, miluieste-ne!

  2. 22″Si intr-una din zile a intrat in corabie cu ucenicii Sai si a zis catre ei:Sa trecem de cealalta parte a lacului.Şi au plecat.”
    23″ Dar pe cand ei vasleau , El a adormit. Şi s-a lasat pe lac o furtună de vînt si corabia se umplea de apă şi erau in primejdie.”
    24″Şi apropiindu-se , L-au desteptat, zicand :Învaţatorule , Învăţătorule , pierim! Iar El, sculandu-Se, a certat vantul si valul apei si ele au incetat si s’a facut liniste.”
    25″ Si le’a zis :Unde este credinta voastra? Iar ei, temandu-se , s-au mirat , zicand unii catre alti : Oare cine este Acesta , ca porunceste si vanturilor si apei , si-L asculta?”
    (Luca 8 )

  3. @ Nicolaie:

    Nu mai testati degeaba. Sezonul de provocari se declara inchis 🙂

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/02/16/duhul-nihilist-si-mistica-revolutiei-marile-ispite-ale-crestinului-de-azi/

  4. Am inteles, sa traiti.

  5. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PARTENERIATUL ”PRIVILEGIAT” CU ISRAEL: premierul Benjamin Netanyahu a acceptat invitatia min. de externe Theodor Baconschi de a veni in Romania
  6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » UPDATE – Rusia continua sa critice amplasarea scutului de rachete american in Romania, afirmand posibilitatea unor “contramasuri”
  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PROVOCARI INGRIJORATOARE INTRE IRAN SI ISRAEL/ Haosul revolutiilor se extinde in intreaga lume araba: Iran, Bahrain, Libia, Yemen… Din “intamplare”, fostii dictatori egiptean si tunisian sunt in coma/ RUSIA
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CIRC SODOMIT = “PARADA EUROPEANA”: condimentat cu una bucata ambasador SUA. Contra-marsul Noii Drepte “a beneficiat” iarasi de prezenta MARELUI OCULTIST SI VIRULENT ANTICRESTIN PAVEL CORUT
  9. Pingback: ADEVARUL DESPRE 11 SEPTEMBRIE 2001 - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare